Twitter schrapt 350 banen

Twitter schrapt ongeveer 350 banen, negen procent van zijn wereldwijde personeelsbestand. Dat heeft het bedrijf laten weten bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. De omzet groeide, maar desondanks maakt het bedrijf verlies.

Twitter logo nieuw fpaDe ontslagen zullen vooral vallen in de bedrijfsonderdelen sales, marketing en de 'partnerships'-afdeling, zegt Twitter in een bespreking van zijn kwartaalcijfers. De ontslagronde komt niet als een verrassing; er ging al eerder een gerucht over. De ontslagen kosten rond tien miljoen dollar voor het einde van het jaar, maar moeten ervoor zorgen dat Twitter 'de doelstelling haalt om winst te maken in 2017'.

Vooralsnog lukt dat niet. Het bedrijf boekte een verlies van 103 miljoen dollar afgelopen maanden. De kwartaalomzet kwam uit op 616 miljoen dollar, een stijging van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Twitter haalt zijn omzet vooral uit mobiele advertenties. Ongeveer 90 procent van de inkomsten uit advertenties is afkomstig van geld verdiend met het tonen van advertenties op smartphones.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-10-2016 • 15:41

53 Linkedin

Reacties (53)

Wijzig sortering
Denk dat het leuke er van af is. Zelf heb ik nooit twitter gebruikt en ben al zo'n 4 jaar Facebook-loos. Een leven zonder social media is gewoon een stuk fijner. Op social media lijkt het leven altijd zo leuk, prachtig enzovoort, maar het is gewoon een facade. Zonder social media kijk je meer naar je eigen leven, minder of niet naar de ander en dat lucht gewoon op. Whatsapp en skype is zo'n beetje het enige wat men nodig kan hebben.
WTF doe je hier dan? Forums, Blogs en reacties op 'nieuws' posts is olds skool 'social media'...

Ik heb ook geen Twitter, FB of LinkedIn, maar realiseer me wel dat, deze post niet veel anders is dan het reageren op een FB post... ;-)
Het idee is dat het hier om inhoud gaat en niet om de sociale communicatie. Af en toe is dat verschil helaas zoek, maar ik ben hier om te weten hoe het met AMD gaat, niet om te weten hoe het met Cergorach gaat ;)
Ik ben geen bekende Nederlander Interneter, maar de meest populaire twitter en Facebook accounts zijn van bedrijven, organisaties en bekende personen. Als je wil weten hoe het met AMD gaat kan je ook naar:
https://twitter.com/amdradeon
https://www.facebook.com/AMD/

Dat je ipdv naar Tweakers.net gaat is jou persoonlijke voorkeur en door de comments te lezen en zelf commentaar te posten, doe je mee aan (old skool) social media. Dat er in dit geval geen Kees Tuinman centraal staat die kettingroker is, net op vakantie is geweest en nu weer moet ploeteren voor een onderbetalende baas doet er niet toe...

Even een quote van Wikipedia (maakt het natuurlijk niet waar/correct):
Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

Dit is exact waar Tweakers.net groot mee is geworden, wij komen hier voor de nieuws artikelen MET de comments, zeker tegenwoordig staat er meer (correcte) informatie in de comments dan in het artikel zelf...
U slaat de kop op de spijker! Buiten het hebben van LinkedIn voor zakelijke contacten (ivm huidige baan of een toekomstige baan) en het hebben van Facebook (zodat ik ,wanneer ik daar behoefte aan heb, contact op kan nemen met bijvoorbeeld oude klasgenoten) doe ik vrijwel niks met de populaire sociale media van nu. Het reageren op fora en af en toe reageren op YouTube is mijn enige interactie over het internet (whatsapp daargelaten)
Noem me ouderwets maar het leven is heerlijk rustig zo ;)
"Ik heb ook geen Twitter, FB of LinkedIn, maar realiseer me wel dat, deze post niet veel anders is dan het reageren op een FB post... ;-)"

Daar heb je een groot gelijk in, hoor. Ik doelde echter meer op liken/followen/retweeten op wat anderen op social media zetten. Bv Meneer Klaas heeft een topvakantie gehad, pleurt vervolgens 100 foto's op Facebook. Dan moet ik ze gaan liken? Of Mijn ex heeft een baby gekregen en dan moet ik dat zien. Wat doet dat met iemand? Depressie, verwijten, enzovoort?

Social media is hartstikke handig bv tweakers of ergens van op de hoogte zijn; je favoriete band, etc. maar men hoeft niet te zien wat anderen doen of hebben gedaan. Bovendien is dat vaak ook nog eens opgehemeld door de uploader zelf. Op je eigen leven concentreren en die van je familie/vrienden zonder social media doet een stuk beter voor je geestelijke gezondheid.
Ligt er in mijn ogen aan HOE je social media gebruikt.

Wat mij opvalt is, zoals je zelf al opmerkt, dat mensen gewoon verslaafd zijn aan social media. Alles moet er op. Iedere scheet. Ieder pijntje. Iedere belevenis. En dan ook nog zo fake als het kan...
Op social media lijkt het leven altijd zo leuk, prachtig enzovoort, maar het is gewoon een facade.
Ken zelf ook van die mensen. Gaan bijvoorbeeld op vakantie. Blijkt achteraf toch niet zo geweldig te zjin als aangeprezen was, maar toch... Even op facebook plempen. Met gemaakte big smile. Met smiley's. Met de tekst 'oh wat leuk', 'oh wat gezellig', 'oh wat een feest'... maar ondertussen vinden ze er geen reet aan. Waarvoor? Voor de volgers. Voor de reacties. Voor de likes...

Zelf heb ik bewust géén feestboek. Ik wist eigenlijk van tevoren al hoe het allemaal in z'n werk zou gaan. Nee, ik hoef niet iedere dag alles van iedereen te weten. En nee, ik wil niet iedere dag dingen liken omdat je anders weer een Whatsapp krijgt 'waarom reageer/like je niet'? Facebook is in mijn ogen geworden tot een zoveel-mogelijk-volgers-en-likes programma van SBS6... en dan hebben we het nog niet eens gehad over de privacy-toestanden.

Wel heb ik twitter. Maar dan voornamelijk om personen/organisaties/etc te volgen die ik intressant vindt en zo het nieuws binnen te krijgen zonder allerlei websites af te moeten struinen. Ja, soms tweet of retweet ik wat. Maar dat zijn dan dingen die echt mijn intresses hebben, en waarvan mijn volgens die intresses ook hebben... En zijn er mensen die vanalles en nog wat neergooien wat me niks intreseert zijn ze zo uit mn volg-lijst. Op Facebook lijkt het wel een misdrijf om iemand te ontvolgen als ik sommigen zo hoor...

Nee. mijn sociale leven lijdt totaal niet onder social media, integendeel. Als je op een goede manier met social media overweg kunt kan het juist een geweldig hulpmiddel zijn...

[Reactie gewijzigd door ironx op 27 oktober 2016 16:19]

Hangt er maar net af hoe je het gebruikt. Ik gebruik FB nauwelijks om mensen te volgen, maar meer mijn interesses en om met mensen in contact te komen die mijn interesses delen. Ik volg motor pagina's, technologie, etc. Facebook is daar een fantastisch medium voor.

Twitter gebruik ik voor communicatie met bedrijven. In mijn ervaring zijn bedrijven vaak snel met reageren via social media. Dat scheelt weer vaak dure gesprekskosten en het bespaart je weer een chagrijnige telefoniste aan de lijn.
FB is voor mij niets meer dan een digitale rolodex die erg uitgebreid is en waar ik goede zakelijke contacten vind. Zakelijk, niet meer en niet minder. Daar werkt het voor mij perfect voor.
Vind Whatsapp en Skype dan ook totaal geen social media. Eerder middelen om te communiceren die wij al tientallen jaren gebruiken. Maar dan in een modern jasje.

Facebook kan ik makkelijk zonder, en Twitter heb ik 2 accounts waarvan ik geen enkel gebruik. Dat laatste is vooral omdat er een bepaalde hegemonie is in Twitterland. Heb je niet genoeg volgers, zal je ook nooit gehoord of gelezen worden.
Heb je niet genoeg volgers, zal je ook nooit gehoord of gelezen worden.
Onzin. Gebruik Twitter niet bijzonder veel. Maar het is een verdomde handig en up to date medium als je (bepaalde) zaken snel wilt weten. Bijvoorbeeld je voelt je niet lekker en via twitter blijkt er een griepgolf bij je in de buurt te zijn of echt lokale dingen als een lokaal gaslek, etc. Daarvoor kom je vaak niet eens terecht op mensen met veel volgers.
Daarnaast is er geen medium zo snel wat nieuws betreft als Twitter omdat zo'n beetje alle journalisten op Twitter zitten. Dus ook met wereld nieuws kun je een razend snelle insteek hebben. Maar goed zoals gezegd voor mij gaat het vooral om lokale zaken en ken op dat gebied geen enkel medium dat zijn gelijke kent.
Zeker mee eens. Om snel up-to-date te blijven van bepaalde zaken is Twitter enorm handig. Een snelle zoekopdracht bij een bepaalde gebeurtenis en je krijgt veel hits en kun je de nieuwe tweets constant opnieuw ophalen. Zoeken op hashtag is niet eens nodig gelukkig.

Overigens werken dergelijke diensten als Twitter en Facebook ook handig als je een probleem hebt bij je provider, de zorgverzekering, energieleverancier, noem maar op. Daar je via de telefoon vaak langere tijd in de wacht staat terwijl je maar even snel iets wil melden/afhandelen, kun je via Twitter/Facebook snel even een privé berichtje sturen en gewoon verder gaan met je dag. Echt ideaal, het scheelt (mij) veel gezeur en onnodig wachten. :)
Hangt af hoe je social media benut, maar dat is compleet persoonsafhankelijk.
Twitter gebruik ik om in contact te blijven met de game development/art community en ook handig om te zenden. Facebook gebruik ik voornamelijk voor de groepen waar ik in zit; jonge ondernemers, designers, etc. LinkedIn dan weer voor mijn professionele netwerk careerwise.

Ik kan mij goed voorstellen als je er geen persoonlijk agenda bij hebt de kanalen compleet nutteloos zijn.
Mensen delen inderdaad vaak de leuke momenten in het leven.
Logisch ook want hier ben je trots op en wil je andere mensen laten zien!

Maar social media vindt ik persoonlijk erg handig, er komt iemand bij je op bezoek die je niet kent.
dan kun je aan social media zien wie hij is, wat voor interesses etc etc etc. je hebt dan gespreksstof. ook heeft het toegeleid om me beter voor te berijden op sollicitaties omdat je iets weet over die persoon en dat praat gewoon een heel stuk makkelijk dan een wild vreemde :D
Zoals ik altijd zeg bij dit soort reacties: Het gaat zo ontzettend om hoe het gebruikt wordt. Facebook gebruik ik zelf ook niet, maar Twitter ben ik nog steeds groot fan van. Ik volg een hele hoop mensen in mijn vakgebied en haal vreselijk veel informatie uit wat er allemaal getweet wordt. Conferenties worden soms ge-livetweet, met gelijk de conferentie keynotes erbij, nieuwe artikelen over mijn vakgebied vind ik altijd als eerste op twitter. Dit is altijd en overal toch even een mooie update over wat er gaande is op de gebieden die ik interessant vind. Ik volg dan ook totaal geen vrienden of familie, maar alleen mensen die daadwerkelijk dingen tweeten die ik interessant vind. Zo volg ik bijv. ook Saskia Belleman, de rechtbank verslaggever van de Telegraaf die bijv. rechtszaken live-tweet. Nooit geweten dat ik dat zo interessant vond tot ik haar tweets tegenkwam.

Al met al gaat het om hoe je het gebruikt en wie je volgt.
Ikzelf begrijp de mensen die 'leven' op Facebook ook niet. Nutteloze 'kijk mij een een leven hebben!' posts.
Zelf ben ik wel een FB gebruiker, maar omdat muziek voor mij een grote hobby is volg ik vele bands zodat ik weet wat ze doen, wanneer ze optreden en waar ik hun nieuwe platen kan bestellen :)
Het is gewoon niet interessant om te zien wat alle 'gewone' mensen doen. De novelty is er al lang van af, en bij Twitter nog meer omdat het zeker in het begin zo beperkt was. Daar lag in de eerste instantie de kracht, maar Twitter is gewoon ingehaald door andere websites zoals Instagram.
En de koerswijziging van Twitter (meer karakters o.a.) zal het tij niet keren. Het is wachten totdat Twitter wordt overgenomen voor een prikkie door een bedrijf wat wellicht de technologie en/of wat ideëen gaat gebruiken in eigen produkten.
Ik heb nog wel facebook maar ik vergeet het zo vaak te kijken, net als snapchat het staat er wel op.
Echter de apps ook ingesteld dat ze geen locatievoorziening enzo mogen gebruiken, geen meldingen mogen geven ook(Meeste apps mogen niet eens automatisch refreshen op de achtergrond).

Dus eigenlijk werken alle apps alleen maar als je ze opent, zo zie ik soms snapchats van vrienden van 3 dagen achter elkaar.
Ik vind heerlijk ik hoef niet van alles constant op de hoogte te zijn, ik open het wel als ik er zin in heb en dat is niet elke dag.
dikke +1 hier! als ik bij vrienden/ kennissen kom heb ik gesprekstof, 90% grijpt op een borrel of feestje al na 2-3 minuten naar hun telefoon. Zo kansloos!
Omdat er ook kwaadwillende zijn die dezelfde trucjes uithalen en niet alleen contact houden met verre vrienden. Het is strict maar begrijpelijk.
Hmm ik vraag me af wat er nu gebeurd met social media.
Facebook zit vol spam tegenwoordig (alleen maar posts van paginas die ik ooit heb geliked) en twitter is ook op weg naar de afgrond. Verschuift het zich meer naar meer gesloten sociale diensten zoals snapchat en andere soorten chat?
Ik vind het juist een verbetering, al ben ik persoonlijk geen fan van Snapchat(vooral vanwege de voorwaarden). Mensen beseffen niet hoe belangrijk privacy is in deze tijd waar de overheid van alles over ons weet waar ze helemaal niks mee moeten, laat staan bedrijven als Facebook en Google. Je bent niet meer dan een middel voor hen om aan geld te komen. Van de week kreeg ik ook op eens een vriendschapsverzoek op Facebook van mijn baas, je wordt tegenwoordig door iedereen gevolgd en ik vraag me heel sterk af of je dat wel moet willen. Dat je geen geheimen hebt betekent niet automatisch dat iedereen alles moet weten. En daarbij, de ouderwetse manier van met elkaar afspreken en ouderwets gezellig met mekaar praten is toch veel leuker dan de hele tijd op je telefoon tikken, tuurlijk is het handig voor kleine dingen, maar daar wordt het allang niet alleen meer voor gebruikt.
Overigens, hoe meer we wennen aan het delen van alles, hoe minder we erom geven als privacy langzaam een ding uit de verleden tijd wordt, en wie wil er nou almachtige overheden/bedrijven? Dat kan nooit goed uitpakken voor de gemiddelde burger.
Het maakt ze niet meer uit de consument niet meer uit privacy, iedereen mag weten waar ze zijn en wat ze doen.
Dit is heel normaal en leuk blijkbaar tegenwoordig, en ook heel handig voor de inbrekers ook nog.

Aangezien er neer wordt gezet doei nederland tot over 3 weken, en 9/10 facebook pagina's publiek voor iedereen zijn(Mooi die zijn weg hier zouden we kunnen inbreken voorbeeld).

Ook mooie gisteren zat ik op het terras buiten met een paar vrienden, gezellig beetje kletsen enzo.
Alleen minder gezellige is 1 van die andere 2 constant ze telefoon, met 1 of ander meisje aan chatten.
Uiteraard mag je wel eens reageren geen probleem, maar kom op je spreekt af en je kijkt nog alleen maar op je telefoon bijna pff.
Daar stoor ik me dan ook aan, door die social media worden we juist minder sociaal in 'het echte leven', ook met verjaardagen rond de tafel die ik altijd al enorm gezellig heb gevonden(/s) is het nog erger geworden nu de jeugd en volwassenen verslaafd is aan telefoons.
Word toch eens wakker mensen, met al die stress van tegenwoordig is het juist zo heerlijk om dat ding eens weg te leggen en genieten van de rust ;)
Daar stoor ik me dan ook aan, door die social media worden we juist minder sociaal in 'het echte leven', ook met verjaardagen rond de tafel die ik altijd al enorm gezellig heb gevonden(/s) is het nog erger geworden nu de jeugd en volwassenen verslaafd is aan telefoons.
Word toch eens wakker mensen, met al die stress van tegenwoordig is het juist zo heerlijk om dat ding eens weg te leggen en genieten van de rust ;)
Niet iedere familie is hetzelfde.
Ik probeer nog altijd die dagen en feestdagen te vermijden, met of zonder telefoons.
Zo gezellig waren die dagen namelijk niet, begint met wat eten en eindigde altijd in een mini-oorlog tussen één of de andere, om da domste dingen van jaren ervoor.

Nee, daar had de telefoon helemaal niets mee te maken !
Ik moet zeggen dat het met mijn ouders en hun altijd gezellig is geweest omdat ze met verjaardagen nog net zo gek doen als toen ze jong waren, maar bij vele anderen heb ik de typische verjaardagen meegemaakt waar ik juist zo'n hekel aan heb en dat is tegenwoordig uitgegroeid tot een met z'n allen rond de tafel gesprekken voeren over wat ze op Facebook hebben gezien en dan weer verder scrollen op hun telefoon.
Mensen noemen het een goede tijd waarin we leven omdat we technologisch zover vooruit zijn etc etc., maar vroeger was het op sociaal gebied zoveel beter imo.
Zonder dat ze het door hebben geeft die telefoon heel veel stres, terwijl ze vaak zeggen van niet.
Want als iets niet werkt ze kunnen iets niet zien van iemand schieten er veel in paniek, hierdoor schiet hun bloeddruk en alles omhoog.

Als ze in buitenland geen wifi hebben worden vele gek, kopen dan maar een databundel.
Want ja we moeten op het strand en alles iedereen in de gaten houden, en ook moeten we alles gelijk sturen wat we doen.

Voorbeeld:

Paar jaar terug ging ik op vakantie na spanje busreis, 1 maatje ging nog even wat werk via klein laptopje afmaken(Tel als hotspot).
Echter dag 2 van de vakantie ik werd wakker en liep huiskamer in, had 1 van meiden die mee was al laptop aan de wifi hangen en vroeg mijn camera.
Zij: Ja ik wil even alle foto's bekijk gelijk op facebook zetten
Ik: Die krijg je als we terug zijn in Nederland.

Ja daag ik hoef niet elke dag mijn hele status online te gooien wat ik gedaan heb in de vakantie, dat vertel je leuk als je terug ben aan iedereen.
Mensen worden lui door asociale media tegenwoordig, hup gooi het online iedereen kan het zien klaar.
Voor mijn gevoel is Social Media gewoon "uit" aan het raken. Er moet ergens geld vandaan komen, dat mogen / kunnen ze niet met je privé data en reclame wil ook niemand. Net zoals betalen voor bijv. facebook. Kijk naar Twitter, giga bereik maar ze kunnen er maar niet (voldoende) aan verdienen.
Uit aan het raken of inmiddels een normaal deel van de gevestigde orde dat niet meer weg gaat en zelf niet meer nieuwswaardig is? Ik vermoed het laatste. Hypes en Myspace kwamen op en verdwenen weer, Facebook lijkt wel een blijvertje. Vroeger had je heel veel concurende zoekmachines. Nu heb je Google en kleine machines voor alternativelingen.
Net als bij smartphones is het nieuwe, het innovatieve, de hype van de social media en alle internet diensten wel af en is er een stabiele stiatie met alleen nog een geleidelijke evolutie ontstaan.
Er zijn tegenwoordig steeds meer "social media" voor specifieke doelgroepen, dat algemene social media onder druk komt te staan. Het begint een beetje te fragmenteren.
Tsja, ik vraag mij ook erg af wat nu precies het verdienmodel en de toegevoegde waarde van Twitter is? Veel youtubers gebruiken het voor aankondigingen, maar met het nieuwe systeem van Youtube (wat nu in Beta is) wordt Twitter daardvoor overbodig. Daarnaast zijn er al sociale platformen waarop men alles kan delen zoals Facebook e.d. waarop je ook meer kan dan met Twitter. Dus ja, Twitter moet mijn inziens met wat innovatiefs komen om weer winstgevend te worden en actieve gebruikers aan te trekken, want op deze manier bloeden ze straks nog dood....
Twitter (wat ik gebruik om op de hoogte te blijven) is iets totaal anders dan facebook wat een openbaar dagboek is.

Stel dat er zich iets spectaculairs voordoet in jou straat en je zet het op facebook zien enkel de mensen die met jou "bevriend" zijn het. Als je het op twitter zegt met de juiste kernwoorden er bij kan iedereen die een search doet op of een automatische query heeft op die kernwoorden het nieuws bekijken. Misschien is iemand vandaag wel geïnteresseerd in nieuws over de beha van Britney Spears maar morgen niet meer, met twitter kan dat perfect en hoef je haar niet te volgen.

Zelf gebruik ik twitter om #wielrennen te volgen en de resultaten die ik daarmee krijg kan ik nooit krijgen via facebook.

Wat het verdienmodel betreft, de laatste tijd zie ik nogal veel "promoted" content, dus ze zijn daar blijkbaar mee bezig.
Ja maar ook dat wat jij aankaart is Facebook druk mee bezig om goed te implementeren. Het hashtag gebeuren is er al, maar wordt weinig gebruikt... Als het op facebook meer en beter gebruikt gaat worden, dan is het vaarwel Twitter ben ik bang. Dat is namelijk het probleem van Twitter, ze hebben niet iets wat hun uniek maakt t.o.v. andere mediums. Dat is dan ook naar mijn idee het grote probleem waar zij mee kampen, maar dat is maar een gok. Sowieso blijkt al wel dat ze ogenschijnlijk teveel personeel hebben rondlopen getuige de ontslagronde.
Bij rampen en dergelijke is twitter inderdaad extreem handig en snel soms.
De enige optie die ik voor twitter zie is inkrimpen en terug naar de basis. Als snel nieuws / communicatie medium werkt het prima en zaken als een aangepaste timeline waarbij Twitter voor je gaat bepalen wat belangrijk is zijn helemaal niet nodig. Het onderhouden van het bestaande product moet met minder dan het huidige aantal medewerkers ook nog wel lukken lijkt me.

De vraag is dus of alleen inkrimpen voldoende kostenbesparing oplevert om de huidige dienstverlening rendabel te maken..
140 werknemers is genoeg.
Waarom juist 140 dan? Waarom niet 100? 70? of 3 zoals in het begin?
Sarcasme op het internet is altijd lastig, en behulpzaamheid is altijd wel handig, dus ik ga er gewoon van uit dat je de referentie niet helemaal snapt, geen probleem :)

CAPSLOCK2000 verwijst naar de limiet van karakters bij twitter, 140. Een motto bij twitter is dat dat genoeg is om goed te werken.
Voor elk teken in een tweet 1 medewerker?
Een bedrijf dat alleen maar verlies maakt zal op den duur sowieso geen banen opleveren, lijkt me. En dat is de koers die Twitter al een tijdje vaart.
Als je de rest van de mensen aan het werk wilt houden zal je toch gewoon het bedrijf gezond moeten houden.
Wat zou jij als alternatief zien? Verwacht je dat de mensen voor niets gaan werken? Moet Twitter geld dat ze niet hebben uit blijven geven?
In de bedrijfswereld: Ja. Mensen kosten geld, als er geen geld binnenkomt kun je geen mensen betalen en maak je verlies, kun je compenseren door een andere koers te gaan varen met je bedrijf (gevaarlijk en kost ook klauwen met geld) of door een reorganisatie. Tevens heeft Twitter te maken met aandeelhouders, die moet je tevreden houden en die hebben inspraak.
Twitter is geen sociale instelling ;)
In mijn ogen heeft Twitter de fout gemaakt om in te zetten op nieuwsfeeds. Daarbij werden de functionaliteiten om Tweets zo ver mogelijk de wereld in te sturen volledig gestroomlijnd. Maar de sociale interactie ging volledig mis.

In het Twitter HQ zullen ze de 'trolls' als schuldige aanwijzen, maar in mijn ogen is "relevantie" de belangrijkste faler.

Nu werd relevantie alleen vanuit 1 oogpunt beschouwt, namelijk de 'lezer' maakt de keuze of het voor hem relevant is. De 'zender' heeft verder weinig invloed wie de tweet leest, het staat iedereen vrij om informatie te 'volgen'.. gevolg is dat de mensen met net iets te veel tijd, net iets te veel meningen, maar vonden dat ze alles tegen andere Twitter-gebruikers konden zeggen.

Een vergelijkbaar effect trek ik met de auto, als de overheid geen regels zou stellen, zouden mensen als idioten door elkaar rijden, omdat als je alleen in de auto zit, je ineens als mens heel asociaal gedrag gaat vertonen, wat je anders nooit zou doen.. En dat heeft deels met (gevoel van) anonimiteit te maken.
Geen idee in hoeverre dat misschien al gebeurt, maar Twitter zou iets met IoT kunnen doen. Het is een ideaal platform voor apparaten om met elkaar te communiceren. Neem bijvoorbeeld @NSFVoyager2. Maar dan privéaccounts, zodat berichten niet per se met de hele wereld gedeeld worden. IoT is al lang geen hype meer en is langzaamaan aan het uitkristalliseren. Nu kan er nog op de bandwagon gejumpt worden bij gebrek aan een Nederlandse vertaling. :+

[Reactie gewijzigd door Wodanford op 27 oktober 2016 16:33]

Twitter heeft totaal geen meerwaarde. Het enige business model wat zij hadden was dat ze voor veel geld door een ander bedrijf gekocht wilden worden.

Dat gaat duidelijk niet werken. Ik vermoed dat voor een heel klein bedrag (minder dan een miljard) verkocht worden. Net als Yahoo.
Dat kwam wel echt onverwacht zeg.. :z In Nederland was het al te zien dat niemand meer Twitter gebruikte. Nu het buitenland nog..
@Terrie wat een onzin! Ik gebruik Twitter nog dagelijks voor het vergaren van nieuws... #stormineenglaswater
Dit soort opmerkingen zijn er ook niet om letterlijk op te vatten. Zolang er nog 1 persoon is in NL dan is de opmerking strict genomen onwaar. Maar over de gehele bevolking, vergeleken met andere sociale platformen gebruikt vrijwel niemand twitter. Schijnbaar zijn er 317 miljoen actieve gebruikers, nog net voldoende voor een plek in de top 10 als ik de resultaten van omvang van de platformen mag geloven. Niet al te best voor zo'n relatief oud platform.
Gewoon whatsapp niet aan je meldingen toevoegen, dan kies jezelf wanneer je er naar kijkt. Zoveel fijner imho,
Niet alleen whatsapp maar gewoon elke app, tegenwoordig willen zelfs websites je notificaties geven verschrikkelijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee