Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Asus K7V review

In navolging van Anand heeft ook Tresh's FiringSquad nu een Asus K7V te pakken gekregen. En alsof dat niet genoeg moeite was, hebben ze er ook nog een review bij gemaakt. Er waren hoge verwachtingen voor dit moederbord, maar ondanks de aanwezigheid van vele bus speed settings in het bios bleek het overclocken toch niet zo goed te gaan als men had gehoopt.

The K7V comes with a wide range of features of benefit to the hardcore overclocker. For instance, the K7V supports a wide range of bus speeds in BIOS: 90, 92, 95, 97, 100, 101, 103, 105, 107, 110, 112, 115, 117, 120, 122, 124, 127, 130, 133, 136, 140, 145, 150, and 155MHz. As an added backup, the K7V comes with DIP switches which can also be used to manipulate bus speeds, although this solution doesn't support as many bus speeds as the system BIOS.

As you probably know, there isn't much headroom in the Athlons EV6 bus when it comes to overclocking. The highest setting we could achieve with our Athlon 750 and the K7V was 105MHz, and even then we were unable to complete a few benchmark tests. (CPU voltage was 1.75V) At 107MHz we were able to run a few tests in Quake 3, but this setting wasn't stable enough to complete the entire suite of tests.

Door Arjan van Leeuwen

09-04-2000 • 18:04

6 Linkedin Google+

Bron: Tresh's FiringSquad

Lees meer

Asus K7V review Nieuws van 16 mei 2000
Asus K7V review Nieuws van 10 mei 2000
Asus K7V review Nieuws van 1 mei 2000
Epox 7KXA vs. Asus K7V Nieuws van 17 april 2000
Asus K7V review Nieuws van 12 april 2000
Asus K7V review Nieuws van 10 april 2000
Asus K7V op 133MHz frontside bus Nieuws van 9 april 2000
Asus K7V review Nieuws van 5 april 2000
Asus K7V review Nieuws van 2 april 2000
Nieuwe Asus P3B-F en K7V beta bios Nieuws van 30 maart 2000

Reacties (6)

Wijzig sortering
Jammer dat ie niet zo stabiel is.

Ik ben eerste, ik ben eerste! :r

Altijd van die blije newbie acties hier!
Ze mogen nu wel es opschieten met de review van de Abit KA7. Ik wil wel es weten wat ik van het bordje kan verwachten als de TNThoer em morgen bezorgt.
Ik hecht steeds minder waarde aan dit soort testen. Ik heb nu een stuk of vier reviews van dit mb gezien en de ene komt max. op 105 Mhz, een ander op 110 en weer iemand op 117 :(. Ik heb zo het gevoel de andere onderdelen in een PC meer de boosdoeners zijn. Ik heb zelf een K7V ;) die ik even op 107 heb gehad, alleen werd mijn Viper II te warm. Daar moet dus eerst nog ff een ventilator op voordat ik doorga.....
Ik blijf erbij dat de beste manier om een Athlon te overclocken een GFD is.... Zo draait mijn Athlon 500 nu op 700MHz.. Zal je nooit lukken door de FSB te verhogen, want hij zou dan naar 140MHz moeten, wat bepaalde onderdelen van je pc niet echt leuk zullen vinden (alle??)
Ik denk dat wachten op de abit KA7 niet zoveel zin heeft. Er wordt immers gezegd dat de EV6 bus niet zoveel toelaat, en aangezien de KA7 hier ook gebruik van maakt....
Geen 1 van de KX133 mobo's is goed over te clocken :( Ik denk dat een GFD-tje nog de beste manier is.
Mijn bevindingen met de Abit KA7:

115MHz: wil totaal niet booten (moet CMOS resetten)
112MHz: crasht al in BIOS
110MHz: draait Quake III, maar loopt naar enkele minuten vast
107MHz: stabiel

Dat is met een Athlon 700 met multiplier 6, dus op 115MHz was de proc nog niet overgeklokt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True