Google adviseert gebruikers welke rijstrook te nemen in Maps-navigatie

Google gaat gebruikers van zijn navigatiedienst binnen Maps advies geven over welke rijstrook ze het beste kunnen nemen terwijl ze op de snelweg rijden. Zo moet worden voorkomen dat automobilisten een afslag missen in het drukke verkeer.

Het zogenaamde lane guidance komt beschikbaar voor automobilisten op snelwegen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Voor Nederland is nog geen rijstrookadvies en Google vermeldt niet wanneer dit beschikbaar komt. In de nieuwe versie van de Maps-applicatie voor mobieltjes worden de beschikbare rijstroken getoond, waarbij de geadviseerde rijstroken worden aangegeven.

Volgens Google moet deze functionaliteit ervoor zorgen dat automobilisten geen afslag missen doordat zij bijvoorbeeld door het drukke verkeer niet op tijd naar de juiste rijstrook kunnen navigeren. Ook bij complexe wegsituaties moeten zo misverstanden worden voorkomen.

Rijstrookadvies is in de genoemde landen beschikbaar voor Android en iOS binnen de Maps-applicatie. De nieuwe functionaliteit zou meteen beschikbaar moeten zijn.

Google Lane Guidance

Door RoD

Admin Mobile

12-12-2014 • 17:37

114 Linkedin

Reacties (114)

114
108
43
0
0
42
Wijzig sortering
Sinds de laatste update's is er toch al geen touw meer aan vast te knopen welke kant ie je op wil sturen. Dwars door de woonwijk, terwijl je ook de doorgaande weg kunt volgen en bij het verkeerslicht of rotonde afslaan om op dezelfde beoogde weg uit te komen, stemmen die bijna niet te volgen zijn. Nee, dan doen andere apps het beter.
Dat is het verschil tussen snelste en kortste route waarschijnlijk. Maar moet zeggen dat hij in sommige mij bekende dorpen geen rekening houdt met stoplichten, nee
Ik dacht heel even dat ze dat tijdens files gingen aangeven, welke rijstrook het snelste gaat. (Zal wel meer met mijn frustraties aangaande files te maken hebben, dan de gebruikte tekst voor de titel).
In de file gaat de strook waar je in zit het snelst, als iedereen maar in z'n strook blijft. Elke bestuurder die strookje gaat zitten wisselen in een file draagt bij aan het verergeren ervan...als we dat met z'n allen nou eens afleren, zou dat al een hoop schelen.

Overigens is dat wel iets waar diverse instanties mee bezig zijn; een integraal navigatiesysteem dat de verwachte vertraging per strook laat zien. Daardoor kun je mensen beïnvloeden; als de tijd die je in je huidige baan ziet niet veel afwijkt van de tijd in een andere baan, blijf je in je eigen baan en is iedereen sneller. De navigatieapparatuur moet dan echter nog nauwkeuriger (binnen de 1-1,5 meter om de baan goed te bepalen) en de filedata moet eerder beschikbaar zijn (update tijd is nu te lang).
Consumenten gps heeft expres een afwijking van tientallen meters. Veel gps software gokken de rest (zal wel op de weg rijden ipv door sloten en huizen).

Dit omdat Amerikaanse defensie bang is dat mensen bommen maken met gps targetting. De zakelijke versies (high tech toepassingen) zijn veel snller en accurater echter vaak beperkt tot zones. Militaire gps is bloedsnel en onwijs precies.
Volgens mij was de nauwkeurigheid wat beter (http://gis.stackexchange....eoretical-accuracy-of-gps claimt 4 meter, geen tientallen), maar bovendien kan de software bij hogere snelheden beter interpoleren waar je bent. Het detecteren van de rijbaan kan dan wel.

(Juist in een file zou het dan dus wel iets minder goed kunnen werken.)
SA staat inderdaad uit echter consumenten kunnen volgens mij nog niet het zogeheten P signaal gebruiken. Die is nodig voor betere nauwkeurigheid.

Het Nederlandse artikel op Wikipedia over GPS is was kort.. De Engelse is een stuk duidelijker.
Meeste telefoons kunnen inmiddels ook glosnass ontvangen. Zal wel los lopen met die nauwkeurigheid.
Lijkt me dat een potentiële terrorist ook wel een referentieontvanger kan ritselen om de nauwkeurigheid te verhogen. Bovendien boeit nauwkeurigheid niet als je bom groot genoeg is.
Je kunt dat in Gmaps voor zover ik weet niet aangeven, alleen kiezen tussen een aantal route's. Waarvan ik allen geen idee heb welke beter is; Ik zet m namelijk aan omdat ik de weg niet weet 8)7
Ja, dat probleem heb ik ook altijd met TomTom, daarom gebruik ik juist Google Navigation, die stuurtje tenminste via de logische route!

...zullen wel verschillende ervaringen zijn dus.
Tomstom kan dat ook goed ja. Ik gebruik op het moment Here als ik eens moet navigeren. In de vrachtwagen heb ik een speciale vrachtwagennavigatie zitten. Die ook bepaald niet feilloos is, helaas. Geef je aan dat je 1 aanhanger hebt, 16,5m lang, 2,6m breed en 3,99m hoog, stuurt ie je langs wegen met een 3,8m viaduct erin. Die stond net ff niet op de kaart. Net als de N36 vanaf de rotonde op de N48. Die ligt er al zeker 5 jaar denk ik.
Here staat ook bij mij aan det top: Gratis offline navigatie die ook nog eens up-to-date is.
Here heeft helaas echt oude kaarten. Vormgeving is niet alles en het is niet mogelijk om alle stappen om een route te navigeren in landscape modus uit te voeren.
Als je kijkt naar een betaald alternatief, Sygic, heb je veel recentere kaarten en een heel mooie vormgeving inclusief rijbaan begeleiding.
Here is goed, maar is jammer genoeg niet up to date (althans hier in Antwerpen niet). De App zelf laat het ook afweten als je'm landscape zet. Dan moet de instellingen weer juist staan... Satellietfoto's zijn ook bagger.

Ontopic: Eindelijk eens goed voor de UK. Onmachtig wat je daar ziet als je de snelweg neemt: Tientallen, maar dan ook tientallen wagens die continie rechts blijven hangen terwijl links en de middenbaan leeg zijn. Alsof de rechtse baan een extra 'boost' geeft. Ga dan eens naar links mannen. Ongelofelijk. Hopelijk luisteren 'ze' nu dan naar master Google...

[Reactie gewijzigd door NickChange op 12 december 2014 23:30]

Engelsen rijden hoe dan ook niet prettig. In een file zo hard mogelijk optrekken en vol remmen in plaats van langzaam doorrijden. Veel harmonicafiles daar rond Londen.
Dat soort spul kan je ook gewoon doorgeven aan TomTom hoor :)
Of een Garmin kopen :D
Alsof Navteq bij de tijd is. Ik heb zelf 2 Garmins en roep ook vaak, ik dacht het niet.
Ik gebruik hem weinig, vooral in het buitenland (toen had ik Here nog niet) en daar deed ie t perfect. Wellicht zijn de Nederlandse kaarten dan gewoon slecht?
Dat zal dan een probleem zijn van Garmin. Here Drive+ / Here Transit hebben goede up to date navigatie en deze draaien op navteq (aangezien navteq van Nokia is)
Van de 7 Navigatiesystemen die ik ooit naast elkaar getest heb kwam Garmin met de meest onlogische routes, terwijl Google de meest logische routes presenteerde.
Dan heb jij waarschijnlijk een nederlandse stem aan staan?!
Engels is 10x beter/fijner om naar te luisteren. Daarnaast heb ik nooit problemen met het navigeren. Maps heeft altijd goed gewerkt bij mij!
Kun je die stem op Engels zetten dan? Of moet dan je telefoon compleet op Engels staan? Heb er in de app nooit iets over kunnen vinden!
Helaas moet dan je hele telefoon op het Engels staan. Je kan dat niet onafhankelijk kiezen
Ja, ik gebruik hem al sinds ie beschikbaar is. Natuurlijk is het geen tom tom maar als je kopie kopie gebruik is het een goeie navigatie software. En het geeft altijd van de interresante routes en jij kan kiezen welke route je wilt nemen.
Nou dan heb je niet goed opgelet of gebruik je niet de laatste versie want die is echt ruk.

Als je bijvoorbeeld maps verlaat om een adres op te zoeken of wat dan ook en je komt terug in maps om je route te vervolgen is de hele route weg en kan je opnieuw je adres invoeren.

Of je tikt een adres in waar je al 3x bent geweest en nog steeds moet je de volledige adres intikken terwijl je zou verwachten dat maps het dan heeft onthouden.

En zo kan ik nog doorgaan, je zou juist van Google verwachten dat ze dit soort dingen goed implementeren maar het is niet te bevatten dat een navigatie app zulke steken laat vallen.

Zelf het eeuwenoude tomtom had het in 1x goed gedaan, wat dat betreft was tomtom lichtjaren vooruit.
Bij beide punten die je noemt heb ik geen enkel probleem. Als ik een app verlaat (android) druk ik op home en dan blijft je navigatie gewoon lopen. Stembegeleiding gaat dan gewoon door en je kunt in je notificaties zien dat je navigatie aan staat. Een adres opzoeken en daarna verder navigeren is nooit een probleem. Een adres dat je al hebt ingetypt staat bij mij altijd bovenaan als het redelijk recent is. Google hanteert bij maps een algoritme dat vooral zoekt op de plekken dicht in de buurt die je intypt in combinatie met de plaatsen waar je ooit al geweest bent.
Het feit dat jij er geen last van hebt, wil niet zeggen dat Dark_man iets verkeerd doet. Hebben jullie beide dezelfde telefoon, zelfde Android build? Dat vraag ik omdat dat soms nog wel eens een verschil kan maken in hoe apps willen werken.
Aan Dark_man kan ik het advies geven om de app eens opnieuw te installeren. Dat wil nog wel eens helpen.
Je suggereert nu dat hij het verkeerd gebruikt, maar als hij "mijlenver vooruit" had gezegd had het ook geklopt. Vooruit is een richitng en lichtjaren is een afstand, klopt prima hoor.

Maar goed, back ontopic: ik heb dit al jaren in Navigon zitten en het werkt inderdaad wel fijn. Vooral bij dubbele afslagen (de uitvoegstrook die in 2-en opsplitst waardoor je bijvoorbeeld rechts aan moet houden en daarna links). En in de spits is het helemaal fijn als je ver van tevoren weet of je al naar rechts moet.
'Een lichtjaar is de afstand die licht in vacuüm aflegt in een periode van één jaar volgens de aardse kalender.' Bron: Wikipedia

In jouw voorbeeld is TomTom dus 9,46 biljoen kilometer vooruit op Maps. Dat lijkt me vrij goed te kloppen, al gebruik ik zelf Sygic.

Maps is inderdaad zo goed als onbruikbaar in de laatste versie.

[Reactie gewijzigd door einstein op 13 december 2014 16:50]

Ik heb sinds mijn update naar Android 4.4 ook ineens last van onverstaanbare stemmen. Ze praten heel snel of soms switched hij zomaar ineens naar een of andere onverstaanbare taal. En dan een uur later staat hij weer op Nederlands... 8)7

Meer mensen die hier last van hebben?
Ja ik, maar draaide destijds root + xposed + custom nl culture voor gmaps.
Dacht dat het daar aan lag..
Rijbaanadvies is in de genoemde landen beschikbaar voor Android en iOS binnen de Maps-applicatie. De nieuwe functionaliteit zou meteen beschikbaar moeten zijn.
Waarom niet voor Windows Phone? Of komt die later nog?

Verder hoop ik wel dat ze het beter doen dan sommige navigatiesystemen. Voorbeeldje: de Drechttunnel op de A16, bijna alle navigatiesystemen geven daar aan dat je de linker-tunnelbuis moet nemen (er zijn er 2), terwijl beide buizen dezelfde richting in gaan, en 99 van de 100x de rechterbuis het snelste is...

Gevolg is dan ook dat iedereen aansluit in de file in de linkerbuis, terwijl de rechterbuis lekker doortuft.... werkt dan een beetje averechts op die manier.

En zo heb ik wel meer rare adviezen gehoord van navigatiesystemen...
Op Windows Phone zijn er al goede alternatieven ... heel specifiek van Nokia bijvoorbeeld (PS: de kaarten van Nokia Maps werden deze week overigens vernieuwd).

Het is ook niet de enige Google App die niet op Windows Phone verschijnt. T'is hun manier om WP tegen te werken zeker?
Dat Microsoft hun Office pakket niet op Linux uit brengt is zeker om Linux tegen te werken?

Wen er nou eens aan dat concurrerende bedrijven elkaar dwars gaan zitten. That's life. Microsoft doet dat, Google doet dat, Apple doet dat en noem maar op.
Office online werkt op Linux :P
is dat niet omdat het vrachtverkeer de rechterbuis hoort pakken en men dus ervan uitgaat dat de linker derhalve sneller is :?
Leuk voorbeeld. Ik heb zelf Mireo op mijn Blackberry draaien. Zij gebruiken de kaarten van TomTom, maar niet dezelfde algoritmes voor het bepalen van de route is mij opgevallen.

Ik word dus WEL door de rechterbuis gestuurd. Is dit de perfecte navigatie-app? Nee...helaas niet: ook hier soms rare beslissingen. Ik heb dit euvel gehad op Garmin, Tom Tom, Google Maps , Here en nu op Mireo. Ik heb mij er maar bij neer gelegd dat er soms gekke routes gecalculeerd worden....
Is er voor België al een rijbaanadvies? Zou wel handig zijn.

Off-topic: spijtig dat tweakers er niet direct al hetzelfde bijzet voor België aangezien ze toch ook een groot aantal leden in België hebben. 't Is maar een gedachte.

edit: ach ja hoor... downmod dit maar...Goe bezig.

[Reactie gewijzigd door Bennie98 op 12 december 2014 17:45]

meestal kun je ervanuit gaan dat als nederland niet in het rijtje staat dan belgie al helemaal niet, er zijn wel eens uitzonderingen maar hoe dan ook is er van nederland al beter kaart materiaal beschikbaar en dat helpt ook bij dit soort dingen, ik gok dan ook dat de rest van europa wel niet al te lang op zich zal laten wachten...
Ik weet niet waarom je een -1 krijgt want op zich ben ik het best met je eens. Ik word knettergek als ik via de ring van Antwerpen moet en de TomTom van m'n moeder aan staat. continu aanwijzingen terwijl zeker 1/4e niet nodig is en het mij alleen maar op de verkeerde rijstrook zet voor een afslag.


Aan de andere kant vind ik dit ook wel weer een beetje overbodig. Men zou als automobilist zelf in moeten kunnen schatten of er wel of niet tijd en plek genoeg is om in te halen en toch de afslag te kunnen halen. Een richtingaanwijzer doet ook wonderen, aangezien een deel van de mensen die niet of nauwelijks gebruikt. Gewoon van tevoren eens aanzetten en dan kijken of de automobilist (schuin) naast je er op reageert.
Gewoon van tevoren eens aanzetten en dan kijken of de automobilist (schuin) naast je er op reageert.
Eeuhh.. Sorry? Gewoon eens aanzetten om te zien wat er gebeurt 8)7 |:( ? Mij is geleerd eerst netjes te spiegelen, en dooie hoek checken, kan je gaan, dán gebruik je de richtingaanwijzer om aan te geven dat je op dat moment gaat wisselen van rijstrook. Het is niet een middel om een plekje op een andere rijstrook op te eisen, of daar naar te vragen, maar een waarschuwing om aan te geven dat je gaat wisselen. Althans zo is het mij aangeleerd in Nederland tenminste.

EDIT: bovenstaande geldt i.m.o. voor normale situaties op snelheid. Bij erge drukte of in file is dit een ander verhaal.

[Reactie gewijzigd door bartlauwers op 12 december 2014 19:27]

Nee, niet gewoon aanzetten om te zien wat er gebeurt. Iets eerder aanzetten om diegene op de linkerbaan te laten zien dat je naar links gaat i.p.v. van knipperlicht aan en gaan. Heel veel situaties op de snelweg zouden een stuk veiliger worden als mensen wisten wat de ander ging doen, dus de mensen even tijd geven zodat ze je knipperlicht zien is helemaal geen slecht plan 8)7 |:(
Als je mensen de tijd moet geven je knipperlicht te zien is er onvoldoende ruimte om van rijstrook te wisselen en wring je jezelf er dus tussen. Lekker sociaal toch? Moet de rest weer van het gas, of erger en gaat remmen en waar komt die spookfile nou toch weer vandaan..? Helaas wel de praktijk van alledag(áls überhaupt al richting aangegeven wordt).

Het is in elk geval een teken van twijfel: richting aan = gaan. Als je dan eerst dat ding aan zet en vervolgens niets doet vraagt de rest(tenminste ik) zich wel af "wat doet die nou..? Komt ie of komt ie niet?
Kijken doe je maar in je eigen tijd en wisselen als het kan.

[Reactie gewijzigd door bartlauwers op 13 december 2014 00:34]

Er zijn inderdaad mensen die het zo doen. Dan rij je links en geef je gas om een auto en een vrachtwagen in te halen, die auto rijd aardig dicht achter op de vrachtwagen, en ineens gaat die auto de vrachtwagen inhalen maar rijd nog maar 80 waar jij al tegen de 100/120 zit dan mag je best snel reageren de auto zag een gaatje en ging dus maar. Om als waarschuwing te dien moet een knipperlicht op tijd aangezet worden en niet pas als je al gaat.
Zoals U het aangeeft is het waar.

Maar de praktijk is vaak dat als je netjes rechts rijdt met bv ca 100-110 km/h en een vrachtwagen nadert, je als je niet een beetje "je kans grijpt" meteen wordt "opgesloten" achter een vrachtwagen en helemal niet meer naar links kan.
Smithrs, niks persoonlijk tegen jou hoor want ik weet niet welke rijstijl je hebt maar om toch even reactie te geven op de situatie die je schetst...

Dat noemen ze nou een maneuver maken en als je een maneuver wilt maken moet jij in de eerste plaats er voor zorgen of de situatie wel veilig is om dit uit te voeren en niet als een vervelende egoist voor de andere auto uitschieten. Vervelend dat je zelf moet remmen? Pas de situatie dan aan door op tijd iets minder snel te rijden zodat de andere auto kan voorbijrijden zonder dat je zelf te fel moet remmen of begin genoeg op voorhand op te trekken zodat je veilig naar links kan gaan aan de zelfde snelheid als de aankomende auto met nog voldoende afstand tussen jezelf en de aankomende auto. Is het een randgeval en twijfel je. Doe het dan niet en blijf op je vak todat de andere auto voorbij is. Je hoort in de eerste plaats defensief te rijden.
*Hele diepe zucht*

Ik zeg niet dat je die handelingen weg moet laten. 8)7
Maar veel mensen wachten tot ze een plekje zien waar ze niet wel of niet in passen en gooien hun auto er tussen. Beter is om eerst richting aan te geven, kijken of de automobilist schuin achter je mee wil werken en dan pas in te voegen. En dat geldt voor in de file en druk verkeer.
het fameuze "links houden" op de ring 8)7

Op sommige wegen zou ik het toch heel handig vinden.
Ik heb persoonlijk de neiging (feitelijk wettelijke verplichting) om altijd zo rechts mogelijk te rijden , maar pak weg op de ring Rotterdam is dat zeker niet altijd een goede reflex.
Als je netjes 100 rijd is het helemaal prima, zeker als het druk is geef je in- uitvoegend verkeer lekker de ruimte.

Ik erger me ook dagelijks aan mensen die onnodig links blijven rijden (of in het midden, daar zijn ze in België nog beter in), maar mensen die geen ruimte geven om in te voegen of "mee" in te halen zijn minstens zo vervelend.

Rijbaan assistent is ook niet ideaal, rijd je van bijvoorbeeld Luik naar Brussels blijven mensen vamaf Leuven constant op de derde baan rijden omdat de navigatie zegt dat ze daar moeten blijven. Terwijl de afslag ring brussels - brussel centrum pas 10 kilometer verderop is.
Onnodige links rijden mag niet, klaar.
Als je gewoon voldoende afstand houd tot je voorganger kan degene die invoegt zijn eigen gat zoeken door te accelereren of vertragen, zo zijn de regels. Uitvoegen is zelden een issue maar daarvoor geld het zelfde.
Ik word er helemaal moe van als er weer een malloot naar links komt omdat er iemand wil invoegen terwijl er niks voor of achter hem rijdt.
Voor een grote vrachtwagen is het misschien een ander verhaal, maar ook daarvoor geldt in principe gewoon dat hij zelf moet anticiperen.
Belangrijkste is dus voldoende afstand houden tot je voorganger, dat maakt het voor iedereen makkelijker en is ook wel zo veilig ;)

Is voor mij de zelfde irritatie als mensen die hun richtingaanwijzer aanzetten zonder te kijken of er überhaupt ruimte is. Eerst kijken, is er ruimte dan aanzetten en gelijk van baan verwisselen.

On topic. Mooie toevoeging! Ik gebruik zelf zelden Google Maps als navigatie maar in andere pakketten vind ik deze zelfde functie erg bruikbaar.

PS: Even voor de duidelijkheid, rijbaan assistent betekent niet dat je zelf niet meer hoeft na te denken. Plek op de weg is uiterst recht en er hangen ook borden.

[Reactie gewijzigd door Jeroen-83 op 12 december 2014 18:37]

Ik ben het met je eens dat onnodig links rijden verboden is en daarom gewoon niet mag. Maar wellicht rijd ik alleen op de ring van antwerpen als het druk is en helemaal links rijden met 100 geen hinder is en meestal zelfs sneller dan de baan er naast. Ik kan niet oordelen hoe de meeste mensen daar rijden als het rustig is.

Wat betreft niet opschuiven bij invoegen, naast regels is er ook nog zoiets als fatsoen. Het is een kleine moeite om even op te schuiven zodat iemand anders makkelijker kan invoegen. Dan heb ik het niet over gewoon naar links schuiven zonder te kijken/knipperlicht.

En als ik rechts rijd met een vrachtwagen voor me, jij in het midden net iets sneller, ook dan ben je niet verplicht om op te schuiven zodat ik hem kan inhalen, maar ook hier is fatsoen een goed uitgangspunt.

Ps. Plek op de weg is niet uiterst rechts. Het is zoveel mogelijk rechts als mogelijk ngv. de situatie. Anders was 1 rijbaan genoeg geweest. ;)
Bij extreme drukte gaat het verhaal niet op inderdaad, dan zijn alle rijbanen maximaal bezet.
Wat betreft niet opschuiven bij invoegen, naast regels is er ook nog zoiets als fatsoen. Het is een kleine moeite om even op te schuiven zodat iemand anders makkelijker kan invoegen. Dan heb ik het niet over gewoon naar links schuiven zonder te kijken/knipperlicht.
Als je gewoon fatsoenlijk afstand houd is dit nergens voor nodig. Verkeer op de hoofdrijbaan heeft sowieso voorrang.
En als ik rechts rijd met een vrachtwagen voor me, jij in het midden net iets sneller, ook dan ben je niet verplicht om op te schuiven zodat ik hem kan inhalen, maar ook hier is fatsoen een goed uitgangspunt.
In deze situatie kan je ook gewoon met goed fatsoen 2 seconden wachten tot ik voorbij ben. Ik ga hier niet onnodig 2x rijbaan voor wisselen met tot gevolg dat er misschien iemand op de linker rijbaan in de anker moet omdat die wel harder rijd.

Ik heb ook echt een grote hekel aan mensen die 100 rijden waar je 130 mag, maar wel alle vrachtwagens willen inhalen. Ga aub lekker op de fiets naar het werk. Ik ben meestal de gene op die linker baan ivm het vele inhalen }> Ga wel altijd gelijk weer naar rechts overigens ;)
Ps. Plek op de weg is niet uiterst rechts. Het is zoveel mogelijk rechts als mogelijk ngv. de situatie. Anders was 1 rijbaan genoeg geweest.
Natuurlijk situatie afhankelijk. Maar die extra rijbanen zijn er niet om invoegend verkeer ruimte te geven. Als iedereen normaal afstand houd is dit namelijk niet noodzakelijk ;)


Ik rij voor mijn werk veel in Duitsland op de snelwegen. Over het algemeen rijd het daar veel relaxter ondanks de grotere snelheidsverschillen, anticiperen de mensen ook veel beter en hebben de mensen meer fatsoen (auto niet nog snel even ervoor drukken maar wachten tot de snellere auto er voorbij is bv). Wegwerkzaamheden daar gelaten die oneindig lang duren :(
Als ik dan de grens over ga naar Nederland begint de ellende gelijk weer :'(

[Reactie gewijzigd door Jeroen-83 op 13 december 2014 13:13]

Ik denk dat dit ongeveer tegelijkertijd zal gaan of iets later (tenminste, dat lijkt me logisch).

Offtopic: Ik snap ook inderdaad niet waarom je gedownmod wordt.
Ook al zouden ze in België rijbaanadvies krijgen dan snappen ze nog niet op welke baan ze moeten rijden..
Ik gebruik dit zelden bij navigeren , simpelweg omdat je anders echt blind aan het rijden bent. Zelf op de borden kijken blijft toch wel handig in dat geval :) Toch is elke verbetering natuurlijk prima.
Wat ik wel mis, zeker hier in Nederland met wisselingen tussen 80 en 130 binnen enkele kilometers is een snelheids aanduiding. Deze optie zit er (zover ik weet , correct me if I'm wrong) helaas niet in...
Nee, zit er helaas niet in nee!
Sygic Navigatie biedt die snelheids aanduidingen wel, juist daarom ook in gebruik.
Werkt met gratis -ook steeds gratis updates- off-line kaarten van TomTom
Reeds ruim een jaar in gebruik, in Nederland en op vakantie in Europa. bevalt zeer goed
Ik weet alleen niet of de spraagbegeleiding prettig is, die heb ik altijd uit staan.

Waarschuwt b.v. ook al 300meter vóór een snelheidslimiet-wijziging.
En geeft adviessnelheden voor scherpe bochten, met name handig in't donker en bij wegen waar aanduidingen over gevaarlijke bochten ontbreken.

[Reactie gewijzigd door Smithrs op 13 december 2014 14:41]

Goede toevoeging van Google, helaas dat het nog niet in Nederland beschikbaar is. Zeker in het centrum van steden zoals Rotterdam, A'dam en Utrecht is het vaak lastig navigeren bij grote rotondes (voor onbekenden). Hopelijk wordt het hier ook snel toegevoegd.

Voor nu, zal het voor vele weggebruikers een hoop frustratie wegnemen in het buitenland.
Fantastisch nieuws! Dit i.c.m. het verbinden van je telefoon met je navigatiesysteem in de auto is een gouden duo. Dan heb je ook geen last meer van die archaïsche navigatie die ze vaak in een auto plaatsen.
OsmAND heeft dit sinds een paar weken ook al.
Voor Nederland werkt dit ook al voor zover deze informatie aan openstreetmap.org is toegevoegd.
Mist deze informatie nog voor bepaalde wegen kun je die zelf toevoegen.
Interessant voor de V.S., waar keep your lane de standaard is. Maar voor Nederland lijkt mij dit voor de meeste mensen niet handig. Voor mij overigens wel, want ik rijd altijd op de rechterbaan. Lane-advisors houden iedereen lekker op de linkerbaan. Laat men daar maar ruzieen, terwijl ik lekker rustig op de rechterbaan tuf :)
Ik ben zeer onder de indruk van Here Maps Nokia beta 1.0 die sinds een paar dagen gratis (ook kaarten) via de Play Store te installeren is. Moest wel apk van telefoon voor tablet gebruiken, want tablet niet ondersteund melding. Werkt echter proma ook op tablet.

Nog meer gratis met offline (OpenStreetMap) kaarten: Maps.Me Pro, Mapfactor, OSM en NavFree. Maps van Google werkt ruk wat cachen voor offline gebruik betreft.
De nummer 1 reden waarom ik nog steeds met mijn 6 jaar oude Navigon-GPS rondrij en niet gebruik maak van smartphone-navigatie.
6 jaar geleden had je daar al rijstrooknavigatie, 3D-weergave van elke afslag op de autostrade...
Zelf staat bij mij de stem altijd AF. Zo heb ik nog nooit verkeerd gereden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee