Asus start laptop-garantieprogramma met geld terug boven op reparatie - update

Asus start woensdag met een tijdelijk garantieprogramma dat iedere klant die een laptop van de fabrikant koopt de mogelijkheid geeft het volledige aanschafbedrag terug te krijgen bij een defect, boven op de reparatie. Het gaat om een tijdelijke actie die drie maanden loopt.

Wie tussen 1 juli en 30 september in Nederland een Asus-laptop koopt, ongeacht het model, komt in aanmerking voor de uitgebreide garantie. Bij een defect repareert het bedrijf de laptop zonder verdere kosten en de koper krijgt het originele aanschafbedrag in dat geval retour. De klant die een laptop in genoemde periode koopt, kan zich daarna maximaal een jaar op de extra garantie beroepen, daarna treeft de standaardgarantie in werking.

Asus claimt dat er geen kleine lettertjes zijn en dat het niet uitmaakt waar de laptop is gekocht. Om deel te nemen aan het Reliability-programma moeten klanten zich aanmelden met het serienummer; bij een technisch probleem of fabricagefout kunnen ze vervolgens een reparatie aanvragen. Eerder hield Asus een vergelijkbare actie met zijn zakelijke laptops, maar nu wordt deze uitgebreid met consumentenmodellen.

Asus houdt de actie in samenwerking met Opia. Dit bedrijf constateert dat dit soort acties tot een hoog 'koop nu!'-gevoel leidt bij consumenten. Waarschijnlijk hoopt Asus met de garantie-/marketing-actie extra te profiteren van de back-to-school-periode waarbij consumenten laptops voor studenten aanschaffen. Veel fabrikanten stunten met acties in deze periode.

Update: Toshiba heeft al in ieder geval twee jaar een vergelijkbare Reliability Guarantee voor zakelijke laptops.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-07-2015 • 10:10

166

Submitter: -The_Mask-

Reacties (166)

166
164
124
0
0
0
Wijzig sortering
Is dit ook echt nodig voor Asus dan? Ook wel, kampen hun apparaten vaak met problemen, waardoor ze zich genoodzaakt voelen dit programma op te zetten?
Heb 2 jaar voor een grote Nederlands retailer gewerkt en mijn ervaring is dat een aantal lijnen van Asus toch wel vaker voor RMA moest worden aangemeld dan andere merken (vaak ook zelfde problemen). Mijn uitspraak/mening is dus ook op basis van de uitgebrachte apparaten tussen 2010 en 2014

De waarde die de naam Asus dus bij moederborden en videokaarten voor mij heeft, heeft het totaal niet bij notebooks. Dit soort acties wekken dan wel veel vertrouwen waardoor ik ondanks mijn ervaring, in geval van gelijke prijs/prestatie verhouding toch voor Asus zou kiezen.
Ik heb nog niets anders dan problemen gehad met mijn ASUS g51jx, ze hebben me zelfs een ander toestel moeten aanbieden, nl de g53sw, waar ik ook enorm veel problemen mee gehad heb en 2x RMA heb voor moeten doen. Nu is hij nog steeds niet 100% in orde (display driver crasht constant) maar valt hij buiten de garantieperiode en heb geen zin om nog een cent te betalen voor deze brol.
Dat is dan toch geen probleem van ASUS, maar van Nvidia? Ik zou eerst eens kijken welke driver software je draait, want het klinkt alsof je een slechte beta hebt.
ik kon m'n laptop toch niet naar nvidia sturen om te herstellen?
Heb trouwens verscheidene drivers geprobeerd met telkens een clean install na een driver sweep etc, zowel nieuwe, oudere, beta drivers en van de bijgeleverde cd, alles gaf hetzelfde resultaat. Heb het uiteindelijk grotendeels kunnen fixen door de grafische kaart te underclocken, wat ook niet de bedoeling zou mogen zijn.
Ik heb exact hetzelfde meegemaakt in 2011 met een G73SW. De eerste keer was de GPU defect en is deze vervangen. Vervolgens is het moederbord twee maal kapot gegaan, en had het hoofdkantoor van ASUS besloten om me een refurbished G75VW te sturen in ruil voor mijn unit. Ook deze heb ik na een week weer terug gestuurd omdat de USB 3.1 poorten continu BSOD's veroorzaakten en de GPU drivers maar bleven crashen. Toen heb ik na een maand een G75VW-3D gekregen van ASUS, welke ik direct heb verkocht in de tijd dat hij nog redelijk wat waard was (en omdat deze op wonderbaarlijke wijze functioneerde zonder problemen).

Wellicht was het puur ongeluk, maar ik weet in ieder geval dat ik geen ROG laptops meer koop in het verschiet. Tevens was deze actie wel handig geweest destijds! :)

[Reactie gewijzigd door cyanidenl op 23 juli 2024 20:45]

Als deze actie destijds zou gelopen hebben, kon ik nu met pensioen.
Die ervaring heb ik ook. De componenten zijn echt perfect spul, maar bij de laptops (en tablets!) zie ik ze toch met regelmaat terugkomen. En vaak zat moet ik een RMA na controle in de winkel direct weer retour sturen.
In mijn ervaring hebben ASUS laptops vaak problemen met de scharnieren van het scherm. Bij geregeld gebruik (dagelijks zo'n twee keer open- en dichtklappen) begeven de scharnieren danwel de behuizing rond de scharnieren het. De interne kwaliteit van de hardware is meestal piekfijn in orde.
In mijn ervaring hebben ASUS laptops vaak problemen met de scharnieren van het scherm.
Dat had ik ook met ASUS laptops uit de periode 2004-2010 waarbij de het scharnier boven op de laptop zat. Maar bij latere modellen is het scharnier volledig veranderd, een beetje zoals bij een Netbook van ze, die je ook terug vind in de gewone laptops van ze (of deze).

Bij geen van die nieuwe scharnier constructies heb ik problemen gezien. Dat geld ook voor de getoonde EEE PC.
Bij mij sneuvelde helaas ook die nieuwe constructie. In mijn geval zei mijn K53TA (2011) "krak", liet een schroefje zonder schroefdraad uit het frame vallen samen met wat plastic schilletjes en mijn scharnier drukte sindsdien de plastic behuizing opzij tijdens openen/sluiten. Helaas was mijn garantie al een goede 9 maanden vervallen, dus ik kocht daarna een Lenovo. Die vind ik kwalitatief slechter dan de ASUS omdat hij veel meer problemen heeft met hitte.
Zal wel per laptop zitten, want dat is bij mij absoluut niet het geval. Mijn asus laptop mag deze zomer aan zijn 5e jaar beginnen en die sleur ik elke dag mee door het openbaar vervoer. Die gaat ook dagelijks een flink aantal keren open en dicht en doet dat nog steeds vlekkeloos. Dus nogmaals, zal wel per laptop zo zijn.

Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van mijn asus laptop, zeker als ik bedenk wat hij allemaal heeft meegemaakt. (Gevallen, in een rolkoffet die kapot was gegaan in de trein over de grond gesleept over de perrons waardoor er een hoekje uit mijn laptop is, geen beschermhoes)
Ik heb zelf meerdere laptops van ASUS gehad maar dat probleem deed zich niet voor. Wel dat fans meer geluid gingen produceren naarmate het apparaat ouder werd (weet niet of dit een specifiek probleem is van ASUS). Wat jij aangeeft, de scharnieren, had ik juist met Toshiba laptops.

Nu heb ik weer een ASUS (N76VM) en prima kwaliteit, hardware prima maar ook weer een meer geluid producerende fan (is nu een jaar of 3). In het begin hoorde de laptop nauwelijks, nu een beetje zingend geluid. In het verleden heb ik dit vrij eenvoudig kunnen verhelpen door wat siliconenspray in de lager van de fan te spuiten. Dit model moet echter helemaal uit elkaar.

Daarnaast is de linker shift-toets (een knop die ik vaak gebruik) doormidden gebroken. Deze toets is niet los verkrijgbaar en ook vervangbaar door een andere toets omdat vele toetsen een ander formaat (dus uniek) zijn. Is ook niet te bestellen, dan moet ik het hele toetsenbord vervangen waarbij het hele apparaat uit elkaar moet. Natuurlijk kan ik een heel nieuw toetsenbord kopen maar voor één enkele toets vind ik dat wat overdreven. Vind het raar dat je dit soort onderdelen niet los kan kopen mede omdat het toetsenbord geheel IN het apparaat zit.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 23 juli 2024 20:45]

Het schommelt, ik heb een van de oudere zen books nog al eens wat problemen gehad. Het scherm wilde nog al eens kapot gaan. Bij de derde poging dit keer niet het scherm maar het moederbord dat binnen 1 jaar na aanschaf de geest gaf op dat moment onder de lokale regelgeving mijn volledige bedrag terug gekregen.
Aan de andere kant een iets nieuwer model dat jaren lang gewoon goed werkt zonder 1 enkele klacht. Voor de zekerheid toch even gekeken waar beide gemaakt waren en beide kwamen uit het zelfde land en vermoedelijk de zelfde fabriek. Ik denk dat alle fabrikanten wel eens een nare batch hebben, ik heb een zelfde gedrag gezien bij Acer, Toshiba en HP waarbij sommige batches simpel weg alleen maar problemen geven terwijl andere niet kapot te krijgen zijn.

Het geeft wel aan dat Asus aardig zeker is van haar huidige producten, in ieder geval voor de eerste 3 maanden ;)
Toch is er bij verschillende fabrikanten wel een verschillende tendens te zien. Een tijdje geleden liet dit onderzoek zien dat er wel degelijk een verschil is in betrouwbaarheid wat betreft laptops van verschillende fabrikanten. Asus scoort het hoogst, Acer staat een stuk lager en HP onderaan.

Dat wil niet zeggen dat alle laptops van Asus goed zijn; er zijn gewoon slechte batches tussen. Het wil ook niet zeggen dat alle laptops van Acer slecht zijn. Wat ik maar duidelijk wilde maken is dat er wel gewoon kwaliteitsverschil is tussen fabrikanten.
Nooit gezegd dat HP goed is ;)
Persoonlijk koop ik liever Asus dan HP maar bedrijven willen daar nog wel eens anders over denken al is dat langzaam maar zeker wel wat aan het veranderen gelukkig :)
Grote voordeel van HP is dat ze een aantal services kunnen bieden waar kleinere bedrijven moeilijk tegenop kunnen boksen.

Kwaliteit van de apparatuur dat ze hebben is niet echt uitzonderlijk, alleen moet je er rekening mee houden dat ze vrij intensief en niet zelden vrij lomp worden gebruikt. Bij Apple-producten zie ik vaker dat ze wat delicater wordt omgegaan al kan ik dat wetenschappelijk staven ;)
Laat HP nu net het enige merk waarbij ik nog nooit problemen mee gehad heb op laptopvlak.
Mijn 'beestje' gaat nu toch al zo'n 7 jaar mee, en is nog steeds vlotter dan de gemiddelde pc die de dag van vandaag gebruikt wordt in bedrijven of bij consumenten (en ik bezoek redelijk wat bedrijven en consumenten).

Bij de windows machines raad ik maar 2 merken aan: ASUS en HP.
Acer en Packard Bell raad ik totaal af.

Andere merken valt te zien, heb ik zowel al goed als slecht mee ervaren, of het is een onbekend merk.
Zakelijke laptops van HP zijn oke. Consumenten versies zijn imho kapot bij levering.
Deze is natuurlijk al wel 6 jaar oud, maar laat inderdaad mooi zien dat er wel degelijk verschil is.

En ook dat Apple spullen net zo vaak kapot gaan als bij andere bedrijven. Iets wat toch maar weinig mensen willen geloven ( althans destijds ).
Anoniem: 583079 @Kevinp1 juli 2015 12:03
Mijn ervaring met "andere spullen" is toch anders...
de grafiek die tweakers toont is die onder dit stukje staat:


ASUS and Toshiba, reliability winners
We next turn our attention to the relative reliabilit
y of different laptop manufacturers. Our study data
includes 9 brands with a minimum of 1000 units, which is
enough to give us a statistically significant look
at the 2 year failure rates. Figure 5 shows the
3 year forecasted malfunction rates for the 9 brands
(excluding accidental damage):
Het geeft wel aan dat Asus aardig zeker is van haar huidige producten, in ieder geval voor de eerste 3 maanden ;)
De actie waardoor je voor de extra garantie in aanmerking komt duurt 3 maanden, maar de extra garantie geldt voor het eerste jaar ;-)
Als asus spul zo goed is, dat dit niet nodig is, dan kost deze actie hun dus ook geen cent ;)
Klopt, het is een bijna pure win-win.

Een paar jaar geleden was er een onderzoek gedaan naar hoe snel apparatuur kapot gaat en Asus scoorde hierop het best, gevolgd door Apple en Sony, als ik mij niet vergis.

Omdat hun apparatuur toch niet veel kapot gaat, is dit vooral een goeie manier om geld binnen te halen, en die paar uitzonderingen zullen niet opwegen tegen een betere verkoop.

Anderzijds heeft de consument er ook voordeel bij: ze kopen een product dat niet snel kapot gaat, en als dit toch zou gebeuren, krijgen ze er een vergoeding bovenop.

btw: Acer, HP en Fujitsu waren de slechts scorende

OPMERKING: dit onderzoek was al van een paar jaar terug, de situatie kan natuurlijk sterk veranderd zijn.

[Reactie gewijzigd door graverobber2 op 23 juli 2024 20:45]

btw: Acer, HP en Fujitsu waren de slechts scorende
Best wel grappig dan dat ik dit typ op een Acer Aspire 3002L van 2001 die ik gratis bij een debitel abbo kreeg, zeker met in het achterhoofd dat deze laptop tussen 2009 en 2014 24/7 torrents heeft staan downloaden (toen dat nog legaal was 8-) ), HDD is vervangen in 2014 omdat van deze de 0 sector slecht werd (startte soms niet meer op, moest dan eerst een hirens boot cd gebruiken om de 0 sector van de HDD te "reviven")

Er zijn pas geleden 2 streepjes op de LCD zichbaar geworden (nog niet hinderlijk) maar hij doet het nog uitstekend op XP (met register tweak voor de updates tot 2019).

Dus....acer _/-\o_

HP koop ik nooit meer sinds het DV6000 debacle, met dat moederbord dat 2x per jaar de oven in moet om die GPU weer werkzaam te krijgen...(zelf na de koper shim mod, reballing is helaas niet financieel rendabel voor 100 euro zonder garantie). :(

Appel en Sony..... laat ik daar mijn mond maar over houden. :+

Fujitsu.... drama, upgraden dacht ik.... processor een BGA type :( :(

Maar mijn favoriet blijft toch (wat gebruiksgemak en duurzaamheid betreft) mijn IBM Thinkpad van toen het nog IBM was....ja ook een oude dus... ;)

Asus..... moest toch maar eens gaan kijken of hier wat leuks tussen zit, voor weinig dan he 8-)
[...]
HP koop ik nooit meer sinds het DV6000 debacle, met dat moederbord dat 2x per jaar de oven in moet om die GPU weer werkzaam te krijgen...(zelf na de koper shim mod, reballing is helaas niet financieel rendabel voor 100 euro zonder garantie). :(
Zo eentje heb ik ook. HP Pavilion DV6720ed om precies te zijn.

In het begin problemen met Vista Home Premium, maar dat loopt als een tierelier tegenwoordig.
Later probleempje met losschietende toetskapjes en ook een aanlopende/herriemakende fan. Beide heb ik kunnen repareren. Mooie van HP is dat er heel veel goede repair manuals/video's op het internet staan.
En ik werd tijden achtervolgd met een battery replacement aanmoediging. Maar ik gebruik nog steeds de originele accu vanaf 2008.
Ik draai ook nog steeds met 150GB schijf... dat dwingt me om regelmatig overbodige programmatuur te verwijderen. Het systeem lijkt in de loop der jaren sneller te zijn geworden. Zeker niet langzamer!
Al met al vind ik deze laptop zo'n goede volhouder (ken hem inmiddels van binnen en van buiten) dat ik tzt best weer een laptop van HP wil.
Probeer je een grap te maken of draai je anno 2015 nog steeds vista !?
Ja ik draait nog steeds Vista, met SP1 en SP2. In feite is dat volgens mij Windows7, behalve dat het niet zo heet.
HET voordeel is dat mijn HP nog een 10:16 beeldscherm heeft.

Ouderdom manifesteert zich wel geleidelijk:
-sommige programma's alleen nog in 64bit (ik heb 32bit)
-geen usb3
-geen SSD
-Visual Studio 2013 en later draaien niet op Vista.

Zoals ik zei: het loopt nog als een tierelier. Ik heb in het verleden de les geleerd dat tussentijds upgraden je hooguit 1 a 2 jaar uitstel van executie geeft terwijl het veel geld kost en toenemend incompatiliteitsproblemen geeft.
zeker met in het achterhoofd dat deze laptop tussen 2009 en 2014 24/7 torrents heeft staan downloaden
tja dat is ook niet echt een ramp natuurlijk. Krijg je misschien HDD problemen mee zoals inderdaad ook het geval was, maar voor de rest niet. Acer scoren behoorlijk slecht als het gaat om bouwkwaliteit en koelie van de GPU. Ook scharnieren en accu's zijn ruk. Dat zijn alle dingen waar jij met downloaden juist geen gebruik van maakt. Dus dan kan je dat prima zeggen ja.
Appel en Sony..... laat ik daar mijn mond maar over houden. :+
Doe dat maar ja.
Fujitsu.... drama, upgraden dacht ik.... processor een BGA type :( :(
Ja en? dat gebeurt wel vaker. ik heb hier een Fujitsu die wel gewoon PGA had en dus te upgraden was, maar dat moet je gewoon even opzoeken van tevoren.
Ik heb zelf een toshiba, nooit problemen mee gehad en die draait al 5 jaar vrolijk op Windows 7 hier (en binnenkort 10 :P )

Acer is een ramp, op stageplek was grofweg 60% met een defect of hardware problemen een acer, overige 30% was consumenten HP laptops (die blijkbaar vaak last van oververhitting hebben die zakelijke modellen vaak niet hebben).

Voor de rest van alles gezien qua merken maar dat kwam zelden voor.
zelfde verhaal, 6 jaar geleden een satellite gekocht en die na 2 jaar aan mijn ouders doorgegeven en zelf een qosmio gekocht. Beiden draaien nog prima op een dooiege accu na dan.

Ik weet nog toen ik in het 1e jaar mbo zat en werkelijk de helft van mijn klas een alternate laptop had, voor die tijd perfect specs voor de prijs maar na 2 jaar was zeker de helft al weer ingeruild. sommige falen waren ook erg knullig, een plastic lipje was afgebroken waardoor de hdd uit de poort schoof -_- (maar tis natuurlijk geen echte laptop fabrikant dus tellen we niet mee)
Als een gebroken lipje ervoor zorgt dat een hdd uitschuift...

Slecht ontwerp dus.
Het onderzoek is al een paar jaar oud, and dit is natuurlijk gedaan met een zeer grote hoeveelheid statistieken. Individuele ervaringen kunnen dus zeer sterk uiteenlopen. Ik heb een fujitsu laptop gehad die meer dan 5 jaar probleemloos gewerkt heeft, en een paar jaar later een asus laptop die regelmatig problemen had met de wifi. Hardware is altijd een beetje de loterij winnen, alleen hebben sommige fabrikanten een grotere winstkans ;)
Anoniem: 221563 @BenGenaaid1 juli 2015 14:49
met in het achterhoofd dat deze laptop tussen 2009 en 2014 24/7 torrents heeft staan downloaden (toen dat nog legaal was 8-) ),
Aan de context te zien heb je het over audio/video, maar dat is nooit legaal geweest via torrents gezien je daarvoor ook zelf moet uploaden en je dus aan het verspreiden bent geweest. Upload uit = bij de meeste trackers geen tot nagenoeg geen download.
off topic: Behalve als je upload uit staat (protocol only) en voornamelijk openbittorrent.org en publicbt.org als tracker die malen niet om ratio 8-)

edit typo

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 23 juli 2024 20:45]

Moet je er wel effe bij vermelden dat HP met 23 % een veel groter aantal defecten had dan Acer die rond de 15% zat en daarmee veel dichter bij de best presterende. Fujitsu weet ik niet meer. Je stelt Acer hier dus weer nodeloos ie slecht daglicht..

Klopt niet wat ik zeg, heb het blijkbaar verkeerd onthouden.

Je bedoelt hoogstwaarschijnlijk dit artikel:
http://tweakers.net/nieuw...-van-asus-en-toshiba.html

Asus heeft idd het minst defecten, dus ze kunnen zich zo'n garantie permitteren en zo meer laptops verkopen.

[Reactie gewijzigd door Fredi op 23 juli 2024 20:45]

Precies, ook hetgene wat ik mis op de EU markt en zeker in Nederland.

Als ik bv Philips was, en ik echt achter mijn producten stond zou ik gewoon lekker 5 jaar garantie op de high end modellen van wat ze ook verkopen geven.

Is je product goed, is er niks aan de hand. Is het product bagger tja dan heb je een probleem.

Maar laten zien dat je achter je product staat is iets wat te weinig fabrikanten doen in mijn ogen.
Nee, dit is niet echt nodig voor ASUS.

lees vooral het laatste stukje nog een keer:


"Dit bedrijf constateert dat dit soort acties tot een hoog 'koop nu!'-gevoel leidt bij consumenten. Waarschijnlijk hoopt Asus met de garantie-/marketing-actie extra te profiteren van de back-to-school-periode waarbij consumenten laptops voor studenten aanschaffen."
En het werkt! Nu ik dit zo lees wordt de drang om mijn zenbook van 3,5 jaar oud te vervangen wel heel groot. Ik ga het niet doen, maar ik snap de aantrekkingskracht van dit soort acties wel.
Hahaha zeer zeker waar, dacht er ook heel even over na, totdat ik hem weer opstartte en realiseerde dat vervanging nergens voor nodig was :)

Ik adviseer tegenwoordig meestal ASUS laptops, mooi design(enigzins afgekeken bij apple, maar dat boeit mij verder niet) voor een leuke prijs en kwalitatief nog nooit wat te klagen gehad.
Ik zou hier wel voor vallen hoor. Zijn weinig windows laptops die bij mij niet al binnen een jaar kuren hadden. Ik zie mezelf dan ook voornamelijk daardoor niet snel een windows laptop kopen, heb wel een macbook voor productie, maar deze regeling had me mogelijk doen besluiten een N550 te kopen i.p.v. een macbook (nu ik de workflow van een mac heb ervaren ga ik voor pro nooit meer naar dedicated windows, maar dat is een ander verhaal)
Dit gevoel ken ik dat laptops binnen/net na een jaar kuren krijgen. Dit zijn ook echt niet degene van het goedkope segment. Elke keer probeer ik vervolgens een ander merk. Heb ook asus UX301 gehad. Ook hier had ik al binnen het jaar problemen. Terug gestuurd maar was volgens hun hardhandig gebruik dus werd het al snel afgewend en moest ik zelf kosten betalen. Zat een haarscheurtje in mijn ac connect waardoor als je kabel aansloot hij soms gewoon uitviel door kortsluiting. Altijd super voorzichtig mee geweest. Eindelijk eens geluk met mijn samsung. Stoppen ze ermee. Jammer hoor.
Maar goed wat ik hierop wil zeggen dat ze ook vaak gewoon graag de schuld bij de klant leggen.
Dit komt doordat de meeste laptop problemen ook user errors zijn, veel mensen dumpen die laptop maar hop in de tas en meenemen dat ding, zetten vervolgens *kuch* rustig *kuch* de tas op de grond en trekken de laptop eruit om er vervolgens achter te komen dat ze deze niet eerst even hadden uitgezet, of ze hadden toevallig die ene USB Stick/oplader er net even niet uitgehaald, dit hoeft maar een paar keer te gebeuren en het kan afgelopen zijn met je laptop.

Mijn 5 jaar oude laptop functioneert tot op heden nog prima, levensduur van een laptop is veelal de schuld van de consument en zeker niet de fabrikant.
Alsof dat aan Windows ligt. Met welke fabrikanten heb je deze ervaring gehad? OS heeft niets van doen met hardware problemen normaal. Beetje raar om dan alles op een hoop te gooien tegenover apple.
Nooit meer...Windows 10 komt er aan...zeg nooit nooit. Ik ervaar trouwens sinds Windows 10 dat als OSX niet verplicht op hardware geleverd werd, bijna niemand het zou gebruiken. Workflow my @ss ;)

Hardware is natuurlijk een ander deel (als het OS). Het beste voor productie is NBD want alles kan kapot gaan. Of een reserve apparaat op een aantal in productie zijnde apparaten. Een apple apparaat valt dan al gelijk af. Dan kom je bij een HP, Dell of Lenovo uit.
Ik denk eerder het tegenovergestelde. Asus is zo overtuigd dat hun laptops zo goed zijn dat zij vrij weinig hoeven te vergoeden. Het totale bedrag dat ze terug moeten storten is waarschijnlijk vele malen lager dan het bedrag wat ze binnenhalen door extra verkopen met deze actie.
Daarnaast is een artikel als dit mooie gratis reclame en moet je je registeren bij Asus. Ook mooi meegenomen, want persoonsgegevens zijn ook wat waard.

Desalniettemin is het een mooie actie, geeft wel aan dat je écht vertrouwen in je product hebt.
want persoonsgegevens zijn ook wat waard.
Voor wat? Als je die doorverkoopt weten mensen ook direct dat ze dat dus nooit meer moeten doen en lekker naar een bedrijf gaat wat dit alleen voor administratie gebruikt. Kan je dus helemaal niks mee als bedrijf.
Om die mensen over een paar jaar zelf te benaderen natuurlijk, tegen die tijd kunnen ze wel weer een nieuwe laptop gebruiken. Misschien kan je ze ook nog wat extended warranty verkopen of zo, legio mogelijkheden.
Inderdaad, extended warranty. Maar ook andere producten of diensten.
Eigen clouddiensten zijn zeer populair tegenwoordig en vaak nog gratis ook. De waarde daarvan blijkt wanneer je na gaat denken over wat je met al je opgeslagen foto's en documenten moet wanneer je over een aantal jaar een nieuwe laptop of PC gaat kopen. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om je bestanden over te zetten (en in vrijwel alle gevallen zelfs om de cloud van merk X op een nieuwe laptop van merk Y te gebruiken) maar een aantal klanten zullen toch kiezen om maar weer hetzelfde merk te kopen.
De apparatuur van ASUS is wel van goede kwaliteit. De klantenservice van ASUS is echter notorieus slecht en erg zwart op wit. Na eigen ervaring zo slecht dat ik zelf geen ASUS producten meer zou aanschaffen. Hierover zijn veel klachten te vinden op het internet en het woord onderling bij het zoeken naar nieuwe producten is vaak "Geen ASUS".

Ik denk dat ze met deze actie de mensen willen over halen om toch een ASUS product te kopen.
Hierover zijn veel klachten te vinden op het internet en het woord onderling bij het zoeken naar nieuwe producten is vaak "Geen ASUS".
Ik denk dat dat ook komt doordat men "ASUS" en "ACER" met elkaar verward. Een deel van de slechte naam heeft ASUS aan ACER te danken. Om een of andere reden worden die vaak verward (Taiwanees, 4 letters met een A?) en omdat we daarbij, zeker uit het verleden, over heel verschillende kwaliteit praten ontstaat soms onterecht een negatief beeld van ASUS.

1 keer een ASUS Laptop RMA moeten sturen vanwege een kapotte Toshiba disk (die in elk merk had kunnen zitten) en dat ging toen prima en vlot. ACER/Dynafix is een heel ander verhaal, die mochten op een gegeven moment zelfs opdraven bij Kassa of Tros Radar.
Sterker nog, ASUS is opgericht door een viertal engineers die bij ACER werkten, niet blij waren met het ontwerpbeleid en daarom besloten hadden om onder eigen naam mobo's te maken. Dat heette eerst Pegasus waarna later de voorste letters vanaf werden gehaald.
Dit soort acties word net opgezet door bedrijven die relatief zeker zijn van hun kwaliteit en geen grote uitval verwachten op deze producten in de periode van de fabrieksgarantie. Anders kost het hen een fortuin.
Zou Apple moeten doen, in plaats van een erg dure extra "Apple Care+" te proberen te verkopen bij hun producten...
Andere doelgroep. Apple gebruikers moeten geld uitgeven anders is het niet goed. En apple hapt daarop in met mensen laten betalen voor garantie/service die je niet nodig hebt.
Anoniem: 221563 @flippy1 juli 2015 14:51
Wat een onzin bericht. Hoezo zouden Apple gebruikers geld moeten uitgeven omdat het anders niet goed is? Sterker nog, Apple was een van de eerste commerciele bedrijven die hun besturingssysteem gratis aanboden. Microsoft begint nu een beetje te volgen, gezien ze geen keus meer hebben.
De kosten van het OS zat in het aankoopbedrag van de machine, het was zeker niet gratis. Pro-apple zijn is leuk (schijnt het) maar zorg dan wel dat je wel objectief blijft. Immers is apple care garantie nuttloos in nederland gezien men verplicht garantie al moet leveren, echter apple verkoopt het praatje goed en kopen talloze mensen "extra" garantie die je eigenlijk al standaard hoort te krijgen, helemaal bij zo'n prijzig product. Als ik 3 ruggen betaal voor een laptop is het toch normaal (en verplicht!) dat de fabrikant niet moeilijk doet over garantie? Waarom nog eens 250 euro lappen? Was die 3 ruggen nog niet genoeg voor een beetje service?
Anoniem: 221563 @flippy1 juli 2015 15:43
Apple Care is in Nederland dan ook niet veel waard, gezien je sowieso al garantie hebt.

En nee, het besturingsysteem is zeker wel gratis gezien iedere grote upgrade gratis te downloaden is, waar je vroeger nog eerst 30 euro voor mocht neerleggen (wat al goedkoper was dan Microsoft).

Daarnaast weet ik niet waarom je 3.000 euro als voorbeeld pakt, gezien de instapprijzen en de populairste modellen voor een veel lager bedrag dan dat verkocht worden.

Daarnaast beschuldig je me ervan dat ik niet objectief reageer, terwijl je zelf apple zn gebruikers aan het bashen bent puur om te bashen :S
je betaalt licenciekosten aan apple via de aankoop van het aparaat, dat je updates krijgt is aardig van ze natuurlijk, maar absoluut geen reden om maar te zeggen dat het OS gratis is.

en 3 ruggen is een goed voorbeeld om in het nivo te komen van topmodellen (pro's) die niet worden verkocht door asus, dell en hp. en voor een leuk imacje ben je ook al rap die richting op.

en dan nog, al had ik 1500 als voorbeeld genomen: dat is nog een smak geld waarvoor wat tegenover moet staan.

en iemand beschuldigen van objectiviteit is altijd een goede om de apple-fanboys op de kast te krijgen, alle apple producten zijn immers feilloos en hebben een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. O-)

ik ben nog wel zo obectief om te zeggen dat apple producten kwalitief goed in elkaar steken maar glashard 30% te duur zijn tegenover andere fabriekanten die dezelfde specs bieden. en dan ook nog het lef hebben om doodleuk een paar honderd extra te moeten betalen voor fatsoenlijke en vlotte garantieafhandeling is gewoon niet goed te praten, in elk geval niet voor de objectieve apple liefhebber. ;)
Apple Care is in Nederland dan ook niet veel waard, gezien je sowieso al garantie hebt.
Dat klopt toch echter niet.
Garantie is een service, geen recht.
Anoniem: 221563 @bbcs2 juli 2015 08:41
In NL hebben we sowieso 2 jaar garantie, ook al denkt apple je maar 1 jaar te geven en de rest nog te verkopen.
Je hebt het mis.
Er bestaat geen regel die zegt dat de fabrikant of verkopende partij verplicht is om minimaal 2 jaar garantie te verstrekken. Er bestaat ook geen regel die bepaald dat een product een x tijd probleemloos mee dient te gaan.

Dus wat Apple doet is gewoon legaal.

Waar het hier mis bij gaat is dat er instanties en consumentenbelangenorganisaties steevast de term "wettelijke garantie" gebruiken om op die manier verwarring te zaaien om vervolgens hun eigen visie als zijnde de wet uit te leggen.

Wat wel zo is, is dat een product volgens de koopovereenkomst met daarbij de uitspraken van fabrikant en verkopende partij aan moet voldoen. Die regel kent een verjaringstermijn van twee jaar. Na die periode kan de consument niet meer bij de verkopende partij aankloppen dat het product tijdens de levering/koop niet volgens de koopovereenkomst was. Dat is die beroemde twee jaar.
De wet zegt immers: "De afgeleverde zaak moet aan de overeenkomst beantwoorden."
De conformiteit (De afgeleverde zaak dient conform de overeenkomst te zijn) wordt in de volksmond ook "wettelijke garantie" genoemd en is geregeld in wetsartikelen 7:17 t/m 7:24

De garantie daarentegen wordt gegeven door degene die de garantie verstrekt. Dat kan de verkopende partij zijn maar ook de fabrikant. De consument moet in tegenstelling van de conformiteitsbeginsel wel bij de garantieverstrekker zijn. Dus dat kan ook de fabrikant zijn.
Garantie is niet verplicht en als de fabrikant of verkopende partij geen garantie verstrekken kan nooit of te nimmer garantie geclaimd worden. Door niemand. De garantie is geregeld in wetsartikel 7:6a. In de Europese richtlijn is dat artikel 6.

Degene die aangeven dat de garantie wel verplicht is en dat de verkopende partij de consument bij een garantieclaim nooit door mag sturen naar de fabrikant, halen de artikelen van conformiteit en garantie door elkaar.
Anoniem: 221563 @bbcs2 juli 2015 15:24
Je weet dat NL niet de EU garantie wetgeving volgt?
Je weet dat NL niet de EU garantie wetgeving volgt?
Wel hoor.
Nederland kent een kleine afwijking ten opzichte van de Europese richtlijn.
En wel dat bij producten die een langere levensduur dan twee jaar bezitten de consument ook na twee jaar bij de verkopende partij kan aankloppen als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd heeft of niet die eigenschappen bezit welke het product volgens de koopovereenkomst had moeten bezitten.

In de Nederlandse wetgeving is niet bepaald dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee dient te gaan. Dat is echt een keiharde leugen. Dat durf ik hier best zo te schrijven.
Degene die laks aan de Nederlandse wetgeving hebben zijn toch echt de consumentenbelangenorganisaties en ook de toezichthouder ACM via Consuwijzer.
Op Consuwijzer staat niet de wet en op de teksten van Consuwijzer mogen geen rechten ontleent worden omdat de teksten niet juist zijn.
Ga jij maar eens lezen wat Apple care precies inhoudt. Dit betekent namelijk dat je altijd gratis naar Apple kunt bellen voor iedere vraag omtrent je mac die je maar kunt bedenken. Geen enkel bedrijf die dit voor gratis doet.

edit: oftewel natuurlijk kost dit geld.

@menne het telefoonnummer is een 0900 nummer met variabel tarief en is dus niet gratis als je geen Apple care hebt, maar kan via een of andere vage constructie teruggezet worden naar je telefoonrekening ofzo.

Maar wat ik dus wil zeggen is dat deze service voor ±€250 helemaal niet zo gek duur is.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 23 juli 2024 20:45]

Dat klopt niet helemaal.
Microsoft geeft telefonisch ondersteuning sowieso in de eerste 3 maanden na aankoop en uit ervaring weet ik dat ze ook na 2 jaar niet moeilijk doen.
Apple geeft gratis 90 techsupport via Apple care. Precies hetzelfde dus. Alleen is de optie van MS niet geadverteerd en mag je dat zelf uitzoeken.
Ik bedoel dus te zeggen dat je bij Microsoft geen extra care packages hoeft te kopen. Daarbij staat de optie om de eerste maanden gratis telefonisch support te krijgen duidelijk geadverteerd bij het installeren..

Het punt is echter dat mijn ervaring met Microsoft laat zien dat je ook ruim na die 3 maanden nog van harte welkom bent voor gratis telefonisch support.
Dat hoef je bij Apple dus niet te verwachten zonder extra care package.

Voor de duidelijkheid ik gebruik met veel plezier beide platforms.
Begrijp ik dan goed dat je na het telefoongesprek je telkosten moet terugclaimen oid? Dat lijkt me toch wel een erg omslachtige bedoening, dus dat zal IMO denk ik dan ook niet kloppen.
Nee als het goed is houd Apple dit bij en regelen zij dat dit gratis is. Geen gezeur met claims ed. Het zal allemaal wel net iets anders werken dan ik denk, maar het is 100% gratis.
Het telefoonnummer is misschien gratis, maar alleen als je hebt betaald voor Apple Care, toch(?). Dus dat betekend dat het helemaal niet gratis is, je betaald immers voor de ondersteuning ;)

[Reactie gewijzigd door menne op 23 juli 2024 20:45]

Ga je nou maar eens inlezen in dergelijke constructies. Feitelijk gezien is dit hetzelfde als de zakelijke pakketten die Dell, hp en anderen hebben alleen dan ook voor de consument. Voor minder dan €90 per jaar krijg je onbeperkte techsupport, on site garantie afhandeling en nog veel meer. Daar is niks grieks aan.
Ik blijf bij mijn eerdere stelling: waarom moet ik 90 per jaar betalen voor iets wat je redelijkerwijs als standaard kan verwachten bij zulke producten en wat ook nog eens wettelijk verplicht is. Extra laten betalen voor een vlotte (wettelijk verplichte) garantieafwikkeling is toch idioot? Ik ga toch ook niet 10k extra neerleggen als ik een auto koop om vlot te worden geholpen door de dealer als hij stuk gaat na 3 maanden?
Ik blijf bij mijn eerdere stelling: waarom moet ik 90 per jaar betalen voor iets wat je redelijkerwijs als standaard kan verwachten bij zulke producten en wat ook nog eens wettelijk verplicht is. Extra laten betalen voor een vlotte (wettelijk verplichte) garantieafwikkeling is toch idioot? Ik ga toch ook niet 10k extra neerleggen als ik een auto koop om vlot te worden geholpen door de dealer als hij stuk gaat na 3 maanden?
Hoe vervelend ook: periode waarin een product een x tijd probleemloos mee dient te gaan of dat de verkopende partij wettelijk verplicht is om een x tijd garantie te verstrekken, bestaan niet.

Ik weet ook wel dat consumentenbelangenorganisaties totaal iets anders beweren.
Wetgeving stelt dat vrij duidelijk anders. EU zeg minimaal 2 jaar op laptops.
Ja en dat doen ze toch ook? Er staat echter niks omschreven over de tijdsduur van dergelijke reparaties en gemiddeld genomen duurt dat nog altijd een week of twee, drie bij de meeste bedrijven. Apple care is puur een extra service waarbij er verder geen vragen worden gesteld aan de toedracht van het defect en ook glasschade bij ipads wordt dan bijvoorbeeld ineens een stuk aantrekkelijker om door apple te laten repareren (soort verzekering idee met een eigen risico van €80). Zo kon ik in het eerste jaar van mijn garantie op mn iPhone eenmalig voor €30 het toestel omwisselen ivm defecte laadpoort (binnen twee dagen een nieuw toestel in huis en de oude dan weer opsturen). Terwijl dit met Apple care meerdere malen kan voor €80. Geen gezeik met onderzoeken naar het defect en allemaal in je eigen tijd te regelen. Je hebt tien werkdagen om het oude toestel weer terug te sturen. Dergelijke service wil ik best een redelijk bedrag voor betalen. Die krijg je namelijk nergens.
Wetgeving stelt dat vrij duidelijk anders. EU zeg minimaal 2 jaar op laptops.
EU stelt dat helemaal niet.
Je moet garantie en conformiteit niet door elkaar halen. Diverse consumentenbelangenorganisaties en sommige juristen doen dat wel en stellen daardoor dat de verkopende partij wettelijk verplicht is om minimaal twee jaar garantie te verstrekken. Dat is wel een hele domme uitleg van de term "wettelijke garantie".

Ik heb de wetsartikelen aangegeven en zowel de Nederlandse Wetboek alsmede de Europese Richtlijn kennen geen verplichting om garantie te verstrekken.

De garantie is geregeld in wetboek 7 artikel 6a en in de Europese Richtlijn artikel 6.

De andere artikelen hebben betrekking op conformiteit "De zaak dient aan de overeenkomst te beantwoorden", en hebben GEEN betrekking op het verstrekken van garantie.
De term "wettelijke garantie" bestaat eigenlijk niet. Het wordt in de volksmond gebruikt, maar juridisch is "conform de koopovereenkomst" een veel betere term.
EU zeg minimaal 2 jaar op laptops.
Waar staat dat dan in de Europese Richtlijn? Immers is dat de Europese "wet" die in alle nationale wetgevingen opgenomen dienen te worden.

Die twee jaar is niets anders dan de verjaringstermijn van de aansprakelijkheid van de verkopende partij als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke het op grond van de koopovereenkomst had moeten bezitten.
Dat is exact zoals het in de Europese Richtlijn en Nederlandse Wetboeken is bepaald.

Dus ben ik zeer benieuwd waar in de Europese richtlijn en Nederlandse Wetboek staat dat de verkopende partij verplicht is om minimaal twee jaar garantie te verstrekken.
Ik denk het juist niet. Als ze veel kapot gaan dan kost het ASUS een hoop geld: eerst gratis repareren en dan nog het aankoopbedrag terug en de laptop blijft bij de klant.

Je zou haast hopen dat ie kapot gaat.
Anoniem: 221563 @Toad1 juli 2015 14:52
Je zou haast hopen dat ie kapot gaat.
Daar rekent Asus juist op, dat mensen massaal dat ding aanschaffen in de hoop dat die kapot gaat en onder aan de streep dus een gratis laptop hebben.
En hoe moeilijk is het om een laptop defect te maken zonder dat het opvalt? Ik zou er haast vier gaan halen, want zo maken ze het je wel heel makkelijk. Gratis geld en gratis laptop.
Juist niet, integendeel, anders zou je als fabrikant hieraan niet beginnen als ze troep verkopen. Dat zou allee2maar geld kosten. Opzich gewoon een mooie marketing campagne.
Het is volgens mij juist niet nodig voor Asus.
Ze maken imho erg goede producten waar niet veel mis mee gaat. Dan kun je als bedrijf juist zo'n programma opzetten, anders zullen de kosten veel te hoog worden.
Ik interpreteer het precies andersom: hun producten gaan bijna niet kapot. Want als dat wel zo zou zijn, zou een dergelijke actie wel erg veel geld kosten.

Men trekt de consument dus eigenlijk over de streep met een actie die Asus in principe niet al te veel zal kosten (er is altijd een zeker percentage dat stuk gaat, deze mensen hebben dan een geluk bij een ongeluk).

Misschei wel een goede actie voor mij ook, want ik had net een laptopje nodig. Ik ga het eens goed in de gaten houden.
Ik vind het wel een goede ontwikkeling. Net als dat je een aantal jaar geleden had dat bedrijven in plaats van een disclaimer een proclaimer op hun website zetten. Meer achter hun product/bedrijf staan.

Zelf heb ik onlangs ook een Asus laptop besteld voor mijn vriendin. Helaas moest ik de eerste twee laptops terugsturen omdat de touchpad los zat en daardoor erg veel rammelde. Zo'n programma zou me wel wat meer gerust stellen, zeker met dit specifieke model.
Ik wou dat dit 2 jaar geleden was, wat heb ik een problemen gehad met mijn Asus laptop. Betaal je 1000 euro voor een laptop die het 8x begeeft in een jaar. Heb dees voor een prikkie weg gedaan en dus enorm verlies op geleden. Asus weigerde hier wat aan te doen behalve elke keer onderdelen vervangen.
Als ze crappy laptops zouden maken, zou dit ze waarschijnlijk niet veel opleveren, nu leidt het gewoon tot meer omzet/winst. Dat heeft elk bedrijf nodig :)
De Asus-reparatieservice staat bij mij als zeer slecht bekend. Ik heb één Asus laptop waarbij meerdere reparaties zijn uitgevoerd.

Eerst werd het moederbord vervangen door een verkeerd moederbord, waarvan de LEDs niet werkten. Tijdens deze reparatie vervingen ze ook een werkend scherm zonder enige dead pixels, en draaide ze de schroef naar de CD drive te hard aan, waardoor de behuizing brak.

Toen ik hem met gebroken behuizing opnieuw aanmeldde voor reparatie, weigerde Asus hem verder te repareren omdat dit "user abuse" zou zijn. Maar hun reparateurs waren degenen die dit hadden gedaan! Na een boos telefoontje en een boos mailtje van een MyCom-medewerker (ik had hem daar gekocht) wilde ze hem eindelijk repareren.

Dus: alleen moederbord defect, 2x moederbord, 1x scherm en 1x behuizing vervangen. Toch waardeer ik deze service niet.

Zo'n actie stelt me wel gerust, dan kan ik als de laptop defect is gewoon een nieuwe kopen met geld toe, en hoef ik Asus niet mijn laptop verder te laten molesteren.
Of juist niet, omdat ze niet stuk gaan kunnen ze deze actie met veel zekerheid voeren ;)
Anoniem: 208399 1 juli 2015 10:35
Ik heb een Asus zenbook UX32VD in 2013 gekocht. Een mand geleden gaf de batterij op.

Het is absoluut geen mogelijkheid bij Asus of via Asus aan een batterij te komen.

Dus ligt bij mij een duur Asus notebook zonder batterij. Alleen recentelijk heb een gevonden die hopelijk passende batterij zal worden. Dus denk goed na voor je in een Asus laptop aanschaft.
Anoniem: 208399 @pbeer1 juli 2015 21:19
Zo makkelijk is het niet. Ik heb bij Almedo de batterij besteld en betaald maar na twee weken kreeg ik van hun een melding dat er is een probleem met leveren de batterij en daarom zij annuleren de bestelling en gaven mijn betaling terug.
Raar.
Ik heb een Asus en na 1 jaar en 8 maanden ging de batterij erg snel achteruit. Ding opgestuurd en kreeg het terug met een nieuwe accu. Die heeft het weer precies 2 jaar uitgehouden overigens en is nu stuk. Mooi moment om een nieuwe laptop aan te schaffen, want deze is nu te traag naar mijn zin.
Verde een stevig ding hoor. Niets mis met Asus. Deze aktie trekt me nu over de streep weer een Asus te kopen lijkt me.
Goeie actie dus, voor mij en voor Asus, want ze verkopen er weer 1.
Anoniem: 208399 @Reepje1 juli 2015 21:29
Asus wist niet te vertellen hoelang zal het duren om accu in te stoppen omdat ze hebben de accu niet op voorraad. En gaat het flink wat kosten.
offtopic: Korter!
'T is natuurlijk af te raden om t bij je run off the mill chinashop, maar misschien eens kijken bij shops die zoeits heten als "saus-onderdelen-kopen.nl"...
Anoniem: 80487 1 juli 2015 10:44
Ik heb als consument liever dat ze het geld wat zou gaan naar het retourneren van het aankoop bedrag gebruiken om verbeteringen te realiseren in de doorlooptijden van zo'n RMA traject.
Als ik iets ontzettend waardeloos vind aan een laptop die kapot gaat is het niet dat apparaat dan niet meer werkt of eventueel daardoor geleden dataverlies, dat moet je immers gewoon afdekken met een kloppend backup plan, maar het is het feit dat dat ding gewoon een maand+ weg is "ter reparatie".
Computers worden significant ouder in een maand... dat kan gewoon niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 23 juli 2024 20:45]

Als je het aankoopbedrag terugkrijgt is dat toch een non-issue, je koopt gewoon een nieuwe voor dat geld, 0 wachttijd. Vervolgens kunnen ze rustig op hun eigen slakkengang-tempo de onderdelen refurbishen of whatever.
Anoniem: 80487 @FlyEragon1 juli 2015 10:51
Die actie geld voor een jaar, je feitelijke garantie op een laptop geld langer. RMA trajecten buiten een jaar vallen dan dus buiten het bootje.
Dat klopt, maar dan heb je nog de vraag hoe snel ze dit bedrag terugstorten. Als dat net zo lang duurt als de RMA routine, schiet je er nog weinig mee op. Of je zou de nieuwe laptop zelf moeten betalen, terwijl je op het terugstorten van het aanschaf bedrag van je kapotte laptop wacht...
Heb je deze ervaring ook bij Asus? Ik heb mijn (Asus) laptop twee keer op moeten laten halen en beide keren was deze binnen een week terug.
Bij de laatste reparatie aan een van mijn asus apparaten ben ik hem een week kwijt geweest. Apparaat is gerepareerd bij Asus in Tjechie. Doorlooptijd valt dus enorm mee.
Iets doet mij vermoeden dat we over pak 'm beet negen maanden topics zullen krijgen waarin blijkt dat Asus zo ongeveer elke claim onder garantie af doet 'onoordeelkundig gebruik', net zoals de vermeende water/vochtschade verweren die je ziet bij telefoongarantie.
Ik denk eerder dat de producten zo zijn ontworpen voor de garantie periode probleemloos zijn mannetje staat en daarna is het nog maar de vraag of je laptop een lang leven heeft. Met andere woorden geplande slijtage.
Natuurlijk zullen er regels zijn aan deze actie, echt onzorgvuldig gebruik is vrij snel te achterhalen hoor. Dat we dit soort topics gaan krijgen, lijkt mij inderdaad ook, al zal dat in veel gevallen ook echt niet aan Asus liggen.
Ik neem ook aan dat er ook wel (goede) regelementen zijn om deze actie te kunnen gebruiken.
Of topics hoe mensen zo onzichtbaar mogelijk hun laptop zelf kunnen slopen, lijkt me ook niet vrij ondenkbaar tegenwoordig. EDIT: Ah, zelfs in de comments is het al bezig.

[Reactie gewijzigd door MsG op 23 juli 2024 20:45]

Ik heb al 5 jaar de Asus n53-sv en hij werkt nog uitstekent! Ik snap waarom asus dit zou doen want hun producten zijn erg betrouwbaar.
Dezelfde serie hier draait ook nog steeds vrolijk door, inmiddels in gebruik door mijn vader, en ik heb niet echt het idee dat mijn nieuwe Lenovo sneller is op de grafische kaart na.
Zelfde situatie hier, al klaagt mijn vader over de accu, welke na zo'n 5 jaar natuurlijk wel aan vervanging toe is.
Zelf inmiddels weer uiterst tevreden over de N56VV.
Asus heeft een uitstekende prijs/performance verhouding en een betere bouw kwaliteit dan de Acer laptops die ik ervoor had.

Ik verwacht dan ook niet dat er veel problemen ontstaan binnen het 1e jaar gebruik.
Ik vrees wel voor misbruik van de actie, wat mijn volgende Asus dan weer iets duurder maakt :(

Btw wel beetje jammer dat ze een gebroken link promoten; https://asuspromotions.com/nl/nl/100%zekerheid
Die laptop heb ik ook en mag vanaf deze zomervakantie ook aan zijn 5e jaar beginnen. Elke keer als ik er over nadenk blijft het me verbazen dat hij nog leeft. Hij wordt dagelijks meegesleurd door bussen en treinen, valt wel eens enzovoorts. Niks aan de hand, hij gaat gewoon door.

Zit nu een ssd in, en hij draait win8.1, dat ding is gigantisch snel en is niet te stoppen. Ikzelf heb de i7/6gb ram versie
Yes die had ik ook, die van mij is zelfs zo erg toegetakelt dat er een hap uit de behuizing is door een val(m'n schoudertas hield het niet meer en de strap knapte). Nogsteeds niks aan de hand. Heb er zelf een SSD ingezet en 16GB aan ram.
De vraag blijft in het geval van Asus echter of het ook goed gerepareerd wordt. De reden dat ik er voor de meer prijzige modellen voorbij loop is dat ik regelmatig slecht gerepareerde apparaten terugkreeg. Lomp opengeforceerde bodies waarvan de markeringen nog zichtbaar waren tot en met beschadigde bodies, waarop Asus zegt dat het al zo was. Met een tablet ook tot twee keer hetzelfde meegemaakt waarbij ze een keer zeiden dat ze alleen een hard reset hadden gedaan ( waarvan ik aangegeven had dit al geprobeerd te hebben) terwijl de body duidelijk open was geweest getuige de schade eraan. De klacht zelf hadden ze amper naar gekeken en was ook niet opgelost. Bij een opmerking hierover zeiden ze dat ik het niet aangegeven had met als onderbouwing hun eigen interne tekst in het Engels die aan de mensen in het repaircentre in Hongarije oid overlegd was ( die van een goede klachtomschrijving in het Nederlands van mijn kant, gereduceerd was tot een enkel zinnetje waarmee ze dus per definitie een hoop weggelaten hadden). Een andere keer ging het over een niet opgeloste klacht waarop ze aangaven dat die klacht er al was toen ze hem binnenkregen. Ja, duh, daarom stuurde ik hem ook op. Met de klantenservice valt dus duidelijk niet te praten bij dit merk.

Ze scoren goed qua uitval, maar mocht er iets mis zijn, ben je feitelijk al fucked aangezien de kans groot is dat je sowieso een gehavend apparaat terug krijgt waarvan het maar de vraag is of het goed gerepareerd is.
Anoniem: 511810 @Kenju1 juli 2015 18:03
Tja, volgens mij is dit probleem niet merk specifiek
Zo weet ik dat hp producten via Frankrijk (voor diagnose) ook naar Hongarije worden gestuurd waar vervolgens naar Franse inzichten een reparatie wordt uitgevoerd.
Is dit ideaal? Nee, maar blijkbaar wel kostendrukkend. Het was echter wel verbazingwekkend snel.
Het gaat me niet erom dat ze naar Hongarije gaan. Het gaat me erom dat wanneer ik een degelijke klachtomschrijving geef, deze voor een flink deel genegeerd wordt en gereduceerd wordt tot één zinnetje. Als vervolgens de reparatie niet naar behoren verloopt, moet Asus niet aankomen met: "Je hebt dit als klachtomschrijving opgegeven: **Engels zinnetje**, en daar hebben we naar gekeken". Die tweede klachtomschrijving zorgt er in het proces van Asus kennelijk voor dat de originele klachtomschrijving gewoon verdwijnt en als degene die die vertaling gemaakt heeft feiten vergeet, een goede reparatie feitelijk als kansloos is.
Anoniem: 511810 @Kenju2 juli 2015 23:57
Dat onderschrijf ik dus. Waarschijnlijk zijn mijn HP en jouw ASUS bij hetzelfde Hongaarse bedrijf geweest.

Alleen HP neemt de moeite om (vanuit zichzelf!!) na te bellen om de klachtomschrijving helemaal helder te krijgen!

Uiteraard worden reparaties van hun inkjet printers op een iets andere manier afgehandeld 8)7
Eens. Het goed afhandelen van garantieclaims is niet hetzelfde als het stellen van interessante voorwaarden.

Een actie als dit is voor mij niet een reden om opeens weer voor Asus te gaan (met dezelfde soort ervaringen met lakse reparatie als jij). Ik heb liever gewoon een fabrikant waarvan ik kan vertrouwen dat deze zijn werk goed doet dan de kans op een prijs van het terugkrijgen van mijn bedrag wanneer mijn laptop het het eerste jaar begeeft.

In het geval van een fabrikant die een wat betere reputatie heeft op dit vlak, is dat wel interessant. Maar in the end gaan natuurlijk maar weinig notebooks kapot in het eerste jaar (zelfs de series die bekend staan als crap zoals Acers Timeline en HP's Pavilion), dus is het een vrij klein risico voor de fabrikant.

Bij de Gold-garantie van Toshiba kreeg je overigens ook nog een extra jaar garantie (in totaal drie dus).
dus als ik het goed begrijp krijg je je geld + laptop terug bij een defect?
Dus je koopt een laptop voor laat ik zeggen 1000 euro, deze gaat stuk, wordt gratis gerepareerd door asus én je krijgt 1000 euro terug?!
Baal ik even dat ik mijn laptop 2 maanden geleden gekocht heb..
Ik denk wel dat ze de laptop zullen houden, en gaan verkopen als refurbished. Net als Leapp.nl doet met Apple producten :)
Nee ze houden hem niet want ze repareren hem voor je. Het aankoopbedrag terug is bonus.
Op de promotie website staat:
"Koop tussen 16 maart 2015 en 31 december 2015 een ASUS-product dat in aanmerking komt."
dus dan kom je nog in aanmerking..
Vorige week heeft mijn Asus moederbord het begeven (2,5 jaar oud) gister had ik het volledige aankoopbedrag terug op mijn rekening :+
van Asus of van de winkel?
Van de winkel, en ik neem aan dat hun het weer declareren bij Asus.
Lijkt me sterk. Ik denk dat ze gewoon gekeken hebben naar hoeveel het hun zou kosten om het te laten repareren, en dat ze ervoor gekozen hebben om het bedrag te vergoeden (en moederbord had een langere garantie dan 2 jaar oid? Of misschien dat ze het gewoon naar redelijkheid hebben gedaan conform de wettelijk de te verwachten levensduur?). Asus had je gewoon een nieuw moederbord gestuurd, dat kost voor hun minder.
Ze hebben blijkbaar een dusdanig vertrouwen in hun product dat ze dit risico durven te nemen :)
Zal heel weinig risico aan vast zetten, want ongetwijfeld heeft Asus hier een verzekering voor afgesloten. Natuurlijk is dat ook niet gratis, maar wel tegen een bepaalde (vaste) premie dus weten ze gewoon wat deze actie gaat kosten. En het zal absoluut meer verkoop genereren, waarbij ze natuurlijk hopen dat de laptops zo goed gaan bevallen dat een volgende laptop ook een Asus zal worden.
Asus is ook niet de eerste die dat doet. Ze kijken het af van Toshiba die met hun laptops al net hetzelfde heeft gedaan, en misschien zijn die ook niet de bedenkers van dat truukje...
Toshiba doet dit volgens mij al bijna een jaar inderdaad en is geen tijdelijke promotie !
wat kwaliteit betreft doet Asus volgens mij onder aan de rest van de top merken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.