Software-update: Internet Explorer 7 beta 2 build 5346.5

Internet Explorer 7-logoDe ontwikkelaars van Internet Explorer hebben op hun weblog IEBlog een nieuwe bètaversie aangekondigd van de webbrowser. Internet Explorer 7 is de nieuwste tak van de met Windows Vista standaard meegeleverde browser. In vergelijking met de 6-serie van IE zal deze branche een aantal nieuwe features bevatten, waaronder het browsen met behulp van tabs, verbeterde ondersteuning van het PNG-formaat en beveiligingen zoals antispoofing- en antiphishingtechnologie om de gebruiker veiliger over het net te laten surfen. Daarnaast kunnen RSS-feeds verzameld worden en zal IE7 zich beter aan de webstandaards en -formaten houden. In tegenstelling tot de vorige uitgebrachte builds is deze release een volwaardige bètaversie; Microsoft geeft op beta 2 zelfs telefonische ondersteuning voor de gebruikers die in Noord-Amerika, Duitsland en Japan wonen. Voor deze landen zal de komende weken een aparte versie worden beschikbaar gesteld die voorzien is van het taalpakket van het betreffende land, en daarbij is het de bedoeling dat er ook een FIns en Arabisch taalpakket wordt ontwikkeld. Internet Explorer 7 beta 2 kan gedownload worden voor Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1, Windows Server 2003 SP1 IA-64 en de x64-edities van Windows XP en Windows Server 2003. Op IEBlog vinden we de volgende release notes van beta 2:

We acted on a lot of the feedback and bug reports from the previous public releases. In particular, I feel good about changes we made based on reports from web developers around some CSS behaviors, application compatibility feedback, reliability data (yes, we do analyze the information that comes when you click “Send Error Report”), and user experience feedback. People on the team will post additional details about changes over the next few days.
Versienummer 7 beta 2 build 5346.5
Besturingssystemen Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP x64, Windows Server 2003 IA-64
Website IEBlog
Download http://www.microsoft.com/windows/ie/downloads/default.mspx
Bestandsgrootte 23,30MB
Licentietype Voorwaarden (GNU/BSD/etc.)

Reacties (77)

Wijzig sortering
Anoniem: 163134
25 april 2006 12:09
Kan iemand mij vertellen waarom de download zo groot hoeft te zijn? 23MB, terwijl de meeste andere browsers nog geen 25% van deze grootte halen (Firefox: 5MB, Opera: 4Mb, ...)

Zie deze post niet als MS-bashing... Ik vraag me gewoon af hoe dit komt...
Ik download hem nu en hij blijkt 11,9MB te zijn, dus waar T.net die 23MB vandaan haalt...? Maargoed, alsnog meer dan dubbel zo groot als FF.
23MB zal wel zijn voor het hele pakket voor alle windows versies, normaal download de installer enkel de bestanden die jij nodig hebt
Het draait toch alleen maar op XP?

Firefox is wel voor alle windows versies (9x t/m Viesta)
Meer bloat.

(ook geen MS bashing, dit is domweg de reden)
Als je wilt upgraden vanaf een vorige versie van IE7 moet je deze eerst via Software Toevoegen/Verwijderen (Add/Remove Software) uit het Configuratiescherm verwijderen. Er is dus geen upgradefunctie van vorige IE7 versies. Dat vind ik best vervelend, moet je weer 2 rebooten (1x oude verwijderen, 1x nieuwe installeren).
Anoniem: 137466
25 april 2006 11:44
daar sta je dan met je windows2000 ;(
Tijd voor een OS van minder dan 7 jaar oud? :P

Of Firefox pakken..
En dan? Een OS van 5 jaar oud??? (Windows XP komt uit 2001)

Volgens de pricewatch moet dat OS zelfs nog € 350,- punten kosten!!!!

Ik ben toch niet gek?
Laat dat nou net het OS zijn wat als meest recente desktop OS door MS is uitgebracht :+
Windows 2000 is al bijna 7 jaar oud. Ik vind het dus niet raar dat ze er geen moeite insteken. Persoonlijk vindt ik dat de meeste mensen die op Windows 2000 zitten een overstap moeten maken naar Windows XP. Ook op trage computers want je kunt alle dingen uitzetten dit vertragen.

Voor bedrijven vindt ik IE7 niet belangerijk, deze kunnen gewoon IE6 blijven gebruiken.
Niet echt gegronde post.

Waarom zou je geld willen investeren in zo een overstap als het geen extra nut levert?
Omdat je dan wel de nieuste ie kan downloaden :+
offtopic:
Daar hebben we weer de hollandse zuinigheid.
Wat dacht je van betere ondersteuning van software en hardware, betere veiligheid, meer gebruikersgemak dus efficienter werken. Je kan natuurlijk ook gewoon windows 95 blijven gebruiken want daar kun je in theorie ook dezelfde dingen mee. Maar of je gebruikers daar nou zo vrolijk van worden of efficient mee werken?

Waarom heb je zo'n hekel aan innovatie, als ik vragen mag? Moeten we allemaal maar weer als holbewoners gaan leven?
Innovatie is de motor van de economie!
Kruip eens onder je steen vandaan!
@Vastloper:
ik heb zelf met behulp van nlite win2k zover gekregen dat het niet meer dan 32mbgeheugen verbuikt, standaard. Dat was op een pc waar maar 32 mb geheugen inzit en een 133mhz P1. Ik denk niet dat me dat zelfde geintje weer gaat lukken met XP. En kwa efficiëntie maakt win2k en xp niets uit als je XP in 2k modus zet. Ja de icoontjes zien er iets beter uit, maar dat is nu niet echt efficiënter ofzo. (Ik was trouwens niet vanplan om IE7 hier op te zetten, FF doet het ook prima en werkt wel op Win2K)

@Jan mdkan:
Persoonlijk vindt ik
Persoonlijk vind ik dat mensen die vind ik met dt schrijven hun bek moeten houden. Maar daar heb jij toch ook geen boodschap aan? Net zoals ik het niet relevant vind dat jij vindt dat iedereen maar naar XP over moet stappen. Ik vind het wel interressant wanneer je daar ok nog (enig sinds) zinnige argumenten voor geeft.

En waarom zouden bedrijven niet naar IE7 mogen van jou ? Een aantal nieuwe features lijken mij toch behoorlijk handig binnen een bedrijf. Bijvoorbeeld de RSS ondersteuning, of de betere ondersteuning van de standaarden. Dan zien bedrijven eindelijk ook eens van voor een gedrochten van websites ze soms hebben.

Een rede waarom bedrijven niet ipv IE7 zomaar FF kunnen gebruiken is dat het niet met 1 policie (oid) makkelijk voor het hele netwerk in te stellen is. (maar het fijne weet ik daar niet van)
Windows 2000 is al bijna 7 jaar oud. Ik vind het dus niet raar dat ze er geen moeite insteken. Persoonlijk vindt ik dat de meeste mensen die op Windows 2000 zitten een overstap moeten maken naar Windows XP. Ook op trage computers want je kunt alle dingen uitzetten dit vertragen.
1. Afgezien van de Teletubbie interface en wat meer drivers standaard aan boord, zit er geen enkele wezenlijke verbetering in XP t.o.v. 2000

2. Ze hoeven geen moeite te doen om het op 2000 te laten werken. In tegendeel, ze hebben juist moeite gedaan om het alleen op 2000 niet te laten werken.
ALLES wat een browser nodig heeft van XP zit ook in 2000. Dit is pure en-passant marketing van Microsoft om mensen richting XP te dwingen.
Het gaat erom dat IE7 strikt genomen gewoon een browser is, en dus gewoon een programma is. Als iets op XP-SP2 wel werkt en op alles daarvoor niet, duidt dat op een keiharde check. Er is technisch geen enkele reden te bedenken waarom bepaalde software op win2k niet zou werken, als het op XP-SP2 wel werkt.

Het is dus niet zo dat ze niet de moeite nemen om het win2000 """"compatible"""" te maken, maar dat ze juist wél de moeite nemen om te zorgen dat het er niét op werkt!
(edit: oeps, dat zei Jace dus ook al :))
bijna 7 jaar? Overdrijven is ook een vak, net 6 jaar oud is juister.
Windows 2000 wordt sowieso veel op werkstations gebruikt en dus is internetgemak niet echt een primair vereiste. Persoonlijk vind ik nl. het tabbrowsing ideaal in versie 7.
Opera 9 doet het werk wel, en nog beter ook.
:*)
De nieuwe printfunctionaliteit van IE 7 is echt briljant vergeleken met voorheen en ook vergeleken met de meeste andere browsers
Kan je dan ook vermelden wat die printfunctionaliteit zo speciaal maakt? Niet iedereen heeft IE7 ter beschikking...

Bedankt!
Ik kan me herinneren dat IE7 de website zo schaalt (in de breedte) dat er geen text buiten het papier valt. Zo heb je dus altijd de hele pagina op papier :Y)

Dat vind ik dan een van de weinige pluspunten van IE7. FF is in mijn ogen nog steeds zo veel beter. RSS feed integratie is beter (en vooral minder omslachtig), en de UI ziet er niet zo overdreven bloated uit.

Maargoed, misschien valt dit in vista allemaal wel mee. Ik hou het nu nog even bij XP en FF 1.5.0.2
Anoniem: 163134
@weebl25 april 2006 12:12
Ik maak altijd een aparte print-css die het menu en irrelevante zaken op de website tijdens het printen achterwege laat en die geen fixed width instelt voor de content... De browser zal dan automatisch wrappen wanneer het te breed dreigt te worden...
Anoniem: 66422
@weebl25 april 2006 12:53
fijn voor jou, maar ik heb nog nooit de behoefte gehad een website van je te printen. Van andere lamme apen die zo'n print css nalaten echter wel, dus ben ik wel blij met deze feature!
Ik heb het idee dat mijn lettertype veranderd is...kan niet vinden wat. Iemand hier ook ervaring mee?
In IE7 werkt cleartype :+ Dat was niet zo met IE6. Misschien is dat het...
Huh, IE6 werkt wel met cleartype hoor, alleen houdt IE6 zich gewoon aan wat er door de gebruiker is ingesteld (systeem-wijd).
Zoals gezegd hebben ze bij MS het (m.i. achterlijke) idee gehad dat je browser zich niets hoeft aan te trekken van de system-wide font rendering settings.

Hun verklaring: "we hebben er spijt van dat cleartype niet standaard aan staat in XP. Dus zetten we het nu voor *IE* maar standaard aan."
En zonder erbij na te denken dat er users zijn die een CRT scherm hebben, of een TFT-panel met BGR (ipv RGB) pixels, of een ander medium waarop cleartype niet werkt.
in je options cleartype uitschakelen, onder advanced
Heeft iemand ook problemen dat de "tabs" niet meer getoond worden?
Je kunt tabbed browsing aan en uit zetten. (in de options). Heb je tab browsing misschien gewoon uit staan.
heb ik ook last van, in de vorige beta2 preview versies was wel alles goed.... vreemd.
de setup bestand uitpakken, vervolgens in update mapje heb je een .exe bestand. begint met m ofzo, weet niet uit me hoofd. das een patch ofzo, die runnen en voila je hebt weer tabs
Gebruik al sinds de eerste beta 7 ipv 6. Ik vind IE6 nu arrenmoei. Ik ga niet meer terug.

Zitten nog wel een paar rottigheidjes in.
1. Soms krijg ik een oude pagina en moet ik handmatig refreshen om wel de actuele pagina te krijgen.
2. Bij een pagerefresh steelt IE7 de focus. Dus als IE in de achtergrond draait en de pagina wordt gerefreshed zit je opeens niet meer in de actieve applicatie.
Anoniem: 57444
@ijmert25 april 2006 14:05
Is puntje 2, focus 'stelen', in deze bèta opgelost? Dat was voor mij nl. de reden om hem er weer af te gooien. Erug irritant.
Je bedoeld dat als een website een redirect doet terwijl jij een nieuwe URL aan het intiepen bent? Of Dat als een website aan het laden is en je ramt op Esc, dat ie dat een andere URL neerzet, ook al was je al iets nieuws aan het tiepen?
Dat bedoel ik ja ;)
Gebruik al sinds de eerste beta 7 ipv 6. Ik vind IE6 nu arrenmoei. Ik ga niet meer terug.
Aldus een vast geroeste Internet Explorer gebruiker :P
Hoop dat deze eindelijk weer zo goed is als Beta 1, want alles daarna geeft sommige sites niet goed weer.
Dat kan natuurlijk ook aan die sites liggen.

Het is soms best wel zinvol om siteeigenaren te waarschuwen als hun site niet rendert in IE 7.
Zeker als je strict mode pagina's hebt gebouwd met speciale hacks voor IE.
Het kan best zijn dat ze speciale instellingen hebben voor IE die door IE7 niet meer hetzelfde worden gerenderd in strictmode (met strict doctype in header).

In quirksmode zou de rendering nog redelijk IE 6 compliant moeten zijn maar instrictmode is de rendering sterk veranderd om meer CSS compliant te zijn.

Sites die dus gebruik maken van te algemene hacks voor IE en wel strict doctypes hanteren zullen mogelijk anders renderen in IE7
Ik moet zeggen dat met de vorige Beta mijn websites vaak beter gerenderd werden dan IE6 deed, xHTML1.1.
Hoop eigenlijk dat het nu nog steeds zo is, en dat hacks niet of zelden nodig zijn.
Dat mag je van mij uitleggen, waarom zou xHTML niet voor websites bedoelt zijn?
Ik dacht dat IE7 nog geen xhtml ondersteunt dus zullen de pagina's vermoedelijk niet als strict doctype worden gerenderd.
XHTML is, afgezien verder doorgevoerde module-idee, weinig anders dan XHTML 1.0 strict. Dus wat is het probleem? En een HTML-standaard die NIET voor websites bedoeld is? Uhhu.
Voor zover ik weet is xhtml 1.1 inderdaad niet bedoeld voor websites het is alleen maar een basis voor later gebruik.
Deze maakt ook gebruik van modules


Voor websites gebruik je dus alleen de xhtml 1.0 serie
xhtml = Extensible Hyper Text Markup Language
html = Hyper Text Markup Language

Ga mij nu maar eens wijs maken dat XHTML welke versie dan ook niet bedoeld is voor het web.

Overigens komt XHTML eigenlijk bij XML vandaan.

XML is eigenlijk niet bedoeld voor website, maar ook XML kun je gebruiken voor websites.(In combinatie met XSLT bijvoorbeeld). XHTML is juist weer wel bedoeld voor het Web.
Waar anders kom je de XHTML tags tegen?
Zucht..

Het gaat hier over versie 1.1 welke eigenlijk een tussen versie is voor de ontwikelaars van Xhtml 2.0.

1.1 is nooit bedoeld geweest voor het gebruik in websites daarvoor is 1.0 en nu 2.0
xHTML 1.1 is helemaal niet bedoeld voor websites, dus dat daar wat fout gaat lijkt met sowieso duidelijk ;)
Ik hoop dat ik van het 99% resources pakken af ben.
Dat was wel irritant, maar ja, het is en blijft een beta. :)
Dat kan mogelijk liggen aan bepaalde plugins/extenties van IE zoals toolbars (bv google-, msn-, developerstoolbar) .
Probeer in dat geval IE7 sowieso eens zonder add-ons
Zie Start | Programs | Accessories | System Tools.
Ik had er geen extensies/plug-ins bij. :)
Dus daar kan het niet aan gelegen hebben...

M'n laptop kan trouwens niet lachen om de nieuwe Quick tabs...
Gaat hij aardig over z'n gier...
Maar ja, het ook niet zo'n snelle... :)
Quick tabs overzicht gaat nog nergens soepel heb ik gemerkt ;)
Ik snap niet waar de tabs blijven. Als ik ctrl klik op een link gebeurt er niets, als ik dan IE wil afsluiten vraagt hij of ik alle tabs wil sluiten. Ik heb bij de beta 1 wel de tabs gezien. Iemand last van het zelfde? Of moet ik iets aanzetten?

Verder is de standaard zoekmachine google, ik zou denken dat MS gewoon MSN search zou gebruiken.
Ik ben mijn tabs ook kwijt met deze versie ;(
verder werken de toolbars ook nogal raar, om mijn norton av toolbar te verwijderen dien ik mijn google toolbar te verwijderen :?

edit: zoals door ugibugi beschreven dien je het installatiebestand uit te pakken en in de dir update het bestand xmllitesetup.exe uit te voeren om de tabs terug te zien te krijgen...

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee