HTC kondigt met Grip-fitnesstracker eerste wearable aan

HTC heeft een fitnessarmband met de naam Grip aangekondigd. Het is HTC's eerste wearable. Het heeft een eigen gps-chip en hoeft daarom waarschijnlijk niet samen te werken met een smartphone. Er is ondersteuning voor software van Under Armour om fitnessgegevens bij te houden.

De Taiwanese fabrikant kondigde het apparaatje aan tijdens zijn persconferentie op het Mobile World Congress. Volgens HTC heeft de Grip een krom scherm dat is geïntegreerd in het bandje. Het apparaatje is voornamelijk bedoeld om fitnessgegevens bij te houden. Net als bij concurrerende modellen kunnen verschillende soorten activiteiten, zoals hardlopen en fietsen, worden gedetecteerd. Opvallend is dat er een eigen gps-chip aanwezig is, terwijl dergelijke fitnesstrackers meestal aangewezen zijn op de locatiegegevens van een gekoppelde smartphone.

Voor de software heeft HTC samengewerkt met Under Armour. Laatstgenoemde heeft met Record een dienst voor het vergaren en analyseren van sportprestaties. De benodigde app is sinds kort beschikbaar voor Android en iOS en richt zich naast het meten van de prestaties op social networking. Waarschijnlijk brengen HTC en Under Armour in de toekomst gezamenlijk nog een aantal producten uit.

De Grip moet nog deze maand worden uitgebracht, onder andere in Europa. De beschikbare kleuren zijn goud, zilver, roze en donkergrijs. Vorige maand kwamen er al geruchten naar buiten over een fitnessarmband van HTC.

Door RoD

Admin Mobile

01-03-2015 • 17:07

29 Linkedin

Reacties (29)

29
29
19
1
0
5
Wijzig sortering
O.a. Anandtech heeft al specs:
HTC Grip
 • SoC: STM32L151QDH6 (Cortex-M3)
 • RAM/NAND: 8MB SRAM + 16MB Flash
 • Display: 1.8” 32x160 PMOLED, mono
 • Battery: 100mAh
 • Connectivity: GPS, Bluetooth LE 3.0/4.0, USB (Charging)
 • Dimensions:
  Small: 51.9 x 68.2 x 22.5 mm, Inner circumference: 145.54mm
  Medium: 60.98 x 74.57 x 22.5 mm, Inner circumference: 169.76mm
  Large: 68.92 x 85.24 x 22.5 mm, Inner circumference: 199.51mm
The HTC Grip will cost $199 USD and go on sale in the near future.
Als je kijkt naar de specs (M3 SoC, 100mAh batterij, 8MB SRAM + 16MB Flash, monochroom 1.8" scherm) verwacht ik eerder een prijs van tussen de €50 en de €100, dit ding kan ook niet duur zijn om te maken. 200$ zal in NL €200 worden, waarvoor je zoals Dragon4red8 ookal zegt een volwaardige smartwatch (met GPS) hebt.

Ik vind het overigens wel knap dat ze GPS op een 100mAh batterij 2.5 dag kunnen gebruiken. Komt waarschijnlijk door de zeer zuinige en gespecialiseerde Cortex-M3 SoC, maar ik denk dat ze er ook vanuit gaan dat je maar een paar uur per dag GPS gebruikt (sport) en dat je dus niet daadwerkelijk 2.5 dag GPS kunt gebruiken op een batterijlading.

Bedankt voor de toevoeging JanAd!
It has a built-in GPS receiver and will last for 5 hours with it active. The battery life increases to around 2 and half days with GPS off.

[Reactie gewijzigd door Balance op 1 maart 2015 17:51]

200$ is wel veel voor een fitnessarmband, voor ietsje meer heb je een volwaardige smartwatch.
Evenveel als de Microsoft Band die overigens veel meer kan en niet zo goedkoop uitziet. Keuze lijkt me dus wel heel snel gemaakt. Natuurlijk beschikbaarheid dit dat. BigAppleBuddy, verzendt jou product uit een Amerikaanse store naar Europa voor een meerprijsje.
5 uur met de GPS op:
http://www.gsmarena.com/htc_mwc_2015-review-1215p5.php

Als ik de foto's daar ook bekijk ga ik een Fitbit Charge HR halen...
Als die daadwerkelijk €199 gaat kosten is de Charge HR zeker een betere optie. Moet zeggen dat ik de app er relaxed vind werken in combinatie met mijn Flex.
Ik snap het niet met al die wearables. Het praktisch nut van deze dingen zijn toch heel erg beperkt?
Nog heel beperkt, maar er komen steeds meer apps voor. Ik kan nu bijvoorbeeld foto's die op mijn telefoon staan bekijken op mijn wear device (G Watch-R)
Is dat het sterkste argument om bonkersone te overtuigen dat er wel degelijk praktisch nut voor wearables is? Ik kan me nml geen enkele situatie bedenken waarin ik denk "nee, ik ga ze niet bekijken op mijn 5-6" smartphonescherm, maar op mijn 1,3" cirkelvormige smartwatchscherm". ;)

Maar goed, het nut van wearables is al vaker besproken en ik twijfel niet aan het nut bij sporten (sterker nog: als ik er een koop, is het puur daarvoor bedoeld), maar ik vind het wel zonde om zoveel geld uit te geven aan _nog_ een apparaat dat veroudert waar je bij staat. Het is niet bepaald een categorie apparaten die uitontwikkeld is en de primaire functie (de tijd weergeven) doen ze eigenlijk best wel beroerd. Het is een categorie waar ik zeker toekomst in zie, maar dan over 5-10 jaar als de accutechnologie zover is dat ze het maandenlang doen op 1 lading of de elektronica zo zuinig is dat ze op solar power of kinetische energie kunnen draaien :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 1 maart 2015 18:23]

Zolang ze nog niet verboden zijn op scholen is er wel een (kleine) markt voor. ;) Het is eigenlijk ook nog een 1e generatie product, bijvoorbeeld: de socs die ze gebruiken zijn veels te krachtig en kunnen dus ook zuiniger. Ik heb het scherm altijd aan staan en bij middelmatig gebruik + een beetje geluk haal ik de 2 dagen nog net. Het is wel reuze handig als je bijvoorbeeld veel mails en/of berichten binnenkrijgt, nu kan ik ze gelijk beoordelen en hoef ik m'n telefoon dus niet te pakken als het reclame is.
Welke heb je dan? Dat is nu net mijn grote no-no om er eentje te kopen, ik dacht dat je het scherm telkens moest activeren als je wou zien hoe laat het is 8)7
En dat is erg mijn moto360 heb ik juist zo staan, als ik ark omdraai dat ik horloge zie springt scherm aan.
Ik heb de LG G Watch R, deze heeft een oled scherm. Bij deze technologie staan de zwarte pixels "uit". Voor zover ik weet heeft de moto 360 dat niet en staan alle pixels aan als je het scherm aan hebt.
De meeste watchfaces hebben hier gebruik van gemaakt en hebben dus in idle mode een zwarte achtergrond met witte cijfers en wijzers. Ik weet niet hoeveel precies maar in idle is meer dan de helft van de pixels zwart dus dan zou het scherm theoretisch gezien iets minder dan de helft van wat het scherm normaal verbruikt verbruiken. In idle zou de processor waarschijnlijk ook naar beneden worden geclockt dus hier wordt ook een beetje energie bespaart. Het is bijna 2 dagen geleden sinds ik mijn g watch r van de lader heb gehaald maar ik heb nog ongeveer 20% batterij over.

[Reactie gewijzigd door Dragon4red8 op 2 maart 2015 00:34]

En dus?

Het practisch nut van een voetbal is ook heel erg beperkt. Toch worden ze gemaakt en verkocht, zijn er hele stapels verschillende merken en zijn er meerdere merken die succesvol zijn.

Niet alles hoeft uniek én breed toepasbaar te zijn om succesvol te zijn of zinvol.
Nu betaal ik voor een voetbal ook geen honderden euro's.
...en een voetbal van 1 jaar oud is geen verouderde voetbal, maar voldoet nog prima aan de eisen die aan een voetbal gesteld worden :) Dus al zou hij honderden euro's kosten, dan nog had je er lang plezier van.
Okay, neem dan een vliegtuig.... Ook zeer beperkt in het practisch nut en toch betalen bedrijven er miljoenen voor.....
Zeer beperkt in praktisch nut? Er worden dagelijks een kleine tien miljoen mensen per vliegtuig vervoerd en jaarlijks gaan er miljarden postpakketten en andere goederen per vliegtuig van de ene naar de andere kant van de wereld. Het vliegtuig wordt gezien als een revolutie die onze wereld kleiner heeft gemaakt. Zeer beperkt praktisch nut? Zitten er nog een paar glazen alcohol in je systeem? :D

Edit: Bedrijven betalen miljoenen voor die dingen omdat ze er geld mee verdienen. Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die geld verdient met z'n smartwatch ;)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 1 maart 2015 18:49]

En toch kan een vliegtuig maar één ding goed: Spullen door de lucht vervoeren. Dat is zeer beperkt practisch nut. Relatief gezien nog veel beperkter dan een fitness armband die voor een fractie van de prijs méér functies biedt.
Ik weet niet goed waar ik moet beginnen om hierop te reageren. Een fitnessarmband is nuttiger omdat hij meer kan dan een vliegtuig? De wereld(economie) vergaat als morgen alle vliegtuigen aan de grond blijven, terwijl we zonder fitnessarmbanden vrolijk verdergaan alsof er niks aan de hand is. En voor die fitnessarmbanden zijn legio alternatieven, van stappentellers (veel goedkoper) tot hartslagmeters (veel nauwkeuriger). Voor het vliegtuig is niet echt een alternatief :)

Oh, en dingen die vliegtuigen verder goed kunnen: mensen vervoeren, branden blussen, oorlog voeren, luchtfoto's maken, stuntvliegen....

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 1 maart 2015 21:26]

Alle voorbeelden die jij noemt zijn slechts voor borduursels op de basis functie. En op dezelfde manier is een fitness armband ook meer dan alleen maar een GPS of een stappenteller of een hartslagmeter. De combinatie van dat alles zorgt er voor dat het als controle apparaat voor gezondheid of als tracker van je fitness voortgang gebruikt kan worden.

Mijn punt is: Hoe beperkt iemand de functionaliteit ook ziet, het combineren met andere apparaten, indelingen, etc. zorgt er voor dat iets wat origineel heel simpel lijkt, in het dagelijks leven tóch veel functionaliteit oplevert.
Controle apparaat voor je gezondheid.... Daar ga je wel heel erg ver hoor, dat kan een huisarts. Niet een horloge. Zoon horloge gaat wel weer zorgen voor hogere zorgkosten met al die nietszeggende informatie die ze gaan ophoesten
Tja, de eerste telefoon kon je ook enkel mee bellen en smsen, tegenwoordig kan je e-mail, kalender, internet, games, ... Hetzelfde hier. Het is meer een toevoeging, een accesoire op je smartphone (neen, geen gadget, dat is een groot verschil). Die je 'bereikbaarder' maken en sneller dingen kan laten doen zonder je smartphone boven te moeten halen. Wie weet welke toepassingen er nog allemaal voor uitkomen.

Daarnaast met de inmenging van de health-sector kan je ook veel medische gegevens eruit halen.

Daarnaast is dit een fitnessband om je fitnessgegevens te verzamelen en te kunnen bekijken. Het praktisch nut van deze HTC band is dus veel meer dan de een non-wearable. Dus wat is de definitie van 'beperkt' bij deze HTC band?
Welke sensoren zitten er in? Zat er aan te denken om een Microsoft Band te bestellen, wat zijn de verschillen? Hopelijk krijgt dit artikel nog een aantal updates.
Ben in het bezit van eentje. Het scherm is mooier, zit fijn (ondanks het vlakke gedeelte, dat is het gedeelte onder je pols ook), notificaties, ook eigen GPS, UV-sensor, ..., ... Veel meer mogelijkheden met de MS Band. Daarnaast werkt het met Windows Phone. 2-3 dagen accu, en een prijs van 250 euro inclusief shipping naar Europa via BigAppleBuddy. De laatste 3 dingen zijn niet gezegd over de band van HTC. Kortom MS Band is de beste keuze. Ik zou zelfs niet eens durven lopen met die van HTC, ik vind die echt niet mooi en het scherm is gewoon oerlelijk. Maar dat ter vergelijking met mijn MS Band waarschijnlijk

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 1 maart 2015 17:25]

Dat is dus heel subjectief. Ik vind de specificaties van de MS band heel leuk, maar t ding is lelijk en imo te lomp om mee rond te lopen. (Ik vind een groot horloge ook niet prettig met hardlopen)

Deze HTC band is minimalistisch, overzichtelijk, en gezien de samenwerking met UnderArmour zouden de toepassingen nog wel eens breder kunnen worden. Misschien kan die gekoppeld worden aan een hartslag band.. dan kan je je telefoon echt thuis laten.
Het lijkt groot maar is eigenlijk nog vrij subtiel. En vanuit 'imo' kan ik afleiden dat je er geen hebt? Dat is in bijna elke preview gezegd, maar de reviews maken komaf met deze vooroordelen. Daarnaast is de HTC band minimalistisch, maar voor zover ik zie is 199 dollar teveel voor een minimalistisch iets
Imo betekend inderdaad dat ik zelf geen MS Band heb. Maar ook uit reviews komt naar voren dat het ding qua vorm en grootte zo gemaakt is dat het eigelijk alleen lekker draagt met het display aan de binnenkant van de arm.

Ze zullen de prijs vast neer zetten op wat ze verwachten dat men er voor zal willen betalen. Ik neem aan dat het een aantal echt leuke features gaat krijgen en dat men het echt wil hebben.. of dat het snel in prijs zal dalen.
Nu nog een ingebouwde hartslagmeter zoals Microsoft, Tomtom en Garmin bijvoorbeeld hebben.
Als zo'n ding €200 of meer moet kosten je wilt het voor het sporten gebruiken, is een GPS horloge dan niet veel voordeliger en praktischer?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee