Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 17 reacties
Bron: Gigabyte, submitter: Matis

Op de website van Gigabyte heeft Matis een nieuw bios voor het GA-EX58-UD5-moederbord gespot. Het nieuwbakken bios heeft versienummering F4 meegekregen en is vanaf deze mirrorserver als exe-bestand te downloaden. Nieuw in de F4-release is een bugfix voor de Dualbios-feature van het moederbord. Verder hebben de ontwikkelaars de stabiliteit van het plankje verbeterd. Het volledig changelog ziet er als volgt uit:

1. Fix S3 resume turbo mode issue
2. Fix DualBIOS recovery issue
3. Improve System Stability [break]
Gigabyte GA-EX58-UD5
Versienummer:F4
Releasestatus:Final
Besturingssystemen:DOS
Website:Gigabyte
Download:http://europe.giga-byte.com/FileList/BIOS/motherboard_bios_ga-ex58-ud5_f4.exe
Licentietype:Freeware
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (17)

Ik heb zelf de gigabyte ex58-extreme, en dat is al mijn derde moederbord van gigabyte. Nu valt mij op dat het bij dit bord wat langer duurt voordat er beeld is, ondervinden meerdere dit probleem bij deze borden?
Dit viel mij inderdaad ook op. Het eerste bios scherm (het 'grafische' scherm) met de F-toets opties zie je echt maar een halve seconde. Overigens is lang duren ook relatief: als ik de PC aanzet duurt het ongeveer 15 seconden tot ik iets zie...
de 15 seconden herken ik niet, direct (= binnen 1 seconde) na opstarten het grafische scherm, dat blijft een paar seconden in beeld en daarna direct de rest van de boot procedure in beeld. 15 seconden ja, maar dan ben ik al met Windows aan de slag.
PS ik heb een EX58-UD5

[Reactie gewijzigd door display_guru op 7 januari 2009 21:58]

De reden van deze vraag is dat ik een beetje onzeker ben over dit moederbord of hij wel goed functioneert. Ik heb totaal geen vast lopers of wat dan ook, maar ik heb met 3dmark06 een erg lage score vind ik zelf. Ik haal namelijk een score van rond de 22000 en dat met mijn core i7 920 overclocked naar 3.33Ghz en 2 X geforce GTX 280. Dat lang wachten op beeld heb ik nooit gehad met een gigabyte x48-dq6 en ep45-dq6 en ook niet met de ep45-ud3p die ik nog steeds heb. Maar nogmaals geen enkele vast loper.
Sinds woensdag ben ik ook in het bezit van dit plankje en hoewel ik op dit moment nog de F3 firmware heb draaien, herken ik het probleem. Wanneer ik de pc aanzet, duurt het zeker 15 seconden totdat er beeld is.

Voor wat het waard is en het misschien een probleem is op basis van de hardwarecombinatie; mijn hardware bestaat uit:
  • OCZ Platinum XTC OCZ3P1600LV6GK (triple channel)
  • Intel Core i7 965
  • Sapphire Radeon HD4870
  • 2x Velociraptor (S-ATA) in RAID 0 (checken op RAID devices duurt ook erg lang bij het opstarten!!)
  • DVD Writer (S-ATA)
Ok, ik heb vrijwel dezelfde config (alleen 2 x 4870 1GB), de RAID controle duurt inderdaad ook lang maar dan heb ik al wel beeld. Het lijkt mij ook meer iets van de videokaart dan van de BIOS te zijn. Volgens mij wacht de Sapphire gewoon even met beeld doorgeven...
het viel mij ook op bij mijn gigabyte bord (compleet ander model) dat komt waarschijnlijk door de backup bios en een soort van integriteits check op de bios voordat echt alles aan gaat. Verder lijkt dit geen invloed te hebben op mijn pc
Inmiddels draait deze firmware al ruim een week op mijn PC, en ik heb nog geen klachten of problemen gehad. Het changelog was voor mij aanleiding om deze update meteen te installeren (vooral de DualBIOS recovery verbetering is erg belangrijk voor het geval er iets foutgaat). Performance en stabiliteit zijn niet gewijzigd door deze update.
Er is ook sinds (vandaag?) een beta van de bios uit met rugnummer F5b.
Deze kun je op het forum vinden.
het forum? van GB of GoT?
Die van GB... ik hoorde het van me collega die dat mobo heeft dus heb geen link...
Heb hem hier ook sinds een week draaien :)
Draait ook sinds een week stabiel met F4
Met F3 had ik nog wat blue screens in samenwerking met mijn grafische kaart.

[Reactie gewijzigd door ollie213 op 7 januari 2009 21:38]

Ja, ik (de spotter) vind dat je geen kritiek mag uiten als je er zelf niets aan gedaan hebt. Ik heb de link toegevoegd, omdat ik ook vond dat hij erbij hoorde. En ja ik heb m al een week draaien, maar ik heb m ook maandag aangemeld. Het duurde even voordat het door de moderatie heen was ;)

een beetje
offtopic:
Blijf bij jullie Vista Update Manager ook zeuren over de realtek-drivers van je LAN-kaart?
Ik had ze geinstalleerd, maar daardoor werkte mn NIC's niet meer, deinstallatie verhielp het probleem, maar ik krijg de update niet weg uit mn lijst. Ook niet wanneer ik de update "verberg"

[Reactie gewijzigd door Matis op 8 januari 2009 09:09]

ja klopt met vista icm met de nieuwe lan driver gaat het fout, niet installeren dus :) dus gewoon weer de cd drivers erin en klaar

[Reactie gewijzigd door killer2 op 8 januari 2009 12:57]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True