Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 346, views: 214.370 •

De One voor de huiskamer?

Hoewel Microsoft in tegenstelling tot Sony direct bij de aankondiging het apparaat toonde waar het om gaat, is er nog veel onduidelijk rond de Xbox One. Na afloop gaven Microsoft-medewerkers stukje bij beetje informatie over prangende kwesties vrij, zoals over het niet kunnen verwisselen van de hdd, de eis dat de console elke dag minstens een keer verbinding maakt en het feit dat de Kinect-microfoon continu aanstaat. Onduidelijk is wat er gebeurt met tweedehandsgames. Game-installs worden gekoppeld aan accounts en een tweede install is wel mogelijk, maar alleen tegen betaling. "We hebben een systeem waarbij je de digitale content van een gespeelde game kan inwisselen bij een winkel", is alles wat Microsoft-marketingmedewerker Phil Harrison tegen Eurogamer kwijt wil.

Op het gebied van hardware is weinig schokkends aangekondigd. De Xbox One is een x86-computer die door Microsoft is geoptimaliseerd voor multimedia. Wat cpu, gpu en opslag betreft lijkt het een goede doorontwikkeling, waar de console nog wel even mee vooruit kan. Ook de verandering van de d-pad is evolutionair en niet revolutionair. Microsoft moet het vooral van de nieuwe Kinect hebben. De demonstratie die Microsoft met spraak- en gebarenherkenning hield, was indrukwekkend, maar het is de vraag of het in de praktijk ook zo vloeiend werkt. De grote vraag is wanneer ondersteuning voor de Nederlandse taal wordt doorgevoerd. Zoals Apple met Siri laat zien, kan dat wel even duren.

De demonstratie met spraak- en gebarenherkenning in combinatie met Kinect

Microsoft demonstreerde verder gelikte interactieve tv-diensten voor bijvoorbeeld basketbal en American football. Opnieuw is het de vraag in hoeverre we in Nederland, als kleine markt, vergelijkbare diensten kunnen verwachten. Als Microsoft wereldwijd snel lokale content en diensten kan aanbieden via de console, heeft het een sterke troef in handen, die Google TV en wellicht Apples komende televisieplatform het nakijken kan geven. Anders blijft de Xbox One toch vooral een gameconsole met wat leuke extra's.

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deMicrosoft Xbox One 500GB


Reacties (346)

Reactiefilter:-13460325+1208+221+32
1 2 3 ... 11
Dat je Game of Thrones niets aan vind ok. Maar bagger is het zeker niet.
Misschien is het moeilijk om 10 verhalen tegelijk te volgen, maar ondertussen wel 10 andere series kijken en volgen. Er wordt in elk geval beter geacteerd dan in menig andere series.
offtopic:
Vindt je*

Ben je nou aan het trollen of meen je dit serieus? Ik heb in ieder geval nog nooit zo'n grote onzin gehoord. Wat heeft het veel lezen van boeken nou te maken met het wel of niet leuk vinden van Game of Thrones? :P Wist dat Game of Thrones gebaseerd is op een zeer populaire boekenserie genaamd A Song of Ice and Fire?

[Reactie gewijzigd door Walance op 24 mei 2013 09:50]

@Walance weet ik, die waren ook niet zo slecht als de tv serie :Y)
Afgezien van het feit dat ik bijna geen TV meer kijk maak ik mij eerder zorgen dat Kinect mij niet filmt terwijl ik met m'n vriendin op de bank lig te knuffelen...

Verschikkelijk idee, na 2 generaties trouw op de Xbox te hebben gegamed ga ik toch echt over naar Playstation :)
misschien kan je je eigen streamingdienst beginnen? :+
Nou heeft de PS4 ook een nieuwe 'eyetoy'... zelfde vraag
Ik heb precies het zelfde. Na de xbox en 360 ga ik waarschijnlijk de stap naar Playstation maken. Of er moeten hele vette dingen van E3 komen.
Tip: Stap over op de PC. Dat is nog veel beter dan zo'n consoles.
Moet de Kinect 2.0 dan verplicht aangesloten zijn om de XBox One ueberhaupt te kunnen gebruiken?
Dat kon ik niet uitmaken uit het artikel.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 24 mei 2013 14:39]

- Gebruikte games gaan je de nieuw prijs kosten.

- Xbox One TV is alleen voor US eerst.

- Always-on is nodig.

- Apparaat wat eruit ziet als een oude VCR.

Nee, dit wordt het voor mij zeker niet.
Always on is niet nodig. Slechts 1 keer in de 24 uur. Geen probleem dus bij een internet storing oid.
Kunnen ze het dan niet even goed weg laten?

Kan iemand de redenering van Microsoft toelichten?
Kunnen ze het dan niet even goed weg laten?

Kan iemand de redenering van Microsoft toelichten?
Laten we maar eerst wachten dat alles 100% productie klaar is. Veranderen nog zo vaak dingen op laatste moment of dingen die verkeerd word verteld aan pers omdat men nog zelf nog niet 100% over uit is.

Kan bijvoorbeeld ook best zijn dat als je blu ray van de game er gewoon instopt dat internet helemaal niet nodig is, alleen als je spel zonder blu ray wilt spelen vanaf de hdd.
Nu heeft Microsoft al toegezegd dat de "eens in de 24 uur online" een mogelijk scenario is.
"There have been reports of a specific time period — those were discussions of potential scenarios, but we have not confirmed any details today, nor will we be," Microsoft said.
bron: polygon
Dit was trouwens een reactie op een een interview waar wordt gesuggereerd dat het de console 1x per dag online moet
Kotaku: If I’m playing a single player game, do I have to be online at least once per hour or something like that? Or can I go weeks and weeks?
Harrison: I believe it’s 24 hours.
Kotaku: I’d have to connect online once every day.
Harrison: Correct.
Maar goed wanneer je zoekt op xbox one 24 online
Zie je direct al dat de media dit kleine interviewtje opblaast tot 100% waarheid. Microsoft maakt hier waarschijnlijk gewoon simpelweg gebruik van. Publiciteit is publiciteit uiteraard. Sterker nog, wanneer ze hun onlinebeleid versoepelen is het altijd beter dan dat iedereen dacht. Van altijd online --> 1x per 24 uur --> alleen in bepaalde gevallen 1x per 24 uur online.

Het blijft natuurlijk wel controverse imho. Miscrosft wil graag dat dat ding van hun zo vaak mogelijk online is. Hetzij voor verificatie, nieuws maar waarschijnlijk ook gegevens/statistieken verzamelen.
Het is natuurlijk doodsimpel om door te hebben waarom Microsoft jou als gebruiker online wil hebben. En je kunt er dan ook prima vanuit gaan dat dit de 'tussenweg' is die MS heeft gekozen. Was er een andere uitweg? Nee. Ze hadden al iets over online geroepen, kregen een storm aan kritiek, en dit is de meest afgeslankte versie. Het gaat er sowieso komen, want het is te waardevol voor MS om te laten schieten.

- DRM / Een console die dagelijks online moet, kan dus dagelijks gecontroleerd worden. Xboxje ombouwen is er niet meer bij, want je bent dus om te kunnen spelen dagelijks minstens 1x op Xbox Live ingelogd waarbij er een check gedaan kan worden.

- Stats / Microsoft heeft door online te verplichten een permanente feed aan up to date gebruikersstatistieken en vooral ook: inzichten in de verkopen en gespeelde uren van elke game. Dat is informatie die waardevol is voor investeerders en uitgevers. De klant wordt niet gevraagd of hij die informatie wel wil delen (enigszins respectloos dus, maar wel MS' goed recht - toch houd ik er niet van).
Wel grappig dat mensen altijd klagen over hoe duur games wel niet zijn en als een fabrikant van een console dan maatregelen neemt om niet originele games/ombouwen te beperken is het weer niet goed.
En jij verwacht dat de games hierdoor goedkoper gaan worden? Dream on!
Integendeel zelfs: Als piraterij echt 100% onmogelijk wordt, wat houdt de uitgever tegen 100 of zelfs 150 EUR voor zijn spel te vragen? Zeg niet dat mensen het er niet aan zouden geven....
Als je gewoon de optie krijgt om dit in/uit te kunnen schakelen is dit wel een cva punt. Als u console update terwijl je niet thuis bent en/of games lijkt dit me wel een handig iets.
Men spreekt van een mogelijk scenario, dus men zegt niet dat het daadwerkelijk zo zal zijn (zie de update bij de Always on link). Ik denk dat Microsoft er intern zelf nog niet uit is en dat er daarom gemixte berichten naar buiten komen. Sowieso is het iets dat ze er softwarematig eenvoudig weer kunnen uit slopen of achteraf invoeren.
Persoonlijk ben ik wel voor een Always on optie. Niet voor DRM weliswaar, maar het feit dat alles up to date zou zijn van games wanneer ik thuis kom en wil gamen zou toch leuk zijn. Mogelijk willen ze het gebruiken om gemodde consoles sneller te ontdekken en te bannen en heeft het verder weinig met de mogelijkheden te maken.
Niet de redenering van alleen maar MS maar ik zie ook de voordelen voor de gamer.

Het gezeik weten we wel de CON's
Nu de PRO's.

+ geen disk swappen.
+ auto updates.
+ direct kunnen gamen minder wachten.

Het is dus een trade off.
De PS4 heeft alle bovengenoemde voordelen - en geen beperking op het gebruik van 2e hands games. Hoezo trade off? Alsof het een het ander uitsluit...
Als zonder disc gamen is op PS4 worden ze ook account locked je denkt toch niet dat ze zonder disc gamen gaan toe laten zonder lock op het systeem.
Zover ik weet heb ik nog nergens specifiek gelezen dat PS4 niet de zelfde beperkingen op zouden leggen ivm 2de hands games. Zoals Microsoft zeggen ze dat ze 2de hands games zullen ondersteunen. Over de strings daar aan vast gangen is Sony nog niet zo spraakzaam geweest. Je kan er op rekenen dat je niet gewoon een game zal kunnen installeren en doorgeven.
http://www.escapistmagazi...ed-to-Blocking-Used-Games
Pachter: Sony's Jack Tretton "Totally Opposed to Blocking Used Games"

The SCEA president calls blocking used games "anti-consumer."

According to market analyst, Michael Pachter, who recounted a meeting he had with Tretton at E3.

"He said, 'for the record, I'm totally opposed to blocking used games. I think it's great for the consumer that they can buy those. We have a customer that buys our console late in the cycle, pays less, is looking for value priced games, and I think it would be anti-consumer for us to do that'," Pachter told GameTrailers.com
http://www.forbes.com/sit...ps4-will-play-used-games/
Don't Worry, PS4 Will Play Used Games

Gamestop and legions of concerned gamers can breathe easy, for now. Despite widespread concern that the Playstation 4 would contain technology designed to block used games, Sony confirms that this isn’t the case.

Eurogamer’s Tom Bramwell caught up with Sony Worldwide Studios head Shuhei Yoshida following last night’s announcement and had, from the transcript, a very weird interview. After some back and forth, Yoshida put the question to bed with this:

“So, used games can play on PS4. How is that?”
Thanks voor de linkjes ;-)..
PS4 en XBOX one zullen dus 2de hands spellen kunnen spelen..
Waarom zou je het blocken als je er een vergoeding voor kan vragen..
Het gaat erom dat het voordeel "Geen disks swappen" niet samen gaat met het voordeel "2de hands games spelen". Anders zou je het spel kunnen installeren en doorgeven.
Je maakt er drie Pro's van. Maar het is er maar een:

- zodra je voor je TV gaat zitten kun je spelen

Lekker belangrijk of je er een disc in moet doen, lekker belangrijk of je een update moet uitvoeren. Als je echt avid gamer bent is het common sense dat even tussendoor te doen, en dan pak je wat te drinken of te eten, je gaat zitten en je update is klaar.

Je probeert er drie voordelen van te maken, maar dit is natuurlijk gelul in de marge. Wat een ENORM voordeel zeg, dat ik geen twee minuten extra hoef te wachten op iets. Poeh poeh. Games worden ook dagelijks gepatched, of niet? Precies...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 mei 2013 10:59]

Zal wel een cookie achtig systeem zijn. Binnen 24u weer aan = geen/amper authenticatie nodig. Na 24u zal de gebruiker weer geverifiëerd moeten worden met een wachtwoord/wat dan ook.

Je zou maar op vakantie gaan en je x-box is onbruikbaar geworden daardoor :+.

Al kan nieuws mensen soms zo verblinden, bij MS, Sony of welk bedrijf dan ook zitten geen volslagen idioten die zomaar iets implementeren omdat de manager zonder inhoudelijk verstand zegt dat het moet.
Al kan nieuws mensen soms zo verblinden, bij MS, Sony of welk bedrijf dan ook zitten geen volslagen idioten die zomaar iets implementeren omdat de manager zonder inhoudelijk verstand zegt dat het moet.
sony rootkit, anyone?
Leuk als je in afghanistan gelegerd zit, of op een boot met de marine. Of een weekje meeneemt naar weet ik wat voor buitenhuis.

Volgensmij was Microsoft met de presentatie vergeten dat het om een gaming console ging. Ook hebben ze er bijzonder veel aan gedaan om gamers af te schrikken.

"It's a worrying trend, publishers and hardware manufacturers who assume that the internet is fully functioning and prevalent wherever you may be in the world."

En dan nog dat mandatory kinect...

"Mandatory Kinect usage is also a little disturbing. The camera is listening out for you even when it's "off" (it's never really off), and while Microsoft has issued a statement saying it has "strong privacy protections" in place, people are still rightly concerned that a machine -connected to the internet and featuring a camera which is always listening - might be a problem."

Om nog maar te zwijgen over hoe ze de tweede hands markt ten aanval gaan....

[Reactie gewijzigd door Cogency op 22 mei 2013 17:21]

ja hé, je hoeft de dvd niet meer bij te houden als je hem geinstalleerd hebt...
je kan die dus meteen aan je kameraad geven....

handig ...

zit dus wss vanaf nu een code bij elk spel, en code werkt wss maar op 1 console tegelijk...

wil je na afloop je spel dus wegdoen; zorg dan altijd dat je de codes niet verliest ofzo... (ik heb zelf nog games van in de jaren '90 waar ik de codes netjes van heb; je weet wel, in zo'n grote kartonnen dozen zoals de games toen verkocht werden)
Was dat niet een van de krachten van een console, schijfje er in en spelen?

Ik ben nooit een Console gamer geweest, maar dit zou voor mij weer de ommekeer zijn om een dikke pc in elkaar te bouwen ipv een nieuwe xbox.

In andere woorden: Wat onderscheid deze console zich nog met een pc?
het verschil is dat je de console koopt maar hij blijft van microsoft/sony, en je heb verder niks erover te zeggen :D
Volgens mij is dat in Nederland anders geregeld. Als jij die console in de winkel koopt ben jij gewoon de eigenaar.

Amerikaanse wetten zijn misschien anders maar in Nederland geldt dat jij de eigenaar bent van de console en de spellen. Doorverkoop is dus ook volledig legaal en valt onder eigendomswetten.
Je hebt geen console en wilt geen console en de schuld is de eerste presentatie van de XBox One waarin je alleen op wat geruchten gaat reageren?

Altijd makkelijk om dingen te vinden om iets niet leuk te vinden. Bekijk het eens van de andere kant. Indien dit daadwerkelijk allemaal doet wat hij beloofd kun je 1. je mediaplayer de deur uit doen 2. je mediabox de deur uit doen 3. je huidige console de deur uit doen. Wat krijg je ervoor terug? All in one apparaat welke je via voicecontrol en bodycontrol kunt bedienen evenals met een controller. Instant switchen tussen de diensten welke allemaal vloeiend uit hetzelfde apparaat komen. De ervaring wordt verbeterd met gepersonaliseerde content en menu's. Nu moet altijd nog maar blijken of het systeem je voorkeuren echt in kan schatten aangezien ik het eerste systeem dat dat kan nog moet vinden maar het klinkt veelbelovend.

Verder is het natuurlijk een standaard gameconsole van de nieuwe generatie welke eenzelfde ervaring geeft als een topgaming pc voor een fractie van de kosten. Ook komen er meer games die geoptimaliseerd zijn voor het platform voor uit en komen er exclusieve titels voor uit. Enige twee redenen voor een game pc vs een console zijn RTS en FPS en constant top of the line graphics maar daartegenover staat dan wel weer compabilteit met alle games voor de komende 5 jaar, het bankhangspelen, sportgames, platformgames, fightgames en Kinectgames.

Sinds ik de overstap heb gemaakt van PC-gaming naar console gaming speel ik veel diversere spellen en heb ik vaker een moment van "even gamen". Daarbij heb ik tegenwoordig geen plaats meer om mijn pc ergens neer te zetten.
Gamepad ondersteuning is al een steeds interessanter en groter ding aan het worden op PC.

Dit zal alleen nog maar groeien, dus het bankhangspelen zal ook met een PC prima gaan. Zeker omdat vrijwel alles gewoon geport is tegenwoordig. En op dat moment is de Xbox of de PS4 ineens totaal niet meer interessant. Want dan is de PC het enige apparaat dat 'echt' van jou is.

Meer en meer proberen fabrikanten de consument in te perken en in te lijven in hun eigen ecosysteem. In dat opzicht is het slaafs kopieren van de Apple strategie. Maar het gaat echt niet meer werken, men is het Apple tijdperk al voorbij en toekomstige aankopen worden breder beoordeeld. Natuurlijk zijn er ook hele volksstammen niet-kritische consumenten die dit apparaat gewoon gaan kopen. Maar ik zie het percentage bewuste consumenten groeien. De know-how over het zelf beheren van een HTPC is ook aan het groeien. En, ook niet onbelangrijk, de PC-wereld wordt steeds gebruiksvriendelijker en toegankelijker. Een PC bouwen stelt al niets meer voor, en straks komt Haswell met onboard cpu'tjes langs waar ook nog een degelijk stukje gpu in zit -de drempel wordt heel snel heel laag. Vergeet daarbij ook niet de form factor - Haswell zal eerder in ITX formaat te vinden zijn en dat is natuurlijk erg mooi voor naast de TV.

Bij de console bouwers zie je het tegenovergestelde: waar de PS3 nog een heel vriendelijk, open apparaat was, of in elk geval zo begon en dus dat imago kreeg (zelf HDD vervangen, Linux, geen account linking met je games, backwards compatible, etcetera) gaan deze voordelen nu langzaam verdwijnen. Met elk voordeel dat verdwijnt is voor de consument de afweging richting PC een stukje groter...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 23 mei 2013 11:11]

Heb ook een PC met 360 controllers icm Steam in de woonkamer ....

ideaal !!!!

[Reactie gewijzigd door rikoos op 23 mei 2013 13:27]

De aanval op de 2de hands markt neemt ook een van de grootste voordelen van het hebben van deze console weg. Mensen denken misschien dat pc gamen duurder is, maar dat valt reuze mee aangezien je toch een pc hebt, het kost je misschien 300 euro meer bij aanschaf om hier ook op te kunnen gamen.
Steam-box dan maar? :)
Volgens mij ben jij vergeten dat het helemaal geen gaming console is...

Het noemt de Xbox One, all-in-one, het is niet enkel game meer. Dat 1x om de 24u internet connectie is ook nog niet zeker, hebben ze nog niets officieel van gezegd.

Wat je zegt over Kinect vind ik maar belachelijk. Ja het staat altijd aan, maar het luistert niet naar je, het luistert enkel naar speciale woorden. Dus als jij zegt: Ah vanavond nog eens naar de McDonalds doet het NIETS met die informatie. Als je daar moeilijk over doet kan je even goed kijken naar Google die je emails leest...

2e handsmarkt begrijp ik wel van uit hun standpunt en dat vanuit de developers, want ze doen het voor hun.
Jij moet even de definitie van luisteren opzoeken....
Als de Kinect niet luisterd hoort die dus ook niet de speciale woorden die je zou zeggen.
Dus de Kinect luisterd wel degelijk altijd.... alleen gebruikt die de informatie niet altijd.
De angst is juist dat er een apparaat in je woonkamer staat die continu aan het luisteren is en ook verbonden is met het internet. Waardoor de kans bestaat dat anderen dit zouden kunnen afluisteren.

Zou me niks verbazen als de FBI geen telefoons meer hoeft af te tappen, maar lekker bij Microsoft gaan aanvragen of ze even mogen meeluisteren.
Ja maar net wat X-Fighter zegt zo kan je ook je vraagtekens zetten bij de integriteit van Google bij Google mail. Het feit dat ze altijd passende reclames plaatsen m.b.t. tot de inhoud van je mail zegt al genoeg.
Ga de gebruikersvoorwaarden maar eens nalezen, daar zijn ze volgens mij al vanaf dag 1 eerlijk over geweest.
Dat was niet het punt. Het ging erom dat ze het KUNNEN zien in je mail evenals Microsoft in theorie je zou KUNNEN afluisteren. De vraag is alleen vertrouw je het bedrijf genoeg om je er verder niet druk over te maken?
Nee, de vraag is of jouw baten opwegen tegen wat het je kost. Het klinkt cru, maar privacy vinden we pas belangrijk als we er in emotionele of materiele zin voor- of nadeel van ondervinden. En ook pas op het moment dat we met dit voor of nadeel geconfronteerd worden - maar dan is het al te laat want je krabbel staat al onder het papiertje.

In het geval van de X1 is voor mij de keus in elk geval snel gemaakt: Microsoft biedt een apparaat met vrijwel geen enkel echt voordeel maar wel een met heel veel nadelen en beperkingen. Ik heb geen behoefte aan een apparaat dat op elke mogelijke manier jou als gebruiker wil inperken in de manier waarop je het apparaat gebruikt - want STEL dat Microsoft toch een eurootje misloopt! De X1 ADEMT gewoon het imago van de consument als melkkoe en ik vind het qua design, specs en mogelijkheden totaal niet interessant.

Microsoft heeft de nummer 1 regel van producten niet begrepen:
Keep it Simple, Stupid.

Fuck al die registraties, accounts en online onzin. De PS3 hing ik via Windows Media in het thuisnetwerk (letterlijk 1 druk op de knop), ethernetkabeltje erin en gaan met die banaan. Offline, online, wat ik wil en wanneer ik het wil, Sony vroeg louter om een correcte Firmware (die overigens ook NIET via het netwerk wordt afgedwongen maar gewoon met nieuwe game releases, heel netjes dus) en zelfs met oude Firmwares was het apparaat gewoon te gebruiken. Niets of niemand dwong mij om online te gaan. En ook dat apparaat was een volwaardig mediacentrum (ok, niet alle formaten werkten even goed) en bood eigenlijk alles dat de X1 gaat bieden...

Deze console generatie zal de geschiedenis in gaan als de eerste generatie die je met recht 'current-gen' mag noemen. Er is echt werkelijk NIETS te vinden dat ik niet al jarenlang heb. Maar ik mag wel een groot stuk vrijheid in gaan leveren. Mooi niet dus.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 mei 2013 12:35]

dan trek je de plug uit de kinect als je je xbox uit hebt staan? Of je timmert zelf even een schakelaartje in elkaar die aan gaat op het moment dat dat je je xbox powerbutton indrukt. Je zit hier op tweakers.net niet hardware.info :+
Dan trek je de stroom er toch vanaf? Ik begrijp het probleem niet? Als men echt zo bang is om afgeluisterd te worden, dan zet je hem uit. Op het moment dat je aan het gamen bent en de functionaliteit wilt gebruiken, dan kan dat.
Wellicht dat er nog een optie komt om het uit/aan te zetten.
Dat gaat ook met uw gsm dan hoor. Denkt ge dat de microfoon niet van op afstand aangezet kan worden of zo?

Als ge al kunt gaan afluisteren wat er via een kinect gezegd wordt dan ook via uw gsm... Gewoon paranoide gedachten die je hebt, vind ik.
Het noemt de Xbox One, all-in-one, het is niet enkel game meer.
En waar ging Sony mee op zijn bek? Juist, alles tegelijk willen doen.
Wat je zegt over Kinect vind ik maar belachelijk. Ja het staat altijd aan, maar het luistert niet naar je, het luistert enkel naar speciale woorden
Het ding moet bijna 24/7 connected aan het internet zijn en luistert altijd. En dan ga jij ze op hun blauwe ogen geloven als er "strong security measures" zijn? Pass me de source, of geef me volledige controle, tot die tijd geloof ik MS niet.

Maar laten we er vanuit gaan dat ze er voor nu niks mee doen (afluister data), dat wil niet zeggen dat ze dat in de toekomst niet als nog gaan doen?
2e handsmarkt begrijp ik wel van uit hun standpunt en dat vanuit de developers, want ze doen het voor hun.
Ik weet niet hoor, maar volgens mij zijn er geen developers, geen Xbox en geen MS als wij die software niet kopen. Dus als ze nou eens na gaan denken vanuit het oogpunt van de consument, ipv hun eigen portemonnaie.
Wij gamers genereren de omzet waarmee dus ook de next wave aan game investment gefinancieerd mee worden.
Als een gamer heb je dus niks aan je mede 2 de hands gamerts want die zorgen eerder dat die wave beperkt wordt. Als gamer heb je dus baad bij dat je mede gamers braaf betalen en dat een deel daarvan ook zeker in het potje kapitaal voor volgende wave aan ganes komt.

Dus soort van kip en ei fenomeen.
Geen goede cash return rate investments minder investments.
Niet helemaal correct, mensen die hun games 2e hands naar de gamemania oid brengen kopen met de opbrengst nieuwe games. Mensen zoals ik die weigeren voor de meeste games meer dan 20¤ uit te geven gaan niet plotseling games van 65¤ kopen maar langer wachten, ondertussen kopen de inruilers minder wegens minder geld.
Ook al krijg VW geen geld van tweedehands doorverkochte Golfjes, toch draait de fabriek al tientallen jaren door.
De tweedehands markt tegengaan is volgens mij in strijd met de Europese wetgeving mbt vrije handel van goederen. Ik denk dat MS daar nog weleens problemen mee kan gaan krijgen. Valve liep tegen datzelfde probleem aan.

http://blog.iusmentis.com...-mag-worden-doorverkocht/

Games moet je gewoon zelf kunnen blijven doorverkopen, als je ze wel gezien hebt, of eigenlijk niets vind. De ontwikkelaars hebben immers hun bijdrage al gehad bij de originele aankoop.
Is ook nog niet duidelijk of je moet betalen op xbox support twitter zegt microsoft dat het gratis is maar dat je de game van jou account moet removen voordat je bij iemand anders account en xbox kan spelen.
Dat vraagt haast om een proefproces, gewoon om dit richting Microsoft ook duidelijk te hebben. Je hebt inderdaad het vrije verkeer van kapitaal, goederen, diensten en personen. Welnu: dan zou je zonder problemen binnen de Europese Unie vanuit Nederland jouw uitgespeelde game moeten kunnen verkopen aan een Nederlander in Duitsland/België e.d. Het feit dat ze het spel op zich willen locken aan je account d.m.v. een code gaat dit tegen. Geen vrij verkeer dus meer van goederen, waar games ook onder vallen. En dat is toch een vrij essentieel punt van de zogenoemde 'interne' markt. Ben benieuwd wat de EC hier van zal zeggen en dan met name de Europese commissie van de interne markt. (Michel Barnier dus aldus Wikipedia)
Het lijkt me dat je gelijk hebt.

Maar volgens mij heeft Microsoft een ander probleem. Je installeert namelijk het spel op de xbox hardeschijf en hebt hierna geen fysieke media meer nodig wat je voorheen wel had.

De fysieke media is het enige wat mogelijk is om een spel te spelen. Dus als je hem uitleent, kan jij het spel niet meer spelen.

Nu het op de hardeschijf is geïnstalleerd zou je theoretisch het spel aan al je vrienden kunnen geven zodat zij hem ook installeren. Dan hoef je hem maar 1x te kopen. Microsoft kan dit mijnziens alleen voorkomen door het spel te koppelen aan je gameraccount en xbox id. Wanneer je een andere xbox c.q. account wil gebruiken dien je daarvoor te betalen aan microsoft.

Het is niet handig, maar onvermijdelijk als je zonder fysieke media wilt spelen.
Noem mij een consument die letterlijk aan MS heeft gevraagd of ze toch alsjeblieft het gamen zonder schijfje mogelijk wilden maken.

Geen hond die dat wat boeit. We gebruiken al sinds jaar en dag VHS, dvd, blu ray, PC en CD spelers en nog nooit heeft ook maar iemand het erg gevonden media te verwisselen.
Eigenlijk is het dus een vendor-lockin HTPC
"Wat je zegt over Kinect vind ik maar belachelijk. Ja het staat altijd aan, maar het luistert niet naar je, het luistert enkel naar speciale woorden. Dus als jij zegt: Ah vanavond nog eens naar de McDonalds doet het NIETS met die informatie. Als je daar moeilijk over doet kan je even goed kijken naar Google die je emails leest..."

Dude, je begrijpt hopelijk wel dat er iets in je logica niet klopt. Als de XBOX reageert op commando's die te herkennen zijn, dan luitert die XBOX dus constant. Als dat ook gerecord wordt, en, of in txt, of in high compression file wordt doorverzonden naar MacroSchoft iedere 24 uur, vind ik dat persoonlijk maar niks.

Edit: Was reactie op X-Fighter...thread gaat snel.
Als je je XBOX dus UIT wil hebben zul je de stekker er iedere keer uit moeten halen. Zou ik dan ook zeker doen. Alhoewel ik uiteraard een PC gamer ben ;)

[Reactie gewijzigd door HMC op 23 mei 2013 14:03]

ok...en? boeie, wat willen ze met mijn personlijke info doen(die overigens niet zo persoonlijk is, ze volgen alleen je gedrag en stoppen die in een bak met anderen om de statistieken eruit te halen, de kans is groot dat de CIA all sinds je geboorte toegang heeft to je persoonlijke info)
Windows 8 was niet echt een succes.
Het is een "enorm" verschil met Windows 7 wat betreft de user interface. De een vindt hem fijn, de ander niet.

De XBox One gaat van gaming console, wat de XBox in essentie is, naar een all-in-one System. Ook hierbij denk ik dat MS de boot mis gaat slaan. Ze veranderen naar mijn mening te snel. Die "change" komt er vast wel, maar ik vraag me nu af wie de "target" wordt voor dit apparaat. Met te weinig focus op gaming, verlies je de gamer. En dat was nou juist het publiek voor de voorgaande XBox-en.
De gamer heeft alles wat zijn hartje begeert. Het kan wat de xbox 360 kan, maar doet het beter. Vervolgens zijn er nog allerlei toevoegingen gedaan, maar waarom ook niet? Hij staat sowieso al in je kamer, met een tv er aan. Dus waarom niet gewoon je home entertainment vervangen? Scheelt ruimte.
Welke apparaten gaat deze Xbox vervangen? Het enige wat ik kan bedenken is een Bluray speler, indien iemand die uberhaupt al heeft. De kabel decoder (of smart card...)? De media speler/HTPC, die alles afspeelt van USB/NAS/SD kaart? Je smart TV doe je ook niet weg, want een TV is nog steeds je basis. Internetten, apps en skypen gaat nog altijd prima op tablet/telefoon/laptop.

Als je kijkt naar de doelgroep voor dit soort systemen, heb je het al snel over mensen die geld over hebben voor home entertainment. Die zijn bekend met de huidige opties en hebben dit hoogstwaarschijnlijk al in huis. Al die systemen moet de Xbox One gaan vervangen? Ik zie dat niet gebeuren, tenzij je apparaat moe bent en daar concessies voor over hebt. Mocht het wel gebeuren, en hebben ze echt alles goed uitgewerkt, ben ik de eerste die een Xbox One koopt.
Heb all een paar jaar een HTPC die er bijna net zo uitziet met eenxbox controler eraan , dus waarom zou ik dit kopen. Net een smartTV gekocht voor de bedroom en de enige app die ik gebruik is plex. Vraag me nu af of die nieuwe Xdoos apps ondersteund, geen apps lijkt me echt well een killer, dan is een samsung smartTV, of een Ouya voor vele weldra (Ouya 3 ofzo) beter en ook in staat om op te gamen. Lijkt me een to little to late verhaal. De 360 was ook bedoeld als mediacenter(extender) , met de homeserver als opslag en de HTPC als TV tuner, weinigen gebruikten het echter, een media streamer was meestal beter, en dn te denken dat XBMC oorsprongkelijk op een originele XBOX draaide, waarschijnlijk komt de ONE daarzelfs nog niet van in de buurt.
De grootste kritiek dat ik heb gehoord is dat de tv gewoon niet meer het middelpunt van de woonkamer is. Veel mensen hebben een smartphone, tablet en laptop die ze gebruiken. Zeker met initiatieven als Netflix hebben veel jongeren (in Amerika) geen tv abonnement meer gezien ze dan in hun eigen tijd met hun eigen schema alles kunnen zien.
Daarnaast, als je dan met z'n allen voor de tv zit dan is het onhandig als één persoon die snap functie gebruikt.

Tot slot: we zitten hier in Europa dus al die handige functies die de xbox one levert bovenop het gamen zullen hier de eerste 3 jaar toch niet werken. Ik zie Microsoft niet één-twee-drie de uitzendrechten van de Eredivisie of Champions League bemachtigen.
lol, en je denkt dat ze op de basis geen internet hebben?
Ze hebben daar veel betere internetverbinding dan jij en ik thuis hebben.

http://www.nbcnews.com/te...age-video-games-1C6894445
Want ook als je verhuist etc. zit je nooit langer dan een dag zonder internet.

Dit even voorbijgaand aan het hele punt van dat zoiets uberhaupt "noodzakelijk" zou moeten zijn - voor wie dan, voor jou als gebruiker? Lijkt me niet...
Het is anders niet moeilijk om even met je telefoon een wifi-point op te zetten om zo verbinding te maken. Alleen op gebieden waar je ook geen telefoon hebt wordt dat mogelijk wel lastig, maar ik vraag me af of je daar uberhaupt veel nut hebt aan een console.

Er worden meteen weer zoveel van die extreme voorbeelden bedacht die bij 90% van de gamers 99% van de tijd gewoon niet van toepassing zijn. Zeker als je gewoon via je telefoon even kunt verbinden is dat totaal geen probleem meer.

De grote vraag blijft alsnog of het überhaupt nodig gaat zijn. Het lijkt me logisch dat schijf + game ook voldoende zijn en het is maar de vraag of developers zulke eisen gaan stellen.
Dus ik moet dan maar dat soort 'kunstgrepen' uit gaan halen om online te blijven, terwijl het wat mij betreft nul komma nul voordeel heeft? Ik wil gewoon offline spelletjes spelen, zonder te ouwehoeren en zwaaien naar een of andere sensor. Dat de mogelijkheden er zijn is alleen maar mooi, maar ze moeten het dus absoluut niet verplichten....
Goh, misschien omdat ik de betalende klant ben en weldegelijk iets te zeggen heb over wat er met mijn centjes gebeurt? Klant is nog altijd koning en door dit soort onzin wat mij alleen maar hindert besluit ik gewoon om dat ding niet te kopen. Dan kost het ze geld en dan zijn we snel klaar hoor :) .
Feit is wel dat je een hoop kopers van aardbeien afschrikt door ze paars te ververn. Probeer maar eens een product te verkopen waar geen vraag naar is, uiteindelijk kiest de consument nog altijd met zijn portomenee.
Ik gebruikte vroeger mijn console's alleen voor singleplayer games op mijn kamer waar ik geen internet had. Die optie is nu dus onmogelijk. Daarnaast ging hij regelmatig mee als ik met een paar vrienden ergens ging gamen (waar niet altijd internet beschikbaar was). Je creeërt een barriere waardoor je afzetmarkt verkleint. Voor mij betekent alyways online bij singleplayer games nog steeds een never buy. Daarnaast is het om zeephelpen van de tweedehands markt gewoon een domme zet. Als ik kijk naar mijn jongere broertje en zijn vrienden groep. Zij hebben allemaal een 360 en wisselen spellen uit voor de singleplayer. Natuurlijk loop je verkoop inkomsten mis maar je verkoopt ook meer consoles. Al met al heb ik het gevoel dat Microsoft de plank hiermee behoorlijk misslaat, ben benieuwd hoe Sony de ps4 vorm gaat geven. Als Sony de ps4 veel meer consumentenvriendelijk uitbrengt denk ik dat ze een dikke voorsprong op de one kunnen halen. Met deze maatregelen is de one voor mij een no-go, jammer want ik ben altijd liefhebber geweest van Microsoft.
Geef je helemaal gelijk!
Ik ben ook XBOX Fan en MS liefhebber.

Speel veel meer op mijn XBOX dan mijn PS3!
Bezit ook Windows Phone en Windows 8!

Maar ze hebben me zwaar teleurgesteld hiermee!
Het word iig een PS4 en (voolopig) geen XBOX ONE!
Ik geef alleen maar aan wat voor alternatieven je hebt. Of het daadwerkelijk zo gaat zijn lijkt me sterk, maar mocht een game zich baseren op een globale economie of werkelijke gebeurtenissen dan is 1 update per dag wel handig ja. Ik weet verder ook niet meer dan jij.
Wel een probleem bij een langdurige storing bij MS.
Zie PSN, Diablo 3, Sim City voor voorbeelden van mensen die hun games niet konden spelen ondanks hun prima werkende internetverbinding.
Maar bij MS is nog nooit een hele lange storing geweest. Alles was binnen een dag opgelost en zeker de laatste 5 jaar is het gewoon erg betrouwbaar gebleken. Aangezien ze nu al vele miljoenen gamers hebben die contact maken, lijkt me dat ook niet echt een probleem. Aangezien Microsoft zelf al meer doet met servers (Azure, Office, Windows Update, etc) is het ook veel makkelijker te schakelen als het echt mis gaat.
Maar je moet het helemaal niet willen als consument.
MS heeft een probleem; de gehackte consoles. En legt dat probleem neer bij de betalende eerlijke gebruiker.

Ik stem met mijn portemonnee.
Prima, maar er zijn meer zaken waar je weinig aan kunt doen en wat ook bedoeld is tegen diefstal of whatever. Jij betaald ook mee aan de politie, maar je hebt ze mogelijk nooit nodig. Of je ziektenkosten e.d.
Dat wil echter niet zeggen dat meteen iedereen het een slecht idee vind, maar als ze er voldoende voordelen aan kunnen binden, dan zeg ik waarom niet.

Het is verder nog afwachten of het allemaal wel waar gaat zijn.
Het verschil is dat de politie en zorg collectief geregeld zijn en dat de Xbox een consumentenkeuze is.

Zodra consumenten dus niet meer kiezen voor de Xbox is de enige partij die daar last van heeft Microsoft. Dus je vergelijking gaat compleet mank.
Juist wel een probleem,

Stel je bent aan het gamen op je PC, internet valt uit en je hebt niets te doen. Je doet je console aan, maar omdat hij al de hele dag uit staat (En gister heb je niet gegamed) vraagt hij meteen om een activatie via internet en je kunt niets doen.
Lekker.
Vind het nog steeds onzin. Wat als je geen internet hebt op de plek dat je je Xbox gebruikt?
Microsoft had gewoon eerlijk moeten zijn, nu spreekt iedereen zich van microsoft elkaar tegen. Dat 1 x per 24 is nog lang niet zeker.
het is ook qua functie een VCR, maar dan niet gratis & open.
spion box die je ook nog eens naar TV probeert te laten kijken |:( "games are optional"
De wetgeving wel eens doorgelezen? Ze kunnen daar best veel inzetten, maar de wetgeving overtreft dat gewoon. Dus minder alu-hoedje, meer feiten aub.
@Martinspire wetgeving maakt geen drol uit, het valt onder de amerikaanse wet (en er is niets wat wij er tegen kunnen doen zolang de servers in VS staan.)

Feitje.
Volgens mij moet je als je diensten in Nederland wilt aanbieden echt wel voldoen aan de Nederlandse en Europese wetten hoor?
Pas als het volledig los staat van handelingen in Nederland (een website bezoeken staat bv los) is het anders, maar omdat je met Xbox Live een dienst afneemt is dat wel weer onder het Nederlandse recht.

Ben overigens zeker geen expert erin (iemand anders zal het weten), maar de overeenkomst die je sluit is wel degelijk wetsgebonden.

Misschien dat de Amerikaanse wetgeving wat meer ruimte laat, maar ook daar moet je dergelijke functionaliteiten van Kinect ook gewoon uit kunnen zetten.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 mei 2013 23:52]

Wauw dat eerste punt is nogal een belangrijke! :/
Ik heb geen idee of dit op andere consoles ook het geval is maar ik kan me best voorstellen dat de beslissing om de ene of de andere console te nemen nogal wordt beïnvloed door deze beslissing. Toen ik nog een console had verkocht ik mijn games regelmatig om er dan een andere tweede hands game voor terug te kopen. Ik snap waar deze zet vanaf komt maar of het een goede zet is moeten we maar afwachten..
"Gebruikte games gaan je de nieuw prijs kosten""

Daar heeft Microsoft alleen over gezegd dat er wellicht een fee gaat komen, maar hoe en hoeveel is nog helemaal niets over bekend. Dit zou heel goed kunnen afhangen van de gamestudio's, niet van Microsoft.
Microsoft heeft al aangekondigd dat het je de adviesprijs kost van het spel.
Sorry, maar dat is niet wat iedere nieuwsbron die ik gelezen heb, en dat zijn er velen, gemeld heeft. Maar als je een andere betrouwbare bron hebt dan hoor ik het graag.
op xbox support twitter poste microsoft al dat het ook gratis kan games aan vrienden geven en dat meer details nog zouden komen.
Dat is zelfs alweer teruggehaald en ze doen daar later een uitspraak over. Mogelijk hebben ze toch gemerkt dat ze hier niet mee weg kunnen komen.

De kans is overigens groot dat ze zelf een online-trading systeem opzetten waar je games kunt kopen, maar dat moeten we nog even zien. De Europese wetgeven zorgt er in ieder geval voor dat een dergelijke fee niet eens mag!
Dat ze het hebben gehad over TV komt omdat daar veel vernieuwing in zat. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen games gaan spelen. Wacht nou maar tot de E3...
Same here,

Ik heb de show niet gezien dus verbeter me als ik het fout heb.
Ik moet zeggen dat sommige functies nice/oke zijn, hier kom ik later op terug.

Nadelen:
Betalen voor een 2e hands game, dat betekend dus dat je er zelf niks meer aan gaat verdienen ( of iemand moet microsoft en jou gaan betalen ) games leveren 2e hands vaak niet meer als 10 eu op en microsoft wilt natuurlijk een transactie fee zien.

"always on" met een "strict privacy policy" zeggen ze hiermee dat ze dus inderdaad gaan opnemen maar het opslaan op een goed beveiligde server en waar met de uiterste voorzichtigheid mee om word gegaan.
Ja leuk maar als jullie servers ook maar een milimeter binnen de grens Amerika staan heb je te maken met "The Patriot Act" kort gezegd mag je informatie zonder reden uitgelezen worden als ze verdenken dat je een terrorist bent. En daar is helaas niks voor nodig tegenwoordig.
Hier ben ik dus ook wel benieuwd naar
Always-on zou ik graag verder uitgelegd willen hebben.
Wat gebeurd er als je niet online kan komen door wat voor reden dan ook.

Xbox live: Weer een extra abbo erbij. YAY *melk melk melk*

Harde schijf: 500 gig. ik weet het niet. de tijd zal het leren.

Kinect: tussen mijn tv meubel en bed heb ik 40 cm ruimte ( tv staat op slaapkamer, inc PS3, Router, Raspberry Pi ) Ik zit niet in de woonkamer om tv te kijken of te gamen. voor mij alleen maar onzin dus.

Voordelen:
Skype??: leuk zoon groothoeklens maar hoevaak ga je dat nou echt gebruiken? met kerst of oud en nieuw?

Kinect: Handig en leuk om je tv te bedienen alleen maar moeten roepen naar je tv lijkt me ook vermoeiend, alleen hoop ik wel dat hij ook kleine gebaren herkent.

Spraakbesturing: handig voor als je thuis komt en meteen door wilt met waar je mee bezig was of moet gaan doen.

Alles-in-een: leuk handig en scheelt 1 of 2 AB's misschien. ook gaat het switchen zo te zien snel.

Ik ben benieuwd naar wat het gaat worden. ik zal hem in ieder geval niet kopen!
Overigens denk ik dat de ps4 ook niet super zal worden maar de tijd zal het ons leren.
Aangezien microsoft nog niets officieel bekend heeft gemaakt over 'Always on' weet ik het ook niet zeker, maar eens per 24 uur internet betekend dat ze sowieso niet alle spraak gaan doorsturen, want dan is je 500GB snel vol.
Waarom zou spraak uberhaupt via internet verlopen? Ik kan begrijpen dat het kan komen als een tekst niet goed kan worden omgezet, maar zolang je een duidelijk commando hebt, moet dat geen probleem zijn.

Daarnaast moet ook volgens de Amerikaanse wetgeven dit uit te zetten zijn.
- Gebruikte games gaan je de nieuw prijs kosten.
- Always-on is nodig.
Dit is nog niet zeker, hoewel verschillende artikelen melden alsof dit vaststaat, beschrijft Microsoft dit als een 'mogelijk scenerio'. Zie ook; http://www.polygon.com/20...cks-even-for-offline-play
- Xbox One TV is alleen voor US eerst.
De XboX heeft een hdmi in. Hoewel de specifieke Xbox TV-kastje waarschijnlijk eerst in Amerika komt, is het hardwaretechnisch met een IR controller en HDMI in mogelijk om met elk bestaande HDMI-out TV kastje (Ziggo,KPN,UPC) veel van de getoonde features te bewerkstelligen. Ik neem aan dat ze bij Microsoft hier ook aan gedacht hebben, het is niet voor niets dat ze HDMI gebruiken.
- Apparaat wat eruit ziet als een oude VCR.
Dit is een persoonlijke mening, ik vind hem juist erg mooi.
'Nee, dit wordt het voor mij zeker niet.'
een vrij snelle conclusie op basis van claims die nog lang niet zeker zijn.

[Reactie gewijzigd door sanderbz op 22 mei 2013 19:01]

Zijn verschillende kastjes voor ziggo die gewoon de hdmi commandos supporten.
als je ff goed leest dan krijg je een update (misschien is hij nieuw)
http://www.polygon.com/20...cks-even-for-offline-play
Ga denk ik gewoon weer de playstation 4.
Wat mij betreft maakt Kotaku deel uit van de sensatiepers. Er zit vaak een kern van waarheid in maar dat kan wel eens overdreven zijn. Korreltje zout kan das wel goed zijn.
Zover ik het gelezen heb en begrepen heb uit de press-con denk ik het volgende.

- Gebruikte games zullen een vergoeding kosten. Welke deze is is nog niet gekend.
- De xbox one heeft een HDMI ingang waardoor iedere settopbox aangesloten kan worden.
- Always-on is niet (altijd) nodig. Ligt in handen van developers.

Wat looks betreft, elk zijn smaak. Ik vind hem er strak en minimalistisch uit zien en zo heb ik het ook graag. Niet te opzichten maar doet wel wat het moet doen.

Verder kan ik de podcast van de wire aanraden.
Hier heb ik toch het eea aan interessante info gehoord wat de tv functies betreft.
Zo zit er in dit ding een IR zender en zal deze zo andere toestellen aansturen. Zoals je een harmonie remote kan programmeren zal je dat ding dus ook kunnen programmeren. En ze hadden het ook over 'IR blaster'. Ik weet niet juist wat het is, maar het had er iets mee te maken.
Microsoft had blijkbaar ook een bedrijf overgenomen nl. 'VideoSurf'. Een soort Shazam voor video. Hierdoor kan je on the fly info krijgen over programmas of films die je aan het kijken bent.

Ik kijk er in ieder geval naar uit.
Ik stond enigzins open voor het kopen van een nieuwe xbox, maar dit gaat hem niet worden.
Het ding is uberlelijk, en al dat gedoe over fee's die je moet betalen als je een 2e hands spel koopt, maakt t ook niet beter. Verder mis ik de focus op games.

Heel leuk zo'n mediacenter achtig gebeuren, maar wedden dat je er geen MKV's met subs op kan afspelen. Bij voorbaat dus al faal.
Microsoft biedt een eigen film-dienst aan, en overige diensten als Pathé Thuis etc. Dan verwacht je ook nog dat ze jou gaan faciliteren in het afspelen van MKV'tjes met subs die je van usenet of torrent-sites haalt? Misschien verwacht je ook dat de Albert Hein de goedkope producten van het Aldi-huismerk in de schappen legt, omdat dat handiger voor je is.
2 dingen: heb ik het nieuwsbericht gemist waar bekend gemaakt wordt dat downloaden illegaal is? En heb je wel eens van Euroshopper/AH Basis gehoord?
Wellicht heb jij dan het nieuwbericht gemist waarin staat dat MS de Xbox One voor de hele wereld uitbrengt en niet alleen voor Nederland. Want het downloaden van copyrighted materiaal is in vrijwel de hele wereld wel illegaal. Nederland is daar de uitzondering, niet de regel.

De vergelijking van RoccoS gaat dus wel degelijk op terwijl jouw argument erg beperkt is.
Feit blijft dat je ook niet je legale filmpjes in dat formaat zou kunnen afspelen, terwijl dat prima kan op de HTPC die de Xbox One zou moeten vervangen
Downloaden is in Nederland legaal, als het gaat om een thuiskopie voor strikt eigen gebruik van muziek of films. Software downloaden mag alleen met toestemming. En ook werken verspreiden mag alleen met toestemming.
Dus downloaden van usenet en torrents is in zekere zin wel illegaal ja. Maar goed, dat is een andere discussie.

Waar het om gaat is dat je niet perse je eigen downloads hoeft te doen omdat je ook al via de xbox bepaalde zaken kunt kijken (maar dan wel legaal). En imo werkt dat systeem ook wel erg netjes, maar het zal pas een succes worden als ze met een subscription komen die onbeperkt laat kijken.

Verder is het niet zo verwonderlijk dat ze het hier voornamelijk over het systeem hebben gehad, het was tenslotte een systeempresentatie. Bij een auto-presentatie gaat men toch ook niet zeuren dat men nog niet kan rijden?
Ik heb gehoord van Euroshopper (waar ze overigens mee gaan stoppen) en dit is bijvoorbeeld sd ipv hd downloaden/streamen op Xbox Live
En heb je die prijzen wel eens gezien? Het is bijna goedkoper om de blu ray aan te schaffen dan het huren van een filmpje via Pathé.
Ik rip mijn eigen blurays naar mkv, met subs. Gewoon vanwege het gemak. Gebruik nu XMBC op raspberry pi.
En voor dat gemak wil je best betalen neem ik aan? Ik ook. Maar geen enkele service in de wereld die het ook maar in een beperkte vorm aanbied. Zelf rippen of downloaden is helaas de enige mogelijkheid. Pathe thuis kun je niet serieus nemen, die hebben een remote videotheek service en die zijn in fysieke vorm niet voor niets uit het straatbeeld verdwenen. Alleen maar ingebouwde beperkingen i.p.v. extra mogelijkheden. Totaal niet service gericht.

Pakt Microsoft dit probleem aan met de One, wordt het een wereldwijd succes. Gezien de eerdere pogingen, de starre entertainment industrie en de track record van MS, zal dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

[Reactie gewijzigd door dio22 op 22 mei 2013 23:33]

500GB zit dat niet zo vol, als je aardig wat games installeert? 500GB Microsoft wilt duidelijk dat je hun media stream services gebruik anders hadden ze er wat meer in gegooid. 500GB is natuurlijk helemaal niks tegenwoordig.
Inderdaad en voor een paar tientjes meer heb je al direct 2TB erin steken.
Nope. Er kan geen andere HDD in de Xbox One
Maar wel extern via USB3.
Dat is dan ook de bedoeling als je een die-hard gamer bent die nooit oude games weghaalt. Overigens kun je op 500gb ook nog aardig wat kwijt

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 22 mei 2013 18:23]

Als games nu op 50GB blurays staan, en die ook volkrijgen, passen op 500GB 10 games. Dat is nog exclusief DLC, systeem updates, savegames, etc.

Het is voor een all-in-one apparaat nogal teleurstellend als je er externe opslag aan moet koppelen.
Als je elk spel echt moet installeren dan zit ie zo vol ja.. ik installeer altijd mijn spellen op mijn Xbox en heb nu amper ruimte meer (120GB HDD) als elk spel tussen de 8-16GB kost om te installeren én je wil nog videos, films, muziek of weet ik veel wat erop zitten is ie zo vol.
de reden dat je op de xbox 360 moest installeren was omdat de dvd maar max 9 gig is en veel spellen waren veel groter dan dat.
en nu gebruikt de xbox one een bleuray dvd met capaciteit van 200gig dus hoef je in principeniks te installeren.
de ps3 had dat probleem namelijk niet want die gebruikte bleuray dvd's.
Op de 360 moest je helemaal niks installeren. Het was optioneel en zorgde voor minder lawaai van de dvd drive. Verder was het niet eens installeren, maar gewoonweg de disc kopieren naar de hard drive. Als je een game met 4 discs op je xbox zette, moest je nog steeds de discs in je drive hebben zitten, en ook van disc wisselen op bepaalde punten in de game..
xbox one alle spellen installeren automatisch zodat je zonder disc kan spelen.
Ben zelf benieuwd wanneer ze de software van de xbox porten naar de PC toe.
Wait wut, is die knop links nu een 4-way knop geworden ipv de 8 van de twee oudere modellen?

edit:

Hmm, misschien lijkt het maar zo. Je zou natuurlijk kunnen detecteren of 'boven' en 'rechts' beiden zijn ingedrukt en zo de rechtsboven 'simuleren'.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 22 mei 2013 17:08]

het was nooit een 8way knop. de sensoren eronder registreerde alleen maar 4way ook al kon je hem inderdaad schuin bewegen, drukte dit of boven/onder of link/rechts in. dat was het probleem ook van de dpad
Media Center...

Maar de functionaliteit betreffende afspeel formats wordt nog nergens genoemd. Krijgt het nu ook de mogelijkheid echt te fungeren als mediaplayer of blijft het zo matig als bij de xbox 360
saaie settopbox
Saai? Ik vind dit het mooiste ontwerp van een game-console tot nu toe.
Ik zou hem eerder omschrijven als 'strak en serieus'.
"strak en serieus"

Is dat werkelijk de uitstraling die je wilt hebben als game console?

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 22 mei 2013 17:13]

Gezien de gemiddelde gamer inmiddels volwassen is en het ding in de huiskamer heeft staan in/naast/bij settopboxen en audioinstallaties die óók strak zijn vormgegeven, ja, graag
Tja, het is apparatuur waar je fors geld voor betaald, dus waarom moet er zo'n kinderachtig futurist stuk plastic omheen?

Het gaat om de inhoud en die komt zo beter naar voren dan wanneer je gimmicks ziet.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze willen conrureren met media centers, htpcs en dat het moet staan bij je andere apparaten.
Dan nog, menig versterker ziet er gelikter uit dan deze zwarte doos. Ziet er gewoon niet uit. Ongemotiveerd.
De kunst is ook eerder dat het niet opvalt denk ik. Ze spreken een hele andere gebruiker aan en niet meer de kinderen die willen gamen. Maar meer de jongvolwassenen en ouders die een media apparaat wille hebben.
Ik vind het inderdaad ook een mooi kast. Ik hoop wel dat het mijn apparaten (mediaplayer, netwerkschijf en HD ontvanger) kan vervangen. Staat toch wat rustiger.
Ik omschrijf het als.
Discreet en neutraal design voor een home theatre / entertainment center.
Cool ding, ik wil hem wel.

Maar de naam.. pfft noem hem dan gewoon XBOX..

Wat me vooral niet aan staat is de hoge eis kwa internet verbinding. Ik zou het ERG fijn vinden als ik gewoon single-player games volledig offline kan spelen. Nou is het wel zo dat een XBOX thuis staat en daar is meestal internet, het is me wel eens een paar keer overkomen dat ik een paar keer geen internet heb. Moet er niet aan denken dan niet mijn singleplayer game te kunnen spelen eigenlijk.

Ook wel props voor Microsoft omdat ze hem gelijk vol in beeld gebracht hebben, iets dat Sony duidelijk nog niet aandurfde.
Ik weet niet maar voor retail single player games hoefd net voor mij niet offline.handig als je meteen je game up to date wordt gehouden met patches.
Als ik een game online koop dat er dan snel de core en first sessie binnen komt en al gestart kan worden en met de tijd de rest binnen komt terwijl je speeld.

Voor mij vind ik het semi of pure instant play feature van beide nextgen juist een grote voordeel. Maar dat werkt wel met always on en always online. Een grote voordeel. Met sommige games ben je wel ruim een uur zoet.

Ik denk dat mobile console toch beter bij sommigen passen

De Vita of de Shield.
De gamepad-foto's staan in de verkeerde volgorde ;).
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013