Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 280 reacties, 436.511 views •

Tot slot

Samsung slaat met de Galaxy S4 een weg in die we kennen van zijn aartsrivaal Apple: het topmodel qua uiterlijk vrijwel onveranderd laten, maar van binnen totaal vernieuwen. Apple deed dat onder meer met zijn iPhone 3GS en 4S, de Zuid-Koreaanse fabrikant haalt die truc voor het eerst uit de kast met de Galaxy S4.

De kleine wijzigingen die er wel zijn gemaakt in het uiterlijk bevallen goed. Het patroontje, geleend van LG, geeft hem voor de oplettende kijkers een andere look dan zijn voorganger en het materiaal voelt iets beter dan bij de S III. Bovendien is hij ondanks het grotere scherm niet groter dan de S III en dat is maar goed ook. Dat de S4 zo lijkt op de S III, kan potentiële kopers afschrikken; de concurrentie kwam wel met nieuwe ontwerpen en die zijn niet alleen vernieuwender, maar voelen ook luxer aan: daarbij valt te denken aan de glazen Xperia Z van Sony en de HTC One van aluminium. De adviesprijs van de S4 is overigens niet lager dan die van de concurrenten: die ligt op 699 euro voor de 16GB-versie.

Samsung heeft zich echter gericht op de features en dat blijkt ook. Met klinkende namen Smart Scroll, Smart Pause, S Health, vertaalmachine S Translator, Group Play, Shoot&Sound, Air Gesture, WatchOn, DualShot, DramaShot, CinemaPhoto en Adapt Display zijn dat er meer dan in een korte hands-on uit te proberen zijn.

Het probleem is dat veel van deze features alleen in de reclamefilmpjes van Samsung veel worden gebruikt, maar in het dagelijks leven van gebruikers veelal weinig verschil zullen maken. Veel features klinken als een gimmick en voor veel gebruikers voegen ze waarschijnlijk niets toe. Wat moet je met Shoot&Sound bijvoorbeeld?

Maar ook los daarvan is de S4 een indrukwekkende smartphone. Het scherm, de camera, de processor en de verbindingsmogelijkheden zijn up to date en de S4 heeft meer sensoren aan boord dan welke andere telefoon ook. Daarmee zal de S4 op het verlanglijstje staan van veel mensen, of ze nu behoefte hebben aan scrollen met de ogen en foto's met geluid of niet.

Samsung Galaxy S4

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSamsung Galaxy S4


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (280)

Reactiefilter:-12800260+1164+216+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 11
Ik denk dat je dit toestel het beste kan omschrijven als meer van het zelfde, opvallend zijn de prestaties die op exact het zelfde niveau liggen als bij de HTC One, niet verwonderlijk natuurlijk, gezien de zelfde Soc, echter loopt die in de S4 wel 0,2Ghz harder, iets wat je niet of nauwelijks terug ziet in de prestaties.

Het grootste verschil tussen de twee Android kemphanen zal dus ook zitten in het gevoel wat het toestel je geeft. Technisch gezien zijn de toestel op details na gelijkwaardiger dan ooit, beide een Snapdragon 600 cpu, beide een full hd scherm, maar toch en compleet andere body.

Het aluminium van de HTC One t.o.v. van het plastic-achtige materiaal in de Samsung GS4, de vele kleurtjes die Samsung in de Touchwizz interface gebruikt of het wat minimalistische kleur gebruik in de HTC One

Natuurlijk blijft er altijd een schare fans voor één van beide modellen, maar nogmaals, het verschil is kleiner dan ooit!

Op het forum hebben we in het Moblie AaankoopAdvies forum een topic geopend waar iedereen mee kan doen in een discussie welke telefoon jou het meest aanspreekt. We zetten hier de nieuwe Samsung Galaxy S4 tegen over een Sony Xperia Z en de HTC One.

[Discussie] Xperia Z vs HTC One vs Galaxy SIV

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 15 maart 2013 08:21]

Klopt inderdaad. En zoals dat in het artikel wel staat, er is (vooral bij de Snapdragon versie) niet zo veel dat een bestaande SIII user naar de SIV trekt.
Ik denk dat we nu moeten wachten op de Motorola X Phone (of hoe ie dan ook mag heten) en dan een kijken wat het beste is. Die zal vast ook binnen 1-2 maanden gepresenteerd worden (aangezien de afgelopen nexus van november is)
Een bestaande S3 user is ook nog helemaal niet toe aan een nieuwe telefoon. Wie ze aan moeten trekken met deze telefoon is bestaande S2 gebruikers, en natuurlijk nieuwe gebruikers.

S3 gebruikers hoeven ze pas weer te trekken met de S5.
Ik ben het helemaal met je eens en ook met de review van Tweakers. Al die interessante namen van Samsung, maar waar je in de praktijk weinig mee doet. Ik snap ook dat S beamen niet, vroeger hadden we infrarood waarbij je toestellen tegen elkaar moest houden vervolgens bluetooth en nu moet je met S beam weer je telefoon tegen elkaar aan houden... En dan kan ik me niet eens voorstellen hoe vaak je dat in de praktijk nodig hebt.

Ik vind dat telefoons tot nu toe redelijk af zijn, enkel wanneer megagoede processoren uit gaan komen waarbij je desktop applicaties kan draaien wordt het voor mij pas weer interessant.

Het grootste verschil in aankoop zal meer liggen aan wat mensen er voor als telefoon hadden en wat vrienden om je heen hebben. Grote verschillen met de HTC One zijn er niet echt, met name alleen de unibody. Maar ik denk dat het er meer aan ligt wat voor merk toestel vrienden om je (doorsnee consument) heen hebben en wat je er voor gehad hebt.

Ik denk dat Google nu de samenwerking met Samsung iets minder tof vindt, aangezien je ziet dat Samsung heel veel dingen toevoegt aan Android, deze apps zullen alleen beschikbaar zijn voor Samsung telefoons. Mocht Samsung de look en feel van hun Android versie veranderen in hun eigen OS en vervolgens de Galaxy S5 uitbrengen dan zal dat een zware slag worden voor Android.

[Reactie gewijzigd door Eypo op 15 maart 2013 09:18]

Ik word (nu al) een beetje moe van al die mensen die lopen te miepen over het feit dat de S4 op de S3 lijkt. Nu is hij tenminste nog herkenbaar als zijnde een Samsung, bij ieder ander model had had iedereen weer moord en brand geschreeuwd dat hij teveel zou lijken op een [ vul hier een willekeurig merk in ]. Met smartphones heb je nou eenmaal niet zo heel veel mogelijkheden meer om je te onderscheiden, of je moet met een driehoekige phone komen.

Ook voor wat het materiaalgebruik betreft geldt hetzelfde: als ze aluminium hadden gebruikt roept iedereen dat het gejat is van HTC. Hadden ze glas gebruikt dan zou het ook weer gejat zijn. Iedere andere vorm van kunststof wordt dan weer minachtend goedkoop plastic genoemd.

Kortom: wat ze ook doen, het zal nooit voor iedereen goed zijn. Feature A is gejat van merk X, feature B is gejat van merk Y, etcetc...

Zelf kijk ik naar het totaal plaatje en zie echt een top toestel waarmee samsung zoveel mogelijk features( gimmicks?) heeft bijeen gebracht in combinatie met ijzersterke hardware. Voor mij persoonlijk vind ik de losse accu een voordeel t.o.v. de unibody phones zoals Iphone en HTC One. Maar dit is puur persoonlijk en kan heel goed begrijpen waarom mensen liever een HTC, Sony of Apple nemen, want dit zijn nml. ook top toestellen.

De concurrentie onderling is groot, de verschillen klein. Zo is er voor ieder wat wils.

[Reactie gewijzigd door Rick P. op 15 maart 2013 09:39]

Op dit moment bezit ik de SII en ik wil dit jaar graag een upgrade gaan maken, dus ik heb hier naar uit gekeken {überhaupt nieuwe releases dit jaar).
In vergelijking met de HTC One scoort de SIV voor mij vooral op het uitbreidbare geheugen, de verwisselbare batterij en de camera. Waar alle grote merken hun telefoons helemaal op slot gooien laat Samsung stelselmatig gebruikers zelf hun opslaggrootte en batterypack kiezen. Verder lijkt me het amoled panel in combinatie met de full hd echt schitterend. En net als de HTC One kan je ook met de SIV de televisie bedienen. Ik vind dat echt cool.

Dat laat onverlet dat het design het behoorlijk moet afleggen. In eerste aanleg is de HTC One echt een schitterende, strak afgewerkte telefoon.
Het design (en in mindere mate de kleur) van de SIII was voor mij de reden, dat ik vorig jaar geen upgrade maakte. Het is voor mij wel enigszins teleurstellend dat voortborduurd wordt op de SIII en de Note II en dan bedoel ik met name de rondingen, niet zozeer het gebruikte materiaal.
Ik zeg dit laatste met nadruk, want ik vind dat, gelet op het portfolio van Samsung, men niet verbaad kan zijn over hun keuze. De teleurstelling hierover zijn wat mij betreft krokodillentranen.

Ik verwacht echter wel dat er een omslagpunt komt dat Samsung vanwege signalen uit de markt hun high-end devices moet gaan re-designen à la Apple en de Iphone 5, maar dat is inderdaad in dit spectrum nog niet aan de orde.

Om nog heel even mijn vergelijking met de HTC One aan te halen; deze krijgt verder nog extra minpunten vanwege het steeds naar achter schuiven van de lanceerdatum. Dat doet bij mij afbreuk aan de telefoon en het merk; het maakt het wat minder betrouwbaar.

De SII wilde ik twee jaar geleden hoe dan ook hebben en die heb ik zelfs pre-order gekocht, maar bij dit toestel noch de HTC One heb ik die aandrang niet.
If only merging in this particular case was possible...
"Om nog heel even mijn vergelijking met de HTC One aan te halen; deze krijgt verder nog extra minpunten vanwege het steeds naar achter schuiven van de lanceerdatum. Dat doet bij mij afbreuk aan de telefoon en het merk; het maakt het wat minder betrouwbaar."

Dus omdat een bedrijf iets niet lanceert omdat het niet goed genoeg is en de tijd neemt om het te verbeteren zijn ze onbetrouwbaar?
Ik ga dit jaar mijn telefoon upgraden en omdat dit een investering is van om nabij ¤ 600,- neem ik alles mee in de afweging voor een bepaald toestel.
Dit betekent onder meer dat ik alert ben over de geruchten van de problemen met de Ultrapixel-camera (HTC heeft tegenover Endgadget bevestigd dat er productieproblemen zijn ontstaan).
Aan de ene kant is het niet fijn dat we de versie krijgen met de snapdragon soc, een octacore in je telefoon klinkt natuurlijk altijd heel cool en misschien zie je het terug in het energiegebruik (in de positieve zin). Echter het feit dat het een snapdragon is en op basis van krait architectuur net zoals bijna alle onlangs uitgebrachte belangrijke telefoons (Nexus 4, optimus g, DROID dna, j butterfly, xperia z, HTC one) betekent wel dat hierdoor een enorme schare aan gebruikers en dus ook ontwikkelaars voor komt. Vooral ook de Nexus 4, dit is dé ontwikkelaars telefoon doordat het de Google telefoon is en het moeilijk was er aan te komen. Het is dan ook te hopen dat ontwikkelaars van custom roms de krait architectuur goed kunnen gebruiken voor hun roms en de onderlinge verschillen tussen de roms geen groot probleem vormen. Als die problemen klein zijn zou dat betekenen dat er enorm makkelijk voor ontwikkeld kan worden en de telefoons van deze generatie een enorm lang "leven" zullen krijgen. Ook het feit dat de Samsung telefoons meestal goed worden verkocht draagt hier natuurlijk aan bij. Het feit dat de s3 meer dan 30 miljoen keer is verkocht sinds de introductie zegt wel wat over de toekomst van de s4
Vind het toestel tegenvallen. De htc one is veel beter geslaagd vanwege het luxueuze design en het formaat en type scherm. Van samsung had ik wat meer verwacht onderhand vanwege de grote voorsprong op de concurrentie en vanwege het marktaandeel waardoor ze meer geld konden besteden aan de ontwikkeling.

Mikpunten toestel zijn:

- plastic design
- nep innovaties qua software (kijk eens wat wij kunnen niveau, voegt weinig toe)
- verschillende processors per land
- amoled scherm

Pluspunten

- android 4.2.2
- s-health klinkt leuk
- gorilla glass 3

Erg jammer ik had op nuttige innovaties gehoopt die daadwerkelijk wat toevoegen. Daarnaast is het design wederom lelijk. Teveel plastic en het lijkt ook nog eens te glimmen.

De HTC One wordt het android toestel van het jaar gevolgd door de Sony xperia z.

[Reactie gewijzigd door Bigg Balls op 15 maart 2013 08:27]

• Plastic design minder? Technisch gezien niet, wellicht dat het jouw smaak niet is. Metalen en plastics hebben elk hun eigen voordelen.
• Innovaties qua software vind jij nep, het is niet eens op de markt, laat staan dat bekend is hoeveel welke functie wordt gebruikt.
• AMOLED scherm is een kwestie van smaak. Ik ben gek op het scherm van mijn HOX ivm kleurechtheid en geweldige kleuren. Maar ik heb hier nu een simpele Lumia 800 liggen met AMOLED. En man o man, wat zijn die zwartwaardes toch mooi. Ook hier weer een kwestie van smaak.

Bij de pluspunten vergeet je het microsd slot; mijn HOX is kapot nu en ik ben alles in het geheugen kwijt. Voor mij geen foons meer zonder microsd slot.

Het is mij overigens een raadsel waarom je s-health noemt als voordeel, júist omdat daar zoveel alternatieven voor in de playstore zijn.

Gezien de specs hadden de HOX en S3 niet zover uit elkaar mogen liggen qua verkoop. Tóch gebeurt dat. Verkoop hangt dus niet alleen af van objectieve eigenschappen maar ook van een hele hoop dingen die misschien niet eens direct van het toestel afhankelijk zijn (marketing, status e.d.).

Overigens zou je er goed aan doen om objectieve argumenten uit te kiezen om je betoog kracht bij te zetten in plaats van allemaal subjectieve/smaakafhankelijke argumenten waarom het voor jóu niet dé telefoon is.
Ik hoef geen objectieve argumenten neer te zetten omdat ik mijn mening geef en uitleg waarom ik dat vind. Een mening is nooit objectief. Ik zet nergens neer dat ik de waarheid verkondig. Overigens heb ik over beide toestellen al gelezen dat ze erg warm kunnen worden.

Hoe kan ik mijn voorkeur voor aluminium design tov plastic is hemelsnaam objectief maken. Het is een kwestie van smaak.

S- health lijkt me leuk omdat er nieuwe sensoren in het toestel zitten die een ander beeld geven dan wat tot nu toe mogelijk was. Het gaat dus om de combi.

Sd kaart slot is inderdaad handig en kan een plus zijn. Zelf zou ik het overigens niet missen.

De innovaties zoals touchless scrollen vind ik niks toevoegen. Dat kan ik inderdaad al zeggen ook al hen ik er nog niet mee gewerkt. Het voegt voor mij niks toe omdat ik het toestel toch al in de hand heb en het biedt mij niks extra. Het blijft scrollen en daarom geen innovatie.
Dan wellicht letten op hoe je het formuleert;
Mikpunten toestel zijn:
komt anders over als
Mikpunten toestel vind ik:
De HTC One wordt het android toestel van het jaar gevolgd door de Sony xperia z.
Ik wil wel om ¤100,- wedden dat de S4 "opnieuw" toestel van het jaar gaat worden. (ik zeg opnieuw gezien S1 t/m S3 dit al waren). Tenminste als je dat Europese gedoe bekijkt, ben even de naam kwijt.

Hoezo denkt Tweakers.net dat we een Snapdragon 600 gaan krijgen? De Exynos 4412 ondersteunde ook prima LTE samen met een losse chipje, bedoel KPN levert dit zelfs voor hun 4G klanten waarbij ook nog eens 2GB RAM in zit.

Volgend jaar krijgen we denk ik de 64-bit SoCjes :)
De Exynos 5410 Octa ondersteunt heel simpel weg niet de LTE frequenties zoals deze in Nederland worden gebruikt.

Bovendien heeft Samsung op Facebook zelf al aangegeven dat wij de 1.9Ghz quadcore variant krijgen. Aangezien de Exynos 5410 een octacore CPU is en op 1.8Ghz loopt moet het de Snapdragon 600 soc wel zijn in de Nederlandse uitvoering.

Ik snap dat dit voor velen onder ons een teleurstelling is, maar het is net anders..... Aan de andere kant, de Snapdragon 600 soc is ook een beest qua prestaties.

Bron: http://www.facebook.com/SamsungMobileNL
Ik snap dat dit voor velen onder ons een teleurstelling is, maar het is net anders..... Aan de andere kant, de Snapdragon 600 soc is ook een beest qua prestaties.
Klopt het is inderdaad een beest, maar zonder Exynos koop ik hem gewoon niet, daarbij is het nogal dom, een Exynos ben je voor op Samsung aangewezen (en soms wat chineze fabrikanten maar meestal maanden later), en voor Snapdragon 600 kan ik kiezen uit 2 tot 5 telefoons die hier verkocht worden. Dus ja als je het voornamelijk van je hardware moet hebben moet je daar ook wel in uitblinken natuurlijk, en niet een 13 in een dozijn toestel afleveren door iets te kiezen wat de rest van de markt ook gebruikt of gaat gebruiken :)
ik persoonlijk vind de snapdragon een plus. De kan is dan namelijk veel groter dat er fatsoenlijke support voor custom roms gaat komen. Cyanogen heeft al aangegeven dat ie een beetje klaar is met ontwikkelen voor exynos, simpelweg omdat Samsung geen specs van dis SOC's wil vrijgeven. Qualcomm is daar een stuk transparanter mee. Daarom, doe mij maar een S4 met een qualcomm chip!
Ik heb nooit een probleem gehad met plastic wat jij zo afschuwelijk vind.

En het Super Amoled scherm lijkt mij fantastisch, zeker als ik het vergelijk met m'n Note II. Sommige mensen vinden de gesatureerde kleuren niet zo mooi, anderen weer wel. Prettig is wel dat wit echt wit moet zijn, en zwart echt zwart moet zijn, een van de pluspunten van Amoled typen.

"Van samsung had ik wat meer verwacht onderhand vanwege de grote voorsprong op de concurrentie en vanwege het marktaandeel waardoor ze meer geld konden besteden aan de ontwikkeling. "
Dan mag je blijven hopen want dat doen ALLE grote corporaties, ook HTC als ze de boventoon zouden voeren op de markt.

Maar uberhaupt kudo's naar HTC met hun mooie design, dat verdienen ze.
NOFI, de zwartwaardes zijn echt de shit van AMOLED schermen maar zoals AMOLED schermen nu worden geimplementeerd is wit vaak wit met een zweem van een andere kleur :P Vooral blauwe zwemen.
Waarom is amoled een minpunt? Ik vind het persoonlijk een pluspunt t.o.v. "standaard" (niet-high-birghtness) LCD. Je hebt vollere kleuren, echt zwart, en als je de kleuren van de interface er op aanpast een veel lager verbruik.

Daarnaast kan ik van de plastic body ook echt niet wakker liggen. Het oogt dan misschien iets minder mooi voor sommige mensen, maar doorgaans heb je daar wel een lichtere en robuustere telefoon door (zeker met de laatste polycarbonaten van Samsung Cheil Industries).


En daarnaas, over smaak valt niet te twisten, ik vind persoonlijk de HTC One echt hardstikke lelijk. De S4 is dan niet de allermooiste, maar wel stukken mooier als de One.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 15 maart 2013 09:05]

Weinig vernieuwend idd, wel raar dat ze per land verschillende CPU leveren en dat de consument dat niet zelf kan kiezen.
En 1920x1080 scherm op 12.5cm en 13MP camera op een sensor ter grootte van een luciferkop is vooral marketing van 'kijk eens wij hebben lekker meer pixels dan jullie' maar in de praktijk merk je het niet. Kost alleen maar meer batterij en opslagruimte.
Ik zie liever een scherm die je bij fel daglicht goed kan aflezen en / of met RGBW (aparte witte pixels) dus.
Ik dacht ergens te lezen dat deze telefoon standaard over Dual Sim beschikt, kan iemand dat bevestigen?
Nee, de NL versie niet.

Alleen de "Chineese" versie zal over de Dual-Sim beschikken, dit betreft overigens de Exynos 5410 Octacore uitvoering, de gene die wij dus niet krijgen.
Dat was de Chinese variant.
Appart dat Samsung geen eigen core meer in het vlaggeschip stopt maar net als de "mindere Android goden" SoC's van Qualcomm af moet nemen.

Die octacore (Exnosisy) is waar beschikbaar? Niet in NL, niet in de VS maar waar wel? Ben wel benieuwd naar de performance eigenlijk.

Wat zou de reden zijn, productieproblemen van de octa core? te lage yields om de gigantische productiehoeveelheid van de galaxy 4 te kunnen bijbenen?
Ook hier lijkt Samsung vast te houden aan een bekende weg want bij de S3 hadden ze ook al een onderscheid in SoC's. Waarom ze dat doen? Misschien heeft het te maken met productiekosten/ belastingvoordelen. Door Amerikaanse SoC's af te nemen en de telefoons in Amerikaanse fabrieken te produceren is het goedkoper of zoiets om telefoons af te zetten in de Amerikaanse markt.
- Samsung Exynos 4 Quad (international, AU, and KR versions)
- Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 (NA and JP versions)
bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_S_III
Het is jammer dat Samsung de naamgeving bij de toestellen niet consequent toepast. Ik vind de Romeinse becijfering veel mooier. Nu is de vraag of Samsung's nieuwste de S 4 heet, met een spatie, of S4 aaneengeschreven. Verwarrend allemaal.
Vindt hem zelf tegenvallen, zeker de versie voor nederland. Hij is iets sneller, iets mooier scherm, etc... Maar als de benchmarks gelijk zullen zijn aan de HTC One is het dus op performance nogsteeds niet een iPhone killer.

Snap het ook niet, die krengen zijn zoveel hoger geklocked dan een iPhone 5 maar waarom zie je dat nou nooit terug in de benchmarks.

Is de software / hardware combinatie van Apple dan echt zo sterk dat ze er zoveel meer performance weten uit te halen?

Daarnaast vindt ik die features in de software die ze toegevoegd hebben geinige gimmigs maar veel zal het niet toevoegen. Je kan sliden door je vinger boven het toestel te bewegen, wat is dan precies het voordeel t.o.v. van op het scherm swipen? De beweging is hetzelfde maar voelt waarschijnlijk raar aan. En je krijgt zo'n tweedeling, soms kan je boven het scherm, soms moet je op het scherm.

Geluid bij foto's? zoals tweakers aangeeft, wat moet je hier precies mee? delen gaat haast niet (naar picassa, facebook etc..) is meer een niche functie.

Verder valt me de halve implementatie van dat scrollen met het kijken tegen. Soms werkt het wel, soms niet. Moet toch niet lastig zijn om zo'n functie te implementeren in het OS zodat het overal werkt?

Nee, dit gaat hem niet worden, de HTC One vindt ik mooier qua style en performance.


Als toevoeging:


Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz.. Hoeveel optimalisaties wil je uitvoeren dat je dat verschil gaat inhalen? als nu de browser trager is met twee keer zoveel cores met bijna een 80% hogere klok dan verwacht men dus wonderen of de optimalisatie die tot nu toe gedaan is is echt bagger.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 15 maart 2013 09:18]

Het "vreemde" verschil in Benchmarks tussen de iPhone en Android smartphones is dat bepaalde er Benchmarks zijn. Deze zijn daarom ook weer geoptimaliseerd voor een specifiek Soc,

In de parktijk merk je daar niets van, omdat bijvoorbeeld het gene waar de iPhone goed in is weer wordt gecompenseerd door en instructieset waar de Galaxy S4 weer goed in is.

Het heeft dan ook zeer beperkt zin om een iPhone op basis van benschmarks te vergelijken met een Galaxy S4.
Van wat ik heb begrepen van een goede online kennis die als chipontwerper heeft gewerkt bij een groot bedrijf komt een groot deel van het verschil door de hoeveelheid geheugenbandbreedte en snelheid van die bus. Apple zn nieuwste chips kunnen iirc soms wel 8X sneller bij hun geheugen dan veel van de concurrentie. Ten tijde van die discussie was het iirc zo dat de snelste populaire ARM SoC op iets minder dan de helft zat uitgaand van MB/s

Het is leuk als je een hele snelle CPU hebt, maar als die een groot deel van de tijd uit zn neus staat te vreten omdat de data die hij moet verwerken er nog niet is, heb je toch nog een traag systeem.

Die discussie was al even terug, maar iets zegt me dat het nog steeds wel zal kloppen. Immers is in telefoonland de Ghz race nog flink bezig. Om me heen zie ik ook mensen met high end telefoons lopen om een beetje te facebooken en muziek te luisteren. "waarom heb je dat model gekocht?" "nou, dat was de snelste, hij heeft wel * Ghz!"
Is het ook niet zo dat Apple hun software maar voor een paar devices hoeft te optimaliseren en dat android initieel op een heel breed scala aan devices moet kunnen draaien?
Dat is toch niet relevant in het optimalisatie verhaal? want dat klopt het dus dat Apple vele malen beter kan optimaliseren en de toegevoegde waarde voor Android van zware processors en veel cores lang niet zoveel uithaald als bij iOS.

M.a.w. Je moet bij Android veel zwaardere hardware hebben om een vergelijkbaar resultaat te halen met iOS die zwakkere hardware heeft.
Dat komt voornamelijk omdat de Dalvik VM veel overhead heeft.
Hij is eigenlijk heel erg inefficiënt. Hier hebben wat gasten Dalvik VM omgezet naar C#: http://liliputing.com/201...without-java-xamarin-port s-googles-os-to-run-on-c.html
dat is waar, maar de GPU in de Idevices is altijd gewoon erg snel,
ook is de browser van apple gewoon sneller, dat zie je in alle benchmarks.
(tot 3x sneller) en dat merk je wel imho.

maargoed apple heeft zijn eigen nadelen tov Andrroid phones, maar het blijft knap dat ze met een dualcore welke lager geclocked is nog steeds benchmarks winnen,
en omdat het OS zo efficient is ook regelmatig de beste accutijd laten zien.

OT: ik ben een beetje underwhelmed, ik vond de ONE een veel mooier toestel zowel in uiterlijk als qua software.

Het toestel is een Galaxy S3 met een nieuwe processor. op zich niet erg want de S3 is een erg goed toestel maar toch. de software heeft een paar nieuwe features:

airpeak, - leuk idee maar duurt te lang voor de preview, in die tijd open ik de map al
eyescroll - leuk idee, werkt niet in het donker blijkbaar, en verder is et ook de vraag of je niet je regel kwijtraakt.
- hover scroll *zwevende hand, werkt schijnbaar niet lekker en wat is de toegevoegde waarde? waarom?

-foto's 2 kanten op, owk kan grappig zijn, foto's met geluid. ok dat slaat nergends op imho. maak dan een video zoals tewakers ook al zei...

Verder ik zie geen grote verbeteringen met de skin zoals bij de One, of een prachtig ge-etst toestel, het enige echte voordeel en dat is subjectief is dat dit toestel een amoled scherm heeft. en in potentie is de exynos 5 octa een fijne processor.
(en mogelijk samsung only features die er al langer waren zoals de side by side apps)
Er bestaat zat randapparatuur voor Apple dus dat verhaal gaat niet echt op.
Het zit meer in de correctheid en netheid van de code, hoe de drivers geschreven worden en geïmplementeerd in het OS.

Niet te vergeten dat OSX anders met geheugen en processors omgaat dan windows.
Eveneens dat je met slechts specificaties vergelijking meteen niet de juiste vergelijking hebt. Want het belangrijkste wat vaak wordt vergeten is dat het systeem ook nog eens verschillende architecturen kan bevatten voor verschillende doeleindes.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 17 maart 2013 12:17]

Android optimaliseert sowieso geen flikker, dat doet de fabrikant. En hoeveel modellen Samsung voor moet optimaliseren.. nou, veel meer topmodellen waar daadwerkelijk aandacht aan wordt besteed dan apple doen ze nou ook weer niet.
Wel waar, google maakt de 'kale' Android versies heus wel optimaal, misschien niet tot op het bot, maar wat je beweert is gewoon niet waar.
Het OS zelf ja, maar Google kan toch niet voor alle toekomstige hardware gaan optimaliseren...
Vindt juist dat die vergelijking heel goed opgaat omdat de software die beschikbaar is voor beide toestellen navenant gelijk is. Beide hebben Angry Birds, Faceboox App etc...

De benchmarks zullen ongetwijfeld soms een voordeel halen uit sommige optimalisaties maar nagenoeg alle SoCs zijn qua instructie set of gelijk of lopen voor (Snapdragon 600 t.o.v. van de A6). Dus dit zou juist meer een reden moeten zijn waarom de HTC One sneller zou moeten zijn.

Grafisch gezien moet de Samsung Galaxy S4 sneller zijn op de offscreen tests dan de iPhone 5 gezien zij een zwaardeere grafische chipset hebben. Dus ik ben benieuwd hoe die benchmarks eruit gaan zien. Als die ondermaats presteerd t.o.v. van een iPhone 5 (let op, op de offscreen benchmarks) dan zit er dus echt een verschil in optimalisatie tussen Android en iOS.
Het is net als Windows vs Mac OS X, de laatste is stukken sneller omdat het voor specifieke hardware is, Windows moet op alle soorten computers (dus ook die van Apple) werken, hierdoor is die langzamer.

Hetzelfde verhaal met iOS vs. Android, ook is het zo dat iOS stukken lichter in dagelijks gebruik werkt dan Android, je mist veel gimmick zoals bewegende wallpapers of widgets, maar dat terzijde een prachtig voorbeeld is de iPhone 3GS waar je nu gewoon iOS 6.1.2 erop hebt, net als op de iPhone 5(dit jaar juni is die al 4 jaar oud).

Ik geef je trouwens wel gelijk, iPhone 5 scoort in de benchmarks stukken beter dan Galaxy S3 (en S4, maar die tel ik even niet mee omdat de software nog niet af is) en dat terwijl de iPhone 5 een 1.2ghz dualcore heeft met 1Gb ram, terwijl; de S3 een quad-core heeft die stukken sneller is en hoger geklockt en met 2Gb ram erbij.

Maar het is zo en niet anders, in dagelijks gebruik merk je dat de iPhone 5 sneller werkt als je erop gaat letten, anders zie je geen verschil.
Macs zijn anders gewoon Intel CPU's met nVidia / AMD grafische chipsets. Goed, Apple kan dus OS X optimaliseren voor een aantal specifieke systemen, maar waarom zou Microsoft dat met Windows niet kunnen? De drivers op zich worden gemaakt door de fabrikanten van hardware, zij moeten dus in principe zorgen voor de optimalisatie van hun eigen hardware.
Microsoft zowel programmeertalen moeten gewoon gaan afdwingen dat programmeurs netjes gaan programmeren en geen spaghetti-feesten van kunnen maken. (bijv. zoals het voorkomen van oneindige loops, gewoon onmogelijk maken).
Die trend zie je al terug in XCode die heel erg strikt is, spaghetti code is daar eigenlijk onmogelijk.
Wp7/8 is dus ook op hardware geoptimaliseerd, vandaar dat ook oudere wp toestellen smooth lopen.

verder heb ik de Video bekeken, en het valt me op dat er problemen zijn met het scrolle dmv je hele hand, komt dat niet doordat je de hand verkeert houd? Namelijk dwars en niet plat.. Ik kan me voorstellen dat de sensors doe rare beweging wat in de Video niet herkent word als een hand... Eerder als 1vinger
Windows is nooit duidelijk langzamer geweest op vergelijkbare hardware.
Het gaat vooral om de praktijktests en die vergelijking is zeker wel nuttig.

Vaak worden de resultaten van de benchmarks onderschreven door de praktijktests, dus zijn de benchmarks op zijn minst een indicatie.
Daarnaast wat tweakers al aangeeft is dit een beta versie. er worden in feite appels met peren vergeleken. Waardoor de S4 mogeljik al net zo snel is als de concurenten. Dus mogelijk een stuk sneller wordt bji de launch.

Wat ik vooral jammer vind is dat er zo weinig bekend is. er zijn 2 processoren beide ondersteunen LTE. Maar op welke markt welke processor uit komt weet niemand zeker.

dat is wel slim dan blijven de geruchten nog even op gang tot de release.
Samsung NL heeft vannacht al bekend gemaakt (via facebook) dat wij in Nederland de Snapdragon 600 variant krijgen. Aangezien de verschillende benchmarks die her en der op internet staan allemaal zijn gemaakt op deze Snapdragon uitvoering kan je dus al wel een inschatting maken wat de prestaties ongeveer zijn. Pak namelijk een test van de HTC One en je weet wat een Samsung Galaxy S4 ook doet.

Waar echter wel een verschil in zit (tussen de HTC One en de Galaxy S4). Samsung probeert steeds meer eigen software in Android te stoppen, Met de S4 zetten ze dus vooral in op nieuwe software features binnen het OS. Touchwizz wordt dus steeds groter en zwaarder om te draaien. HTC daartegen brengt juist functies terug in hun schil om Android heen.

Hoe dit in de praktijk gaat verlopen is nu nog even koffiedik kijken, maar aangezien wij hier van beide telefoons de zelfde CPU versie krijgen kan het maar zo zijn dat de gene met het "zwaarste" besturingssysteem het onderspit gaat delven in een praktijk confrontatie.
Bij al deze nieuwe features en software krijg ik een beetje het 'smart'-tv idee. Prop er zo veel mogelijk features en sensoren in en tadaa...!

Ik vraag me af in hoeverre deze in de praktijk werken (bijv. die oog-sensor) en of dat soort toepassingen niet teveel beperkt worden door omgevingslicht etc.

Ben persoonlijk ook geen fan van Touchwiz, dat scherm ziet er ondanks dat het wederom oversaturated lijkt, wel enorm goed uit! :)

Ben het eens met Tweakers.net dat wanneer de S4 inderdaad zoveel op de S3 lijkt, dat een reden zou kunnen zijn voor klanten om hem links te laten liggen. Zeker als je daarnaast de Experia Z hebt liggen die erg mooi is en de One die een mooi ontwerp heeft meegekregen :) Ik vond de aluminium behuizing van mijn HTC Desire HD destijds ook echt naais! :D
Touchwizz wordt dus steeds groter en zwaarder om te draaien. HTC daartegen brengt juist functies terug in hun schil om Android heen.
Onzin, het wordt helemaal niet zwaarder door meer functies, al die functies zijn losse apps die pas aan gaan als je ze gebruikt, en als je ze gebruikt ja dan kost dat energie maar krijg je wel iets voor terug wat je dus op de HTC blijkbaar zou missen :) Gebruik je het niet ook niet erg verbruikt het ook niks en is het dus niet zwaarder dan de HTC...
Helemaal niet zwaarder klopt niet, functies als het detecteren van je vinger boven het toestel of het volgen van je ogen voor het pauzeren kosten weldegelijk performance omdat ze continue metingen aan het doen zijn.

Als je dat niet zou doen weet je ook niet of je vinger boven het toestel hangt. Het zal alicht niet veel zijn maar voeg genoeg van dat soort functies toe en je hebt vanzelf wat performance verlies.
Eensch, zelf vind ik het niet zo erg om voorlopig met de S3 rond te lopen, het scheelt toch haast niets :+
Tweakers is erg goed in appels en peren vergelijken. Zo werd de Playstation 4 (met zwaar geoptimaliseerd OS) ook vergeleken met een generieke PC + windows, waardoor de conclusie al snel was dat de PS4 helemaal niet zo krachtig is. Zo ook hier dus.
Vindt hem zelf tegenvallen, zeker de versie voor nederland. Hij is iets sneller, iets mooier scherm, etc... Maar als de benchmarks gelijk zullen zijn aan de HTC One is het dus op performance nogsteeds niet een iPhone killer.

Snap het ook niet, die krengen zijn zoveel hoger geklocked dan een iPhone 5 maar waarom zie je dat nou nooit terug in de benchmarks.

Is de software / hardware combinatie van Apple dan echt zo sterk dat ze er zoveel meer performance weten uit te halen?

Daarnaast vindt ik die features in de software die ze toegevoegd hebben geinige gimmigs maar veel zal het niet toevoegen. Je kan sliden door je vinger boven het toestel te bewegen, wat is dan precies het voordeel t.o.v. van op het scherm swipen? De beweging is hetzelfde maar voelt waarschijnlijk raar aan. En je krijgt zo'n tweedeling, soms kan je boven het scherm, soms moet je op het scherm.

Geluid bij foto's? zoals tweakers aangeeft, wat moet je hier precies mee? delen gaat haast niet (naar picassa, facebook etc..) is meer een niche functie.

Verder valt me de halve implementatie van dat scrollen met het kijken tegen. Soms werkt het wel, soms niet. Moet toch niet lastig zijn om zo'n functie te implementeren in het OS zodat het overal werkt?

Nee, dit gaat hem niet worden, de HTC One vindt ik mooier qua style en performance.


Als toevoeging:


Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz.. Hoeveel optimalisaties wil je uitvoeren dat je dat verschil gaat inhalen? als nu de browser trager is met twee keer zoveel cores met bijna een 80% hogere klok dan verwacht men dus wonderen of de optimalisatie die tot nu toe gedaan is is echt bagger.
Seriously....anno 2013 is er op tweakers nog iemand die kloksnelheden 1 op 1 gaat vergelijken en enkel op basis daarvan conclusies trekt 8)7

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 17 maart 2013 15:04]


Als toevoeging:


Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz.. Hoeveel optimalisaties wil je uitvoeren dat je dat verschil gaat inhalen? als nu de browser trager is met twee keer zoveel cores met bijna een 80% hogere klok dan verwacht men dus wonderen of de optimalisatie die tot nu toe gedaan is is echt bagger.
Het is heel simpel, de browser gebruikt maar 1 core dus al had de iPhone er 1 en de S3 en 24 was het nog steeds 1 core tegen 1 core in de browser-test (is nog maar 250 keer gezegd door mij, maargoed vooral elke keer weer doen of je neus bloed) :)

Ten 2de draait de iPhone niet op 1.02 maar 1.2Ghz...

Daarbij zit er gewoon een groot verschil in hoe de browser omgaan met input. Als je op een iPhone scrollt is alles gewoon een plaatje en niet dynamisch itt bij Android. Oftewel iOS maakt het allemaal lichter dan het is door dingen uit te zetten als hun vinden dat je het niet nodig hebt. Je kan het zo nakijken op http://www.malsup.com/jquery/cycle/ scroll daar maar op je iPad of iPhone, je zal zien dat alle bewegingen stil zullen staan tot je stopt met scrollen waar een Android toestel gewoon die effecten door laat gaan...

Tja wat is dan beter? Voor mij de Android versie...
Samsung heeft de twee cores in de A6 zelf ontworpen en dus enorm zwaar kunnen optimaliseren voor iOS waar Samsung het daarmee veel lastiger heeft aangezien zij Android niet ontwikkelen en de processor kernen niet waar ook nog eens bij komt dat de iPhone gebruik maakt van een lichter OS.
Mijn HP-camera uit 2006 had al foto's met geluid erbij, maar je gebruikt het inderdaad nooit en je kunt dan veel beter een filmpje opnemen bij deze telefoon (mijn fototoestel schiet filmpjes op 480p, dus daar heeft het nog iets meer nut).
CPU is niet het enige wat hier invloed heeft, ook de GPU speelt hierin een rol. Het probleem met Android is dat ze nog steeds erg achterlopen qua het gebruik van de GPU. Tevens hebben de iPhones altijd al relatief krachtige GPU's gehad, dat in combinatie met veel beter geoptimaliseerde software kunnen de iPhones zeer goede resultaten neerzetten.

Tevens ben ik het eens over de S4, de S3 vond ik ook al lelijk en weinig innovatief. Met de S4 gaan ze verder in die lijn. Het zal vast een verkoopsucces worden, maar naar mijn mening is de HTC One wel het mooiste Android toestel.
Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz..
Houd rekening mee met het feit dat er totaal verschillende processoren in zitten (een Pentium 4 op 4Ghz is ook niet sneller als een i7 op 2.5Ghz)

En dat Apps vaak niet alle cores benut, en daarbij kan Apple inderdaad heel goed optimaliseren opdat ze de CPU en het OS zelf ontwikkelen
Waar haal je dat vandaan? Ik bedoel de sommige sites gebruiken S3 terwijl samsung zelf (in ieder geval samsung Nederland) SIII gebruikt.

De versie die naar Nederland kan komen is die met ondersteuning voor 4g - en dat is dus die met een Snapdragon 600 van Qualcomm. Deze soc is bekend uit de HTC One en biedt vier Krait 300-kernen, die door Samsung worden geklokt op 1,9GHz.

Wat ik frapant vind is dat tweakers als enige zeker weet dat hier de snapdragon processor komt. Op andere sites lees is dat de enexos ook LTE/4g ondersteund. Hierdoor zou je nog altijd de mogelijkheid hebben om een enexos te hebben in Nederland. Of eventueel te importeren.
Samsung NL heeft op Facebook ook al gezegd dat de Snapdragon versie hier komt:
Samsung Mobile NL
Met trots presenteren wij onze troonopvolger: de Samsung Galaxy S4! 5 -inch Full HD Super AMOLED display, 1.9 GHz Quad Core processor, 13 megapixel camera, slechts 130 gram en 7,9 mm dun. Wat vind jij?
In diezelfde post:
Samsung Mobile NL: Hi allemaal, de Galaxy S4 beschikt over een 1.9 GHz Quad Core processor. Beschikbaarheid vanaf het 2e kwartaal van dit jaar!
Bron: https://www.facebook.com/...95&type=3&theater

[Reactie gewijzigd door Strunkie op 15 maart 2013 09:10]

Ik heb de vraag nog gesteld, zal het melden als ik antwoord heb gekregen.
Zo veel sneller is de Samsung Galaxy S4 niet dan de Samsung Galaxy S3.

Met Antutu 3 Benchmark haalt de Samsung Galaxy S4 20000 punten en de Samsung Galaxy S3 16000 punten.

Vooral als ik naar de CPU kijk is het niet veel sneller, maar 1000 punten, maar de GPU is wel aardig veel sneller 3500 punten.
De interessantste versie van de Galaxy S4 komt niet naar Nederland
Opsomming ten opzichte van de Galaxy S3: schermuppgrade (helaas weer kleurecht), snellere proc, meer megapixels camera. Design iets beter.
Alleen het grootste euvel wat mij betreft bij de S3 is nog steeds niet opgelost: vaak snel en soms traag/instabiel. Regelmatig crashes in de browser, ook met andere rom. Soms plotseling traag/instabiel zonder duidelijke reden. Dat verwacht je niet bij een topmodel. iOS heeft zover ik weet dit niet. Snelheid is behoorlijk consistent.

Gevoelsmatig zou ik er tussen de ¤50 en ¤100 aan willen uitgeven om over te stappen, niet meer.
Raar: ik kan niet zeggen dat ik de klachten van jou herken. Is je telefoon een keer gevallen?
Maar ik ben het wel met je eens dat het verschil met de SIII te klein is om de portemonnee te trekken. Voor mij dan tenminste :+
@Kevinp

Dat Samsung Galaxy S4 gebruikt als naamgeving, kan je op de website van Samsung zelf terug vinden: http://www.samsung.com/nl/#mobile-phone-home (directe link naar afbeelding: http://www.samsung.com/nl/common/img/index/galaxys4.jpg). Verder ben ik het eens met GT-R dat het jammer is dat Samsung niet consequent toepast.

[Reactie gewijzigd door JKP op 15 maart 2013 12:01]

Het is Exynos zelfs, you're both wrong.
inderdaad lang leve automatische correctie van windows 8 op je smartPhone :P

waarschijnlijk dacht m'n telefoon dat ik naar de xenos ging :P
Meeste mensne snappen romeinse becijfering tot ongeveer SIII
Bij IV wordt het al een probleem, want dan staat er in feite "SIV".
Daarom een gewone S4, zonder spatie lijkt me
Gewoon "Galaxy S-IV". Denk dat de meeste mensen tot en met 8 nog wel snappen. "Galaxy S-MMXIII" word moeilijk.
Galaxy S-IV staat wel mooier ja.
Ik vind het ook jammer, maar ik denk niet dat de gemiddelde aziaat en de minder slimme mensen in euopa en de VS begrijpen dat IV 4 is, dat zou waarschijnlijk voor verwarring zorgen bij veel mensen
SIV klinkt een beetje teveel naar een geslachtsziekte zoals HIV of Sief,... Ik denk niet dat Samsung deze link wil maken...
Tsja, als ze de Romeinse nummering zouden hebben aangehouden zou er SIV staan. Dat klinkt als een schoonmaakmiddel, en het is ook nog eens de apenvariant op het HIV-virus. Lijkt me niet zo'n goede naam om aan je telefoon te koppelen ;)

[Reactie gewijzigd door Alex) op 18 maart 2013 00:20]

Toch jammer dat er geen nieuw ontwerp komt. Veel mensen willen toch wat "showen" met een telefoon en naar mijn smaak zijn de nieuwe telefoons van concurrenten wel wat mooier. Zelf wacht ik tot mijn abbo afloopt waarna ik waarschijnlijk voor de nieuwste Sony op dat moment ga. Ik verwacht ook dat er toch wel wat mensen zijn die de S1 & S3 hebben gehad en ook weer iets "anders" willen.

Samsung heeft nu zo'n een groot deel van de markt in handen dat ze misschien niet meer zo erg durven de switchen in uiterlijk omdat ze bang zijn mensen kwijt te raken. Zelf denk ik dat je dat juist bereikt door hetzelfde uiterlijk steeds aan te houden.

Verder qua snelheid en functionaliteit toch weer een top telefoon van Samsung.

[Reactie gewijzigd door Maxcim op 15 maart 2013 08:20]

Want Apple komt ook bij ieder model ook met een ander ontwerp 8)7 . Dit lijkt me een fantastische foon, die Apple flink in de schaduw zet met hun oubollige IOS

Wat me opvalt bji moderaties is als je iets minder positiefs zegt over apple je naar beneden gemod wordt. Een feit is dat IOS nauwelijks gemoderniseerd wordt en Android steeds beter en veelzijdiger wordt

[Reactie gewijzigd door pandit op 15 maart 2013 09:33]

Wat me opvalt bji moderaties is als je iets minder positiefs zegt over apple je naar beneden gemod wordt.
Dat komt omdat het vaak niet meer dan een statement is, zonder deugdelijke onderbouwing waarom.

Design van een telefoon is gewoon niet gemakkelijk; aan de ene kan wil je vernieuwing maar je wil ook ook een familie kenmerken in de vormgeving blijven houden. Zo niet dan wordt je lineup een rommeltje.

Kijk naar Sony, de laatste telefoon ziet er heel anders uit dan de vorige modellen en anders dan bij Samsung en Apple zie je niet meteen dat het een Sony is als je het niet wist. Als Sony het laatste design voortzet in nieuwere telefoons dan zal dat wel gebeuren maar ook weer dezelfde kritiek geven dat het zo op de voorganger lijkt...

Ik denk dat het juist niet slim is als een opvolger niet lijkt op de voorganger.
Euh..ik kan je vertellen dat ik ook regelmatig naar beneden gemod wordt als je wat negatiefs zegt over Samsung hoor.
Soms terecht trouwens, maar soms ook niet.

Hij zegt toch ook dat iedereen van Android kant zo op Apple zat af te geven als er een 3s of 4s kwam en het uiterlijk zo goed als niet veranderd was.
Maar nu Samsung hetzelfde doet wordt er geroepen dat Samsung nu hun definitieve look heeft gevonden..beetje vreemd en hypocriet niet?

En verklaar je nader..Android wordt steeds beter en veelzijdiger en iOS niet???
Wat voor veelzijdigheid heeft android nu allemaal wat je ook echt als gemiddelde consument veel gebruikt en wat niet met een iPhone kan.
En heb ik het over dagelijks gebruik..want..leuk hoor al die gimmicks nu ook weer.
Maar wat wordt er straks echt veelvuldig gebruikt??
1 iemand die definitieve look zegt. Lees je wel goed? De s4 wordt toch afgefikt hier?
Precies, en wat heeft pandit te maken met wat andere in een iPhone topic zeggen?

Sinds wanneer kan iemand naders verantwoordelijk gehouden worden voor post van andere dan hemzelf?
Want Apple komt ook bij ieder model ook met een ander ontwerp 8)7 . Dit lijkt me een fantastische foon, die Apple flink in de schaduw zet met hun oubollige IOS

Wat me opvalt bji moderaties is als je iets minder positiefs zegt over apple je naar beneden gemod wordt. Een feit is dat IOS nauwelijks gemoderniseerd wordt en Android steeds beter en veelzijdiger wordt
WTF? Dit is weer zo'n reactie van ik-ken-niks-van-tech-maar-wil-er-wel-over-meepraten. Android is met zijn laatste versie pas op het niveau van iOS gekomen. Als je iOS oubollig vindt dan is Android even oubollig. Of zijn kleurtjes en nieuwe icoontjes voor jou wat innovatie drijft? iOS zat vanaf dag één qua GUI goed waarom zouden ze daar iets aan moeten veranderen? Android daarentegen zat niet vanaf dag één juist. Na veel sleutelen is het eindelijk op een niveau gekomen waar het niet moet onderdoen voor iOS. Maar voor jou is blijkbaar niet zo belangrijk hoe een telefoon werkt, je bent blijkbaar al tevreden als de icoontjes er anders uitzien.

Het is niet omdat je iets negatief zegt over iOS dat je wordt naar beneden gemod het is omdat je domme uitspraken doet over iets waar je duidelijk niets van begrijpt.
IOS zonder jailbreak is ook oudbollig.... Zegt een Iphone gebruiker (en gelukkig ook een nexus7)
ik denk dat samsung hiermee hun definitieve look heeft ontwikkeld
Grappig hoe het bij Samsung weer wordt goed gepraat. Als Apple met een vergelijkbaar design komt zijn ze niet meer innovatief bezig, maar Samsung heeft een "definitieve look" gevonden. Oftewel: Bollocks, ze willen gewoon zoveel mogelijk geld binnen scheppen door zo min mogelijk te ontwerpen.
zowel Apple als Samsung vallen dan ook zwaar tegen tegenwoordig:
- nieuwe toestellen die er hetzelfde uitzien als de vorige
- nauwelijks niewe features
- nauwelijks verbetering in de belabberde autonomie

beide zijn naar mijn mening over hun hoogtepunt, NEXT!
Voor mij heeft Samsung ook afgedaan. Hetzelfde uiterlijk en er gewoon zoveel mogelijk functies inproppen die niemand gebruikt. Ik denk dat Samsung zijn Monstergroei niet kan volhouden. Kijk maar naar HTC: die stond ook een tijdlang stil en zijn er snoeihard voor afgestraft. Bovendien kun je niet met dit design aankomen als je naar de vlaggenschepen van de concurrentie kijkt. Ben wel een Samsungfan, maar met een dergelijk product verdien je de koppositie niet.
Wat een onzin, apple heeft dat 2x gedaan met de 3gs en 4s en dat werkte toch ook gewoon? en nee ik ben geen apple fan, eerder een hater :D
Nokia wijkt een gedeelte hiervan af. Die had de beeldstabilisatie en dat je met je handschoen het scherm kunt bedienen. Beiden werken ook echt en voegen direct wat toe aan de gebruikservaring.
Wel zien de toestellen er redelijk hetzelfde uit aan de buitenkant (een leek zal geen verschil kunnen maken tussen de 900 en 920 zonder ze van dichtbij te zien) en vallen alleen de kleurtjes echt op.

Vind deze Samsung ook niet echt eureka, maar het zal goed verkopen. Niet zozeer omdat het een hele vernieuwende telefoon is, maar omdat men over kan stappen en daarbij lekker bij een Samsung blijft.

Ik vraag me alleen wel af of mensen de Android-look niet zat gaan zijn. De samsung UI begint nu ook wel telkens hetzelfde te zijn, dus dat kan MS weer een boost geven.

HTC heeft nu overigens wel wat toegevoegd die veel invloed op de gebruikservaring kan hebben. En dan duid ik dus op het nieuwe (?) startscherm. Dat is een gewaagde stap en is iets wat mensen wel op zal vallen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 15 maart 2013 11:17]

check plaatje er zijn wel wat zaken veranderd, hij is weer wat rechthoekiger en de home knop ziet er weer fatsoenlijk uit, al bij al dus weer iets meer als de S2.

Maar ze willen een consequente look over de hele range, en de grote massa is deze nu gewend, plus ze hebben zich de vorige keer vast geluld in de marketing met "designed for humans" (of wat was het) dat kunnen ze niet opeens helemaal omgooien ;)

Ach Apple staat bekend om hun 'innovatie', dus waren de verwachtingen en hype nog groter ;)
Grappig de webpagina waar je naar linkt heet zoiets als "Galaxy SIV rumor".
De SIV ziet er op dat fake plaatje groter uit dan de SIII

Mogelijk heb je de hands-on niet eens gelezen, maar de SIV is juist een tikkeltje kleiner dan de SIII.
Ik weet niet of je serieus bent of niet.
Maar om het verschil in vorm aan te geven kan je gewoon twee willekeurige foto's pakken en hoef de schaal niet hetzelfde zijn. Het gaat om de vorm.
Samsung wordt bij mij niet goedgepraat. Ik heb zelf nooit echt een goed gevoel gehad bij Samsung. Je betaald grof geld voor zo'n telefoon en dan komen ze dun, glimmend plastic aan. Het scherm is voor mij ook een issue. Je moet er maar van houden. Wat je bij HTC ziet is dat ze telefoons om de zoveel tijd aanpassen qua look en feel. Bij Samsung blijft het telkens maar weer gelijk, nu komen ze met half werkende features en waarschijnlijk verkoopt het niet zo gemakkelijk als de S3. Ik zelf heb het nooit begrepen... Beetje jammer
Hetzelfde kan gezegd worden over Apple. Zij weten dat veel mensen problemen hebben met het glas of snel bekraste aluminium en toch blijven ze dat gebruiken. Ook blijft het telkens maar weer gelijk en zegt iedereen dat het wel niet zo goed zal verkopen als de voorloper.

Dat plastic is overigens polycarbonaat. Enorm sterk, ook al is het dun en ook al is het 'maar' plastic. Ze gebruiken het niet voor niets in onder andere kogelwerend glas en schilden van de mobiele eenheid. Je kunt zeggen over dit soort plastic wat je wilt maar feit is wel dat het sterker is dan aluminium en glas en (mits goed afgewerkt) voelt het gewoon goed en degelijk aan én ziet het er goed uit. Natuurlijk is het wel persoonlijk wel soort materiaal je prettiger vindt ogen en prettiger vast vindt houden.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 15 maart 2013 14:08]

Er is alleen veel meer veranderd dan iedereen zegt...

Sterker nog op plaatsing van knoppen/speakers en logo's na is alles veranderd, de vorm (hoekiger), de rand (strakker), de achterkant, he dat is dan ongeveer het hele toestel! :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 maart 2013 09:34]

Of dit ontwerp is al zo goed dat veel mensen het willen kopen en waarom zou je een winnend team veranderen?
Als je wilt showen met een nieuwe telefoon dan kom je al gauw in de Lumia serie van Nokia terecht. Die vallen op als je niet een zwarte kiest...

Maar Samsung lijkt inderdaad wel een beetje 'vast' te zitten in hun looks. De S3 is natuurlijk zo'n beetje de populairste telefoon op het moment, en van dat momentum maken ze denk gebruik, totdat de consument gaat afhaken wat bij de IPhone al een beetje gaande is.
Als je wilt showen met een nieuwe telefoon dan kom je al gauw in de Lumia serie van Nokia terecht. Die vallen op als je niet een zwarte kiest...
Je valt sowieso op met en Windows 8 Phone, die heeft bijna niemand. Heel exclusief :-)
Reactie op wat Maxcim zei: "Wat showen met een nieuw toestel"? Ik snap dat niet. Je koopt toch een smartphone voor je zelf niet voor je omgeving? Bij de iPhone 4S hoorde je ook al die domme zaken als Apple kan niet innoveren want hij lijkt op de iPhone 4 terwijl die 4S tjokvol nieuwe features zat. Je omgeving ziet inderdaad die features niet maar dan hoef je ook geen smartphone. Dan ben je beter af met een dumphone uit goud.

Gelukkig heeft de S4 een groter scherm want groter scherm betekent bij de foonpatsers innovatie. Samsung blijft dus gelukkig gespaard van al die onzin over wel of niet innoveren.

[Reactie gewijzigd door olapola op 15 maart 2013 11:39]

Het is wel zo. Jij koopt toch ook liever een mooie telefoon dan een oerlelijke telefoon? Dat is echt ook wel een beetje naar buiten toe, misschien onbewust maar je doet het toch.
Ik begrijp niet dat Samsung niet werkt aan een nieuw design van zo'n telefoon. Het is een plastic, groot en lomp toestel (persoonlijk). Zelf een S3 gebruiker, alleen vanwege de prestaties gekocht. Komen ze met een nieuwe telefoon dat lijkt op de S3.
Het zorgt wel voor herkenbaarheid... Al kan dat vanzelfsprekend ook averechts werken: mensen kunnen denken dat het precies hetzelfde toestel is als de S3.
Als ze in de winkel naast elkaar maar net genoeg verschillen zal het wel goed komen. Een iPhone 4 en iPhone 5 lijken van een afstandje ook erg veel op elkaar maar als je ze naast elkaar ziet, dan is de '4 toch wel een minder sexy dan de '5. Dat zal bij Samsung wellicht ook zo zijn (is wel te hopen voor ze).
Lomp? Ik denk dat jij geen toestellen aan kan wijzen met nóg dunnere randen om het scherm ;)
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True