Sony verkoopt bedrijfsonderdeel voor batterijen en accu's

Sony is van plan het bedrijfsonderdeel voor batterijen en accu's te verkopen aan de Murata Group. Dat zijn de twee Japanse bedrijven overeengekomen. Sony maakt al sinds 1975 batterijen, maar het concern is bezig zich op kerntaken te richten.

De voorgenomen verkoop betreft Sony Energy Devices Corporation in Japan en ook fabrieken in China en Singapore. Daarnaast valt de onderzoeksfaciliteit met betrekking tot batterijen en accu's in Japan onder de verkoop aan Murata. De onderdelen voor de verkoop van usb-accu's en knoopbatterijen vallen er waarschijnlijk niet onder. De details van de overeenkomst moeten nog worden vastgesteld, half oktober hopen de beide partijen de verkoop rond te hebben.

Het afstoten van Sony Energy Devices Corporation is onderdeel van de strategie van Kaz Hirai, Sony's ceo, om alleen de kernonderdelen te behouden: digital imaging, gaming en mobile. Sony Energy Devices Corporation werd in 1975 opgericht als Sony-Eveready. Sony claimt het eerste bedrijf te zijn dat in 1991 de lithium-ion-accu tot een commercieel succes maakte.

Sony Olivine-batterijen

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-07-2016 • 19:38

62

Reacties (62)

62
62
42
4
1
11
Wijzig sortering
"om alleen de kernonderdelen te behouden: digital imaging, gaming en mobile."

Ik neem aan dat ze ook de muziek en film industrie onderdelen behouden. In ieder geval is het goed dat Sony meer focus geeft op een aantal onderdelen waar ze het beter of echt goed doen. Je ziet vaak dat een bedrijf heel snel heel groot word en dat de naam verkoopt maar omdat er teveel verschillende soorten producten- en diensten worden geleverd gaat de kwaliteit achteruit.

Dit was bij Sony volgens mij ook het geval, of in ieder geval waren er goedkopere alternatieven die evengoed of beter waren in veel van hun sectoren. Ik ga er vanuit dat Sony na alle verkopen en reorganisaties er sterker uit zal komen.
Ik ga er vanuit van niet en verwacht dat ze eindigen als Philips,
De succesvolle bedrijven zitten juist in de hele keten en halen zo synergy voordelen.
Die hele core business is leuk maar in feite zijn het conglomeraten die niet een core business hebben.
Die hele core business is leuk maar in feite zijn het conglomeraten die niet een core business hebben.
Grappige is dat als ditzelfde plan 15 jaar geleden was opgevat, dat gaming dan niet in het lijstje gestaan zou hebben. Inmiddels halen ze daar een derde van hun omzet uit of zo.

Toen Sony aankondigde dat ze met een game console zouden komen waren er een hoop negatieve reacties: Sony zou daar geen verstand van hebben, ze zouden niet tegen Nintendo en SEGA op kunnen etc. Maar Sony bouwde gewoon een fantastisch apparaat waarbij ze echt bijna alles helemaal goed deden. En de rest is geschiedenis. Nu is het ineens hun core business. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat ze op dat onderdeel wel winst maken.

Met dezelfde logica schrapt Philips nu de licht divisie want geen core business... Pardon, wat? Nee medical. Dat is echt Philips' core business. Mmm mmm.

Ondertussen maakt Microsoft tegenwoordig tablets, een game console, hebben ze een (voice) chat applicatie en recent LinkedIn overgenomen.

Tesla bouwt auto's, raketten en een Hyperloop als het even meezit. Apple stapt in de auto's. Etc.

Succesvolle bedrijven die veel geld verdienen breiden uit. De minder succesvolle krimpen. .. Zogenaamd vanwege core business maar eigenlijk omdat het gewoon niet meer lukt om te concurreren.
Mee eens. Philips krimpt omdat ze vaak rommel gemaakt hebben. Ze liepen ooit voorop met hun cd-spelers, maar maakten spullen waar de knopjes spontaan van afbraken.
Ik zag Philips de afgelopen 10 jaar vooral inspiratieloze bagger maken waar geen ziel in zat. Recentelijk valt het me op dat ze weer een beetje de juiste kant op gaan, maar dat is natuurlijk veel te laat.
Zo lang ze nog bestaan is het misschien niet te laat. Ze moeten wel beter hun best doen.

Ik als consument denk na 30 jaar krimpen, onderdelen afstoten, medewerkers ontslaan, productie naar het buitenland brengen en je merknaam op producten van de ander plakken (notabene op hun legendarische product, de TV): waarom zou ik nog iets van Philips kopen?

De directie moest zo nodig van Eindhoven naar de Amsterdamse zuidas. Ze hadden niks met de provincie, en gingen ver weg van hun oorsprong zitten. Waarom toch? De BMW-directie zit toch ook niet in Berlijn?

Vanaf Timmers met zijn operatie Centurion is Philips keihard afgebroken.
Doe er maar minstens 15 jaar bij.
Bij mijn ouders was vroeger alles Philips, ook al omdat mijn ma in een Philips fabriek werkte waar personeelsleden alles met behoorlijke korting konden kopen.
Mijn eerste 'stereotoren' van Philips ging veel te vroeg stuk (versterker) en sindsdien is alles van Philips veel te vroeg stuk gegaan, met als gevolg dat ik weiger om nog Philps te kopen. Eén uitzondering: m'n senseo. Die kan ik voorlopig niet missen alhoewel het ding om de twee jaar stuk gaat. Als ik goedkopere koffie kan vinden die even lekker is ben ik weg natuurlijk!
De laatste beeldbuis tv van Philips die mijn ouders gehad hebben had een hs transfo die ondergedimensioneerd was. Dat bleek dus uiteindelijk een dure tv te zijn omdat ze in 5 jaar tijd twee keer die transfo moesten laten vervangen met een nieuwe ondergedimensioneerd transfo (ze klampten zich nog vast aan het merk als een reddingsboei).
Als ik me niet vergis waren de eerste betaalbare dvd spelers en dvd recorders van Philips maar was het ook enorme bagger.
Philips heeft zijn/haar goede reputatie al lang geleden verkocht door managers die kortzichtig zijn.
Anoniem: 155704 @andreetje29 juli 2016 10:02
Ga nou niet het eeuwige Nederlandse gezanik oprakelen, want ieder merk heeft spullen uitgebracht waar de knopjes vanaf braken. Helemaal van Samsung in the beginning :) Serieus, door te zeggen dat ze vaak rommel gemaakt hebben ben je even vergeten zeker dat ze met name eind jaren 80 en 90 zeer goede hifi spullen maakten die nu nog steeds geroemd worden.
Ik ben zeker niet vergeten dat ze ook goed spul maakten, ik noem het zelfs.
Dat Samsung in het begin rommel maakte praat niet goed dat een Philips met zo'n lange historie en ervaring dat ook doet.
Dat heeft niks met zaniken over Nederland te maken. Ik zeg ook gewoon dat Audi rommel maakt.
In de jaren 80/90 was het al lang gebeurd met Philips, alleen de cd-speler telde nog mee op hifi gebied. Dochter Marantz deed wel mee.
De glorietijd van Philips is tot de jaren 70.
Daar geef ik U volledig gelijk in. Ik zei daarnet al minstens 25 jaar terug maar mijn 'stereotoren' die stuk ging was in 1988.
Precies, om maar niet te spreken over die lijn receivers uit die tijd met mooie blauwe rand om de volume knop heen, waardoor je na 2 uur aanstaan de volume knop niet meer kon aanraken van de hitte..
Even offtopic. Zijn er al concepten van die "Apple" auto? Ik hoop niet (maar heb helaas een soort voorgevoel) dat het zo een hippie auto word als de prius. Of kan iemand mij verblijden met het bericht dat het meer een soort tesla model s word?
Ik denk dat ze niet echt de auto industrie willen betreden maar dat ze een software systeem willen aanbieden aan andere fabrikanten... Maar eerlijk gezegd: ik weet er helemaal niks van. Geen idee wat ze gaan doen. Maar of ze echt zelf auto's gaan maken betwijfel ik.
Hippie auto?? Die auto heeft toch aardig wat teweeg gebracht hier. Ben zelf een zware tegenstander van elektrische auto's maar toch. Waar rijd je zelf in als ik vragen mag.
Alfa Romeo 147 GTA.

Ik kaart de prius aan omdat het een aardig lelijke auto is maar vooral door het soort mensen die er in rijden (zeker in het begin). Van die wereld verbeteraar's... moderne hippie dus :)

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 22 juli 2024 21:49]

Mooie auto, staat niet echt bekend om zijn milieuvriendelijkheid :P

Die hippies van het begin waren toen ook hard nodig. Alternatieve motoren en brandstoffen komen nou eenmaal moeilijk van de grond door de grote oliemaatschappijen die de macht willen houden. Ook vandaag de dag blijft elektriciteit voornamelijk afhankelijk van fossiele brandstoffen.
Die hippies waren helemaal niet nodig. Toyota had ook gewoon een prachtige wagen neer kunnen zetten, zoals tesla wel doet. Tesla is nu begeerlijk bij de normale mensen en niet alleen bij de "gluten vrije, organische" mensen onder ons.

Maarja. Genoeg over dit xD anders blijf ik doorgaan

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 22 juli 2024 21:49]

Dat bestaat natuurlijk ook. Kijk hoe Samsung een flinke hap van zijn eigen telefoons ontwerpt en maakt: scherm, CPU, RAM, baseband. Maar niet alles: dingen die een kleine marge hebben, of geen differentiator zijn, maken ze niet zelf.

Kledingfabrikanten maken bijna niets zelf, maar zijn toch succesvol. Die ontwerpen (net als Apple) wel veel zelf. Een taxibedrijf heeft ook geen eigen olieraffinaderij. Soms wel een eigen garage, maar dat is niet echt nodig.

Sony heeft waarschijnlijk bedacht dat het voor een product niet uitmaakt waar de Li-ion cellen vandaan komen, als ze maar goed zijn. En dat is geen probleem zolang je ervoor betaalt..
Dat laatste is echter essentieel en mijn verwachtingen is dat de kwaliteit achteruit zal gaan omdat men nu ook van anderen zal gaan sourcen.

Tevens is het raar om juist een zeer belangrijke markt voor de toekomst te gaan verkopen.

Ik verzie meer dat men dringend geld nodig heeft.
En ik maar denken dat Sony Li-ion cellen maakte om er ordinair geld aan te verdienen.
Exact! Misschien heb je het boek "Good to Great" gelezen?

Erg interessant! Een van de kernpunten in dat onderzoek is dan ook dat bedrijven moeten nadenken waar ze echt de beste in kunnen zijn; niet een van de zoveel. Als je daar op focus komt de energie ook vanuit intern.

Vanuit dit oogpunt is Sony goed bezig!
Ken je de gezegde "Schoenmaker blijf bij je leest" is ouder dan dat boek, schat ik zo in :)

Conglomeraat hebben een functie, landen die na tweede wereldoorlog weer welvaart hebben, hebben dat vaak te danken aan meerdere conglomeraten in het land, aangezien die voor werkgelegenheid zorgen.

Samsung bouwt ook schepen en gebouwen, maakte ook auto's en kan toch marktleider zijn in LCD TV en SMARTPHONES...

Het is te danken aan bedrijven zoals Samsung en LG dat Korea na Koreaanse oorlog van een derde wereld land naar een het westen overstijgende welvaartsniveau.

In Nederland kennen we dit (helaas) niet. Hier zitten investeerders vaak met minderheidsaandeel in bedrijven die ze uit strategische redenen hebben gekozen.

Overigens is er wel een verschil tussen conglomeraten die private gefinancierd zijn en publiekelijk in zoals Frankrijk, ik kan geen enkel Frans bedrijf benoemen die ergens marktleider buiten Frankrijk in is. En dat komt voornamelijk omdat Franse overheid overal wel aandeelhouder van is en derhalve personeel zich als ambtenaren gedragen.

Overigens vind ik het wel jammer dat SONY minder zelf gaat maken, APPLE heeft bewezen door niets zelf te fabriceren je zeer succesvol kunt zien, terwijl SAMSUNG het bewijs is dat indien je marktleider bent op op verschillende componenten, de rest vanzelf bij je komt
aankloppen.

Vergeet ook niet dat Philips eens groter was dan SONY en dat die door uitverkoop van spin-offs en wat zij als niet core business beschouwden, nu bedrijven als SIEMENS in medische sector van diens troon denkt te kunnen stoten.

Bedrijven die producten maken die zeer afhankelijk zijn van bepaalde componenten, zoals mobiele devices bij gratie van accu's kunnen bestaan, zouden beter R&D in huis kunnen houden, productie kan je wel uitbesteden.
Michelin, wijn, parfumerie-merken, kledingdesign, kaas.
Voor de rest wel met je eens: ik denk dat de productiviteit van Franse werknemers zoals caissières de helft is van Nederlandse werknemers.
Je hebt een punt Franse overheid is één grote conglomeraat.

Ik vraag me af zodra hun financiële problemen net zo duidelijk en op straat liggen als Griekenland of Noord-Europa gaat eisen om al hun belangen af te stoten.

Tot die tijd vrees ik dat onze pensioenen heel veel gaten ten zuiden van ons gaat vullen.
Het is een kwestie van tijd dat Frankrijk hele grote problemen gaat krijgen. Dat volk is conservatiever dan Thatcher en de paus bij elkaar. Elke verandering wordt geblokkeerd.
Dat ze problemen gaan krijgen is evident, maar dat wij daar ook voor mogen gaan opdraaien is met onze huidige "leiders" ook evident...
Zoals we weten zit Frankrijk uitsluitend en alleen in de EU voor het belang van Frankrijk. Dat is nou de ware Europese gedachte.
In Nederland kennen we dit (helaas) niet.
Philips maakte televisies, wasmachines, audio apparatuur en natuurlijk de welbekende gloeilamp. Het was echt het Nederlandse voorbeeld van een conglomeraat.
Vergeet ook niet dat Philips eens groter was dan SONY
Dat vergeet ik zeker niet. Maar dezelfde filosofie die Sony nu gaat toepassen (kerntaken) is degene die Philips al heel lang toepast... En naar mijn mening niet succesvol.

Philips is inmiddels al 30 jaar bezig om zich op haar kerntaken te richten... Daarin gaan ze zo ver dat ze nu zelfs de lichtdivisie verkopen... Bekijk een artikel als deze (van alweer 5 jaar geleden) en je ziet een lange rij saneringen en verkopen van bedrijfsonderdelen. ASML was oorspronkelijk een onderdeel van Philips... Inmiddels is ASML groter.

Ik ben er een beetje cynisch van geworden misschien. Maar ik geloof dat je groei moet halen uit innovatie, niet uit snoeien. Als ik jou zo hoor dan zijn we het eens :)

[Reactie gewijzigd door OddesE op 22 juli 2024 21:49]

Philips maakte inderdaad "branche" vreemde dingen, maar ze hadden wel allemaal iets met elektriciteit te maken.

Mitsubishi of Samsung zitten/zaten in schepen, auto's, bouwsector etc..

Groei uit innovatie? Ja ik hoor het ook vaak politici roepen, kennisland etc...
Enige wat ik zie is dat HAVO examen vandaag LBO/MAVO C/D van 25 jaar geleden niet overstijgt.

Universiteiten mensen laten afstuderen op meest absurde dingen en er gewoon totaal niet naar nut/noodzaak van scriptie gekeken lijkt te worden.

En om het compleet te maken de paar toppers die onze educatie systeem opleveren, verdwijnen doodleuk naar het buitenland.

Die braindrain hoor je politici niet over.

Ondertussen lopen ze telkens een handje vol bedrijven de hemel in te prijzen, zoals ASML. Leuk dat we 1 partij hebben die op wereldschaal een rol kan spelen, maar 25 jaar geleden hadden we meer bedrijven. Hoogovens, P&O Nedloyd etc... en die zijn allemaal in buitenlandse handen terecht gekomen en die hebben andere belangen dan ons.

Ik vind het jammer voor Nederland en als ik de mogelijkheid heb om te emigreren naar Noord-Amerika zou ik zonder 2 keer na te denken gewoon doen. Canada heeft daarbij mijn voorkeur, beter belastingregime, redelijk goede sociale vangnetten en ziektekosten verzekering en welvaart is er beter dan in Nederland.

Bedankt voor je link.
Als je dat leest ga je haast denken dat het eerder aan de bestuurders heeft gelegen dan dat er chronisch iets mis was met Philips.

Als je trends te laat ziet en daarop te laat gaat anticiperen zul je altijd een markt moeten betreden die al verdeeld is.

Overigens qua innovatie zat Philips wel voorop, wat er bij o.a. NATLAB https://nl.wikipedia.org/...Natuurkundig_Laboratorium vandaan kwam en welke R&D ze er deden (?) hadden ze op veel gebieden marktleider kunnen zijn.

Ook vraag ik me af hoeveel patenten Philips wel niet heeft en hoeveel omzet daaruit komt. Ik heb weleens vernomen dat ze een zeer grote IP afdeling hadden met veel juristen en specialisten.

Misschien had Philips gewoon niet het geluk om een bestuurder te hebben die een echte visionair was, zichzelf niet zo serieus nam. Ipv bestuurders die als veredelde accountants te werk gaan en zelf clueless zijn en nooit een onderneming zelf hebben opgezet.

Wat dat aangaat zie je bij grote Amerikaanse tech bedrijven dat de oprichters vaak zelf lang aanblijven als bestuurders of in raad van bestuur en dat het wel echte avonturiers/ondernemers zijn. Inteelt van "old-boys-network" waarbij mensen dankzij nepotisme een CEO functie krijgen in Nederland ipv op bewezen kwaliteiten.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 22 juli 2024 21:49]

De uitdaging waar al deze bedrijven voor staan is de continu veranderende markt. Sony was ooit de beste in televisies (triniton) en tv cameras (hi8), tot het moment dat door concurrentie en prijsdruk, de marges op al deze produkten zo klein werden dat ze naar andere markten moesten uitwijken. Je zag met name de kwaliteit sterk achteruit gaan door alle kosten reducties.
Iedere 7~8 jaar moeten ze eigenlijk hun bedrijf opnieuw uitvinden. Je ziet bedrijven als Apple en Google daar ook mee worstelen, die zijn ook voortdurend op zoek naar "whats next" omdat ze weten dat hun huidige portfolio maar beperkt houdbaar is.
De uitdaging is de balans tussen focus op een beperkt portfolio waar je in uit wil blinken en op tijd expertise opbouwen in "what's next".
Toen Sony zulke dingen ging oprichten waren ze heer een meester in de elektronica, maar tijden zijn veranderd, China en zuid korea hebben een reuze inhaal slag gemaakt, bedrijven uit beide landen profiteren dat veel goedkoper kunnen produceren. Daar door zijn Japanse elektronica bedrijven in moeilijk weer gekomen en is het beter dat ze gaan foccusen op de dingen waar ze goed in zijn.
Al staan juist Japanse batterijen bekend om hun uitstekende kwaliteit. Toshiba en Sony leveren nu vaak de betere cell packs. Kunnen bedrijven als Simplo niet tegen op nog.
Mee eens, na 6 jaar zwaar gebruik heeft de accu van mijn Toshiba nog 33% van de oorspronkelijke capaciteit.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 22 juli 2024 21:49]

Maar toshiba maakt helemaal geen batterijen. Er zijn maar en paar grote spelers op die markt: Sony, LG, Panasonic en Samsung SDI.

Als jij de accu van je toshiba openbreekt zul je daar een van bovenstaande merken in aantreffen.
Toshiba maakt wel degelijk batterijen. Heb het in mijn Alienware laptop zitten.

Daarnaast doen ze het ook voor industriele doeleinden http://www.scib.jp/en/product/

Er zijn overigens vele grote spelers. Je mist nu alle Chinese en Taiwanese merken. Apple maakt bijvoorbeeld grootschalig gebruik van Dynapack, Simplo, Desai en Sunwoda.
Er zal wel "made in Japan" staan. Althans dat stond er op de accu's van Dell business laptops 7 jaar terug. :+
Dit zal denk ik de laatste verkoop zijn. Als de de andere helft van Sony/ATV mogen kopen zijn ze weer 900 miljoen lichter ofzo
Geen batterijen zo goed als die van Sony is mijn ervaring, spijtig maar toch begrijpelijk.
Mensen kijken niet echt naar kwaliteit op dit vlak. Dat toestellen met dergelijke accu's na twee jaar veel minder gedegradeerd zijn heeft geen waarde in commercieel opzicht.
Blijkbaar is Sony niet in staat om de kwaliteit voor het voetlicht te brengen.

Ik lees hier op Tweakers vaak klachten over consumenten die het maar niet willen begrijpen, maar ik zeg dan: de klant heeft altijd gelijk.
In commercieel opzicht weliswaar maar dat doet niets af aan de werkelijkheid in deze. Volgens die retoriek is deugdelijk privacybeleid ook niet belangrijk. En ook iets als betrouwbare apparatuur niet. Zaken die niet meegenomen worden in de reviews omdat het lastig te testen is.
De werkelijkheid is ook dat Sony terugroepacties heeft gehad voor gevaarlijke batterijen - iets dat consumenten niet snel vergeten.
Volgens mij niets speciaal. Ik ken geen enkel merk waar dit niet gebeurd is. En ook dit is iets dat consumenten niet meenemen en ik denk dat je het geheugen van de generale consument overschat.
juist, de accu's van mijn Sony Aibo ERS-110 uit 1999 doen het nog steeds en hebben nog bijna volle capaciteit.
Dat bedoel ik dus :) Dat is steeds mijn ervaring met batterijen van Sony. Ik zie vaak genoeg opgezwollen batterijen bij diverse merken. Bij Sony zie ik het gewoon niet voorkomen.
Anoniem: 55401 28 juli 2016 20:43
Echt zonde en vreemde strategie, want batterijen zijn nog belangrijker geworden door e-voertuigen (fietsen, auto, scooter enz.)
idd... accu's worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven met alle elektronica in ons leven. Plus dat in elk stukje hardware of apparaat van Sony wel een batterij insteekt. En dat verkopen?
Veel auto's rijden op benzine. Maar er is geen autofabrikant die zelf benzine maakt.
Benzine is een uitontwikkeld product en relatief low tech.
Batterij technologie niet.
Maar kennelijk is het zelf hebben van batterijtechnologie niet meer beslissend als je heel goede smartphones of videocameras wilt verkopen.
Wat die laatste betreft: als je in de professionele hoek kijkt zie je bijvoorbeeld veel apparatuur met accu's van een ander merk er op (bijvoorbeeld Anton Bauer). Ik neem aan zodat ze dezelfde accus op alle apparatuur kunnen gebruiken.
Heb je wel eens een telefoon uitgezocht om het _merk_ van de accucel die erin zit (niet de capaciteit).
Maar stel dat BMW wel benzine zou maken en benzine zou een groeimarkt zijn... Zou het dan slim zijn om dat te verkopen?
Sidenote, Sony heeft blijkbaar ook z'n Vegas Studio series verkocht aan Magix.
Wat is die Vegas studio series als ik vragen mag?
Correct me if i'm wrong maar dat is dacht ik de videobewerkingssuite van Sony
Video editing software :)
Anoniem: 636203 29 juli 2016 07:17
Waarom wil men ook Mobile behouden? Deze tak maakt alleen maar verlies

Professional Equipment (TV camera's e.d.) zou men ook moeten behouden.
de Professional Equipment die jij noemt valt denk ik onder de digital imaging.

En inderdaad, waarom is mobile wel opeens een core business? Ik koop op dit moment liever Sony batterijen dan hun nieuwe telefoons...
Ze hebben niet zo heel lang geleden nog hun strategie verandert om minder telefoons per jaar uit te brengen omdat het niet goed liep. De nieuwste serie is matig en z'n geld niet waard, maar dit valt nu wel opeens onder de core business
Anoniem: 636203 @UnanyMoose29 juli 2016 09:26
Batterijen zijn ook een groeimarkt, zeker voor auto's. Sony is één van de eerste bedrijven (zo niet de eerste) die Lithium Ion accu's ging gebruiken voor zijn videocamera's.

Als er over enkele jaren onverslijtbare accu's worden geproduceerd dan zie ik de accu markt wel kleiner worden.

Mobieltjes zijn 'dood', alleen Samsung en Apple maken nog winst en de Chinezen zijn dominant op hun eigen thuismarkt. LG, HTC en Sony maken alleen maar verlies.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 636203 op 22 juli 2024 21:49]

De mobiele telefoon is wel de hoofdportaal naar het internet geworden, noem het een hub. Een toekomstvisie is nog steeds dat alles verbonden gaat worden met elkaar. Zodra Sony afscheid neemt van haar mobiele telefoons geven ze ineens een zeer grote kans op om van deze toekomst deel uit te maken.

Consoles gaan het niet redden, ze gaan nu al de kant van de PC op. De opvolger van de PS4 staat na drie jaar al klaar, dan kan je beter een PC kopen en daar onderdelen van vervangen. Zelfde idee. Films en muziek blijven wel en hun financiële diensten wellicht ook.

Nee, ik denk dat Sony er heel wat voor over heeft om de mobiele divisie te behouden wil het niet in een Philips veranderen en zichzelf irrelevant maken.
Hopelijk blijft de kwaliteit van de lithium ion batterijen na de verkoop op hetzelfde pijl. Sony batterijen zijn naast die van Samsung en Panasonic, toch al jaren de besten op de markt.
Ik denk dat de komst van de Gigafactory van Tesla hier ook een rol speelt. De verwachting is dat de prijs van accu's flink gaat dalen waardoor de fabriek van Sony een heel stuk minder rendabel gaat zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.