Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 29 reacties
Bron: Asus

RaZoR BE liet weten dat Asus een BIOS update heeft uitgebracht voor de A7V133. Wat er verbeterd is in deze release wordt niet vermeld.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (29)

Ik heb ook deze update uitgevoerd. Hij gaf aan dat de Checksum ok was!
Maar na het uit- en aanzetten van mijn systeem geen beeld :(

Heeft er iemand een idee?

Want ik zit nu op mijn server te browsen :'(
Dat klinkt alsof de flash dus mislukt is. Als de PC nog wel boot kun je met een bootflop die je op een andere PC maakt de BIOS weer terug flashen naar een oudere versie.
Als ie zover niet komt (booten van de A: drive) moet het BIOS fysiek vervangen worden of flashen op een ander moederbord van hetzelfde type.

Maar begin eerst eens met het checken van kabels e.d. het zou altijd nog toevallig zoiets lulligs kunnen zijn.
Flas zal wel goed gegaan zijn, met 1009 had ik hetzelfde probleem als hem.
Na 50 keer aan/uitzetten deed ie het ineens
Met 1010 en 1010A had ik dat probleem niet.
1010 en 1010A :?
Waar haal jij die dan vandaan. Ik dacht dat 1008A de nieuwste was :Z

En ga me nu alsjeblieft niet vertellen dat je de A7V en A7V133 daar elkaar haalt |:(
ehhh ja dat gaatie wel neem ik aan anders mis ik een paar versies :)
Hoor je wel het POST piepje en even later de HDD ratelen van het opstarten? Zo ja > PCI VGA kaart erin.
Nee? Dan kun je proberen een bootflop te maken waarmee automatisch de BIOS opnieuw geflasht word (Ik weet niet of dat werkt voor de A7V133 :?) of je moet je BIOS Chip in iemand anders zijn A7V133 drukken en dan opnieuw flashen.

Edit:
Kijk eens wat ik zojuist zie. Wellich heb je hier wat aan:
http://www.tweakers.net/meuktracker/1856?t=1016806919&
(Bios Update A7V Bios - Had ook iemand zo'n probleem)
Als ik mijn 'defecte' bios in een andere mobo plaats, wat ik nog niet heb geprobeerd, dan doet die mobo het dan toch ook niet. Dus dan kan ik ook niet opnieuw de bios flashen.

Ik heb het vermoeden dat hij leeg is en opnieuw flashed zou kunnen worden in een (flash) eprom programmer.
Die laatste kan ik nog wel herinneren van vroeger om eigengemaakte software op Commodore 64 eproms mee te bakken.
Hot flashen

neem ander mobo,
boot
remove bios chip from running pc
place defect bios
perform flash.
remove bios
down pc, replace old bios

put 'new' bios in old mobo,
Boot
Pray to god.
Pray to god.
Werkelijk :)
Dit probleem had ik dus ook na te hebben geflashed naar 1008. Ook geen beeld, fans spinnen op en daarna nix! PANIEK!

Afijn, even rondvragen en blijkt dus dat ik mīn BIOS moest resetten naar defaults. Ik zoeken naar pinnetjes om jumper op te zetten, jammer dus...geen pinnetjes alleen maar 2 padjes op het mainboard. Deze even met een draadje aan elkaar verbonden, stroom erop, stroom eraf, draadje weg en duimen maar...

Ik drukt de schakelaar in en jawel!! Hij doet īt weer....

Moraal van dit verhaal : ga niet gelijk aan de gang met hotflashen oid maar begin met het simpelste...
Voor de ASUS A7V is er ook een nieuwe BIOS, versie 1010A, geen idee wat er nieuw aan is, ik heb t vanmorgen al ingestuurd als meuk ... maar t staat er nog niet tussen ...

Dus heb je de KT133 versie kijk dan ff op www.asuscom.de
Ik was er net even mee bezig, maar dat ik op Product wilde zoeken kon ik niets vinden onder de A7V, is dat een driver voor meerdere moederborden, of is de site van Asus nog niet up2date?
Worden we tegenwoordig zo verwend met directe links dat we niet meer zelf kunnen zoeken?
Kostte me maar een paar seconden:
ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIOS/Socket_A/VIA_Chipset/Apollo_KT13 3/A7V/1010A.zip

Deze BIOS is dus voor de A7V en NIET de A7V133!
De flashsoftware gaf aan met de checksum dat de bios sucsesvol was.
Ook na het boodschappen doen, eten koken, eten en afwassen enz. het batterijtje weer terug geplaatst te hebben, start ie nog steeds niet op; geen beeld geen piep geen niets.
Dus een bootflop werkt ook niet.

Ik weet in ieder geval wel dat ik een a7v133 mobo en biosupdate (1008) heb. :'(

De enige oplossing die ik nu zelf kan bedenken is een nieuwe bios door Asus laten opsturen van 25 USD.
Ken je dan helemaal niemand die ook een A7V133 heeft. Flashen is bij mij ook eens misgegaan en toen heb ik de BIOS geflasht bij een kameraad van mij die ook de A7V133 had.

(Weet iemand anders misschien of je de A7V133 BIOS ook op een andere MOBO kunt flashen? Dus BIOS-Chips omwisselen en geforceerd flashen. Mits de ROM's compatible zijn uiteraard. A7V133/A7V bijvoorbeeld ??)
Ja, je kan ook gewoon hotflashen met een ander moederbord, als ie maar een beetje lijkt. Ik heb een keer mijn Asus A7V133 'gered' met behulp van een Asus K7V en dat ging prima.

(okey, achteraf hoefde het niet, want het bleek dat ik opeens een aangesloten CPU-koeler nodig had om op te starten :) |:( )
klinkt allemaal lekker hier.... Ik heb nog nooit m'n A7V133 geflashed, ook weinig problemen hier. Wat zijn de voordelen van flashen?

Zo te lezen weet niemand eigenlijk waarom ie het doet (hopen dat alles "beter" wordt?) Maar ik ben makkelijk te overtuigen!

Iemand positieve ervaringen met 1008A???
Je moet flashen als je problemen hebt die volgens de changelog zijn opgelost. Heb je geen problemen dan heeft het over het algemeen weinig nut. Een bugfix voor een bug die je toch niet hebt heeft niet zo veel zin. Eventueel kan prestatiewinst een reden zijn, maar als dit maar een paar procent is, zou ik het toch af raden.
First Post :)

Hmmz,ik ga zo hem gelijk even flashen.
Ik betwijfel of ik er iets van zal merken maar het kan nooit geen kwaad.
Ik wou alleen dat Asus eens begon met release info erbij zetten.
Tot welke xp processor ondersteund deze bios versie, weet iemand dat?
Heb de 1008 erop, perfect, aangezien ik nog 1004 erop had maar daar niet tevreden over was, dus dacht even flashen (mijn eerste keer, yeppie :) maar werkt hier perfect dus.
welke aap zit hier alles met "grappig" te beoordelen?
Wat ik nog steeds zo stom find dat ze de detecteer snelheid niet versnellen van de Promis chip :( :(.
bij de 1006 was het nog acceptabel maar ze doen er niks aan en alweer geen releas notes :(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True