Google koopt divisie van Twitter die ontwikkelaarstools maakt

Google heeft een divisie van Twitter gekocht. De zoekgigant heeft met de overname Fabric in handen gekregen, een set van tools voor ontwikkelaars met onder meer analytics, crash reports en het Digits-systeem om met sms in te loggen.

De ontwikkelaars van Fabric zullen gaan samenwerken met die van Firebase, zegt Google. Dat valt onder de Developer Product Group bij de zoekgigant. Twitter presenteerde Fabric in 2014 als modulaire sdk voor ontwikkelaars met tools. Dat ligt in lijn wat Firebase doet, een start-up die via een overname in 2014 bij Google terechtkwam.

Twitter wil vermoedelijk met de overname zijn organisatie kleiner maken en zo kosten beheersen. Het sociale medium wil de komende tijd meer verdienen en minder uitgeven om het hoofd op de lange termijn boven water te houden. Hoeveel Google betaalt voor Fabric, is onbekend.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

18-01-2017 • 20:11

18

Reacties (18)

18
18
12
3
1
2
Wijzig sortering
Was MoPub ook niet onderdeel van Fabric? Of was dat gewoon losstaand?
MoPub blijft onderdeel van Twitter:

Dear Publisher,

Today, Twitter announced an agreement enabling the acquisition of Fabric by Google. MoPub is not part of this divestiture. While Fabric will be joining Google, MoPub continues to be owned and operated by Twitter, and remains a cornerstone of the company’s investment in developers. Developers that use MoPub to monetize their app will continue to be able to use the MoPub platform.

There are no immediate changes to your account or how you access MoPub. If you created your MoPub account through Fabric, we will be providing additional instructions in the coming weeks on how to update your MoPub SDK going forward.
Anoniem: 426269 18 januari 2017 20:39
Als Google ook nog de Bootstrap makers van Twitter overneemt (kan dat? zitten die daar nog?) dan hebben ze meteen ook zo'n beetje alles waar de huidige responsive websites en webshops mee gemaakt worden. Als ze dan ook nog PHP en MySQL hosting gaan aanbieden dan wordt het helemaal eng. :)
Bootstrap is minder groot dan jij denkt. Ik denk dat Foundation groter is, v.w.b. het ontwikkelen van responsive sites.

Daarentegen, stel dat de drie populairste templates van Wordpress Bootstrap gebruiken, dan heb je 80% van de websites van tegenwoordig gecovered en daarmee dus het grootste marktaandeel voor Bootstrap.
Ik denk dat Bootstrap het grootste is:

65% bootstrap vs 35% foundation search trends:
https://www.google.nl/tre...rk,foundation%20framework

Ook als je kijkt naar het aantal stars op github:
https://github.com/zurb/foundation-sites
https://github.com/twbs/bootstrap

Bootstrap 105,000~ vs Foundation 25,000~
Bootstrap
  • Gemiddeld per maand : 165.000
  • Top 10.000 van alle sites : 13.4%
  • Top 100.000 van alle sites : 15%
  • Build with (per miljoen) : 17.3%
  • Install-base op internet : 3.3%
Bron - https://trends.builtwith.com/docinfo/Twitter-Bootstrap

Foundation
  • Gemiddeld per maand : 11.000
  • Top 10.000 van alle sites : 4.3%
  • Top 100.000 van alle sites : 2.5%
  • Build with (per miljoen) : 1.2%
  • Install-base op internet : 0.1%
Bron - https://trends.builtwith.com/framework/Foundation

Als je het laatste cijfer pakt (install-base) is het dus 3.3% vs. 0.1%

Los daarvan worden zeer veel (platform agnostische) apps met Bootstrap gebouwd en dat zie je niet in deze cijfers.

Welke de betere is, laat ik even buiten beschouwing - maar de meest populaire is wel helder :p

---------------------------------------------------------------------

- edit - Beetje door de cijfers zitten bladeren, en van wat ik kan verifiëren kloppen ze redelijk.

In dat geval is Foundation dus net zo groot als Flash (3%) en heeft zelfs Frontpage (MS) nog een aandeel van 9%... ik neem aan dat het hier om orphaned sites gaat uit de jaren '90 - maar toch... _/-\o_

Lol, ze hebben ook een soort aandelen-index van populaire technieken... Het pinnen van tiles onder W8 zit flink in de lift, deze maand (1.92% in de plus) - Bootstrap maakt winst, maar minder (0,05% in de plus).

Totaal onvergelijkbaar - maar wel... #grappig.

[Reactie gewijzigd door b2vjfvj75gjx7 op 26 juli 2024 02:47]

Statistics van die website zijn .... vreemd! Onder 'Statistics for websites using Server technologies' scharen ze (dus dit zouden vergelijkbare dingen moeten zijn):
  • Ubuntu
  • CentOS
  • IPv6
  • OpenSSL
  • Unix
Haha, wat is dat voor indeling? Zie hier:
https://trends.builtwith.com/server

[Reactie gewijzigd door afraca op 26 juli 2024 02:47]

5+ redenen om bootstrap niet te gebruiken:
http://www.zingdesign.com...to-use-twitter-bootstrap/

'Bootstrap doesn’t work with JavaScript disabled' is al een hele sterke. CSS is bedoeld zonder javascript te kunnen werken alleen met bootstrap gaat dat niet, veel functionaliteit valt weg. Het is ook wel leuk om te testen, doe ik regelmatig, javascript uitschakelen om te kijken wat er gebeurd. Zo zijn er sites bij die helemaal niet meer werken of zelfs een wit leeg scherm tonen. Dat doet mij denken aan de tijd van Flash websites. Geen Flash? Zie je niets of kun je niets. Dat is een big fail wat mij betreft, dan gebruik je de techniek onjuist door er compleet op te leunen terwijl het daar helemaal niet voor bedoeld is.

Wat ook wel een pijnpunt is, doorn in het oog, vaak vergeten wordt, is het implementeren van <noscript> zodat de gebruiker kan zien waarom deze niets ziet en/of de site niet werkt.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 26 juli 2024 02:47]

Waar baseer je dat op? Naar mijn idee is Bootstrap de facto de standaard. Veel tools, zoals Mendix, gebruiken het onder water ook voor responsive-ondersteuning. Cijfers heb ik zo echter niet.

[Reactie gewijzigd door Ossebol op 26 juli 2024 02:47]

PHP en MySQL biedt Google alleszins al een tijdje aan.
Je hebt Google Cloud SQL (MySQL hosting) en Google App Engine (PHP hosting). Werkt prima, maar dat is uiteraard afhankelijk van je eisen..
Door Google? Ik dacht dat Google tegenwoordig een sterkere focus op zoekmachines zou krijgen, en dat nieuw moederbedrijf Alphabet meer takken zou uitschieten? Ofcourse is dit ook web gerelateerd, misschien heb ik het verkeerd begrepen en is Google niet zoekmachine focused, maar alles wat webgerelateerd is :/
Dat idee had ik eerst ook, maar alles wat met Google en zijn zoek, advertentie en cloud-gerelateerde bezigheden heeft te maken blijft onder Google. Ook Android dus bijvoorbeeld.

Dingen die wel naar Alphabet zijn verhuisd zijn bijvoorbeeld Nest (Domotica), Google Fiber (Internetprovider), DeepMind (Machine Learning), X (Moonshot projecten), Waymo (zelfrijdende auto's) en Calico (levensverlenging).
Twitter wil verkleinen om kosten te beheersen, Google blijft maar kopen en groeien :+ Ergens blijft het eng dat bedrijven als Google zó groot en machtig kunnen zijn. Ze weten ontzettend veel en zijn voor velen het hart van het internet.
begin van het einde voor twitter..
Volgens mij is dat begin van het einde een tijdje geleden al ingezet toen Twitter zichzelf niet kon verkopen.
Nou, het kan er niet snel genoeg zijn...
Zijn we ineens van die brulboei aan de overkant van de oceaan zijn gezwets af...
Dan gaat hij waarschijnlijk snapchat ofzo gebruiken :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.