Software-update: CCleaner 5.65

CCleaner 4.0 logo (75 pix) Piriform heeft versie 5.65 van CCleaner uitgebracht, de laatste versie met ondersteuning voor Windows Vista en XP. Met dit programma kunnen diverse onderdelen van Windows worden opgeschoond. Hierbij valt te denken aan tijdelijke Windows- en internetbestanden, maar ook aan overbodige rommel van een groot aantal andere programma's, waaronder Windows Media Player, Google Toolbar, Microsoft Office, Photoshop, WinRAR en ga zo maar door. Bovendien is het aantal programma's waarvan CCleaner de rommel kan opruimen, eenvoudig uit te breiden met het programma CCEnhancer.

Naast opruimen kan CCleaner ook fouten in het register en in snelkoppelingen verhelpen en de lijst met programma's die starten met Windows aanpassen, en is het mogelijk om cookies te beheren. Vanaf deze versie kan ook de algehele conditie van de computer worden getest. Naast gratis uitvoering is er ook een pro-versie, die onder meer een automatische updatefunctie biedt. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:

CCleaner version 5.65.7632

In this version of CCleaner we have focused on adding new cleaning improvements and improving our new Health Check feature so it’s running smoothly for all of you.

Better Cleaning
 • Added new areas in Internet Explorer’s LocalAppData
 • Improved Internet Explorer cache cleaning
Smart Cleaning
 • Browser Smart Cleaning now supports Edge Chromium
Health Check
 • Health Check no longer shows a connection error incorrectly
 • Improved wording around connection errors to avoid unnecessary confusion
 • Fixed Health Check freezing in some cases when CCleaner is launched
Localization
 • CCleaner is now translated into Bengali and Urdu
 • Made improvements to various translations
 • Fixed a bug where the Estonian language option was showing Slovenian
Bug Fixes & Minor Changes
 • Fixed a bug where erroneous data was being added to the .ini file

CCleaner

Versienummer 5.65.7632
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website Piriform Ltd.
Download https://www.ccleaner.com/ccleaner/builds
Licentietype Freeware/Betaald

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

24-03-2020 • 14:00

36 Linkedin

Bron: Piriform Ltd.

Update-historie

Reacties (36)

Wijzig sortering
Sorry, CCleaner 5.65 werkt voor mij helemaal niet (weigert te starten). Geprobeerd met de twee bovenstaande bestanden, lukt ook niet. Ik heb een flinke adblocker op de router. Waarschijnlijk daardoor weigert te werken.
Waarvoor gebruiken jullie CC? is dit écht beter dan de standaard schijfopruiming in Windows? En het handmatig verwijderen van cookies en (internet) geschiedenis? Of is het puur dat het met dit programma in een klik gebeurd?
Oprechte vraag.
Ik weet niet wat je doelstelling is met CCleaner, maar je zult echt niets merken dat je computer plotseling sneller wordt of dat ze plotseling veel meer schijf ruimte hebt tov Windows cleaner. Kijk het is simpel ook CCleaner bezet schijfruimte, dus wat CCleaner meer weghaalt zal het waarschijnlijk ook weer innemen omdat CCsoftware dit ook gewoon nodig heeft. Het weghalen van additionele zaken van niet MS software zoals Firefox, ja hierin doet WC niets mee maar dat kun je simpel via Firefox zelf doen. Dus ik zelf denk dat heel die cleaning functie weinig toegevoegde waarde meer heeft. Verdiep je trouwens ook eens in de verborgen functies van WC, die optie is volgens mij nog steeds mogelijk in de laatste Win10. https://www.howtogeek.com...indows-disk-cleanup-tool/

Verder kom je geregeld berichten tegen dat heel die regcleaner meer kwaad doet dan goed is. Ook wel iets om je in te verdiepen. Hoewel ikzelf nooit geen problemen mee heb gehad.

Wat wel handig is trouwens de functie om dubbele bestanden te ontdekken, die zit er nog steeds in zo te lezen.

[Reactie gewijzigd door Toine1 op 24 maart 2020 18:05]

Kijk het is simpel ook CCleaner bezet schijfruimte, dus wat CCleaner meer weghaalt zal het waarschijnlijk ook weer innemen omdat CCsoftware dit ook gewoon nodig heeft.
Sorry hoor maar dat is echt klinkklare onzin. CCleaner is ongeveer 50 MB groot en bij een kleine opschoonbeurt verwijdert hij met gemak enkele gigabytes aan tijdelijke bestanden, die ruimte neemt het programma zelf niet in want hij blijft gewoon keurig netjes 50 MB groot.
CCleaner is eerder 15-20MB groot - zie slim/zip-versies. :)
Het mapje van Ccleaner is uitgepakt 44,5MB maar er zitten inderdaad twee executables in :). De 64 bit versie is 22MB.
Windows schijfopruiming ruimt niet alle software specifieke bestanden op. Dat doet CC wel meer. Vooral met de winapp2.ini toevoeging.
Windows schijfopruiming kan daartegen weer meer windows specifieke bestanden opruimen. (Windows.old en windows update)


Voorheen heb ik ook altijd CC gebruikt. Tegenwoordig werk ik veel meer met Revo uninstaller. (Helaas nog steeds niet in de Meuktracker geweest😒) Deze heeft deze opruim mogelijkheid ook in de gratis versie (en een portable). Maar naar mijn mening weer meer mogelijkheden. b.v in het autostart gedeelte staan veel meer items die met het opstarten van je PC ook opgestart worden. Of het opruimen van restbestanden na het deïnstalleren van programma's (incl windows apps).👍

[Reactie gewijzigd door cruysen op 24 maart 2020 16:12]

Vroeger, in de tijd van trage harde schijven en Windows XP maakte het naar verluid (ik was destijds naïef genoeg om dit klakkeloos als waarheid aan te nemen) nog iets uit of je Ccleaner je registry liet cleanen, maar later met Windows Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10 i.c.m. SSD's werden computers en laptops zo efficiënt dat dit niet langer zo voordelig uitpakte.

In de loop der jaren zie ik steeds meer mensen die cleaners als Ccleaner gevaarlijk achten.

En met "achten" bedoel ik dat ik zelf nooit nadelen heb ondervonden van het opschonen van het register. Aan de andere kant heb ik ook nooit nadelen ondervonden toen ik er mee op hield om met Ccleaner het register op te schonen.

Tegenwoordig gebruik ik Ccleaner alleen nog voor het opschonen van browserdata en zelfs daar begin ik twijfels over te krijgen. Want browsers kunnen heel goed zelf hun rotzooi opruimen bij afsluiten.

De enige toegevoegde waarde van Ccleaner in dat opzicht had Edge kunnen zijn. Edge kun je instellen op automatisch instellen na afsluiten van Edge, maar je Microsoft account blijft dan wel ingelogd in Edge (zowel de standaard als de Chromium versie). Ccleaner gebruiken maakt met alle opties aangevinkt in dat opzicht echter geen enkel verschil.

Ga ook maar eens testen hoeveel rotzooi Ccleaner zegt te vinden en hoeveel rotzooi jij zelf ziet staan in de cache map van je browser, met weergave van verborgen -en systeembestanden ingeschakeld. Je verbaasd je er dan over wat je niet ziet.

Over bloatware gesproken... ik vind Ccleaner zèlf bloatware. Het doet niet meer wat het beloofd. Sommigen beweren zelfs dat Ccleaner dat nooit gedaan heeft.

Ik heb een alternatieve cleaner geprobeerd genaamd Bleachbit. Als ik eerst Bleachbit gebruikte en daarna Ccleaner, dan vond Ccleaner toch nog browser data. Zei Ccleaner. En dat terwijl de instellingen in beide cleaners verder hetzelfde waren.

Mijn advies: als je nog geen ervaring hebt met cleaners: houd je er verre van en schoon liever met de hand of (beter nog) een (zelfgemaakt) script op. En vooral: controleer regelmatig of je script nog steeds het gewenste effect geeft. Dat geeft je heel wat meer zekerheid!

Scriptjes kun je kant en klaar op internet vinden, zoals deze:
Cleans the C: drive's Window Temperary files, Windows SoftwareDistribution folder, the local users Temperary folder, IIS logs(if applicable) and empties the recycling bin. All deleted files will go into a log transcript in C:\Windows\Temp\. By default this script leaves files that are newer than 7 days old however this variable can be edited.
Het grote voordeel van zo'n script is is dat het open-source is. Je kunt precies zien wat het is en doet. Dat kun je met Ccleaner niet zien, dat is closed-source.

Bleachbit is wel open-source, maar daar heb ik zelf niets aan. Ik kan niet programmeren, alleen een beetje scripten.

[Reactie gewijzigd door Uruk-Hai op 25 maart 2020 06:08]

Naar mijn mening is dit nu wel echt bloat- en adware geworden, en hoort eigenlijk niet meer thuis op tweakers.net
Ik heb het idee dat de software nog wel doet wat het moet doen, maar het wordt wel vervelend dat je elke keer weer meldingen krijgt dat je moet updaten of dat je een performance boost kunt krijgen als je een bepaald pakket koopt.

Zal vast wel iets over in de instellingen te vinden zijn dat die meldingen niet meer komen, maar het voelt een beetje als 'installeren, draaien, en daarna weer snel verwijderen'.

Ik weet niet of er mensen zijn die CCleaner dagelijks gebruiken, maar ik draai het misschien een paar keer per jaar, dan zijn al die 'spam' berichten wat overbodig...
Wat ik eigenlijk doe is het programma niet laten mee draaien, dus niet met windows mee laten opstarten, 1 tot 2 keer per maand, afhankelijk hoeveel tijd en zin ik heb, doe ik een soort van handmatige onderhoud. Checken op Windows Updates, meest gebruikte programma's handmatig op updates, volledige virus scan en CCleaner laten opruimen. Ik moet dan meestal CCleaner inderdaad update, maar heb zo verder geen last van die meldingen.
Je kan ook de portable versie nemen, zet je die op usb stick.
Gewoon de internetoegang via de firewall blokkeren en dan heb je nergens last meer van. https://www.pc-tips.info/...kkeren-uitgaand-internet/

[Reactie gewijzigd door Martin_Z op 24 maart 2020 17:30]

Hoezo? kun je dat misschien nader toelichten?
Het programma installeert, als je niet heel goed oplet, een virusscanner, een tray icon, service(s), een heuse browser, en wie weet wat nog allemaal.
Goed opletten dus, met de liveupdate nooit problemen, wel als je hem voor het eerst installeert
Weet u toevallig welke browser CC installeert?
Anoniem: 100047
@OxWax24 maart 2020 15:23
Chrome
Dat kan inderdaad bijna als spyware bestempeld worden helaas.
Anoniem: 1075425
@Grimm24 maart 2020 16:17
idd weg blijven van deze software.. heeft zijn beste tijd gehad.. het is nu al een aantal keer bewezen dat er spyware of malware in verstopt zat.. laatste tijd zeggen ze dat het eruit is gerhaald.. Maar vanaf dat de eigenaar het verkocht heeft vertrouw ik het voor geen cent meer.

Stap over op BleachBit, doet zowat het zelfde. is verder ook open source.
Dat doen wel meer programma's die gratis zijn, zo moeten toch ergens het geld vandaan halen. Als je daar een beetje op let dan komt het toch goed lijkt mij.
Dat betekent nog niet dat het geen bloat- en adware software installeerd
Ik heb het een tijd geleden ook er af gegooid, en iedereen zal dat moeten doen om ze te dwingen een andere weg in te slaan

[Reactie gewijzigd door amigob2 op 24 maart 2020 15:02]

Als je daar een beetje op let dan komt het toch goed lijkt mij.
Ooit gehoord van Murphy's law? Mensen hebben de applicatie gebruiken als doel en dus niet door allerlei geneuzel tijdens de installatie doornemen.

De keuze blijft aan T.net om deze software dat standaard onfrisse dingen installeert een podium te geven in de Meuktracker. Er zijn gratis alternatieven (BleachBit, Privazer, Bulk Crap Uninstaller) die het zonder slinkse acties het werk kunnen doen.
Als alternatief, kan BleachBit erg aanraden. Na ook zat te worden van de bloat die Ccleaner probeert mee te leveren, ben ik deze een tijdje geleden gaan proberen. Doet precies wat hij moet doen en is open-source. Ook beschikbaar voor Linux.

[Reactie gewijzigd door Jarno99 op 24 maart 2020 16:52]

Mee-eens. Alleen moet je even wennen aan de uitgebreidere interface.
Maar BleachBit doet goed wat het moet doen.

En ook ophalen laatste Winapp2.ini , zonder extra prog als CCEnhancer
Ik heb CCleaner jaren lang op vele apparaten gebruikt, en ook bij veel mensen aangeraden. Maar de laatste maanden is het steeds vervelender geworden. Van de week ben ik begonnen met verwijderen; gaat er nu overal af. Jammer, het was zo'n handig en goed programma'tje, maar helaas heeft de bloatware/ reclame etc de overhand genomen.
Doe je iets niet goed, hier geen problemen :)
Ik kan het aanraden om CCleaner samen met CCEnhancer te gebruiken voor meer cleaning resultaten.
grappig
"Did you know that CCleaner doesn’t clean everything – even with CCEnhancer? Try System Ninja :?
CCleaner gebruik gaat zo; USB versie downloaden, scannen, cleanen, verwijderen. En dat vervolgens 3-6-9 maanden later weer doen.
Dit is een programma dat (net als bijvoorbeeld Nero of defragmentatiesoftware) ondertussen een plekje in het museum moet gaan zoeken. Waarom gebruiken mensen het? Ik lees om oude bestanden van je PC te verwijderen. En vraag me dan af... als je daar third-party shizzle voor denkt te moeten gebruiken (om vervolgens een paar honderd MB te winnen) is een nieuwe, grotere schijf niet een betere oplossing?
"Om je registry op te schonen", roept een ander. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik zo omhoog zat dat ik ruimte moest winnen door een paar nutteloze keys uit de registry te verwijderen. En uiteindelijk levert dat kilobytes op aan ruimte.
En ik geloof niet dat iemand er ooit noemenswaardige snelheidswinst mee heeft gemaakt. Puntje bij paaltje gooi je tijdelijke meuk weg, en zat van die meuk wordt bij de volgende herstart weer vrolijk aangemaakt.

Tel daarbij dat CCleaner de laatste jaren een aantal momenten heeft gehad waarbij ze gehackt bleken en vrolijk een trojan in de installer hadden, en de huidige installer inderdaad komt met spul dat ik gewoon niet op mijn PC wil (en dat voor het gemak alvast AANgevinkt is(!!!)) en ik denk dat je deze download van 21MB gewoon moet overslaan.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee