Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 148 reacties, 370.567 views •

High-end-gamesysteem

Zoals vanouds sluiten we af met het high-end-gamesysteem. Het budget is wederom 1250 euro exclusief de randapparatuur. Gelukkig kunnen we voor een snelle Ivy Bridge-processor kiezen, want die zijn inmiddels prima leverbaar, en deze keer bouwen we één videokaart in.

High-end-gamesysteem

Intel Core i5 3570K Boxed

De Intel Core i5 3570K is een uitstekende cpu. Door de vrij instelbare multiplier kan deze processor ook nog heel gemakkelijk worden overgeklokt.

Score: 4.5OnbekendProcessorkoeler Scythe Mugen 2 Rev. B
Scythe Mugen 2 Rev. B

Omdat de 3570K zich makkelijk laat overklokken, is een goede processorkoeler geen overbodige luxe. De Scythe Mugen 2 is een topper: hij levert prima koelprestaties en is stil. De lage prijs is de kers op de koeltaart.

Score: 4.5OnbekendMoederbord Gigabyte GA-Z77X-D3H
Gigabyte GA-Z77X-D3H

De Gigabyte GA-Z77X-D3H is van alle gemakken voorzien, waaronder zes usb 3.0-poorten en vier sata-600-aansluitingen. Dit moederbord kwam onlangs als winnaar uit onze vergelijkende test.

linkZes Ivy Bridge-moederborden vergeleken

Corsair Vengeance  CML8GX3M2A1600C9 Low Profile

De modules van Corsair zijn compact, zodat er geen problemen bij de installatie van de processorkoeler verwacht hoeven te worden. 8GB is voldoende voor het gros van de gamers.

Score: 5€ 89,58Solid State Drive Samsung 830 series 128GB
Samsung 830 series 128GB

De Samsung 830 128GB kan sequentieel met 520MB/s lezen en met 320MB/s schrijven. De Samsung 830's zijn de laatste tijd aardig in prijs gedaald en voor hetzelfde geld zijn er amper concurrenten.

Seagate Barracuda ST2000DM001, 2TB

Er is genoeg budget om voor een harde schijf met een opslagcapaciteit van 2TB te kiezen. Deze versie is wederom voorzien van 64MB cachegeheugen en een sata-600-aansluiting.

Score: 5OnbekendVideokaart Asus GTX670-DC2T-2GD5
Asus GTX670-DC2T-2GD5

Het high-end-gamesysteem bevat vaak twee videokaarten. Deze keer gooien we het over een andere boeg en kiezen we één videokaart, die natuurlijk wel zijn mannetje staat. Ons oog viel op een flink overgeklokte GTX670 van Asus die bovendien een degelijke koeler heeft. De AMD-liefhebber zou voor de Sapphire HD 7970 OC Dual-X 3GB kunnen kiezen.

Corsair Carbide 500R Black

De keuze voor een behuizing is zeer persoonlijk, maar de Corsair 500R valt waarschijnlijk bij veel mensen wel in de smaak. Standaard worden er al vier ventilators meegeleverd, wat ruim voldoende is voor onze opstelling. De 500R heeft daarnaast twee usb 3.0-poorten die eenvoudig op een header op het moederbord kunnen worden aangesloten.

Score: 3.5OnbekendVoeding Corsair Enthusiast TX650M
Corsair Enthusiast TX650M

Een goede voeding is essentieel. Deze Corsair heeft een prima rendement, getuige het 80 Plus Bronze-certificaat, en is bovendien aan de stille kant. Het vermogen van 650 watt is ruim voldoende, ook als we de processor en de videokaart overklokken. Daarnaast is hij modulair uitgevoerd, zodat je geen last hebt van overbodige kabels.

Score: 4€ 22,91Optische drive LG GH24NS90 Zwart
LG GH24NS90 Zwart

Ook in het laatste gamesysteem van deze BBG nemen we de optische drive van LG op. De stille werking is nog steeds een pluspunt.

€ 616,32Actuele totaalprijs:
ProductPrijsAct.Prijs
Processor Intel Core i5 3570K Boxed € 206,- € 253,-
Processorkoeler Scythe Mugen 2 Rev. B € 34,80 Onbekend
Moederbord Gigabyte GA-Z77X-D3H € 126,- Onbekend
Werkgeheugen Corsair Vengeance CML8GX3M2A1600C9 Low Profile € 46,95 € 57,50
Solid State Drive Samsung 830 series 128GB € 94,- € 89,58
Harde schijf Seagate Barracuda ST2000DM001, 2TB € 97,50 € 77,50
Videokaart Asus GTX670-DC2T-2GD5 € 408,- Onbekend
Behuizing Corsair Carbide 500R Black € 93,95 € 115,83
Voeding Corsair Enthusiast TX650M € 87,95 Onbekend
Optische drive LG GH24NS90 Zwart € 14,73 € 22,91
  Totaalprijs bij opstellen BBG € 1.209,88 € 616,32

De goedkoopste leveranciers van deze configuratie kunnen in onze Pricewatch worden gevonden.

Randapparatuur

Score: 5OnbekendMonitor Dell Ultrasharp U2711
Dell Ultrasharp U2711

De Dell U2711 heeft een vrij dunne bezel en het ips-paneel zorgt voor goede kijkhoeken. Het meeste kenmerkende aan deze 27"-monitor is echter zijn hoge resolutie van 2560 bij 1440 beeldpunten. Hierdoor zijn games in volle glorie te aanschouwen.

linkReview @ TFTCentral

Logitech Speaker System Z623

Logitech heeft niet alleen goedkope speakersetjes, maar ook chiquere hardware in het assortiment. De Z623 is een 2.1-set die over een krachtige subwoofer beschikt. De kans bestaat helaas wel dat je ruzie met je buren krijgt.

Score: 4.5OnbekendGeluidskaart Creative SoundBlaster Recon3D PCI-E
Creative SoundBlaster Recon3D PCI-E

Standaard wordt het moederbord al uitgerust met een degelijke geluidskaart. Wie een stapje hoger wil, kan zijn geld kwijt bij Creative; de SoundBlaster Recon3D past in een vrij pci-e-slot.

Corsair Vengeance K60 (International English)

Sommige gamers zweren erbij: toetsenborden met mechanische schakelaars, die een veel duidelijkere aanslag hebben dan reguliere toetsenborden. De Corsair Vengeance K60 maakt gebruik van Cherry MX Red-switches en leent zich daarmee goed voor een game-sessie, maar is ook geschikt voor serieus typewerk.

Score: 4.5OnbekendMuizen Logitech G500
Logitech G500

De G500 is een uitgebreide muis waarvan het gewicht met meegeleverde gewichtjes aangepast kan worden. Hij heeft een sensor met een resolutie van 5700 dpi. Ook zijn er enkele programmeerbare knoppen en het scrollwiel heeft een functie om sneller te kunnen scrollen.

ProductPrijsAct.Prijs
Monitor Dell Ultrasharp U2711 € 585,90 Onbekend
Speakerset Logitech Speaker System Z623 € 121,02 € 127,-
Geluidskaart Creative SoundBlaster Recon3D PCI-E € 60,- Onbekend
Toetsenbord Corsair Vengeance K60 (International English) € 88,- Onbekend
Muizen Logitech G500 € 43,38 Onbekend

Reacties (148)

Reactiefilter:-11480144+177+25+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 7
Persoonlijk vind ik een kaart van 300 euro voor een mainstream game-pc ook een beetje veel.
Dan liever een grotere ssd dan zo'n dure kaart.
Persoonlijk vind ik een kaart van 300 euro voor een mainstream game-pc ook een beetje veel.
Dan liever een grotere ssd dan zo'n dure kaart.
Want? Voor een game-PC wil je zoveel mogelijk van je budget in je videokaart stoppen. Ook voor een mainstream game-PC geldt dat nog steeds. De videokaart is immers bijna allesbepalend met welke kwaliteit (tegen een bepaalde fps) je de games kunt weergeven.

Een SSD daarentegen maakt voor een game-PC juist een heel stuk minder uit. Games spelen vanaf een SSD zal de laadtijden beperken, maar In-game zul je er relatief veel minder van merken (afgezien dus van wat laadtijd af en toe) dan dat je van een krachtigere videokaart zult merken.

Dus bij een mainstream game-PC, waarbij je eerder aan je budget gerelateerde compromissen moet sluiten dan bij een higher end game-PC, zal een grotere SSD normaal gesproken eerder afvallen dan een krachtigere videokaart.
Met een kleine(re) SSD heb je daarbij wel het voordeel dat je je OS en je meest gebruikte applicaties (en ook wat games die zeer gevoelig zijn voor laadtijden - stotteringen oiv laadtijden) vanaf de SSD kunt gebruiken. Terwijl je de rest gewoon vanaf een HDD gebruikt omdat je er relatief gezien toch weinig mee wint.

[edit]
Uiteraard geldt dat je bij een hoger budget sneller voor een grotere SSD kunt /wilt gaan.

[Reactie gewijzigd door houseparty op 1 juli 2012 17:16]

Het gaat mij er vooral om dat er voor 295,- er ook gewoon een 7870 in je systeem kan zitten in plaats van een 315,- 7850. Een Agility 3 voor 80,- (30 euro meer en 120gb) had vervolgens ook gekund :(
Die Agility 3 wil je echt niet, alle OCZ Sandforce based SSD's wil je zoveel als mogelijk links laten liggen vanwege de erg slechte kwaliteit. Dan kun je er beter iets meer geld er tegen aan gooien om een grotere Samsung 830 of Crucial M4 te halen of een Intel SSD.

edit: Voor de down modders, kom eens langs in het forum (GoT) dan wordt het een en ander wel duidelijk. Bijvoorbeeld in Component AankoopAdvies of Opslagmedia & IO controllers subfora. :)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 1 juli 2012 15:55]

Ben heel benieuwd waar dit vandaan komt, heb absoluut geen slechte ervaringen met OCZ schijven tot nu toe...
Daarom is dit ook een leidraad. Je kunt zelf beslissen waar op te beknibbelen en/of waar eventueel iets beters/duurders te kiezen als je dat belangrijk vindt. Er staat nergens dat je dit één op één moet overnemen ;)

Ik ben weer blij met deze update. Mijn PC is intussen alweer 3 jaar oud en ik wil het één en ander upgraden (of gewoon een hele nieuwe aanschaffen). Ik heb de nieuwe processoren en videokaarten wel enigszins geprobeerd te volgen maar op een gegeven moment zag ik door de bomen 't bos niet meer met al die nieuwe producten en alle merken die dan weer honderden subvarianten uitbrengen (vooral bij videokaarten). Dan is dit weer een goed uitgangspunt.

[Reactie gewijzigd door Therapy777 op 1 juli 2012 15:16]

Het is een game PC. Het laatste wat je i.m.h.o. dan moet doen is besparen op de grafische kaart... Zeker als het ''overige'' geld dan gaat naar een hardeschijf. Dan is voor een game-pc een grafische kaart van meer waarde dan een SSD.

Andere reactie niet gelezen.

[Reactie gewijzigd door Bierdopje120 op 1 juli 2012 22:14]

Ik vind het een interessante high-end game systeem. Ik denk er ook aan om het bij Salland 2x te bestellen. Echter ik heb mijn vraagtekens bij de monitor Dell Ultrasharp U2711. Is deze nou anno 2012 nog steeds zo goed vergeleken met andere monitoren? Hij is immers ouder dan 2 jaar. Is het veel beter dan de iets wat nieuwere Samsung Syncmaster S27A850D? Zijn er misschien andere monitoren die andere mij kunnen aanraden? Wat ik graag zou willen is dat het een 27" en een resolutie van 2560x1440 heeft. Ik ga er voornamelijk mee gamen en een monitor zonder ghosting is dan ontzettend belangrijk dus ik kan desnoods terug vallen op een scherm tussen 24" en 27" en 1920x1080 gezien de Dell en de Samsung volgens verschillende reviews hier en daar ghosting tonen.

[Reactie gewijzigd door sacinici op 1 juli 2012 16:42]

De U2711 is in zijn prijsklasse nog steeds een van de beste H-IPS schermen die er te krijgen zijn. De S27A850D is een PLS scherm, en of PLS qua kleurweergave, kijkhoeken, etc, beter is dan dit H-IPS paneel zijn de meningen over verdeeld afaik.
Wat uit de meeste reviews van de S27A850D blijkt (zoals Deze) is echter vooral dat je het scherm moet gaan calibreren om waar voor je geld te krijgen omdat de default instellingen relatief gezien behoorlijk slecht zijn. Niet dat het daarmee gelijk een slecht scherm is, daar niet van.

Een belangrijke overweging die je kunt maken bij Dell's Ultrasharp monitoren is dat ze er een premium panel garantie bij afgeven. Dat betekent dat je als je binnen 3-4 jaar een defecte/brighte/hangende pixel hebt of andere zichtbare tekortkomingen dat Dell kostenloos je scherm vervangt. Daarbij is de klantenservice bij Dell ook nog eens (meestal) goed bereikbaar en hebben ze een goede responsetijd.
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe het wat betreft garantie en service bij die S27A850D en Samsung zit, maar de service die Dell wat dat betreft biedt heeft al heel veel mensen over de streep getrokken.

[edit]
Wat betreft je edit:
In hoeverre ghosting merkbaar is, is erg persoons-afhankelijk. Veel mensen hebben vanaf 5ms of 8ms weinig last meer van ghosting, veel anderen hebben een 2ms scherm nodig om er niet veel meer van te merken. Bovendien zeggen door de fabrikant opgegeven statistieken vaan niet zo veel, en is het dus inderdaad beter op (betrouwbare) reviews of gebruikerservaringen af te gaan.
Als je van jezelf weet dat je gevoelig bent voor ghosting zul je IPS en PLS panelen al snel links moeten laten liggen en voor een TN paneel moeten gaan. TN panelen hebben weliswaar een mindere weergave maar in de regel hebben ze ook een lagere response tijd en dus zullen ze minder ghosting vertonen.

[Reactie gewijzigd door houseparty op 2 juli 2012 08:37]

Leuke BBG guide maar bij het high-end systeem. Waarom een 27!" monitor? Dat is ongeveer een mainstream TV tegenwoordig?
Waarom groot? Omdat je met een groot scherm in een groot aantal "first person" games een realistische "field of view" kunt instellen zonder dat je dan gelijk door je kleine scherm niks meer ziet.

Waarom geen TV? Omdat die vaak dramatische display lag hebben die het spelen van veel games behoorlijk nadelig beïnvloed. Monitoren zijn hier over het algemeen veel beter in, hoewel je ook daar nog behoorlijke verschillen hebt.
Met consoles wordt toch ook massaal gegamed op TV's?

Waarom is dat geen probleem maar met een PC dan weer wel?
Of de lag daadwerkelijk een probleem is, ligt er een beetje aan wat voor games je speelt en hoeveel moeite je doet om je setup zo goed mogelijk te krijgen.

Om een voorbeeld te geven, ik simrace veel en daar rij je met je auto vaak op de limiet. Op die limiet moet je snel kunnen reageren op bijvoorbeeld het uitbreken van de auto en elke extra vertraging die je daarbij hebt tussen het daadwerkelijke uitbreken en het moment waarop je dat waarneemt is nadelig. Goede monitoren hebben een vertraging van 5-10 ms, sommige TV's zitten ruim over de 50 ms. Uiteraard zijn er meer onderdelen in je systeem waar een vertraging optreedt (stuur en andere controllers, de frequentie waarmee de simulatie loop loopt, etc..) maar dit is dus een reden waarom een goede monitor prettiger is dan een gemiddelde TV. Er zijn zelfs mensen die teruggaan naar CRT schermen, of beamers vanwege de lag.
Helemaal mee eens. Lag is minstens zo erg als lage FPS, maar het wordt vaak onderschat...
Tvs hebben vaak een game mode die zoveel processing uitschakeld zodat lag minder wordt. Weet niet hoeveel ms er dan over blijft natuurlijk.
Vaak gaat de hoeveelheid lag wel flink omlaag, maar ook de kwaliteit van het beeld. Regelmatig zijn er ook minder kalibratiemogelijkheden over en de preset van de fabrikant is niet altijd even betrouwbaar.
Omdat 'iedereen" in die situatie op een tv gamed dus dan ben je weer gelijk ;) :P

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 1 juli 2012 12:37]

Game eigenlijk meestal op mijn monitor hoor, en dan toch echt via mijn xbox360. Juist bij spellen waar je geen lag wilt. (fps, ritme games en mijn eigen genre Fighters) kan een tv ook een beperkende factor zijn als je console gamed :)

Sommige fanatiekelingen houden zelf een crt om lag te beperken! (maar dan loop je natuurlijk wel weer HD mis......)
HD mis?

Ik kan op mijn CRT alle resoluties aan.
Dus ook HD
Lol, 2560x1600 op een CRT :D

[Reactie gewijzigd door Alexxxxxxxxxx op 22 augustus 2012 16:39]

Ook mijn complimenten voor de leuke BBG alweer. Maar ik vraag met hetzelfde af, een high-end systeem moet toch niet per sé zo'n grote monitor hebben?
Idd, ik heb nog steeds een 20" scherm en een 32" tv erlangs als ik wat groter nodig heb. Meestal werk en game ik gewoon op de 20".

Tvs hebben inderdaad ook een game mode, hierin merk ik enorm veel verschil qua input lag (xbox 360)
Misschien bijna TV, maar wel high-end zoals dat past bij een high-end gamesysteem. Anders kan men ook altijd voor de 23" monitor kiezen van het mainstream gamesysteem, de Dell U2312HM.
Of natuurlijk voor de 16:10 variant, de U2412. 1080 pixels hoog is voor gamen prima maar als je er ook nog andere dingen mee wil doen is 1200 wel stukken handiger.
Er zijn altijd mensen die meer desktop realestate nodig hebben of willen. Ik kan wel wat toepassingen bedenken naast gamen waarbij met name die 2560 pixels in de breedte erg lekker kunnen werken (lineaire editors zoals video-editors en audioproductie software).
Mocht je 27" te groot vinden, dan neem je toch het kleinere broertje van deze; 2412M. Probleem opgelost. Maar neem van mij aan dat een hoge resolutie verslavend werkt. Net als een ssd; eenmaal geprobeerd en je bent de sjaak ;) Al het andere 'prut' is te traag of ziet er niet uit. :+
Ik heb de 2711. Fantastisch om te gamen. Je zit echt in het spel. En je bent zoooooo snel aan de grootte gewend. Zou bijna een 30" willen....
Ik heb een dual monitor opstelling van 2x27" en kom van 2x21" en ik moet zeggen dat het verschil met 21" niet echt schokkend is. Binnen een paar uur ben je er al aan gewend.

Van 17" naar 22" was het verschil een stuk groter en merkbaarder.
Mainstream TV's vind ik meer 37-42", zie zelden dergelijk kleine TVs als ~27".

Een 27" is redelijk de standaard voor een high-end (game) systeem, liever zou ik zelfs een 30" zien.
Mjah mijns inziens is een 24" op 1080p beter, of dan een stap hoger nemen 30" met 2560 x 1600 resolutie. Die 27" dingen zijn net niks, hetzij dat natuurlijk enigzins gechargeerd is. De standaard tv is wel wat groter dan 27" ben ik van mening. 30" is toch wel al aan de kleine kant voor de huiskamer tv. evt voor een tweede op de slaapkamer. Ik vind als je dan een tv neemt een 40" toch wel redelijk standaard is.
42 inch is mainstream tegenwoordig en bij 2560x1440 is 27 volgens mij wel nodig om het te benutten
27" mainstream voor TV? Ik zie overal om me heen 40+
Het gaat dan ook niet zozeer om de grote, des te meer om de resolutie en dus meer ruimte op je bureaublad.

Een 27 inch scherm met een resolutie van 1920x1080 of 1920x1200 staat natuurlijk wel erg cool, maar snijdt geen hout.

Naast de hogere resolutie van 2560x1440 hebben IPS schermen ook veel betere kleur eigenschappen en kijkhoeken. Daarnaast zijn het vaak sjieke monitoren welke volledig verstelbaar zijn, hoogte, kantel etc, maar daar betaal je dan ook goed voor..
27" mainstream TV? Zelfs in m'n slaapkamer hangt al een 32", 27" is als TV echt ieniemienie.

Overigens heb ik op de PC een triplescreen setup van 3 * 24", je kunt zeggen dat ik een hekel heb aan kleine schermen :P
Leuke BBG weer, maar ik wil nog wel even een opmerking maken over de SSD bij de opties van het budgetsysteem, de 830 is namelijk bij de eerste zeg 10 winkels gewoon volop leverbaar. pricewatch: Samsung 830 series 128GB :) verder gewoon weer als vanouds, degelijk samengesteld :)
Leuke BBG weer, maar ik wil nog wel even een opmerking maken over de SSD bij de opties van het budgetsysteem, de 830 is namelijk bij de eerste zeg 10 winkels gewoon volop leverbaar. pricewatch: Samsung 830 series 128GB :) verder gewoon weer als vanouds, degelijk samengesteld :)
Wat van de Asus kaart in het high end systeem absoluut niet gezegd kan worden..
Die is gewoon niet leverbaar voor een normale (400euro) prijs.Daarom heb ik maar voor de gigabyte gekozen na een maand wachten.
Verder mooi high end systeem.

[Reactie gewijzigd door ziggymaster op 1 juli 2012 08:32]

Heb ook de gigabyte versie...
Wel leuk dat ik een paar weken geleden uit eigen overtuiging bijna net dezelfde setup heb gekocht :)
Keuze zal dus wel goed geweest zijn als deze de steun krijgt van de mede-Tweakers!

Wel één probleem... Heb een Scythe Mugen 3 rev. B erbij gekocht, maar kan deze niet plaatsen, de ram slotjes op de GA-Z77X-D3H zitten net de dicht op de CPU, en die steken vol (scheelt amper 1 cm). In de setup van de BBG wordt er 2*4 GB RAM gebruikt en dus is er geen probleem. Of is de Mugen 3 zoveel groter dan de Mugen 2?
Heb je wel gewoon low profile geheugen ?
Sterker nog: Ik heb hem vorige week gehaald bij Dynabyte Hilversum. Ze hadden er een stuk of 12 in de vitrine liggen. En dat voor 102 euro zonder verzendkosten. Bijna niet duurder dan online bestellen met verzendkosten. (Goed, als je meer bestelt kan je dat spreiden natuurlijk). Keuze uit zowel de desktop retail als laptop retail verpakking.
Mijn vraag:

Waarom word er bij de highest - end pc van deze BBG een I5 gekozen ipv een I7?

Is het verschil het niet waard? Zou iemand hier duidelijkheid over kunnen verschaffen :)?
Je heel weinig winst uit een i7 als je een gamer bent. Het grote verschil tussen de twee zijn dat de i7 hyperthreading heeft. Dit is alleen handig voor videobewerking en photoshoppen etc.
Yep - daarom een i7 gekocht hier. Voor 100 EUR heel wat meer power onder de motorkap voor Photoshop en Sony Vegas. Alleen jammer dat de Nvidia 600 serie zich hier wat minder voor leent dan de 500 serie.

En dan de driver problemen met de 600 serie... :S
Maar.. hyperthreading, brengt dat meer voordelen met zich mee behalve videobewerking en photoshoppen, in vergelijking tot een i5 processor?

... zou het sneller zijn? etc..
Alleen als er door de applicaties in kwestie gebruik van wordt gemaakt.
Voor games maakt hyperthreading (het grote voordeel van i7 boven i5) vrijwel helemaal niets uit, de extra 100 euro kun je dan beter in een grotere videokaart of in een ssd stoppen.
leuk om te zien dat de ssd's ook al bij de budgedsystenen zouden kunnen worden ingezet.
Ja, en toch vind ik dat 't allemaal net iets meer had moeten zijn.
64GB > 128GB
128GB > 256GB

Vooral de high end game pc zou zeker wel 256GB kunnen gebruiken voor de vele games. De prijs is inmiddels zo laag dat dit wel te verantwoorden is.
Heb net 256GB erin gezet bij mij en ook dat is vrij weinig als je meer een beetje een dozijn Steamgames erop mikt , en dan de rest nog.

Ga dan gelijk voor een 512GB Crucial m4. Heb je echt genoeg aan.
Zoiets hangt af van de toepassing, en daarom is het ook enkel een gids. Ik heb nu een 60GB harde schijf, en die heb ik nog lang niet vol, bijvoorbeeld.
Het gaat nog steeds om een "best buy" guide. Niet om een "wat kan ik doen met een miljoen" guide. Je wilt de beste (game) prestaties voor een bepaald budget. Voor high-end is dat gesteld op 1250 euro wat ik zelf best een behoorlijk bedrag vind. Waarschijnlijk past het systeme wat jij dan voor ogen hebt niet binnen dit budget.

Wat evt. wel zou kunnen is special de "over de top super PC" maar er zijn meer requests voor specials en deze lijkt me niet de meest nuttige.

Daarbij komt dat jouw SSD ervaring, welke je "van een vriend gehoord hebt" imo een extreem slechte reden om meteen maar op de verouderde velociraptors terug te vallen. Zelf draai ik al 3 jaar probleemloos met een 80GB intel ssd. Steeds meer mensen gebruiken ze en ik zie meer mensen die het geweldig vinden dan mensen met problemen (op een enkele SSD van bepaalde fabrikanten na dan). Jouw vriend heeft ofwel extreem veel pech gehad of hij heeft 3x Kingston troep gekocht. Trouwens, voor zover ik weet is een SSD significant sneller dan zelfs een velociraptor.

[Reactie gewijzigd door Therapy777 op 2 juli 2012 14:27]

Ware het niet dat dit systeem voor gamen (het is een game-systeem) gewoon net zo snel is als een s2011-pc, maar dan de helft goedkoper. Het is qua prestaties dus net zo high-end, alleen als je met high-end bedoeld "zoveel mogelijk geld uitgeven" dan is s2011 leuk. Maar dan is het geen best-buy meer te noemen.

@Therapy777: of low-end OCZ-SSD's, die nieuwe petrols zijn één grote productiefout te noemen. Maar samsung is de hofleverancier van alle OEM-fabrikanten, dus dat zit wel goed.
Die ervaringen van je vriend stroken totaal niet met eender welke SSD test die ik de laatste 2 jaar gezien heb. Als je alleen al de cijfertjes bekijkt kan een velociraptor zich onmogelijk met een degelijke SSD meten...ook uit eigen ervaring kan ik melden dat een goede SSD een Velociraptor ver achter zich laat.

Let wel dat we hier spreken over een DEGELIJKE SSD, niet iedere random SSD is ook daadwerkelijk goed, en je hardware moet ook nog eens de juiste snelheden ondersteunen...als je op een oldschool SATA 1 aansluiting zit te werken dan is een SSD inderdaad geen grote verbetering...

Het geld voor alle computerhardware maar voor SSD's dubbel zo veel: lees je in voor je iets koopt! Er is genoeg informatie beschikbaar om je te helpen in je keuze en als je er met al je info nog niet uit komt zijn er topics op het forum waar mensen je kunnen helpen om de knoop door te hakken.
Waarom zou je nog een aparte geluidskaart nodig hebben als de VIA Vinyl™ VT2021 op de mobo al ondersteuning bied voor DTS connect etc.?
Omdat een dedicated geluidskaart betere geluidskwaliteit bied.
(Zo goed als, discussiëerbaar natuurlijk) niet beter geluid indien je het geluid digitaal verstuurd, wat de meesten volgens mij wel doen bij surround. Dan heb je maar één kabel immers.

[Reactie gewijzigd door Bierdopje120 op 1 juli 2012 22:11]

Digitaal versturen is geen garantie voor beter geluid bij de meeste onboard chipsets. Een boel daarvan, met name Realteks, verminken regelmatig toch het geluid.
Realtek is echt bijzonder slecht. Ik gebruik regelmatig een externe usb audio interface voor protools, en dat klinkt ontzettend veel beter. Vooral je laag gaat gewoon verder door en de definitie is veel beter.
Tegenwoordig gebruik ik die interface ook voor casual gebruik (gamen, youtube, muziek luisteren, etc.) omdat het gewoon beter klinkt.
Webgnome: omdat veel 27" schermen tegenwoordig een resolutie van 2560x1600 hebben, en al die extra ruimte is ook heel erg fijn (je kan dan met gemak bv. 4 vensters tegelijk bewerken in Office).

Bij die budget systeem zou ik persoonlijk voor een AMD gaan in plaats van Pentium Dual, met die grafische kaart lijkt mij dat een wat verstandigere mix.
27" schermen hebben vrijwel zonder uitzondering niet die resolutie, maar 2560x1440. Voor x1600 moet je de 30" categorie hebben die weer 2 keer zo veel kost als de 27" en de 27" kost alweer 2 keer zoveel als 24" 1920x1200. (en zelfs die is alweer 1.5 keer zo duur als 23" 1920x1080). Alles met fatsoenlijke led-backlit IPS panelen.

Sweet spot zit op dit moment IMHO op de 24 of de 27.
ongelooflijk hoe goedkoop systemen eigenlijk geworden zijn. Zo lang is het nog niet geleden dat je enorme bedragen betaalde voor een computer!
Nou, het vertekend wel wat als je alles nieuw wilt. Ik heb een week geleden het basissysteem van mei gekocht met monitor, toetsenbord, muis en windows 7 + office 2010 voor 3 pc's + printer en zat toch al over de 1200 euro heen. Je kan bij de prijs hier wel het dubbel optellen voor de randapparatuur en overige software die benodigd is (mits je dat natuurlijk nodig hebt, maar vaak is het wel fijn een nieuw toetsenbordje enzo te hebben op je nieuwe pc).

De best buy guide bevalt me prima, ik bestel sinds ik deze gebruik bij salland waar het systeem standaard al op de website staat zodat ik niet overal moet gaan shoppen. En het scheelt me veel uitzoekwerk, dat doet men hier toch beter dan dat ik het zelf zou kunnen. Hulde!

[Reactie gewijzigd door Dikkiedikdik op 1 juli 2012 10:51]

1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True