Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 95, views: 396.740 •

Conclusie

Samsung heeft in 2012 duidelijk een nieuwe tabletstrategie uitgestippeld. De high-endmarkt wordt voorlopig met rust gelaten en het bedrijf hoopt met de goedkopere Tab 2 meer consumenten aan te spreken dan met de eerste Tab 10.1. Dat heeft echter als gevolg dat de Tab 2 weinig overtuigende specificaties heeft, en in het dagelijkse gebruik is heel duidelijk te merken dat je met oudere hardware werkt.

We zijn de laatste tijd verwend met talloze Tegra 3-tablets, en de terugkeer naar de oudere hardware bevalt ons niet. De Omap-chip van de Tab 2 is zeker niet onwerkbaar, en voor casual gebruikers misschien voldoende, maar voor intensief gebruik biedt de Samsung toch wel te weinig spierballen.

De tablet is echter wel degelijk beter dan de eerste Tab 10.1. Zo is het niet meer nodig om zware videobestanden eerst om te zetten, en de toevoeging van een micro-sd-slot zorgt ervoor dat je makkelijk en goedkoop extra ruimte kan toevoegen. We hadden verder gehoopt dat het nieuwe design positief zou uitpakken voor de geluidskwaliteit, maar dat viel weer tegen.

De grote vraag is dus of Samsung het juiste prijspunt gekozen heeft: is de Tab 2 goedkoop genoeg om de minpunten te compenseren? Wij zijn geneigd die vraag met 'nee' te beantwoorden. Het 16GB wifi-model kost momenteel zo'n 330 euro; voor ongeveer 60 euro extra koop je een iPad 2, een Toshiba AT300 of een Asus TF300. Dat zijn allemaal tablets die een stuk sneller zijn en daardoor veel aangenamer werken.

Mocht je die extra paar tientjes echt niet kunnen missen, dan is de Tab 2 10.1 ook weer geen extreem slechte aankoop, maar het lijkt ons zinvol om dan toch nog even door te sparen.

Pluspunten

+ Micro-sd-slot
+ Goede accuduur, vooral bij browsen

Minpunten

- Verouderde hardware
- Vaak niet vloeiend

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Tweakers zegt: voldoende

Laagste prijzen voor Samsung Galaxy Tab 2 10.1 WiFi 16GB Titanium:
Shop+/-lev.tijdPrijsTotaal
AfutureScore: 4.5 € 200,60€ 200,60
Max ICT B.V.Score: 2.5 € 198,37€ 203,82


Door Wout Funnekotter

- Reviewco÷rdinator

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als reviewco÷rdinator werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de recensies constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (95)

Wanneer ik de conclusie zo lees is het dus nog vlees nog vis.

Erg jammer dat deze tablet niet hetzelfde niveau van Samsung laat zien als de galaxy s3 doet. De concurrentie voor de iPad is nog marginaal en met name op prijs.

Ben benieuwd wat de note tablet in de toekomst gaat bieden.

Tot nu toe tevreden met mijn iPad 3, met name het scherm leest fantastisch.
Tja, de iPad 3 moet je ook niet hiermee vergelijken... Ik zou het ook niet kopen want de prijs/kwaliteit is niet uitzonderlijk goed, prijs/kwaliteit is nu sowieso in handen van de Nexus 7 en de kwaliteit overall inderdaad nog in handen van de iPad 3 maar die is ook echt een flinke pak duurder(in het filmpje zeggen ze ook dat de iPad 2 "maar" 60 euro duurder is maar dat vind ik toch een flink bedrag op een prijs van rond de 300 euro).

Eerlijk is eerlijk, de Nexus 7 is wellicht maar 7" en nog niet in NL beschikbaar maar als deze Tab 2 bedoelt is voor "casual" gebruikers zie ik 7" ook niet echt als een groot probleem. De Tab 2 is eigenlijk te duur om "goedkoop" te zijn, maar te goedkoop om "premium" te zijn en daarmee inderdaad vlees nog vis :P

En dan nog de vraag waarom Samsung niet zijn eigen chips gebruikt... De Galaxy Note 10.1 is een stuk interessante denk ik ja ;)

[Reactie gewijzigd door Rctworld op 6 augustus 2012 08:17]

Ik zou toch voor de transformer prime gaan ipv de ipad 3.

Ik vind het inderdaad jammer dat Samsung niet lef heeft gehad om voor 450 euro een high end tablet neet te zetten. Als concurent voor de iPad 3 maar flink goedkoper.
450 euro vind ik niet flink goedkoper als de 479 euro vanaf prijs van een iPad 3.

Samsung heeft pas het lef om een high-end tablet voor 350 op de markt te brengen. Dan is ie een stuk goedkoper als de iPad 3. Maar voorlopig doen ze dat niet. Nog maar afwachten wat de Note 10.1 gaat doen want zie in de US prijzen van 750 dollar langs komen voor een 16GB variant.
Niet het lef heeft gehad? *kuch* Galaxy Note 10.1: http://www.nu.nl/gadgets/...y-note-101-week-koop.html *kuch*. Die is zelfs uitgesteld om er alsnog een quad-core in te lepelen...
Waarom zou je de iPad 3 hier niet mee mogen vergelijken? De S3 wordt toch ook steeds vergelijken met de bijna 1 jaar oude iPhone 4S terwijl die eigenlijk met de S2 moet vergeleken moet worden.

Het is de opvolger van de Tab 10.1, welke moest concurreren met de iPad 2 dus in die zin is het toch normaal dat je deze ook gaat vergelijken met de iPad 3. Anders hadden ze het maar Tab Ace moeten noemen ofzo.
Omdat in het artikel al duidelijk gesteld is dat deze opvolger niet als 'verbetering' maar als sidestep gezien moet worden? En dat in het artikel heel duidelijk gesteld wordt dat Samsung het high-end segment (iPad 3) links laat liggen? Dus waarom vergelijken met een toestel waarvan het helemaal niet de bedoeling is dat hij er mee concurreert?
Toch prima tablet voor 350 euro. Als je in het hoger segment wil gaan zitten koop je gewoon een Galaxy Note 10.1
Je schrijft: "Wanneer ik de conclusie zo lees is het dus nog vlees nog vis."

Je bedoelt natuurlijk: "Noch vlees noch vis"
Ik spaar wel even flink verder voor een Surface
Same here. Zelfs met high-end specs blijft alles op android schokkend, log en traag. Misschien als er een goedkopere tablet komt met de qualcomm S4 soc, dat ik ooit android zal overwegen, maar dan moet de prijs wel heel ver onder surface liggen.
Je hebt duidelijk geen ervaring met Android 4.1 JellyBean. Dat is niet schokkend, log en traag (was ICS ook al niet, maar goed).
Ik heb hier een tablet met 4.1 liggen en vergeleken met 4.0 etc. is het inderdaad een flinke vooruitgang!

Maar vergeleken met mijn Lumia blijft het storend schokkerig, hoe graag je dat ook anders wilt zien. Zeker als ik dan eens kijk dat de tablet een Tegra3 soc heeft, terwijl de Lumia maar een oude Qualcomm bevat, is het beschamend dat Android zo brak blijft werken.
Schokkend en traag, waar hebben jullie het in vredesnaam over? Er is een verschil tussen mijn Galaxy S1 en de transformer TF300, maar ik heb nog niet eens over mijn mobiel het gevoel van "dat ding kan echt niet meer mee". Zeker op de TF300 moet ik nergens op wachten.
Wat hij mogelijk bedoeld, althans wat ik ervaar met android, is bijvoorbeeld het scrollen in een website met text. Tijdens het scrollen word de text slecht leesbaar en zie je door de trage rendering een "schokkerig" effect. Persoonlijk vind ik dit erg storend.
Het lijkt ook niet processor gebonden omdat deze erg krachtig zijn, maar meer een beperking van de browser/os. Dit zie ik ook op de S2 bijvoorbeeld.
Dat inderdaad wel ja, vooral op 9gag bij het eindeloos scrollen moet hij vaak "herladen". Ik gebruik overigens Dolphin browser.
Zeker op 9gag (plaatjes, en als je het aan hebt staan, op Android ook nog is een keer Flash Video) is dat ook erg afhankelijk van je browser. Crome op mijn iPad3 schokt ook af te toe op 9gag. Alleen in Safari schokt het niet.

Op Android scheelt het naar mijn ervaring behoorlijk als je Flash niet standaard laat laden, maar pas als je het 'aanklikt' :)
Ik heb dit apparaat wel gekocht en merk heel erg weinig performanceverschil tussen deze en de iPad 2. Tevens had ik hier een lichte voorkeur voor omdat ik al een Android telefoon heb. Dat lijkt me trouwens wel een zwaarwegende reden (apps) voor veel mensen om niet zomaar voor de iPad2 te kiezen omdat ie 'iets sneller is'.
Verder kan ik me niet echt vinden in de negativiteit. Ik vind het een heerlijk apparaat en het is 100% waar voor het geld. Tevens is ie bij mij 99% vd tijd gewoon vloeiend.

-edit- ik werk overigens niet voor Samsung. :P.

[Reactie gewijzigd door kreator op 6 augustus 2012 08:37]

als ik het filmpje bekijk, dan zie ik de play store die niet vooruit te branden is ?
Dat kan toch, wil niet zeggen dat dat zijn ervaring ook is! Dat is toch precies wat hij zegt, dat zijn ervaring dus NIET lijkt op die van de redactie?
en dat vind jij niet vreemd ? exact hetzelfde apparaat.

het is nogal gevaarlijk om hier een review met conclusies te posten als de algemene ervaring dit niet weerspiegeld.
Ah, dus nu is zijn ervaring al algemene ervaring geworden? Woorden buigen doe je maar bij nu.nl hoor
Tevens is ie bij mij 99% vd tijd gewoon vloeiend.
Misschien begrijpelijk omdat het je eigen toestel is, maar de snelheidsverschillen tov andere tablets zijn wel duidelijk hoor, en vertragingen/haperingen helaas ook. Mijn broer kocht onlangs deze Tab 2 en toen we die even naast mijn Iconia 510 legden werd het verschil zeer snel duidelijk.

Als je geen Tegra hebt, heb je ook andere nadelen nl. THD games die je niet kan spelen (bvb Dead Trigger). Nee, ik zie geen redenen om niet heel even door te sparen voor een Tegra 3 tablet.

edit: offtopic? Ja hoor...

[Reactie gewijzigd door MatthiasDS op 6 augustus 2012 10:46]

Ik heb ook een iPad2 gehad en ik merk echt weinig verschil. Vertraging in de play store zoals hierboven beschreven? Ik heb er echt nog nooit een hapering in gehad.
Heel soms merk je wel een heel klein beetje verschil in logica en uiterlijk, maar ik moet ook zeggen dat ik dan denk 'tja, hij kost dan ook de helft van de iPad.' Zo vind ik het bv lelijk dat je met Android geen vaste grootte hebt voor widgets en de grid dan een beetje rommelig oogt. Dit is denk ik meer een Android probleem, dan een Galaxy probleem (maar dat weet ik niet zeker).

Misschien heb ik dan wel een heel bijzonder exemplaar, maar ik kan echt niet zeggen dat ik ook maar 1 keer last heb gehad van vertraging of vervelend wachten. Ook niet ten opzichte van andere apparaten. Ik speel overigens nauwelijks spelletjes; degene die ik wel speel, doen het zonder vertraging.
Zo vind ik het bv lelijk dat je met Android geen vaste grootte hebt voor widgets en de grid dan een beetje rommelig oogt. Dit is denk ik meer een Android probleem, dan een Galaxy probleem (maar dat weet ik niet zeker).
Hmm, dat is imho zelfs een compleet non-argument. Je kan bijna alle widgets in alle maten vinden, en veel widgets kan je resizen.
Dat je homescreens dus widgets bevatten van verschillende maten is zelfs geen Android probleem, maar een user probleem.
Als je dat lelijk vindt, dat je widgets niet hetzelfde formaat hebben, dan resize je ze toch zodat ze netjes op een grid passen? Ik vind juist dat statische wat iOS heeft, alle icoontjes op 1 grid, heel saai. Dat had Windows 3.1 al joh :o Juist Widgets van verschillende formaten leuken de boel wat op en maken alles wat dynamischer.

De hapering in de market vind ik trouwens wel _heel_ extreem. Android kan goed multitasken, misschien dat er hier op de achtergrond iets gebeurde?

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 6 augustus 2012 16:08]

Het multitasken van Android is juist op zo'n manier gedaan dat het meestal negatieve effecten heeft. Dat noem ik niet goed, dat noem ik slecht. Misschien moet Android eens kijken hoe WP7 dat doet en dan een hybride variant daarvan maken. Want je kunt veel zeggen, maar de Tango Multitasking is wel bijzonder goed uitgedacht en voor hen die wat meer vrijheid zoeken zou Android daar wel de oplossing voor kunnen zijn, mits ze een goede middenweg vinden. Teveel multitasken is toch zinloos op die kleine schermpjes, veel hoeft echt niet op de achtergrond te draaien, want je ziet 't toch niet.

Daarbij is de play store zeer foutgevoelig, maar een reset ervan helpt altijd aanzienlijk.
Ik heb net ICS stock rom op mijn Tab1 staan, qua hardware goed vergelijkbaar.
En die werkt ook helemaal vloeiend.
Pas voor een kennis de Tab2 gekocht, ook totaal geen haperingen te zien.

Volgens mij is er iets niet in orde met het review model.
Ik heb onlangs ook dit apparaat gekocht. Heb hem alleen omgeruild voor een ipad2 omdat de methode waarin ik les geef alleen voor ipad beschikbaar is. Ik vind het voor de rest echter zonde. Ik vind de samsung mooier(persoonlijk natuurlijk) en vind android gewoon beter werken dan ios uiteraard weer persoonlijk. Misschien zal de ipad een fractie sneller zijn, ik merk dat in het gebruik niet.
Ik ben het met de conclusie eens dat de gebruikte hardware net iets te licht is voor de Tab2 10.1. Dan kun je inderdaad voor een paar tientjes meer beter een van de alternatieven pakken.

In de 7" versie komt deze naar mijn mening wat beter tot z'n recht. Zeker als ik kijk naar de GL Benchmarks. Bij de benchmarks die ik voor mijn review heb gedaan komt de GL Benchmark Egypt Standard zowel offscreen als normaal op 27fps uit en de Pro test op 33/44fps. Uiteraard verbleekt dat nog steeds met de nieuwe(re) SoC's, maar daar is in het geval van de 7" het prijsverschil dan ook naar.

Enige echte concurrentie voor 7" Tab2 is de Nexus 7, maar deze is (nog?) niet in NL verkrijgbaar. Nadeel daarvan is dat de Nexus 7 weer niet in 3g uitvoering beschikbaar is maar aan de andere kant is een hotspotje zo gemaakt. De overige 7" concurrenten zijn voor een groot gedeelte minder krachtig (o.b.v. de Allwinner A10 SoC) of hebben een minder goed scherm (Archos Gen9).

[Reactie gewijzigd door RvL op 6 augustus 2012 08:44]

De hardware is niet te licht, Touchwiz is te zwaar. Met kale android (CM9) erop werkt hij wel Ipad-smooth.
Ik zou dan eerder voor de Google Tablet gaan. Die van 199 euro, ik ben de naam ervan even kwijt.
De Nexus 7. Tsja, dat is natuurlijk een wat ander segment. Iemand die een 10" tablet wil, zal een Nexus te klein vinden. Daarmee wil ik niet zeggen dat de Nexus in het algemeen te klein is, maar hij zit in een ander segment. Net zoals een MacBook Air en een Dell XPS 15z in verschillende segmenten zitten qua specs ;)
Ik denk/hoop dat hij snel JB krijgt, dan verdwijnt het belangrijkste minpunt als sneeuw voor de zon.
Dan blijft de verouderde hardware nog steeds bestaan. Deze tab staat onder aan mijn lijstje.
Maar dan zijn de haperingen weg en merk je er dus weinig van.
Ik vraag me af wat Samsung heeft doen besluiten niet meer mee te gaan in het topsegment. Door de krachtige hardware die ze uit eigen stal hebben en zouden kunnen gebruiken kun een Tab 3 met quad core op de markt kunnen zetten, zet hierbij nog amoled bij en dan is die high end. Dor amoled te gebruiken wordt de tablet zeker duurder, maar het zou zich wel onderscheiden, net zoals de tab 7.7
Vind het jammer van Samsung, ik had beter verwacht.
Aan de ene kant ben ik het met je eens, maar aan de andere kant boren ze door goedkopere hardware op de markt te brengen ook wel een nieuw marktsegment aan.

Ik wil niet zeggen dat de Tab 2 10.1 daar nu zo geschikt voor is, want die prijs is niet echt concurrerend te noemen. De 7" versie is dat wel in mijn ogen.
Ik vraag me af wat Samsung heeft doen besluiten niet meer mee te gaan in het topsegment.
Daar zijn verschillende verklaringen voor te bedenken.

De belangrijkste concurrent voor de 10 inch Galaxy Tab is de iPad. Samsung heeft (nog) geen antwoord op de iPad 3, dus richten ze hun pijlen op de iPad 2. Dan kun je volstaan met oudere en daardoor goedkopere onderdelen. Je hoeft dan ook niet op specs te concurreren, maar op prijs. Alhoewel dat laatste niet echt overtuigend is; de iPad 2 is overal tussen de 360 en 380 euro te koop (399 euro bij de echt dure zaken die geen idee hebben wat de concurrentie doet), dus die 10 euro verschil zal niemand over de streep trekken.

De Samsung Galaxy Tab2 10.1 zal alleen maar gekocht worden door mensen die al een Samsung of andere Android telefoon hebben, of door mensen die om principiŰle redenen geen Apple willen. De tablet biedt niks om kopers over de streep te trekken.

Het lijkt er dus op dat Samsung gewoon mee wil blijven doen met het verkopen van tablets, dat ze hun marktaandeel op de tabletmarkt willen blijven houden. Volgens mij is dat niet slim. Op de tabletmarkt gaan de kopers niet voor goedkoop, maar voor goed. De telefoonmarkt is een hele andere markt, daar zie je dat er naast het topsegment (iPhone 4s, Galaxy S3, One X) een veel grotere afzetmarkt voor goedkope smartphones is. Dus in plaats van het krampachtig proberen vast te houden van een aandeel in de tabletmarkt, kan Samsung beter proberen hun voorsprong in de smartphonemarkt verder uit te bouwen.
Alhoewel dat laatste niet echt overtuigend is; de iPad 2 is overal tussen de 360 en 380 euro te koop (399 euro bij de echt dure zaken die geen idee hebben wat de concurrentie doet), dus die 10 euro verschil zal niemand over de streep trekken.
10 euro? Dat ding is voor 316 te halen dat is dus ongeveer 50 euro goedkoper, waar de prijs van de tab over een maand onder de 300 zit en de iPad2 dan nog gewoon de huidige prijs heeft, dus Samsung laat het verschil ook nog is oplopen (zoals altijd).
Dus in plaats van het krampachtig proberen vast te houden van een aandeel in de tabletmarkt, kan Samsung beter proberen hun voorsprong in de smartphonemarkt verder uit te bouwen.
Samsung is groot genoeg om gewoon beide te doen dus waarom zouden ze de tabletmarkt maar moeten laten voor wat het is? En wat schieten ze er dan mee op in de mobiele markt?
Samsung is groot genoeg om gewoon beide te doen dus waarom zouden ze de tabletmarkt maar moeten laten voor wat het is? En wat schieten ze er dan mee op in de mobiele markt?
Heel eenvoudig. Samsung moet veel moeite doen voor een plek in het middensegment van de tabletmarkt, terwijl ze het hele midden- en ondersegment van de smartphonemarkt in handen hebben!

Als ze het slim aanpakken, dan kunnen ze de hele smartphonemarkt in handen krijgen, en daarna kunnen ze een gooi doen naar een groter aandeel (dan wel dominantie) op de tabletmarkt.

Ik ben een echte Apple fan, ik heb een iMac, een MacBook Air, een iPad en een Apple TV, maar ik heb geen iPhone. De iPhone 4s is de beste en mooiste telefoon die er is (dat is mijn mening; objectief gezien vind ik hem op hetzelfde niveau als de Galaxy S3 en de Lumia 900). Alleen heb ik geen iPhone. Waarom niet? Omdat ik ze te duur vind. Ik overweeg een (goedkope) Samsung smartphone. Goed gejat van Apple, en volstaat voor de meeste eenvoudige dingen. Als ik power nodig heb, pak ik wel m'n iPad 3.
Ik vraag me af wat Samsung heeft doen besluiten niet meer mee te gaan in het topsegment.
Dat is geen keuze geweest, maar noodzaak. Het nieuwe vlaggeschip van Samsung, de Exynos 5250, heeft vertraging opgelopen en had er normaal gesproken allang moeten zijn. Ze zullen er bij Samsung keihard aan werken om de boel nog voor het kerstseizoen af te hebben, maar met een beetje pech wordt het Q1-13.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 6 augustus 2012 23:51]

In tegenstelling tot wat er in het filmpje gezegd wordt kan de eerste Galaxy Tab 10.1 (lees: Tegra2) prima 1080p video decoderen, zolang de video maar een ondersteunde encoding heeft.

Dat betekent in de praktijk dus zowat alle video's omzetten (bijv. Handbrake). Zeker een pluspunt dat dat met de Omap 4430-dualcore van de Tab 2 10.1 niet meer nodig is.
Samsung is ook heel mager met zijn codecs, die tabletten van hun kunnen niets eens Motion-JPEG en MOV's standaard afdraaien. Het mag te hopen zijn dat de software codecs dat wel kunnen.

Eind dit jaar zou Samsung met een 2500x1600 tablet op de markt komen...met een nieuwe 4-core?
Precies, ze hebben de high-end markt helemaal niet verlaten...er zou geloof ik eind dit jaar er nog een 1080p (of 1200p) tablet uitkomen of zo, met een quadcore dan (waarschijnlijk hun eigen exynos). Zou de Galaxy Note 10.1 heten...met bijgeleverde stylus. Die 1600p tablet is gelekt in documenten bij de rechtbank, maar die gaat het misschien begin volgend jaar worden...een officiŰle aankondiging is er in ieder geval nog niet.

Verder vind ik deze tablet zo ook 'net niet'. Te duur voor wat je nog krijgt, en te lage specs voor waar hij prijstechnisch bij in de buurt komt. Jammer Samsung...
MOV's standaard afdraaien
Geen 1 tablet kan dat behalve... Waarom Apple gaan betalen voor die mogelijkheid? Als iemand wilt dat ik zijn film(s) kijk zal die gewoon een normaal gangbaar formaat moeten gebruiken en zeker geen MOV.

Wat je met M-JPEG moet is mij overigens een groot raadsel. Waar kom je dat tegen?

Straks gaan we nog zeuren dat ie standaard geen PSD bestanden kan openen...

Als laatste ben ik het totaal niet met je eens dat de codecs bij Samsung mager zijn.
De enige a-merk tablet/phone die out of the box xvid/divx af kan spelen en ook gewoon MKV's.
Alle andere tablet's zijn juist mager uitgerust qua codecs!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2012 09:46]

Geen 1 tablet kan dat behalve... Waarom Apple gaan betalen voor die mogelijkheid? Als iemand wilt dat ik zijn film(s) kijk zal die gewoon een normaal gangbaar formaat moeten gebruiken en zeker geen MOV.
Natuurlijk hoeft niemand het te ondersteunen. Maar je moet nu ook niet net doen alsof .mov een of ander exotisch formaat is. Het bestaat al sinds begin jaren 90 en, naast alle Apple devices, ben ik al meerdere digitale camera's tegengekomen die hun video's in een .mov bestand stoppen.

.mov is overigens niet een videostandaard, maar bestandscontainer waarin diverse typen video gestopt kunnen worden, (ook H264). Maar dat terzijde.
.mov is overigens niet een videostandaard, maar bestandscontainer waarin diverse typen video gestopt kunnen worden, (ook H264). Maar dat terzijde.
Dat weet ik, daarom vindt ik het ook z'n kansloos formaat, het is eigenlijk totaal niet nodig omdat het niks meer is dan een container waar er al genoeg en vele beter ondersteunde van is/zijn.

Maar er is altijd nog ondersteuning in de vorm van apps natuurlijk, speciaal voor de mensen die toch MOV willen afspelen:
https://play.google.com/s...com.mxtech.videoplayer.ad

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2012 13:15]

Dat weet ik, daarom vindt ik het ook z'n kansloos formaat, het is eigenlijk totaal niet nodig omdat het niks meer is dan een container waar er al genoeg en vele beter ondersteunde van is/zijn.
Ja, dat mag jij vinden :)

Ondertussen bestaat het een jaar of 30. Langer dan de meeste formaten waar jij op doelt, en het wordt veel gebruikt. Maar iedere fabrikant moet natuurlijk helemaal zelf weten wat 'ie wel en niet ondersteunt.
Mijn ervaring met deze Samsung tab 2 is dus totaal anders kwa performance.
Ik heb geen last van lage framerate of dat ik moet wachten voordat er een actie gebeurd.
Accu duur vind ik belangrijk en bij de tab 2 kan je behoorlijk lang browsen.
Tot nu toe zeer tevreden :) , vergeleken met de ipad 2 ( die als alternatief wordt gegeven ) waarvan ik verschillende heb gebruikt.

[Reactie gewijzigd door corporalnl op 6 augustus 2012 09:33]

Ok grappig die "gozer" een "fangirl" express slecht enzo. Is zoiets van gooi he erin en dan kijken of je leuke reacties krijgt.

Maar deze tablet is Het gewoon net niet. Te duur voor midrange en te snel voor high-range. Samsung weet nog even niet wat ze op de tablet markt moeten want so far zijn er nog geen echte killers van hun geweest.(op tablet gebied)
...gozer...fangirl...
Zielig, daarmee verdien je geen charisma!
Niemand snapt hier dat het om een midrange product gaat. Prima tablet, prima prijs.
Jawel, dat snapt iedereen. Maar dan snap je ook dat de Tab2 10.1 concurreert met de Tab 10.1, ook van Samsung, en de iPad 2. En de concurrentie zal niet op basis van specs zijn, maar op basis van prijs.

In plaats van te wachten totdat ze klaar zijn om de confrontatie met de iPad 3 aan te gaan, heeft Samsung besloten om met een goedkope versie van hun vorige topmodel te komen. Dat is een keuze, maar geen slimme, in een markt waar de iPad de standaard zet. In de telefoniemarkt werkt deze strategie overigens wel goed; Samsung's Galaxy S3 concurreert de iPhone 4S niet weg, maar alle Samsung smartphones bij elkaar zetten Apple wel op een grote achterstand.
...... heeft Samsung besloten om met een goedkope versie van hun vorige topmodel te komen. Dat is een keuze, maar geen slimme ........
Hoe kun jij beoordelen of dit wel of niet een slimme keuze is?? Weet jij misschien de beweegredenen voor deze keuze? Misschien is deze keuze wel gemaakt om de weg vrij te maken in het top-segment voor een killer-tablet? Ik weet het ook niet, maar om nu te zeggen dat het geen slimme keuze is zonder de achtergrond te kennen ......
Elke keuze waarbij je een product maakt, op de markt brengt, marketing geld in investeert en daarna nauwelijks verkoopt is een slechte keuze. De redenen die ik kan bedenken om dat toch te doen is omdat je "wel moet" omdat je anders de kans loopt compleet buiten de boot te vallen. Of omdat je nog grote voorraden hebt die je weg moet werken. Maar dan heb je daarvoor al de verkeerde keuze gemaakt en moet je dat met een noodgreep recht breien.

En de door jou aangegeven argument "de weg vrijmaken voor een killer tablet in het topsegment". Daarvoor haal je een voorganger in een segment van de marktt, maar dan breng je geen nieuw product uit in een totaal ander segment.

Dus ja, ik kan wel aardig beoordelen dat dit geen slimme keuze is. Maar ik ben benieuwd hoe mensen deze slechte keuze weer recht gaan praten. :)

Zolang mensen hem maar niet massaal kopen, want dan is het opeens geen slechte keuze meer ;)
Ze gaan behoorlijk hard.
Dit omdat dit een mooie tegenhanger is van de ipad. ( opener )
Toen ik mijn tablet kocht zag ik meerdere mensen lopen met de tab, en de winkel ( waar ik algemeen goed contact mee heb ) die vermeld ook dat ze behoorlijk hard gaan.

Dus of het een goede keus is ja ik denk het wel.
De redenen die ik kan bedenken om dat toch te doen is omdat je "wel moet" omdat je anders de kans loopt compleet buiten de boot te vallen. Of omdat je nog grote voorraden hebt die je weg moet werken. Maar dan heb je daarvoor al de verkeerde keuze gemaakt en moet je dat met een noodgreep recht breien.
Dus is het waarschijnlijk wel de juiste keuze omdat ze eerder een foute hebben gemaakt...
Als ze volgens jouw helemaal geen keus hadden dan hebben ze toch het juiste gedaan.

De opvolger van de Tab 10.1 is er namelijk niet, dit is officieel de opvolger van de Galaxy Tab (7 inch). Dus die kunnen we nog wel verwachten, waarschijnlijk een 'topmodel' :)
Dus kun jij (Humbug) ook niet beoordelen of het een goede of een slechte keuze is, zolang er geen officiele verkoopcijfers bekend zijn. Bleehhhh. :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013