Vingerafdrukscanner Qualcomm kan in smartphonebehuizing worden gestopt

Qualcomm heeft Sense ID aangekondigd, een vingerafdrukscanner die werkt met ultrasone geluidsgolven en daarmee door materialen heen kan kijken. Dat maakt het mogelijk om de sensor in de behuizing van een smartphone te verwerken.

De Sense ID-technologie maakt het onder andere mogelijk om vingerafdrukken af te lezen die zich achter een laag bevinden, zoals glas, staal, plastic, aluminium of saffier. Ook is het mogelijk om de vingerafdruk van een persoon af te lezen als hij of zij een natte of vieze vinger heeft. Daarmee belooft Qualcomm dat zijn scanner meer mogelijkheden biedt dan bestaande technieken die bijvoorbeeld in smartphones worden gebruikt.

Reden voor de verbeterde nauwkeurigheid is het gebruik van ultrasone geluidsgolven. Die maken als het ware een 3d-beeld van de vingerafdruk. Het beeld wordt niet alleen gemaakt met de lijnpatronen op de vinger, maar ook met eigenschappen zoals poriën en andere diepte-informatie. Sense ID maakt dus gebruik van meer informatie dan conventionele vingerafdrukscanners en dat maakt het tevens moeilijker om een vingerafdruk na te maken.

Qualcomms vingerafdrukscanner komt binnenkort beschikbaar en is met name bedoeld voor implementatie in mobiele apparaten zoals smartphones. Die kunnen de scanner bijvoorbeeld gebruiken voor het ontgrendelen van het toestel of voor andere vormen van authenticatie. Doordat Sense ID dus door verscheidene materialen heen kan kijken hoeft de scanner niet per se aan het oppervlakte van een smartphone te worden ingebouwd, wat momenteel gebruikelijk is. De technologie kan geïntegreerd worden in de Snapdragon-soc's die Qualcomm aanbiedt, maar de benodigde chip kan ook los worden gebruikt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door RoD

Admin Mobile

02-03-2015 • 21:30

52 Linkedin

Reacties (52)

52
50
35
1
0
12
Wijzig sortering
Jammer dat deze scanner nu pas wordt aangekondigd. Als ze er iets eerder mee waren kon deze nog verwerkt worden in de telefoons die in Barcelona aangekondigd worden, of al aangekondigd zijn.
In ieder geval kan ik niet wachten op het moment dat vingerafdruk scanners mainstream worden.
Ik kan niet wachten op het moment dat vingerafdruk scanners een snelle dood sterven. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die hierom staan te juichen.

Een beveiliging waarvan je je sleutel overal voor het grijpen achterlaat is geheel onzinnig. Het is een beveiliging waarbij de sleutel niet gewijzigd kan worden, als die is gelekt, een reden te meer om deze beveiligingsmethode direct af te schrijven.

Het is al meerdere malen bewezen dat vingerafdrukken zonder veel problemen kunnen worden nagemaakt. Zie: http://webwereld.nl/beveiliging/38045-onderzoeker-kraakt-vingerafdrukbetaling-albert-heijn

En voor deze techniek zullen zeker ook weer methodes worden gevonden om de vingerafdruk op juiste wijze na te maken. Het is niet meer dan een schijnveilgheid. De enigen die er voordeel bij hebben bij vingerafdruk beveiliging zijn criminelen die via malware jouw vingerafdrukken zouden kunnen stelen en misbruiken voor identiteitsfraude en privacy schendende veiligheidsdiensten om hun databases mee te vullen.

Als dit soort technologie mainstream wordt en alle apparaten met hiermee worden volgestopt dan blijven er voor mensen die nog wél waarde hechten aan hun privacy en niet in een orwelliaanse digitale kooi willen leven weinig opties over. Nee gewoon in de vuilnisbak met deze zinloze privacyschendende en schijnveilige TROEP!

[Reactie gewijzigd door SeelenSchmerz op 2 maart 2015 22:23]

Wedden dat ik jou 4 cijferige password of swipe sneller in handen hebt dan jij mijn vingerscan. Dit is het enige filmpje wat al jaren rond circuleert en tot op heden is het nooit in het openbaar gekomen dat de vingerscan daadwerkelijk is gehackt. Als mijn vriendin haar telefoon unlocked met een swipe beweging hou ik hem tegen het licht en hoppa!

Verder is het ongelofelijk handig, dacht altijd wat een nutteloze gimmick maar gebruik sinds ik de iphone heb niks anders meer aangezien het naatloos werkt.
Ik wens je veel succes met het achterhalen van mijn afbeeldingswachtwoord.
Ik weet niet welke telefoon jij hebt. Vind die van BlackBerry érg goed. Zie maar eens een afbeeldingswachtwoord te kraken met de telefoon tegen het licht te houden. Sterker nog, je komt er niet eens achter al sta je met je ogen op het scherm gericht. }> :9
Zo'n vingerafdrukscanner, nee doe maar niet. 8-)

[Reactie gewijzigd door William_H op 3 maart 2015 01:18]

Z10&PassPort :) Ik vind het altijd juist prettig als mensen meekijken naar mijn 'wachtwoord'. En iedereen denkt het gezien te hebben en probeert het uit. Succes ratio 0% :Y)
Allemaal mooi, maar een wachtwoord kan je veranderen, je vingerafdruk niet.

Op een iPhone voel ik me nog iets veiliger aangezien het platform eerder gesloten is. Op 'n Android zou ik niet zo makkelijk mijn vingerafdruk toelaten.
Anoniem: 80466
@KingFox3 maart 2015 14:53
Je vingerafdruk kun je combineren met een wachtwoord.
Een combo die veel betere bescherming biedt dan de losse delen
PRACHTIG, als ik deze zelfde techniek gebruik met een opgevoerd signaal dan kan ik iedereen zijn vingerafdrukken in een radius van enkele meters aflezen en in mijn database stoppen waarna ik even de bankgegevens opzoek want alle pinpassen hebben nfc tegenwoordig.

Door met zoiets door een massa mensen te lopen in bijvoorbeeld de kalverstraat op zaterdag zal ik een rijk mens worden.
/Evil genius off:

En dat het op de iphone makkelijk werkt (ook zeer makkelijk te kraken) betekent niet dat het iets goeds is.
Als ze bij apple op het idee komen om haar of huidcellen te gebruiken als identificatie dan roep je ook niet dat het een goed idee is ;)

Retina+vingerafdruk(+hartslagmeting in je vinger) zou een systeem zijn waarbij je kan zeggen: dat is enigszins veilig(er) in verhouding tot een standaard wachtwoord.
Het enige filmpje? Nee hoor, dat dacht ik niet.
Mythbusters heeft ook succesvol een vingerafdruk nagemaakt en een medewerker van dat programma dacht ook dat ze zijn vingerafdruk niet zomaar even simpel zouden kunnen bemachtigen. Hij kon het niet meer mis hebben :+

Zie hier het vermakelijke fragment: https://www.youtube.com/watch?v=3Hji3kp_i9k&hd=1

En handig is iets significant anders dan veilig. Security en gebruiksvriendelijkheid gaan moeilijk samen door een deur, je moet doorgaans het één voor het andere opofferen. Het is niet voor niets dat medewerkers vaak gaan klagen als security policies in een omgeving worden aangescherpt.
Rustig, rustig :)
Ik ben het met je eens dat een vingerafdruk geen 100% veilige optie is, maar zeg nou zelf, wat is dat wel?

Een 4-cijferige pincode? Zo'n stomme veegbeweging op het lockscreen van je smartphone?
Ik heb gezien hoeveel moeite de MythBusters moesten doen om dit voor elkaar te krijgen en daar werd ik niet heel bang van.

Enige probleem van een vingerafdruk is dat als hij eenmaal goed gecompromitteerd is je hem moeilijk kan veranderen :)
Om die reden heb je wipen op afstand. Als je tel gejat wordt, ben je m toch al kwijt. En tegenwoordig kan je ze volledig laten blokkeren. Om puur als voorbeeld te nemen, als mijn iPhone gejat wordt, kan ik m blokkeren op afstand, en sinds iOS 7 wordt er door Apple een slot op gezet waardoor je m niet meer kan herstellen en ook niet meer activeren. Dus ja, om simpel mensen te buitensluiten in privé of werk sfeer werkt het prima, als m'n tel gejat wordt is ie in no time geblokkeerd en net zoveel waard als een baksteen voor de nieuwe eigenaar.
Als je het niet wilt, kan je het natuurlijk ook NIET gebruiken.

Als fabrikanten iets in hun telefoon stoppen, zorg er dan voor dat dit ook fatsoenlijk functioneerd, met deze ontwikkelingen gaan ze in ieder geval de goede kant op. Hou je niet van vingerafdrukscanners? Dan zet je hem gewoon uit.
Maar wie garandeert dat uit ook echt uit is? De NSA in ieder geval niet, zo blijkt keer op keer maar weer. De praktijk wijst uit dat de je hier helaas echt niet meer blindelings op kan vertrouwen.
In het geval van Touch ID wordt je vingerafdruk niet eens op toestel bewaard, enkel een hash wordt aangemaakt en opgeslagen in de secure enclave op de iPhone. Zelfs al slaag je erin om de hash uit het toestel te trekken ben je nog steeds niet gecompromiteerd!
Misschien moet je toch eens wat meer onderzoek doen vooraleer je een hoop onzin loopt te schreeuwen... Niet alle implementaties zijn per definitie slecht!
Sinds wanneer is kritische kanttekeningen plaatsen opeens een hoop onzin schreeuwen geworden?

Leuk verhaal over die hash maar wie garandeert dat geavanceerde malware van criminelen of veiligheidsdiensten die vingerafdruk niet kunnen onderscheppen voordat hier een hash van wordt aangemaakt?

Laatst nog het artikel over de NSA die malware in firmware van devices weet aan te brengen: nieuws: 'Geavanceerde hackersgroep heeft mogelijk banden met NSA'

Hoe naïef kan je nog blijven na de vele artikelen die al op Tweakers.net verschenen zijn over de praktijken van de NSA?
Hoe naief kan je zijn door je pijlen alleen op vingerdrukken te richten. Pincodes, wachtwoorden, alles kan gekraakt worden.
Ja, en die kun je daarna wijzigen. Heb je wel eens geprobeerd je vingerafdrukken te wijzigen :s

Nu ben ik het niet helemaal eens met de stelligheid waarmee Seelen deze technologie afschiet, ik denk dat het voor de beveiliging van kleine dingetjes zoals telefoons, waar je leven niet vanaf hangt, best nuttig kan zijn. Maar ik ben het wel met hem (of haar) eens dat doordat deze technologie steeds vaker geimplementeerd wordt men wel gaat denken dat het goede beveiliging is.

Het werkt al jaren goed op m'n telefoon, laat ik het ook op m'n huis doen...
Ik richt mijn pijlen hier op vingerafdrukken omdat het artikel over een vingerafdrukscanner gaat en niet over pincodes of wachtwoorden. Ik zie de relevantie van jouw reactie dus eigenlijk niet in deze.
Je laat de hele dag overal je vingerafdruk achter. Dus het is wel een zekere vorm van schijnveiligheid. Echter is iOS volledig te blokkeren op afstand, dus dat dekt de lading wel weer als ie gejat wordt.
Heb jij het artikel wel gelezen? Ja, je vingerafdruk laat je overal achter, maar ik vind het knap als iemand daaruit de de locatie van poriën kan achterhalen, en met al die technieken die mythbusters geprobeerd heeft (vele, véle jaren geleden), kom jij niet door deze scanner van quallcom (als hij doet wat beloofd wordt).

PS. Hoe, echt.. in godsnaam, hoe is een vingerafdrukscanner privacyschendend...
Ten eerste is het slechts een optie, geen verplichting, dus als jij het privacyschending vind kies je er zelf voor.

Ten tweede, wat is er zo privé aan jouw vingerafdruk? Je laat er duizenden per dag achter.. Als t er niet meer zijn...

Ten derde, wat wil je nou helemaal? Wil je een 4 cijferige pincode? Ik zal je maar niet vertellen dat er programma's zijn die binnen een paar seconden al die 10.000 opties doorlopen en getest hebben he? Hetzelfde geldt voor je swype-patroon.

Accepteer nu maar gewoon dat niets onfeilbaar is. De sloten op jouw huis? Stellen waarschijnlijk helemaal niets voor voor een beetje een professionele inbreker. Waarom ze je toch veilig houden? Omdat een professionele inbreker niets bij jou te halen heeft. En hetzelfde geldt voor je telefoon. ALLES kan gehacked worden, maar waarom zou iemand die het kan veel moeite en tijd in jou steken, terwijl hij ook de telefoon van Obama kan kraken? Denk je nou echt dat jij zo belangrijk bent? Laat ik de eerste zijn die je uit die droom helpt.
Ten eerste: Als je de video van mythbusters hebt gekeken dan zou je hebben gezien hoe makkelijk het is om iemand onbewust zijn vingerafdruk te ontfutselen. Dat kun je nu als kwaadwillende dus nog eenvoudiger doen door de nieuwe technieken van Qualcomm gebruiken om iemands vingerafdruk te stelen, ongemerkt want je nu kan een aangepast device met Qualcomm chipset verstoppen in elk willekeurig object dat mensen aanraken en zo de vingerafdruk uitlezen zonder dat ze het door hebben. Een nieuwe vorm van skimming! Mag hopen dat die vingerafdruk niet gebruikt gaat worden om mee te betalen.

Verder heb ik ook al in mijn andere reacties aangegeven is dat er ook nog de mogelijkheid dat criminelen of veiligheidsdiensten via bijvoorbeeld mal/spyware/gehackte firmware een vingerafdruk zouden kunnen onderscheppen voordat er eenhash wordt aangemaakt.

Kunnen jullie nu echt helemaal niet een beetje out of the box denken en je fantasie gebruiken, dat is namelijk wat onderzoekers, criminelen en veiligheidsdiensten doen.

Ten tweede: Je vingerafdruk is zo privé dat hij wordt gebruikt in je paspoort om je te identificeren. Vingerafdrukken die jij op straat achterlaat zijn veel minder makkelijk naar jou te herleiden als je niet persoonlijk wordt gevolgd (arbeidsintensief). Via computers zijn vingerafdrukken en andere persoonlijke informatie veel makkelijker en minder arbeidsintensief aan elkaar te koppelen en zo ontstaat er een veel groter gevaar van misbruik door bijvoorbeeld identiteitsfraude of geheime opslag in databases van veiligheidsdiensten. Dit soort praktijken kunnen dus met dit soort technieken veel makkelijker op grote schaal plaats vinden.

Betreffende optie/verplichting die je aanhaalt, dat heb ik ook al in één van mijn andere reacties op gereageert: Wie garandeert dat uit ook echt uit is? De NSA in ieder geval niet, zo blijkt keer op keer maar weer. De praktijk wijst uit dat de je hier helaas echt niet meer blindelings op kan vertrouwen.

Ten derde: Ik heb het altijd over veiligheid gehad en nooit over 4 cijferige pincodes en of die genoeg veiligheid bieden. Vingerafdrukken bieden slechts gemak, maar geen echte veiligheid, tevens kun je je vingerafdruk niet wijzigen op het moment dat deze uitgelekt is. Jij komt met een argument over een brute force aanval, waar je overigens simpel maatregelen tegen in kunt bouwen.

Je zegt dat niets onfeilbaar is en dat profesionele inbrekers sloten makkelijk open krijgen. Dat klopt, maar dan hoef je het ze niet nog makkelijker te maker door de sleutel onder de deurmat te leggen.

En wie zegt dat je niet interessant kan zijn om gehacked of bij ingebroken te worden. Ben je kritisch naar een overheid of heb je dure apparatuur, kunst of sierraden in huis dan bestaat die kans altijd, daar hoef je geen Obama voor te heten. Genoeg dissidenten die (digitaal) gevolgd en opgepakt zijn om hun denkbeelden en mensen die slachtoffer van een inbraak zijn geworden.

[Reactie gewijzigd door SeelenSchmerz op 3 maart 2015 03:07]

Een beveiliging waarvan je je sleutel overal voor het grijpen achterlaat is geheel onzinnig
Het gaat erom dat een beveiliging een effectief middel is om een bepaald niveua bescherming te bieden en de vingerafdruk beveiliging is scoort prima op effectiviteit.
Het is geen supergoede beveiliging maar dat is een slot op een deur ook niet.
Het is weliswaar bewezen dat veel scanners kunnen worden omzeild maar in de praktijk is dat helemaal niet simpel (een deur openbreken met een koevoet echter wel).
Voor gewone criminelen is het omzeilen van een vingerafdrukscanner praktisch gezien veel te ingewikkeld.
En voor deze techniek zullen zeker ook weer methodes worden gevonden om de vingerafdruk op juiste wijze na te maken
In theorie is dat vast geen probleem maar het gaat vooral over hoe iets in de praktijk gerealiseerd moet worden. Telefoons worden bijvoorbeeld vaak gestolen door zakkenrollers in een menigte. Het is een misdrijf dat in een paar seconden plaatsvind. Probeer dan tegelijktijd maar eens ook een goede vingerafdruk van het slachtoffer te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 maart 2015 12:03]

Ik vind het zelf erg vreemd en verbazingwekkend dat veel tweakers op een technische website als deze zo nonchalant doen over beveiliging. Een laptop met (bedrijfs)gevoelige informatie daar wil je je beveiliging echt niet van een vingerafdruk af laten hangen, hoe handig dat ook moge zijn.

Daarbij komt nog het risico van ongemerkte skimming en harvesting van vingerafdrukken door criminelen of veiligheidsdiensten via spyware of met een nieuwe techniek als deze van Qualcomm, waarbij een aangepast skimming device ongezien in elk object geplaatst kan worden dat mensen met hun vingers aanraken en ongemerkt hun vingerafdrukken registreert..

Jij geeft een voorbeeld van een telefoon die gestolen wordt en zegt dat er binnen die twee seconden dat die telefoon door zakkenrollers wordt gestolen geen goede vingerafdruk afgenomen kan worden. De telefoon zelf staat echter vol met vingerafdrukken van het slachtoffer die gebruikt kunnen worden.

Met de nieuwe techniek van Qualcomm wordt het deze zakkenrollers wel wat moeilijker gemaakt. Maar echte professionele (zakkenroller)bendes zullen de techniek zoals eerder gezegd ook juist ten voordele kunnen gebruiken door hiermee ongemerkt vingerafdrukken van argeloze mensen te skimmen/harvesten en deze mensen individueel te targetten. Ook voor identiteitsfraude kunnen deze geskimde vingerafdrukken misbruikt, bijvoorbeeld door hiermee valse paspoorten te fabriceren met alle gevolgen van dien voor de slachtoffers op wiens naam van alles en nog wat wordt afgesloten en gekocht en bij wie de deurwaarders daarna elke dag op de stoep staan.

[Reactie gewijzigd door SeelenSchmerz op 3 maart 2015 13:53]

Daarbij komt nog het risico van ongemerkte skimming en harvesting van vingerafdrukken door criminelen
Hoe hoog is dat risico dan echt?
Zijn er uberhaupt gevallen uit de praktijk bekend van het stelen van vingerafdrukken door criminelen voor het unlocken van gestolen apparatuur.

Ik heb er nog nooit van gehoord dat criminelen het in de praktijk toepassen.

Veiligheidsdiensten zouden het potentieel wel kunnen doen. Die kunnen natuurlijk veel meer inspanningen doen voor het verkrijgen van informatie dan een crimineel zou doen voor eentweedehands telefoon. Ook kennen die vaak het slachtoffer en kunnen ze in theorie de vingerafdrukken daardoor op meerdere manieren verzamelen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 maart 2015 14:51]

Het risico neemt toe naarmate technieken gemeengoed worden en er meer toepassingen voor worden gevonden. Dat is vergelijkbaar met dat criminelen zich grotendeels op lekken in Windows richten, omdat deze de grootste groep gebruikers heeft.

Hoe lucratiever en hoe meer mogelijkheden iets te misbruiken hoe aantrekkelijker het voor criminelen wordt. Zodra vingerafdrukscanners gemeengoed op alle apparaten zouden worden en iedereen het gaat gebruiken zullen criminelen zich daarop richten.

Er zijn nu al ontwikkelingen gaande met betalen met vingerafdruk bij Paypal, Mastercard en Apple Pay met betalen voor je vakantie, laptop, apps etc.

Zodra dat gemeengoed wordt zullen criminelen daar zeker op misbruik van gaan maken, zeker als het hun zo makkelijk wordt gemaakt.
Betalen met een vingerafdruk is dan ook een stuk minder slim dan je telefoon locken met een vingerafdruk.

Als je gaat betalen met een vingerafdruk dan moet je aanvullende beveiliginsmethodes toepassen. Bijvoorbeeld het limiteren van het betalingsbedrag tot een laag bedrag en af en toe een andere extra verificatiemethode toepassen.

Hier nog de conclusie van een iphone 6 vingerprint hacker:
Just like its predecessor — the iPhone 5s — the iPhone 6’s TouchID sensor can be hacked. However, the sky isnt falling. The attack requires skill, patience, and a really good copy of someone’s fingerprint — any old smudge won’t work. Furthermore, the process to turn that print into a useable copy is sufficiently complex that it’s highly unlikely to be a threat for anything other than a targeted attack by a sophisticated individual. I’ll reiterate my analogy from my last blog on TouchID: We use locks on our doors to keep criminals out not because they are perfect, but because they are both convenient and effective enough to meet most traditional threats.
https://blog.lookout.com/...23/iphone-6-touchid-hack/
De telefoon zelf staat echter vol met vingerafdrukken van het slachtoffer die gebruikt kunnen worden
Zelfs dat is al heel erg lastig omdat afdrukken die je van een oppervlak moet overnemen meestal onvolledig of van mindere kwaliteit zullen zijn en je ook niet weet of dan vervolgens een mislukte scan dan het gevolg is van die slechtere kwaliteit of gewoon omdat het een afdruk van een andere vinger betreft.

Bij experimenten waarbij ze zogenaamd de kwetsbaarheid van vingerafdrukscanners aantonen weten ze altijd precies welke vinger er is gebruikt en hebben ze daarvan altijd een perfecte vingerafdruk of hebben ze zelfs een andere perfecte scan/kopie van een vinger om daarmee dan de scanner te neppen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 maart 2015 14:43]

Als de mythbusters het lukt om werkende vingerafdrukken van een cd'tje te halen dan lukt het ook deze van een telefoon te halen. Met de nieuwe techniek van Qualcomm is dat aspect wel wat lastiger geworden en moeten hoogstwaarschijnlijk andere methodes gebruikt worden.
En je kan er van uit gaan dat het merendeel van de afdrukken van de eigenaar is, want het is nou niet zo dat iedereen elke dag zijn telefoon aan anderen ter beschikking stelt.

[Reactie gewijzigd door SeelenSchmerz op 3 maart 2015 14:51]

Ik heb ooit ook wel die mythbuster aflevering gezien en zag toen ook al dat geen crimineel zich daaraan gaat wagen. En dat waren ook nog crappy scanners die deels zelfs met eeen fotokopie van een vinger waren te neppen.

Er zijn betere stukjes op het internet te vinden over het hacken van de vingerprint scanner van de iphone 5 en 6. Dat is ook te doen maar voor een gewone crimineel nog steeds te veel gedoe.
Met de komst van Apple pay wordt het misschien straks wel de moiete waard om vingerafdrukken na te bootsen.

Voorlopig is het in de praktijk gewoon nog een effectieve methode.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 maart 2015 15:04]

Ik denk persoonlijk dat deze al aardig mainstream zijn, veel nieuwe telefoons hebben dit namelijk al ingebouwd.

Zelfs Chinese telefoons hebben er een zwak voor, de Ecoo E04 en de THL 2015 (2 chinese flagships) hebben er ook een, en ik kan er zo nog 10 opnoemen.

Het zou in ieder geval niet lang duren of grotendeels van alle telefoons heeft er eentje.

[Reactie gewijzigd door Jvann op 2 maart 2015 21:50]

Anoniem: 474132
@Jvann2 maart 2015 21:49
Ja, de Samsung Galaxy S5 had ook al een fingerprint scanner, maar die werkt niet zo goed, nu met de S6 hebben ze een goede fingerprint scanner naar ik van Wout begrepen heb maar deze nieuwe technologie van Qualcomm is dus weer een stukje beter. Ik kan niet wachten op de eerste implementaties later dit jaar.
Een vriend van mij heeft de S5 en 1x duurde het hem maarliefst 3 minuten voordat hij weer eens in zijn mobiel kon (hardware faal?), dus verbetering was hier inderdaad wel nodig lijkt me. Bij de S6 waren ze inderdaad een stukje positiever, kijken of deze vingerafdrukscanner de scanner van de S6 van de kaart kan vegen.
Klinkt interessant, volgens de tekst zou het dus heel wat beloven.

Zou deze beter werken dan de vingerprintscanner van de Huawei Ascent Mate 7?
Tweakers was daar erg positief over iig.

reviews: Huawei Ascend Mate 7: smartphone met beste accuduur tot nu toe

Ik hoor de laatste tijd in ieder geval aardig wat over de vingerafdrukscanners en dat ze flink verbeteren, je zou het bijna een race kunnen noemen.

[Reactie gewijzigd door Jvann op 2 maart 2015 21:53]

Uit de review:
Er is wel een pijnpunt; de scanner werkt niet altijd even goed. Vaak is een tweede en soms zelfs een derde of vierde aanraking nodig om de vingerafdruk te herkennen.
Antwoord op je vraag: ja, deze zou beter werken. Zoals ze in het filmpje aangeven, is de techniek nieuw op deze schaal. De techniek is in simpele zin verschillend dat de huidige technieken een platte afbeelding maakt, en deze een 3d afdruk. Daardoor is, theoretisch, de beveiliging en de nauwkeurigheid veel hoger.
Ja dat begrijp ik, op papier klinkt het een stuk beter maar ik ben altijd iemand die het ook echt in de praktijk werkend wil zien / review wilt horen van iemand erover. Persoonlijk heb ik in ieder geval wel een goed gevoel over! :)
Het mooiste zou natuurlijk zijn om dit achter een scherm te verwerken, dan hoeft de telefoon alleen maar dikker te worden. Verder mooi dat het erop lijkt dat het monopolie op goede vingerafdrukscanners wat Apple had door de aankoop van Authentec tot een einde komt.
dan hoeft de telefoon alleen maar dikker te worden
Ikzelf vind dit persoonlijk niet erg, maar ik ben wel bang dat de meeste fabrikanten hier een beetje allergisch voor zijn, dun ziet er natuurlijk veel luxueuzer uit en fabrikanten offeren daar graag wat dingen voor op (De nieuwe S6 bijvoorbeeld heeft nu geen uitneembare Batterij en SD-kaart slot meer, alleen maar zodat hij luxer oogt). Ik ben dus wel nieuwschierig of grote fabrikanten dit ook gaan gebruiken als de behuizing een stukje dikker moet worden.
Interessante ontwikkeling, zeker het feit dat hij, als het goed werkt, natte en vieze vingers kan lezen. Dit is voor mij nog steeds het grootste nadeel aan vingerafdrukscanners.

Misschien kan deze technologie toegepast worden om het hele scherm als een vingerafdrukscanner te gebruiken.
Misschien zou het zelfs zo ver kunnen gaan, dat als ze dit bijvoorbeeld in de waterdichte Xperia Z4 proppen en jij zit te zwemmen, dat je zelfs je telefoon kan unlocken onderwater.
Achter het scherm van je smartphone en je kunt door 2x tikken op je scherm hem direct ibtgrendelen . Zou ideaal zijn.
LG's knock code gecombineerd met deze vingerafdrukscanner, lijkt mij een slimme combinatie!
Het beeld wordt niet alleen gemaakt met de lijnpatronen op de vinger, maar ook met eigenschappen zoals poriën en andere diepte-informatie.
Dat wordt leuk als je nagelbijten als tic hebt of je vinger(s) verbrandt.
Volgende vinger proberen die niet verbrand/beschadigt is. Daarom is het handig om meer vingers te hebben..
opzich een hele mooie ontwikkeling, maar kan me er ook minder fijne toepassingen voor bedenken. Als je het in van alles kan verstoppen, denk ik gelijk aan vingerafdruk diefstal.
Het zou leuk zijn vind ik moesten ze deze in de aan uit knop aan de zijkant kunnen verwerken aangezien veel Android smartphones in tegenstelling tot iphones geen fysieke homeknop hebben waarmee je het toestel opent.
Hier heb je een onlangs verkregen patent van Apple die de implementatie van een vingerafdrukscanner in het scherm beschrijft. Ook hier wordt over een ultrasone vingerafdruksensor gesproken.
Het grootste nadeel van een vingerafdrukscanner vind ik nog wel dat het zo slecht werkt.
Bij mij werkt het echt niet lekker op mijn iPhone en iPad Air. Heb verschillende afdrukken opgeslagen, maar na een paar weken werkt het gewoon niet meer. Toegegeven het werk dat ik doe zorgt ervoor dat de vingerafdruk van bv mijn duim, wel is "beschadigd" en de duim is zo wat de enigste manier om met 1 hand de telefoon te unlocken. Tips?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee