Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 85, views: 195.796 •

Conclusie

De Samsung 840 Pro domineert in eigenlijk alle benchmarks en wie iets meer dan 10GB vrije ruimte overlaat, heeft een ssd die al snel 20 procent sneller is dan de concurrentie. Nog sneller starten en nog sneller multitasken dus. De Samsung 830-serie is erg populair, vanwege de hoge prestaties en de zeer lage prijs voor de 128GB- en 256GB-uitvoering. Met een adviesprijs van 279 euro is de 840 Pro 256GB aanzienlijk duurder, ook vergeleken met de concurrentie. Hopelijk doet de reguliere 840-serie weinig onder voor de Pro-variant, en heeft deze een lagere prijs.

Upgraden van een snelle sata-600-ssd naar de Samsung 840 Pro is namelijk niet aan te raden. Alleen de meest veeleisende gebruikers zullen nog verschil merken tussen snelle ssd's van nu en de nog snellere Samsung 840. Als de prijs echter goed is, raden we de Samsung 840 Pro-serie ten zeerste aan, extra prestaties zijn namelijk altijd mooi meegenomen en Samsung heeft een goede naam wat betrouwbaarheid betreft.

Het energieverbruik hebben we helaas niet kunnen meten, maar dat ligt eigenlijk bij alle ssd's al laag. Je kunt er mogelijk nog enkele minuten mee winnen, met een laptop die vier tot vijf uur op een accu meegaat, maar dat is voor ons nog nooit de doorslaggevende factor geweest bij de aanschaf van een ssd.

Sub-beoordelingen

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Tweakers zegt: uitstekend!

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSamsung 840 series Pro


Reacties (85)

Aardige vernieuwing dus, 20% is best netjes.

Zit zelf nog te twijfelen wat ik zal doen. Wil binnekort overstappen naar Windows 8. Dan is een upgrade naar een SSD natuurlijk makkelijk meegenomen. Voorlopig zat ik te denken aan een 830, maar nu deze uitkomen is dat natuurlijk ook een interessant alternatief. Daarnaast zal de prijs van de 830 mogelijk ook nog wat gaan dalen. Keuzes, keuzes.
Ik denk dat ik ook voor de 840 zal gaan, 20% prestatiewinst is erg netjes. Straks met de Intel raid-controller ook nog trim met raid0, dus dat wordt smullen.
Anandtech heeft hem trouwens ook gereviewed.

Energieverbruik is 0,31 watt idle, 3,21 watt sequential write, 3,01 watt random write volgens Anandtech.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 24 september 2012 13:26]

De beoordeling "zeer goed" begrijp ik als enkel naar de prestaties wordt gekeken. Echter, gebruikelijk is het toch om ook de prijs in aanmerking te nemen. T.net zegt hier zelf van.
Met een adviesprijs van 279 euro is de 840 Pro 256GB aanzienlijk duurder, ook vergeleken met de concurrentie. Hopelijk doet de reguliere 840-serie weinig onder voor de Pro-variant, en heeft deze een lagere prijs.
Anticiperen op de non pro die nog geen prijs heeft kan niet. We weten enkel dat de pro versie een adviesprijs van 279 euro heeft.
Daarvan uit gaan de rechtvaardigt een 20% hogere prestatie nog niet per definitie een (ruim) 60% hogere prijs tov de huidige 830 256 GB. pricewatch: Samsung 830 series 256GB

Voor de volledigheid ook de conclusie van de buren:
Laat er geen misverstand over bestaan: de Samsung SSD 840 Pro is overduidelijk de allersnelste SSD van dit moment. Sneller dan de OCZ Vertex 4, sneller dan Corsair Neutron GTX en sneller dan de Plextor M5 Pro. Daar komt nog eens bij dat Samsung zich het afgelopen jaar echt heeft bewezen als leverancier van zeer betrouwbare SSD's: er zijn weinig modellen waarover je zo weinig leest of hoort over klachten en problemen als over de Samsung 830's. Resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst, maar met deze staat van dienst hebben wij er wel het volste vertrouwen in dat Samsung ook met deze 840 Pro een zeer betrouwbaar product op de markt zet.

De adviesprijs van de 840 Pro 256 GB bedraagt 279, ofwel 1,09 per GB. Dat is niet goedkoop, maar vergelijkbaar met de tot nu toe snelste SSD, de Plextor M5 Pro. Voor normaal desktopgebruik is een goedkoper exemplaar, zoals bijvoorbeeld Samsungs eigen 830 die je al voor 0,75 per GB kunt kopen, vermoedelijk de betere keuze. De PCMark 7 benchmark bewijst wel dat de prestaties van moderne SATA600 SSD's elkaar bij normaal consumentengebruik weinig ontlopen. Voor professioneler gebruik zijn rauwe prestaties wel van belang en de prijs juist minder. Nogmaals: sneller dan deze 840 Pro zal je het op dit moment niet vinden.
Kortom, het is de snelste SSD van dit moment en daarom kan Samsung er relatief meer voor vragen. Daarmede is het nog niet de voordeligste keus.

[Reactie gewijzigd door dirkjesdirk op 24 september 2012 14:14]

Conclusies aan de hand van adviesprijzen slaan sowieso nergens op, bij Samsung en logitech kan dat 100den euro's schelen met de daadwerkelijke verkoopprijs...

De prijs die het gaat krijgen weten we pas als die te koop is, 1 ding is zeker die ligt ALTIJD onder de adviesprijs (bij Samsung)!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 september 2012 14:10]

Tom's Hardware heeft ook een review, waarin richtprijzen staan, welke (denk ik) vrij reel zijn.

Prijs per GB voor de Samsung 830 256GB: $0,86 (marktprijzen)
Prijs per GB voor de Samsung 840 pro 256GB: $1,05 (MSRP)

Dat zou betekenen 22% duurder, dat lijkt me een behoorlijk nette prijs.
Plus, zegt Tom's Hardware:
The 830 actually debuted at prices below what Samsung had us expect, so it's not hard to imagine the same thing happening here.
Die % zijn leuk maar je kan ze beter uitdrukken in tijd.

Stel dat het 3 seconden duurt om een applicatie te starten en met de nieuwe versie 2,4 seconden dan is de vraag of je dat verschil als normale gebruiker echt kan merken.
Ik denk dat de gemiddelde tweaker al weet dat een gewone ssd (M4/830 aangezien dat hier de standaard is ;)) in de praktijk net zo snel aanvoelt als een snelle ssd (840/Neutron). Ik denk dat een van de weinige producten die daadwerkelijk sneller aanvoeld, de 700k Iops, 1,6 TB, 2GB/s write, 3GB/s read, Runcore PCI-e SSD is.

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 26 september 2012 13:26]

De "Zeer Goed" staat niet gelijk aan "Best Buy", of "beste prijs-performance" verhouding.

Ik ben over het algemeen zeer kritisch als het gaat om de beoordelingen van Tweakers maar ik vind het in dit geval niet verkeerd.

Waarom? Omdat prestatie een prijs heeft. Als de prijs exhorbitant hoger ligt dan de prestaties zouden toestaan dan geef ik je gelijk. Enkele procenten sneller geeft vaak al een relatief hogere prijs, nu is dat in dit geval 20% maar daar komt extra garantie bij en wat andere extraatjes. Daar hoor ik je niet over.

Daarnaast vind ik je prijs vergelijking ook verkeerd: je vergelijkt de prijs met de 830 256GB wat die nu kost, terwijl je eigenlijk zou moeten kijken naar de introductieprijs. Waarom? Omdat toen de 830 uitkwam was hij ook sneller dan de rest en iets duurder. Hoeveel duurder was de 830 toen ten opzichte van de concurrentie? Verschil was toen ~50 euro ten opzichte van de https://tweakers.net/pric...m4-ct256m4ssd2-256gb.html in dezelfde periode (feb. 2012). Dat was voor een SSD die niet het type "pro" droeg, geen extra garantie etc etc.

Mijn conclusie is dus dat prijs goed is als je kijkt naar wat extra performance kost. Als tie het dubbele had gekost had ik je gelijk gegeven.
Natuurlijk. Al betwijfel ik dat je die winst ook merkt in het dagelijks gebruik. De snelle SSD's voelen al zo rap aan dat het, volgens mij, nauwelijk opvalt of je Crucial M4 of deze in je pc hebt. Alleen als je de stopwatch erbij houd, maarja.
Maar dat kan je dan ook over CPU zeggen. Het verschil tussen een Quad-core en een Six-core i7 merk je ook niet in de praktijk, al betaal je er wel 2 keer zoveel voor. En hetzelfde kan je zeggen over RAM geheugen, videokaarten en ga zo maar door. In de praktijk merk je er over het algemeen weinig van.

De Samsung 840 mag dan wel sneller zijn dan zijn voorganger, maar het is zeker niet de moeite waard om te upgraden. Vergeleken met de overige SATA-600 SSD's is het wel een topper. Voor mensen die op dit moment een SSD willen aanschaffen is het dus wel de moeite waard. Maar wil je echt een merkbaar verschil zien, dan kan je beter een PCI-e SSD aanschaffen, of wachten op SATA4 (12GB/s). Maarja, hier hangt dan ook wel weer een ander prijskaartje aan.
behalve als je ooke cht van die processor gebruikt gaat maken, als je gaat renderen mekr je een dikke 40-50% prestatie winst, en dat is ooke cht te meten in productie tijd die het scheelt, hier scheelt het 0.1 seconde op 5 seconde opstarttijd van een zwaar programma.

leuk maar voegt niet veel toe qua productiviteit ten opzichte van een andere SSD.
Precies, dat bedoel ik. Met een sixcore en een x264 enocder die die cores ook benut bijv, kan je veel sneller een encoding doen. De winst van deze SSD tov andere SSD's is veel kleiner in het dagelijks gebruik.

Het is pas de moeite waard als je er aanzienlijke winst mee pakt, de winst is echter marginaal voor veel gebruikers en de prijs zou dan ook marginaal hoger mogen zijn.

Sommige zijn gewoon tevreden met 480MB per sec, echt. Die hoeven niet perse extra euro's neer te leggen voor een 500MB per sec exemplaar.

Om een idee te geven: sata3 vs sata2. Gewoon een praktijk voorbeeld zonder statitische cijfers: http://www.youtube.com/wa...wYGls&feature=related
Mjah, precies. Wat een gigantische verschil! o wacht....hmm, niet zo sexy misschien :+

[Reactie gewijzigd door Madrox op 25 september 2012 00:19]

in real world? ga je never nooit merken. Het is leuk hoor de strijd om de hoogste specs. Maar wij als normale nozems gaan dit in dagelijks gebruik nooit merken. een 840 is het voor mij gewoon niet waard. De huidige generatie werkt net zo goed als de nieuwe Samsung 840
Maakt niemand zich druk om het feit dat de drive het bij Anandtech heeft begeven?

Assuming the premature death of our review sample was a fluke and not indicative of a bigger issue, the 840 Pro could be the first drive in quite a while to offer the absolute best performance at power consumption levels that are notebook friendly.
Niet echt, wat zegt n uitval nou? Er zullen tienduizenden van deze dingen verkocht worden. En uitval bewijst niks en doet niks onder aan de betrouwbaarheid van het product. Daar komt nog eens bij dat fabrikanten niet altijd het uiteindelijke product naar reviewers opsturen, maar een soort testversie. Er kan aan de retailversie nog wat geschroeft worden.
Veel mensen lezen eerst een product review voor ze iets kopen. Als het product dan met lagere scores en of uitval in de tests op verschillende sites staat lijkt me dat vrij slecht voor de verkoop en het vertrouwen er in.
[quote]verschillende sites[/url]Op welke review sites is er dan nog meer een Samsung 840 uitgevallen? Zoals anandtech al zegt, n uitgevallen ssd zegt niks, dat komt bij elk merk voor dat ze testen (zie reactie van Whatevar hier onder).
Maakt niemand zich druk om het feit dat de drive het bij Anandtech heeft begeven?

Assuming the premature death of our review sample was a fluke and not indicative of a bigger issue, the 840 Pro could be the first drive in quite a while to offer the absolute best performance at power consumption levels that are notebook friendly.
Gezien Anandtech zich er zelf ook niet grote zorgen over maakt, zal het wel meevallen. Review exemplaren bevatten vaak nog oudere firmware, plus als deze schijven al een aantal rondgestuurd zijn, wie weet wat er al mee gebeurd is.
Tja, definieer 'grote zorgen'. Er wordt in ieder geval een flink voorbehoud gemaakt:

The 830 proved quite reliable, so as long as Samsung can guarantee similar levels of compatibility and reliability out of the 840 Pro it looks to have a real winner on its hands.

Dat er iets mis is met de sample is wel duidelijk:

The other bad news is after running through our client test suite and preparing the drive for a run through our enterprise suite, our pre-production sample died. This isn't the first time we've had an SSD die during our test process, pretty much every company has seen a failure during one of our reviews, but despite Samsung's excellent track record even it isn't immune from early issues. These drives are a few weeks away from retail and Samsung will be getting our sample back this week to figure out what went wrong.

De kans is groot dat er echt iets mis is met de drive zelf en niet iets wat door externe factoren is veroorzaakt. De vraag is of ze het probleem tijdig kunnen vinden en oplossen. 15 oktober is al over een week of drie. Misschien dat die datum nu niet gehaald wordt.
Het kan net zo goed zijn dat het ding gewoon stuk is gegaan. Daar hoeven ze verder helemaal niets aan te doen.
Als het bij jou of mij gebeurd, hoort niemand er wat van. Gebeurd het bij Anand, dan weet direct de hele wereld het.

Het is niet spannend, uitval hoort bij elk produkt. Het was wat zorgwekkender geweest als het de zoveelste was die uit was gevallen.
op zich niet zo heel spannend dan wel Samsung er wel voor zorgt dat Anandtech voorgeteste samples krijgt. Dat meegenomen, is het toch wel een vraagteken waard. :?
Je kan voortesten wat je wilt maar als een onderdeel kapot gaat gaat ie kapot.

Je kan het wekenlang 24 uur per dag testen en als je het dan opstuurt naar Anandtech kan die het net op dat moment begeven.

Tegenwoordig is dat normaal bij hardware.

Ik heb zelf een keer een computer gebouwd voor een klant en deze uitgebreid getest omdat het een duur systeem was met een duur Asus moederbord en een Raptor harddisk die bekend staan om hun betrouwbaarheid.

De computer stuur ik op naar de klant en de moederbord en harddisk bleken defect te zijn.

Dat is dus gewoon defect aangekomen terwijl het gewoon werkte toen ik het testte.

Je moet sowieso nooit verwachten dat een computer component het doet als je het hebt gekocht, ik koop daarom mijn onderdelen nooit online maar uit een winkel.

Ik ga er namelijk altijd vanuit dat het defect aankomt of al na een paar weken of maanden defect kan raken en dan ben ik weer 8 euro verzendkosten kwijt aan een aangetekend pakket.

En hoe ik dit weet?

Ik heb jarenlang gewerkt in een computerwinkel, je wilt niet weten hoeveel uitval er was bij zelfs A merken.

Videokaarten, moederborden, harddisks vielen bij bosjes uit.

De uitval was soms zelfs 70%
Vraag me dan af wat jij A-merken noemt. Heb zelf ook een poosje in een store gestaan en het enige wat vaak stuk uit de doos was, was die no-name, cheap rommel.

Bestel heel veel via internet en in al die jaren zijn er slechts 2 onderdelen DOA aangekomen.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 27 september 2012 18:15]

En dan ga je straks zeker ons vertellen hoe snel Windows 8 wel niet is.. Terwijl dat gewoon aan je SSD ligt.

Heb hier ook de 830 van Samsung met Windows 7. Flitsend snel !! :) MS Word open in minder dan een seconde.
Ik snap natuurlijk wel dat de SSD een groot voordeel heeft voor de snelheidsboost, maar heb Win8 RP al eens gedraaid en die was ook beduidend sneller. Maar omdat die installatie niet zo groot en uitgebreid is als de Windows 7 is dat ook niet zo heel raar.

Maar als ik toch een SSD wil hebben n een nieuw OS wil installeren is dat toch meteen mooi meegenomen?
Nice dat ze doorgaan met goede kwaliteit SSD's bij Samsung, maar de 840 pro is echt maar een kleine upgrade vanaf de 830, welke nu heerlijk geprijst is.

Ik neem ook aan dat de 279 op den duur rap zal zakken en je over een half jaar voor de prijs van de 830 nu de 840 kunt oppikken, dan zal Samsung wel weer een mooie winnaar in handen hebben.

Aan de andere kant is het jammer dat de consument niet nu ng meer power / opslag voor z'n geld krijgt, het had leuker geweest als de 840's wl (consistent) 20% sneller waren geweest. Achja...
Eigenlijk geen reden tot klagen, snelste = snelste. Eigenlijk is de mooiste upgrade nog TRIM in RAID, wat toch wel ht gemis was voor mensen die het maximale willen halen.

[Reactie gewijzigd door djunicron op 24 september 2012 13:55]

Uit de review heb ik het niet goed op kunnen maken, maar blijft de 840 naast de 830 geleverd worden, of wordt de 830 langzamerhand uitgefaseerd? Uitfasering van de 830 zou ik logisch vinden, maar Samsung kan daar natuurlijk anders over denken :). Daarnaast lijkt de review te willen zeggen dat ze beide blijven. Iemand die hier meer over weet?

[Reactie gewijzigd door VERNederlander op 24 september 2012 13:21]

De 830 is steeds slechter verkrijgbaar en volgens Paradigit niet meer te bestellen...
Nu twijfel ik dus, want stond op het punt om er 1 te kopen...
Voirige week eentje besteld... Overal leverbaar en ruim op voorraad. Werkt als een trein en zoveel meer betalen voor iets wat ik toch niet zal gebruiken doe ik niet. De 830 is voor mij echt prima.
kijk eens in de pricewatch.. overal vlot verkrijgbaar..
Gebaseerd op de prijs en de minimale versnelling ligt mijn voorkeur nog bij de Vertex 4 of 830 series. Mensen die nog geen SSD hebben aangeschaft hebben hier ook genoeg aan.
Wel moet je Sata 600 hebben. Anders heb je een bottleneck. Zeer belangrijk.
En dan kom je erachter dat je Sata600 poorten zijn aangedreven door een Marvell controller die de doorvoer niet aankan.. Gebeurde mij, zelfs een rocketraid kaart kan niet met 1, laat staan 2 van deze (in mijn geval de 830) omgaan. Pas dus op als je zo'n snelle SSD bestelt, want je kunt bedrogen uitkomen als de controller het niet aankan :)
(BTW ik heb een Asus Rampage III, geen el-cheapo dus)

Verder geen blaam naar Samsung.. Ik heb verschillende SSD's mogen bezitten en Samsung is -by far- de beste tot nu toe!

[Reactie gewijzigd door 4g0ny op 24 september 2012 13:22]

En dan kom je erachter dat je Sata600 poorten zijn aangedreven door een Marvell controller die de doorvoer niet aankan..
2 van de 8 poorten ja. Gebruik je toch de Intel Ich10R waar ook 6xSATA3 op zit.

En dan moet je controller ook nog is niet op IDE ingesteld staan maar op AHCI (of RAID als je ook RAID ernaast gebruikt)...

Trouwens met de Samsung Magician software kreeg ik de schijf toch 2x sneller op die marvell controller, nog steeds niet wat het moet zijn maar wel een stuk vlotter dan het in eerste instantie was...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 september 2012 13:33]

Ik weet niet welke Rampage III jij hebt, maar die van mij heeft dat niet hoor :P ik heb 6x (of 8?) sata II en 2x Sata III, op die andere poorten is hij echt niet vooruit te branden.
Trouwens thx voor de tip! Ik ga eens googelen naar die software!
Ik weet niet welke Rampage III jij hebt, maar die van mij heeft dat niet hoor
Je hebt helemaal gelijk, nog even nagekeken maar ik las SATA3 maar er stond SATA 3Gb/s, klein verschil met grote gevolgen ;)

Hoewel het me niet eens zou verbazen als het alsnog sneller is op die Intel chipset dan op die Marvell...

En die software zat er toch gewoon bij? Kan je meteen de firmware updaten want dan heb je waarschijnlijk ook nog niet gedaan :D

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 september 2012 14:13]

In de praktijk merk je weinig van het verschil in Sata300 of Sata600, zelfs een 160GB G2 van Intel op Sata300 is rap, dus zo groot zijn die gevolgen niet, mooie performance van deze nieuwe Samsung 840, maar eigenlijk enkel interessant indien er 1Tb SSD's of grotere van komen die we niet enkel voor het OS gebruiken maar daadwerkelijk ook voor opslag, dan pas worden de Writes interessant.
Wat jij zegt is dat we eigenlijk helemaal geen Sata 600 nodig hebben omdat het toch overbodig is?
Als ik een gezonde raidcontroller had, dan had ik met 2 830's een burst leessnelheid van 1280 MB/s gehad, bijzonder prettig als je veel caching doet en andere fruitige bewerkingen waar harddisks doorgaans de bottleneck zijn. Helaas is de max nu zo rond 600 MB/s wat ik zeer zeker merk.
en waar ga je dat met die fantastische burst na toe schrijven, naar die beperkte opslag van je 2x 830 in Raid en waarmee je geen TRIM support hebt, jullie twee zijn toch niet enkel maatgevend wat voor de gemiddelde gebruiker als snel ervaard, Sata600 of hoger word meer interessant indien er grotere SSD''s komen.
Schrijven is niet erg relevant voor een SSD. De leessnelheid is veel belangrijker. Immers dat merk je in o.a. games laden en programma's opstarten en het opstarten van Windows.

Het schrijven.. tsja, merk je amper. Wanneer schrijf je nou van je SSD naar dezelfde SSD.... Amper.
Ik merk in de praktijk wel degelijk verschil tussen Sata-II en Sata-III met een Samsung 830 SSD. Booten en applicaties starten gaat echt merkbaar sneller op Sata-III
Er zijn altijd uitzonderingen op regel:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1645568
Deze mensen vinden van niet.
Nice! Ik werk nu nog met een inmiddels bijna drie jaar oude Intel X-25M 80GB waar ik nog steeds erg tevreden over ben (ondanks de kostprijs van >200 euro toendertijd). Over een tijdje wil ik echter wel gaan upgraden naar 256GB, zodat ik ook mijn steam folder (en dus games) op de SSD kan plaatsen zonder bang te zijn met een volle schijf te zitten.

Ik zat te denken aan de 830 maar nu wacht ik denk ik nog even om te kijken wat de 840 doet qua prijs en reviews. Dit ziet er in ieder geval veelbelovend uit :)
Allemaal heel leuk en mooi voor de die-hard tweaker, maar ik mis een beetje het "echte" tweakergehalte, namelijk de tweaker die zoveel mogelijk wil voor een beperkt budget (want waarom zou je nog overklokken als je direct een i7-3960X kan kopen?)

Dit valt vooral op door de commentaar bij de OCZ Octane, hoewel een stuk trager ook een stuk goedkoper, deze lijkt mij dus zeer interessant voor veel tweakers, maar zoals het commentaar zelf aangeeft is er een gebrek aan tests van goedkopere ssd's.
Ik zie veel mensen een Samsung 830 kopen van 128GB, maar misschien is een 256GB versie van de Octane wel interessanter (kwestie dat 128GB toch wat krap is in combinatie met een aantal games).

Ik mis dus wat meer real-life tests: opstarten van Windows, inladen van gamemappen, opstarten van zware programma's (Photoshop, Autocad,...). Misschien is die 20% extra snelheid van de 840 wel verwaarloosbaar en koop je dan beter een Octane icm snellere cpu of videokaart?
Ik wil zeker niet OCZ gaan aanprijzen, maar het lijkt mij interessante informatie.
Ze hebben die real-lifetests gedaan, zie pagina 5
135 euro vs 160 euro (Afuture.nl) vind ik niet veel verschil voor de kwaliteit, betrouwbaar en snelheid die je krijgt voor een samsung 830 vs een OCZ..
De octaine is gebaseerd op dezelfde controller uit de OCZ petrol. Wat het meest waardeloze stuk junk ooit is. Zelfs de vertex 1 en 2 waren niet zo onbetrouwbaar.
Wat een onzin. een controller is maar een deel van een product. je neemt aan dat het dezelfde kwaliteit is en dat de controller de problemen veroorzaakt, maar dat kun je nooit met zekerheid zeggen. Laat staan iets over de Octane. Pure aanname en stemmingskwekerij.
Tijd voor sata1200? Zijn er al berichten over een snellere sata?

Het is idd erg zonde om van een 830 te upgraden naar een 840 o.a. ivm sata limiet.

[Reactie gewijzigd door sbmuc op 24 september 2012 13:34]

Nope, niet echt. Behalve dat er een beetje een beweging gaande lijkt naar rechtstreeks op de PCI-Ex 3.0 of een universele poort zoals lightpeak (/ thunderbolt).

Bij de introductie van s-ata was al meteen de roadmap duidelijk, 150- 300 -600, maar dat was dan ook meteen de theoretische limiet van het systeem geloof ik.

Dat betekend overigens niet dat je niet om de limiet heen kunt door n SSD op twee poorten van een RAID controller controller. Zeg maar RAID 0 op 1 drive voor een hogere doorvoer. Maar goed, voorlopig is het nog enigsinds onduidelijk wat de toekomst wordt volgens mij.
Het is idd erg zonde om van een 830 te upgraden naar een 840 o.a. ivm sata limiet.
Niet als je groter wilt (ik wil bijv mijn 128 naar 256GB updaten) :)
Het wordt inderdaad tijd voor sata-express. Opvallend is dan wel weer dat Intel deze naam dan weer niet gebruikt en het simpelweg PCI-express noemt.

[Reactie gewijzigd door Cristan op 24 september 2012 16:15]

Mooie opvolger voor mijn Vertex2 120gb!

De advies prijs van 279 euro zal zeker zakken als wat webwinkels gaan stunten naar mekaar. Hopelijk word het snel Rond de 200 euro.

Tof dat er steeds meer ssd's bijkomen. Meer keuze is goed! :)
Zo te zien zit er nog volop ontwikkeling in de technologie die voor SSD's wordt gebruikt. Ze worden steeds sneller en betrouwbaarder. Ik ben benieuwd wat we over een paar jaar hebben. Hopelijk worden ze ook goedkoper en worden ze meer mainstream, zodat de meeste PC's in de toekomst met een SSD in plaats van een HDD worden geleverd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBSamsung

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013