Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 27 reacties
Bron: Asus, submitter: El_Frigo

Asus heeft voor haar P4PE moederborden een nieuw BIOS uitgebracht welke 1003 als versienummer heeft meegekregen. Een changelog was op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, hierdoor blijven de gemaakte veranderingen nog onduidelijk.

Asus P4PE
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (27)

dat is een oude... dat is 1003 beta 5..
Ik heb de 1003 FINAL - tijdelijk - hier even neergeplant. :Y)
Let wel 17-04 :: 12.00u :: haal ik 'm er weer af.
pls laat hiermee dat cold-boot verhaal over zijn......

pc is nu (al) te warm om es te checken :)
Cold Boot Verhaal ? Wat bedoel je daarmee ?
De Asus P4PE heeft soms wat boot probs, als je hem een koude boot geeft... Dus de PC aanzet. :+ dan blijft ie hangen. Dit is bij mij maar 1 keer voorgekomen. 8-)

Zie ook het GoT draadje
Lees en huiver (hehe, letterlijk)

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/619969

Zoek verder maar eens op het forum van www.asusboards.com. Daar lopen ook al enkele draadjes hierover (Asus vraagt hierin zelfs personen met dit probleem om hun bord voor testing tijdelijk af te staan, zijn als een speer(tje) bezig probleem te tackelen).

Samenvattend (aangezien de GoT thread al 39 pagina's bevat :) ):

Bij de laatste 1003 beta's van deze BIOS wilde veel P4Pe's vanuit een cold boot niet volledig opstarten. Aantal maal resetten en dan lukte het (ik dacht zelf hier geen probl. me te hebben maar helaas ook hier zelfde probleem).
Nou eergister deze nieuwe BIOS er op geflashed.
Ik had nog nooit last gehad van het coldboot probleem..... Inderdaad gister had ie er opeens geen zin meer in.... Stekker eruit en daarna werken met die handel..... Zit er toch aan te denken om terug te gaan naar 1002....

Schrok me nog de tandjes toen ik de PC na het flashen en resetten van de default waarden de PC aanzette. Begon het MOBO tegen me te ouwehoeren.... :? SELF TEST... STARTING OS....

Wist ik veel dat ASUS in dit mobo een vrouwtje inbouwen dat wakker wordt vanaf versie 1003..... :+
Ik denk dat ik hem vanavond eens ga flashen, alhoewel... Als ik dit zo lees heb ik al veel minder zin om dit te doen.

Tja we zullen het maar doen, heb trouwens nooit problemen gehad met dit MB.
Ooit gehoord van "don't fix it if ain't broken"? Bij mij werkt de p4pe prima @2,4ghz en 800fsb is leuk maar ben vollopig eerst komende jaar nog niet van plan om naar 3ghz+ met htt tegaan.
* 786562 Ronald
nu maar hopen dat eindelijk de problemen verholpen zijn met de creative soundblaster live value geluidskaarten, de mijne blijft kraken als een idioot in mijn systeem.
Kijk es op www.asusboards.com. Staat een manual over hoe je het beste je O/S kan installeren (ook hardware-volgorde) op dit moederbord.

Schijnt ook te helpen als je je Soundblaster op slot 5 zet (hoewel de Live en Audigy 1 kaarten geen problemen zouden moeten hebben, Audigy2 wel).
mijn geluid onboerd is plotseling verdwenen en wordt niet meer door win xp gevonden. :(. heb geen andere geluidsapperatuur aangesloten. gebruik win xp1 met alle updates
aan zetten in de bios?
Joepie.... Na 12 Beta's eindelijk de Final versie.... Maar euh waarom schrijft Asus nooit in het log wat er veranderd is.....

Is het omdat ze zich schamen voor de problemen ofzo ?!?
Eindelijk, daar zat ik nu al een aantal maanden op te wachten. Wel spijtig dat ze er nooit meer bij zetten wat er werd verbetert/verandert is. Dit was vroeger wel het geval een zeer hulpzaam.

Maar inderdaad na 12 Beta's, eindelijk de Final, vroeger waren er wel heel wat minder Beta's gemiddeld 6. Maar ik ben altijd blij dat er een nieuwe version van de BIOS uitkomt bij Asus want deze is quasi altijd stabieler en beter en ondersteund vaak nieuwe CPU's.
Change log in eigen woorden :P

FSB nu tot 230 (ipv 200) Mem kan van 200/230 alleen nog maar op auto

800 mhz FSB CPU support (wordt wel als oc beschouwd.....

PCI/AGP lock is gefixt :D
over het cold boot probleem kun je in het topic [ASUS P4PE Gebruikers ervaringen lezen.
het houdt eigenlijk in dat de pc bij het aanmaken niet meteen wilt starten.
kan iemand even een mirror maken?? de link werkt niet...
ik vind het bdw super dat er nu ook 800mhz fsb support inzit!!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True