Software-update: CDex 1.70 bèta 3

CDex logo (45 pix)Albert Faber heeft zondag de derde bètaversie van CDex 1.70 uitgebracht. Dat is opmerkelijk, want bèta twee dateert alweer van juni 2006. CDex is in staat om de muziek van een audio-cd te rippen. Het is mogelijk om de muziek als wav-geluid te bewaren, maar ook om te zetten naar ogg vorbis of mp3. Het programma maakt voor het omzetten gebruik van diverse encoders, waarvan de bekende LAME-encoder standaard geselecteerd is. De release notes voor versie 1.70 bèta 3 zien er als volgt uit:

CDex 1.70 Beta 3 has been released.

This version features a new hybrid installation approach. The installer includes the new 1.70 Beta 3 version with many updates, but also the old Beta 2 Unicode and Non Unicode releases.

The installer is available in over 40 languages and the installation directly includes all the available translations for CDex.

CDex 1.70 bèta 3 screenshot
Versienummer 1.70 bèta 3
Releasestatus Beta
Besturingssystemen Windows 7, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008
Website SourceForge
Download http://sourceforge.net/projects/cdexos/files/cdexos/CDex%201.70%20beta%203%202009/CDex-win32-1.70-b3-2009.exe/download
Bestandsgrootte 5,56MB
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

15-11-2009 • 19:56

19

Bron: SourceForge

Update-historie

04-'17 CDex 1.85 19
04-'17 CDex 1.84 1
12-'16 CDex 1.82 7
04-'16 CDex 1.81 42
04-'16 CDex 1.80 30
06-'15 CDex 1.79 1
03-'15 CDex 1.78 8
01-'15 CDex 1.77 7
01-'15 CDex 1.76 5
12-'14 CDex 1.75 0
Meer historie

Reacties (19)

19
19
14
1
0
1
Wijzig sortering
Wow, ik dacht dat dit project allang stil lag. Ik heb cdex jaren gebruikt, er is geen volgens mij geen mp3-ripper op de markt waarbij je tot in zulke details je instellingen kan veranderen (misschien EAC) Niet echt geschikt voor de minder ervaren gebruiker, de standaard instellingen zijn normaal gesproken niet zo best (128kbp), als leek krijg je zoveel opties voor je kiezen om de kwaliteit in te stellen dat je er gek van wordt... Maar waarom ik het niet meer gebruik? Vanwege de zéér beperkte bestandondersteuning waar je vandaag de dag absoluut niet meer mee weg komt, nu ze toch weer aan het ontwikkelen zijn hoop ik dat ze er toch op zijn minst FLAC ondersteuning in verwerken.
Gewoon...

Rippen naar WAV met het aloude programma AudioGrabber, en dan converteren naar MP3 met RazorLame 1.15 en LAME 3.97, of met AdvaLame en LAME 3.98.2. (AdvaLame is gebaseerd op RazorLame, en ondersteunt ook LAME versies hoger dan 3.97.) Als laatste nog eevn MP3GAIN eroverheen, en dan taggen met MP3TAG die hap.

Het zou allemaal al heel oude programma's, maar deze workflow werkt hier al vele jaren zeer snel en goed. Wellicht zijn er programma's die tegenwoordig alles in 1 bieden, maar de meeste die ik heb geprobeerd hadden altijd wel een of ander irritant nadeel.
Foobar2000 kan dit allemaal, modulair, je kunt werken met profielen en maakt ook goed gebruik van multicore processoren.

Je kunt ook verschillende DSPs gebruiken en desgewenst MP3Gain toepassen of ReplayGain informatie scannen in opslaan. En dat met 1 klik :D
Ik heb nu sinds een paar maanden een licentie van CD-DA extractor gekregen van iemand die is overgestapt op OSX.. Niet het meest uitgebreidde progsel, maar alles wat ik nodig heb zit er in. okay, geen accurate zoals EAC e.d. hebben, maar dat is voor mij geen must. Dit progsel kan prima rippen, converteren en branden, inclusief gain etc etc. Is geen freeware, dat klopt, maar voor mij in dit geval wel :)

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 24 juli 2024 22:21]

Heb je wel eens BonkEnc geprobeerd? Gratis opensource proggie!
Aangezien ik bijna alles download, hoef ik weinig om te zetten. Maar als ik iets om moet zetten gebruik ik meestal deze, genoeg instellingen, meeste formaten en basic design.

Of je moet gewoon je mediaplayer gebruiken om cd's te rippen, minder functies meestal. Ik gebruik meestal gewoon Winamp, maar dit is meer icm me Mp3 speler. Maar programma's als Mediamonkey hebben wel wat meer keuze.
Gewoon?!... 8)7 Dat is de meest ingewikkelde methode om een mp3 te trekken die ik ooit heb gezien, ik tel op zijn minst 4 of 5 verschillende progjes...?
Dat is een methode die hier al sinds 1999 ofzo goed werkt :) (Zij het wel steeds met nieuwere/andere versies van de programma's.)

1. Rip elke DVD met AudioGrabber naar een eigen map.
2. Open zoveel Razor/AdvaLame instanties als je cpu-cores hebt, en kegel in elk een map om te converteren.
3. Doe hetzelfde met MP3Gain om te equalizen (je kunt al met map1 beginnen als in stap 2 map2 wordt geconverteerd).
4. Tijdens stap 2 en 3 kun je al meer CD's rippen met AudioGrabber uit stap 1.
5. Tag en hernoem de rommel met MP3Tag.

Dat zijn dus 4 programma's, inderdaad. Het werkt hier uiterst snel, simpelweg omdat ik dat al bijna 10 jaar zo gewend ben, en ik verscheidene stappen door elkaar kan doen. Ik ka namelijk tijdens het converteren in stap 2 en het equalizen in stap 3 al nieuwe CD's rippen. Met veel alles-in-een programma's kan dat niet, en moet ik per CD wachten totdat die is geript/omgezet... enz.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 24 juli 2024 22:21]

Dan zijn ze hier dus nooit een Linux gaan ruiken.. jammer hoor
Wat heeft deze workflow in vredesnaam met Linux te maken?
Hmz, ik neem aan dat wie dit dan ook ontwikkeld het een jaar of 2 laten liggen heeft en dan plots besloten heeft er toch nog eens naar te kijken ofzo?

Enig officieel bericht? 3 jaar voor een beta is toch wel heel lang.
Volgens mij zijn ze een poos gestopt en ergens begin dit jaar weer begonnen, althans daar kan ik mij nog iets van herinneren. Het is dus geen ontwikkelperiode geweest al die tijd.
Tja, ik doe gewoon EAC om de WAV files fatsoenlijk te rippen, vervolgens AdvaLame zoals Katsunami aangaf en dan Tag&Rename eroverheen en klaar.
Heerlijk programma, zelfs een basis tutorial er over geschreven ( http://johnbokma.com/mexi...g-music-cd-with-cdex.html ).

Waarom ontwikkeling traag? Ik gok omdat er niks mis is met het programma? Als ik boven lees wat er aan gedaan is klinkt het meer als een interne opschoonaktie dan echt een nieuwe ontwikkeling.
Dat is inderdaad een tijd geleden dat ik dat gebruikt hebt, goed om te zien dat er nog aan gewerkt word.

Ben zelf inmiddels overgestapt naar EAC waarmee is naar wav rip en de boel meteen omzet naar Flac. Het omzetten, taggen, cue files and log aanmaken gaat allemaal in 1 keer met EAC.

Mocht het nodig zijn daarvan mp3's te maken (luister zelf alles in Flac) dan gebruik ik dbpoweramp met LAME 3.98.2.

Het is overigens ook mogelijk meteen de mp3's te maken met EAC maar heb me daar nooit in verdiept.
Helemaal mee eens. Ik zelf rip naar mp3 nog ff de laatste tweaks aan de tags met MP3 Tagit. Dat gebruik ik ook voor alle muziek die van andere bronnen komt.
Tot +- een jaar terug CDex veel gebruikt, maar tegenwoordig pak ik, zoals velen hier, EAC. Na installatie even, volgens instructie, LAME encoder downloaden, EAC vertellen waar deze staat. en je krijgt prima MP3's
Gewoon EAC. ript zeer goed naar wav, zet het automatisch om naar FLAC met juiste tags en zelfs Album Art als je wil. En als je REACT2 installeert kan je Album Art, tags en automatisch rippen naar meerdere formaten instellen (FLAC & een lossy format zoals MP3/AAC/OGG voor je portable apparaten).
REACT2 doet dit alles vervolgens met 1 druk op de knop!
CDeX kan geloof ik tegenwoordig ook meteen naar FLAC converteren. Dit kon al door zelf de flac libraries te installeren en zelf een externe encoder toe te voegen, maar dat is nu niet meer nodig :-). Als ik onder windows RIP vind ik dit nog steeds het fijnste programma. Onder Linux gebruik ik K3B.
Raar hoor. Vroeger super veel gebruikt, maar omdat het niet meer ontwikkeld werd en ik geen cd's meer ripte ben ik ermee opgehouden

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.