Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 2 reacties
Bron: Axel Rietschin Software Developments, submitter: mrtnptrs

FastPictureViewer logo (60 pix)Versie 1.8 build 255 van FastPictureViewer is uitgekomen. Dit programma is bedoeld voor de digitale fotograaf en kan worden gebruikt om snel en eenvoudig grote hoeveelheden afbeeldingen te bekijken en te waarderen. Er zijn geen mogelijkheden om afbeeldingen te bewerken, maar het programma biedt wel ondersteuning voor het raw-formaat van zo'n 400 verschillende digitale camera's. Aparte downloads zijn beschikbaar voor 32bit- en 64bit-omgevingen, en het programma is gratis voor niet-commercieel gebruik. Sinds de vorige vermelding in de Meuktracker zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

What's new in FastPictureViewer 1.8.255.0:
  • Reads the camera s/n (where available e.g. Canon, Nikon, Leica...) with {variable} and File Utilities conditions. Reads the lens data if present in XMP
What's new in FastPictureViewer 1.8.254.0:
  • Introduces the optional Customer Experience Improvement Program, collects global feature usage statistics, aims to help improve FPV Pro in the future.
What's new in FastPictureViewer 1.8.253.0:
  • This build fixes an issue in the GeoClustering plug-in, where singletons were skipped in time clustering mode.
What's new in FastPictureViewer 1.8.252.0:
  • This build fixes a couple of issues including a quite rare hang related to the external program launcher.
What's new in FastPictureViewer 1.8.251.0:
  • Added a new command-line option, -LOCK, to lock-down the user interface, useful for kiosks or read-only viewing stations. Fixed small bugs.
What's new in FastPictureViewer 1.8.250.0:
  • On-screen rotation: Ins key = counter-clockwise on-screen rotation, Shift+Ins = clockwise on-screen rotation.
What's new in FastPictureViewer 1.8.249.0:
  • This release fixes an auto-rotation issue occurring with some JPEG files (e.g. from Sony NEX-7). Fixed small glitches in the new GeoClustering plugin.
What's new in FastPictureViewer 1.8.248.0:
  • Introduces the all new GeoClustering plugin
What's new in FastPictureViewer 1.8.247.0:
  • Fixes an occasional hang (actually a loooong delay) occurring sometimes when exiting the Options dialog after having changed some preferences
What's new in FastPictureViewer 1.8.246.0:
  • Zenfolio publishing plug-in update due to API address change.
What's new in FastPictureViewer 1.8.245.0:
  • Added tethering auto-prefixing (Alt+T), fixed a number of small bugs, introducing mouse gestures recognition.

FastPictureViewer screenshot (481 pix)

Versienummer:1.8 build 255
Releasestatus:Final
Besturingssystemen:Windows 7, Windows 7 x64, Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP x64, Windows Server 2003 x64, Windows Vista, Windows Vista x64, Windows Server 2008
Website:Axel Rietschin Software Developments
Download:http://www.fastpictureviewer.com/downloads/
Bestandsgroottes:26,80MB t/m 27,40MB
Licentietype:Freeware/Betaald
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (2)

Ik heb net een beetje rond zitten neuzen op de website, maar kan niet vinden of dit programma intelligent pre-fetched. Daarmee bedoel ik dat als ik bijvoorbeeld een folder heb met 10 Jpegs van ieder 5MB, dat als ik dan de tweede pic bekijk, de eerste en derde ook vast geladen worden, zodat je niet 5 seconden hoeft te wachten als je tussen foto's switched. Dat is het allergrootste probleem dat ik ondervind met de windows picture viewer.
En natuurlijk het feit dat je geen 'playlists' kunt maken - daar moet ik nu Windows Media Player voor gebruiken, wat ik -niet- fijn vind.

Edit: Ik heb het geinstalleerd, en inderdaad doet FPV aan prefetching. Dit is een uitkomst!

Edit2: De omschrijving van het programma klopt niet geheel. Er is in de FAQ op de website inderdaad terug te vinden dat FastPictureViewer gratis is voort niet commercieel gebruik in de Home Basic uitvoering. Die kun je echter nergens op de website vinden of ook maar downloaden. Oftewel: download 'm niet van de gelinkte website, want daar kun je alleen de trial versie vinden.

Edit3 (we blijven aan de gang): volgens Majorgeeks verandert de TrialWare in de Home Basic versie nadat de trial afloopt:
NOTE: Free for personal use ONLY. When the trial expires the program reverts to the free Home Basic Edition, which can be used indefinitely with great JPEG and HD Photo support but tethered shooting, raw image formats viewing and external decoder support will be turned off until you enter a license key (the image decoders will continue to function for other Windows applications and Windows Explorer for as long as you keep them installed).
Hier wordt op de officiele website echter met geen woord over gerept.

[Reactie gewijzigd door Buggle op 18 juni 2012 11:53]

De gratis "Home Basic" versie is niets anders dan dezelfde trial versie, inclusief een blijvend nag-screen om je eraan te herinneren dat je de trial versie gebruikt. Deze behoorlijk irritante nag-screen verdwijnt niet na de trial periode, wat voor mij reden was om dit programma er weer af te gooien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True