Elektrische kinderwagen van Bosch helpt bij het voortduwen en voorkomt wegrollen

De leeftijdsgrens voor het 'gebruik' van een elektrisch aangedreven voertuig is zopas bijgesteld naar nul. Bosch kondigde namelijk het eStroller System aan, een platform voor een kinderwagen met elektrische rijondersteuning en slimme veiligheidsfuncties, waaronder een noodrem.

Het eStroller System van Bosch omvat dual-elektromotoren plus een aantal sensoren die de ouder helpen bij het voortduwen of afremmen van de kinderwagen. Het systeem treedt niet alleen in werking bij het nemen van een heuvel of afrijden van een schuine helling, maar bijvoorbeeld ook als er veel tegenwind wordt geregistreerd. Een automatische rem voorkomt volgens Bosch bovendien dat de buggy, bijvoorbeeld door een kuil, van zijn lijn afwijkt of erger; vanuit stilstand plots in beweging komt.

Het eStoller System wordt gevoed door de verwisselbare lithium-ionaccu’s van 18V die fabrikant Bosch ook voor zijn elektrische gereedschappen gebruikt. Er is een usb-poort aanwezig om onderweg elektronische gadgets op te laden en via bluetooth staat het systeem draadloos in verbinding met de eStroller smartphoneapp. Via die toepassing kan de gebruiker de accustatus controleren, en het niveau van ondersteuning en andere persoonlijke voorkeuren instellen. Ook kan de alarmfunctie ermee worden geactiveerd; zodra een onverlaat er met de kinderwagen vandoor zou willen gaan, ontvangt de ouder een melding op zijn of haar telefoon.

Bosch bouwt de kinderwagens met het eStroller System niet zelf, maar stelt de technologie beschikbaar aan partners. Een ervan is de Zweedse fabrikant Emmaljunga. Van dit bedrijf verschijnt begin 2020 de eerste eStroller-buggy op de markt: de NXT90e. Later zullen er volgens Bosch ook kinderwagens van andere merken uitkomen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bosch eStrollerBosch eStrollerBosch eStroller

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

02-09-2019 • 11:14

179

Reacties (179)

179
176
82
11
0
87
Wijzig sortering
Doet mij heel erg denken aan de 1 april grap van Volkswagen :D https://www.youtube.com/watch?v=IcMJWyEAKxw
Of dit exemplaar van Colin... gewoon een benzinemotor erin. Gaat toch een stuk harder dan :)
Het leefde waarschijnlijk al een tijdje in de industrie, productwaardig maken en keuringen kosten wel een paar jaar.
nieuw lijkt me de 18v (gereedschaps accu) en USB oplader (immers "telefoon kan maar eens leeg zijn" )

Praktisch is anders want de kleine ligt er max 6 tot 12 maanden in .. dan zou je een hoverboard oid erbij moeten hebben .. word je net zoals de elektische rollators een terreur op de wandelpaden/winkel centra

Niet te vergeten je bent vaker aan het opvouwen (auto in/uit dan echt gebruik .. hmmm enige voordeel is die accu uitwisselbaarheid (maar dan krijg je hem niet verkocht ...)

[Reactie gewijzigd door vso op 22 juli 2024 19:53]

in ieder geval die laatste gebruikt dus deze Bosch onderdelen
Ben benieuwd wat dit bakbeest weegt, een belangrijk aspect voor een product wat je vaak in en uit een auto tilt.
Sterk punt.
Ik zat meer te denken aan de toegevoegde waarde, maar ik kan deze zo snel niet vinden.
Wij hebben zelf 2 kinderen (leeftijdsverschil van 5 jaar), die alletwee in dezelfde kinderwagen hebben gezeten. Ook bij de tweede was er geen enkel probleem om de kinderwagen vooruit te duwen.
Bij de aanschaf van een goede kinderwagen, zitten ook wielen met wat goede lagers, waardoor de kidnerwagen eenvoudig en vrij licht vooruit te duwen is.
Een rem zit er ook gewoon op, daarmee kun je ook voorkomen dat de kinderwagen <quote>vanuit stilstand plots in beweging komt</quote>.

Een alarm dat af gaat als een onverlaat er met de kinderwagen (met het kind er in) er vandoor gaat? Volgens mij hoor je een kind niet in een kinderwagen ergens onbewaakt achter te laten, waardoor een onverlaat niet eens de kans krijgt om er mee vandoor te gaan (maar misschien verwacht ik hier dan weer teveel verantwoordelijkheidsgevoel en zelfredzaamheid van ouders).

Ik ben een enorme fan van technologie die ons het leven beter en makkelijker moet maken, maar ik zie hier maar zeer weinig toegevoegde waarde in.
Pas op vakantie geweest in Oostenrijk met kinderen van 3,5j, 1,5j en 2 maanden. En met een draagrugzak + buggy (ironisch genoeg een kwalitatief degelijke 'mountain buggy') de berg op wandelen is geen pretje, ik zie hier wel een markt voor.
Is er een grote markt voor mensen die met kinderen van 3.5j, 1.5j en 2 maanden de bergen in trekken? Ik zou alvast op voorhand denken dat dat bijna niet haalbaar zou zijn.
Er wonen ook mensen in gebieden die niet vlak zijn.
Nederland is zo plat als een dubbeltje, het buitenland vaak niet. Veel mensen gaan daar dagelijks heuvels op en af, dan zie ik best een markt voor deze wagen.
Ik zeg niet dat er een markt is voor mensen met kinderen van 3.5j, 1.5j en 2 maanden die de bergen in trekken. Ik zeg dat ik wel een markt zie voor elektrische ondersteuning bij kinderwagens en toon dat aan met een persoonlijke ervaring. Je hebt aan 1 kind vast ook genoeg om er baat bij te hebben.
Er hoeft er maar één in de wagen te liggen en het is niet echt fijn om een paar kilometer mee de berg op te moeten wandelen. Als de wagen ook als een soort buggy is te gebruiken, dan doe je er toch drie à vier jaar jaar mee voordat de kleine echt zelfstandig mee wandelt.
Voor Nederland is het misschien luxe, maar in de heuvels of bergen kan dit best een uitkomst zijn.
Precies wat je zegt !
De meeste reacties gaan uit van een toepassing in Nederland, maar de wereld is natuurlijk iets groter dan dat en lang niet overal zo plat.
Net zoals elektrische fietsen iets toevoegen als je een brug of berg op moet, zie ik niet in waarom een kinderwagen niet hetzelfde kan doen.
Ben het wel zeer eens met eerdere reacties dat gewicht en afmeting een grote rol spelen. Wie kinderen heeft, weet hoe vaak dat ding in en uit een kofferbak gaat / is gegaan. Al wegen de meeste boormachine accu's geen hele kilo's...
Al wegen de meeste boormachine accu's geen hele kilo's...
Ik denk de de elektromotoren en bijhorende aansturing het meeste gewicht gaat opleveren. Maar uiteindelijk zal dat wel het belangrijkste punt voor deze wagens worden.
Electromotoren wegen relatief minder dan de accu's in vrijwel alle toepassingen.

De regelaars zijn dan wel 1 van de duurdere onderdelen. Echter zijn dit ook op afstand de lichtste van de 3.
dat denk ik ook ja. En als de accu verwisselbaar is maakt dat het leeg gewicht, dus het gewicht waarmee je hem in de auto gaat laden een stuk lager. Het zou helemaal mooi zijn als je dezelfde accu's krijgt als op je fiets :Y)
Ik woon in een land waar het alles behalve plat is. Ik heb daar echt nog nooit iemand horen klage dat het voorduwen van de kinderwagen een probleem zou zijn en ik zie ze toch regelmatig lopen over de gravel paden hier. Die dingen bestaan nu toch echt al zeker 100 jaar.
Daarintegen wel is een rolstoel voortgeduwd met een stevige volwassen persoon. Dan begin je er wel naar te verlange als dat bergop moet.
Ik ben een enorme fan van technologie die ons het leven beter en makkelijker moet maken, maar ik zie hier maar zeer weinig toegevoegde waarde in.
Ik krijg de indruk dat voor veel nieuwe ouders een kinderwagen een statussymbool is. Dus als Bosch nu een excuus verzint om kinderwagens nog luxer en duurder te maken, dan is daar zeker een markt voor.
Weinig mensen hebben dit nodig, maar kinderwagens van boven de 1000 euro bestaan nu ook al en die heeft ook niemand nodig. Maar ja, voor je kind is alleen het beste goed genoeg, he.
Toen ik mij oriënteerde op wagens had ik de indruk dat uit de volgende drie aspecten er twee gekozen konden worden:
  • Compact
  • Comfortabel
  • Goedkoop
We hebben er nu een die fantastisch rijdt, niet duur was ... en zo gigantisch is dat ie zelfs in een riante auto amper past. Dat veel mensen liever wel een wat compacter model kopen die zo over de duizend euro gaat is niet alleen maar status.
Gelukkig staan ze bij bosjes op marktplaats, omdat teveel ouders uitkomen bij Compact, Comfortabel en Duur en graag een deel van dat geld terug willen verdienen :)
Ik krijg de indruk dat voor veel nieuwe ouders een kinderwagen een statussymbool is. (...)
Weinig mensen hebben dit nodig, maar kinderwagens van boven de 1000 euro bestaan nu ook al en die heeft ook niemand nodig.
Ik ben blij voor je dat je in een omgeving woont waar je het redt met een kinderwagen van een paar honderd euro. Maar probeer ook eens rekening te houden met mensen die andere behoeften hebben dan jij.
  • Ruwer terrein vereist betere vering
  • Een kleinere auto vereist meer inklapmogelijkheden
  • Lange mensen hebben een hogere duwstang nodig
  • In heuvelachtig gebied is een goede rem of motor wenselijk
  • Bij sneeuw wil je wellicht ski’s onder de wagen kunnen zetten
  • Voor het doen van boodschappen wil je een ruim en stevig bagagedeel.
  • Aks je op korte termijn twee kinderen krijgt wil je wellicht een uitbreidbare wagen
  • etc.
Het kan me weinig schelen wat anderen ervan vinden, ik ga mijn rug niet slopen of een dure/grote auto kopen om een paar honderd euro op een kinderwagen te besparen. Daarbij gaat een kinderwagen vaak meerdere kinderen mee, gebruik je hem makkelijk een paar uur per dag, gaat hij vele jaren mee (al dan niet via de tweedehandsmarkt), dus is €1500 voor een kinderwagen in mijn ogen een veel zinnigere investering dan, laten we zeggen, een televisie.

Sommige mensen kopen een elektrische fiets voor duizenden euro’s zodat de tweede auto weggedaan kan worden. Die investering wordt daarmee royaal terugverdiend. Een goede kinderwagen zou een vergelijkbaar effect kunnen hebben en een kinderwagen met elektrische ondersteuning al helemaal.

Probeer dus bij voorkeur niet voor andere mensen te bepalen wat zij nodig hebben.
edit:
Uitgebreid

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 22 juli 2024 19:53]

.oisyn Moderator Devschuur® @84hannes2 september 2019 12:33
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die vereisten niet voor €500 te verzilveren zijn [.edit: en inmiddels is de reactie al dermate gewijzigd dat er een hele bak aan eisen bij zijn gekomen... 8)7 deze reactie sloeg op de eerste drie punten]. Desalniettemin deel ik je onderliggende punt - als jij het dat geld waard vindt, dan moet je het gewoon doen. Wat anderen ervan vinden is compleet irrelevant.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 juli 2024 19:53]

Kinderwagens zijn een gouden markt, €500 is een lachertje en daar krijg je weinig (kwalitiet) voor.

Wij hebben een jaar geleden een kinderwagen gekocht, we schrokken ons dood van de prijzen. 2 modellen rond de €700, en de rest daar gewoon allemaal boven. Nou hadden ze een aanbieding voor een hele complete “merkloze” wagen met alle accessoires erbij voor €400,- maar dat ding rammelde aan alle kanten. Wij vonden uiteindelijk de mutsy evo van €700 een degelijke en mooie wagen die tenminste stevig aanvoelde en klein op de vouwen was (sommige wagens van €2000,- rammelen nog aan alle kanten).

Die wagen van €700 hebben we uiteindelijk in nieuwstaat voor €350 via marktplaats gekocht met nog wat extra accesoires die niet bij het basis model zaten, veel betere deal.

Alles in de categorie B (Baby, Bruiloft, Begravenis) kost gewoon minstens het dubbele van wat het zou moeten kosten.
.oisyn Moderator Devschuur® @iwaarden2 september 2019 16:33
Volgens mij hadden wij een Mutsy in de prijsklasse €300-€400 van de Babydump als ik me niet vergis. Dat was een prima kinderwagen imho. Dat was wel 8 jaar geleden. Dat, of de werkelijkheid is compleet anders dan ik me herinner ;)

.edit: bij vrouw gechecked, die is het met me eens. Die dingen zijn blijkbaar een stuk duurder tegenwoordig :P

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 juli 2024 19:53]

[oudervannu]Is die Mutsy ook geschikt voor bijvoorbeeld bospaadjes? Of eigenlijk alleen asfalt? Rubber banden zijn namelijk ook duurder, om maar iets te noemen[/oudersvannu]
.oisyn Moderator Devschuur® @84hannes2 september 2019 17:44
Let wel, mijn reactie was gebaseerd op de eerste 3 punten in je post. De rest heb je er later bijgeëdit. Ski's onder je kinderwagen? Kom op zeg :). Goed, mijn voorwielen inclusief ophanging waren afneembaar, dus het was technisch iig zeker mogelijk om daar ski's onder te zetten als de fabrikant die zou maken. Geen idee of die verkrijgbaar zijn.

Maar goed, om je vraag te beantwoorden, het was zeker geen topmodel geschikt voor alle ondergronden, maar wel rubber achterbanden met ventiel. Maar ik extrapoleerde de prijsklasse van onze kinderwagen destijds naar eentje die wel aan die eisen zou kunnen voldoen. En dan lijkt me dat je voor €500 in die tijd wel had kunnen slagen. Ik zie dat een beetje degelijke instapmodellen daar nu pas beginnen idd, waanzin 8)7

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 juli 2024 19:53]

Ski's onder je kinderwagen? Kom op zeg
Zoals eerder met andere woorden gesteld, niet iedereen woont in het centrum van Amsterdam een nieuwbouwwijk in Zoetermeer. In 2017-2018 hadden wij vier maanden sneeuw en dat werd niet altijd goed geruimd. Evenwel lijkt het mij ook wel erg ver gaan, maar je weet niet wat voor wensen anderen hebben.
edit:
Bij nader inzien wil je in oude binnensteden ook verende wielen dus een wagen voor een geasfalteerde nieuwbouwwijk is vermoedelijk goedkoper

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 22 juli 2024 19:53]

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die vereisten niet voor €500 te verzilveren zijn.
Die 500 eurie bent u tegenwoordig al kwijt als er een lek bandje is. Proprietary wieltje in een speciaal kleurtje enzo. ;(
En als het karretje 1500 pop gekost heeft vind iedereen het zonde om 'm bij het oud vuil te zetten bij één lek bandje, dus trekt men maar de poeplap.
Pfff, 1.104,15? (of 1.205,30 als je voor de "Brushed Licac" variant gaat).
Jij houdt zeker niet van je kinderen of zo? Echte ouders gaan voor deze van 3.999 euro: https://www.babypark.nl/s...aston-martin-edition.html

[Reactie gewijzigd door Heedless op 22 juli 2024 19:53]

Ik ben benieuwd als de accu leeg is hoe zwaar het dan is om de kinderwagen voort te duwen (en laat staan berg op). Fietsen op een elektrische fiets met een lege accu is al geen pretje.
Elektrische fietsen kan je soms in een vrije stand zetten, zodat je geen drag ondervind :)
Nee maar met 40 kilo zijn ze nogal zwaar om de berg op te fietsen. Dat is ook wat de kanarie bedoeld denk ik.
Soms heb je niet bepaald de keuze.

Ik heb bijvoorbeeld een tweeling, wil je dan een kinderwagen waar ze naast elkaar zitten en welke vanaf de geboorte te gebruiken is, dan blijf je met welgeteld 1 exemplaar over op de door jou gelinkte site met een vanaf prijs van 1500 euro.

Die heb ik dan ook gekocht, en uiteraard zijn er anderen, maar kwaliteit is voor mij zeker een punt geweest bij het maken van de keuze. En deze is kwalitatief niet te vergelijken met goedkopere modellen.

Ik zou een motortje vooral bij het heuvel op lopen wel gaaf vinden, misschien niet noodzakelijk, maar stel dat het een optie is voor 100 of 200 euro meer, had ik het zeer waarschijnlijk gewoon gedaan.
Hier ook een kinderwagen van €900 + accesoires.
Gewoon zonder budget de winkel ingelopen (dat kon gelukkig) en enkel gekeken naar de praktische voor- en nadelen. Daarbij vielen de goedkopere modellen al heel snel af op deze gronden:
- inklappen was soms moeilijk met veel handelingen
- apparaat was zwaar
- lopen met een lege wagen resulteerde in een zoekerig gedrag, met een beetje gewicht (~10kg) nog erger!
- bekleding kon niet los (lekker als de kleine zijn eten teruggeeft)
- duwstang te laag (beiden ~1,80 lang)
- zitje voor buggy niet plat te leggen (de kleine wilt tijdens wandelingen van 1,5u soms heeeerlijk slapen)
- constructie zag er fragiel uit (cosmetisch of daadwerkelijk laat ik in het midden)

Oké, ik geef toe dat een wagen van €3000 mij ook te duur zou zijn, maar die van €200 - €400 voldeden gewoon niet.

Wat betreft de 'ondersteuning' in deze Bosch ben ik ook niet overtuigd. Maar ik wandel dan ook niet in de Himalaya, maar door polders. Oké voor dijkje-op moet ik even aanzetten, maar met een klein beetje conditie moet dat wel lukken.
In bergrijke landen zie ik meer kansen liggen.

Voor mensen die een fysieke beperking hebben kan dit wèl een uitkomst zijn. In NL dus inderdaad prestige of als hulpmiddel in een niche markt.
Ik blijf me verbazen over de babymarkt, mensen worden naar mijn mening enorm makkelijk omgepraat in het kader "beste voor de baby". Die laatste procent perfectie kosten de ouders elk jaar klauwen met geld. Uit de wagens van de jaren 50 zijn prima volwassenen gekomen, voor alle gevaren (teveel hobbelen of iets vergelijkbare dingen) zijn geen wetenschappelijke bewijzen. Ik heb 2x een wagen van 50 euro op marktplaats gekocht, en dat ging echt top. Een oude Mutsy was er 1. Heb ruige boswandelingen ermee gemaakt terwijl hij er niet voor "bedoeld" zou zijn, pffz.

Valide eisen mijns inziens:
- Geen luchtbanden als je door bossen loopt
- Hoge stang als je meer dan 10 uur wandelt per week en je lang bent.

Ik vind de babyzaken echt verachtelijke plekken waar mensen bespeeld worden, net als bij bruiloftszaken. Laat je niet zo gek maken.
"Volgens mij hoor je een kind niet in een kinderwagen ergens onbewaakt achter te laten, waardoor een onverlaat niet eens de kans krijgt om er mee vandoor te gaan"

Dit is een cultuurverschil, in sommige van de scandinavische landen is het normaal om een kind buiten te laten staat terwijl de ouder naar de kroeg/cafe gaat voor een kopje koffie of biertje. Dit wordt gedaan omdat de kou bevordelijk is voor de gezondheid van het kind.
Zo is dat. Al zou ik het zelf nooit doen. Heb meerdere malen gezien hier in Zweden dat mensen kinderwagens met inhoud aan de voordeur zetten, lekker in de koelte.

Ik denk als je opgegroeid bent in Nederland of België er geen haar op je hoofd staat die daar aan denkt.
Ja ik denk dat mensen snel vanuit zichzelf redeneren. In Denemarken zag ik bijna niemand zijn fiets op slot zetten. In Zwitserland bleven de plant- en bloempotten van de bloemist gewoon op straat staan als de winkel dichtging. Dat zou ook zonder problemen mogelijk moeten zijn. Ook zou je je kinderwagen met boodschappen buiten in de schaduw moeten kunnen zetten. Ik vind het jammer dat dit in Nederland niet kan (tenminste, die indruk heb ik, en daar handel ik naar. Misschien kan het best.)
In Denemarken zag ik bijna niemand zijn fiets op slot zetten. In Zwitserland bleven de plant- en bloempotten van de bloemist gewoon op straat staan als de winkel dichtging. Dat zou ook zonder problemen mogelijk moeten zijn.
. Jij redeneert hier evengoed uit jezelf. Ook in Nederland zijn er gewoon plaatsen waar dit gebeurt hoor :+.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 22 juli 2024 19:53]

En daar groeten de mensen je ook nog eens, de engnekken! :o :+.

Bovenstaande zou ik veel plekken in Randstad in ieder geval niet proberen. Bloempot én baby ;).
Ligt er maar net aan waar je in Nederland woont. Waar ik woon zijn genoeg voor/achter deuren van huizen niet op slot je ziet hier ook nog touwtjes door de brievenbus, auto's worden vaak zat niet op slot gedaan. Mijn fiets zet ik het grootste gedeelte van de week ook nergens op slot. Ik slaap in de zomer gewoon met de voordeur open en ik woon in het centrum van een redelijke stad.

Moet je inderdaad niet in de randstad proberen of een paar andere steden met een nogal specifiek criminaliteit probleem. Want je noemt niet geheel toevallig ook 2 landen die weinig mensen uit probleemregios opvangen en huisvesten :) Zal er vast niets mee te maken hebben. /s
ff verder offtopic maar ik woon tegenover een kinder opvang met hokken buiten waar sommige kinderen in slapen overdag in de winter. Dus het wordt ook in nederland gedaan
Hokken :+
Wordt in België ook gedaan hoor. Ik doelde op het: kinderwagen met baby aan de voordeur achterlaten in de koelte, zonder er verder naar om te kijken.
Ik woon in Noorwegen maar heb dit echt nog nooit gezien hoor. Ik moet wel zeggen dat ik verhalen heb gehoort dat dit een 40 jaar geleden wel gebeurden.
Nou, ik zie juist een sterk punt. Ja we leven in Nederland waar dit een niche zal zijn. (plat landje) maar woon je in een land met veel hoogteverschil zal dit zeker wel uitmaken.
Emmaljunge is een Zweeds merk, daar is een kinderwagen voortduwen best een opgave (ik spreek uit ervaring). Anderzijds, als je een heuvel afloopt zou een noodrem levens kunnen redden: ik heb me altijd afgevraagd waarom die wagens geen handrem hebben.
Waar in Zweden vond jij dat het lastig was een kinderwagen voort te duwen? Woon er zelf en heb dit nog nooit zo ervaren. En ik ben nu niet bepaald een sportief type ;-)
En ik ben nu niet bepaald een sportief type ;-)
Dan loop je waarschijnlijk afstanden die goed te doen zijn. Ik woon in de dalen, waarschijnlijk meer reliëf dan in Linköping. Van huis naar het centrum is goed te doen (volgens Google Maps 11m omhoog en 48m neer) maar de laatste kilometer terug naar huis is heuvelopwaarts en zeker bij benauwd weer best hard werken (lees: zweten). Echt niet te vergelijken met een kilometer vlak. Datzelfde geldt overigens voor de fiets, in Nederland zou ik 3km fietsen nooit als een opgave zien.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 22 juli 2024 19:53]

Ook hier in Denemarken zou een beetje ondersteuning van een elektromotor geen overbodige luxe zijn. Nu heb ik zelf geen kinderen, maar op de fiets is het best zweten af en toe!

De reacties van Tweakers hier doet denken alsof Bosch de kinderwagen alleen in Nederland uit gaat brengen en ze vergeten even dat je net over de grens (of zelfs in zuid Limburg) al een "gebergte" aantreft met de naam Ardennen.
Dat zijn slechts een paar heuvels hier in belziek !

In elk geval een kinderwagen landuring bergop of bergaf moet je toch effe goed bekijken wat je doet. Als er hulp kan zijn, waarom niet. Heb je dit perse nodig ? Nee. Kan het handig zijn, zeker en vast. Bedenk maar is bijvoorbeeld Oostenrijk, Franse Alpen ofzo. Er zal zeker een markt voor zijn.
Wij hadden een Teutonia kinderwagen genomen juist omdat die wel een handrem heeft. Heel handig om eem beetje bij te remmen wanneer je een heuvel af loopt.
Een alarm dat af gaat als een onverlaat er met de kinderwagen (met het kind er in) er vandoor gaat? Volgens mij hoor je een kind niet in een kinderwagen ergens onbewaakt achter te laten,w aardoor een onverlaat niet eens de kans krijgt om er mee vandoor te gaan (maar misschien verwacht ik hier dan weer teveel verantwoordelijkheidsgevoel en zelfredzaamheid van ouders).
1) Je kan een kinderwagen ergens achter laten zonder kind (die dingen worden nogal veel gejat, believe it or not)
2) Je kan je kind in een hoekje zetten waar je "denkt" zicht op te hebben omdat het daar wat rustiger is dan in de rest van het restaurant/cafe/etc. Je neemt een hap en daardoor let je even 10s niet op, en voilla iemand is er vandoor met je kinderwagen (en kind)

Nummer 2 wordt met de beste intentie gedaan, je ziet niet altijd de risico's in van zo'n actie. Nummer 1 wordt regelmatig gedaan. Dus ach, zeg jij het maar, zijn ouders dan "dom" of "niet zelfredzaam" of hebben ze dan "geen verantwoordelijkheidsgevoel"?

En dat helpen met voortduwen kan ik ook wel zien als iets wat kan helpen bij ouders met een handicap.
En dat helpen met voortduwen kan ik ook wel zien als iets wat kan helpen bij ouders met een handicap.
Of in een land dat niet zo plat is als Nederland ;)
"Een alarm dat af gaat als een onverlaat er met de kinderwagen (met het kind er in) er vandoor gaat? Volgens mij hoor je een kind niet in een kinderwagen ergens onbewaakt achter te laten,w aardoor een onverlaat niet eens de kans krijgt om er mee vandoor te gaan (maar misschien verwacht ik hier dan weer teveel verantwoordelijkheidsgevoel en zelfredzaamheid van ouders)."

Kan me wel wat situaties indenken (vreemd genoeg) waarbij een onverlaat er wel met je kinderwagen vandoor kan gaan.
- Tijdens het pinnen (geld halen uit de muur)
- Als je in het park even op een bankje gaat zitten en je een berichtje moet sturen
- Als je aan het wachten bent op de bus.

In alle bovenstaande situaties heb je in principe niet de kinderwagen onbeheerd achter gelaten maar komt er een debiel voorbij die er met je kinderwagen vandoor rent. (kan allemaal tegenwoordig) #sadWorld
In principe ga je er ook niet met andermans kinderen vandoor, maar het gebeurd blijkbaar genoeg. De wagen kan natuurlijk ook leeg zijn.
Ik denk ook niet dat dit product echt op de Nederlandse markt gericht is. Ik denk voornamelijk op andere landen met veel heuvels of ongelijke wegen.
Ik denk aan mijn pa - opa van 2 kleinkinderen - die graag gaat wandelen maar ook 71 is en slecht ter been. Hij gebruikt de kinderwagen feitelijk als verkapte rollator en een beetje steun bij het tegen de brug op, de dijk op of dergelijke situaties zou hem zeer goed helpen!

En uiteraard zijn er ook ouders die minder valide/krachtig zijn en hiermee hulp kunnen hebben.
Maar voor mij persoonlijk - kinderloos en topfit - zou ik hier niet snel voor kiezen. Voelt als status en overbodig.

Het punt van @Freekers met het in de auto tillen van het apparaat blijft wel staan...
Anoniem: 454358 @walteij2 september 2019 12:07
In een plat nederland ok, maar ik woon in de bergen, en dan kan het echt best zwaar zijn, ik heb vaak tegen mijn vrouw gezegd dat een motortje erop geen gek idee zou zijn.
Ik woon in Denemarken en hier is een beetje hulp met het voortduwen van welk transportmiddel dan ook erg gewenst. Ik fiets zelf op een gewone fiets, maar er komen steeds meer elektrische fietsen in het verkeerd en dan ook niet meer alleen oudere mensen.

Een kinderwagen met elektrische aandrijving is dus echt wel iets wat hier op de markt kan.

Daarnaast is het "achterlaten" van je kind in de kinderwagen niet vreemd hier in Denemarken. Genoeg plekken waar een kinderwagen met kind buiten een café staat, terwijl de ouders binnen een kopje koffie drinken. Ik heb nog geen verhalen gehoord van kinderwagens (waar een kind in ligt) die verdwijnen, maar een alarm op het ding is een mooie toevoeging. Ook omdat het technisch gezien natuurlijk een duurdere kinderwagen is en daardoor meer gewild.
Niet elke moeder/vader is in staat een kinderwagen te duwen.
Het moge duidelijk zijn dat jij niet in de buurt van heuvels woont.
Duw een kinderwagen maar eens de cauberg op.

Ik denk dat hier best een markt voor is in heuvelachtig gebied.

[Reactie gewijzigd door SecondGuess op 22 juli 2024 19:53]

De Cauberg kun je ook op met een gevuld boodschappenkarretje van de AH, zonder vering, dat zou voor een beetje gezonde kerel geen enkel probleem moeten zijn........er zal ongetwijfeld een markt voor komen en mensen zullen hier hun geld op stuk slaan, maar een groot probleem wordt hiermee niet opgelost.
Het probleem is meer dat ouders steeds minder sportive zijn.(dat is nog zacht uitgedrukt.) Ald je gvd al te veel vind om een kinderwagen voor te duwen. Ga dan niet met de kinderwagen lopen. Ik vraag me werkelijk af hoe de vorige generaties dit hebben overleeft.
Volgende versie laadt zichzelf automatisch in de kofferbak van je Audi SUV die uiteraard een automatische achterklep heeft. Alles bedienbaar vanuit de app.
En de versie daarna levert stroom terug naar het netwerk wanneer je ermee bergaf loopt.
Ho ho, eerst navigatie en auto-pilot, dan zonnepanelen erop en dán praten we over stroom terugleveren.
Met een slimme AI die de auto-pilot kinderwagen vertelt wanneer en hoe te rijden afhankelijk van de drukte op de route naar het kinderdagverblijf. Kan papa 30 minuten blijven liggen voordat de wekker gaat.
Ik dacht juist dat de bak van de kinderwagen iets vergroot zou worden zodat papa er lekker naast kan liggen, kan 'ie mooi 30 minuten extra pitten!
Als de kinderwagen zelf naar het verblijf rijd kan papa gewoon in bed blijven en even later in de Tesla onderweg naar werk wakker worden met een bak koffie. Aan het eind van de middag komt de kinderwagen weer thuis en rijd zo aan tafel voor het avondeten.
En vergeet blockchain natuurlijk niet.. ook heel belangrijk
Waarschijnlijk valt dit zeer mee, aangezien de aandrijving in 2 wielen zit en de accu ook niet groter zal zijn van een kleine boormachine bijvoorbeeld. Het is puur ondersteuning dus als je de kinderwagen duwt, dan zal dat makkelijker gaan. Er zal dus echt heel weinig koppel nodig zijn verwacht ik.
Dat zou simpel op te lossen zijn met een trekhaak. Hoef je je kind ook niet meer in het autozitje te zetten ;-)
Ik vraag me echt af waar je dit voor nodig hebt. Zo zwaar duwt een kinderwagen nu ook weer niet. En zijn we het debacle al vergeten van de op hol geslagen stint?
Dat is ook 1 voertuig waarmee het fout ging. Dat daar gelijk heel Nederland over valt, vond ik best wel overtrokken. Los daarvan, het is wel een drama wat daarmee gebeurd is.
Het ging mis met 1 voertuig, maar het bleek een ontwerpprobleem te zijn in (bijna) alle stints, met dus een reëel gevaar dat het opnieuw kon gebeuren.
Er waren meer gevallen bekend van een op hol geslagen stint maar die liepen met een sisser af. Echter men viel er pas over toen er eentje met kinderen en al onder een trein kwam. Hoeveel van dat soort ongelukken waren er dan volgens jou nodig voordat het niet overtrokken was? 2? 10? 20? Hoeveel kinderen had dat dan gekost?
Ja de aarde is plat :-) Ik woon zelf in een heuvelachtig land en ik kan je zeggen dat een tweelingkinderwagen met bagage best een klus is om die 300 meter omhoog te duwen. Daarnaast zorgt het ook voor extra veiligheid bergaf. Ik droom in ieder geval al jaren van zoiets. Al is het nu bijna te laat om die nog aan te gaan schaffen
Anoniem: 457607 2 september 2019 11:21
Een oplossing op zoek naar een probleem. Lekker duurzaam ook, nodeloos ieder produkt vol elektronika duwen.
Yep. Dit is niet eens een first-world-problem maar een first-world-solution voor een fwp dat nog niet eens bestaat.

Vraag me serieus af wie zo'n ding zou bestellen. Kinderwagens rijden absoluut niet zwaar, kan ik uit ervaring vertellen. Heb nooit 1 moment gehad waarop ik dacht: "Tjonge, een beetje hulp bij het duwen zou wel lekker zijn". Daarnaast zal het er ook niet goedkoper en lichter op worden.

Eentje uit de catergorie: Leuk dat het kan maar wat heb je er an.
Heb nooit 1 moment gehad waarop ik dacht: "Tjonge, een beetje hulp bij het duwen zou wel lekker zijn".
Dan heb je nog nooit een steile heuvel gedaan, of moeten duwen als je slecht ter been bent.... etc
Dan moet jij je afvragen wat je als persoon met gezondheidsproblemen van die aard op een steile heuvel doet, afgezien van het feit of zo een vakantie wel geschikt is voor kleine kinderen.
op een steile heuvel doet,

wonen?
Zo is het begonnen met de mobiele telefoon en daarna de smartphone. ;-)
Ze zouden eerder eens iets moeten doen aan die korte duwstang. Ik ben vrij lang, maar normaal lopen met een kinderwagen of buggy is niet te doen zonder regelmatig tegen de onderkant aan te schoppen. Of je moet een beetje raar lopen.
Probeer eens verder te kijken dan je neus lang is. Er zijn namelijk ook landen waar de omgeving niet plat is. Ik kan je uit ervaring zeggen dat het erg zwaar is om een kinderwagen een berg op te moeten duwen.

Een ebike heb je in plat nederland ook niet nodig, maar blijkbaar heeft bijna iedereen er wel 1.
Ikzelf ook. Als vervoermiddel uitermate geschikt ... m’n vrouw heeft m voor woon-werk á 50 km per dag wat we anders met de auto zouden doen. Een Speed Pedelec zou lekker zijn maar erg kostbaar.
Als je hiermee een kinderwagen kunt bekrachtigen, voorzien ik een volgende spinoff: de eHandkar.
Om daarmee langs deur te gaan voor ophalen en/of afleveren. Van wasmachines tot kringloopspullen.
Daar zie ik wel wat in in heuvelachtige steden.
Die bestaat al, is alleen een ongeluk mee gebeurd op een spoorweg overgang vorig jaar, spoiler: Stint.
Dat wil je niet met een kinderwagen trouwens...

En wat betreft de bergen, of dat zo lekker loopt met een wandelwagen, dan zet je je kind in een draagzak. Is een veel betere oplossing.
Er zijn first world landen zat met meer heuvels dan Nederland. Denk Scandinavië: daar is het sowieso een cultuurding om zoveel mogelijk buiten te zijn, en een tocht van een uur of 6 met kinderwagen mét ondersteuning is dan écht zo gek niet.
Hij zal toch wel komen met "Summon" en "Follow me" functionaliteiten?
AutoPilot naar de opvang of de oma :D
Ik vind de meeste gadgets wel erg leuk ook deze maar het is zo onnodig.
Zelf een gelukkige vader van 2 meiden, de tijd dat de baby in zo'n lig bak van de kinderwagen ligt is echt veel te kort om ook maar enig extra geld hiervoor uit te geven.
Je praat over 2 a 3 maanden en dan worden ze te groot. Dan heb je nog een ligstoel of maxi cosi dit er vaak op kan maar dat is ook na 6 tot 8 maanden over waarna je op een goede normale buggy kan gaam.
Mensen hebben te veel geld uit gegeven voor "ik wil het beste voor mijn kind" en balen dat hun aanschaf zo snel voorbij is...
En die betere buggy met lig stand opties ed. is waar je beter je geld aan kunt besteden, koop die eventueel nieuw of een goede 2e hands.

[Reactie gewijzigd door d-vine op 22 juli 2024 19:53]

onze kinderen zijn 3,5 en op vakantie gebruiken we het ding nog (en volgend jaar waarschijnlijk terug). we komen net terug van toscanie waar we op sommige dagen 15km wandelden door heuveligachtige stadjes. Hoewel onze tweeling actief is, is 15km gewoon teveel voor hen. Op vakantie zijn we ook dikwijls op stap voorbij hun bedtijd, en dan slapen de kinderen in de kinderwagen. ik zou er zelf het geld niet aan uitgeven denk ik (hangt af van de meerprijs), maar ik en mijn vrouw hebben ons elke dag wel verschillende keren in het zweet gelopen om dat ding op een berg te duwen.
Ieder zijn eigen wens. Na 2 a 3 maanden wordt je kind wellicht te groot voor de bak, maar dan kan je overgaan op een zitstoel ala een solide buggy idee. Mijn zoon is nu 9 maanden oud en dat gebruiken we dan ook vrijwel iedere dag.

Ik zelf zie juist veel waarde in dit product. Een vrouw kan namelijk (zoals mijn vrouw in dit geval) last hebben van bekkeninstabiliteit. Door het gebruik maken van een elektrische kinderwagen wordt ze weer mobiel omdat ze het gewicht van de wagen niet meer mee hoeft te zeulen. Zo kan ze nu juist net wél naar het winkelcentrum lopen om de boodschappen te doen. Hoe ga je dan je boodschappen tillen? Juist door de kinderwagen het gewicht te laten tillen met een carabiner.
Al die ongelooflijk grote lompe kinderwagens... Maak het nog even erger zo!
En in een volle bus moet iedereen plaats maken voor zo'n enorm ding want inklappen gaat ook niet.
Toen ik zelf nog een kind was waren kinderwagens klein en simpel. En niemand klaagde daarover.
Buggy inklappen en kind op de arm...

Nu zijn het buggy's die en passant ook nog even vol worden geladen met boodschappen. En iedereen moet aan de kant voor die oversized apparaten.
Hoe wil je een kinderwagen inklappen als je kind er in zit/ligt?
:*)

Zonder gekheid, ik denk dat we een beetje doorslaan; zo'n kinderwagen heeft voor en nadelen. Er is ongetwijfeld een markt voor.
los van de grootte van de buggy, hoe stel je dan voor dat iemand met een klein kind zonder auto boodschappen gaat doen?
Volgens mij zijn er nog andere redenen dan geld om geen auto te hebben. ;)
Op de een of andere manier verwacht ik nu over een half jaartje nieuwe 'stint'-issues....

Heeft de RDW al aangegeven of kinderwagens nu ook gekeurd moeten gaan worden, gezien ze de 'openbare weg' op gaan? ;-)
Want dat is nu niet het geval?
Ik bedoelde dat nu niet het geval is dat ze op de openbare weg gaan?
Wat veranderd er precies?
Omdat ze nu motorisch aangedreven worden. Zijn toch hele andere regels voor dan voor apparaten in het verkeer die aangedreven worden door spierkracht.
Precies dit..
Ik zou het leven van een baby niet toevertrouwen aan zo'n ding. Voor je het weet wilt de wagen niet 'wegrollen' midden op een spoorwegovergang.
Wat doet u met een kinderwagen op een spoorwegovergang terwijl de trein nadert?
Haha, ik noem ook maar wat. Het was een makkelijke link, omdat het bij die stint ook om een spoorwegovergang ging. Er zijn ongetwijfeld genoeg momenten waarop een plotselinge blokkade gevaarlijk kan zijn.
Op de een of andere manier verwacht ik nu over een half jaartje nieuwe 'stint'-issues....

Heeft de RDW al aangegeven of kinderwagens nu ook gekeurd moeten gaan worden, gezien ze de 'openbare weg' op gaan? ;-)
yes, ik ben zo'n issue ook al eens tegengekomen in elektrische fietsen die "op hol slaan" tot je remt.

Ben idd benieuwd of de "run away" bug hier ook weer in zit.

Toch een beetje een symptoom van programmeurs die er vanuit gaan dat hardware en connectoren altijd werken :P Liever iemand die programmeert met het idee dat alle hardware altijd stuk is en elke verbinding wel/niet contact maakt :P
Niet laden met kind erin.
De ontwikkeling waarvan je wist dat hij ging komen...

/pessimist mode:

Het is een kwestie van tijd totdat een elektrische kinderwagen autonoom onder een auto of trein rijdt en dan moeten er kamervragen gesteld gaan worden over hoe zij ooit toegelaten hadden kunnen worden op de openbare weg.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.