Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 280, views: 432.118 •

Tot slot

Samsung slaat met de Galaxy S4 een weg in die we kennen van zijn aartsrivaal Apple: het topmodel qua uiterlijk vrijwel onveranderd laten, maar van binnen totaal vernieuwen. Apple deed dat onder meer met zijn iPhone 3GS en 4S, de Zuid-Koreaanse fabrikant haalt die truc voor het eerst uit de kast met de Galaxy S4.

De kleine wijzigingen die er wel zijn gemaakt in het uiterlijk bevallen goed. Het patroontje, geleend van LG, geeft hem voor de oplettende kijkers een andere look dan zijn voorganger en het materiaal voelt iets beter dan bij de S III. Bovendien is hij ondanks het grotere scherm niet groter dan de S III en dat is maar goed ook. Dat de S4 zo lijkt op de S III, kan potentiële kopers afschrikken; de concurrentie kwam wel met nieuwe ontwerpen en die zijn niet alleen vernieuwender, maar voelen ook luxer aan: daarbij valt te denken aan de glazen Xperia Z van Sony en de HTC One van aluminium. De adviesprijs van de S4 is overigens niet lager dan die van de concurrenten: die ligt op 699 euro voor de 16GB-versie.

Samsung heeft zich echter gericht op de features en dat blijkt ook. Met klinkende namen Smart Scroll, Smart Pause, S Health, vertaalmachine S Translator, Group Play, Shoot&Sound, Air Gesture, WatchOn, DualShot, DramaShot, CinemaPhoto en Adapt Display zijn dat er meer dan in een korte hands-on uit te proberen zijn.

Het probleem is dat veel van deze features alleen in de reclamefilmpjes van Samsung veel worden gebruikt, maar in het dagelijks leven van gebruikers veelal weinig verschil zullen maken. Veel features klinken als een gimmick en voor veel gebruikers voegen ze waarschijnlijk niets toe. Wat moet je met Shoot&Sound bijvoorbeeld?

Maar ook los daarvan is de S4 een indrukwekkende smartphone. Het scherm, de camera, de processor en de verbindingsmogelijkheden zijn up to date en de S4 heeft meer sensoren aan boord dan welke andere telefoon ook. Daarmee zal de S4 op het verlanglijstje staan van veel mensen, of ze nu behoefte hebben aan scrollen met de ogen en foto's met geluid of niet.

Samsung Galaxy S4


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (280)

Reactiefilter:-12800260+1164+216+30
1 2 3 ... 11
Het is jammer dat Samsung de naamgeving bij de toestellen niet consequent toepast. Ik vind de Romeinse becijfering veel mooier. Nu is de vraag of Samsung's nieuwste de S 4 heet, met een spatie, of S4 aaneengeschreven. Verwarrend allemaal.
Waar haal je dat vandaan? Ik bedoel de sommige sites gebruiken S3 terwijl samsung zelf (in ieder geval samsung Nederland) SIII gebruikt.

De versie die naar Nederland kan komen is die met ondersteuning voor 4g - en dat is dus die met een Snapdragon 600 van Qualcomm. Deze soc is bekend uit de HTC One en biedt vier Krait 300-kernen, die door Samsung worden geklokt op 1,9GHz.

Wat ik frapant vind is dat tweakers als enige zeker weet dat hier de snapdragon processor komt. Op andere sites lees is dat de enexos ook LTE/4g ondersteund. Hierdoor zou je nog altijd de mogelijkheid hebben om een enexos te hebben in Nederland. Of eventueel te importeren.
Samsung NL heeft op Facebook ook al gezegd dat de Snapdragon versie hier komt:
Samsung Mobile NL
Met trots presenteren wij onze troonopvolger: de Samsung Galaxy S4! 5 -inch Full HD Super AMOLED display, 1.9 GHz Quad Core processor, 13 megapixel camera, slechts 130 gram en 7,9 mm dun. Wat vind jij?
In diezelfde post:
Samsung Mobile NL: Hi allemaal, de Galaxy S4 beschikt over een 1.9 GHz Quad Core processor. Beschikbaarheid vanaf het 2e kwartaal van dit jaar!
Bron: https://www.facebook.com/...95&type=3&theater

[Reactie gewijzigd door Strunkie op 15 maart 2013 09:10]

De interessantste versie van de Galaxy S4 komt niet naar Nederland
Opsomming ten opzichte van de Galaxy S3: schermuppgrade (helaas weer kleurecht), snellere proc, meer megapixels camera. Design iets beter.
Alleen het grootste euvel wat mij betreft bij de S3 is nog steeds niet opgelost: vaak snel en soms traag/instabiel. Regelmatig crashes in de browser, ook met andere rom. Soms plotseling traag/instabiel zonder duidelijke reden. Dat verwacht je niet bij een topmodel. iOS heeft zover ik weet dit niet. Snelheid is behoorlijk consistent.

Gevoelsmatig zou ik er tussen de ¤50 en ¤100 aan willen uitgeven om over te stappen, niet meer.
Raar: ik kan niet zeggen dat ik de klachten van jou herken. Is je telefoon een keer gevallen?
Maar ik ben het wel met je eens dat het verschil met de SIII te klein is om de portemonnee te trekken. Voor mij dan tenminste :+
Ik heb de vraag nog gesteld, zal het melden als ik antwoord heb gekregen.
Zo veel sneller is de Samsung Galaxy S4 niet dan de Samsung Galaxy S3.

Met Antutu 3 Benchmark haalt de Samsung Galaxy S4 20000 punten en de Samsung Galaxy S3 16000 punten.

Vooral als ik naar de CPU kijk is het niet veel sneller, maar 1000 punten, maar de GPU is wel aardig veel sneller 3500 punten.
Het is Exynos zelfs, you're both wrong.
inderdaad lang leve automatische correctie van windows 8 op je smartPhone :P

waarschijnlijk dacht m'n telefoon dat ik naar de xenos ging :P
@Kevinp

Dat Samsung Galaxy S4 gebruikt als naamgeving, kan je op de website van Samsung zelf terug vinden: http://www.samsung.com/nl/#mobile-phone-home (directe link naar afbeelding: http://www.samsung.com/nl/common/img/index/galaxys4.jpg). Verder ben ik het eens met GT-R dat het jammer is dat Samsung niet consequent toepast.

[Reactie gewijzigd door JKP op 15 maart 2013 12:01]

Vindt hem zelf tegenvallen, zeker de versie voor nederland. Hij is iets sneller, iets mooier scherm, etc... Maar als de benchmarks gelijk zullen zijn aan de HTC One is het dus op performance nogsteeds niet een iPhone killer.

Snap het ook niet, die krengen zijn zoveel hoger geklocked dan een iPhone 5 maar waarom zie je dat nou nooit terug in de benchmarks.

Is de software / hardware combinatie van Apple dan echt zo sterk dat ze er zoveel meer performance weten uit te halen?

Daarnaast vindt ik die features in de software die ze toegevoegd hebben geinige gimmigs maar veel zal het niet toevoegen. Je kan sliden door je vinger boven het toestel te bewegen, wat is dan precies het voordeel t.o.v. van op het scherm swipen? De beweging is hetzelfde maar voelt waarschijnlijk raar aan. En je krijgt zo'n tweedeling, soms kan je boven het scherm, soms moet je op het scherm.

Geluid bij foto's? zoals tweakers aangeeft, wat moet je hier precies mee? delen gaat haast niet (naar picassa, facebook etc..) is meer een niche functie.

Verder valt me de halve implementatie van dat scrollen met het kijken tegen. Soms werkt het wel, soms niet. Moet toch niet lastig zijn om zo'n functie te implementeren in het OS zodat het overal werkt?

Nee, dit gaat hem niet worden, de HTC One vindt ik mooier qua style en performance.


Als toevoeging:


Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz.. Hoeveel optimalisaties wil je uitvoeren dat je dat verschil gaat inhalen? als nu de browser trager is met twee keer zoveel cores met bijna een 80% hogere klok dan verwacht men dus wonderen of de optimalisatie die tot nu toe gedaan is is echt bagger.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 15 maart 2013 09:18]

Het "vreemde" verschil in Benchmarks tussen de iPhone en Android smartphones is dat bepaalde er Benchmarks zijn. Deze zijn daarom ook weer geoptimaliseerd voor een specifiek Soc,

In de parktijk merk je daar niets van, omdat bijvoorbeeld het gene waar de iPhone goed in is weer wordt gecompenseerd door en instructieset waar de Galaxy S4 weer goed in is.

Het heeft dan ook zeer beperkt zin om een iPhone op basis van benschmarks te vergelijken met een Galaxy S4.
Vindt juist dat die vergelijking heel goed opgaat omdat de software die beschikbaar is voor beide toestellen navenant gelijk is. Beide hebben Angry Birds, Faceboox App etc...

De benchmarks zullen ongetwijfeld soms een voordeel halen uit sommige optimalisaties maar nagenoeg alle SoCs zijn qua instructie set of gelijk of lopen voor (Snapdragon 600 t.o.v. van de A6). Dus dit zou juist meer een reden moeten zijn waarom de HTC One sneller zou moeten zijn.

Grafisch gezien moet de Samsung Galaxy S4 sneller zijn op de offscreen tests dan de iPhone 5 gezien zij een zwaardeere grafische chipset hebben. Dus ik ben benieuwd hoe die benchmarks eruit gaan zien. Als die ondermaats presteerd t.o.v. van een iPhone 5 (let op, op de offscreen benchmarks) dan zit er dus echt een verschil in optimalisatie tussen Android en iOS.
Het is net als Windows vs Mac OS X, de laatste is stukken sneller omdat het voor specifieke hardware is, Windows moet op alle soorten computers (dus ook die van Apple) werken, hierdoor is die langzamer.

Hetzelfde verhaal met iOS vs. Android, ook is het zo dat iOS stukken lichter in dagelijks gebruik werkt dan Android, je mist veel gimmick zoals bewegende wallpapers of widgets, maar dat terzijde een prachtig voorbeeld is de iPhone 3GS waar je nu gewoon iOS 6.1.2 erop hebt, net als op de iPhone 5(dit jaar juni is die al 4 jaar oud).

Ik geef je trouwens wel gelijk, iPhone 5 scoort in de benchmarks stukken beter dan Galaxy S3 (en S4, maar die tel ik even niet mee omdat de software nog niet af is) en dat terwijl de iPhone 5 een 1.2ghz dualcore heeft met 1Gb ram, terwijl; de S3 een quad-core heeft die stukken sneller is en hoger geklockt en met 2Gb ram erbij.

Maar het is zo en niet anders, in dagelijks gebruik merk je dat de iPhone 5 sneller werkt als je erop gaat letten, anders zie je geen verschil.
Macs zijn anders gewoon Intel CPU's met nVidia / AMD grafische chipsets. Goed, Apple kan dus OS X optimaliseren voor een aantal specifieke systemen, maar waarom zou Microsoft dat met Windows niet kunnen? De drivers op zich worden gemaakt door de fabrikanten van hardware, zij moeten dus in principe zorgen voor de optimalisatie van hun eigen hardware.
Wp7/8 is dus ook op hardware geoptimaliseerd, vandaar dat ook oudere wp toestellen smooth lopen.

verder heb ik de Video bekeken, en het valt me op dat er problemen zijn met het scrolle dmv je hele hand, komt dat niet doordat je de hand verkeert houd? Namelijk dwars en niet plat.. Ik kan me voorstellen dat de sensors doe rare beweging wat in de Video niet herkent word als een hand... Eerder als 1vinger
Microsoft zowel programmeertalen moeten gewoon gaan afdwingen dat programmeurs netjes gaan programmeren en geen spaghetti-feesten van kunnen maken. (bijv. zoals het voorkomen van oneindige loops, gewoon onmogelijk maken).
Die trend zie je al terug in XCode die heel erg strikt is, spaghetti code is daar eigenlijk onmogelijk.
Windows is nooit duidelijk langzamer geweest op vergelijkbare hardware.
Is het ook niet zo dat Apple hun software maar voor een paar devices hoeft te optimaliseren en dat android initieel op een heel breed scala aan devices moet kunnen draaien?
Dat is toch niet relevant in het optimalisatie verhaal? want dat klopt het dus dat Apple vele malen beter kan optimaliseren en de toegevoegde waarde voor Android van zware processors en veel cores lang niet zoveel uithaald als bij iOS.

M.a.w. Je moet bij Android veel zwaardere hardware hebben om een vergelijkbaar resultaat te halen met iOS die zwakkere hardware heeft.
Dat komt voornamelijk omdat de Dalvik VM veel overhead heeft.
Hij is eigenlijk heel erg inefficiënt. Hier hebben wat gasten Dalvik VM omgezet naar C#: http://liliputing.com/201...without-java-xamarin-port s-googles-os-to-run-on-c.html
Android optimaliseert sowieso geen flikker, dat doet de fabrikant. En hoeveel modellen Samsung voor moet optimaliseren.. nou, veel meer topmodellen waar daadwerkelijk aandacht aan wordt besteed dan apple doen ze nou ook weer niet.
Wel waar, google maakt de 'kale' Android versies heus wel optimaal, misschien niet tot op het bot, maar wat je beweert is gewoon niet waar.
Het OS zelf ja, maar Google kan toch niet voor alle toekomstige hardware gaan optimaliseren...
dat is waar, maar de GPU in de Idevices is altijd gewoon erg snel,
ook is de browser van apple gewoon sneller, dat zie je in alle benchmarks.
(tot 3x sneller) en dat merk je wel imho.

maargoed apple heeft zijn eigen nadelen tov Andrroid phones, maar het blijft knap dat ze met een dualcore welke lager geclocked is nog steeds benchmarks winnen,
en omdat het OS zo efficient is ook regelmatig de beste accutijd laten zien.

OT: ik ben een beetje underwhelmed, ik vond de ONE een veel mooier toestel zowel in uiterlijk als qua software.

Het toestel is een Galaxy S3 met een nieuwe processor. op zich niet erg want de S3 is een erg goed toestel maar toch. de software heeft een paar nieuwe features:

airpeak, - leuk idee maar duurt te lang voor de preview, in die tijd open ik de map al
eyescroll - leuk idee, werkt niet in het donker blijkbaar, en verder is et ook de vraag of je niet je regel kwijtraakt.
- hover scroll *zwevende hand, werkt schijnbaar niet lekker en wat is de toegevoegde waarde? waarom?

-foto's 2 kanten op, owk kan grappig zijn, foto's met geluid. ok dat slaat nergends op imho. maak dan een video zoals tewakers ook al zei...

Verder ik zie geen grote verbeteringen met de skin zoals bij de One, of een prachtig ge-etst toestel, het enige echte voordeel en dat is subjectief is dat dit toestel een amoled scherm heeft. en in potentie is de exynos 5 octa een fijne processor.
(en mogelijk samsung only features die er al langer waren zoals de side by side apps)
Er bestaat zat randapparatuur voor Apple dus dat verhaal gaat niet echt op.
Het zit meer in de correctheid en netheid van de code, hoe de drivers geschreven worden en geïmplementeerd in het OS.

Niet te vergeten dat OSX anders met geheugen en processors omgaat dan windows.
Eveneens dat je met slechts specificaties vergelijking meteen niet de juiste vergelijking hebt. Want het belangrijkste wat vaak wordt vergeten is dat het systeem ook nog eens verschillende architecturen kan bevatten voor verschillende doeleindes.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 17 maart 2013 12:17]

Het gaat vooral om de praktijktests en die vergelijking is zeker wel nuttig.

Vaak worden de resultaten van de benchmarks onderschreven door de praktijktests, dus zijn de benchmarks op zijn minst een indicatie.
Van wat ik heb begrepen van een goede online kennis die als chipontwerper heeft gewerkt bij een groot bedrijf komt een groot deel van het verschil door de hoeveelheid geheugenbandbreedte en snelheid van die bus. Apple zn nieuwste chips kunnen iirc soms wel 8X sneller bij hun geheugen dan veel van de concurrentie. Ten tijde van die discussie was het iirc zo dat de snelste populaire ARM SoC op iets minder dan de helft zat uitgaand van MB/s

Het is leuk als je een hele snelle CPU hebt, maar als die een groot deel van de tijd uit zn neus staat te vreten omdat de data die hij moet verwerken er nog niet is, heb je toch nog een traag systeem.

Die discussie was al even terug, maar iets zegt me dat het nog steeds wel zal kloppen. Immers is in telefoonland de Ghz race nog flink bezig. Om me heen zie ik ook mensen met high end telefoons lopen om een beetje te facebooken en muziek te luisteren. "waarom heb je dat model gekocht?" "nou, dat was de snelste, hij heeft wel * Ghz!"
Daarnaast wat tweakers al aangeeft is dit een beta versie. er worden in feite appels met peren vergeleken. Waardoor de S4 mogeljik al net zo snel is als de concurenten. Dus mogelijk een stuk sneller wordt bji de launch.

Wat ik vooral jammer vind is dat er zo weinig bekend is. er zijn 2 processoren beide ondersteunen LTE. Maar op welke markt welke processor uit komt weet niemand zeker.

dat is wel slim dan blijven de geruchten nog even op gang tot de release.
Samsung NL heeft vannacht al bekend gemaakt (via facebook) dat wij in Nederland de Snapdragon 600 variant krijgen. Aangezien de verschillende benchmarks die her en der op internet staan allemaal zijn gemaakt op deze Snapdragon uitvoering kan je dus al wel een inschatting maken wat de prestaties ongeveer zijn. Pak namelijk een test van de HTC One en je weet wat een Samsung Galaxy S4 ook doet.

Waar echter wel een verschil in zit (tussen de HTC One en de Galaxy S4). Samsung probeert steeds meer eigen software in Android te stoppen, Met de S4 zetten ze dus vooral in op nieuwe software features binnen het OS. Touchwizz wordt dus steeds groter en zwaarder om te draaien. HTC daartegen brengt juist functies terug in hun schil om Android heen.

Hoe dit in de praktijk gaat verlopen is nu nog even koffiedik kijken, maar aangezien wij hier van beide telefoons de zelfde CPU versie krijgen kan het maar zo zijn dat de gene met het "zwaarste" besturingssysteem het onderspit gaat delven in een praktijk confrontatie.
Touchwizz wordt dus steeds groter en zwaarder om te draaien. HTC daartegen brengt juist functies terug in hun schil om Android heen.
Onzin, het wordt helemaal niet zwaarder door meer functies, al die functies zijn losse apps die pas aan gaan als je ze gebruikt, en als je ze gebruikt ja dan kost dat energie maar krijg je wel iets voor terug wat je dus op de HTC blijkbaar zou missen :) Gebruik je het niet ook niet erg verbruikt het ook niks en is het dus niet zwaarder dan de HTC...
Helemaal niet zwaarder klopt niet, functies als het detecteren van je vinger boven het toestel of het volgen van je ogen voor het pauzeren kosten weldegelijk performance omdat ze continue metingen aan het doen zijn.

Als je dat niet zou doen weet je ook niet of je vinger boven het toestel hangt. Het zal alicht niet veel zijn maar voeg genoeg van dat soort functies toe en je hebt vanzelf wat performance verlies.
Bij al deze nieuwe features en software krijg ik een beetje het 'smart'-tv idee. Prop er zo veel mogelijk features en sensoren in en tadaa...!

Ik vraag me af in hoeverre deze in de praktijk werken (bijv. die oog-sensor) en of dat soort toepassingen niet teveel beperkt worden door omgevingslicht etc.

Ben persoonlijk ook geen fan van Touchwiz, dat scherm ziet er ondanks dat het wederom oversaturated lijkt, wel enorm goed uit! :)

Ben het eens met Tweakers.net dat wanneer de S4 inderdaad zoveel op de S3 lijkt, dat een reden zou kunnen zijn voor klanten om hem links te laten liggen. Zeker als je daarnaast de Experia Z hebt liggen die erg mooi is en de One die een mooi ontwerp heeft meegekregen :) Ik vond de aluminium behuizing van mijn HTC Desire HD destijds ook echt naais! :D
Eensch, zelf vind ik het niet zo erg om voorlopig met de S3 rond te lopen, het scheelt toch haast niets :+
Tweakers is erg goed in appels en peren vergelijken. Zo werd de Playstation 4 (met zwaar geoptimaliseerd OS) ook vergeleken met een generieke PC + windows, waardoor de conclusie al snel was dat de PS4 helemaal niet zo krachtig is. Zo ook hier dus.
Samsung heeft de twee cores in de A6 zelf ontworpen en dus enorm zwaar kunnen optimaliseren voor iOS waar Samsung het daarmee veel lastiger heeft aangezien zij Android niet ontwikkelen en de processor kernen niet waar ook nog eens bij komt dat de iPhone gebruik maakt van een lichter OS.
Mijn HP-camera uit 2006 had al foto's met geluid erbij, maar je gebruikt het inderdaad nooit en je kunt dan veel beter een filmpje opnemen bij deze telefoon (mijn fototoestel schiet filmpjes op 480p, dus daar heeft het nog iets meer nut).
CPU is niet het enige wat hier invloed heeft, ook de GPU speelt hierin een rol. Het probleem met Android is dat ze nog steeds erg achterlopen qua het gebruik van de GPU. Tevens hebben de iPhones altijd al relatief krachtige GPU's gehad, dat in combinatie met veel beter geoptimaliseerde software kunnen de iPhones zeer goede resultaten neerzetten.

Tevens ben ik het eens over de S4, de S3 vond ik ook al lelijk en weinig innovatief. Met de S4 gaan ze verder in die lijn. Het zal vast een verkoopsucces worden, maar naar mijn mening is de HTC One wel het mooiste Android toestel.
Vindt hem zelf tegenvallen, zeker de versie voor nederland. Hij is iets sneller, iets mooier scherm, etc... Maar als de benchmarks gelijk zullen zijn aan de HTC One is het dus op performance nogsteeds niet een iPhone killer.

Snap het ook niet, die krengen zijn zoveel hoger geklocked dan een iPhone 5 maar waarom zie je dat nou nooit terug in de benchmarks.

Is de software / hardware combinatie van Apple dan echt zo sterk dat ze er zoveel meer performance weten uit te halen?

Daarnaast vindt ik die features in de software die ze toegevoegd hebben geinige gimmigs maar veel zal het niet toevoegen. Je kan sliden door je vinger boven het toestel te bewegen, wat is dan precies het voordeel t.o.v. van op het scherm swipen? De beweging is hetzelfde maar voelt waarschijnlijk raar aan. En je krijgt zo'n tweedeling, soms kan je boven het scherm, soms moet je op het scherm.

Geluid bij foto's? zoals tweakers aangeeft, wat moet je hier precies mee? delen gaat haast niet (naar picassa, facebook etc..) is meer een niche functie.

Verder valt me de halve implementatie van dat scrollen met het kijken tegen. Soms werkt het wel, soms niet. Moet toch niet lastig zijn om zo'n functie te implementeren in het OS zodat het overal werkt?

Nee, dit gaat hem niet worden, de HTC One vindt ik mooier qua style en performance.


Als toevoeging:


Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz.. Hoeveel optimalisaties wil je uitvoeren dat je dat verschil gaat inhalen? als nu de browser trager is met twee keer zoveel cores met bijna een 80% hogere klok dan verwacht men dus wonderen of de optimalisatie die tot nu toe gedaan is is echt bagger.
Seriously....anno 2013 is er op tweakers nog iemand die kloksnelheden 1 op 1 gaat vergelijken en enkel op basis daarvan conclusies trekt 8)7

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 17 maart 2013 15:04]


Als toevoeging:


Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz.. Hoeveel optimalisaties wil je uitvoeren dat je dat verschil gaat inhalen? als nu de browser trager is met twee keer zoveel cores met bijna een 80% hogere klok dan verwacht men dus wonderen of de optimalisatie die tot nu toe gedaan is is echt bagger.
Het is heel simpel, de browser gebruikt maar 1 core dus al had de iPhone er 1 en de S3 en 24 was het nog steeds 1 core tegen 1 core in de browser-test (is nog maar 250 keer gezegd door mij, maargoed vooral elke keer weer doen of je neus bloed) :)

Ten 2de draait de iPhone niet op 1.02 maar 1.2Ghz...

Daarbij zit er gewoon een groot verschil in hoe de browser omgaan met input. Als je op een iPhone scrollt is alles gewoon een plaatje en niet dynamisch itt bij Android. Oftewel iOS maakt het allemaal lichter dan het is door dingen uit te zetten als hun vinden dat je het niet nodig hebt. Je kan het zo nakijken op http://www.malsup.com/jquery/cycle/ scroll daar maar op je iPad of iPhone, je zal zien dat alle bewegingen stil zullen staan tot je stopt met scrollen waar een Android toestel gewoon die effecten door laat gaan...

Tja wat is dan beter? Voor mij de Android versie...
Je hebt een processor met 4 cores die op 1,9 Ghz t.o.v. van de iPhone 5 met een dualcore 1.02 Ghz..
Houd rekening mee met het feit dat er totaal verschillende processoren in zitten (een Pentium 4 op 4Ghz is ook niet sneller als een i7 op 2.5Ghz)

En dat Apps vaak niet alle cores benut, en daarbij kan Apple inderdaad heel goed optimaliseren opdat ze de CPU en het OS zelf ontwikkelen
S mark IV :-)
Meeste mensne snappen romeinse becijfering tot ongeveer SIII
Bij IV wordt het al een probleem, want dan staat er in feite "SIV".
Daarom een gewone S4, zonder spatie lijkt me
Gewoon "Galaxy S-IV". Denk dat de meeste mensen tot en met 8 nog wel snappen. "Galaxy S-MMXIII" word moeilijk.
Galaxy S-IV staat wel mooier ja.
Ik vind het ook jammer, maar ik denk niet dat de gemiddelde aziaat en de minder slimme mensen in euopa en de VS begrijpen dat IV 4 is, dat zou waarschijnlijk voor verwarring zorgen bij veel mensen
SIV klinkt een beetje teveel naar een geslachtsziekte zoals HIV of Sief,... Ik denk niet dat Samsung deze link wil maken...
Tsja, als ze de Romeinse nummering zouden hebben aangehouden zou er SIV staan. Dat klinkt als een schoonmaakmiddel, en het is ook nog eens de apenvariant op het HIV-virus. Lijkt me niet zo'n goede naam om aan je telefoon te koppelen ;)

[Reactie gewijzigd door Alex) op 18 maart 2013 00:20]

Toch jammer dat er geen nieuw ontwerp komt. Veel mensen willen toch wat "showen" met een telefoon en naar mijn smaak zijn de nieuwe telefoons van concurrenten wel wat mooier. Zelf wacht ik tot mijn abbo afloopt waarna ik waarschijnlijk voor de nieuwste Sony op dat moment ga. Ik verwacht ook dat er toch wel wat mensen zijn die de S1 & S3 hebben gehad en ook weer iets "anders" willen.

Samsung heeft nu zo'n een groot deel van de markt in handen dat ze misschien niet meer zo erg durven de switchen in uiterlijk omdat ze bang zijn mensen kwijt te raken. Zelf denk ik dat je dat juist bereikt door hetzelfde uiterlijk steeds aan te houden.

Verder qua snelheid en functionaliteit toch weer een top telefoon van Samsung.

[Reactie gewijzigd door Maxcim op 15 maart 2013 08:20]

ik denk dat samsung hiermee hun definitieve look heeft ontwikkeld
Grappig hoe het bij Samsung weer wordt goed gepraat. Als Apple met een vergelijkbaar design komt zijn ze niet meer innovatief bezig, maar Samsung heeft een "definitieve look" gevonden. Oftewel: Bollocks, ze willen gewoon zoveel mogelijk geld binnen scheppen door zo min mogelijk te ontwerpen.
check plaatje er zijn wel wat zaken veranderd, hij is weer wat rechthoekiger en de home knop ziet er weer fatsoenlijk uit, al bij al dus weer iets meer als de S2.

Maar ze willen een consequente look over de hele range, en de grote massa is deze nu gewend, plus ze hebben zich de vorige keer vast geluld in de marketing met "designed for humans" (of wat was het) dat kunnen ze niet opeens helemaal omgooien ;)

Ach Apple staat bekend om hun 'innovatie', dus waren de verwachtingen en hype nog groter ;)
Grappig de webpagina waar je naar linkt heet zoiets als "Galaxy SIV rumor".
De SIV ziet er op dat fake plaatje groter uit dan de SIII

Mogelijk heb je de hands-on niet eens gelezen, maar de SIV is juist een tikkeltje kleiner dan de SIII.
Ik weet niet of je serieus bent of niet.
Maar om het verschil in vorm aan te geven kan je gewoon twee willekeurige foto's pakken en hoef de schaal niet hetzelfde zijn. Het gaat om de vorm.
zowel Apple als Samsung vallen dan ook zwaar tegen tegenwoordig:
- nieuwe toestellen die er hetzelfde uitzien als de vorige
- nauwelijks niewe features
- nauwelijks verbetering in de belabberde autonomie

beide zijn naar mijn mening over hun hoogtepunt, NEXT!
Nokia wijkt een gedeelte hiervan af. Die had de beeldstabilisatie en dat je met je handschoen het scherm kunt bedienen. Beiden werken ook echt en voegen direct wat toe aan de gebruikservaring.
Wel zien de toestellen er redelijk hetzelfde uit aan de buitenkant (een leek zal geen verschil kunnen maken tussen de 900 en 920 zonder ze van dichtbij te zien) en vallen alleen de kleurtjes echt op.

Vind deze Samsung ook niet echt eureka, maar het zal goed verkopen. Niet zozeer omdat het een hele vernieuwende telefoon is, maar omdat men over kan stappen en daarbij lekker bij een Samsung blijft.

Ik vraag me alleen wel af of mensen de Android-look niet zat gaan zijn. De samsung UI begint nu ook wel telkens hetzelfde te zijn, dus dat kan MS weer een boost geven.

HTC heeft nu overigens wel wat toegevoegd die veel invloed op de gebruikservaring kan hebben. En dan duid ik dus op het nieuwe (?) startscherm. Dat is een gewaagde stap en is iets wat mensen wel op zal vallen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 15 maart 2013 11:17]

Voor mij heeft Samsung ook afgedaan. Hetzelfde uiterlijk en er gewoon zoveel mogelijk functies inproppen die niemand gebruikt. Ik denk dat Samsung zijn Monstergroei niet kan volhouden. Kijk maar naar HTC: die stond ook een tijdlang stil en zijn er snoeihard voor afgestraft. Bovendien kun je niet met dit design aankomen als je naar de vlaggenschepen van de concurrentie kijkt. Ben wel een Samsungfan, maar met een dergelijk product verdien je de koppositie niet.
Wat een onzin, apple heeft dat 2x gedaan met de 3gs en 4s en dat werkte toch ook gewoon? en nee ik ben geen apple fan, eerder een hater :D
Er is alleen veel meer veranderd dan iedereen zegt...

Sterker nog op plaatsing van knoppen/speakers en logo's na is alles veranderd, de vorm (hoekiger), de rand (strakker), de achterkant, he dat is dan ongeveer het hele toestel! :P

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 maart 2013 09:34]

Samsung wordt bij mij niet goedgepraat. Ik heb zelf nooit echt een goed gevoel gehad bij Samsung. Je betaald grof geld voor zo'n telefoon en dan komen ze dun, glimmend plastic aan. Het scherm is voor mij ook een issue. Je moet er maar van houden. Wat je bij HTC ziet is dat ze telefoons om de zoveel tijd aanpassen qua look en feel. Bij Samsung blijft het telkens maar weer gelijk, nu komen ze met half werkende features en waarschijnlijk verkoopt het niet zo gemakkelijk als de S3. Ik zelf heb het nooit begrepen... Beetje jammer
Hetzelfde kan gezegd worden over Apple. Zij weten dat veel mensen problemen hebben met het glas of snel bekraste aluminium en toch blijven ze dat gebruiken. Ook blijft het telkens maar weer gelijk en zegt iedereen dat het wel niet zo goed zal verkopen als de voorloper.

Dat plastic is overigens polycarbonaat. Enorm sterk, ook al is het dun en ook al is het 'maar' plastic. Ze gebruiken het niet voor niets in onder andere kogelwerend glas en schilden van de mobiele eenheid. Je kunt zeggen over dit soort plastic wat je wilt maar feit is wel dat het sterker is dan aluminium en glas en (mits goed afgewerkt) voelt het gewoon goed en degelijk aan én ziet het er goed uit. Natuurlijk is het wel persoonlijk wel soort materiaal je prettiger vindt ogen en prettiger vast vindt houden.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 15 maart 2013 14:08]

Of dit ontwerp is al zo goed dat veel mensen het willen kopen en waarom zou je een winnend team veranderen?
Want Apple komt ook bij ieder model ook met een ander ontwerp 8)7 . Dit lijkt me een fantastische foon, die Apple flink in de schaduw zet met hun oubollige IOS

Wat me opvalt bji moderaties is als je iets minder positiefs zegt over apple je naar beneden gemod wordt. Een feit is dat IOS nauwelijks gemoderniseerd wordt en Android steeds beter en veelzijdiger wordt

[Reactie gewijzigd door pandit op 15 maart 2013 09:33]

Euh..ik kan je vertellen dat ik ook regelmatig naar beneden gemod wordt als je wat negatiefs zegt over Samsung hoor.
Soms terecht trouwens, maar soms ook niet.

Hij zegt toch ook dat iedereen van Android kant zo op Apple zat af te geven als er een 3s of 4s kwam en het uiterlijk zo goed als niet veranderd was.
Maar nu Samsung hetzelfde doet wordt er geroepen dat Samsung nu hun definitieve look heeft gevonden..beetje vreemd en hypocriet niet?

En verklaar je nader..Android wordt steeds beter en veelzijdiger en iOS niet???
Wat voor veelzijdigheid heeft android nu allemaal wat je ook echt als gemiddelde consument veel gebruikt en wat niet met een iPhone kan.
En heb ik het over dagelijks gebruik..want..leuk hoor al die gimmicks nu ook weer.
Maar wat wordt er straks echt veelvuldig gebruikt??
1 iemand die definitieve look zegt. Lees je wel goed? De s4 wordt toch afgefikt hier?
Precies, en wat heeft pandit te maken met wat andere in een iPhone topic zeggen?

Sinds wanneer kan iemand naders verantwoordelijk gehouden worden voor post van andere dan hemzelf?
Want Apple komt ook bij ieder model ook met een ander ontwerp 8)7 . Dit lijkt me een fantastische foon, die Apple flink in de schaduw zet met hun oubollige IOS

Wat me opvalt bji moderaties is als je iets minder positiefs zegt over apple je naar beneden gemod wordt. Een feit is dat IOS nauwelijks gemoderniseerd wordt en Android steeds beter en veelzijdiger wordt
WTF? Dit is weer zo'n reactie van ik-ken-niks-van-tech-maar-wil-er-wel-over-meepraten. Android is met zijn laatste versie pas op het niveau van iOS gekomen. Als je iOS oubollig vindt dan is Android even oubollig. Of zijn kleurtjes en nieuwe icoontjes voor jou wat innovatie drijft? iOS zat vanaf dag één qua GUI goed waarom zouden ze daar iets aan moeten veranderen? Android daarentegen zat niet vanaf dag één juist. Na veel sleutelen is het eindelijk op een niveau gekomen waar het niet moet onderdoen voor iOS. Maar voor jou is blijkbaar niet zo belangrijk hoe een telefoon werkt, je bent blijkbaar al tevreden als de icoontjes er anders uitzien.

Het is niet omdat je iets negatief zegt over iOS dat je wordt naar beneden gemod het is omdat je domme uitspraken doet over iets waar je duidelijk niets van begrijpt.
IOS zonder jailbreak is ook oudbollig.... Zegt een Iphone gebruiker (en gelukkig ook een nexus7)
Wat me opvalt bji moderaties is als je iets minder positiefs zegt over apple je naar beneden gemod wordt.
Dat komt omdat het vaak niet meer dan een statement is, zonder deugdelijke onderbouwing waarom.

Design van een telefoon is gewoon niet gemakkelijk; aan de ene kan wil je vernieuwing maar je wil ook ook een familie kenmerken in de vormgeving blijven houden. Zo niet dan wordt je lineup een rommeltje.

Kijk naar Sony, de laatste telefoon ziet er heel anders uit dan de vorige modellen en anders dan bij Samsung en Apple zie je niet meteen dat het een Sony is als je het niet wist. Als Sony het laatste design voortzet in nieuwere telefoons dan zal dat wel gebeuren maar ook weer dezelfde kritiek geven dat het zo op de voorganger lijkt...

Ik denk dat het juist niet slim is als een opvolger niet lijkt op de voorganger.
Als je wilt showen met een nieuwe telefoon dan kom je al gauw in de Lumia serie van Nokia terecht. Die vallen op als je niet een zwarte kiest...

Maar Samsung lijkt inderdaad wel een beetje 'vast' te zitten in hun looks. De S3 is natuurlijk zo'n beetje de populairste telefoon op het moment, en van dat momentum maken ze denk gebruik, totdat de consument gaat afhaken wat bij de IPhone al een beetje gaande is.
Als je wilt showen met een nieuwe telefoon dan kom je al gauw in de Lumia serie van Nokia terecht. Die vallen op als je niet een zwarte kiest...
Je valt sowieso op met en Windows 8 Phone, die heeft bijna niemand. Heel exclusief :-)
Reactie op wat Maxcim zei: "Wat showen met een nieuw toestel"? Ik snap dat niet. Je koopt toch een smartphone voor je zelf niet voor je omgeving? Bij de iPhone 4S hoorde je ook al die domme zaken als Apple kan niet innoveren want hij lijkt op de iPhone 4 terwijl die 4S tjokvol nieuwe features zat. Je omgeving ziet inderdaad die features niet maar dan hoef je ook geen smartphone. Dan ben je beter af met een dumphone uit goud.

Gelukkig heeft de S4 een groter scherm want groter scherm betekent bij de foonpatsers innovatie. Samsung blijft dus gelukkig gespaard van al die onzin over wel of niet innoveren.

[Reactie gewijzigd door olapola op 15 maart 2013 11:39]

Het is wel zo. Jij koopt toch ook liever een mooie telefoon dan een oerlelijke telefoon? Dat is echt ook wel een beetje naar buiten toe, misschien onbewust maar je doet het toch.
Mooi overzicht van een mooi nieuw toestel. Wat al die gimmicky nieuwe features betreft: dat is vaak hit-and-miss, vantevoren is nauwelijks te voorspellen wat door de grote massa gebruikt zal gaan worden. Zo was SMS ooit een bij-product "omdat er toch bandbreedte over was", en had niemand de populariteit van WhatsApp en Skype kunnen voorspellen.
Voor een mobieltjesmaker is het daarom ook vaak toevoegen van x functies, en kijken wat uiteindelijk door de grote massa opgepakt wordt...
Sms bracht daarintegen wel echt een compleet nieuwe communicatiemogelijkheid die veel voordelen met zich meebracht, Dat is bij deze functies toch wat minder.
Het 'voordeel' was vooral dat het door de beperkingen van mn de tekstlengte net iets 'technischer'/moeilijker was dan gewoon bellen, waardoor jongeren zich konden onderscheiden van de ouderen. Het is niet voor niets dat er in het begin een enorme sub-cultuur groeide met een eigen SMS-taal (die helaas nog steeds voorts woekert).
Of gewoon omdat je het in stilte kon doen en de tekst is slechts uitgevonden om meer info in dezeflde hoeveelheid tekens te proppen.

Heeft niets met subcultuur te maken.
en daarbij kan het ook uit als het je niet bevalt. stop er maar zoveel mogelijk in, fabrikanten, ik pik er wel uit wat ik leuk vind.

zo kies je gewoon wat je leuk vind aan de functies.
Bezit de Galaxy S1 en S3, maar ik begin toch wel af te knappen op het uiterlijk. Ben nu meer geneigd om een mooie Gsm te kopen zoals de nieuwe Sony of Htc One.
Bij de Samsung is de afschrijving niets minder... Alleen iPhones hebben het voordeel dat zelfs oude toestellen nog redelijk veel geld waard zijn.
Afschrijving is ongeveer even groot. Iphones leveren tweedehands iets meer op, maar dat verschil is niet groter dan het verminderen nieuwprijs. Ik spreek uit ervaring, hen verschillende Galaxy's en iPhone 2ehands verkocht.
Een iPhone 4S is zelfs met een kapot scherm meer waard dan een gloednieuwe Galaxy S2

Trade In Value Of A Broken iPhone 4S Is Apparently The Same As A Near-Mint Galaxy S2
Is logisch als de aanschaf prijs het dubbele is
Tweakers heeft een enorme 2e hands markt. Kijk daar gewoon en niet naar een of andere oude buitenlandse link van een gekleurde bron. Sowieso is de 4 een beter vergelijk.
Ik weet nog wel dat ik mijn eerste android telefoon kocht voor 200 euro. Namelijk de HTC Hero. En een dik half jaar later had ik hem verkocht... voor? 200 euro :)
Bij de Samsung is de afschrijving niets minder... Alleen iPhones hebben het voordeel dat zelfs oude toestellen nog redelijk veel geld waard zijn.
Dus de afschrijving is dus wel zeker minder in financieel opzicht. Iets wat veel gebruikers natuurlijk niet veel kan schelen.
Hangt er maar net vanaf waar je prioriteiten liggen; de binnenkant/techniek van de foon, de software of het uiterlijk :)
Ik denk dat je dit toestel het beste kan omschrijven als meer van het zelfde, opvallend zijn de prestaties die op exact het zelfde niveau liggen als bij de HTC One, niet verwonderlijk natuurlijk, gezien de zelfde Soc, echter loopt die in de S4 wel 0,2Ghz harder, iets wat je niet of nauwelijks terug ziet in de prestaties.

Het grootste verschil tussen de twee Android kemphanen zal dus ook zitten in het gevoel wat het toestel je geeft. Technisch gezien zijn de toestel op details na gelijkwaardiger dan ooit, beide een Snapdragon 600 cpu, beide een full hd scherm, maar toch en compleet andere body.

Het aluminium van de HTC One t.o.v. van het plastic-achtige materiaal in de Samsung GS4, de vele kleurtjes die Samsung in de Touchwizz interface gebruikt of het wat minimalistische kleur gebruik in de HTC One

Natuurlijk blijft er altijd een schare fans voor één van beide modellen, maar nogmaals, het verschil is kleiner dan ooit!

Op het forum hebben we in het Moblie AaankoopAdvies forum een topic geopend waar iedereen mee kan doen in een discussie welke telefoon jou het meest aanspreekt. We zetten hier de nieuwe Samsung Galaxy S4 tegen over een Sony Xperia Z en de HTC One.

[Discussie] Xperia Z vs HTC One vs Galaxy SIV

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 15 maart 2013 08:21]

Klopt inderdaad. En zoals dat in het artikel wel staat, er is (vooral bij de Snapdragon versie) niet zo veel dat een bestaande SIII user naar de SIV trekt.
Ik denk dat we nu moeten wachten op de Motorola X Phone (of hoe ie dan ook mag heten) en dan een kijken wat het beste is. Die zal vast ook binnen 1-2 maanden gepresenteerd worden (aangezien de afgelopen nexus van november is)
Een bestaande S3 user is ook nog helemaal niet toe aan een nieuwe telefoon. Wie ze aan moeten trekken met deze telefoon is bestaande S2 gebruikers, en natuurlijk nieuwe gebruikers.

S3 gebruikers hoeven ze pas weer te trekken met de S5.
Ik ben het helemaal met je eens en ook met de review van Tweakers. Al die interessante namen van Samsung, maar waar je in de praktijk weinig mee doet. Ik snap ook dat S beamen niet, vroeger hadden we infrarood waarbij je toestellen tegen elkaar moest houden vervolgens bluetooth en nu moet je met S beam weer je telefoon tegen elkaar aan houden... En dan kan ik me niet eens voorstellen hoe vaak je dat in de praktijk nodig hebt.

Ik vind dat telefoons tot nu toe redelijk af zijn, enkel wanneer megagoede processoren uit gaan komen waarbij je desktop applicaties kan draaien wordt het voor mij pas weer interessant.

Het grootste verschil in aankoop zal meer liggen aan wat mensen er voor als telefoon hadden en wat vrienden om je heen hebben. Grote verschillen met de HTC One zijn er niet echt, met name alleen de unibody. Maar ik denk dat het er meer aan ligt wat voor merk toestel vrienden om je (doorsnee consument) heen hebben en wat je er voor gehad hebt.

Ik denk dat Google nu de samenwerking met Samsung iets minder tof vindt, aangezien je ziet dat Samsung heel veel dingen toevoegt aan Android, deze apps zullen alleen beschikbaar zijn voor Samsung telefoons. Mocht Samsung de look en feel van hun Android versie veranderen in hun eigen OS en vervolgens de Galaxy S5 uitbrengen dan zal dat een zware slag worden voor Android.

[Reactie gewijzigd door Eypo op 15 maart 2013 09:18]

Ik vind dit absoluut geen iphone killer.
Tgoh, hoewel dat dit nogal een korte onderbouwde reactie was, vind ik wel dat je gelijk hebt.. De innovatie is echt weg in smartphone gebied. Het enige wat nog onderscheidend kan zijn is software en hardware-design, waar samsung mijn inziens hier wat achterop hinkt.

Qua looks is het toestel voor mijn part een beetje hopeloos. Sony, HTC en vooral Apple laten zien wat je ermee kan en moet doen, samsung blijft vasthouden aan dat gruwelijke blinkende plastic.

Qua software vind ik het ook maar niks. Samsung en die gimmick features zijn mij in het verleden echt een slechte combo gebleken. Op de SIII, maar ook op onze TV waar ze spraak en bewegingsbediening wilden introduceren. Maar omdat het allemaal "net niet" was uit het oogpunt van gebruiksgemak, vlogen die gimmicks één voor één uit. De rest van de software, met name hun Android-skin, getuigt ook niet echt van een moderne kijk. Hier laten HTC en Microsoft weer zien hoe het wel moet.

Al bij al in mijn ogen nogal een gaap-toestel, zelfs gezien de goede specs. Puur omdat het oog ook wat wil.
@Ruben Ik denk dat Samsung de Iphone had kunnen killen door het eye tracken stevig te implementeren. Nu zijn het veel losse features die cool zijn, maar niet erg goed werken. Dikke kans dat Apple gaat lopen met soortgelijke functies, wanneer deze technisch volwassen zijn.

Wat betreft design blijft Apple voorop lopen, al moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast ben door HTC.
Ik vind dit absoluut geen iphone killer.
Nee, dat was de S3 al...
Bij de eerste benchmarks is te zien dat de iPhone 5 sneller is met browsen dan de Samsung Galaxy S4. Dat is toch opmerkelijk, dat betekend dus dat de iPhone 5 nog steeds de snelste telefoon is?

[Reactie gewijzigd door KvanSteijn op 15 maart 2013 08:26]

Ik zal je even helpen, aangezien je klaarblijkelijk niet het hele artikel hebt gelezen :)
Om te beginnen: de software van de Galaxy S4 bleek nog niet af. Hij is trager dan je zou verwachten voor een telefoon met deze hardware en voelt zelfs langzamer dan zijn voorganger Galaxy S III. Bovendien bleek het makkelijk om de telefoon te laten haperen met zware taken of zelfs helemaal te laten bevriezen, waarna alleen een halve minuut wachten uitkomst bleek te bieden. Samsung heeft nog zes weken tot de release en zal die hard nodig hebben om de software te optimaliseren. Dat zal wel lukken: de Galaxy S II was bij de presentatie ook lang niet zo snel als bij de release.
Ook hier geld weer:
Dat zal wel lukken: de Galaxy S II was bij de presentatie ook lang niet zo snel als bij de release.
Ze hebben dus eerder laten zien dat ze het kunnen.
@JT: Heb je dan ook het artikel over de HTC One gelezen?

Zelfde hardware, en de software is wel af.

Ook die blijft op een groot aantal vlakken achter bij de iPhone 5. Daarmee is de de opmerking van KvanSteijn dus plots helemaal niet zo vreemd meer, maar gewoon een valide vraag.
Ik vind het niet valide om een vraag te stellen over performance over een betatoestel vs een productietoestel. Dan heb je blijkbaar al besloten dat over 6 weken niks is veranderd. Tenzij hij bij Samsung in Korea werkt, kan hij dat niet weten, hoogstens vermoeden. En op basis van dat vermoeden vind ik niet dat je al kan stellen dat het toestel over 6 weken trager is.

Je moet niet vergeten dat Android niet is zoals WP, waarbij de software op elk toestel precies hetzelfde is. Fabrikanten kunnen veel makkelijker en beter bepaalde tweaks toepassen op het OS omdat het opensource is.

[Reactie gewijzigd door JT op 15 maart 2013 10:31]

Browsen is voor een heel groot deel afhankelijk van het OS en de browser zelf. Zoals duidelijk in het artikel te lezen is, is de software van de S4 bij lange na nog niet af.

Het zou dus goed kunnen dat straks bij de daadwerkelijke marktintroductie de S4 wel beter scoort als de iPhone 5.


ontopic: Overigens hoop ik toch echt dat we ook het Exynos model in Nederland krijgen, deze zou betere prestaties en betere accuduur moeten bieden. En anders kan ik netzogoed nu al een Sony of HTC telefoon kopen met vergelijkbare specs.
Die kans is reëel, maar het is natuurlijk niet zwart-wit hè. Een iPhone 5 is zo ontzettend snel qua browsen, dat "een beetje tragere browser" helemaal geen straf is om te gebruiken. Vraag is dus hoeveel langzamer, maar dat zit tegenwoordig op elke flagship phone wel in een aanvaardbare marge vind ik,
Dat kan echt door 100.000 dingen komen dat maakt de iPhone 5 niet de snelste telefoon, wel dat de iPhone het snelste een pagina meerdere keren kan opvragen :) Meer dan dat zegt het ook niet...
De Iphone is sneller in het browsen omdat de iPhone gruwelijk (en hardnekking) cashed. Je moet letterlijk de telefoon opniew booten om een beetje van de browser cache af te komen. En dan nog blijft er een zooi hangen in de cache die voor de browser gebruikt wordt.
Ja, dat vroeg ik me ook al af bij de test: is het niet gewoon de manier van cachen? Ze vragen heel vaak dezelfde pagina op. Ook omdat er een -statische- pagine gebruikt wordt. Dat zegt dan helemaal NIETS over hoe snel het browsen daadwerkelijk gaat. Dan vraag je namelijk steeds een nieuwe pagina op.

Iemand?
De software is nog niet af dus er zullen nog heel wat apps bijkomen en waarschijnlijk gaat Google de browser behoorlijk optimaliseren. En wat dan nog, de browser is allang niet meer het meest gebruikte onderdeel van een pc.
Moet je ook niet blindstaren op performance. zoals bvb het openen van de browser. De ene is sneller als de andere met hoeveel millisec? Alsof je dat merkt of last van hebt.
Ik dacht ergens te lezen dat deze telefoon standaard over Dual Sim beschikt, kan iemand dat bevestigen?
Nee, de NL versie niet.

Alleen de "Chineese" versie zal over de Dual-Sim beschikken, dit betreft overigens de Exynos 5410 Octacore uitvoering, de gene die wij dus niet krijgen.
Dat was de Chinese variant.
Naast al het samsung vs apple gezeik waar ik zelf niks om geef, vraag ik me af hoe het gaat zitten met dual sim en flipcovers..
Vind hem wel heel veel op de s3 lijken. Had liever een high end body gezien in plaats van weer de plastic....
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.