Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 226, views: 244.409 •

Tot slot: en nu?

HTC toont met de One net als met de One X een grote drang tot vernieuwing, zowel op het gebied van scherm en hardware als op het gebied van software. De toevoeging van zaken als infrarood en een nieuw homescreen zijn voorbeelden van hoe HTC probeert een stap verder te zetten. Of het daarbij verstandig is zo hoog van de toren te blazen als de fabrikant doet, valt te betwisten.

Maar al kon de One de was doen en 's ochtends een ontbijt op bed brengen, dan nog moet de Taiwanese fabrikant opboksen tegen die ene concurrent met eveneens een grote dosis vernieuwingsdrang, maar een veel groter marketingbudget: Samsung. De naamsbekendheid van het submerk Galaxy dreigt die van Android te overstijgen en dat is slecht nieuws voor iedereen behalve Samsung zelf.

Bovendien past bij de positie van de underdog een lagere prijs: die kan immers twijfelende consumenten over de streep trekken. Maar HTC heeft een andere strategie: de One is een van de duurste telefoons die HTC ooit maakte, met een adviesprijs van 699 euro. Hij komt over drie weken uit in Nederland.

Maar Samsung is de onbetwiste marktleider geworden en de ware strijd vindt daarom niet plaats tussen HTC en Samsung, maar tussen HTC en Sony, LG, Huawei en ZTE, die allemaal de op een na grootste fabrikant van Android-smartphones willen worden. In vergelijking met die concurrentie ziet het er rooskleuriger uit. De One heeft veel voor op de Xperia Z, waaronder het scherm, innovatievere software en features en de geringere afmetingen. De Xperia Z is wel waterdicht en Sony heeft een groot aantal eigen diensten die alleen op eigen toestellen draaien. De rest van de concurrentie is dan ook nog makkelijker te verslaan. LG brengt zijn Optimus G Pro vooralsnog niet naar Nederland, en Huawei en ZTE zijn vooralsnog te onbekend om potten te kunnen breken.

Afgezien van alle naamsbekendheid en marketing lijkt de HTC One een veelbelovend toestel: de benadering die HTC kiest met de 'ultrapixel'-camera en het homescreen met Blink Feed is gewaagd, maar veel dingen zijn geen gok: het scherm is op het oog uitstekend, de telefoon voelt stevig en goed aan en het is ook nog eens geen belachelijk groot apparaat. Met zulke eigenschappen belandt de HTC One ongetwijfeld op de shortlist van veel tweakers en terecht: het lijkt, in elk geval voor even, een van de meest interessante nieuwe Android-toestellen sinds lange tijd.

HTC One

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deHTC One


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (226)

Reactiefilter:-12260220+1130+27+30
1 2 3 ... 10
Met zo'n prijs zal het zeer moeilijk worden om nieuwe klanten over de streep te trekken. Ik zou persoonlijk de gok niet nemen.
Prijs lijkt me niet het grootste probleem. Mensen zijn toch vaak bereid om te kopen wegens features of design. Denk maar aan de iPhone5, die staat voor minimaal 655,- in de pricewatch. Daarvan zie ik er steeds meer rondlopen. (En nee, dit is geen android vs apple vergelijking).

Wat ik wel erg jammer vind is dat ze niet zo'n soort toestel kunnen maken, maar dan kleiner. 4.7" is voor mij gewoon veel te groot. Full HD is ook wel iets moois, maar tot welk DPI ga je verschil zien? Net als bij 720p en 1080p bij tv's, voorbij een bepaald afstand kan je het verschil bijna niet meer onderscheiden.

[Reactie gewijzigd door JCreations op 20 februari 2013 08:20]

Volledig met je eens. 4,7" is echt enorm groot, maar goed blijkbaar behoren wij tot een minderheid die graag kleine telefoons willen hebben. Laatst stond hier ook op tweakers een discussie over de dikte van telefoons waarbij een aantal tweakers aangaven blij te zijn met de aankondiging dat telefoons in de toekomst dikker worden.
4,7" is mij ook net te groot. Ik denk ook niet dat de fabrikanten per se 4,7" willen maken, echter geeft het hun meer ruimte om hardware in te stoppen. De processor, wifichip, nfc-chip etc. hebben hun afmetingen en passen nu eenmaal beter in een grotere 'kast'.

Wel erg leuk en handig vind ik de IR functie, scheelt weer een afstandsbediening op de bank. (al vind ik eigenlijk dat iedere zichzelf respecterende tvfabrikant een RF afstandsbediening zou moeten leveren bij de tv's).
De Xperia ZL heeft dat ook (IR). Deze is zelfs met een 5,0" scherm een stukje kleiner dan deze HTC One.

Ik ben zelf meer benieuwd naar een compact toestel met een scherm van max. 4,3". (De RAZR I van Motorola is er zo eentje, maar die lijkt me niet zo interessant :p )

Verder had ik volgens mij een keer gelezen dat de processor waar deze One gebruik van maakt (Snap 600) niet eens Qualcomm's top-processor is (dat is namelijk Snap 800). Aangezien deze HTC de vloer aanveegt met alle huidige toestellen (Nexus 4, en noem 't maar op), ben ik vooral benieuwd wat de toestellen zullen bieden die de Snapdragon 800 aan boord hebben. :9~

[Reactie gewijzigd door GS88 op 20 februari 2013 11:21]

Zo blijf je bezig natuurlijk, de Snappy 800 is nog niet uit maar zal inderdaad weer sneller zijn dan de 600 serie in de HTC One.

Einde van het jaar een One+ met Snapdragon 800 misschien? :Y)
Volgens de nieuwe strategie van HTC zal dit jaar geen nieuwe flagship toestel worden uitgebracht naast de HTC One.
Tot zover het bekend is is de snapdragon 800 nog niet klaar voor uitlevering. En natuurlijk speelt de prijs ook een grote rol. Als je eventueel wilt weten wat de toekomstige toestellen met de snapdragon 800 te bieden hebben kan je hier de socs vergelijken.
Ook voor mij is 4.7" te groot, maar je kan eigenlijk niet anders als je een high-end Android/WP8 toestel wil... Dan moet je naar iPhone overstappen en dat is ook maar net iets wat je moet willen, duur toestel (al komt de advies van de HTC One al erg in de buurt...) en je mag al je apps opnieuw kopen. En dan heb ik het nog niet eens over de rest van de issues (terecht of niet doet er niet toe..) die Android powerusers hebben met iOS.

Ben het inderdaad wel met je eens dat het eens tijd wordt voor RF remotes want IR is wel heel erg gedateerd en onhandig. Niet voor niets werkt de betere thuisautomatisering op RF, want anders zou je voor elk gordijn, lamp of garagedeur moet gaan richten en rekening houden met hoeken en gaten.. moet er niet aan denken.. Combineer dat met een universele RF remote (gemiste kans van Logitech) en je kan je hele huis in een straal van 30 meter oid bedienen.

Maar ik dwaal af.. Nu Logitech stopt met de Harmony lijn zouden ze eventueel nog een app kunnen maken en deze voor X euro verkopen in de Play Store. Een universele touch remote op je HTC One, niet verkeerd dacht ik zo.

Qua specs zit HTC dus wel weer erg goed, qua design (IMO) ook beter dan Samsung, maar dat heeft ze de vorige keer bij de One X / S ook niet geholpen. Dus ik ben benieuwd hoe dit het gaat doen.
Ik vind dat ook wat te groot. Ja, dat ze zo meer ruimte hebben begrijp ik. Helaas moeten zij dan begrijpen dat ik hun telefoon simpelweg niet wil. De iPhone 5 kost een fractie meer. Heeft tot nu toe de beste batterij en volgens mij nog hele aardige CPU/IGP en is kleiner.

Nu wil ik juist niet meer dan ¤300 uitgeven voor een telefoon dus valt dit sowieso af.
Wat ik me nu sowieso afvraag is wat de meerwaarde is van dit topmodel tegenover de meerwaarde van het laatste topmodel.

Ik vind Apple een geweldig merk maar ook daar zie ik niet wat ik opschiet met de iPhone 5 vs. mijn iPhone 4. Mijn batterij is goed genoeg, Siri interesseert me niet, die camera is leuk maar is minder dan die van de 4S en mijn iPhone speelt alle apps nog gewoon, dus die dikkere CPU zal me ook een worst wezen.

[Reactie gewijzigd door klonic op 20 februari 2013 12:12]

Nu wil ik juist niet meer dan ¤300 uitgeven voor een telefoon dus valt dit sowieso af.
Wat ik me nu sowieso afvraag is wat de meerwaarde is van dit topmodel tegenover de meerwaarde van het laatste topmodel.
De verschillen tussen de One X+ en de One zijn m.i. aanzienlijk:
Nieuwe soc. Nog steeds quadcore, maar wel van een nieuwe generatie. Ook de grafische kracht van de Adreno 320 is een stuk beter dan van de Tegra 3.
Nieuw scherm. Full HD vs. gewoon HD.
Design. Metaal unibody vs. polycarbonaat unibody
Camera. Nieuwe sensortechnologie (in telefoon) en optische stabilisatie
Software. Nieuwe versie Android en Sense.

Kortom, best veel wijzigingen t.o.v. het vorige topmodel (dat overigens nog pas enkele maanden op de markt is).

Ik denk wel dat topmodellen het steeds moeilijker krijgen op de smartphone markt. De innovatiekracht gaat nu zo hard dat zelfs midrange modellen al heel compleet zijn (HD scherm, goede quadcore processor, degelijk design). De Qualcomm 28nm quadcores worden steeds meer gemeengoed en die presteren heel goed in de benchmarks (ook de 'oude' S4 Pro die ook in veel relatief goedkope Chinese 5" toestellen wordt gebruikt). Maar ook qua design en gebruikservaring gaat het snel: Android wordt steeds meer volwassen en de toestellen steeds mooier en sterker.

Het wordt daarmee steeds moeilijker om een topmodel als de HTC One te onderscheiden van modellen daaronder. Camera-innovaties kunnen daar een rol in spelen (Lumia 920, HTC One), maar veel andere zaken zijn toch gimmicks.
Nou de hardware neemt niet zozeer plek in beslag, vergelijk de one s / x met de 8x. Het mainboard (waar de wifi,cpu,gpu¿,nfc etc inzit) van de 8x is 2/3x zo groot dan die van de one x . Bekijk de afmetingen (bezel) eens van de 8x en de one x. Het is dus natuurlijk onzin dat hardware veel plek in beslag neemt, JA het LCD neemt veel in beslag qua L*B, rest valt eigenlijk wel mee.
Ik kan nog steeds de Galaxy S II aanraden. 4,3" scherm, snel, licht, batterij gaat vrij lang mee, 12GB intern geheugen en verder gewoon een zeer degelijke telefoon voor niet te veel geld. Ik heb 'm zelf al bijna 2 jaar en ben nog niet van plan te wisselen.
Ik vind 4,7" de uiterste maat van binnen het acceptabele gebied van maten. Groter 'moet' echt niet. En dat de telefoons dikker worden, dat heeft Sony gezegd. ze gaan in de toekomst hun smartphones weer iets dikker en zwaarder maken, omdat er niemand is die om die paar milimeter geeft, en daar kunnen ze dan gebruik van maken door de accu een stuk meer capaciteit te geven. Ik ben voor, kan ik alvast zeggen.
Dit is het nieuwe topmodel. Wanneer andere fabrikanten met oversized smartphones komen in dat segment, kun je niet met een model komen dat veel kleiner is. Dan spring je eruit, in negatieve zin.

De dpi begint nu wel snel een onzinnige feature te worden, omdat het de beperkingen van het oog overstijgt op normale gebruiksafstand. Wanneer ze dat weer heel extreem doorzetten, kan het weer interessant worden voor brillen met ingebouwd display. Dan heb je het echter over full hd op 1 inch.
Als ik kijk wat er zoals te krijgen is qua toptelefoons tegenwoordig is de Xiaomi Mi2 (specs vergelijkbaar met LG Nexus 4) zo ongeveer de enige met een scherm kleiner dan 4,5". Je kunt er ook uit springen door een meer handzaam model te maken met een scherm tussen 4" en 4,5" met topspecs.

De rijen wachtenden voor de Chinese webshops zijn lang, aangezien een Xiaomi op geen enkele manier kan voldoen aan de enorme vraag (5 maanden na launch nog steeds moeilijk leverbaar), en dan verkopen ze niet eens in het westen. Dat geeft toch wel aan dat er niet alleen maar vraag is naar topspecs in combinatie met schermen groter dan 4,7".

Ik hoop dan ook op een scherper geprijsd toptoestel met een iets kleiner scherm, wellicht met een quadcore SOC van afgelopen jaar.

[Reactie gewijzigd door guapper op 20 februari 2013 09:18]

De HTC One is een prachtig mooi toestel maar inderdaad veel te groot.

De HTC One S met een 4,3" scherm is eigenlijk het enige alternatief van HTC en misschien wel het enige fatsoenlijke alternatief nu beschikbaar.

+1 Voor kleinere toestellen
Iedereen hoor ik steen en been klagen over dat toestellen allemaal te groot zijn. Wat is het probleem ervan? Past de toestel niet meer in je hand? No offense maar volgens mij iedereen die klaagt over te grote toestellen heeft zelf waarschijnlijk kleine handjes. Kan me geen andere situatie voorstellen.

Heb zelf een One X+ die ook 4,7" is maar dat toestel lijkt net speelgoed in mijn hand, ik heb immers grote handen aangezien ik 1,95m lang ben.

Om je even een idee te geven, als ik de telefoon op me hand leg ongeveer gelijk met de onderkant van me handpalm dan red te telefoon het niet eens tot me tweede vingerkootje van me ringvinger.
Het gaat niet om de grote van je handen, het gaat erom wat mensen prettig vinden werken. Dat is subjectief en (soms) niet eens rationeel, en dus voor iedereen weer anders. Punt blijft dat er ook een relatief grote groep is die zegt 4,7" te groot te vinden..
Als we dan toch aan het vergelijken zijn, als ik mijn telefoon op dezelfde manier op mijn hand leg, red deze het net tot het begin van mijn eerste vingerkootje van de ringvinger..ja, model kolenschop...en toch vind ik alles groter dan de One S te groot.

Mijn stelregel is dat ik het volledige scherm moet kunnen bereiken met een hand: als de telefoon in mijn hand ligt, moet ik met mijn duim alle hoeken kunnen raken zonder moeilijk te doen.

Laat dat nu met de One S nog precies kunnen en met alle grotere die ik sindsdien geprobeerd heb, (net) niet meer. Ergo, een groter model past best in mijn hand, maar voldoet niet meer aan mij (wellicht rare ;) ) eis.
De HTC Desire past compleet op mijn handpalm, en die vind ik groot zat. Ik hoef er ercht geen een die groter is. Bovendien vind ik de 5 knoppen aan de onderkant heel fijn. Erg jammer dat de revolutie is: groter scherm, minder knoppen.
Dergelijke toestellen zijn voor veel mensen simpelweg niet praktisch. Genoeg mensen die wel top performance willen in een compact formaat. Zo heb ik de One S gekozen omdat 4.3 echt het maximale is wat voor mij praktisch is. Het past makkelijker in de broekzak, ligt fijner in de hand en bedient makkelijker.

Het enige voordeel van zo'n groot scherm is dat je meer ziet. Het argument meer ruimte, dus grotere accu streept elkaar beetje weg met de hogere verbruik.

Bottemline is, wat vind de gebruiker zelf fijn. Sommige mensen willen een groter toestel, sommige mensen willen een kleiner toestel. Of het nou wel of niet ligt aan hoe groot hun hand is, is maar een van de factoren.
ehm, zo klein is de S ook weer niet,
dat het een 4,3 inch is zegt niks, als je niet praat over de body, die hou je immers in je hand, in vergelijking met de sensation (zelfde grootte scherm) is hij gewoon veel groter (langer), en tov de X val het mee.
Joa, toen ik een 3310 had, had een kennis zo'n palm ding, weet dat merk niet eens meer (BB formaat) en ik dacht verdomme wat is dat ontiegelijk groot voor een telefoon,dat wil ik nooit.

Enige waar ik nog benieuwd na ben is:Wanneer is het echt te groot, de S2 was te groot, de note 1 was te groot, de note 2 veel te groot, de s3 te groot.
De verkoopcijfers zijn ook grootst
Note 2 veels te groot?
Ik ben een gelukkige eigenaar van een veels te groot toestel hehe _/-\o_
Dit aantal DPI's is niet onzinnig.

Een Full HD TV van 43 inch heeft een breedte van ongeveer 100 cm met daarbij 1920 pixels. Een 4,7 inch smartphonescherm heeft een hoogte van iets meer dan 10 cm met daarbij ook 1920 pixels, dus 10x zo veel pixels per cm.

Bedenk dan wel dat je ook 10x zo kort op het scherm zit (30 cm vanaf je telefoon t.o.v. 3 meter vanaf je TV, wat ik persoonlijk al behoorlijk kortbij vindt). Voor je ogen is de onderscheiding tussen de pixels van je tv en je smartphone dus hetzelfde door de kortere kijkafstand.
4,3" is de max voor mij om goed met 1 hand te bedienen, 4,7" zoals deze kun je simpelweg niet met 1 hand bedienen. Ik heb zelf zeker geen kleine handen, ik gebruik maat 10/XL voor handschoenen en ik kan me niet voorstellen dat de claim is gebaseerd op basketballers ;)

Verder vind ik het op zich wel prettig dat er niet voor de 5" werd gekozen. Ik hoop dat er een ander topmodel van HTC uitkomt met bijv. een 1,5 Quad-core en een 4,3" met kleine beezel, maar de hoop dat er een topmodel met 4,3" uitkomt heb ik een beetje opgegeven. Wellicht is Apple hierin straks de enige, maar ik behoor niet tot hun fanbase.
4,3" is de max voor mij om goed met 1 hand te bedienen, 4,7" zoals deze kun je simpelweg niet met 1 hand bedienen. Ik heb zelf zeker geen kleine handen, ik gebruik maat 10/XL voor handschoenen en ik kan me niet voorstellen dat de claim is gebaseerd op basketballers ;)
Heeft ook niet heel veel met de lengte van ja handen/vingers te maken, maar met de lenigheid en gewenning...

Ik heb juist kleine handjes (misschien wel vrouwenhandjes), maar kan prima een 5.3 inch bedienen...

Zie het alsof je met je vingers je tenen aan kan raken dat heeft ook niks met de lengte te maken van iemand, maar met lenigheid en gewenning (oefening baart kunst)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 februari 2013 09:51]

Veel belangrijker is dat je je games/websites/films goed kan zien, zonder dat je vingers er voor zitten als het even kan. De meeste knoppen zitten ook niet in de hoeken voor als je per se met 1 hand wil werken, maar juist op plaatsen die wel met 1 hand te bereiken zijn. Daarnaast spelen zowel het gewicht, als de dikte, en de dikte van de randen een rol (zonder fysieke knoppen is er meer ruimte voor het scherm zonder dat het toestel groter wordt), naast natuurlijk het formaat van je handen en hoe lenig je bent. Niet alles geloven wat Apple je probeert wijs te maken, zelfs Apple is er vanaf gestapt ;)

Overigens zijn top specs ook minder relevant bij een kleiner scherm. Er zijn immers minder pixels om aan te sturen. Ook is bij een groot scherm het scherm zelf de groot verbruiker van energie, bij kleinere schermen zijn dat andere onderdelen en loont het dus meer om die zuiniger en dus minder krachtig te maken.

[Reactie gewijzigd door ph4ge op 20 februari 2013 11:10]

...wat een farce. Ze zeggen innovativiteit maar ze laten weinig nieuws zien. Een scherm van 4, 7" met één hand te bedienen? Klopt als je de telefoon ergens op kan neerleggen. Ik heb (denk ik) relatief normale tot grote handen maar het is echt niet mogelijk om makkelijk het hele scherm te bedienen van de Galaxy S3.

Ik schat dat de audio zal zijn zoals tweakers goed verwoordt: het kan hard, doet pijn aan je oren. En meer is er niet te zeggen. Ultrapixels...
4,7" is helemaal niet te groot voor een smartphone. Zeker niet met een FullHD scherm.

Kijk eens om je heen.
-Mensen die vroeger altijd zeggen dat ze niet te grote scherm willen hebben, draaien nu bij en vinden de beeld van iPhone 4 & 5 te klein.
-Galaxy S 3 verkoopt met zijn 4,8" scherm!
-Note 1 & 2 verkopen ook met zijn 5+" schermen.

Het zijn smartphones. Men wilt daar van alles op doen en dan is een grote beeld wel zo handig.

on-topic.
Naar mijn mening mag het een grotere scherm hebben. Zo'n 5" voor een FullHD scherm. Telefoon mag ook wat dikker zodat er een nog grotere accu in kan van zo'n 3000mAh ipv 2300mAh van nu :)
Ben zeer benieuwd naar de nieuwe camera techniek.
HTC is wel ondergewaardeerd vergeleken met Samsung. Ik heb meerdere toestellen gehad van beiden merken en moet eerlijk zeggen dat kwaliteit van HTC beter is. Zowel hardwarematig als softwarematig.

Marketing van Samsung is echter wel een topper!!!
.....helaas, want het is veel te veel....zo irritant :|
Ik wil niet alles op mijn smartphone doen, beetje cadden, ellenlange mails tikken, op zo'n klein schermpje? 4 of 5 inch dat maakt het verschil dan niet hoor, en groter dan 4,5" neem ik absoluut niet mee. Ik heb een 4,7" gehad en dat zit vervelend in de broekzak, ga je ergens zitten moet je dat ding eruit halen, des te groter het scherm des te meer stroom het ding vreet ook nog.

Aan mij niet besteed.
Helaas is dit geen 5 of 5,5 inch. Ik had er graag een gezien die een extra concurrent is voor de Note 2 (naast de LG). Het design ziet er goed uit, wat frisser dan wat er de aflopen tijd is uitgekomen.
Ik hoop ook op meer concurrentie voor de Note II met pennetje.

Heb'm zelf en zeer tevreden, daar niet van, maar om de penfunctie naar een hoger plan te tillen zal het aanraakscherm toch echt dunner moeten zijn. A la de iPhone en de LG schermtechnieken.
Veel te groot? Heb je ooit een smartphone in je bezit gehad met dergelijk groot scherm? Haast zeker weten dat je er dan anders over gaat denken!
Ik ben het niet met je eens. Voor de een geldt misschien dat groter beter is (de Samsung Note verkoopt ook goed), maar ik persoonlijk heb liever een iets minder grote telefoon. Ik heb nu een HTC One X. Hoewel het naar mijn mening een zeer goede telefoon is, vind ik deze toch net iets te groot. Door het formaat ligt het toestel bij mij niet lekker in de hand en kan ik de telefoon ook niet fijn met één hand bedienen. Ik zou dan ook liever een 4.3 inch scherm hebben.

Helaas vinden de fabrikanten, zoals Samsung en HTC, 4.3" (of kleiner) blijkbaar te klein voor hun topmodellen. Als HTC met een 4.3" variant komen (met dezelfde specificaties), dan heb ik mijn nieuwe telefoon gevonden. Waarschijnlijk zal dit echter niet gebeuren en zal er wel een kleinere variant komen, maar niet met gelijkwaardige specificaties, zoals bijv. de One X vs. One S.

[Reactie gewijzigd door DarkFly op 20 februari 2013 21:03]

Het scherm is idd fors maar de behuizing is niet veel groter.
Ik had een Desire HD (4,3") nu een One X+ (4,7").
Als ik de telefoon op elkaar lag scheelde het milimeters.
Dus de grote valt best wel mee. Je krijgt er een hoop voor terug.

En zo'n hoge resolutie op een kleiner scherm is geen doen.
Je went er erg snel aan en als je dan een kleinere telefoon in je handen heb denk je jeetje die is klein :9
Met zo'n prijs zal het zeer moeilijk worden om nieuwe klanten over de streep te trekken. Ik zou persoonlijk de gok niet nemen.
Ik begrijp niet dat er zo'n focus op de hoge prijs gelegd wordt. Een iPhone 5 zit in een vergelijkbare prijsklasse, terwijl deze One op alle vlakken betere hardware en specs bevat. Daarnaast betreft het hier een adviesprijs en geen echte verkoopprijs (in de Pricewatch staat ie nu al voor 673 ipv 699 euro). Icm een abonnement zal dit toestel nog een stuk goedkoper zijn.
HTC heeft een andere fanbase dan Apple. Ze werken ook in een markt waar veel meer keuze is dan 3 modellen.
De vergelijking met het Apple platform vind ik dan ook niet kunnen: ik denk dat de meeste consumenten eerst een platform kiezen, en dan kijken wat daar in verkrijgbaar is.

Wat betreft prijzen: ik kan niet in andermans zakken kijken, maar gezien de verkoopsuccessen van beiden Apple en Samsung is die prijs niet onoverkomelijk.
Maar het is wel de vraag in hoeverre je daar marktaandeel weg kunt halen als je qua marketing achter blijft, zoals ook in het artikel wordt aangehaald.
hoezo kan een vergelijking niet? het zijn beide telefons sure met een ander OS erop maar telefoon is telefoon, en kom dan niet aanzetten dat appels en peren allebij fruit zijn, want die zijn ook prima te vergelijken, (ik vindt peren lekkerder dan appels omdat ze zoeter zijn)

anyways, ben het eens dat de trend naar steeds grotere telefoons onwenselijk is, ik vindt het niet fijn, en de samsung galaxy S4 of hoe hij ook zal heten zal wss nog groter zijn.

ik ben zelf gebruiken van een iphone, en dat heeft voornamelijk 3 redenen,
1 schermformaat is goed, en handzaam
2 de accuduur is acceptabel
3 geen vervelende skins over het OS, dat en updates van het os.

1 ding wat HTC hier wel echt goed heeft gedaan in mijn ogen is en ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar de skin, dit ziet er echt fantastisch mooi en bruikbaar uit, ook niet extreem traag of wat dan ook. een beetje WinPhone 8 maar dan op het bewezen android platform, ergends lullig voor microsoft maar ja maakt het voor mij toch wel aantrekkelijk om voor deze phone te gaan.

Ook het toestel design is strak mooi bolle achterkant (wat ik ook erg fijn vond aan de 3GS) zit lekker in de broekzak en houdt lekker vast, en glijdt minder snel uit de handen, ik zie heel veel goede dingen waardoor ik deze telefoon zou kiezen, als de accuduur goed is en hij ondanks de groote door zijn vorm toch goed vasthoud zie ik mezelf deze telefoon nog best kopen.
hoezo kan een vergelijking niet? het zijn beide telefons sure met een ander OS erop maar telefoon is telefoon, en kom dan niet aanzetten dat appels en peren allebij fruit zijn, want die zijn ook prima te vergelijken, (ik vindt peren lekkerder dan appels omdat ze zoeter zijn)
De beweegredenen om een iPhone te kopen zijn vaak heel anders dan een Android toestel. De doelgroep is niet de zelfde.

Daarnaast als je een product wil met een Apple OS (met welke beweegreden dan ook), je bij de iPhone uit komt zonder concurrentie. Daar kun je dan nog kiezen tussen verschillende generaties.

Als je Android wil, zijn de opties echter legio en zal je moeten concurrenen met de andere toestellen. Daar is deze telefoon kwa features (nu nog) nog speciaal, maar of dat de 300euro tegenover een nexus 4 (niet lekker leverbaar in NL maar daar kun je omheen) of 250euro tegenover een S3 het waard is wordt dan de vraag.
[...]

Ik begrijp niet dat er zo'n focus op de hoge prijs gelegd wordt. Een iPhone 5 zit in een vergelijkbare prijsklasse, terwijl deze One op alle vlakken betere hardware en specs bevat. Daarnaast betreft het hier een adviesprijs en geen echte verkoopprijs (in de Pricewatch staat ie nu al voor 673 ipv 699 euro). Icm een abonnement zal dit toestel nog een stuk goedkoper zijn.
Dit laat gewoon zien dat voor een kwaliteits telefoon met mooie materialen veel geld betaald moet worden. Prachtig toestel, ook de schil lijkt me erg mooi.
Daarbij moet er niet zo naar die spec gekeken worden. Oké we zijn tweakers, maar vaak zeggen die specs niet zoveel. Als je bijvoorbeeld naar de S3 kijkt, dan vind ik dat scherm niet zo mooi als de specs je doen geloven, door die pixel sharing.
Je zegt trouwens icm met abo nog goedkoper, maar dat geldt voor alle telefoons.
De verkoopprijs zal snel 25% dalen onder de advies prijs, daarnaast is de vergelijking met de iPhone ook krom omdat je je daar helemaal suf betaalt als je een beetje meer geheugen wil.
Ik ben blij dat er weer eens een HTC zo goed ontvangen wordt. Sinds tijden weer innovatie en een poging om zich te onderscheiden. Daar houd ik van!

De problemen zijn echter nog niet over voor HTC: Dit toestel moet gaan concurreren met de Nokia 920, Iphone 5(S), de Nexus en de Samsung Galaxy SIII en S4.

Gezien de prijs van een Nokia 920 (zo'n 599,-) de SIII (529,- euro) kan je niet heel veel meer gaan vragen. Een introductieprijs van 599,- of 549,- zou dus beter passen als ze willen dat het een succes wordt.

De HTC one X vond ik ook een mooi toestel, maar mijns inziens ook voor een te hoge prijs in de markt gezet in vergelijking met de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 20 februari 2013 13:10]

Ik denk de HTC fans zeker geintresseerd zullen zijn ion deze telefoon.
ik hoop ook heel erg dat HTC zich staande kan houden.
het zou ook fijn zijn als HTC zich ok meer gaat richten op bv windows phone, de Lumia's zijn daar op het moment de top dit ook door hun ervaring met WP.
als ze zich ook nog meer richten op WP dan kunnen ze ook daar denk ik een vrij grote markt vinden,
uit de verkoopcijfers blijkt dat nog niet maar als er meer fabrikanten met meer telefoons komen komt er meer concurentie en meer reclame voor.

Ik ben blij dat HTC wle op de juiste toer is want die plastic samsung troep moet ik niet hebben :Y)(iedereen die wil geef me maar een slechte score vanwege mijn laatste zin :O )
...het zou ook fijn zijn als HTC zich ok meer gaat richten op bv windows phone, de Lumia's zijn daar op het moment de top dit ook door hun ervaring met WP...
Maar HTC richt zich met de 8S en 8X toch ook op WP? De release van WP8 door MS was notabene op een HTC.

Het is komisch dat Nokia (op tweakers) vaak kritiek krijgt dat ze zich op Andriod had moeten richten en dat nu HTC (de nummer 2 Android leverancier) het advies krijgt om zich meer op WP te richten.

Het is simpel: de Android-markt wordt aan de onderkant aangevallen vanuit China en Samsung kan alle marktsegmenten efficient bedienen. Kortom, de overige producenten zullen moeten focussen op segmenten. Deze nieuwe One is een focus op het top-segment. Toevallig hetzelfde segment waar Sony zich op gaat focussen. Spannend!

[Reactie gewijzigd door hieper op 20 februari 2013 09:03]

8s 8x zijn beide vrij simpele toestellen, geen bijzondere hardware, geen bijzondere features. Het is gewoon je standaard smartphone. Het enige pluspunt van de 8x tegenover de 920 is dat die goedkoper is.
Een telefoon zoals dit met WP zou daar verandering in kunnen brengen.


Hoe dan ook is dit wel echt een prachtig toestel, ziet er zeer netjes uit, mooie specs en laat ook zien dat ze meer willen leveren dan weer de zoveelste smartphone die niet meer is dan alleen een verbetering van de SOC vergeleken met het vorige toestel (iets wat Samsung alweer jaren doet), de camera sensor vind ik dan ook een zeer groot pluspunt, megapixels betekenen niets bij smartphones, de gevoeligheid van de sensor is en blijft een veel belangrijker punt, juist bij die kleine sensors.

Dit is naar mijn mening zeker wel het mooiste Android toestel tot nu toe, niet zozeer door de specs, maar vooral dus omdat HTC hier echt heeft nagedacht over de features van deze telefoon en nu de consument meer biedt dan die hardware upgrade.


Dat gezegd, ik blijf braaf wachten op de levering van mijn Lumia 920. :P
Eindelijk, infrarood! Ik heb nooit begrepen waarom dit zo lang weg is gebleven terwijl er duizend en één apps zijn om 'smart-tv's' te besturen via wifi. Dit is gewoon super makkelijk en kan werken met iedere tv!
Omdat infrarood voornamelijk voor data transfer werd gebruik in het verleden en niet voor zaken als remote control. Toen data transfer overgenomen werd door (voornamelijk) bluetooth en WiFi, verdween Infrarood. Toen er apps kwamen die er weer gebruik van konden maken, was de dalende trend al ingezet :).

Overigens was het mij helemaal niet opgevallen dat HTC zo impopulair was geworden! Ik heb nu een Lumia maar mijn afgelopen 2 telefoons waren HTC's waar ik zeer tevreden over was. De introductie van de One X heb ik wel gevolgd en het dunkte mij dat dit ook een zeer populaire telefoon zou gaan worden. Als ik dit artikel echter lees, blijkt niets minder waar.

Blijkbaar is het all Samsung wat de klok slaat tegenwoordig..

Overigens sluit ik mij aan bij supsooi: ik zou zeker nog een HTC overwegen, mits deze WP zou draaien. Het huidige toestel zal ik nooit kopen vanwege Android. Hoewel de gebruikersgroep van WP nog klein is, is hij niet tanende: integendeel.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 20 februari 2013 08:23]

Ik ben geen Hardware techneut, maar als gebruiker merk ik dat bluetooth en Wifi na al die jaren dat ze worden toegepast jaren nog steeds verbindingsproblemen kennen, en niet voor 99% betrouwbaar zijn. De infrarode afstandsbediening van mijn tv doet het altijd, ik vind het een goed idee dat HTC deze 'lowtech' oplossing weer gaan toepassen in hun telefoon.
Infrarood is traag voor datauitwisseling, bovendien heeft het line of sight nodig. Daarom is het voor datauitwisseling ook niet bepaald handig. HTC past het nu dus ook alleen toe als afstandsbedieining.
Ik was altijd HTC, zelfs toen ze nog onder QTEK telefoons uit brachten. Vroeger was HTC top, ze kwamen je telefoon zelfs ophalen als er iets mis mee was.
Met mijn HTC One X heb ik sinds kort weer contact gehad met de reparatie afdeling van HTC. Wat is dat in negatieve zin veranderd. Ik werd zo bijna beledigd aan de telefoon omdat de knaap niet tegen een weerwoord kon op inhoudelijk gebied.
Komt er op neer dat mn HTC One X gerepareerd kan worden, buiten de garantie voor 333 euro. Daarmee moest ik het doen, kan geen second opinion aanvragen, aangezien het scherm toch echt spontaan barstte. Dat de policy is barst in scherm, is buiten garantie begrijp ik, maar ik heb zelfs getuigen die het hebben zien gebeuren EN ik heb een stapel HTC/Qteks liggen met sommige ook ene barstje in het scherm welke ik nooit ter reparatie heb aangeboden, namelijk eigen schuld is pech.
Maar vooral de toon van HTC na een jarenlange trouwe gebruiker van de flagships stelt me zeer teleur. HTC heeft voor mij sinds kort dan ook echt afgedaan, qua kwaliteit en service.
Tja, dat is natuurlijk vervelend omdat je dat nooit kunt bewijzen, maar garantie hoeft HTC niet te geven (dat moet de verkoper doen) en ze komen het nog steeds ophalen. Wel door DynaLogic (iew), maar bij mij is ie altijd opgehaald, zelfs tot voor kort nog (paar maanden geleden).

De helpdesk via email was prima, zowel vriendelijk als technisch goed (voor zover je dat kunt verwachten, uiteraard). Die via telefoon was idd om te huilen, dus dat raad ik iedereen af. Dit alles gebaseerd op meerdere gevallen, overigens. N !=1 :P.
Ik heb een Samsung Galaxy Tab en daar had ik een softwareprobleem mee, na upgrade naar Android 3.2 deed mijn e-mail het niet meer en na het aanzetten duurde het >2 minuten om mijn WiFi AP te vinden. Ondanks dat het voor de upgrade prima werkte en al mijn andere devices gewoon werkten bleef Samsung volhouden dat het aan mijn mailprovider en AP lag. Eigenlijk kreeg ik gewoon een dikke middelvinger toegemaild.

Toen mijn Nokia N900 kapot ging en ik op zoek ging naar een ander toestel heb ik om die reden niet voor Samsung gekozen. Dat de mail op mijn tablet het bijna een jaar (tot de upgrade naar Android 4.0, blijkbaar toch een softwareprobleem, Samsung) niet deed was tot daar aan toe, maar mijn telefoon moet het gewoon doen. Ik heb toen voor een HTC OneX gekozen.

2x contact gehad met de servicedesk: een keer voor een probleem met mijn SIM-kaart. Kreeg keurig een lijstje met mogelijke oorzaken en oplossingen (de correcte zat daar tussen) en de belofte dat als dit het niet op zou lossen dat ik dan serienummer kon doorgeven voor escalatie naar development.

Later ging mijn WiFi kapot, telefoon werd keurig opgehaald en een week later weer thuis afgeleverd, gerepareerd. Dus service van HTC is (itt Samsung) nog steeds uitstekend!
Ik heb de afgelopen weken exact hetzelfde meegemaakt met mijn HTC ONE X plus. Ook mijn scherm is spontaan in zeer veel stukjes gebroken. Bij mij werd ik in wel vriendelijk te woord gestaan en verzocht om het apparaat naar Dynafix te sturen. Vervolgens krijg ik een melding van dynafix terug met de opmerkingen: apparaat start niet (terwijl het apparaat nog prima werkte) en de mededeling dat het halve toestel vervangen zou worden (scherm, batterij, printplaat e.d.). Zeer hoge kostenpost. GEbeld met dynafix en die verwezen naar standaard procedures en dat glasbreuk nooit garantie kan zijn, tenzij HTC toegeeft dat er een fabrieks- of typefout is. Terug naar HTC: geen enkele medewerking en ook geen mogelijkheid om een klacht in te dienen of contact te krijgen met een escalatiemanager. Verschrikkelijk. Volgens mij moeten we een stichting benadeelden van HTC gaan oprichten. Maar ik adviseer iedereen om vooral GEEN HTC meer te kopen.
A little to late... waarom zou je nu nog IR willen? WiFi staat toch al aan, dus overbodig om een extra module aan te spreken. Daarnaast hebben alle SMART TV's ook hun eigen apps met extra functies. Ik zie het nu er dus niet van in... kost enkel meer geld in de productie/ontwerp.
Voor knutselaars is zo iets altijd handig. En zoals al in t artikel geschreven staat men hoopt dat men de telefoon als afstandsbediening gaat gebruiken.

Lijkt mij wel handig als er een app komt/is die dan de IR gebruikt om meerdere apparaten te kunnen bedienen.
Het ontbreken van IR heb ik altijd als een GROOT tekort ervaren. Ik herinner me nog de luxe van IR op M'n Universal. ALtijd Tv kunnen bedienen zonder risico op netwerk/wifi problemen.

enneuh misschien ben ik wat traag, maar m'n stereo en surround werkt ook nog met IR ontvanger en ik heb ook nog een aantal stroomschakelaars op IR

voor mij absolute meerwaarde en ik mis het op m'n note
Wow... Gaaf!

Ik ben zelf opzoek naar vernieiwing van me galaxy note.
En deze one is een mooie verwelkoming.

Ik ben benieuwd, hoop dat ik snel kan demo'en
Zal nog lastig worden om huidige One X gebruikers over te laten stappen. ik vind het een hele mooie telefoon maar dat is de One X ook en de One X voldoet gewoon nog uitstekend een jaar na lancering. Sense 5 zet ik er wel op via een custom rom ;)
Als Sensation gebruiker ben ik juist wel te porren voor deze telefoon. Maar dan moet HTC zeker nog een half jaar wachten voor ik tot een aankoop over ga.
Eerst maar eens het nieuwe er af is. En voorlopig voldoet mijn huidige device nog prima.
Nu vind ik eerlijk gezegd dat dat ook helemaal niet het doel moet zijn. High-end telefoon kan je makkelijk 2 a 3 jaar mee doen. Er zullen altijd mensen zijn die elk jaar een nieuwe willen, maar ik vind niet dat dit de insteek moet zijn van een telefoonfabrikant (uiteraard willen ze dit wel).

Verder ziet het er naar uit dat dit een top telefoon is, alleen weer jammer dat het niet mogelijk is om hem uit te breiden met een geheugenkaart.
Het is niet alleen dat mensen het graag willen, maar het wordt ook te makkelijk mogelijk gemaakt. De gemiddelde consument wil niet jaarlijks ¤400-800 voor een high-end telefoon neerleggen, maar verpak het in een abbonomentsbundel en de consument overziet de gehele kosten niet meer. Het jaar daarop (of twee jaar) kan er weer een nieuw abbonoment worden afgesloten en is de keuze snel gemaakt.

Ik heb dit jaar voor het eerst de stap genomen om geen nieuwe telefoon te nemen. M'n Lumia 800 doet wat 'ie moet doen. Dat neemt echter niet weg dat de techniek niet stil staat - sterker nog; de ontwikkelingen op het gebied van smartphones gaan sneller dan de wet van Moore stelt. Toch kan die telefoon van twee of drie jaar oud nog prima bellen, smsen, whatsappen, Facebooken en eigenlijk 95% van waar je de telefoon daadwerkelijk voor 'nodig' hebt.
Amen... Mensen willen te veel. Ik ook wil soms te veel, maar even nadenken of je het echt nodig hebt en dan is het antwoord vaak nee. Mijn iphone 3gs draait nog als een zonnetje na 3,5 jaar dienst (al is zijn looks aan het afbrokkelen :P ... letterlijk).

Ik wacht de volledige review van de One af en misschien is dit dan de tijd om wel over te stappen. Ik hoop dat ze hiermee een knaller hebben, want zoals al meerdere tweakers zeggen, wat meer keus en concurrentie houdt deze markt gezond. Dit geld voor de OS als voor fabrikanten van telefoons (persoonlijk hebben de Lumia's mij niet over kunnen halen al vind ik WP8 wel mooi).
Totdat je met een iPhone 5 aan de slag gaat, dan wil je niet meer terug :) . Maar dat is altijd zo. Je weet niet wat je mist totdat je er gewend aan raakt.
Raar, Ik had de Iphone 5(van me Broertje) even in mijn handen maar het enige wat ik merkte is het verschil in snelheid tussen de Iphone 4 en 5. Verder merkte ik niet echt veel verschil. Deze snelheids winst is wel duidelijk merkbaar en zeer prettig.

Daarbij moet ik mij aansluiten bij -Tom. Ben het volledig met je eens. Daarbij heb ik ook nog een oud Tmobile abbo waarbij geen data limiet zit _/-\o_ Verder betaal ik maar 3 tientjes per maand. Bij de huidige abbo's moet ik al voor dezelfde min./sms/Mb's al gou het dubbelen betalen :'(
Ja daar merk je alleen het verschil in snelheid en daar wen je snel aan. Met de 3GS is het ook het beeld natuurlijk, maar ik bedoelde vooral de snelheid. Daar hadden we het ook over. Wel gek, je vindt het eerst raar en daarna zeg je exact waar het om ging.
Maar goed, lekker off topic.
Wil deze HTC wel eens in het echt zien. Concurrent van de Sony experia V wellicht.
Ligt eraan wat je gewend bent, heb de HTC one x vorig jaar gekocht en mocht dit jaar verlengen. Wilde de overstap maken naar iPhone 5 omdat het OS mij wel bevalt.
Na 2 dagen gebruik heb ik de iphone teruggebracht, kan aan mijn dikke duimen liggen maar ik vind dat ding veel te klein... Als je dus eenmaal gewend bent aan een groter scherm dan is het moeilijk om kleiner te gaan.
Ben ik het wel mee eens. Ik vermoed dat de gemiddelde consument enkel de adviesprijs ziet in een advertentie of in de winkel, met daarnaast een belachelijk lagere prijs icm een abonnement. De gemiddelde tweaker of de gehaaide consument weet dat je op zo'n manier de hoofdprijs betaald voor een telefoon, en toch zullen weinig mensen de telefoon in 1 keer kopen, dus exclusief abonnement. De meesten zullen zich waarschijnlijk elke 2 jaar weer naar de winkel haasten om een nieuw toestel uit te zoeken. En of een toestel dan 700 Euro kost of 500, dat verschil is icm een abonnement qua maandelijkse kosten dan weer zo klein geworden dat men die 2 euro méér per maand er graag voor over heeft als dit het toestel is dat men wil.

HTC heeft in ieder geval wél een duidelijk doel voor ogen, en komt met een zeer compleet toestel dat wellicht hoge ogen zal gooien om hun terugkeer naar de hogere regionen qua marktaandeel. Met het enkel lanceren van dozijnen budgetphones zul je jezelf moeilijk kunnen onderscheiden en de high end klasse betekend hogere marges. Als deze telefoon populair word zitten ze voorlopig weer even gebakken en zal hun naamsbekendheid flink ten goede komen.
Mensen kunnen gewoon niet rekenen, 24x30 euro klinkt blijkbaar lager dan in 1x 600 euro ophoesten. Dat laatste willen ze namelijk niet, terwijl het eerste gemeengoed is, zie de lease-prijzen van telefoons... En dan lease je em nog, aan het einde zijn beide bijna waardeloos, maar als je em koopt kan hij nog als backup-foon gebruikt worden.

Als HTC overigens meteen met de prijs gaat spelen denk ik dat gebruikers gaan wachten tot ie nog lager is, en nog lager (zie Nexus 4), terwijl ze nu een leuk statement neerzetten: wij doen mee met de top, dus betaal maar. Qua specs lijkt dat ze goed te lukken, nu kijken hoe de beschikbaarheid is.
In de tekst staat:
"is er een functie toegevoegd die de luidspreker automatisch harder zet als de microfoons harder omgevingsgeluid detecteren. Dat is een idee in de categorie 'Waarom heeft niemand daar eerder aan gedacht?"

In m'n vorige auto een Alfa Romeo GT zat ook een systeem dat de speakers van het Bose systeem harder zou moeten zetten bij een hoger omgevingsgeluid. Dus er is wel degelijk eerder aan dit systeem gedacht. Het werkte in de praktijk trouwens voor geen meter dus ik ben benieuwd of het bij de HTC wel werkt :)
In auto's zit vaak de optie om het geluid harder te zetten naarmate je harder rijdt (harder rijden = meer omgevingsgeluid). Dat werkt best aardig, dus ik ben benieuwd hoe Bose dat heeft weten op te fokken ;)
Wat ze bedoelen is: Waarom is dit nog nooit eerder op een telefoon gedaan ;)
Ziet er goed uit, het is een beetje een mix van een Blackberry Z10 en iPhone 5. Het beste van 2 in 1 :)
Wow, ik ben iPhone gebruiker sinds de 2G maar dit is in mijn ogen de eerste telefoon die qua uiterlijk in de buurt komt. Ziet er echt prachtig uit en qua features is het ook prima in orde.

Nu nog bepalen of ik de Android overstap aandurf :)
Zeker doen, ik heb ook een iPhone gebruikt (3GS), maar deze werd gestolen en toen had ik besloten om eens iets naar mijn eigen zin te verkrijgen (alléja aan te vragen op het werk). Ik had keuze uit de S2, iPhone 4 en een HTC. Ik heb gekozen voor de S2 en ben er zeer tevreden mee. Even wat aanpassing in het begin nodig voor een week (of 2 te zien hoe technisch aanpasbaar je bent ;) ), daarna kan je er moeilijk nog van weg!

Heb onlangs nog een iPhone 5 mogen testen, maar ben toch terug gegaan naar de Nexus die ik vorig jaar gekregen heb. Dit zou mijn volgende wel eens kunnen worden.
De appswitcher wordt opgeroepen door een onlogische dubbeltik op de Home-knop
Waarom onlogisch? Voor elke iPhone gebruiker is dit weer wel logisch.
Omdat je het moet weten en het niet voor de hand ligt: er zijn in Android op welke telefoon dan ook bij mijn weten geen functies die met dubbelkliks werken.

Voor iPhone-gebruikers is dit ook niet logisch: ik heb diverse iPhone-gebruikers al moeten uitleggen dat ze op die manier tussen apps kunnen switchen. En dat waren echt geen n00bs...
Dubbel op de homeknoppen drukken activeert bij mij het scherm waarmee ik de volgorde van de home screens kan veranderen, 4x drukken activeert de nachtmodus. 2x op de home knop van de S2 drukken riep volgens mij de voice bediening op.
En door lang te drukken op de homebutton van de S2 kun je tussen apps switchen. Vind ik persoonlijk ook niet de beste keuze. Vind de manier van de nexus beter maar kom.
In hoeverre ligt dit voor de hand bij een iPhone als een andere os gebruiker? Iedere OS heeft een bepaalde curve om te leren hoe iets functioneerd. Om het dan af te schrijven dat deze gebruikers geen n00bs waren geeft eerder een gebrek aan wederzijds inzicht aan cq de verwachting dat iOS alles zeggend is. Beiden zijn niet het geval, iedereen die een nieuwe OS in zijn handen krijgt is een n00b. Geef een Windows gebruiker een iMac en hij klooit de eerste paar dagen ook wat aan alvorens hij zijn draai vindt.

Terugkomend op deze mobiel, hoewel het technisch een hoogstaand iets is vraag ik me af of dit gaat werken. Men is bereid om geld neer te leggen voor wat bekend is en voor wat men voorheen ook als hoogstaand vond. HTC daarintegen hoewel ze al enige tijd meedoen is dit toch wel hoog gegegrepen. Ik vraag me dan ook af of dit niet te hoog is. Ik snap dat ze niet willen concureren met HTC/Huawei maar omgekeerd met Samsung/Apple in het boven segment zal ook niet eenvoudig zijn zonder een marketingbudget die meekomt.
"eigenlijk hebben we in geen jaren meer een infraroodpoort op een smartphone gezien.

Tot nu toe, want HTC brengt hem terug."


Sony Xperia ZL heeft dit ook, daarvoor zat het ook al in de Sony Xperia Tablet S.
tablet =/= telefoon.

Samsung heeft blijkbaar ook een Tab2 7.0" versie met infrarood, maar goed ... op telefoons is infrarood een hele tijd weg geweest.
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Desktops Samsung Gamecontrollers Smartphones Sony Microsoft Apple Games Politiek en recht Consoles

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013