Tele2 komt met TV Light-abonnement met minder zenders -update

Tele2 begint woensdag met een abonnement voor tv met minder zenders. Volgens de provider bedraagt het aantal zenders het minimumaantal dat het moet aanbieden. In ruil voor het inleveren van de extra zenders krijgen klanten 2 euro korting per maand.

Klanten betalen voor TV Light 32 euro per maand inclusief internet en bellen, waar dat voor TV Basis 34 euro per maand is. Tele2 redeneert dat veel mensen die extra zenders nooit bekijken, waardoor ze meer zenders hebben dan ze nodig hebben. TV Light bevat alleen twintig van de meestbekeken zenders, in plaats van de 47 zenders die TV Basis biedt. Van die twintig zenders zijn er veertien in hd.

Het abonnement is vanaf woensdag gelijk verkrijgbaar voor nieuwe klanten. Of en wanneer klanten met een bestaand abonnement kunnen overstappen, is onbekend.

Update, 11:11: Volgens tweaker Kevin Mol zegt de klantenservice dat ook bestaande klanten kunnen overstappen naar TV Light.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

08-07-2015 • 08:47

104

Reacties (104)

104
103
85
2
0
0
Wijzig sortering
Waarom is er nog geen één provider met het idee gekomen om mensen zelf hun zenders te laten kiezen en aan de hand daarvan de prijs van hun abbonnement te laten zakken/stijgen.

Het lijkt mij dat als je de eerste/enige provider bent die dit aanbiedt dat je aantal klanten enorm zal stijgen. Uiteindelijk zullen de meeste mensen dan wel minder voor een abbonnement betalen, maar het lijkt mij dat je liever 1000 klanten hebt die € 10.- betalen elke maand dan 100 klanten die € 100.- betalen elke maand.
In België hebben we dat een tijd gehad. http://snow.be/nl/
Ze zijn echter gestopt...
http://datanews.knack.be/...rticle-normal-519143.html

Blijkbaar willen maar heel weinig klanten die optie.
Grootste probleem met Snow was slechte marketing: gewone mensen wisten niet dat het bestond.
Niet correct. Landelijke marketingcampagne met radio en tv-spots die heel duidelijk communiceerden waar het om draaide. Zeer leuk, maar blijkbaar geen vraag.
Ik wou zelf graag overstappen naar Snow, maar had eens naar hun klantendienst gebeld voor extra uitleg. Ik denk dat de telefoon een uur muziekbox heeft gespeeld en erna nooit meer geprobeerd.
Las ik overal ook, dat de klantenservice nog erger dan afschuwelijk was... Dan wil je al niet graag ergens klant van worden. Zeker niet als het een relatief jong bedrijf is (waar nogal wat 'foutjes' in kunnen zitten)
Vind je???
Ze hebben dat anders toch serieus goed aangepakt als je het mij vraagt. Denk maar aan die sneeuwmannen bij telenet. Kost niets en ze kwamen er in alle kranten mee.

De mensen die ik kende die snow hadden waren ook verre van mensen die echt actief zoeken (type tweakers) maar eerder zeer klassieke mensen die aan het zoeken waren naar een goedkoper alternatief.
Ik herinner me ook nog levendig hun geklaag over de trage aansluiting, slechte communicatie, ...
Omdat het niet mag. Je moet in Nederland een basispakket aanbieden. Mediawet. Er is wel een onderzoek toegezegd naar "a la carte", maar het mag nog niet voor het basispakket.
Volgens de mediawet moet het basispakket bestaan uit minimaal 15 zenders met de volgende must-carry zenders:
  • De programma' s van de instellingen met zendtijd voor landelijke omroep (publieke omroep);[/i]
  • De programma's van de instelling met zendtijd voor regionale omroep;[/i]
  • De programma's van de instelling met zendtijd voor lokale omroep;[/i]
  • De televisieprogramma's van de Nederlandstalige landelijke Belgische omroepdienst.[/i]
Dan kom ik op 3x NPO + 1x regionaal + 1x lokaal + 3x Vlaams = 8 zenders. De rest wordt doorgaans aangevuld met andere zenders waarbij veelal voor de campingzenders van RTL en SBS gekozen wordt. Het zou beter zijn om de Duitse en Britse publieke zenders verplicht op te nemen.

Ook is het absurd dat de themazenders van de publieke omroep vaak in het pluspakket zitten. Bij KPN wordt de zender NPO Politiek in een duur pluspakket aangeboden en ook nog eens versleuteld. Deze zender dient een algemeen belang en wordt betaald met belastinggeld! Een grof schandaal dat KPN haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet neemt!
Mag ik jou wijzen op het gebruik van het woord 'dertig' in artikel 6.13 van de Mediawet? Jij baseert je op 6.14 van de Mediawet, maar die geldt alleen voor analoge pakketaanbieders.

http://wetten.overheid.nl...ldigheidsdatum_08-07-2015
Artikel 6.13

1. Als een pakketaanbieder een of meer digitale programmapakketten verspreidt of laat verspreiden, ontvangen alle abonnees die met hem een overeenkomst met betrekking tot de ontvangst van een of meer digitale programmapakketten hebben gesloten, in elk geval een digitaal standaardprogrammapakket.
2. Het standaardprogrammapakket bestaat uit ten minste dertig televisieprogrammakanalen en een door de pakketaanbieder met inachtneming van het vierde lid te bepalen aantal radioprogrammakanalen. De programmakanalen worden ongewijzigd verspreid. Bij ministeriële regeling kunnen diensten worden aangewezen waarvan het signaal als integraal onderdeel van de programmakanalen moet worden doorgegeven en kunnen nadere regels worden gesteld voor de doorgifte van deze diensten.
3. Voor zover het betreft televisieprogrammakanalen, bevat het standaardprogrammapakket in elk geval:
a. drie algemene televisieprogrammakanalen van de landelijke publieke mediadienst;
b. één televisieprogrammakanaal van de regionale publieke mediadienst met programma-aanbod als bedoeld in artikel 2.70, dat bestemd is voor de provincie of het deel van de provincie waarbinnen de abonnees woonachtig zijn;
c. de televisieprogrammakanalen van de regionale publieke mediadienst met programma-aanbod als bedoeld in artikel 2.70, dat bestemd is voor de provincies aangrenzend aan de provincie waarbinnen de abonnees woonachtig zijn;
d. één televisieprogrammakanaal van de lokale publieke mediadienst met programma-aanbod als bedoeld in artikel 2.70, dat bestemd is voor de gemeente waarbinnen de abonnees woonachtig zijn;
e. ten hoogste twee televisieprogrammakanalen van de lokale publieke mediadienst met ander programma-aanbod dan bedoeld in onderdeel d, dat een lokale publieke media-instelling verzorgt en dat is gericht op specifieke bevolkings- en leeftijdsgroepen waaronder minderheden; en
f. drie televisieprogrammakanalen van de Nederlandstalige landelijke Belgische openbare omroepdienst.
4. Voor zover het betreft radioprogrammakanalen, bevat het standaardprogrammapakket in elk geval:
a. vijf algemene radioprogrammakanalen van de landelijke publieke mediadienst;
b. één radioprogrammakanaal van de regionale publieke mediadienst met programma-aanbod als bedoeld in artikel 2.70, dat bestemd is voor de provincie of het deel van de provincie waarbinnen de abonnees woonachtig zijn;
c. één radioprogrammakanaal van de lokale publieke mediadienst met programma-aanbod als bedoeld in artikel 2.70, dat bestemd is voor de gemeente waarbinnen de abonnees woonachtig zijn;
d. ten hoogste vijf radioprogrammakanalen van de lokale publieke mediadienst met ander programma-aanbod dan bedoeld in onderdeel c, dat een lokale publieke media-instelling verzorgt en dat is gericht op specifieke bevolkings- en leeftijdsgroepen waaronder minderheden; en
e. vijf radioprogrammakanalen van de Nederlandstalige landelijke Belgische openbare omroepdienst.
5. Bij de vaststelling of een pakketaanbieder heeft voldaan aan het vereiste, bedoeld in de eerste volzin van het tweede lid, worden de volgende regels in acht genomen:
a. ten minste dertig unieke televisieprogrammakanalen worden aangeboden in een door de pakketaanbieder te bepalen uitzendkwaliteit;
b. als televisieprogrammakanalen in verschillende uitzendkwaliteit worden aangeboden, worden programmakanalen met dezelfde naam en ordening van het programma-aanbod als één programmakanaal aangemerkt;
c. als televisieprogrammakanalen in verschillende uitzendkwaliteit worden aangeboden, worden programmakanalen met dezelfde naam maar met een verschillende ordening van het programma-aanbod als afzonderlijke programmakanalen aangemerkt; en
d. als televisieprogrammakanalen via omroepzenders worden verspreid zonder dat voor de ontvangst andere kosten moeten worden betaald dan de kosten van aanschaf en gebruik van technische voorzieningen die de ontvangst mogelijk maken, en deze programmakanalen zijn opgenomen in de elektronische programmagids die onderdeel van de technische voorzieningen is, worden deze programmakanalen aangemerkt als televisieprogrammakanalen als bedoeld in onderdeel a.

[Reactie gewijzigd door Raindeer op 23 juli 2024 15:55]

In het nieuwsbericht staat:
TV Light bevat alleen twintig van de meestbekeken zenders
Maar hierboven wordt de wet geciteerd:
5. Bij de vaststelling of een pakketaanbieder heeft voldaan aan het vereiste, bedoeld in de eerste volzin van het tweede lid, worden de volgende regels in acht genomen:
a. ten minste dertig unieke televisieprogrammakanalen worden aangeboden in een door de pakketaanbieder te bepalen uitzendkwaliteit;
Is Tele2 nu in overtreding door een TV-pakket aan te bieden dat hier niet aan voldoet?
Je mag alle regionale zenders meetellen en dan zijn het er stiekum 34 ;)
Mag ik jou wijzen op het gebruik van het woord 'dertig' in artikel 6.13 van de Mediawet? Jij baseert je op 6.14 van de Mediawet, maar die geldt alleen voor analoge pakketaanbieders.
Waar ik me over verbaas is dat nog geen enkele aanbieder een poging heeft gedaan om de loopholes uit te buiten..

• Je kan die dertig zenders prima vullen met homeshopping, belspelletjes, hijgtelefoon en reli-TV. Kost niks. De zenders betalen vaak zelfs om uitgezonden te mogen worden!
• Je kan ook youtubers toestemming vragen om hun content uit te zenden. Je kan zo oneindig lang conspiracy-, unboxing- en makeup-TV uitzenden. Verzamel een paar weken aan content, playlist shuffle èt voila, een nieuwe TV-zender is geboren.
• Aquarium-TV, dierentuin-TV, etc. Ik zou er denk ik soms nog naar kijken ook als het erop zat. :X
• Nergens staat dat er geluid bij de TV-zenders moet zitten. Een filmkanaal zonder geluid zal qua auteursrechten ook een stuk goedkoper zijn om door te geven. Zie Duitsland, veel Hollywoodfilms kan je in heel Europa gratis (FTA) kijken via de satelliet. Buiten Duitsland en Oostenrijk kijkt er toch bijna niemand naar want ze synchroniseren alles na. Ze zouden veel meer moeten betalen als er Engels geluid bij zou zitten.
• Of geef 30 lokale TV-zenders door. Niet noodzakelijk uit de eigen regio.
• "als televisieprogrammakanalen via omroepzenders worden verspreid zonder dat voor de ontvangst andere kosten moeten worden betaald dan de kosten van aanschaf en gebruik van technische voorzieningen die de ontvangst mogelijk maken" -> perfecte loophole voor IPTV: zorg dat het kastje (naast must-carry) direct minimaal 30 van de vele gratis te ontvangen internetzenders kan streamen, dan voldoe je aan de eis!

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 23 juli 2024 15:55]

Bij KPN wordt de zender NPO Politiek in een duur pluspakket aangeboden en ook nog eens versleuteld. Deze zender dient een algemeen belang en wordt betaald met belastinggeld! Een grof schandaal dat KPN haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet neemt!
KPN neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door een zender die amper bekeken wordt niet in het basis pakket op te nemen en haar klanten hiervoor te laten betalen. De NPO vraag namelijk gewoon een vergoeding voor deze thema kanalen.

Back on Topic, het is zonde dat de mediawet zo specifiek is hiermee voorkomen ze dat er A La Carte pakketen mogelijk zijn. Ik denk alleen dat dit niet echt goedkoper wordt, immers zal een zender die amper bekeken wordt duurder zijn dan een zender die veel wordt bekeken.
Is het misschien zoiets als dat elke Nederlander toegang moet kunnen krijgen tot het basispakket? Het is toch geen verplichting, net als met een ziekenkostenverzekering, dat je deze verplicht bent ergens af te nemen?

Ik mag namelijk ook kiezen om geen TV aansluiting te nemen. Of om alleen bijvoorbeeld SBS6 niet te programmeren/blokkeren.

Hoewel ik bij ziekenkosten niet eens ben over het model (vanuit sociaal aspect), ben ik bij mijn zenderaanbod er wel voor: Ik wil toch alleen maar betalen voor wat ik echt gebruik.
Nee, de aanbieder moet minimaal 30 kanalen aanbieden. De publieke zenders regionaal, nationaal en uit Vlaanderen zijn daarbij verplicht. In principe hoef je geen commerciële zenders aan te bieden. Dat jij ze niet kijkt is niet relevant.

http://wetten.overheid.nl...ldigheidsdatum_08-07-2015 (en zie voor de tekst hierboven)
Precies, dat bedoel ik, aanbieden. Als ik ze niet wil afnemen en er niet voor wil betalen zou dat in dit digitale tijdperk makkelijk moeten kunnen.

Wil ik maar 10 van die 30 kanalen dan neem ik maar 10 van die 30 kanalen af en betaal ook maar voor 10. De populariteit van een kanaal maakt dan hoe goed hij bij de kijker aanslaat.

Maak je er als zendermaker een potje van dan neemt het aantal mensen dat jouw kanaal wil hebben af. Doe je het goed dan mag je wat meer geld vragen omdat mensen het dat wel waard vinden.

Marktwerking.

Nu betaal ik ook voor kanalen als Eurosport, MTV, TLC, kanalen waar ik bijvoorbeeld nooit naar kijk. Deze mogen er af en voor dat geld kies ik wel een waar ik wel graag naar mag kijken.

Desnoods niks anders, dan vervuild het tenminste mijn zap-schema niet.
@BenVenNL

Dat is allemaal leuk en aardig, maar tegen jouw argument is wel het een en ander in te brengen:

- Een aantal zenders, waaronder het tenenkrommende Christen- fundamentalistische Family7 betaalt om uitgezonden te mogen worden. Dit soort zenders zul je dus altijd krijgen, omdat ze gewoonweg geld opleveren voor de provider. (Geld wat hij anders waarschijnlijk van jou wil hebben)/
- Het feit dat je maar tien van de dertig kanalen kiest, wil niet zeggen dat je goedkoper uit bent. Als een provider met een zender contracten gaat afsluiten, dan kan hij natuurlijk een veel lager tarief voor een zender bedingen als hij het vier miljoen keer gaat afnemen, dan wanneer het om tienduizend verwachtte abonnees gaat.
- Een zender is vaak geen zelfstandige firma, maar onderdeel van een groter bedrijf. Zo is TLC van Discovey Channel Europe. Het is goed mogelijk, dat Discovery graag een relatief nieuwe zender als TLC wil promoten en daardoor alleen Discovery Channel samen met TLC wil toestaan.

Als je Zap schema vervuild wordt door zenders die je niet wil zien, dan kun je beter een favorieten lijst aanmaken. De meeste decoders ondersteunen dit. Als een zender niet tot je abonnement behoort, dan zit hij (tenminste bij Ziggo) nog steeds op het betreffende kanaal, maar krijg je een mededeling, dat de betreffende zender geen deel uitmaakt van je abonnement. Nog steeds vervuiling dus.
het basis paket zou gewoon simpel moeten zijn, NED 1, 2,3 en ten minste 2 lokale omroepen, in amsterdam bijv tvnoord en atv, in rotterdam bijv tvrijmond (en nog iets) etc. eigenlijk zou iedereen die hoe dan ook standaard moeten krijgen zonder lelijke schotel antennes of digitenne.

de rest kan prima a la carte.

[Reactie gewijzigd door i-chat op 23 juli 2024 15:55]

Zodra je een Internet aansluiting hebt kun je in ieder geval NED. 1,2,3 ontvangen als stream, een aantal regionale zenders zijn (volgens mij) ook als stream te ontvangen.
Wat mij betreft zouden de commerciële zenders ook als stream te ontvangen moeten zijn, ik wil best een bedrag per zender betalen, maar ik vertik het om ca. €15,- per maand te betalen voor zenders waar ik nauwelijks naar kijk...
Was ik niet van op de hoogte, nou moet ik zeggen dat ik mij ook niet echt heb verdiept in de wetgeving hierover voordat ik mijn reactie plaatste. Maar wat jij zegt is vrij duidelijk, het mag gewoon niet.
Het is goedkoper om service aan 100 klanten te leveren dan als aan 1000 klanten.
Het is qua service goedkoper, ben ik het mee eens, maar qua cijfers is het een enorm voordeel voor je bedrijf. Overigens zal je op de lange termijn meer geld gaan verdienen op die 1000 klanten omdat vaste klanten van een provider vaak niet alleen een televisie abbonnement hebben maar ook een mobiel en/of internet abbonnement.

Ik snap je punt, maar service is iets incidenteels. Maandelijkse abbonnementskosten is een constante stroom aan geld.
Volgens mij kosten veel zenders, zoals de Duitse publieke omroep, de kabelprovider helemaal geen extra geld. Door klanten deze niet te leveren maar wel korting te geven maak je als bedrijf dus minder winst.
Natuurlijk, ze kunnen alle abbo's naar 10 euro halen. Dan gaat iedere klant naar deze provider toe en verdienen ze heel veel geld. Totdat andere providers noodgedwongen het truukje kopieeren, de klanten zich weer herverdelen en de winst is verdampt en de markt verziekt.
Ook al is een zender gratis om uit te zenden, vergeet niet dat er nog veel verborgen kosten aanzitten. BUMA houdt gewoon zijn handje op, datakosten bij CDNs, onderhoud van de systemen, video transcoding, EPG data (zitten vaak redelijk wat gaten in), recording voor terugkijken. Dan mag de stream wel gratis worden aangeleverd maar genoeg partijen die toch echt geld willen vangen voor het uitzenden.
Het lijkt mij dat als je de eerste/enige provider bent die dit aanbiedt dat je aantal klanten enorm zal stijgen
Niet helemaal. Ik heb enige tijd geleden gesproken met iemand die mede verantwoordelijk was voor het zenderaanbod binnen UPC. Deze gaf aan dat de consument het iets te makkelijk ziet. De consument denkt in principe goedkoper uit te zijn bij afname van minder zenders, maar het tegendeel is echter het geval. Omdat er minder klanten per zender zijn, zullen zenders meer gaan vragen. Mensen die zich abonneren op deze zenders zullen hierdoor meer moeten betalen met als gevolg, minder zenders voor het zelfde bedrag.

Of er nu 1000 mensen zijn die nu te samen € 1,00 voor bijvoorbeeld Fox betalen, of 250 die € 4,00 per maand betalen. het bedrag blijft het zelfde alleen de afname is minder. Doordat er minder afname is, zal het inkoopbedrag dat een aanbieder nu betaald dus ook hoger komen uit te vallen.


Het mooie voorbeeld zie je nu bij Tele2, € 2,00 hele euro's verschil op een verschil van 27 TV Zenders, consumenten rekensommetje € 2,00 / 27 = € 0,07ct en toch klopt een dergelijke berekening zekers niet.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 23 juli 2024 15:55]

Ik begrijp je punt, maar je hebt nu alleen de afname van het aantal kijkers per zender in gedachten gehouden. Je hebt ook een groep mensen die eerst niet naar bepaalde zenders keken, omdat ze geen aanvullend pakket van een x aantal zenders willen betalen om naar 1 bepaalde zender te kijken.

Ter verduidelijking:

Klant A en klant B hebben allebei een basispakket. Klant A wilt minder zenders, klant B wilt meer zenders maar wil niet voor een volledig aanvullend pakket betalen.

Zender A (basispakket) heeft 100 kijkers, zender B (aanvullend pakket) heeft 100 kijkers.

Door het systeem wat ik benoemde in mijn post toe te passen kan je dus de volgende situatie krijgen.

Klant A wilt minder zenders, dus kiest er voor om zender A uit zijn basispakket te halen. De zender gaat meer rekenen omdat ze minder klanten hebben.

Klant B wilt meer zenders, dus kiest er voor om zender B bij zijn basispakket te nemen. De zender gaat minder rekenen omdat ze meer klanten hebben.

Ik denk daarom dat het redelijk gelijkgetrokken zou worden, natuurlijk krijg je zenders waar een handjevol mensen naar kijken die ineen keer enorm stijgen in prijs omdat ze niet meer in het basispakket zitten, maar je krijgt ook zenders waar normaal een handjevol mensen naar keken waar nu ineens duizenden mensen naar gaan kijken, en ze op hun beurt weer in prijs dalen.

Concluderend denk ik dat het voor de aanbieder dus weinig uitmaakt.
Dat idee dat is er al een tijd en ik kan alvast een tipje van de sluier oplichten dat ik daar met een team mensen mee bezig ben met een verwachte launch in september/oktober in Nederland en België. Wij gaan een nationaal en internationaal aanbod van zenders aanbiede, met zenders welke in Nederland te krijgen zijn op het moment, maar ook zenders die dat niet zijn en zelfs zenders met content speciaal voor ons gemaakt die wij dus exclusief hebben in eerste instantie.
Wij zijn met veel partijen nog druk in onderhandeling over of ze wel of niet bij de lancering instappen maar we zijn druk bezig met de contracten op het moment en de verwachting is dat we met 200-300 zenders waaruit gekozen kan worden gaan beginnen uit veel verschillende landen en veel verschillende talen.

Overigens loop ik met het idee te spelen om ergens in augustus misschien een aantal Tweakers uit te nodigen voor een gesloten beta. Maar hier wil ik nog met Tweakers.net over in gesprek in een later stadium. We zijn nu druk bezig met het afmaken van de software en meer en meer content binnen krijgen. Zowel Lineaire TV als on-demand content.

@jackaubrey:
Wij hebben de staatsecretaris dan ook al wat aanvullende informatie gestuurd mbt onderzoeken en vragen.

@Raindeer
De mediawet geldt vanaf 100.000 klanten en zegt in principe dat je een aantal must-carry zenders in je basispakket moet hebben. Dat geldt dan voor NPO zenders, de Belgische Publieke Omroep en de regionale zenders.
Details?
Wat zijn de kosten voor het abbo?
Wat zijn de kosten per zender?
Kan ik snel zenders (eventueel tijdelijk) aanzetten? Dus stel ik weet dat overmorgen een bepaald programma komt op een zender welke ik niet heb, kan ik die dan via een portal activeren? (uiteraard tegen meerkosten) en naderhand weer uitzetten? (ik snap dat dit duurder zal zijn dan een maand lang zo'n zender hebben).
Via welk medium? (ADSL, kabel, glasvezel)
Ik wil nu nog niet teveel kwijt, we gaan binnenkort aan de eerste kleine testfase beginnen (binnen 4 weken) maar klein beetje wat info nog:

De kosten per zender verschillen en lopen op dit moment uiteen van 15 cent tot ong. 1,50. Die laatste zijn dan een paar zenders (2-4) gebundeld omdat niet iedereen, zeker de grotere jongens niet even openstaan voor het a la carte model en al hun zenders in een klein pakketje willen pushen. Overigens hebben we van veel partijen nog geen prijzen maar dit is de tendens tot nu toe. De komende tijd is dan ook vooral (een van mijn taken) het sluiten van contracten. Ook zijn we nog in onderhandeling of proberen contact te zoeken met de HBO-achtige proposities en die zullen de gangbare prijs hanteren die ze nu ook hebben.

De abonnementen zullen per maand lopen en automatisch doorlopen wanneer je niet opzegt, dus als je weet dat je iets wil zien kan je een abonnement voor een maandje afsluiten voor die zender en dan weer opzeggen. We werken niet met 'dagabonnementen' omdat dit administratief teveel voeten in de aarde heeft (qua kosten ook voor betalingen via iDeal, CC etc, Buma en name it) en je in de meeste gevallen over bedragen onder de 1 euro praat.

De enige vereiste om bij ons TV te kijken is een internetverbinding van welke willekeurige provider dan ook, gezien het een complete OTT propositie is, met een minimum van 8Mbit (als je ook nog wat anders dan alleen TV kijken wil doen :P).

[Reactie gewijzigd door ankhie op 23 juli 2024 15:55]

Klinkt interessant! Mag je al wat van de naam zeggen zodat we het in de gaten kunnen houden?
klinkt interesant
hoopelijk ook een aantal asiatiche zenders ik zit met een Filippijnse vrouw die nu eigenlijk alleen maar via haar Tablet in zeer slechte kwalitijd naar films en series' uit haar Eigen land zit te kijken en dat moet toch beter kunnen.
en er zijn heel wat asiaten die dat wel leuk zouden vinden om films en series' van hun Eigen land te kunnen zien.

[Reactie gewijzigd door FreakGIB op 23 juli 2024 15:55]

Ons ideaal is alle zenders ter wereld op het platform te hebben ;).
Zeker de groep immigranten is een ondergeschoven kindje in Nederland wat dat betreft en ook daar willen wij verandering in brengen. Hoe snel het gaat hangt af van de bereidwilligheid van de partijen en ook de bereikbaarheid niet in de laatste plaats. Mocht ze toevallig contacten hebben en die gegevens willen delen zorg ik dat ze erbij komen :P
Schotel is geen optie?
ik heb er naar gekeken ik heb nu ook en schotel voor canaal digitaal
maar voor de filippijnse zenders moest je een vrij grote schotel hebben en dan gericht op de Atlantic XX weet niet meer precies welke maar die satteliet hangt vrij laag aan de horizon begreep ik en dan nog op die satteliet zaten net niet de zenders die mijn vrouw veel keek
OTT ?
Weepee heeft in Belgie geprobeerd OTT TV aan te bieden, is na een klein jaar gestopt. Grootste probleem waren de onderhandelingen met de zenders.

Hopelijk gaat het met jullie beter.
Yep, OTT. Het verkrijgen van content gaat nog relatief makkelijk omdat wij voor alle partijen een win-win propositie hebben weten te creëren. De grotere jongens zijn wel een stuk lastiger om te overtuigen dan de middelgrote en kleine uiteraard. Je hebt natuurlijk ook gewoon last van wat koudwatervrees omdat dit een redelijke revolutie zal brengen in het TV landschap.
Precies mijn gedachten. Laat me lekker zelf kiezen! Tegenwoordig moet dat gewoon mogelijk zijn geen overbodige meuk!
Is politiek ook al mee bezig, maar gaat er voorlopig nog niet komen. Zie ook het KPN forum over dit onderwerp:
http://forum.kpn.com/t5/I...-samenstellen/td-p/340480
Mee eens. Ik heb momenteel een standaardpakket bij Ziggo, en waarvan ik al een heel groot deel van het zenderaanbod nooit bekijk.
Daarnaast ben ik wel geïntresseerd in een aantal extra zenders welke deel uitmaken van een uitbreidingspakket. Om die handvol zenders waarin ik geïntresseerd ben te ontvangen moet ik het gehele uitbreidingspakket afsluiten en krijg er wederom heel veel zenders bij waarin ik totaal niet geïntresseerd ben. En dus moet betalen voor ±90% van het zenderaanbod waarnaar ik niet kijk. Dit vind ik zonde van het geld, en dus sluit ik geen extra pakket af. De hoogte van het maandbedrag voor het extra pakket is ondergeschikt ten opzichte van het aantal kanalen (±90%) waarnaar ik niet kijk.

Stel een starttarief voor het standaardpakket vast, en vervolgens een tarief per zender vast zodat een consument zelf het zenderpakket kan samenstellen.
Een zender uit het standaardpakket kost x, een zender uit een extra uitbreidingspakket kost y. Vraag zonodig een paar cent extra voor HD-kanalen.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 23 juli 2024 15:55]

Hmm, de meeste bedrijven zullen liever 100 klanten hebben die € 100 uitgeven.
Vaak is het zo dat bij hogere volumes ook de winstmarges afnemen omdat er sprake van prijsdruk is terwijl de backend kosten wel toenemen.

Om dezelfde reden zal Apple zijn prijzen nooit veel verlagen. Als er nu 20 miljoen Iphone 6
voor € 700,00 verkocht worden brengt dat 14 miljard aan omzet met bv een winstmarge van 30%,
dus 4,2 miljard (€ 490,00 kosten per telefoon). Er zal daar ongetwijfeld iemand berekend hebben dat ze er 25 miljoen kunnen verkopen als ze er maar € 650,00 voor vragen, wat dus 16,25 miljard omzet is. Echter is de winstmarge dan gedaald naar 25,8% (24,6% + 1,2% schaalvoordeel wegens hogere productie). Zoals je dan zelf na kunt rekenen geeft een marge van 25,8% op deze hogere omzet slechts een winstmarge van 4,19 miljard. Dan verdienen ze dus hetzelfde
maar moeten meer produceren, transporteren, service verlenen etc.

Het is dus per definitie niet altijd beter om meer te verkopen of meer klanten te hebben.
Dit brengt alleen voordeel als er een significante extra risicospreiding is door de extra klanten.
Leuk initiatief, jammer dat de prijzen te hoog zijn. Glasvezel 40 Mb/s + 20 TV zenders € 42,-
Maar DAN per interactieve ontvanger € 3,- :(
Dus bij Tele2 glasvezel 40 Mb/s + TV Lite (20 tv zenders) kom je op 45 euro uit met één decoder. Helaas blijft Tele2 mager qua prijs/snelheid en tv/radio aanbod.

Dan zou ik eerder kiezen voor Vodafone of Telfort via glasvezel (of als je in Caiway gebied woont voor Caiway gaan):

Vodafone:
50/50Mb/s + TV Start (57 tv zenders waarvan 27 in HD) + vast bellen a 47,50 p/mnd (eerste jaar 37,50 p/mnd en voordelige aansluitkosten) dan 2e jaar vast bellen eraf halen en 45 euro p/mnd betalen. Overigens ook met 1 decoder.

Telfort:
50/50Mb/s + 70 tv zenders waarvan 26 in HD + vast bellen a 46 euro p/mnd (voordeel te behalen met combivoordeel als je ook mobiele telefonie afneemt met databundel). Dit is met 2 decoders.

Caiway (alleen mogelijk in Caiway gebied, waar je veelal weer niet kunt kiezen voor andere glasvezel aanbieders, wel xDSL uiteraard):
75/75Mb/s + 70 tv zenders waarvan 31 in HD + vast bellen a 43 euro p/mnd. De tv is d.m.v. coax ongecodeerd te ontvangen dusgeen decoderr nodig mits tv ondersteund en internet via glasvezel. Wil je één glasvezel tv decoder met opname/pauze functie dan kost dit 7,50 p/mnd extra.

[Reactie gewijzigd door funrider op 23 juli 2024 15:55]

Kleine tip, koop die ontvangers gewoon los op marktplaats van mensen die overstappen naar andere providers. Betaal je die "huur" kosten niet en heb je gewoon je eigen apparatuur :)
Kan je wel een tv-abo afsluiten zonder minimaal 1 tuner te huren?
Wauw! Dus je krijgt 27 zenders minder (van 47 naar 20), voor 2 euro 'korting'

Wat een aanbieding
(Note: sarcasme hoor)
Er zijn mensen in Nederland die bijna niets te besteden hebben, en die zoeken het goedkoopste abonnement dat er is. Zeker met de 'geen aansluitkosten'-aanbieding, kan dat een reden zijn om over te stappen. En ik denk dat ze hiermee het goedkoopste alles-in-1 pakket hebben.
Meer dan de helft van de TV zenders eraf en TV kost het meeste van de alles-in-1.
Je verwacht toch 20+ Euro korting dan?
En je kunt op slechts éen tv kijken. Voor een huishouding met kinderen met een tv op hun slaapkamer geen optie.
Dat is misschien op te vangen met extra settopboxen maar dat levert vermoedelijk een bandbreedteprobleem op.
Stel op 2 tv's een HD-kanaal kijken van 8Mbit. Dan blijft er slechts 4Mbit over voor internet als er ook daadwerkelijk 20Mbit behaald kan worden.
En drie tv's tegelijkertijd lijkt mij vrijwel onmogelijk.

IPTV-alternatieven zijn m.i. alleen geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudingen met één tv. Ik laat me overigens graag tegenspreken op dit punt. De aangedragen info kan ik dan mooi gebruiken als mijn jaarcontract bij Ziggo afloopt en een beter gefundeerde afweging kan maken tussen reguliere kabel, (V)DSL-IPTV, glasvezel-IPTV.
Maar glasvezel ligt hier nog niet en staat ook nog niet in de planning...
Meestal loopt de IPTV boven de geboden snelheid uit, in een paar gevallen ( slechte wijkcentrale / afstanden ) heb je er idd wel last van.

Hier met een 50/5 merken we geen echte problemen, 2 settopsboxen ( max. op KPN VDSL) en de downloadsnelheid blijft vrijwel altijd op die 50/55Mbit.
Zelfs met 2 kids op youtube en wat ( eenvoudige ) online gaming zoals minecraft e.d zijn er geen klachten van de gezinsleden.

De xDSL problemen zijn ondertussen in de meeste gevallen wel opgelost.
Alleen als je een zware downloader bent, die "hard gaat" op snelheden, dan is de 90Mb van Ziggo altijd aantrekkelijker.
Ik dacht ook tekort te komen ( 120 terug naar 50 ) maar het enige wat ik 'mis' ( ruim begrip ) is de uploadsnelheid ...
Weet je zeker dat je de uploadsnelheid mist?

Ik krijg op moment 50/20 (ipv 50/5). Ik stond op het punt over te stappen maar ik wacht even af of de snelheid blijft.
Weet je zeker dat je de uploadsnelheid mist?
Ja, dat weet ik zeker.
Ik heb een cloud-storage voor mijn backup, en dan mis je echt elke MB die je minder hebt.
Het systeem is nu eenmaal zo, maar om ervoor over te stappen naar een kabelaar kost me aan kortingen en dergelijke al snel meer.
( kpn compleet en 5 KPN abo's met de rest )
Ik weet niet of het foutje is ,tijdelijk ivm met upgrades aan het netwerk of de voorloper van een nieuw abo. De prijs is een euro omhoog dus hopelijk blijft het zo ( en wordt het de nieuwe vdsl standaard).
Nu zie ik pas de 50/20 ....
Ik ben bang dat het een glitch is ;)
KPN heeft de snelheden wel verhoogd ( 60/6 ) maar 20 upload zal niet gebeuren anytime soon, aangezien Ziggo dit alleen bij het hoogste abo biedt.
Gaat al ruim een maand goed, pa heeft net getest en krijgt 80/20.
Telfort Groningen en KPN Emmen.
Modems zijn ingetraind op 110 down en voor mij max 22, voor hem zelfs 46 up.
Met 20up hoef ik niet naar Ziggo in afwachting van glas.
Heb zelf een 20/2 abbonement bij Tele2. Maar haal iets van 13/0.8. Als ik tv kijk zie ik de snelheid van het internet teruglopen naar 11 mbit..
Zoals ik al aangaf, soms heb je gewoon pech.

Tele2 positioneert zich als prijsvechter, ik vermoed dat jouw Tele2 abo aardig voordeliger is, dan een nagenoeg vergelijkbaar pakket bij KPN.
Die lagere prijzen moeten ergens op verhaald worden, dus ik kies voor een ( imo ) premium aanbieder, dan maar wat duurder ..
Tele2 ( geen enkele telco ) is er als goedbedoelde filantroop ingestapt, allemaal willen ze uiteindelijk een positieve jaarafrekening zien, net zoals de werkende mens dat om het salaris doet.
Als je niets te besteden hebt, raad ik deze mensen aan om vooral geen abonnement te nemen. NPO en één regionale omroep zijn voor weinig geld (DVB-T antenne en/of losse ontvanger) op je TV te ontvangen. Missen ze gelijk ook al die verleiding van de reclame zenders.
Anoniem: 221563 @kdeboois8 juli 2015 10:24
Soms ben je verplicht, bijvoorbeeld wanneer je internet via de kabel neemt omdat er geen serieus alternatief aanbod is.

Zo heb ik een Internet only abonnement over de kabel, maar de Digitale TV 'krijg je er sowieso bij'. Dus in het klein ergens onderaan de factuur staat iedere keer schuingedrukt 'incl digitale radio & tv.
Mensen die het goedkoopste Alles-in-1 pakket willen, stappen of ieder jaar over voor de korting of bellen om te vragen naar een korting "blijf-erbij-korting".

En zeker met die € 2,00 korting op Alles-in-1 bij Tele2, zijn ze nog altijd niet de goedkoopste in het eerste jaar. Na het 1e jaar stapt men dan op naar een andere aanbieder die op dat moment een mooie korting heeft. Gewoon omdat het kan en vandaag de dag bijna niet verkeerd loopt.
Het idee snap ik wel hoor. Ik kijk zelf maar heel af en toe tv, en eigenlijk maar een paar zenders. Die vallen vast binnen dit pakket. Als ik daarnaast nog nl 1 t/m 3 en rtl/sbs over houd is dat wat mij betreft prima. De rest kijk ik eigenlijk niet. Dus tja, als dat 2 euro per maand bespaart (wel weinig, true) dan is dat toch weer 24 euro per jaar.

Even nuanceren daarnaast, de kosten voor tv zijn natuurlijk maar een klein deel van de totale kosten. En daarbij is ook weer het daadwerkelijke zenderaanbod een klein deel van de kosten voor TV. Je hebt naast de licenties voor de TV zenders ook nog de kosten voor de apparatuur die nodig is om het op jouw tv te krijgen. En de zenders die ze weglaten zijn vast niet de duurste zenders.
Bij Telfort heb je voor €32 per maand (zonder korting) gewoon 30mbit en alle standaard zenders, dit is gewoon een marketing stunt van Tele2 die nergens op slaat hoor.

edit: prijs is voor nieuwe klanten verhoogd naar €35.50, bestaande klanten zitten nog steeds op €32 bij Telfort.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 23 juli 2024 15:55]

Ach, ik heb helemaal geen TV-abonnement meer. Als ik toch perse iets wil bekijken dan kan dat in de regel prima via een livestream.

Bij Ziggo is de prijs voor het TV-basis abonnement binnen korte tijd omhoog gegaan van € 16,95 naar € 18,70. Voor het traagste internetabonnement betaalde je eerst € 39,95, nu € 44,50. Die menen zeker dat ik een geldboompje in de tuin heb staan. Daarbij was er sinds de overstap op het UPC netwerk constant storing op het signaal.

Heb nu een (max.) 40/4 VDSL2 lijntje van Tele2, met het nieuw type modem. Kost € 25 per maand (eerste drie maanden € 15) en werkt vooralsnog hartstikke goed. Haal stabiel 34,5 / 5,5 Mbit op mijn verbinding met een ping van rond de 25ms.
Anoniem: 668730 @Titan_Fox8 juli 2015 11:58
Hier idem dito. VVDSL abo'tje en een aantal leuke streaming diensten. Per saldo goedkoper dan wat ik had met Ziggo+TV en een beter content aanbod.
Ik vind het idee goed maar jammer dat er wetgeving is die het onmogelijk maakt voor Tele2 om nog meer zenders te schrappen.

Persoonlijk heb ik ik weet niet hoeveel zenders, en als ik mocht kiezen waarvoor ik betaal dan zou ik er misschien 8-10 houden. En dan ben ik zeker goedkoper uit.

Maar nee, de politiek heeft betpaald wat ik moet krijgen. In het Youtube Netflix tijdperk wordt het hoog tijd om hier eens wat aan te veranderen.
2 Euro in de maand verdienen door zenders in te leveren... Met alle respect, maar dan stap je toch over in een actieperiode waar je misschien meer content (dat zou ik willen) of sneller internet kan krijgen waar meer dan 2 euro verschil in zit..

Laatst een vergelijking gedaan en ik zou met overstappen 9 euro per maand er op vooruit gaan.. Ik zie mijzelf dat eerder doen dan een uitgekleed tv pakket te nemen
Het idee is wel leuk bedacht dat je ook een uitgekleed zenderpakket kunt nemen.

Maar ik zit zelfs momenteel bij Telfort al voor ruwweg hetzelfde maandbedrag met een snellere internetverbinding en aanzienlijk meer zenders. Dus inderdaad, met alle respect, maar voor een prijsvechter vind ik dit niet een erg sterke aanbieding.
Tuurlijk is het een leuk bedacht idee. Maar met deze 'korting' ga je geen grote hoeveelheid nieuwe klanten krijgen.
Misschien niet, maar het idee vind ik best aardig.

Ik vind het nog altijd frappant dat ik niet gewoon 1 euro per zender ( of 50 cent ) kan betalen.

Gewoon zeggen ik wil NL 1 - 3, discovery ( nou ja is ook niet echt interessant meer ) en zender X.

Dan betaal je bedrag X + 0.50 cent per zender.
NPO1, 2, 3 kun je (net als regionale zenders) ook gratis via DVB-T uit de lucht plukken.

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 23 juli 2024 15:55]

En online kijken wanneer je toch al internet hebt, maar het gaat om het principe.
Inderdaad. Betalen voor wat je gebruikt en niets meer.

Wij kijken bijvoorbeeld nooit naar SBS6 of net 5, maar Nederland 1 - 3 en TLC (vriendin :P) worden hier veel bekeken.
Ik denk zelf dat dit vooral gedaan word voor de hoeveelheid gratis reclame die ze ermee krijgen.
Want ik ben het met je eens dat ze hiermee geen grote aantallen nieuwe klanten zullen krijgen. Wel zullen ze hiermee een artikel op de fp van Tweakers krijgen.
Je hebt helemaal gelijk want voor €32 verkocht Telfort standaard tv (alle zenders van Tele2 Basis dus) incl internet. Tele2 is dus te duur, ook dit Light abo.


edit: prijs bij Telfort is voor nieuwe klanten verhoogd naar €35.50, bestaande klanten zitten nog steeds op €32 bij Telfort.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 23 juli 2024 15:55]

Seriously? Maar 2 euro korting?
Ik ben wel op zoek naar een alternatief voor free-to-air Digitenne, want met de hoeveelheid scooters in de straat kijkt het nogal... k*t. Maar om nu nog echt te betalen voor (commerciele) tv die ik niet kijk. De headline leek interessant.
Voor 26 euro had ik het wel afgesloten...
Misschien een richtantenne op je dak zetten en uitrichten op je lokale DVB mast uitrichten ,helpt misschien. Mocht je op eBay/amazon gaan zoeken, kijk of de antenne (ook) 706MHz op kan pikken (40cm golflengte)
Het lijkt er op dat met de inzet van Hans vd Togt hier gemikt wordt op de oudere doelgroep. Mensen die niet snel overstappen op een andere provider.
Gezien de hele setting van het filmpje (de muziek, de aankleding, de graphics én de presentator) denk ik dat ze sowieso een beetje een jaren nostalgisch gevoel wilden opwekken. Daar past hij prima bij. Dit is een vette knipoog naar de tijd van de omroepresentatrices...
Vraag me af hoe tele2 dit gaat verantwoorden. De mediawet zegt namelijk dat een aanbieder van digitale zenders minimaal 30 digitale televisiezenders moet aanbieden.
Digitaal standaardpakket radio- en televisiezenders (Omroepdistributiewet)
Aanbieders van radio- en televisiepakketten moeten een digitaal standaardpakket aanbieden aan hun abonnees, van minimaal 30 digitale televisiezenders. Bieden de pakketaanbieders daarnaast ook analoge televisie aan? Dan moet het analoge standaardpakket uit minimaal 15 analoge televisiezenders bestaan. In het standaardpakket moeten altijd de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse publieke televisiezenders zitten. En de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse publieke radiozenders.
bron: http://www.rijksoverheid....-publieke-omroep/mediawet

Opzicht is de mediawet achterhaalt en niet meer van deze tijd, want zoals verschillende al hebben aangegeven zou een a la carte principe voor zowel de consument als voor de provider gunstiger kunnen zijn. De hedendaagse techniek zou het in ieder geval mogelijk moeten kunnen maken.
Dat doen ze nog steeds:
https://www.tele2.nl/thui...derpakketten/digitaal-tv/

Zijn er volgens mij 30, ze noemen de andere Tele2 pakketten "Interactief". Waarschijnlijk een loophole waardoor het kan.
Ik red die 14 zenders amper. Comedy central staat bij ons 9 van de 10 keer aan en dan meestal ook alleen nog maar voor het geluid omdat ik meestal toch andere dingen aan het doen ben.
Het idee van minder zenders voor minder geld is prima. Ik zou er best voor kunnen kiezen, want verder dan zender 1 t/m 10 kijk ik nauwelijks.

Maar 2 euro is inderdaad wel een erg karige korting.
Ik ben benieuwd hoe het televisielandschap er over 20 jaar uitziet. Als ik ergens midden in een programma aanhaak zap ik weg als de reclames komen.

Wat mij betreft gaat televisie hetzelfde worden als bellen. Een basisprijs voor de aansluiting en alleen afrekenen als je daadwerkelijk kijkt met de prijs afhankelijk van de zender waar je naar kijkt (1,2,3 gratis).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.