Software-update: Cyberduck 8.4.0

Cyberduck logo (75 pix) Versie 8.4.0 van Cyberduck is uitgekomen. Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al geïnstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextWrangler, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien:

New:
 • Revert previous file versions in Info panel (S3, Backblaze B2, Dropbox, Google Storage, OneDrive, Microsoft Sharepoint)
 • Delete previous file versions in Info panel (S3, Backblaze B2, Google Drive, Google Storage)
 • View previous file versions in Info panel (S3, Backblaze B2, Dropbox, Google Drive, Google Storage, OneDrive, Microsoft Sharepoint)
 • Support applications installed from Windows Store for editing files (12802) (Windows)
 • No length limitation when storing passwords in Windows Credential manager (#12803) (Windows)
 • Migrate OAuth out-of-band flow to an alternative method (#13360) (Google Drive, Google Storage)
 • Add menu item to request files for protocols that support upload share links (#13426) (Box, Nextcloud, ownCloud)
 • Include region identifier in region selection when creating new bucket (S3) (#13501)
Fixed:
 • Do not attempt to set ACL on files uploaded to bucket with owner controls set that disallows ACLs (S3) (#13386)
 • Register custom DNS resolver to handle IPv6 preference (#13399)
 • Failure opening vault (Cryptomator, FTP) (#13375)
 • Mismatch between SHA256 hash error when downloading files (Dropbox) (#13361)
 • No such file error when uploading with temporary filename option (SFTP) (#13367)
 • Transfer acceleration endpoints not used (S3) (#13359)
 • Delete multiple files with batch request (DRACOON)
 • RequestTimeTooSkewed error with computer date settings not using Gregorian calendar (S3) (#13454)
 • Fix error reporting to display exact parser failure for unexpected response contents (S3) (#13383)
 • Invalid hostname used when completing multipart upload when connecting to single bucket (S3)
 • Unable to delete object version created prior enabling file versioning for bucket (S3) (#13507)
 • Bucket versioning checkbox should reflect lifecycle configuration (Backblaze B2) (#13505)

Cyberduck screenshot

Versienummer 8.4.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, macOS, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Website Cyberduck
Download https://cyberduck.io/download/
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

28-06-2022 • 22:20

35 Linkedin

Submitter: 1DMKIIN

Bron: Cyberduck

Update-historie

Reacties (35)

Wijzig sortering
Nadat ik overstapte van Windows naar Mac zocht ik een vervanger voor het fijne programma WinSCP... Dit kwam het dichtst bij tot zover... Al blijft een echt goede vervanger nog 1 van de gemissen van mijn overstap...
(Win)SCP en SFTP zijn qua protocol hetzelfde; ze gaan allebei over SSH.

Voor zover ik het gebruik heeft Cyberduck alle functies wel die ik mij kan voorstellen. Wat voor functies mis je dan nog?

En hoezo eindig je elke zin met een ellips?
Haha de puntjes, foutje inderdaad.
Cyberduck heeft dat wel, maar vind het toch niet zo fijn werken. Losse vensters, lelijkere ui, geen double click om te editen in-place.
Double-click to edit is een optie die je aan kunt zetten in Settings > Browser > (General) > Double-click opens external editor.

UI is verder natuurlijk een smaak, maar ik ben erg happy met hoe Mac-like de interface is.
Ik ga double commander maar weer eens afstoffen, er schijnt een sftp plugin te zijn
Dezelfde makers hebben ook een applicatie om een netwerk disk (S3, sftp, webdav etc.) te mounten op Windows of Mac. Zie: https://mountainduck.io Daarmee kunnen bestanden wel in-place bewerkt worden.
Waarom niet gewoon Filezilla?
FileZilla heeft wat malware-versies gehad:

https://www.pandasecurity...lware-imitates-perfectly/

Sindsdien zijn wij overgestapt op WinSCP.
Op mac gebruikte ik altijd Forklift, wel betaald, maar ondersteund aardig veel

https://binarynights.com/
De software van Panic werkt geweldig op Mac. Transmit is altijd mijn favo geweest.
Zal het is proberen !
Misschien nog het meest irritante is dat de ‘donatie’ popup nachtelijke updates verhinderd. Je moet Cyberduck dus bewust afsluiten als je een update verwacht.
Heb je Panic's Transmit al geprobeerd?
Ia transmit niet betalend?
Gewoon beide gebruiken :Y)
Een echte FTP-er gebruikt de command line :Y) (edit: op Linux)

[Reactie gewijzigd door FlaffTweakr op 28 juni 2022 23:31]

Wat ik echt mis van Windows is MobaXterm. ITerm2 is toch wel een stuk beperkter
Kijk, dat is nou precies het probleem. Iedereen is zo vol van apple dat ze niet meer zien dat er nauwelijks serieuze software voor gemaakt wordt.
De cognitieve dissonantie heeft het overgenomen en geven daarna iedereen die de waarheid over deze religie vertelt een -1 omdat ze het niet meer kunnen zien.
en wat is het probleem dan dat ik constateer dat MobaXterm op Windows gewoon een fijn programma is en dat dat equivalent er niet is op MacOS (en Linux overigens ook). Als dagelijks MacOS gebruiker én Windows én Linux gebruiker (door elkaar heen) zie ik weinig cognitieve dissonantie, maar gewoon pragmatisme.

Voor mij was de doorslaggevende reden op om Mac te blijven dat mijn oude MBP uit 2014 nog net zo snel werkt als 8! jaar geleden (met de laatste BigSur er op), maar beide Windows 10 laptops uit 2015 resp. 2017 inmiddels niet meer vooruit te branden zijn onder Win10 (Core i7/16GB/SSD), ook niet na een frisse install.
(ze draaien inmiddels als Linux laptops). Naast de oude MBP draait er nu een lekker lichte M1 macbook.
Dat jouw Windows machine traag is lijkt mij anekdotisch bewijs. Die van mij draaien al jaren perfect zonder enige vertraging.
Maar dan moet je natuurlijk wel iets meer uitgeven. Als je ongeveer de helft van het bedrag van een Apple uitgeeft, gaat hij al twee keer zo lang mee.
Kom op zeg, dat windows ding was 1700 euro, de beide macs rond de 1300……….
Met een userbase van zo’n 80 win10 laptops (thinkpads, HPs) en 16 Apples (zowel intel, al wat oudere dus, als M1) onder mijn beheer merk ik consequent dat die windows dingen trager worden.

De meeste gebruikers krijgen elke 3jaar een nieuwe windows laptop. De apple gebruikers doen er gemiddeld 5 jaar mee, soms langer, omdat ze dat zelf willen. De oudste is uit 2013.

[Reactie gewijzigd door divvid op 29 juni 2022 18:38]

Je kunt niet met droge ogen beweren dat zo'n machine veel trager wordt na een aantal jaren. Dan is er of iets grondig defect, of je doet iets grondig fout. Het blijft anekdotisch bewijs, want uit geen enkele test blijkt dat jouw verhaal ook maar een beetje klopt.
Maakt Apple je systeem waarschijnlijk wel wat trager voor je "om de accu te sparen". Dat zijn ze zo gewend om stiekem te doen.
Afgelopen jaar zijn er 16 ‘oude’ windows systemen omgeruild voor een sneller exemplaar en nul (0) macbooks. Oh ja, er zijn er zes over gestapt op Mac ondanks de ‘waarschuwing’ van corporate ICT dat ze geen ondersteuning zullen krijgen’. Op een afdeling van net iets meer dan 100 man/vrouw noem ik dat niet meer anekdotisch. Onze gebruikers zijn over het algemeen erg pragmatisch. ‘T mot werken

Het klinkt meer als “eigenlijk wil ik ook wel een macbook, maar durf het niet naar mijzelf te verantwoorden”

[Reactie gewijzigd door divvid op 29 juni 2022 23:17]

Het verteld meer over de ICT afdeling dan over Windows.
Klaarblijkelijk worden ze niet gehinderd door kennis van zaken.
Ach ja, je zal het vast beter weten…..
Het gaat niet om mij, maar om feiten.
Het gaat niet om mij, maar om feiten.
feit is dat wij de TCO bijhouden, en die is domweg lager voor de Mac gebruikers binnen de organisatie dan voor de Win10 laptop gebruikers. In de TCO zit ook hoe vaak per gebruiker er tickets worden aangemaakt voor OS problemen, falende hardware etc. etc. Alles wordt gemeten hier....
Het feit is dat er nauwelijks fatsoenlijke software voor te krijgen is. Ander feit is dat Apples steevast veel te duur, slechte garantie en matige beveiliging hebben. De enige reden dat ze niet vak worden aangevallen is da doordat er relatief weinig gebruik van wordt gemaakt.
noem eens wat? de TCO is lager dan voor equivalente Win10 laptops. We draaien hier MS office, adobe, MATLAB,SPSS, R, VS-code, allerlei java spul en nog een hele berg andere zaken. Andere relevante software is inmiddels web-based of loopt op het cluster. Met garanties hebben we tot nu toe geen enkel probleem gehad en de beveiliging is ruimschoots door de audit gekomen (in tegenstelling tot de Win10 setup, daar moest nog aan gesleuteld worden). What's your point?
Allemaal anekdotisch bewijs ondersteund door cognitieve dissonantie.
Bovendien begon je zelf met:
Wat ik echt mis van Windows is MobaXterm.
Dat is al een van de voorbeelden van software die niet gemaakt wordt voor Apple, maar eigenlijk zien de meeste (serieuze) ontwikkelaars er niets in waardoor het altijd prutsen blijft. Dat wordt meestal vergeten in een TCO en ook de extra leertijd van mensen omdat ze nou eenmaal wel de MS producten kennen en niet de oplossingen voor Apple.
De beveiliging schiet vaak tekort en wordt vrijwel altijd veel te laat opgelost.
Als we het over anekdotisch bewijs hebben… nu noem je dus een externe audit, die een gespecialiseerd bedrijf uitvoert en tot de conclusie komt dat de beveiliging van de macbooks in orde is, maar de win10 clients nog bijgeschaafd moeten worden, anekdotisch. Geloof je dat zelf nog? Je schoffeert hiermee even het werk van een 10tal specialisten die hier een aantal weken hebben lopen auditten. Ik schat deze mensen echt hoger in dan jouw persoontje.
Extra leertijd…waarcoor en hoe dan? Een beetje basis intelligent persoon kan met alle systemen werken. Je hebt toch ook geen moeite met het rijden in verschillende merken autos? Ik niet iig en mijn collega’s ook niet

Daarnaast is MobaXterm voor windows een prima product, maar er zijn genoeg alternatieven met al dan niet andere features voor MacOS, dat is een keuze en dat ik features van een windows programma graag in een mac uitvoering zie bewijst nog niet dat er niet voor mac ontwikkeld wordt. Genoeg dingen die andersom makkelijker op de mac zijn dan op windows.

Tevens denk ik dat jouw cognitieve dissonantie bestaat uit het feit dat je voor windows gekozen hebt, maar je gevoel zegt dat je eigenlijk best een keuze voor mac had willen maken. Die keuze maak ik dus expliciet niet, maar gebruik de tools die mij verder helpen om mijn doel te bereiken. Als dat win10 is, prima, linux of mac, ook OK en wissel ze dan ook in zoals het uit komt. Op dit moment is dat dus MacOS, maar ik denk nog vaak aan het door MS zelf om zeep geholpen win8/10 mobile. Beste mobiele OS wmb, zelfs naast mijn iphone.

Één ding kan ik je wel zeggen,iemand met zo’n starre houding richting één of ander systeem wil ik niet op de werkvloer hebben.
Je spreekt jezelf tegen en je leest niet.
Leuk om te lezen hoe jezelf keer op keer belachelijk maakt. Volkomen zonder enige ervaring vol inzetten op één technologie ipv te kijken naar wat echt nodig is

Groeten van
Kees Kloost
Je hebt toch een leuke roze bril op, je verhaal raakt kant noch wal.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee