Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 185 reacties, 212.164 views •

Conclusie

De keuzes die Microsoft voor Windows Phone heeft gemaakt, werken door in de verhoudingen tussen dure en goedkope toestellen met dit besturingssysteem. De goedkopere modellen bieden ongeveer dezelfde grafische mogelijkheden, dezelfde snelheid en dezelfde prestaties als de duurdere modellen. Er zijn natuurlijk wel verschillen: de vier door ons besproken telefoons zien er minder luxe uit, hebben iets kleinere of wat minder goede schermen, en minder goede camera's.

Wie zijn telefoon graag als navigatiehulpje gebruikt, kan dankzij Nokia Rijden het beste voor de Lumia 710 kiezen. In alle andere gevallen is de Samsung Omnia W, met zijn goede scherm en dito camera, een betere keuze. De Radar blijft wat achter bij deze twee toestellen. Het ontwerp is mooi maar risicoloos, de camera werkt prima en extraatjes als de HTC Hub zijn welkom. De Acer Allegro, ten slotte, is een faliekante mislukking. Dat toestel kan simpelweg niet tegen de concurrentie op.

Wat vooral opvalt, is dat je voor een paar honderd euro minder een prima toestel kan krijgen. Ten opzichte van de HTC Titan lever je in op de grootte van het scherm en de snelheid van het toestel, terwijl de vier in vergelijking met de Lumia 800 van Nokia vooral een stuk minder spectaculair zijn ontworpen. Toch zijn er vooral veel overeenkomsten - en door de lagere prijzen zijn de midrange Windows Phones dus behoorlijk aantrekkelijke toestellen.

 Nokia Lumia 710 ZwartSamsung Omnia W i8350 ZwartHTC Radar GrijsAcer Allegro M310 Wit
  Nokia Lumia 710 Zwart Samsung Omnia W i8350 Zwart HTC Radar Grijs Acer Allegro M310 Wit
Algemene beoordeling Score: 4Score: 4Score: 3Score: 2
Prijs Score: 5Score: 5Score: 4Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4Score: 4Score: 5Score: 4
Featureset Score: 4Score: 4Score: 3Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 2Score: 4Score: 3Score: 1
Design Score: 3Score: 4Score: 4Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4Score: 4Score: 5Score: 3
Bereik Score: 3Score: 3Score: 3Score: 3
Accuduur Score: 4Score: 4Score: 4Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5Score: 5Score: 5Score: 4
 Tweakers zegt: goedTweakers zegt: goedTweakers zegt: voldoendeTweakers zegt: slecht

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

HTC Radar
Nokia Lumia 710
Acer Allegro M310
Samsung Omnia W i8350 Zwart


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (185)

Reactiefilter:-11850173+1102+217+33
Moderatie-faq Wijzig weergave
Voor alle mensen die kicken op dual core: Windows Phone is echt goed geoptimaliseerd op single core telefoons en de snelheid van het OS en aps is dan ook prima vergelijkbaar, ook met een 4S. Door de opzet van het OS en de UI met social media integratie, de aparte camera knop etc. doe je de meestvoorkomende taken gewoon een stuk sneller en daar gaat het toch om. Ik kan echt niet meer wennen aan schermpjes bezaaid met apps.

Zoek op youtube maar eens op "smoked by windows phone"
en om misvattingen te vermijden: WP7 kan wel degelijk dual core chips aan: de 7.1 kernel van Mango ondersteunt tot 256 cores.

de reden dat fabrikanten nog geen dual cores gebruiken is wss ten eerste omdat single core goedkoper is, en zoals gezegd zijn de prestaties van wp7 op single core socs zodanig goed dat en dualcore toestel geen echt voordeel zou betekenen voor de klant.

pas wanneer wp7 voet aan de grond heeft bij consumenten en er meer veeleisende apps komen (zoals zware games) zullen er dualcore toestellen komen. vermoedelijk is dat later dit jaa, miss samen met de Apollo release.

iig is het en misvatting dat wp7 geen dual cores zou ondersteunen.

(dit heb ik uit een wp7 bootcamp opleidingssesdie van ms zelf)

[Reactie gewijzigd door kiang op 25 januari 2012 17:58]

Een dual core heeft toch zijn nut, ook al gaat het OS vloeiend.

Er zijn best wel een aantal 3D games die vlotter werken op een dual core en een sterke GPU (ook al dan niet Dual Core)

Een Iphone 4 werkt ook vloeiend, maar Apple heeft in de Iphone4s toch een dual core gestopt, hoewel de IOS GUI hier ook niet 100% gebruik van maakt (Probeer eens op een 4s te scrollen tijdens het laden een de webpagina. Scrollen is dan vloeiend, maar de webpagina stopt met laden). Langs de andere kant zijn er apps en games die het wel kunnen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door awenmaek op 25 januari 2012 12:48]

In WP7 moet de software ook zo geschreven worden dat het gebruik maakt van meerdere cores voordat een multicore cpu echt nut heeft.
Ja (hoewel multithreading niet echt "rocket-science is). Daarnaast heeft Multicore ook een voordeel op multitasking, maar op WP7 en 7.5 is dit nog beperkt (Android heeft hierin een mogelijkheid tot full multitasken).
Allemaal leuk en aardig al die benchmarks, maar waar vind ik een oordeel over de geluidskwaliteit? Er zijn volgens mij best nog mensen die een telefoon gebruiken om te bellen, waaronder ikzelf, en ik vindt het toch jammer dat er werkelijk niets over vermeld word. Scoren de geteste telefoons allemaal uitmuntend, klinken ze allen even belabberd of word dit werkelijk niet getest?

Bij mijn huidige oldskool beestje, Tytn II, moet de speaker werkelijk met milimeterprecisie over het oor gecentreerd worden om goed te kunnen horen wat er gezegd word. Het zou fijn zijn wanneer dit soort zaken ook in de test meegenomen zouden worden. Stukje geluidskwaliteit/ergonomie.
Helemaal mee eens! Dat zou voor mij één van de belangrijkste keuze criteria zijn.

Vooral nu ik gemerkt heb dat mijn huidige Android zo verschrikkelijk slecht is qua ontvangst en geluidskwaliteit in vergelijking met mijn oude Nokia dumbphone.
Zelf ben ik eigenaar van de HTC Radar en ik kan zeggen dat het bellen ongeveer hetzelfde is als bij andere telefoons.
Hij stoort in ieder geval niet, en bij WP heb je 10 volumes tijdens het bellen. Luidspreker (wat per telefoon verschilt) kan gewoon hard. En het scherm vergrendeld goed als je het toestel tegen je oor houdt, hij springt ook meteen weer aan als je hem van je oor af beweegt.

Soms, heel soms, als de ander hard praat dan kunnen de mensen om mij heen nog wel is mee luisteren, maarja dat heb je tegenwoordig met elke telefoon.

Ik weet niet hoe de rest van deze WP's het doet, maar ik kan de HTC Radar aanraden, met de prijs/kwaliteit en de grootte van het apparaat is het perfect (voor mij)

En bij het punt dat de HTC geen goed bereik heeft, klopt half denk ik. Soms is het echt gewoon minder dan G en dan opeens 3G.. ik weet niet of dit aan de telefoon ligt, of dat het gewoon het bereik is.. (woont tussen twee steden in (10KM van beide af))
Ik heb het idee dat het een WP7 ding is. Mijn HD2 heeft op WinMo en Android ook veel beter bereik dan onder WP7. Je zou het ook aan de compatibiliteit kunnen wijten van de HD2 met WP7, maar dat vier toestellen van vier verschillende merken die WP7 native draaien ook maar matig presteren op dit punt voedt de betrouwbaarheid van de geponeerde stelling toch wel.
Helemaal mee eens... aan de andere kant zou ik verwachten dat dit onderdeel wel helemaal uitgeëvolueerd moet zijn en dat dit bij alle telefoons inmiddels perfect is. Maar mochten er verschillen zijn dan zou ik dat hier inderdaad graag lezen.
Mocht iemand 300 euro ook nog te duur vinden voor een telefoon (zoals ik) en je wilt een Windows Phone 7, raad ik je aan om te kijken naar de LG Optimus 7!
Kost 200 euro simlock vrij, ben er zelf erg tevreden over. :)

Verder nette review, ben blij dat er eindelijk een is voor Windows Phone.. Heb ik toentertijd zelf moeten uitvogelen.

Edit:
Ik heb ook maar even de benchmark op mijn mobiel gedraaid:
GPU: 17 fps
CPU: 20.881 ms

Verder kan ik zeggen dat de kwaliteit van de camera wel veel beter is dan die van de Acer. ;-) Dus qua specs is deze telefoon niet de beste, maar qua prijs/kwaliteit is hij het waard!!

[Reactie gewijzigd door Zerfox op 25 januari 2012 13:11]

Inderdaad, beetje raar dat deze er niet bij staat.
Dat is niet zo heel raar, de Optimus 7 is al veel ouder dan de besproken toestellen.
Dat maakt toch niets uit, het gaat om een Windows Phone 7 toestel met Mango... En dat heeft de Optimus 7. En hij is nog verkrijgbaar ook. Daarnaast heeft de shootout een titel met het woord goedkoopste erin. Dus dan één van de goedkoopste niet vermelden is vreemd, imo

Dus als Tweakers.net een echt objectief vergelijk wil maken, hadden ze Optimus 7 erin moeten meenemen.

[Reactie gewijzigd door Ginz op 25 januari 2012 09:31]

inderdaad dat hadden ze zeker moetendoen. Dit is gewoon wat nieuwe toestellen naast alkeer zetten en daar de betere uitzoeken.

als ik moet vergelijken met mijn LG dan doen deze allemaal niet meer dan wat ik al had. zijn de Schermen niet van betere kwaliteit. De zo gezegde betere cameras zijn toch niet om over naar huis te schrijven als je dan eens een degelijke foto wilt nemen. Dus, behalve de Nokia die wel navigatie heeft zie ik het nut niet van deze goedkoopste shootout....
De cpu's en gpu's zijn wel wat sneller. Draait het allemaal niet wat soepeler (vooral 3d games), maar het verschil is niet zo groot aangezien het WP7 blijft.
Let wel even op dat de telefoons waar oorspronkelijk géén mango opstond ook géén Nederlandse taal in de interface hebben. De hier besproken toestellen wel.
De Optimus 7 toestellen die nu verkrijgbaar zijn, hebben gewoon Mango en ook NL taal
Waar vind je 'm voor 200 euro?
Ik heb hem toendertijd voor 200 euro gekocht via Belsimpel.nl
pricewatch: LG Optimus 7 E900 Zwart
Het ziet er echter naar uit dat de prijzen gestegen zijn :-(
Sinds Mango zijn alle Gen1 WP7 toestellen in prijs gestegen, met name omdat er sindsdien Nederlands in nieuwe toestellen zit. Mijn vorige (HTC7Pro) is ook een periode erg goedkoop geweest. Na Mango vloog de prijs ook omhoog.

[Reactie gewijzigd door LessRam op 25 januari 2012 15:32]

Dat klopt niet helemaal. Mijn Omnia 7 (die ik wijselijk vóór Mango kocht 8-) ) is nog steeds enkel in het Engels, ook al heeft hij de update nu gehad. Niet dat dat een probleem is, maar toch.
Klopt, ik zei ook niet dat Windows Phone's na een update opeens een andere taal zouden kunnen krijgen. Heb je een versie zonder Nederlands dan zul je dat er door updates ook nooit bij krijgen. (door Chevron rooten e.d. is het wel mogelijk)
Nederlandse toestellen werden pas verkrijgbaar vanaf Mango
Wat ik het hardst mis in deze review zijn de Tethering-mogelijkheden. Mango biedt in de achtergrond de mogelijkheid, maar het is aan de fabrikanten om het in hun eigen firmware mee op te nemen.

Ik heb nu zelf een Omnia 7 (geupgrade van 7 naar 7.5 Mango), en die tethering mis ik wel :(
Ik dacht dat de Omnia 7 een "hoger" toestel was dan de Omnia W, maar als ik deze review en de vergelijking van beide toestellen lees, zou het voor mij een upgrade zijn om van de Omnia 7 naar de (iets goedkopere) Omnia W te gaan...
Ik had mijn omnia 7 geflashed met een duitse t-mobile ROM waar het zat ingebakken :)

Werkte uitstekend moet ik zeggen!
Tethering kun je zelf toevoegen.
Windowbreaken en een xap pushen.

Kijk eens op GoT in het Omnia 7 topic.
Na een jailbreak ofzo kan je veel, maar als de fabrikant het in zijn eigen firmware aanbiedt, is dat een pluspunt, en dus relevant in een review als deze ;-)
Probleem komt niet door microsoft of de fabrikanten, de providers spelen hier een rol. Die bepalen of een telefoon wifi tethering krijgt of niet. Het zit al standaard ingebakken in wp7.5

Zelf heb ik met behulp van een .xap bestand geinstalleerd op mijn omnia 7.

@ powertotheusers

Inderaad, sinds de 11.11.2 firmware update is het niet meer mogelijk om je toetsel te unlocken via windowbreak. Ik heb uiteindelijk de update wel gedaan en mijn unlock bleef ik houden (ik hardreset mijn telefoon toch nooi)

De nieuwe firmware werkt de DLNA Allshare eindelijk van Samsung en de accu duur is ook enorm toegenomen.

[Reactie gewijzigd door vali op 26 januari 2012 13:33]

Ik heb een "Belgische" Omnia7, dus providerloos.
Misschien dat dat inderdaad het probleem is: ik heb geen provider die het wél toevoegt. Maar dat benadrukt nogmaals dat een fabrikant die het wel standaard implementeert een pluspunt meer heeft in een review.

Trouwens Domino, na de laatste update (van vorige week ofzo) is die web-windowsbreak ook niet meer mogelijk. Het blijft een geklooi om te breaken, te pushen, te keuteren,...
Leuk te zien dat er ook eens tijd word gestoken in het reviewen van midrage toestellen. Smartphones worden meer en meer mainstream waardoor dat segment volgens mij spectaculair zal gaan boomen de volgende maanden / jaren. Zelf ben ik ook zo iemand die een smartphone wilt maar er niet de hoofdprijs voor gaat betalen. En dan valt het gebrek aan goede reviews best wel op.

Leuk is dan ook dat je tot dezelfde conclusie bent gekomen, je kunt idd voor een pak euro's minder aardig in de buurt komen van wat de toptoestellen te bieden hebben. Zo ben ik eind 2010 eigenaar geworden van een LG Optimus one en tot mijn grote plezier doet ie het nog steeds prima !

Los daarvan vind ik het ook een goed idee om W7 wat aandacht te geven, het is volgens mij een OS wat best een serieus potentieel heeft om net die mensen te overtuigen die nu nog geen smartphone hebben. Want, laten we eerlijk zijn, iOS is door zijn prijzen best elitair te noeme en Android mist wat eenheid en consistentie om het grote publiek over de streep te trekken. W7 kan dit 'gat' prima opvullen. Zeer herkenbaar, schandalig gemakkelijk in gebruik en toch aanbod voor ieders budget.

Toeval wil dat ik net de laatste dagen wat heb zitten klooien met HTC HD2's en hier zowel Android roms als W7.5 roms op heb geinstalleerd. Ik kan iig zonder enige moeite garanderen dat op identieke hardware win7.5 toch echt vlotter aanvoelt. En dan is het eigenlijk een oneerlijke vergelijking want de android roms zijn zo gemaakt dat ze de HD2 tot wel 1.5 gig laten overclocken.
En een key selling point van de 710 laten we gewoon weg??

De afneembare frontjes, klik er een leuke kleur op en je hebt echt een leuk telefoontje.
En bijna niemand heeft dezelfde :-)
Krijgen we dit nu ook voor bijvoorbeeld Android of RIM, of wat mij betreft de verschillende merken bij elkaar? Ik begrijp dat MS al een hele tijd bezig is met het pushen van WP7, en jullie moeten ook geld verdienen, maar een eerlijke vergelijking lijkt me op z'n minst op z'n plaats. T.net is er vooral door de gebruikers en de laaste keer dat ik bestaat niet de hele userbase uit Windows Phone liefhebbers. Ook voor de leek die komt kijken welke telefoon hij of zij moet kopen (waarvoor dit artikel absoluut erg handig is) is het een stuk eerlijker als op zijn minst iOS en Android ook meegenomen worden.

Verder zit het artikel wel leuk in elkaar hoor :>

edit: En mogen we uit de eerste alinea opmaken dat Android dan toch definitief gefaald heeft? De iPhone voldoet blijkbaar uitstekend, maar is te duur en aan Windows Phone wordt een hele feature gewijd. Android valt echter sowieso af, want niet alle gebruikers houden ervan }:O

[Reactie gewijzigd door Morphix op 25 januari 2012 09:43]

Krijgen we dit nu ook voor bijvoorbeeld Android of RIM, of wat mij betreft de verschillende merken bij elkaar? Ik begrijp dat MS al een hele tijd bezig is met het pushen van WP7, en jullie moeten ook geld verdienen, maar een eerlijke vergelijking lijkt me op z'n minst op z'n plaats. T.net is er vooral door de gebruikers en de laaste keer dat ik bestaat niet de hele userbase uit Windows Phone liefhebbers. Ook voor de leek die komt kijken welke telefoon hij of zij moet kopen (waarvoor dit artikel absoluut erg handig is) is het een stuk eerlijker als op zijn minst iOS en Android ook meegenomen worden.
Besef je wat je zegt? Jij denkt dat deze feature er alleen maar staat omdat we geld willen verdienen? Wij krijgen nooit, maar dan ook NOOIT, geld om bepaalde artikelen wel of niet te schrijven. En we krijgen ook geen geld om tot een positiever of negatiever oordeel te komen. De redactie en commerciele afdelingen van T.net staan volledig los van elkaar. Punt.

We hebben een shootout tussen midrange-Android-telefoons al eerder geprobeerd, maar het lukt simpelweg niet de benodigde toestellen op hetzelfde moment ter redactie te krijgen. Sony Ericsson werkt goed mee, HTC werkt goed mee, maar Samsung (mid-range Galaxy's), LG (midrange Optimus) en andere fabrikanten weigeren simpelweg ons de benodigde toestellen toe te sturen. We hebben het geprobeerd via webwinkels te regelen, maar ook dat is niet gelukt. Wel hebben wel enkele vergelijkingen online gezet:

- reviews: Sociale tiktelefoons in de ring (Android vs BlackBerry, maar ook hier had ik meer toestellen willen vergelijken)
- reviews: BlackBerry Bold 9900 en Torch 9860: laatste ronde! (BlackBerry vs BlackBerry)

Voor de shootout van Android hadden we onder meer de Xperia Ray in huis, die we uiteindelijk dus maar samen met de Xperia Active hebben behandeld. Ik was ook heel verbaasd dat ik voor deze shootout binnen korte tijd alle toestellen heb ontvangen, juist omdat op Android niet lukte.

We gaan het dit jaar met de nieuwe lichting mid-range-Androids gewoon weer proberen en hopen dat fabrikanten en/of webwinkels nu hebben ingezien dat een shootout op T.net echt de moeite waard is.

Maar ik hoop dat je nu inziet dat de beschuldiging dat we betaald worden door Microsoft een hele zware is en dat het extra zuur is omdat ik heel hard heb gewerkt dezelfde shootout op Android voor elkaar te krijgen. Ik hoop dus dat je de volgende keer wat voorzichtiger bent met zulke zware beschuldigingen.
Ik heb nooit willen beweren dat betaald worden iets slechts is. Jullie zijn uiteindelijk een bedrijf dat op zijn minst genoeg geld moet verdienen om uberhaubt te kunnen draaien. Ik zie zelf het probleem niet als jullie op wat voor manier dan ook aangemoedigd worden om een bepaald artikel te gaan schrijven. Het ontvangen van een reviewtoestel is per slot van rekening ook een vorm van sponsoring en/of aanmoediging en zelfs als jullie die allemaal terug zouden (moeten) sturen heb je als t.net nog advertenties nodig en moet je bedrijven (net) genoeg te vriend houden om die advertenties op de site te willen plaatsen.
Sponsoring (al dan niet in de vorm van geld) betekent niet (hoop ik van harte en daar ga ik dan ook van uit) dat jullie mening ook gekocht wordt. Dit stuk is wat mij betreft dan ook puur een oprecht stuk. En dat is prima. De reden waarom dit artikel geschreven is, is imho niet echt belangrijk.

Het enige zure is dat het door dit artikel lijkt alsof het een soort algemene buyer's guide is. En alhoewel het wel een buyer's guide is, lijkt het hierdoor dat je maar beter een WP7 toestel kan kopen als je nu een goedkoop toestel wilt. Als er tegelijkertijd (of binnen een korte periode) ook aparte stukken waren geschreven voor Android, Blackberry, iOS, Bada, WebOS, etc dan was het een ander verhaal geweest. Goed, objectiviteit kan ook maar beperkt bereikt worden want het is natuurlijk ondoenlijk om alle bovengenoemde OSen tegelijkertijd te behandelen. Uiteindelijk moet er gekozen worden, maar, puur omdat er op dit moment enkel een artikel (en wel een buyers guide) over WP7 heeft het gewoon nogal de schijn tegen. Ik hoop dat jullie dat, en daarmee mijn gedachtegang, begrijpen.

Toegegeven, ik heb niet gezocht naar artikelen over android, rim, etc zoals je zelf hierboven al aanvoert, maar meer gereageerd vanuit wat ik me herinnerde. En blijkbaar klopte mijn herinnering ook deels, want een vergelijkbare roundup is er dus niet echt. Misschien is het een idee om is een keer naar de structuur van dit soort artikelen te kijken. Kies een periode uit waarin je telefoons wil vergelijken (naast de normale reviews) en publiceer elke maand/week/2week een artikel over een aantal OSen (want het OS is uiteindelijk waar het bij de liefhebbers grotendeels om draait). Maw kijk of het mogelijk is om de verschillende OSsen 'eerlijk' te behandelen.
Maargoed, ik begrijp dat dat erg lastig is om alle toestellen bij elkaar te rapen (al zou er wat mij betreft ook gewoon uit gegaan kunnen worden van eerdere reviews). Het zou wat mij betreft al een hele verbetering zijn als er in ieder geval voor de andere OSsen ook vergelijkbare roundups zijn. Het is dan niet eens zo belangrijk of dat snel na elkaar wordt gepubliceerd. Zolang voor de gebruiker maar duidelijk is: "wij publiceren nu een artikel over WP7, maar wees gerust, we gaan hetzelfde doen voor Android, iOS, x andere OSsen". Gewichtige punt is de gelijke behandeling. Met de huidige verschillen in structuur lijkt het er al snel op dat 'all content is equal, but some content is more equal then other content'. Dat wil je als objectieve site lijkt mij voorkomen. Liefhebbers en vooral fanboys vinden het nu eenmaal niet fijn het gevoel te krijgen dat ze achtergesteld worden.
En natuurlijk kun je nooit iedereen cateren, maar je kunt er in ieder geval zo veel mogelijk naar streven.

Maargoed ik noem maar wat. Wat ik in ieder geval duidelijk wil maken is dat ik jullie nooit ergens van heb willen beschuldigen. Het staat er achteraf wellicht wat negatief, maar ik bedoelde het wel degelijk constructief.
Ik heb nooit willen beweren dat betaald worden iets slechts is. Jullie zijn uiteindelijk een bedrijf dat op zijn minst genoeg geld moet verdienen om uberhaubt te kunnen draaien. Ik zie zelf het probleem niet als jullie op wat voor manier dan ook aangemoedigd worden om een bepaald artikel te gaan schrijven.
Ik zie dat wel als een probleem. En zelfs zo'n groot probleem, dat de dag dat dat gebeurt, ik mijn ontslag indien. Ik sta niet alleen: elke redacteur denkt daar zo over. Je gaat dan een ethische grens over en ik kan dan onze onafhankelijkheid niet garanderen.
Het ontvangen van een reviewtoestel is per slot van rekening ook een vorm van sponsoring en/of aanmoediging en zelfs als jullie die allemaal terug zouden (moeten) sturen heb je als t.net nog advertenties nodig en moet je bedrijven (net) genoeg te vriend houden om die advertenties op de site te willen plaatsen.
Nee. We hebben de toestellen nodig voor onze reviews. Advertenties hebben we natuurlijk nodig, maar we doen niet iets om (potentiele) adverteerders te vriend te houden. Ik verwacht ook van de bedrijven genoeg professionaliteit om die zaken te scheiden. Maak je een slechte telefoon (in deze shootout: de Allegro), krijg je een lage beoordeling. Als ze hogere beoordelingen willen hebben, moeten ze maar betere telefoons maken.
Het is ook goed in de gaten te houden wie de touwtjes in handen heeft op T.net. You. Zonder lezers zou niemand bij ons willen adverteren en omgekeerd: hoe meer lezers, hoe liever bedrijven willen adverteren. Door onafhankelijke en interessante verhalen te schrijven willen we meer lezers trekken. Dat is ons idee van hoe wij als redactie bijdragen aan de inkomsten van T.net. Dat het een model is dat werkt, blijkt uit de groei van het aantal lezers en bijbehorende groei aan inkomsten bij T.net.
Het enige zure is dat het door dit artikel lijkt alsof het een soort algemene buyer's guide is. En alhoewel het wel een buyer's guide is, lijkt het hierdoor dat je maar beter een WP7 toestel kan kopen als je nu een goedkoop toestel wilt.
Absoluut niet. Uit de titel en inleiding blijkt al duidelijk dat het hier alleen om Windows Phone gaat. Dankzij de release van goedkopere modellen is er veel te vergelijken en door de eenheid is specs zijn ze prima vergelijkbaar. Een algemene Best Buy Guide voor smartphones is een idee waarmee we al langer spelen, maar als dat er van komt zal het gewoon zo heten: Best Buy Guide.
Het snel publiceren van zoveel shootouts is onmogelijk: een shootout als deze met vier toestellen kost me veel meer tijd dan een enkele review. Kun je je voorstellen wat er zou gebeuren als ik zestien toestellen of meer naast elkaar moet leggen? Dan is 24 uur op een dag echt te weinig. Want als we het doen, willen we het goed doen.
Het is dan niet eens zo belangrijk of dat snel na elkaar wordt gepubliceerd. Zolang voor de gebruiker maar duidelijk is: "wij publiceren nu een artikel over WP7, maar wees gerust, we gaan hetzelfde doen voor Android, iOS, x andere OSsen".
Zoals gezegd, vooral een roundup van vergelijkbare Androids wil ik heel graag maken. En dan liefst in een goedkopere prijsklasse, want die behandelen we vaak niet apart. iOS is zinloos (want 1 toestel per jaar), er zijn geen andere OS'en waar meer fabrikanten toestellen van publiceren. We groeien duidelijk toe naar een oligopolie van een paar platformen (en dat is uitermate jammer).
Liefhebbers en vooral fanboys vinden het nu eenmaal niet fijn het gevoel te krijgen dat ze achtergesteld worden.
En natuurlijk kun je nooit iedereen cateren, maar je kunt er in ieder geval zo veel mogelijk naar streven.
Ik denk dat we genoeg reviews en features publiceren van hardware op elk platform met veel fans. Van de iPhone 4S hadden we de enige Nederlandse hands-on en een paar weken later een uitgebreide review, van alle toptoestellen met Android (Galaxy Nexus, Note, Sensation XE, Optimus 3D, Motorola Razr) zijn allemaal reviews verschenen. Daarnaast kwamen er verhalen van veel andere toestellen en achtergronden over bijvoorbeeld dualcores. Qua BlackBerry hadden we een hands-on van de Bold 9900, als een van de weinige in NL, een review van Bold 9900 en Torch 9860, een shootout tussen Curve en HTC ChaCha... WebOS is nooit officieel in NL verschenen, desondanks hebben we een hands-on gehad van de Pre Plus en benchmarks gedraaid op de Pre3 (te vinden in veel reviews in de tabellen).

Kortom: we streven ernaar iedereen tevreden te stellen :)
Het staat er achteraf wellicht wat negatief, maar ik bedoelde het wel degelijk constructief.
Good to know :)
Is het misschien een idee om de top modellen van de 3 grootste Smartphone OS'en (Android, iOS, WP7) tegen elkaar af te zetten. Hardware en software matig, en daarnaast gebruikservaring (wat gevaarlijk subjectief kan zijn)?

SGS2 / iPhone 4s / Nokia Lumia 800

[Reactie gewijzigd door LessRam op 25 januari 2012 15:49]

De HTC Titan is misschien wel het WP7 topmodel (tot de Lumia 900)
is inderdaad niet slim van de fabrikanten om niet te bezorgen.
tweakers review doet voor mij veel zeggen over bepaalde producten.
en meer artikelen des te beter.
We hebben een shootout tussen midrange-Android-telefoons al eerder geprobeerd, maar het lukt simpelweg niet de benodigde toestellen op hetzelfde moment ter redactie te krijgen.
Hebben jullie overwogen om vrijwilligers op te roepen die hun toestel in bruikleen geven? Tweakers.net heeft zoveel bezoekers dat er vast wel een paar te vinden zijn die hun on-getweakte nieuwe toestel even op willen sturen. Desnoods zet je er een bescheiden bedankje tegenover in de vorm van een gratis abonnement o.i.d.
Kunnen jullie dan niet evengoed de review doen, en de toestellen die je niet te leen kreeg van de fabrikant ook die vermelding meegeven?

Dan is het voor ons duidelijk welke fabrikanten geen vertrouwen hebben in hun eigen producten...
Wat ik ook wel interessant zou vinden is het vergelijken van een mid segment WP, Android en BB.
Niet om jullie ergens van te beschuldigen, maar hoe zit het dan bijvoorbeeld met de uitgebreide testsessie en snelle review van de Lumia 800 t.t.v. de lancering? Veel advertentieruimte voor Nokia en ook editorial aandacht. Dat laatste is natuurlijk ook relevant (Nokia lanceert eerste toestel met WP is ook nieuwswaardig), maar bij mijn weten is Nokia de enige fabrikant met/voor wie jullie zo'n testdag organiseren. Dat zou de indruk kunnen wekken dat een deal is gemaakt: afnemen van bepaalde hoeveelheid advertentieruimte en verslag van testsessie. Ik wil het niet hebben over de zeer positieve toon over WP, want ik vertrouw wat dat betreft op jullie professionele onafhankelijkheid als journalisten.

Begrijp me dus niet verkeerd. Dit is geen beschuldiging. Ik weet gewoon niet hoe ik dat moet plaatsen en aangezien hier nu open en integer over wordt gediscussieerd stel ik gewoon de vraag. :)

Edit:
Overigens: ik heb onlangs ook eens gespeeld met een Lumia800 in een winkel en het systeem loopt wel erg soepel. Design is super: licht, voelt sterk, stijlvol en hoge kwaliteit afwerking. Dus positieve review kan ik zoals gezegd begrijpen.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 26 januari 2012 14:10]

Kijk maar in het archief, ladingen reviews van Android phones. :?
iOS? Met welke foon dan?

Er zijn genoeg reviews om te laten beslissen welk besturingsysteem je nu wilt, dit laat je beslissen welke WP7 foon je wilt als je je besturingssysteem gekozen hebt.
Leuk om dit onderzoek te lezen. Zit zelf te twijfelen tussen Omnia W en Lumia 710. Eén van de dingen die niet genoemd is, het Corning Gorilla Glass van de Lumia 710, voor mij een pre om deze mogelijk zonder hoesje in de broekzak te steken. Daar waar met de Omnia waarschijnlijk wat voorzichtiger omgesprongen dient te worden (hoesje en/of screenprotector). Nogmaals, goed onderzoek en leuk om te lezen.

Kom nu van Nokai 3310 Classic en die soft-feel achterkant van de 710 is hier ook op te vinden.

[Reactie gewijzigd door jkj op 25 januari 2012 08:23]

Volgens Corning heeft de Omnia W ook gewoon Gorilla Glass, hoor. :)
http://www.corninggorilla...ucts-with-gorilla/samsung
Vexxon heeft het hier ook over de omnia 7 en niet over de omnia w. Ik ben al meer dan een jaar een trotse bezitter van een omnia7 en ik weet 100% zeker dat het geen Gorilla Glass is.
Grappig dat Samsung Nederland er zelf dan niets over zegt.
Ik heb zelf een SGS2 met een gorilla glas en daarbij kwamen er helaas ook krasjes op dus moest ik toch een screen protector aanschaffen :(
Dus ik denk niet dat je keuze tussen de twee toestellen totaal afhankelijk moet zijn van de gorilla glass van de Nokia tenzij de Nokia jou in het geheel meer aanspreekt natuurlijk.
Ik heb een Xperia Neo, zonder Gorilla glass, maar geen krasjes, hoewel de achterkant er vol mee zit. Overigens zit er een af-fabriek screen-protector op bij mij.
Ik heb zelf een Omnia 7 en heb hem reeds een aantal laten vallen, maar geen merkbare krassen te zien.
Vooral de extra toevoegingen op het gebied van software zou mij juist over de streep trekken voor de 710 te gaan.
Beetje misinformatie, de omnia w heeft ook gorilla glass. Zie link gepost door M-en-M.
Wat niet genoemd is:
De Omnia W heeft een front-facing camera én een kompas ingebouwd. De Lumnia's (710 en 800) geen van beiden
Mede dankzij de design, super amoled scherm, camera en prijs zou ik eerst voor de Omnia W gaan en daarna voor de Radar. De Lumia 710 vind ik er echt niet mooi uitzien. Door de hardware knoppen en de hoeken van de telefoon.

[Reactie gewijzigd door Thenotorious op 25 januari 2012 08:13]

Mja, bij Acer is het toch weer het alom bekende probleem; basishardware is oké, maar bespaar vervolgens op alle additionele componenten en degelijkheid. Vervolgens mag je wel relatief hoge prijzen betalen.

Hun overige divisies (PC, Laptop, Tablet etc.-) hebben hier ook last van. In mijn ogen blijft Acer daarom nog steeds een slecht B-Merk ...

Maar goed, dat hele Windows Phone is niet aan mij besteed. Vind er niks aan.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 25 januari 2012 09:32]

Nou ja als je toch voor goedkoop kiest kan je ook best wat goedkoper uit met de hardware. Echt mooi vind ik geen een van de toestellen.

Wat me opvalt is hoe ongeïnspireerd de modellen ogen. Waarschijnlijk omdat er overal dezelfde interface op draait die niet door de fabrikanten mag worden aangepast. Waar WP7 een paar jaar terug nog een vernieuwende indruk maakte, komt het mij nu echt belegen en saai over met zijn hoekige tegeltjes (Dit is natuurlijk persoonlijk).

Het concept biedt natuurlijk ook maar weinig mogelijkheden voor een mooie design omdat het zo veel van de inhoud van de gebruiker aan de openbaarheid prijs geeft. Ik denk dat hier mensen nog wel eens de nadelen van zullen ondervinden, want speurende ogen kunnen van alles afleiden uit deze informatie wat niet altijd gewenst is. Met zo'n toestel moet je goed nadenken wat je allemaal wil tonen. En dan nog kan dit in bepaalde situaties slecht uitpakken. Ik vind dat daar door MS niet goed over nagedacht is.

Ik denk dat mensen die weinig eisen stellen en het niet uitmaakt wat ze in hun broekzak steken of wat anderen van hen vinden, zo'n WP7 toestelletje een betaalbaar alternatief is. Oke, ze zien er allemaal hetzelfde uit en het is "gebruikersvriendelijk" ala Microsoft, maar als je niet te veel eisen stelt is dat geen bezwaar.

Je loopt natuurlijk wel het risico dat goedkoop eindigt als duurkoop, want MS staat bekend als een monopolist die klanten te veel laat betalen voor zijn producten als hij zijn klanten eenmaal heeft weten te vangen. Dus wat voordelig in het begin kan lijken, kan op lange termijn wel eens onvoordelig uitpakken.

Als binnenkort MS met zijn $49 phones komt en die ook in de schappen van de Aldi en Wibra te vinden zijn, zal het imago van de poor man's phone definitief gevestigd worden. Wie geen Iphone, Blackberry of zelfs goedkope Android phone kan permiteren, voor die is er altijd nog de Windowsphone.

Door deze strategie om als prijsbreker door te breken, zal het imago van deze toch al niet erg aansprekende smartphone verder verlagen. Ik denk dat dit een van de redenen is dat MS met dit product gaat falen. Smartphones zijn namelijk bij uitstek imago producten zelfs nog meer als de auto. Het is jouw extensie naar de wereld, het vertelt anderen wie jij bent. Eigenzinnig, no nonsense als Blackberry, elegant, innovatief, stijlvol als Apple, bruisend, vernieuwend, sociaal als Android, of saai, achterlopend als Microsoft. Hoe wil je dat de wereld jou ziet? Mensen die een phone zien als een personal statement, zullen niet snel in gezelschap een WP7 toestel op tafel leggen.

In de huidige markt gaan designs niet zo lang mee. Het is te hopen dat MS voor de tablet met iets anders komt. Want dit interface concept is oubollig aan het worden en inmiddels ook mislukt gezien het lage marktaandeel en de dramatische verkopen van de Lumia. Maar misschien maakt het voor de doelgroep wel niets uit wat er op geplakt wordt.

Wie om wat voor reden dan ook toch een WP7-toestel wil, raad ik aan om even te wachten, door de tegenvallende verkopen mogen we zeker een tweede ronde prijsacties verwachten. Misschien weer zo'n tweede toestel gratis actie. De fabrikanten en telcoms moeten toch hun voorraden kwijt.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 25 januari 2012 15:15]

Als binnenkort MS met zijn $49 phones komt en die ook in de schappen van de Aldi en Wibra te vinden zijn, zal het imago van de poor man's phone definitief gevestigd worden. Wie geen Iphone, Blackberry of zelfs goedkope Android phone kan permiteren, voor die is er altijd nog de Windowsphone.
Deze vind ik het leukst :)Maar heb je het nu over poor man's Phone dan moet je het toch zoeken bij Android. Maar zoek je mid-range en top-range, kun je dat ook vinden bij Android. Prijs van een telefoon zegt dus geen bal over het OS. Gemak en functionaliteit des te meer.

zo nu mag je weer verder bashen
@Magalaan.

Grotendeels van jou argumenten zijn persoonlijk en dit heeft niks te maken wat de consument wil. 90% van de consument zijn kudde dieren en willen het liefst wat een ander ook heeft. Als ze zien dat een wp7 vele malen soepeler en sneller draait dan al die android toestellen waarmee je van alles aan moet tweaken om hem stabiel te maken, dan ga je vanzelf zien dat wp7 straks beter gaat verkopen

Sinds Nokia wp7 toestellen is de verkoop heel erg toegenomen. Ze hebben sinds kort al 50% van alle wp7 toestellen in handen (en dit in 2/3 maanden tijd).

Er wordt enorm veel reclame gemaakt wat bij LG,HTC en Samsung amper voorkwam. Straks met de release van de Lumia 900 wordt er alleen voor Amerika 100 miljoen gebruikt om de telefoon te promoten, als dat niet genoeg is weet ik het ook niet meer.

Om het verhaal kort te maken, voor 265 euro heb je een toestel van Nokia waar geen enkel ander platform aan kan tippen.Je kan daar voor in de plaats een Wildfire S kopen :X . Als je ziet wat voor hardware je erin krijgt is de lumia 710 (of voor iets meer de Samsung W) echt spotgoedkoop.
Sorry, maar de real life ervaringen die ik van kennissen hoor, zijn heel anders en meer in lijn met de tegenvallende verkopen.
Kijk dan iets verder dan je vrienden kring en lees dan je stukken terug die je posted. Sommige teksten raakt kant noch wal.

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 19:38]

Geweldige reacties van jou Magalaan...
Mag ik vragen welke telefoon je zelf gebruikt?

Ivm de kleuren van de lumia 800: Hier is een enorm grote vraag naar, niet alleen van de bevolkingsgroep zoals jij ze aanhaalt.
Mensen die het beu zijn om weer dezelfde koek te kopen, om die saaie zwarte toestellen niet meer te hoeven zijn, design zoals je ze vindt in 1 in een dozijn,...
Die mensen gaan juist voor die speciale kleuren en voor de design van de Lumia.
Inderdaad. Niet voor niks dat je tegenwoordig uit honderden iPhone hoesjes kan kiezen.
homosexuelen, transseksuelen en pre-tieners?

Herlees jij je eigen teksten wel eens?
@magalaan: Dit is toch echt wel het dieptepunt van je posts. Ga ff snel hier van tweakers.net weg (of het internet) en een opvoeding krijgen. Man o man. Ff een aanzienlijk deel van de bevolking op 1 hoop gooien en heterosexuele mensen met een lumia 800 ook nog eens op de hoop homo en transseksuelen gooien.
Dat beledigen van iemand met zijn of haar geaardheid is dus juist WEL wat je doet. Alsof alleen homoseksuelen van kleuren kunnen houden...

Daarnaast is de telefoon ook in het zwart te krijgen. Een kleur is dus optioneel.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 25 januari 2012 18:50]

Om hem nou daadwerkelijk te zeggen dat hij weg moet gaan van tweakers ben ik het zeer zeker niet met je eens. Magalaan kan inderdaad nogal heel erg diep en emotioneel gaan in het tonen van zijn mening maar daar integen is het wel iemand die altijd al zijn berichten goed en sterk onderbouwd. Ik denk dat je voor de grap eens zijn post history moet gaan bekijken en nagaan dat al zijn berichten zo sterk onderbouwd zijn en wel erg vaak een +3 spotlight bericht plaatst (anders is het 8 van de 10 keer een +2 bericht). Hij heeft een mening over windows, en heeft een mening over Apple. Net zoals ik een pro mening heb over Sony en RIM en een afkeur heb aan Apple producten. Net zoals jij een mening hebt. Met de juiste onderbouwingen uiteraard. ;)

On topic: Ik denk dat Windows 8 nog een paar drempels moet overwinnen willen ze populair worden en kunnen concurreren met Apple. Zeker nu Android juist steeds meer de mainstream product begint te worden en dat Apple sterker dan ooit in zijn voeten staat. Ik denk dat Windows Mango gaat doorbreken zodra Windows 8 als OS voor de desktops/laptos uitkomt en zal gaan aanslaan voor de consumenten. Dan zal de integratie tussen laptop/desktop (oftwel je centrale systeem) en mobiele telefoon een enorme verkooppunt gaan worden in verhouding van Android en IOS. Nu is dat nog niet aanwezig en zijn er gewoon geen sterke verkooppunten ten opzichte van de concurrentie. En mensen zijn anno 2012 veel meer merktrouwer en gevoeliger dan ze ooit geweest zijn... Ik wens Microsoft veel succes met het voeren van de marketingstrijd, want dat is waar ze moeten gaan vechten: Naamsbekendheid + branding focus in combinatie met een gigantische reclame budget: ze moeten de weg van Samsung Mobile op gaan...

[Reactie gewijzigd door Vinand op 25 januari 2012 23:46]

En die associaties die jij zegt dat ze opwekken, is dat ook weer alleen een "persoonlijke mening" of zijn dit feiten? In het eerste geval zegt dat vooral heel veel over wat voor iemand jij bent (en ik dank god op mijn knieen dat ik niet ben zoals jij), in het tweede geval ben ik benieuwd naar je objectieve, breed geaccepteerde bronnen.

[Reactie gewijzigd door tinzarian op 26 januari 2012 22:59]

Mijn toppunt van mannelijkheid zit wel in mijn broek maar is niet mijn telefoon. :)
Maar leuk om te horen dat je daar tekort komt en je er een telefoon voor gebruikt om te compenseren.
Ik zie aan je uitspraken dat je een erg "bijzondere" mening hebt. Ik heb persoonlijk het idee dat ik tegen een muur sta te praten en dat je liever gebruik maakt van een Android product.

Dat je zelf een hekel hebt aan Microsoft kan ik niks aan doen, maar bespaar ons de moeite en tik dit ergens anders. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om je naar beneden te motten (lees eens dit stukje terug, slaat echt als een tang op een varken en je kwets daar ook mensen mee als je dit misschien nog niet door had).
Wat de Lumia betreft, er zijn misschien wel segmenten in de markt die op de neon kleuren vallen. In bepaalde kringen van homosexuelen, transseksuelen zijn die erg populair. Ook pre-tieners houden van de felle kleuren zoals de Lumia ze heeft. Maar de grote kudde zie ik er niet mee lopen.
En wat ook tegenstrijdig is: als je een uitgesproken design maakt moet het exclusief zijn, maar MS dwingt alle fabrikanten hetzelfde design op waardoor het juist geen exclusiviteit heeft. De marketing klopt niet.
Microsoft heeft alleen hardware eisen, wat de fabrikant met het uiterlijk doet mogen ze helemaal zelf bedenken. Je vergeet dat je nu bij het lage segment van de wp7 kijkt |:(
Je denkt te feitelijk. Een telefoon is op de eerste plaats een personal statement en heel gevoelig voor branding, design, groepsaffiliatie. Je hebt in zoverre gelijk dat de kudde zoals jij het noemt echt niet het systeem gaat kopen dat 1,5% marktaandeel heeft en een gebrekkige appstore en een erg uitgesproken interface. Dat gaat de kudde zeker niet voor.
Ik denk zeker niet feitelijk. Ik sta lang genoeg in een computer winkel om te zien hoe een klant denkt over een product. De mensen die nu een Android toestel kopen hadden voorheen een iphone of een blackberry. Grotendeels van de consument maakt het echt niks uit wat ze hebben, zolang hij maar snel en stabiel is (iets waar wp7 nou heel erg in uitblinkt! ).

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 19:43]

"Mensen die een phone zien als een personal statement, zullen niet snel in gezelschap een WP7 toestel op tafel leggen. "

Lumia 800? Dat ding is een hoofdendraaier.
Precies!
Toen een collega van me haar Lumia 800 op tafel legde, zat iedereen er kwijlend naar te kijken.

Ik heb er toen een beetje mee gespeelt, en het ziet er allemaal ongelooflijk tof uit. Het is dat mijn Android net een half jaar oud is, maar als ik nu een smartphone zou kopen, dan zou de Lumia heel hoge ogen scoren!
maar dat zeg ik toch juist!
Lumia 800 is tot nu toe de BESTE WP7 telefoon die er is!
ik ben altijd een Apple fan geweest, zonder grap, maar toen WP7 uitkwam was ik gelijk verkocht!
geen iPhone meer voor mij :) (nou misschien nog een iTouch oid. :) )
Toch is het een beetje de vraag of het nu de telefoon is, WP7 of simpelweg "iets nieuws". Mensen die ik mijn N9 laat zien vinden het ook een fantastisch toestel. Zelf gebruik ik liever mijn Galaxy Nexus (puur vanwege de apps) maar die ziet er al weer wat gewoontjes uit naast de N9.
sociaal als Android, of saai, achterlopend als Microsoft.
Heb je uberhaubt ooit Windows Phone 7 of Android gebruikt. Als er 1 is die saai is en eigenlijk voortzet wat WM6.5 bracht dan is het Android. En als er 1 OS is die puur gericht is op het sociale is het wel WP7. Alles integreert met Facebook, LinkedIn, Windows Live, etc (natuurlijk geen Google+, maar wie zit daar op te wachten). Facebook is op WP7 niet een domme applicatie zoals bijvoorbeeld binnen iOS. Facebook is verweven door WP7. Net als andere social networks.
En daar zit ik dus totaal niet op de wachten. Bedankt voor de beknopte uitleg, voor mij dus geen WP7 al leek het nog zo interessant.
Wat een onzin reacties... waar scoort een smartphone? die scoort als je feeling hebt met wat je doet, het scherm en het OS is bepalend hoe solide het aanvoelt.

Ik heb een HTC Radar mogen testen en ik moet zeggen dat het OS bijzonder fijn werkt, het voelt intuïtief aan.
Ook de CPU kon het makkelijk bijhouden waardoor het bedienen van het toestel vloeiend verliep.

Het OS Mango is gewoon goed, en uit deze test blijkt dat Nokia en Samsung de betere kaarten in handen hebben. Ik vind het zeer positief dat er betaalbare toestellen uitgebracht zijn met dezelfde functionaliteiten als de high-end toestellen op het WP platform.

[Reactie gewijzigd door pancake82 op 25 januari 2012 16:34]

Tweakers zullen eerder Android of iOS verkiezen. Windows Phone is té beperkt (redelijk "untweakable" tot daar een custom firmware voor verschijnt-). Ik denk ook niet dat wij de doelgroep zijn van Microsoft.

Je kunt beter hordes mensen hebben die een cheap-ass (sorry vocabulaire) telefoontje met Windows Phone bij de Aldi halen dan de vertwijfelde Tweaker die niet kan kiezen tussen Android of iOS.

Blackberry OS is weer een ander verhaal; in mijn ogen past dit een beetje in het rijtje met Windows Phone. Het is in verschillende aspecten inferieur aan de huidige populaire mobiele OS-sen.
Er zijn allang custom Roms te vinden voor htc toestellen. Ze zijn nu druk bezig om deze uit te brengen voor alle Samsung toestellen :-) Bezoek eens de Windows phone afdeling van Xda en er gaat een wereld voor je open wat er al te tweaken is.

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 18:01]

De eerste iPhone versies waren ook erg beperkt. Er was geen Appstore, geen VPN ondersteuning, etc. Het duurde even voordat het was waar het nu is. Android hetzelfde verhaal. Versie 4 is de eerste versie waarvan ik het gevoel krijg dat het echt goed in elkaar zit. Microsoft zullen we ook even de tijd moeten geven.
ga niet over iets praten als je er niks vanaf weet!
jij hebt duidelijk niet je huiswerk gemaakt want de verkoop van de lumia 800 is zeer goed geweest juist!

je hebt gelijk over dat MS vaak duurkoop is!
maar die opmerking had je eigenlijk 50 jaar geleden moeten maken met een leuke uitleg er bij!
MS is eigenlijk nogsteeds duurkoop maar dat ligt tegenwoordig helemaal aan jezelf aangezien mensen weer heel erg verschillende wensen/ eisen hebben aan een PC!
vroeger deed zowat iedereen hetzelfde op een computer en toen kon je weer niet upgraden van OS omdat je hardware 't weer niet aankon oid.!
tegenwoordig hebben ze 't wel wat beter geregeld!
Wat heeft een user interface te maken met het hardware design van een telefoon ?

Over wat voor tegenvallende verkopen van de Lumia heb je het ?

Niet aansprekende telefoon ?Ik betwijfel het,ik heb er nl indirect al 10 gesleten aan kennissen.Daarvoor had ik per kennis welgeteld 5 minuten nodig.Gewoon ermee laten spelen en klaar was kees dus please,leg uit.

Lol@Blackberry innovatief,daarom staan ze nu aan rand van de afgrond,niet.

Je reageert op elke MS Mango gerelateerde post als een trol.Je presenteert je mening als feiten met de rhetoriek van een christen die Jezus en God verdedigt zonder met 1 feit aan te komen.
hoi, op jou reactie ben ik het niet mee eens:

Ik ben zelf overgestapt van een iPhone 4 naar de Nokia Lumia 800. Ik ben wel iemand die eisen steld aan de telefoon. Ik vind Windows Phone 7 een prachtig OS geworden welke erg snel is, met de apps als custom tile maker kun je de telefoon en het OS prima naar je smaak samenstellen. Het is natuurlijk puur persoonlijk zoals je al zei.

game overrr
Tja, op dit forum heeft MS een marktaandeel van 30%, in real life is het 1,5%.

Dus misschien is de WP7-phone the uber-tweakers phone, of wat veel waarschijnlijker is, de marketing jongens van MS doen hun best hun product in de media te pushen.

Een kennis van mij heeft een WP7 toestel gekocht en haar ervaringen zijn totaal anders dan de happy clappy, hossanna verhalen die MS-evangelisten ons opdienen. Ze vond het een lastige phone die heel veel tijd kost om mee te leren omgaan.

Persoonlijk vind ik het uiterlijk kwa design ronduit lelijk. De designelementen zijn uit proportie en daardoor overheersen bepaalde kleuren veel te veel. Op het moment dat de inhoud er door gaat schijnen klopt er van de kleurstelling helemaal niets meer van en wordt het erg rommelig. Zo iets is op je bureau een storend element door zijn overheersende kinderlijke kleurstelling. Nee niet iets waar een volwassen persoon mee rond wil lopen.

Kom je onder de skin vandaan zit je ineens weer in een ander design, want de tegel aanpak is niet vol te houden en alleen maar skindeep. Een rommeligheid die we bij meer MS-producten aantreffen door de vele design changes. Er wordt een nieuwe design saus over heen gelegd en oude wijn in nieuwe zakken wordt als vernieuwend gepresenteerd.

Ik heb zelf zo'n WP7-toestel zitten bekijken, maar het spreekt me totaal niet aan. Het is mooi volgens de definitie wat MS "mooi" vindt. Het enige wat we kunnen stellen is dat MS deze keer meer risico in de interface heeft genomen om te verbergen dat ze wederom het oude concept hanteert.

WM6-phones waren gewoon mini-windows computertjes. Nu hebben ze interface van Windows8 aangepast en zijn WP7-phones opnieuw mini-windows computertjes. Niets nieuws onder zon voor wie door een laag tegeltjes heen kan kijken.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 25 januari 2012 14:05]

Met je laatste punt ben ik het nog het minst eens, juist Windows 8 komt weer meer vanuit de ervaringen die opgedaan zijn op de mobiel en het metro-interface. Of dit wenselijk is is nog de vraag, maar ik vind het juist niet ala MS om op die manier te experimenteren. Zelf ben ik ook geen fan van tiles, maar het is 1000x beter dan wat men met WM 6 en eerder voor elkaar had, dus voor MS vind ik juist dat ze het heel goed aanpakken.

En daarbij kijken ze goed naar de concurrentie, zowel iOS als Android. Men probeert een beetje openheid te geven maar tegelijk houdt men zaken als de ervaring vrij strak. En dat uit zich in de weinige verschillen in de toestellen die je hier ziet, de gebruikerservaring komt nagenoeg overeen en dat vind ik alleen maar geweldig. Bij Android zou ik niet eens piekeren om minder dan het snelste wat er te krijgen is te kiezen, maar dan eerder vanwege de matige performance op grafisch UI gebied. Nu moeten fabrikanten bij WP dus gaan kiezen voor betere andere zaken om de prijs te rechtvaardigen en dat levert alleen maar betere extra ervaringen op lijkt me.
Laten we eerlijk zijn. Op dit moment heeft een WP7 phone gewoon veel te weinig te bieden. Wat ze claimt hebben de anderen ook en meer en beter. Alle toestellen hebben een prima gebruikers interface Android en Apple hebben veel meer tijd gehad om daar aan te schaven.

Daarbij is MS nooit erg getalenteerd geweest als het gaat om interfaces. Ze zijn eerder doof voor kritiek. Tevredenheidsonderzoeken voert MS in eigen beheer uit om negatieve resultaten te voorkomen, zo wordt er een cultuur gecreëerd die niet open staat voor de wensen van gebruikers. Daarvoor zijn ze ook een monopolist, monopolisten richten zich niet naar de wensen van de klant, maar doen wat ze het meest profijtelijk achten. Als gebruikers in opstand komen wordt er hier en daar wat aangepast en daar blijft het dan bij. Ze kopen immers toch wel, waar moeten ze anders heen? In dat klimaat ontstaan geen producten die die erg goed in de wensen van klanten voorzien.

Nee, nu MS de markt heeft verloren is er een noodsprong gedaan om te kijken of ze hem terug kunnen winnen. Zelfs Steve Balmer geeft toe, dat het een grote gok is. De verkopen laten zien dat MS misgegokt heeft. Het heeft de consument willen verbijsteren met een totaal afwijkende interface, maar de consument is er niet door gecharmeerd.

Dat had ik ze van te voren al kunnen voorspellen, want zelfs als zou MS de IOS interface hebben gepresenteerd, dan zou het nog mislukt zijn. Waarom? Omdat het niet authentiek is. Apple heeft in de loop van haar bestaan een imago opgebouwd als succesvolle vernieuwer en daarom pikken mensen haar vernieuwingen op.

MS heeft in de loop van de tijd ook een imago opgebouwd. Hoewel MS eigen marktonderzoeken zelfverheerlijkende resultaten melden, is dat imago helemaal niet zo geweldig. Gebruikers vinden hun producten eerder lastig. Dan komen ze ineens met een afwijkende interface en verwachten dat gebruikers daarop springen. Apple zou dat misschien gelukt zijn, MS zeker niet, het maakt de mensen alleen maar bang.

Waarom is de tablet zo een groot succes? Omdat het geen PC is met zijn moeilijke interface. De PC naar de phone en tablet brengen zoals MS wederom aan het doen is, is dan ook gedoemd te mislukken. Bij MS hebben ze nooit vanuit de consument leren denken, dat zit niet in de genen. Het blijft weer het zelfde, nieuwe interface als nieuw product verkopen en de evangelisten op pad sturen om het aan te prijzen als Gods wonder..

Sorry, maar de real life ervaringen die ik van kennissen hoor, zijn heel anders en meer in lijn met de tegenvallende verkopen.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 25 januari 2012 13:37]

Duidelijk dat je geen Microsoft fan ben maar tegenvallende verkopen is gewoon onwaar als recente verkopen meetelt


De eerste berichten over verkoopcijfers van Lumia 800 zijn positief, negeer de website (wmpoweruser) eff want de bronnen zijn wel goed.

http://wmpoweruser.com/an...a-lumias-shipped-in-2011/

Alleen één analist kwam met onder de miljoen waardoor de gemiddeld op 1.3 mislopen is. Er is duidelijk veel vraag naar de Lumia 800 waardoor retailers in grote maten Lumia 800 bestellen.

In Denemarken is de vraag bijvoorbeeld ook groot, bij de grootste provider zijn de verkopen vergelijkbaar met de Iphone 4s.

http://wmpoweruser.com/no...-on-some-danish-carriers/

Bij KPN
http://www.kpn.com/mobiel/alle-telefoons.cat

Staat de Lumia 800 op dit moment op de 2e plaats, voor kerst was het nog 1e mar tweede plaats is niet slecht.

[Reactie gewijzigd door Atilim87 op 25 januari 2012 14:05]

In de landen waarin de Lumia is uitgebracht, is de telefoon zeker een succes te noemen. Op het moment dat het gros van de door jou aangehaalde artikelen werd geschreven, waren dat er een stuk of 6, waaronder minilandjes als Nederland. Geen wonder dat je wereldwijd dan nog niet echt een impact hebt gemaakt.

Inmiddels is de Lumia 800 in nog wat landen uitgerold, komt de Lumia 900 bijna naar de US en is de Lumia 710 ook verkrijgbaar. Je kunt dus stellen dat het nu pas echt begint, en in mijn optiek kan je op zijn vroegst over een half jaar pas iets zinnigs zeggen over de populariteit van de serie wereldwijd.

Je hebt een punt over het imago van Microsoft (en in het bijzonder dat van Windows), en naar mijn mening had Microsoft dit nieuwe mobiele OS ook niet de naam 'Windows' moeten meegeven. Het horen van die naam heeft helaas voor veel consumenten een afschrikkend effect.

Des te mooier is het om te zien hoe positief men reageert als ze het systeem echt in levende lijve zien en uitproberen. In mijn omgeving (en dat zijn echt niet allemaal gadget-freaks) krijg ik louter positieve reacties zodra ik een korte demo geef van mijn Lumia 800. Een vriend van mij die zweert bij de iPhone vond WP7 er op het eerste gezicht niet mooi uit zien, maar nadat hij de Lumia had uitgeprobeerd gaf hij toe dat hij best wel jaloers was ;).

Het spijt me maar ik kan het dus maar moeilijk geloven dat al jouw kennissen het ongebruiksvriendelijk vonden. Niet mooi misschien, dat is een kwestie van smaak, maar niet gebruiksvriendelijk? Ik heb mijn neefje van vier jaar een paar weken geleden mijn lumia laten uitproberen. Gewoon om te testen hoe begrijpelijk het systeem is voor iemand die het nog nooit gezien heeft (en zelfs amper kan lezen). Wat bleek? Helemaal zelfstandig kon hij het scherm unlocken, de games vinden, de youtube-app opstarten en het contactplaatje van zijn vader opsporen nadat hij het voorbij had zien flitsen op het homescherm. Het systeem zit vol met uitnodigende hints die de gebruiker erop wijzen wat er allemaal verder nog te zien is door middel van een tap of een veeg.

Wat betreft Nokia: de Lumia is zeker wel iets bijzonders, want het is de eerste telefoon die de WP7-interface echt bekend heeft gemaakt voor de massa, waardoor Nokia altijd het voordeel zal houden dat het kan doen alsof WP7 'hun' systeem is. Veel mensen die een WP7-toestel zien, denken gelijk dat het een lumia is, dus dat heeft Nokia goed aangepakt. Dat is dan de softwarekant, maar wat hardware betreft behoeft het weinig uitleg dat de Lumia 800 (samen met de N9) ongeveer het meest revolutionaire mobiele telefoonontwerp heeft van 2011. En dan heb ik het niet over de kleuren waarin hij verkrijgbaar is, want hij is er voor de mensen die niet van kleur houden ook gewoon in het zwart. Het is de combinatie van materiaalgebruik (oerdegelijk kunststof en gebold glas), vormgeving (eindelijk iets anders de zoveelste platte plak met afgeronde hoeken) en afwerking (unibody, geen naden of zichtbare schroeven, aansluitingen zijn netjes weggewerkt) die dit toestel zo speciaal maken.

Ik weet niet waar jouw afkeer tegen Microsoft vandaan komt, maar ik heb het idee dat jij niets liever wilt dan dat WP7 hopeloos mislukt. Ik zou zeggen, geef het op zijn minst een kans, en trek nog geen al te grote conclusies voordat de WP7-trein echt op gang gekomen is. Dat duurt denk ik nog wel een aantal maanden, want dat Microsoft rijkelijk laat is met zijn nieuwe mobiele OS is wel duidelijk.
begrijp me niet verkeerd, maar het design vind ik niet echt revolutionair. mooi, dat wel maar het doet me toch ook wel erg sterk denken aan een apple product... dan heb ik het over de ipod nano, 5de generatie. zelfs de camera module lijkt er erg sterk op...

http://www.likecool.com/G...o%205G/iPod-nano-5G-2.jpg
gedaan en ik zie niks bijzonders.

Jij komt met speculatie en ik kom met cijfers van analisten en Telecom providers. De bron van mijn eerste link is Bloomberg, en Bloomberg is toch wel een goeie bron.

En cijfers zoals kerstverkopen in de VS is volkome irrelevant want de Lumia 800 kan je nog niet via een provider daar kopen (wat heel belangrijk is in de VS).

http://www.businessweek.c...-in-relief-for-stock.html

Sorry maar dat jij Microsoft en dus ook Nokia haat is duidelijk, zeker met worden zoals MS evangelisten. De aantal Microsoft Fanboys zijn beduidend minder dan Apple en Google/Android.

Er is meer bewijs dat Lumia 800 goed heeft verkocht dan slecht...Dat het niet goed in de VS heeft verkocht was wel te verwachten.
Hoeveel fanboys er ergens rondlopen is niet echt duidelijk te becijferen, maar ik zou eerder denken dat hier een paar luidruchtige Apple fanboys zitten met 100 bashers die ertegenin gaan, vandaar dat ik die artikelen zowiezo al mijd.
Ik word echt verschrikkelijk moe van je gebash en je gezeur op MS. Ik heb het OS zelf in de handen gehad en het werkt gewoon goed, ik snap niet waar al die haat vandaan komt.

Ik heb je laatste posts zelfs gedownmod. "Gekleurde lollies", "MS-evangelisten" , je moet jezelf eens horen praten man.

De verkopen vallen niet tegen. Microsoft is niet een pc naar de tablet/smartphone aan het brengen, JUIST NIET, dat is nou weer eerder iets dat ik Android zou toeschrijven met zijn 1000-en instellingen, opties, apps, roots, custom roms en what-not. Microsoft heeft juist geleerd van zijn Windows Mobile debacle en probeer vooral te voorkomen dat dat opnieuw zou plaatsvinden. Je hele betoog houdt geen steek met de werkelijkheid, verloren moeite imo.

[Reactie gewijzigd door Qurius op 25 januari 2012 15:59]

Magalaan; je posting zijn echt gewoon pure humor. Zo doorspekt van anti-WP7 dat je bijna gaat denken dat je bang bent dat je iPhone niet meer nr.1 is over een paar maand. Wees gerust je iPhone blijft voorlopig echt nog wel nr1.

Elk OS heeft zijn voordelen en aanhangers. En oh wonder, de iPhone hype is eventjes weg op Tweakers.
Nee ik hoop juist dat ze marktaandeel verwerven. Het zou toch leuk zijn als MS ook 10% verwerft. Dat geeft wat meer concurrentie en dat is goed. Maar ik zie het niet gebeuren omdat er vooral leuterverhalen worden opgehangen. Praatjes vullen geen gaatjes.

Ik zou tegen MS en Nokia willen zeggen, Kom jongens doe eens wat beter je best. Dit is too little too late.
Ik denk dat je met WP8 eind dit jaar wat meer kan verwachten qua unieke functionaliteiten. Ik heb er geen enkel twijfel over dat MS het voor elkaar krijgt om de Xbox 360, Windows 8 en Windows Phone 8 (nog) meer met elkaar te integreren. De eerste stappen zijn iig al gezet mbt. (xbox) live-profielen.

Overigens @ bovenstaande mensen (Qurius, Atilim87) die struikelen over de term "Microsoft Evangelisten" have fun: Microsoft.com: Meet Your Local Microsoft Evangelists. Er is zelf een complete divisie voor in het leven geroepen: Developer and Platform Evangelism Division.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 25 januari 2012 17:40]

[persoonlijke mening] Ik denk ook dat Magalaan (Registratiedatum: Donderdag 6 oktober 2011) net om de hoek komt kijken.
Naar mijn persoonlijke mening denk ik dat hij (of zij) uit het jaar 1997 komt en niet beter weet dan Apple dit en Apple dat.
[/persoonlijke mening]

Vooralsnog, en ook weer een persoonlijke mening, lag Windows CE en Windows Mobile al in den beginne lekker in de hand en was erg makkelijk te gebruiken.
Buiten dat, bestond er nog geen ipod, ipad, iphone, iplak er een naam aan.

De Nokia Communicator stond wat bellen en computeren betrof, aan de wieg van deze mobiele gekheid.

Dat de gigantische hoeveelheid mobiele technieken, OS'en, smaken en kleuren je nu om de oren slaan, en niet meer zijn weg te denken uit het dagelijks leven, is het ook een kwestie van smaak gebleven en wat jij persoonlijk allemaal met je telefoon wilt doen.

Beter, sneller, mooier is subjectief aan wat jij ermee wilt doen, en waar jij het voor nodig hebt en gebruikt.

één merk of type uitsluitend bashen of ophemelen siert niemand.
Eigen smaak en eigen waarde.
En het is nooit te laat om ergens in te stappen of mee op de markt te komen.
als het product uiteindelijk goed is dan komen er toch wel gebruikers op af, die wel open staan voor iets nieuws.

Ik ben nu van Nokia -> Windows Mobile -> Android gegaan. Wie weet probeer ik Apple ooit eens een keer, maar op dit moment trekt het me nog niet.
Ja, maar dat is nu wel raar wat je zegt. Het is overduidelijk dat ze goed naar de concurentie hebben gekeken. Tegelijk roepen ze overal heel hard dat iOS verouderd is en mensen blaten nu eenmaal graag na en dat begint hier en daar in de media door te klinken.

Smaak en ervaring verschilt per persoon maar die jubelverhalen over de Lumia series dan. Je zult met een felgekleurde soapbar opgezadeld worden. Is het nou niemand opgevallen dat die camera op een wel heel onhandige plek zit ?
Er schijnt ook nooit nagedacht te worden dat mensen die prijzige telefoons beschermen met hoezen en dat al die knoppen die er verplicht op moeten zitten misschien niet zo fijn zijn in een hoes om mee te werken.

Het zal best snel werken en fans hebben maar ik heb weinig gezien wat me laat denken Goh, ik ga eens overstappen.
Is het nou niemand opgevallen dat die camera op een wel heel onhandige plek zit ?
Kan je dit verder toelichten?

De camera in het midden is juist de beste plek imo, vrijwel onmogelijk om je hand ervoor te houden.
Het lijkt mij dan ook vreemd dat WP7 zo slecht verkoopt tov iphone. Ik heb zelf ook WP7 kunnen testen en de gebruikservaring (paradepaardje bij Apple) van WP7 is echt beter (bevestigd door postings hier.
Kwa eigenschappen ligt WP7 dichter bij iphone dan bij android (geen verwisselbare sd kaart, gesloten systeem, bij Lumia micro sim en vast accu). Android daarentegen biedt gewoon andere eigenschappen, met name vrijheid en keuzes (sd kaart, accu, game foon, text foon, etc.).
Uit mijn eigen ervaring weet ik waarom ik een iphone zoek. Niet dat ik iphones wil gebruiken maar ik zoek voor mijn partner. Apple heeft voor elkaar gekregen om mensen (vooral vrouwen) te brainwashen waardoor mensen onder zware sociale druk komen te staan om een iPhone te kopen om 'erbij' horen omdat alle vriendinnen ook een iPhone hebben. Ik kan nauwelijks voorstellen dat er zoveel mensen zijn op deze aardkloot met zo'n belachelijke reden als die van mij.
Ik ken zelfs iemand die van WM 6.5 overging naar WP7 en TOTAAL niet tevreden was!

Hij vondt het te minimalistisch en hij had vaak dingen die hij kon op WM6.5 die niet werkte of geimplementeerd was in WP7.

Uiterlijk en Smoothness zegt dus ook niet altijd alles... Men gebruikt een telefoon ook nog!!!
Nee magelaan, je geeft niet meer argumenten dan 'de aanhangers'. je posts zijn doorspekt van anti-MS emoties. Je speculeert er lustig op los, kijkt in het geheel niet naar de ontwikkelingshistorie en toekomstige integratie-plannen van het OS en je gaat bovendien volledig uit van je eigen gelijk: de interface staat jou niet aan, dus is het niet gebruiksvriendelijk.
De paar zeldzame argumenten die je wél onderbouwt zijn nietszeggende zoekresultaten. Ik zeg niet dat mensen die met tegen-argumenten op jouw posts komen wel gelijk hebben, maar wat jij doet is verre van objectief en verre van 'meer argumenten dan de aanhangers'.

En doe niet zo zielig met 'het past niet in de kraam dus wordt het naar beneden gemod'. Je wordt naar beneden gemod om bovenstaande redenen, net zoals pro-MS of pro-Android fanboys die inhoudelijk niets te melden hebben vaak weggemod worden.

Begrijp me niet verkeerd; jij hebt net als ieder ander recht op jouw mening. En als jij helemaal waus bent met Apple of Android producten, dan gunt iedereen je dat van harte. Maar ga niet ongefundeerd iets af zitten kraken waar je klaarblijkelijk geen of bar weinig verstand van hebt, daar heb je uiteindelijk alleen maar jezelf mee.
Probeer het wat objectiever te bekijken. Ik persoonlijk vind iOS verschrikkelijk; maar ik weet dat het over het algemeen als zeer gebruiksvriendelijk wordt beschouwd. Ik zal daarom ook nooit of te nimmer roepen dat iOS niet gebruiksvriendelijk is.

Denk daar eens over na en verdiep je wat verder in de ontwikkeling van WP7 en Windows 8. Niemand vraagt je om over te stappen, een beetje objectiviteit echter zou je sieren.
Ik geef ook een persoonlijke mening
Je geeft veel (lees: bash posts) maar een persoonlijke mening geef je niet want zo goed als alles wat je zegt is pure onzin en zet je neer alsof het feiten zijn.
Want ook al vinden mensen op dit forum WP7-phones zo geweldig, de consument deelt in overgrote meerderheid deze mening niet.
Is geen feit. Is pure onzin. Sterker nog, het tegenovergestelde is waar gezien de positieve ontvangst van WP7 wereldwijd. Vooraanstaande bloggers en analysten zijn zeer enthousiast over WP7 en gokken dat het in 2012 veel marktaandeel gaat winnen.
Toch geef ik meer argumenten dan de aanhangers
Bashen is geen beargumenteren, laat dat duidelijk zijn. Onzin verkondigen alszijnde "feiten" is gewoon bashen, niks meer, niks minder.
En bovendien vinden mijn argumenten ook nog eens bevestiging bij de real world verkopen
Wederom onzin. Kom eens met legitieme bronnen gast, je blaat alleen maar onzin. De verkopen van WP7 gaan juist de goeie kant op. En de Marketplace groeit elke dag meer en meer in hoog tempo.
Steve Balmer verbiedt zijn kinderen om met Apple producten thuis te komen
Als iemand bij Canon met een Nikon binnen komt wandelen, is men bijCanon ook niet blij, dus zo raar is dat niet. En als we het hebben over "kinderen" dan zijn er een heleboel vaderloze "kinderen" in de wereld sinds 5 oktober 2011...

Jij vind het raar dat je posts gedownmod worden? Pff, als je zo vol van jezelf bent kun je beter naar een andere tech site verhuizen. Mensen zoals jij kunnen we missen als kiespijn hier op Tweakers.net

[Reactie gewijzigd door LCP op 26 januari 2012 10:27]

Ik wilde het zelfde zeggen over Nikon en Canon, ik werkte bij MSI, er komt nu nog geen Asus of Giga-Byte bord mijn huis in.
Neemt niet weg dat ik wel kan aangeven dat ik Asus mooie spullen vind maken.

Edit: zooi weggehaald, ik viel eigenlijk in herhaling met wat hier boeven staat.

Wat ik wel wil toevoegen is dat ik een hekel heb aan de domme consument van tegenwoordig, en wat je kiest maakt me minder uit, vroeger wilde ik mensen nog overtuigen. Als mensen hun huiswerk doen, komen ze vaak vanzelf met het juiste product thuis, Aplle, MS of Google... dat is een ander verhaal.

[Reactie gewijzigd door Raptorial op 27 januari 2012 16:46]

En bovendien vinden mijn argumenten ook nog eens bevestiging bij de real world verkopen.
Dat een product beter is of zelfs het beste zou zijn, heeft niets met het aantal verkochten eenheden te maken. Daar is het geen feit van.

Feit dat ze zo goed verkopen komt omdat het argument zou moeten zijn; omdat iedereen er eentje wil, omdat Jantje of Keesje er ook eentje heeft. En je als jeugdige gebruiker niet met een HTC of een Nokia of een Siemens gezien wilt worden.
De jeugd wil 'erbij' horen, en als de jeugd besloten heeft dat een iPhone cool en vet gaaf is, dan is dat een hype en verkoopt het ook.

Marketing en hypes dragen er meer bij dan besproken kwaliteiten en prijzen van een product.

Duur-koop is niet altijd een goede koop.
Toch raar dat sommige mensen deze zaken zo persoonlijk nemen. Je commentaar over balmer slaat werkelijk op niet veel hoor en toont dat er meer bij je meespeelt dan puur de feiten.
@Magalaan: Zoals elk bedrijf doet overigens.
Wat betreft het verplicht maken van Microsoft producten binnen Microsoft: Denk je dat de Microsoft business unit hun software test op Windows ofzo? Die lui hebben meer Macintosh spullen dan jij ooit zal hebben :P
(En dat moet ook wel als grootste Mac dev bedrijf buiten de VS)
@Magalaan

Weeral geen enkel argument, sorry maar je mening word wel heel sterk gekleurd door je gevoelens over MS.

En dat vind ik heel raar MS is immers een bedrijf een onpersoonlijk iets.
ik heb 2 weken geleden de acer liquid metal in de phonehouse (in Belgie) gekocht

voor 130 euro hiervoor heb ik 512mb ram, een 800 mhz snapdragon (cortex a8), een adreno 205 gpu, een 3,6" 800*480 scherm dat ook nog eens goed zichtbaar is in direct zonlicht (zelf getest), een naar mijn mening prachtig design met veel metaal en ook nog eens goed in de hand ligt. Bovendien zat in het doosje nog een (fake) leren hoesje terwijl dit niet eens geadverteerd was.

Dus relatief hoge prijzen en slechte componenten? Waar heb je het over, bij samsung heb je voor 130 euro een galaxy y met 600mhz processor van een oudere generatie en een QVGA schermpje van 2,7" !!!
Persoonlijk vind ik de verschillen minimaal (aanwezig, maar niet overtuigend voor een aankoop), en is ontwerp/uiterlijk toch wel de hoofdreden er 1 te kopen.
Het WP7 OS is subliem, nog groeiend qua apps. Blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, maar het is rete stabiel, snel en overzichtelijk. Visueel weinig aan te veranderen zoals bij Android, maar dat is mijn inziens juist de kracht van WP7.

Na een maand een HTC7Pro gebruik te hebben, ook WP7 (1stGen) maar dan met een echt qwerty toetsenbord, overgestapt op een Lumia 800. Beide toestellen zijn meer dan goed. Maar vooral het design van de Lumia 800 deed me overstappen (en de HTC aan mij vriendin te geven die juist graag een toetsenbord heeft).

Dat design bij Nokia snap ik niet helemaal. Hebben ze zo'n mooie Lumia 800 en dan maken ze een goedkoper broertje, die eigenlijk 95% hetzelfde is, maar omdat ie goedkoper moet zijn geven ze hem zo'n "lelijk en goedkoop" uiterlijk.....
Er zijn mensen die houden van een simpel en to the point ontwerp. Daar is de 710 ook voor bedoeld.

Verder de techniek en design achter de 800 zal stuk meer geld kosten dan een 710. De 800 heeft ook een betere camera, betere scherm, meer geheugen. Dat rechtvaardigd wel het extra geld.
710:
Goedkoper uiterlijk
LCD scherm
Kleinere accu
Fysieke indrukknoppen i.t.t. touchknoppen op de 800
Minder geheugen
Slechtere camera

[Reactie gewijzigd door willem_liu op 25 januari 2012 11:00]

Je moet de 710 in het echt zijn, en vastnemen. Geeft meteen een andere indruk dan deze foto's.
Ook geeft een 710 in twee verschillende kleuren (bv witte front, zwarte batterij cover) een heel andere indruk van het toestel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True