Software-update: Ccleaner 2.15.815

CCleaner logo (60 pix) Piriform heeft maandag versie 2.15.815 van zijn opschoontool Ccleaner uitgegeven. Dit programma verwijdert niet alleen de tijdelijke Windows- en internetbestanden, maar ook overbodige rommel van onder meer Windows Media Player, Google Toolbar, Firefox, Microsoft Office, Nero, Photoshop, Ad-aware en Winrar. Bovendien is het aantal programma's dat Ccleaner herkent eenvoudig uit te breiden. Verder kunnen ook fouten in het register en in snelkoppelingen worden opgelost en kunnen de cookies worden beheerd.

Ccleaner kan in drie varianten worden gedownload. De standaardversie wordt met 'Ccleaner Yahoo Toolbar' geleverd, let er dus goed op wat er aangevinkt staat tijdens de installatie. Daarnaast kunnen er op deze pagina versies worden gevonden zonder toolbar en met minder talen aan boord, wat een kleinere downloadgrootte oplevert. In deze release zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes in version 2.15.815:
 • Added command-line secure deletion. e.g. ccleaner.exe /delete "folder\*.*|MyFile.txt"
 • Added Google Chrome thumbnail cleaning.
 • Moved language files to /lang folder.
 • Improved options cookie list browser detection.
 • Fixed minor bug in XP prefetch cleaning.
 • Fixed bug in IE History Index.dat cleaning.
 • Fixed two minor compatibility bugs with Win98.
 • Installer engine updates.
 • Minor architecture improvements.
[break]
Ccleaner 2.15.815 screenshot (481 pix)
Versienummer 2.15.815
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista
Website Piriform
Download http://www.ccleaner.com/download/builds
Bestandsgrootte 899,00kB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

23-12-2008 • 00:07

24 Linkedin

Submitter: Domokun

Bron: Piriform

Update-historie

Reacties (24)

24
23
11
5
0
2
Wijzig sortering
Anoniem: 263742
23 december 2008 13:02
Allo,

Deze tool ruimt inderdaad de applicatie- en Windows-troep redelijk goed op onder XP en Vista.
Niet alles, maar dat hoeft ook niet ... weet wat je opruimt / laat opruimen !

Tja, zeuren over een Yahoo toolbar: uitkijken wat ik installeer doe ik altijd, door schade en irritatie wordt ik wijs (en ICT'er ...).

Opruimen van dooie registry-entries met deze tool doet ie aardig, alhoewel elke andere registry cleantool mogelijk nog wat zal vinden (clean logica is bij deze categorie tooling altijd anders).
Prefetch-meuk opruimen is ook een pluspunt (of de thuisgebruiker weet wat prefetch doet ... Google maar even !?).

Bij meerdere accounts op dezelfde PC: even de optie "Persoonlijk" inrichten met eigen TEMP directories voor alle gebruikersmappen en de meeste zooi is weg.

Minpuntje Crap-cleaner:
De grote mappen waar Windows zelf in cached blijven buiten schot, denk aan de miniatuur cache van tig "bekeken" foto's in de %windir.
Een paar duizend foto's anders ingedeeld in de Vista Fotogalerie als screensaver en daar staat 1,5 Gb bij mij.
Als ik dit opruim gaat deze goddank snelle Q6600 PC de volgende keer natuurlijk al die HD foto's opnieuw cachen, het blijft een kwestie van kiezen ...

Enne: hoe ruim ik de Windows-cache op van mijn gedeelde netwerk-mappen (ja hoor, mijn kids gebruiken die ook ...)

Gebruik ik dus nog steeds de "beperkte" opruim-functionaliteit van Windows zelf en de extra tool TuneUp Utils (een echte aanrader samen met CCleaner 'by the way').

Vanaf Win2000 doe ik geen clean-installs van WIndows meer, dezelfde ge-image-de XP installatie draait vrolijk soepel en snel dankzij o.a. deze Clean-tool sinds 2005.

M.Meels (gebruiker Windows 2 sinds 1993 tm Vista64 in 2008).
Anoniem: 114584
23 december 2008 13:54
Geweldig tooltje, toch kwam ik pas een probleempje tegen: http://forum.piriform.com/index.php?showtopic=9465

Zo te zien hebben ze dat nog niet opgelost.
of je klikt op other builds en neemt de slim versie zonder toolbar.... ;)
http://www.ccleaner.com/download/builds
de slim versie is 900kb.... tov 3 megabyte /met/ toolbar!
3 keer zo groot alleen maar door die toolbar!

a) yahoo kan niet programmeren ofzo? 2 MB voor een toolbar, terwijl een praktische toepassing die selectief onderdelen van veel programma's kan verwijderen minder dan de helft nodig heeft.
b) aangezien het dus aanzienlijk meer internetverkeer genereert en reclame is, valt dit volgens mij onder Spam...
Ccleaner kan in drie varianten worden gedownload. De standaardversie wordt met 'Ccleaner Yahoo Toolbar' geleverd, let er dus goed op wat er aangevinkt staat tijdens de installatie.
dat is eerder crap installer dan crap cleaner :)
Als het hierdoor gratis word, waarom niet? Mensen die mindless doorklikken verdienen het om zo een toolbar te krijgen.
Inderdaad. Dit programma doet zijn werk echt goed en ik ben blij dat er geen verplichte toolbars of zo zijn toegevoegd zoals met bsplayer is gebeurd. Veel mensen klikken inderdaad gewoon op next, next, ... maar dan moeten ze ook niet klagen dat er een toolbar (het is van Yahoo dus spyware of zo kun je het niet echt noemen) wordt geinstalleerd. De ontwikkelaars kunnen toch ook niet alles gratis doen. Ik heb liever een toolbar die optioneel is en die je gewoon kan uitvinken dan verplichte reclame in het programma. Veel 'tweakers' hebben de gewoonte om snel te beginnen klagen (securom, drm, shareware) en meestal is dit terecht maar om direct een programma als crap te labelen omdat dit een optionele toolbar van Yahoo meelevert gaat toch iets te ver.

Ik gebruik ccleaner nu al een jaar of 3 en ik ben er erg tevreden over. Het helpt vooral om m'n browsers eens goed te cleanen. Ik werk hoofdzakelijk met opera en af en toe eens met IE en FF en ccleaner zorgt ervoor dat alles een stuk sneller opstart en reageert. Een ander pluspunt is dat het telkens vraagd of je een backup wil maken voor je een permanente actie wil ondernemen. Normaal is het cleanen van de cashes redelijk veilig maar ccleaner zorgt ervoor dat je safe kunt spelen en dat je nooit schade kunt veroorzaken zolang je je verstand gebruikt en niets overhaast doet.

[Reactie gewijzigd door PierreG op 23 december 2008 03:35]

Ik ga er mee akkoord dat het een goed programmatje is, maar ik ga wel akkoord met webjunkie dat het dwaas is dat die toolbar standaard aanstaat.

Ik krijg het ervan dat te pas en te onpas die yahoo of google toolbars mee geinstalleerd worden. Zeker van een programma dat net rotzooi opruimt zou ik dit niet verwachten. "hey ik ga men pc opkuisen" en wat later merk je dat een totaal nutteloze en irritante toolbar zich in je browser bevindt.

Ik heb vorig jaar pc's gerepareerd en opgekuist als studentenjob, en bijna elke pc had wel een of andere toolbar geïnstalleerd. Toen ik vroeg of ze die gebruikten was het antwoord 99%: neen, die stond daar plots.

Als het dan toch een optionele toolbar is, zet hem dan ook standaard uit. Dan geef je de mensen die het willen gebruiken de keuze om het aan te zetten. De rest heeft er geen last van.

Agressieve reclame zoals dit zou gewoon niet mogen. Het is te opdringerig en jan modaal is de pineut. Zeker bij een "remove ongewenste items" tool moet je geen ongewenste dingen installeren.

Dat gezegd zijnde, het is nog altijd een goede tool, al gebruik ik hem niet vaak meer.
Ik vind dit niet agressieve reclame,
je moet gewoon opletten wat je klikt,
heb het ook met schade en schand moeten leren om niet zomaar door elke installer door te klikken.
En gratis dingen maken kost geld en daar maken sommige bedrijven gebruik van om zo geld binnen te halen van mensen die niet nadenken.

On topic:

Ik vind Crap Cleaner ook handig.
Zeker als ik weer een pc met virussen en spyware enzo onder ogen krijg, kan ik met dit tooltje al snel wat rommel opruimen voor ik met virusscanners etc begin.
Scheelt soms de helft in scantijd. (tem directories enzo van microsoft)
Anoniem: 211380
@Psilax23 december 2008 11:34
Ja zeg wel, 't is ongelooflijk hoeveel rommel en temps er achterblijven op je PC. Mijn Pc krijgt maandelijks een grote onderhoudsbeurt hoor!
Als je een beetje slim bent dan download en installer je de "slim" versie van hun download pagina en heb je een installer zonder optionele toolbar :) Je moet het even weten, ok, maar ze bieden het toch gewoon aan.

En ja, het programma is geheel gratis dus ze moeten waarschijnlijk toch iets doen om (in dit geval sponsor)inkomsten te krijgen ;)

top programmaatje!

[Reactie gewijzigd door Nielzie op 23 december 2008 21:11]

Ik kan eigenlijk maar een nadeel van dit verder perfecte programma bedenken, en dat is de update frequentie, om de 2 weken krijg je weer dat schermpje dat er een nieuwe versie is. Da's ff leuk maar heb nu inmiddels in gesteld niet meer naar updates te zoeken. kom ik ook nog eens toe aan andere zaken.
Een regelmatige update frequentie van een goed stukje software is tegenwoordig ook al een minpunt?
Vind het juist wel fijn dat ze het blijven updaten, elke software heeft bugs dus alles wat ze er zo uit kunnen halen zal het programma alleen maar ten goede komen.
Liever teveel updates dan te weinig.

OT:
Geweldig stukje software, een must voor iedereen die (veel) met computers werkt.
En toch ben ik het ergens eens met Warzel; een auto-update of silent update op de achtergrond zou hier ook meer dan welkom zijn.

Exe's downloaden, programma sluiten, installer runnen en programma weer opstarten, das een pak werk voor dikwijls maar minor improvements.
inderdaad, maar dat kan weer niet in verband met die Yahoo Toolbar. Het is volgens mij gewoon beleid daar om maar zoveel mogelijk updates de wereld in te sturen zodat ze zoveel mogelijk aan die Toolbars verdienen. Maar goed, ook hun goed recht want ze leveren een prima stuk gratis software dus hoe ze er nog wat aan willen verdienen moeten ze zelf weten. Maar licht irritant zijn al die updates wel.
Met iedere keer een nieuwe update vergroot je wel de kans dat de toolbar alsnog wordt geinstalleerd.
Geweldig stukje software, maar ik raad mensen altijd aan om van de register cleaner af te blijven. Enige minpunt aan dit stukje software.
En waarom wil je ons dat afraden? Wat doet het programma verkeerd of waar is het ooit misgegaan bij jou?
Een tijd geleden heeft in de c't gestaan dat het opruimen van het register totaal geen snelheidsvoordeel oplevert. Dat hadden ze toen getest met twee identieke pc's. Een waarvan ze het register opruimten (en er viel heel wat op te ruimen) en de ander lieten ze met rust. Vervolgens wat snelheidstests gedaan, en er was geen statistisch verschil (maw, alle verschillen zaten binnen de foutmarge).

Maar ze stipten wel aan dat het geen kwaad kan. Dus waarom Neko het afraadt, begrijp ik niet. Het ruimt op, als je dat een fijn gevoel vindt, moet je dat doen. Het geeft geen performance-voordeel, maar het maakt ook niets kapot.
Ja, daar ben ik nu ook wel benieuwd naar, ik keek zelfs speciaal bij dit artikel of er mensen waren die register opruimen afraden en waarom. Ik ruim mijn register al jaren op en nog nooit problemen gehad (of mijn computer sneller werd, dat weet ik niet maar het voelt wel zo :) )
Anoniem: 157137
@teek223 december 2008 11:48
Register cleaner is vooral handig als bij uninstallatie registerkeys achterblijven die bij herinstallatie problemen kunnen geven ;)
Ik vind het helemaal niet zo erg dat er een toolbar bij zit, deze toolbar is niet verplicht en helpt het programma gratis te houden. En zelfs al installeer je de toolbar, kan je 'm later gewoon weer verwijderen.
Anoniem: 255231
23 december 2008 01:43
Ook al moet je Yahoo toolbar steed uitvinken in installer, maakt nie uit. Is gewoon een super programmatje, een must have voor iedereen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee