Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 185, views: 211.048 •

Conclusie

De keuzes die Microsoft voor Windows Phone heeft gemaakt, werken door in de verhoudingen tussen dure en goedkope toestellen met dit besturingssysteem. De goedkopere modellen bieden ongeveer dezelfde grafische mogelijkheden, dezelfde snelheid en dezelfde prestaties als de duurdere modellen. Er zijn natuurlijk wel verschillen: de vier door ons besproken telefoons zien er minder luxe uit, hebben iets kleinere of wat minder goede schermen, en minder goede camera's.

Wie zijn telefoon graag als navigatiehulpje gebruikt, kan dankzij Nokia Rijden het beste voor de Lumia 710 kiezen. In alle andere gevallen is de Samsung Omnia W, met zijn goede scherm en dito camera, een betere keuze. De Radar blijft wat achter bij deze twee toestellen. Het ontwerp is mooi maar risicoloos, de camera werkt prima en extraatjes als de HTC Hub zijn welkom. De Acer Allegro, ten slotte, is een faliekante mislukking. Dat toestel kan simpelweg niet tegen de concurrentie op.

Wat vooral opvalt, is dat je voor een paar honderd euro minder een prima toestel kan krijgen. Ten opzichte van de HTC Titan lever je in op de grootte van het scherm en de snelheid van het toestel, terwijl de vier in vergelijking met de Lumia 800 van Nokia vooral een stuk minder spectaculair zijn ontworpen. Toch zijn er vooral veel overeenkomsten - en door de lagere prijzen zijn de midrange Windows Phones dus behoorlijk aantrekkelijke toestellen.

 Nokia Lumia 710 ZwartSamsung Omnia W i8350 ZwartHTC Radar GrijsAcer Allegro M310 Wit
  Nokia Lumia 710 Zwart Samsung Omnia W i8350 Zwart HTC Radar Grijs Acer Allegro M310 Wit
Algemene beoordeling Score: 4Score: 4Score: 3Score: 2
Prijs Score: 5Score: 5Score: 4Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4Score: 4Score: 5Score: 4
Featureset Score: 4Score: 4Score: 3Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 2Score: 4Score: 3Score: 1
Design Score: 3Score: 4Score: 4Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4Score: 4Score: 5Score: 3
Bereik Score: 3Score: 3Score: 3Score: 3
Accuduur Score: 4Score: 4Score: 4Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5Score: 5Score: 5Score: 4
 Tweakers zegt: goed!Tweakers zegt: goed!Tweakers zegt: voldoendeTweakers zegt: slecht

Lees ook de gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over de HTC Radar


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (185)

Reactiefilter:-11850173+1102+217+33
Mede dankzij de design, super amoled scherm, camera en prijs zou ik eerst voor de Omnia W gaan en daarna voor de Radar. De Lumia 710 vind ik er echt niet mooi uitzien. Door de hardware knoppen en de hoeken van de telefoon.

[Reactie gewijzigd door Thenotorious op 25 januari 2012 08:13]

Mja, bij Acer is het toch weer het alom bekende probleem; basishardware is oké, maar bespaar vervolgens op alle additionele componenten en degelijkheid. Vervolgens mag je wel relatief hoge prijzen betalen.

Hun overige divisies (PC, Laptop, Tablet etc.-) hebben hier ook last van. In mijn ogen blijft Acer daarom nog steeds een slecht B-Merk ...

Maar goed, dat hele Windows Phone is niet aan mij besteed. Vind er niks aan.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 25 januari 2012 09:32]

Nou ja als je toch voor goedkoop kiest kan je ook best wat goedkoper uit met de hardware. Echt mooi vind ik geen een van de toestellen.

Wat me opvalt is hoe ongeïnspireerd de modellen ogen. Waarschijnlijk omdat er overal dezelfde interface op draait die niet door de fabrikanten mag worden aangepast. Waar WP7 een paar jaar terug nog een vernieuwende indruk maakte, komt het mij nu echt belegen en saai over met zijn hoekige tegeltjes (Dit is natuurlijk persoonlijk).

Het concept biedt natuurlijk ook maar weinig mogelijkheden voor een mooie design omdat het zo veel van de inhoud van de gebruiker aan de openbaarheid prijs geeft. Ik denk dat hier mensen nog wel eens de nadelen van zullen ondervinden, want speurende ogen kunnen van alles afleiden uit deze informatie wat niet altijd gewenst is. Met zo'n toestel moet je goed nadenken wat je allemaal wil tonen. En dan nog kan dit in bepaalde situaties slecht uitpakken. Ik vind dat daar door MS niet goed over nagedacht is.

Ik denk dat mensen die weinig eisen stellen en het niet uitmaakt wat ze in hun broekzak steken of wat anderen van hen vinden, zo'n WP7 toestelletje een betaalbaar alternatief is. Oke, ze zien er allemaal hetzelfde uit en het is "gebruikersvriendelijk" ala Microsoft, maar als je niet te veel eisen stelt is dat geen bezwaar.

Je loopt natuurlijk wel het risico dat goedkoop eindigt als duurkoop, want MS staat bekend als een monopolist die klanten te veel laat betalen voor zijn producten als hij zijn klanten eenmaal heeft weten te vangen. Dus wat voordelig in het begin kan lijken, kan op lange termijn wel eens onvoordelig uitpakken.

Als binnenkort MS met zijn $49 phones komt en die ook in de schappen van de Aldi en Wibra te vinden zijn, zal het imago van de poor man's phone definitief gevestigd worden. Wie geen Iphone, Blackberry of zelfs goedkope Android phone kan permiteren, voor die is er altijd nog de Windowsphone.

Door deze strategie om als prijsbreker door te breken, zal het imago van deze toch al niet erg aansprekende smartphone verder verlagen. Ik denk dat dit een van de redenen is dat MS met dit product gaat falen. Smartphones zijn namelijk bij uitstek imago producten zelfs nog meer als de auto. Het is jouw extensie naar de wereld, het vertelt anderen wie jij bent. Eigenzinnig, no nonsense als Blackberry, elegant, innovatief, stijlvol als Apple, bruisend, vernieuwend, sociaal als Android, of saai, achterlopend als Microsoft. Hoe wil je dat de wereld jou ziet? Mensen die een phone zien als een personal statement, zullen niet snel in gezelschap een WP7 toestel op tafel leggen.

In de huidige markt gaan designs niet zo lang mee. Het is te hopen dat MS voor de tablet met iets anders komt. Want dit interface concept is oubollig aan het worden en inmiddels ook mislukt gezien het lage marktaandeel en de dramatische verkopen van de Lumia. Maar misschien maakt het voor de doelgroep wel niets uit wat er op geplakt wordt.

Wie om wat voor reden dan ook toch een WP7-toestel wil, raad ik aan om even te wachten, door de tegenvallende verkopen mogen we zeker een tweede ronde prijsacties verwachten. Misschien weer zo'n tweede toestel gratis actie. De fabrikanten en telcoms moeten toch hun voorraden kwijt.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 25 januari 2012 15:15]

hoi, op jou reactie ben ik het niet mee eens:

Ik ben zelf overgestapt van een iPhone 4 naar de Nokia Lumia 800. Ik ben wel iemand die eisen steld aan de telefoon. Ik vind Windows Phone 7 een prachtig OS geworden welke erg snel is, met de apps als custom tile maker kun je de telefoon en het OS prima naar je smaak samenstellen. Het is natuurlijk puur persoonlijk zoals je al zei.

game overrr
Tja, op dit forum heeft MS een marktaandeel van 30%, in real life is het 1,5%.

Dus misschien is de WP7-phone the uber-tweakers phone, of wat veel waarschijnlijker is, de marketing jongens van MS doen hun best hun product in de media te pushen.

Een kennis van mij heeft een WP7 toestel gekocht en haar ervaringen zijn totaal anders dan de happy clappy, hossanna verhalen die MS-evangelisten ons opdienen. Ze vond het een lastige phone die heel veel tijd kost om mee te leren omgaan.

Persoonlijk vind ik het uiterlijk kwa design ronduit lelijk. De designelementen zijn uit proportie en daardoor overheersen bepaalde kleuren veel te veel. Op het moment dat de inhoud er door gaat schijnen klopt er van de kleurstelling helemaal niets meer van en wordt het erg rommelig. Zo iets is op je bureau een storend element door zijn overheersende kinderlijke kleurstelling. Nee niet iets waar een volwassen persoon mee rond wil lopen.

Kom je onder de skin vandaan zit je ineens weer in een ander design, want de tegel aanpak is niet vol te houden en alleen maar skindeep. Een rommeligheid die we bij meer MS-producten aantreffen door de vele design changes. Er wordt een nieuwe design saus over heen gelegd en oude wijn in nieuwe zakken wordt als vernieuwend gepresenteerd.

Ik heb zelf zo'n WP7-toestel zitten bekijken, maar het spreekt me totaal niet aan. Het is mooi volgens de definitie wat MS "mooi" vindt. Het enige wat we kunnen stellen is dat MS deze keer meer risico in de interface heeft genomen om te verbergen dat ze wederom het oude concept hanteert.

WM6-phones waren gewoon mini-windows computertjes. Nu hebben ze interface van Windows8 aangepast en zijn WP7-phones opnieuw mini-windows computertjes. Niets nieuws onder zon voor wie door een laag tegeltjes heen kan kijken.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 25 januari 2012 14:05]

Met je laatste punt ben ik het nog het minst eens, juist Windows 8 komt weer meer vanuit de ervaringen die opgedaan zijn op de mobiel en het metro-interface. Of dit wenselijk is is nog de vraag, maar ik vind het juist niet ala MS om op die manier te experimenteren. Zelf ben ik ook geen fan van tiles, maar het is 1000x beter dan wat men met WM 6 en eerder voor elkaar had, dus voor MS vind ik juist dat ze het heel goed aanpakken.

En daarbij kijken ze goed naar de concurrentie, zowel iOS als Android. Men probeert een beetje openheid te geven maar tegelijk houdt men zaken als de ervaring vrij strak. En dat uit zich in de weinige verschillen in de toestellen die je hier ziet, de gebruikerservaring komt nagenoeg overeen en dat vind ik alleen maar geweldig. Bij Android zou ik niet eens piekeren om minder dan het snelste wat er te krijgen is te kiezen, maar dan eerder vanwege de matige performance op grafisch UI gebied. Nu moeten fabrikanten bij WP dus gaan kiezen voor betere andere zaken om de prijs te rechtvaardigen en dat levert alleen maar betere extra ervaringen op lijkt me.
Ja, maar dat is nu wel raar wat je zegt. Het is overduidelijk dat ze goed naar de concurentie hebben gekeken. Tegelijk roepen ze overal heel hard dat iOS verouderd is en mensen blaten nu eenmaal graag na en dat begint hier en daar in de media door te klinken.

Smaak en ervaring verschilt per persoon maar die jubelverhalen over de Lumia series dan. Je zult met een felgekleurde soapbar opgezadeld worden. Is het nou niemand opgevallen dat die camera op een wel heel onhandige plek zit ?
Er schijnt ook nooit nagedacht te worden dat mensen die prijzige telefoons beschermen met hoezen en dat al die knoppen die er verplicht op moeten zitten misschien niet zo fijn zijn in een hoes om mee te werken.

Het zal best snel werken en fans hebben maar ik heb weinig gezien wat me laat denken Goh, ik ga eens overstappen.
Is het nou niemand opgevallen dat die camera op een wel heel onhandige plek zit ?
Kan je dit verder toelichten?

De camera in het midden is juist de beste plek imo, vrijwel onmogelijk om je hand ervoor te houden.
Laten we eerlijk zijn. Op dit moment heeft een WP7 phone gewoon veel te weinig te bieden. Wat ze claimt hebben de anderen ook en meer en beter. Alle toestellen hebben een prima gebruikers interface Android en Apple hebben veel meer tijd gehad om daar aan te schaven.

Daarbij is MS nooit erg getalenteerd geweest als het gaat om interfaces. Ze zijn eerder doof voor kritiek. Tevredenheidsonderzoeken voert MS in eigen beheer uit om negatieve resultaten te voorkomen, zo wordt er een cultuur gecreëerd die niet open staat voor de wensen van gebruikers. Daarvoor zijn ze ook een monopolist, monopolisten richten zich niet naar de wensen van de klant, maar doen wat ze het meest profijtelijk achten. Als gebruikers in opstand komen wordt er hier en daar wat aangepast en daar blijft het dan bij. Ze kopen immers toch wel, waar moeten ze anders heen? In dat klimaat ontstaan geen producten die die erg goed in de wensen van klanten voorzien.

Nee, nu MS de markt heeft verloren is er een noodsprong gedaan om te kijken of ze hem terug kunnen winnen. Zelfs Steve Balmer geeft toe, dat het een grote gok is. De verkopen laten zien dat MS misgegokt heeft. Het heeft de consument willen verbijsteren met een totaal afwijkende interface, maar de consument is er niet door gecharmeerd.

Dat had ik ze van te voren al kunnen voorspellen, want zelfs als zou MS de IOS interface hebben gepresenteerd, dan zou het nog mislukt zijn. Waarom? Omdat het niet authentiek is. Apple heeft in de loop van haar bestaan een imago opgebouwd als succesvolle vernieuwer en daarom pikken mensen haar vernieuwingen op.

MS heeft in de loop van de tijd ook een imago opgebouwd. Hoewel MS eigen marktonderzoeken zelfverheerlijkende resultaten melden, is dat imago helemaal niet zo geweldig. Gebruikers vinden hun producten eerder lastig. Dan komen ze ineens met een afwijkende interface en verwachten dat gebruikers daarop springen. Apple zou dat misschien gelukt zijn, MS zeker niet, het maakt de mensen alleen maar bang.

Waarom is de tablet zo een groot succes? Omdat het geen PC is met zijn moeilijke interface. De PC naar de phone en tablet brengen zoals MS wederom aan het doen is, is dan ook gedoemd te mislukken. Bij MS hebben ze nooit vanuit de consument leren denken, dat zit niet in de genen. Het blijft weer het zelfde, nieuwe interface als nieuw product verkopen en de evangelisten op pad sturen om het aan te prijzen als Gods wonder..

Sorry, maar de real life ervaringen die ik van kennissen hoor, zijn heel anders en meer in lijn met de tegenvallende verkopen.

[Reactie gewijzigd door Magalaan op 25 januari 2012 13:37]

Duidelijk dat je geen Microsoft fan ben maar tegenvallende verkopen is gewoon onwaar als recente verkopen meetelt


De eerste berichten over verkoopcijfers van Lumia 800 zijn positief, negeer de website (wmpoweruser) eff want de bronnen zijn wel goed.

http://wmpoweruser.com/an...a-lumias-shipped-in-2011/

Alleen één analist kwam met onder de miljoen waardoor de gemiddeld op 1.3 mislopen is. Er is duidelijk veel vraag naar de Lumia 800 waardoor retailers in grote maten Lumia 800 bestellen.

In Denemarken is de vraag bijvoorbeeld ook groot, bij de grootste provider zijn de verkopen vergelijkbaar met de Iphone 4s.

http://wmpoweruser.com/no...-on-some-danish-carriers/

Bij KPN
http://www.kpn.com/mobiel/alle-telefoons.cat

Staat de Lumia 800 op dit moment op de 2e plaats, voor kerst was het nog 1e mar tweede plaats is niet slecht.

[Reactie gewijzigd door Atilim87 op 25 januari 2012 14:05]

gedaan en ik zie niks bijzonders.

Jij komt met speculatie en ik kom met cijfers van analisten en Telecom providers. De bron van mijn eerste link is Bloomberg, en Bloomberg is toch wel een goeie bron.

En cijfers zoals kerstverkopen in de VS is volkome irrelevant want de Lumia 800 kan je nog niet via een provider daar kopen (wat heel belangrijk is in de VS).

http://www.businessweek.c...-in-relief-for-stock.html

Sorry maar dat jij Microsoft en dus ook Nokia haat is duidelijk, zeker met worden zoals MS evangelisten. De aantal Microsoft Fanboys zijn beduidend minder dan Apple en Google/Android.

Er is meer bewijs dat Lumia 800 goed heeft verkocht dan slecht...Dat het niet goed in de VS heeft verkocht was wel te verwachten.
Hoeveel fanboys er ergens rondlopen is niet echt duidelijk te becijferen, maar ik zou eerder denken dat hier een paar luidruchtige Apple fanboys zitten met 100 bashers die ertegenin gaan, vandaar dat ik die artikelen zowiezo al mijd.
Ik word echt verschrikkelijk moe van je gebash en je gezeur op MS. Ik heb het OS zelf in de handen gehad en het werkt gewoon goed, ik snap niet waar al die haat vandaan komt.

Ik heb je laatste posts zelfs gedownmod. "Gekleurde lollies", "MS-evangelisten" , je moet jezelf eens horen praten man.

De verkopen vallen niet tegen. Microsoft is niet een pc naar de tablet/smartphone aan het brengen, JUIST NIET, dat is nou weer eerder iets dat ik Android zou toeschrijven met zijn 1000-en instellingen, opties, apps, roots, custom roms en what-not. Microsoft heeft juist geleerd van zijn Windows Mobile debacle en probeer vooral te voorkomen dat dat opnieuw zou plaatsvinden. Je hele betoog houdt geen steek met de werkelijkheid, verloren moeite imo.

[Reactie gewijzigd door Qurius op 25 januari 2012 15:59]

In de landen waarin de Lumia is uitgebracht, is de telefoon zeker een succes te noemen. Op het moment dat het gros van de door jou aangehaalde artikelen werd geschreven, waren dat er een stuk of 6, waaronder minilandjes als Nederland. Geen wonder dat je wereldwijd dan nog niet echt een impact hebt gemaakt.

Inmiddels is de Lumia 800 in nog wat landen uitgerold, komt de Lumia 900 bijna naar de US en is de Lumia 710 ook verkrijgbaar. Je kunt dus stellen dat het nu pas echt begint, en in mijn optiek kan je op zijn vroegst over een half jaar pas iets zinnigs zeggen over de populariteit van de serie wereldwijd.

Je hebt een punt over het imago van Microsoft (en in het bijzonder dat van Windows), en naar mijn mening had Microsoft dit nieuwe mobiele OS ook niet de naam 'Windows' moeten meegeven. Het horen van die naam heeft helaas voor veel consumenten een afschrikkend effect.

Des te mooier is het om te zien hoe positief men reageert als ze het systeem echt in levende lijve zien en uitproberen. In mijn omgeving (en dat zijn echt niet allemaal gadget-freaks) krijg ik louter positieve reacties zodra ik een korte demo geef van mijn Lumia 800. Een vriend van mij die zweert bij de iPhone vond WP7 er op het eerste gezicht niet mooi uit zien, maar nadat hij de Lumia had uitgeprobeerd gaf hij toe dat hij best wel jaloers was ;).

Het spijt me maar ik kan het dus maar moeilijk geloven dat al jouw kennissen het ongebruiksvriendelijk vonden. Niet mooi misschien, dat is een kwestie van smaak, maar niet gebruiksvriendelijk? Ik heb mijn neefje van vier jaar een paar weken geleden mijn lumia laten uitproberen. Gewoon om te testen hoe begrijpelijk het systeem is voor iemand die het nog nooit gezien heeft (en zelfs amper kan lezen). Wat bleek? Helemaal zelfstandig kon hij het scherm unlocken, de games vinden, de youtube-app opstarten en het contactplaatje van zijn vader opsporen nadat hij het voorbij had zien flitsen op het homescherm. Het systeem zit vol met uitnodigende hints die de gebruiker erop wijzen wat er allemaal verder nog te zien is door middel van een tap of een veeg.

Wat betreft Nokia: de Lumia is zeker wel iets bijzonders, want het is de eerste telefoon die de WP7-interface echt bekend heeft gemaakt voor de massa, waardoor Nokia altijd het voordeel zal houden dat het kan doen alsof WP7 'hun' systeem is. Veel mensen die een WP7-toestel zien, denken gelijk dat het een lumia is, dus dat heeft Nokia goed aangepakt. Dat is dan de softwarekant, maar wat hardware betreft behoeft het weinig uitleg dat de Lumia 800 (samen met de N9) ongeveer het meest revolutionaire mobiele telefoonontwerp heeft van 2011. En dan heb ik het niet over de kleuren waarin hij verkrijgbaar is, want hij is er voor de mensen die niet van kleur houden ook gewoon in het zwart. Het is de combinatie van materiaalgebruik (oerdegelijk kunststof en gebold glas), vormgeving (eindelijk iets anders de zoveelste platte plak met afgeronde hoeken) en afwerking (unibody, geen naden of zichtbare schroeven, aansluitingen zijn netjes weggewerkt) die dit toestel zo speciaal maken.

Ik weet niet waar jouw afkeer tegen Microsoft vandaan komt, maar ik heb het idee dat jij niets liever wilt dan dat WP7 hopeloos mislukt. Ik zou zeggen, geef het op zijn minst een kans, en trek nog geen al te grote conclusies voordat de WP7-trein echt op gang gekomen is. Dat duurt denk ik nog wel een aantal maanden, want dat Microsoft rijkelijk laat is met zijn nieuwe mobiele OS is wel duidelijk.
begrijp me niet verkeerd, maar het design vind ik niet echt revolutionair. mooi, dat wel maar het doet me toch ook wel erg sterk denken aan een apple product... dan heb ik het over de ipod nano, 5de generatie. zelfs de camera module lijkt er erg sterk op...

http://www.likecool.com/G...o%205G/iPod-nano-5G-2.jpg
Magalaan; je posting zijn echt gewoon pure humor. Zo doorspekt van anti-WP7 dat je bijna gaat denken dat je bang bent dat je iPhone niet meer nr.1 is over een paar maand. Wees gerust je iPhone blijft voorlopig echt nog wel nr1.

Elk OS heeft zijn voordelen en aanhangers. En oh wonder, de iPhone hype is eventjes weg op Tweakers.
Nee ik hoop juist dat ze marktaandeel verwerven. Het zou toch leuk zijn als MS ook 10% verwerft. Dat geeft wat meer concurrentie en dat is goed. Maar ik zie het niet gebeuren omdat er vooral leuterverhalen worden opgehangen. Praatjes vullen geen gaatjes.

Ik zou tegen MS en Nokia willen zeggen, Kom jongens doe eens wat beter je best. Dit is too little too late.
Ik denk dat je met WP8 eind dit jaar wat meer kan verwachten qua unieke functionaliteiten. Ik heb er geen enkel twijfel over dat MS het voor elkaar krijgt om de Xbox 360, Windows 8 en Windows Phone 8 (nog) meer met elkaar te integreren. De eerste stappen zijn iig al gezet mbt. (xbox) live-profielen.

Overigens @ bovenstaande mensen (Qurius, Atilim87) die struikelen over de term "Microsoft Evangelisten" have fun: Microsoft.com: Meet Your Local Microsoft Evangelists. Er is zelf een complete divisie voor in het leven geroepen: Developer and Platform Evangelism Division.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 25 januari 2012 17:40]

[persoonlijke mening] Ik denk ook dat Magalaan (Registratiedatum: Donderdag 6 oktober 2011) net om de hoek komt kijken.
Naar mijn persoonlijke mening denk ik dat hij (of zij) uit het jaar 1997 komt en niet beter weet dan Apple dit en Apple dat.
[/persoonlijke mening]

Vooralsnog, en ook weer een persoonlijke mening, lag Windows CE en Windows Mobile al in den beginne lekker in de hand en was erg makkelijk te gebruiken.
Buiten dat, bestond er nog geen ipod, ipad, iphone, iplak er een naam aan.

De Nokia Communicator stond wat bellen en computeren betrof, aan de wieg van deze mobiele gekheid.

Dat de gigantische hoeveelheid mobiele technieken, OS'en, smaken en kleuren je nu om de oren slaan, en niet meer zijn weg te denken uit het dagelijks leven, is het ook een kwestie van smaak gebleven en wat jij persoonlijk allemaal met je telefoon wilt doen.

Beter, sneller, mooier is subjectief aan wat jij ermee wilt doen, en waar jij het voor nodig hebt en gebruikt.

één merk of type uitsluitend bashen of ophemelen siert niemand.
Eigen smaak en eigen waarde.
En het is nooit te laat om ergens in te stappen of mee op de markt te komen.
als het product uiteindelijk goed is dan komen er toch wel gebruikers op af, die wel open staan voor iets nieuws.

Ik ben nu van Nokia -> Windows Mobile -> Android gegaan. Wie weet probeer ik Apple ooit eens een keer, maar op dit moment trekt het me nog niet.
Het lijkt mij dan ook vreemd dat WP7 zo slecht verkoopt tov iphone. Ik heb zelf ook WP7 kunnen testen en de gebruikservaring (paradepaardje bij Apple) van WP7 is echt beter (bevestigd door postings hier.
Kwa eigenschappen ligt WP7 dichter bij iphone dan bij android (geen verwisselbare sd kaart, gesloten systeem, bij Lumia micro sim en vast accu). Android daarentegen biedt gewoon andere eigenschappen, met name vrijheid en keuzes (sd kaart, accu, game foon, text foon, etc.).
Uit mijn eigen ervaring weet ik waarom ik een iphone zoek. Niet dat ik iphones wil gebruiken maar ik zoek voor mijn partner. Apple heeft voor elkaar gekregen om mensen (vooral vrouwen) te brainwashen waardoor mensen onder zware sociale druk komen te staan om een iPhone te kopen om 'erbij' horen omdat alle vriendinnen ook een iPhone hebben. Ik kan nauwelijks voorstellen dat er zoveel mensen zijn op deze aardkloot met zo'n belachelijke reden als die van mij.
Ik ken zelfs iemand die van WM 6.5 overging naar WP7 en TOTAAL niet tevreden was!

Hij vondt het te minimalistisch en hij had vaak dingen die hij kon op WM6.5 die niet werkte of geimplementeerd was in WP7.

Uiterlijk en Smoothness zegt dus ook niet altijd alles... Men gebruikt een telefoon ook nog!!!
Toch raar dat sommige mensen deze zaken zo persoonlijk nemen. Je commentaar over balmer slaat werkelijk op niet veel hoor en toont dat er meer bij je meespeelt dan puur de feiten.
@Magalaan: Zoals elk bedrijf doet overigens.
Wat betreft het verplicht maken van Microsoft producten binnen Microsoft: Denk je dat de Microsoft business unit hun software test op Windows ofzo? Die lui hebben meer Macintosh spullen dan jij ooit zal hebben :P
(En dat moet ook wel als grootste Mac dev bedrijf buiten de VS)
@Magalaan

Weeral geen enkel argument, sorry maar je mening word wel heel sterk gekleurd door je gevoelens over MS.

En dat vind ik heel raar MS is immers een bedrijf een onpersoonlijk iets.
Nee magelaan, je geeft niet meer argumenten dan 'de aanhangers'. je posts zijn doorspekt van anti-MS emoties. Je speculeert er lustig op los, kijkt in het geheel niet naar de ontwikkelingshistorie en toekomstige integratie-plannen van het OS en je gaat bovendien volledig uit van je eigen gelijk: de interface staat jou niet aan, dus is het niet gebruiksvriendelijk.
De paar zeldzame argumenten die je wél onderbouwt zijn nietszeggende zoekresultaten. Ik zeg niet dat mensen die met tegen-argumenten op jouw posts komen wel gelijk hebben, maar wat jij doet is verre van objectief en verre van 'meer argumenten dan de aanhangers'.

En doe niet zo zielig met 'het past niet in de kraam dus wordt het naar beneden gemod'. Je wordt naar beneden gemod om bovenstaande redenen, net zoals pro-MS of pro-Android fanboys die inhoudelijk niets te melden hebben vaak weggemod worden.

Begrijp me niet verkeerd; jij hebt net als ieder ander recht op jouw mening. En als jij helemaal waus bent met Apple of Android producten, dan gunt iedereen je dat van harte. Maar ga niet ongefundeerd iets af zitten kraken waar je klaarblijkelijk geen of bar weinig verstand van hebt, daar heb je uiteindelijk alleen maar jezelf mee.
Probeer het wat objectiever te bekijken. Ik persoonlijk vind iOS verschrikkelijk; maar ik weet dat het over het algemeen als zeer gebruiksvriendelijk wordt beschouwd. Ik zal daarom ook nooit of te nimmer roepen dat iOS niet gebruiksvriendelijk is.

Denk daar eens over na en verdiep je wat verder in de ontwikkeling van WP7 en Windows 8. Niemand vraagt je om over te stappen, een beetje objectiviteit echter zou je sieren.
Ik geef ook een persoonlijke mening
Je geeft veel (lees: bash posts) maar een persoonlijke mening geef je niet want zo goed als alles wat je zegt is pure onzin en zet je neer alsof het feiten zijn.
Want ook al vinden mensen op dit forum WP7-phones zo geweldig, de consument deelt in overgrote meerderheid deze mening niet.
Is geen feit. Is pure onzin. Sterker nog, het tegenovergestelde is waar gezien de positieve ontvangst van WP7 wereldwijd. Vooraanstaande bloggers en analysten zijn zeer enthousiast over WP7 en gokken dat het in 2012 veel marktaandeel gaat winnen.
Toch geef ik meer argumenten dan de aanhangers
Bashen is geen beargumenteren, laat dat duidelijk zijn. Onzin verkondigen alszijnde "feiten" is gewoon bashen, niks meer, niks minder.
En bovendien vinden mijn argumenten ook nog eens bevestiging bij de real world verkopen
Wederom onzin. Kom eens met legitieme bronnen gast, je blaat alleen maar onzin. De verkopen van WP7 gaan juist de goeie kant op. En de Marketplace groeit elke dag meer en meer in hoog tempo.
Steve Balmer verbiedt zijn kinderen om met Apple producten thuis te komen
Als iemand bij Canon met een Nikon binnen komt wandelen, is men bijCanon ook niet blij, dus zo raar is dat niet. En als we het hebben over "kinderen" dan zijn er een heleboel vaderloze "kinderen" in de wereld sinds 5 oktober 2011...

Jij vind het raar dat je posts gedownmod worden? Pff, als je zo vol van jezelf bent kun je beter naar een andere tech site verhuizen. Mensen zoals jij kunnen we missen als kiespijn hier op Tweakers.net

[Reactie gewijzigd door LCP op 26 januari 2012 10:27]

Ik wilde het zelfde zeggen over Nikon en Canon, ik werkte bij MSI, er komt nu nog geen Asus of Giga-Byte bord mijn huis in.
Neemt niet weg dat ik wel kan aangeven dat ik Asus mooie spullen vind maken.

Edit: zooi weggehaald, ik viel eigenlijk in herhaling met wat hier boeven staat.

Wat ik wel wil toevoegen is dat ik een hekel heb aan de domme consument van tegenwoordig, en wat je kiest maakt me minder uit, vroeger wilde ik mensen nog overtuigen. Als mensen hun huiswerk doen, komen ze vaak vanzelf met het juiste product thuis, Aplle, MS of Google... dat is een ander verhaal.

[Reactie gewijzigd door Raptorial op 27 januari 2012 16:46]

En bovendien vinden mijn argumenten ook nog eens bevestiging bij de real world verkopen.
Dat een product beter is of zelfs het beste zou zijn, heeft niets met het aantal verkochten eenheden te maken. Daar is het geen feit van.

Feit dat ze zo goed verkopen komt omdat het argument zou moeten zijn; omdat iedereen er eentje wil, omdat Jantje of Keesje er ook eentje heeft. En je als jeugdige gebruiker niet met een HTC of een Nokia of een Siemens gezien wilt worden.
De jeugd wil 'erbij' horen, en als de jeugd besloten heeft dat een iPhone cool en vet gaaf is, dan is dat een hype en verkoopt het ook.

Marketing en hypes dragen er meer bij dan besproken kwaliteiten en prijzen van een product.

Duur-koop is niet altijd een goede koop.
sociaal als Android, of saai, achterlopend als Microsoft.
Heb je uberhaubt ooit Windows Phone 7 of Android gebruikt. Als er 1 is die saai is en eigenlijk voortzet wat WM6.5 bracht dan is het Android. En als er 1 OS is die puur gericht is op het sociale is het wel WP7. Alles integreert met Facebook, LinkedIn, Windows Live, etc (natuurlijk geen Google+, maar wie zit daar op te wachten). Facebook is op WP7 niet een domme applicatie zoals bijvoorbeeld binnen iOS. Facebook is verweven door WP7. Net als andere social networks.
En daar zit ik dus totaal niet op de wachten. Bedankt voor de beknopte uitleg, voor mij dus geen WP7 al leek het nog zo interessant.
@Magalaan.

Grotendeels van jou argumenten zijn persoonlijk en dit heeft niks te maken wat de consument wil. 90% van de consument zijn kudde dieren en willen het liefst wat een ander ook heeft. Als ze zien dat een wp7 vele malen soepeler en sneller draait dan al die android toestellen waarmee je van alles aan moet tweaken om hem stabiel te maken, dan ga je vanzelf zien dat wp7 straks beter gaat verkopen

Sinds Nokia wp7 toestellen is de verkoop heel erg toegenomen. Ze hebben sinds kort al 50% van alle wp7 toestellen in handen (en dit in 2/3 maanden tijd).

Er wordt enorm veel reclame gemaakt wat bij LG,HTC en Samsung amper voorkwam. Straks met de release van de Lumia 900 wordt er alleen voor Amerika 100 miljoen gebruikt om de telefoon te promoten, als dat niet genoeg is weet ik het ook niet meer.

Om het verhaal kort te maken, voor 265 euro heb je een toestel van Nokia waar geen enkel ander platform aan kan tippen.Je kan daar voor in de plaats een Wildfire S kopen :X . Als je ziet wat voor hardware je erin krijgt is de lumia 710 (of voor iets meer de Samsung W) echt spotgoedkoop.
Sorry, maar de real life ervaringen die ik van kennissen hoor, zijn heel anders en meer in lijn met de tegenvallende verkopen.
Kijk dan iets verder dan je vrienden kring en lees dan je stukken terug die je posted. Sommige teksten raakt kant noch wal.

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 19:38]

homosexuelen, transseksuelen en pre-tieners?

Herlees jij je eigen teksten wel eens?
@magalaan: Dit is toch echt wel het dieptepunt van je posts. Ga ff snel hier van tweakers.net weg (of het internet) en een opvoeding krijgen. Man o man. Ff een aanzienlijk deel van de bevolking op 1 hoop gooien en heterosexuele mensen met een lumia 800 ook nog eens op de hoop homo en transseksuelen gooien.
Dat beledigen van iemand met zijn of haar geaardheid is dus juist WEL wat je doet. Alsof alleen homoseksuelen van kleuren kunnen houden...

Daarnaast is de telefoon ook in het zwart te krijgen. Een kleur is dus optioneel.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 25 januari 2012 18:50]

En die associaties die jij zegt dat ze opwekken, is dat ook weer alleen een "persoonlijke mening" of zijn dit feiten? In het eerste geval zegt dat vooral heel veel over wat voor iemand jij bent (en ik dank god op mijn knieen dat ik niet ben zoals jij), in het tweede geval ben ik benieuwd naar je objectieve, breed geaccepteerde bronnen.

[Reactie gewijzigd door tinzarian op 26 januari 2012 22:59]

Om hem nou daadwerkelijk te zeggen dat hij weg moet gaan van tweakers ben ik het zeer zeker niet met je eens. Magalaan kan inderdaad nogal heel erg diep en emotioneel gaan in het tonen van zijn mening maar daar integen is het wel iemand die altijd al zijn berichten goed en sterk onderbouwd. Ik denk dat je voor de grap eens zijn post history moet gaan bekijken en nagaan dat al zijn berichten zo sterk onderbouwd zijn en wel erg vaak een +3 spotlight bericht plaatst (anders is het 8 van de 10 keer een +2 bericht). Hij heeft een mening over windows, en heeft een mening over Apple. Net zoals ik een pro mening heb over Sony en RIM en een afkeur heb aan Apple producten. Net zoals jij een mening hebt. Met de juiste onderbouwingen uiteraard. ;)

On topic: Ik denk dat Windows 8 nog een paar drempels moet overwinnen willen ze populair worden en kunnen concurreren met Apple. Zeker nu Android juist steeds meer de mainstream product begint te worden en dat Apple sterker dan ooit in zijn voeten staat. Ik denk dat Windows Mango gaat doorbreken zodra Windows 8 als OS voor de desktops/laptos uitkomt en zal gaan aanslaan voor de consumenten. Dan zal de integratie tussen laptop/desktop (oftwel je centrale systeem) en mobiele telefoon een enorme verkooppunt gaan worden in verhouding van Android en IOS. Nu is dat nog niet aanwezig en zijn er gewoon geen sterke verkooppunten ten opzichte van de concurrentie. En mensen zijn anno 2012 veel meer merktrouwer en gevoeliger dan ze ooit geweest zijn... Ik wens Microsoft veel succes met het voeren van de marketingstrijd, want dat is waar ze moeten gaan vechten: Naamsbekendheid + branding focus in combinatie met een gigantische reclame budget: ze moeten de weg van Samsung Mobile op gaan...

[Reactie gewijzigd door Vinand op 25 januari 2012 23:46]

Mijn toppunt van mannelijkheid zit wel in mijn broek maar is niet mijn telefoon. :)
Maar leuk om te horen dat je daar tekort komt en je er een telefoon voor gebruikt om te compenseren.
Ik zie aan je uitspraken dat je een erg "bijzondere" mening hebt. Ik heb persoonlijk het idee dat ik tegen een muur sta te praten en dat je liever gebruik maakt van een Android product.

Dat je zelf een hekel hebt aan Microsoft kan ik niks aan doen, maar bespaar ons de moeite en tik dit ergens anders. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om je naar beneden te motten (lees eens dit stukje terug, slaat echt als een tang op een varken en je kwets daar ook mensen mee als je dit misschien nog niet door had).
Wat de Lumia betreft, er zijn misschien wel segmenten in de markt die op de neon kleuren vallen. In bepaalde kringen van homosexuelen, transseksuelen zijn die erg populair. Ook pre-tieners houden van de felle kleuren zoals de Lumia ze heeft. Maar de grote kudde zie ik er niet mee lopen.
En wat ook tegenstrijdig is: als je een uitgesproken design maakt moet het exclusief zijn, maar MS dwingt alle fabrikanten hetzelfde design op waardoor het juist geen exclusiviteit heeft. De marketing klopt niet.
Microsoft heeft alleen hardware eisen, wat de fabrikant met het uiterlijk doet mogen ze helemaal zelf bedenken. Je vergeet dat je nu bij het lage segment van de wp7 kijkt |:(
Je denkt te feitelijk. Een telefoon is op de eerste plaats een personal statement en heel gevoelig voor branding, design, groepsaffiliatie. Je hebt in zoverre gelijk dat de kudde zoals jij het noemt echt niet het systeem gaat kopen dat 1,5% marktaandeel heeft en een gebrekkige appstore en een erg uitgesproken interface. Dat gaat de kudde zeker niet voor.
Ik denk zeker niet feitelijk. Ik sta lang genoeg in een computer winkel om te zien hoe een klant denkt over een product. De mensen die nu een Android toestel kopen hadden voorheen een iphone of een blackberry. Grotendeels van de consument maakt het echt niks uit wat ze hebben, zolang hij maar snel en stabiel is (iets waar wp7 nou heel erg in uitblinkt! ).

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 19:43]

Geweldige reacties van jou Magalaan...
Mag ik vragen welke telefoon je zelf gebruikt?

Ivm de kleuren van de lumia 800: Hier is een enorm grote vraag naar, niet alleen van de bevolkingsgroep zoals jij ze aanhaalt.
Mensen die het beu zijn om weer dezelfde koek te kopen, om die saaie zwarte toestellen niet meer te hoeven zijn, design zoals je ze vindt in 1 in een dozijn,...
Die mensen gaan juist voor die speciale kleuren en voor de design van de Lumia.
Inderdaad. Niet voor niks dat je tegenwoordig uit honderden iPhone hoesjes kan kiezen.
ga niet over iets praten als je er niks vanaf weet!
jij hebt duidelijk niet je huiswerk gemaakt want de verkoop van de lumia 800 is zeer goed geweest juist!

je hebt gelijk over dat MS vaak duurkoop is!
maar die opmerking had je eigenlijk 50 jaar geleden moeten maken met een leuke uitleg er bij!
MS is eigenlijk nogsteeds duurkoop maar dat ligt tegenwoordig helemaal aan jezelf aangezien mensen weer heel erg verschillende wensen/ eisen hebben aan een PC!
vroeger deed zowat iedereen hetzelfde op een computer en toen kon je weer niet upgraden van OS omdat je hardware 't weer niet aankon oid.!
tegenwoordig hebben ze 't wel wat beter geregeld!
"Mensen die een phone zien als een personal statement, zullen niet snel in gezelschap een WP7 toestel op tafel leggen. "

Lumia 800? Dat ding is een hoofdendraaier.
Precies!
Toen een collega van me haar Lumia 800 op tafel legde, zat iedereen er kwijlend naar te kijken.

Ik heb er toen een beetje mee gespeelt, en het ziet er allemaal ongelooflijk tof uit. Het is dat mijn Android net een half jaar oud is, maar als ik nu een smartphone zou kopen, dan zou de Lumia heel hoge ogen scoren!
maar dat zeg ik toch juist!
Lumia 800 is tot nu toe de BESTE WP7 telefoon die er is!
ik ben altijd een Apple fan geweest, zonder grap, maar toen WP7 uitkwam was ik gelijk verkocht!
geen iPhone meer voor mij :) (nou misschien nog een iTouch oid. :) )
Toch is het een beetje de vraag of het nu de telefoon is, WP7 of simpelweg "iets nieuws". Mensen die ik mijn N9 laat zien vinden het ook een fantastisch toestel. Zelf gebruik ik liever mijn Galaxy Nexus (puur vanwege de apps) maar die ziet er al weer wat gewoontjes uit naast de N9.
Als binnenkort MS met zijn $49 phones komt en die ook in de schappen van de Aldi en Wibra te vinden zijn, zal het imago van de poor man's phone definitief gevestigd worden. Wie geen Iphone, Blackberry of zelfs goedkope Android phone kan permiteren, voor die is er altijd nog de Windowsphone.
Deze vind ik het leukst :)Maar heb je het nu over poor man's Phone dan moet je het toch zoeken bij Android. Maar zoek je mid-range en top-range, kun je dat ook vinden bij Android. Prijs van een telefoon zegt dus geen bal over het OS. Gemak en functionaliteit des te meer.

zo nu mag je weer verder bashen
Tweakers zullen eerder Android of iOS verkiezen. Windows Phone is té beperkt (redelijk "untweakable" tot daar een custom firmware voor verschijnt-). Ik denk ook niet dat wij de doelgroep zijn van Microsoft.

Je kunt beter hordes mensen hebben die een cheap-ass (sorry vocabulaire) telefoontje met Windows Phone bij de Aldi halen dan de vertwijfelde Tweaker die niet kan kiezen tussen Android of iOS.

Blackberry OS is weer een ander verhaal; in mijn ogen past dit een beetje in het rijtje met Windows Phone. Het is in verschillende aspecten inferieur aan de huidige populaire mobiele OS-sen.
Er zijn allang custom Roms te vinden voor htc toestellen. Ze zijn nu druk bezig om deze uit te brengen voor alle Samsung toestellen :-) Bezoek eens de Windows phone afdeling van Xda en er gaat een wereld voor je open wat er al te tweaken is.

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 18:01]

De eerste iPhone versies waren ook erg beperkt. Er was geen Appstore, geen VPN ondersteuning, etc. Het duurde even voordat het was waar het nu is. Android hetzelfde verhaal. Versie 4 is de eerste versie waarvan ik het gevoel krijg dat het echt goed in elkaar zit. Microsoft zullen we ook even de tijd moeten geven.
Wat een onzin reacties... waar scoort een smartphone? die scoort als je feeling hebt met wat je doet, het scherm en het OS is bepalend hoe solide het aanvoelt.

Ik heb een HTC Radar mogen testen en ik moet zeggen dat het OS bijzonder fijn werkt, het voelt intuïtief aan.
Ook de CPU kon het makkelijk bijhouden waardoor het bedienen van het toestel vloeiend verliep.

Het OS Mango is gewoon goed, en uit deze test blijkt dat Nokia en Samsung de betere kaarten in handen hebben. Ik vind het zeer positief dat er betaalbare toestellen uitgebracht zijn met dezelfde functionaliteiten als de high-end toestellen op het WP platform.

[Reactie gewijzigd door peternap op 25 januari 2012 16:34]

Wat heeft een user interface te maken met het hardware design van een telefoon ?

Over wat voor tegenvallende verkopen van de Lumia heb je het ?

Niet aansprekende telefoon ?Ik betwijfel het,ik heb er nl indirect al 10 gesleten aan kennissen.Daarvoor had ik per kennis welgeteld 5 minuten nodig.Gewoon ermee laten spelen en klaar was kees dus please,leg uit.

Lol@Blackberry innovatief,daarom staan ze nu aan rand van de afgrond,niet.

Je reageert op elke MS Mango gerelateerde post als een trol.Je presenteert je mening als feiten met de rhetoriek van een christen die Jezus en God verdedigt zonder met 1 feit aan te komen.
ik heb 2 weken geleden de acer liquid metal in de phonehouse (in Belgie) gekocht

voor 130 euro hiervoor heb ik 512mb ram, een 800 mhz snapdragon (cortex a8), een adreno 205 gpu, een 3,6" 800*480 scherm dat ook nog eens goed zichtbaar is in direct zonlicht (zelf getest), een naar mijn mening prachtig design met veel metaal en ook nog eens goed in de hand ligt. Bovendien zat in het doosje nog een (fake) leren hoesje terwijl dit niet eens geadverteerd was.

Dus relatief hoge prijzen en slechte componenten? Waar heb je het over, bij samsung heb je voor 130 euro een galaxy y met 600mhz processor van een oudere generatie en een QVGA schermpje van 2,7" !!!
Beeldkwaliteit opname van HTC krijgt 3 sterren en Samsung 4 sterren. Hmmmm......... ik zag echter HTC net iets beter doen dan Samsung. Zeker bij de laatste fotos!
Prijsverschil is echter ook te verwaarlozen. 299 Samsung tegenover 309 HTC.
Persoonlijk vind ik dat ipv Nokia, daar HTC moet staan.
Ik zou persoonlijk ook voor Samsung kiezen. Heb daar toch betere ervaringen mee dan met HTC.

Maar dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en ervaringen in het verleden.
Goed artikel! Ik ben al een tijdje aan het kijken naar een nieuwe telefoon, heb n.l. nog een koelkast ;).
Wel jammer dat deze toestellen nog niet kunnen tippen aan wat er te krijgen is met android.
Toch zijn er vooral veel overeenkomsten - en door de lagere prijzen zijn de midrange Windows Phones dus behoorlijk aantrekkelijke toestellen.
Maar: zoals in het artikel staat zijn dit wel mooie midrange toetellen, met een aanvaardbare prijs.
En wat is er te verkrijgen bij Android voor 270 euro wat net zo snel en goed performt als deze telefoons?
Dezelfde specs maar niet dezelfde performance.
Probeer beide OS'en eens. Dan kan je zelf ook het verschil zien.
.

[Reactie gewijzigd door Sake op 25 januari 2012 11:18]

Performance is nagenoeg hetzelfde, de Xperia's zijn de snelste single -core android telefoons, inclusief hdmi poort en een superieure 8 megapixel exmor R sensor camera -zit ook in de iphone 4S overigens :P. Denk ik dat sdk16420 wel een punt heeft :P
Performance is nagenoeg hetzelfde, de Xperia's zijn de snelste single -core android telefoons
De hardware qua cpu verschilt nogal en daarnaast krijg je 2 jaar volledige support op ? Dat betwijl ik namelijk (als je al naar de x10 kijkt, die is om te huilen ;( ).

[Reactie gewijzigd door vali op 25 januari 2012 13:46]

LOL SE is juist het merk die support geeft van alle merken, je hebt in 2011 onder een steen gelegen?
De snelste single core WP7 kan makkelijk mee met de snelste dual core Androids.
http://www.youtube.com/watch?v=kQjGe53zw6w

Een single core Android telefoon kan echt niet mee met een snelle WP7. Mischien wel in een cpu driven sunspider benchmark maar niet in overall gebruik
Ik kan niet beweren dat ze even snel zijn, aangezien ik nog geen WP7 in handen heb gehad, maar de Xperia's schijnen veel sneller aan te voelen dan een gemiddelde single-core Android.
Zoek maar eens een review op voor de aardigheid, en dan niet zo'n benchmark waarin blijkt dat telefoon A maar liefst 0.3 seconden langzamer is met het laden van Javascript. Vrijwel elke reviewer zegt dat de UI gewoon heel soepel loopt.
HTC Desire
Motorola Milestone 2
LG Optimus 2X
Samsung Galaxy S?

Meer dan genoeg is er in dit segment te krijgen met Android

http://tweakers.net/price...MlVjSATUp3e_Xpb7UszLYWmt_

[Reactie gewijzigd door Subslider op 25 januari 2012 11:24]

Wederom specs zijn belangrijk, maar het is hoe de gebruiker het ervaart.
Ik ken persoonlijk de Galaxy S en die werkt bij lange niet zo snel en soepel als zelfs een generatie 1 Windows Phone 7 ala een HTC Trophy. Laat staan een generatie 2 Windows Phone 7 telefoon.
Ik kan ook bevestigen dat een Galaxy S duidelijk langzamer aanvoelt dan een first gen WP7 telefoon.
Maar om mensen daarvan te overtuigen moet je niet op Tweakers zijn. Dat moeten ze zelf ervaren, anders geloven ze het toch niet.
Leuk om dit onderzoek te lezen. Zit zelf te twijfelen tussen Omnia W en Lumia 710. Eén van de dingen die niet genoemd is, het Corning Gorilla Glass van de Lumia 710, voor mij een pre om deze mogelijk zonder hoesje in de broekzak te steken. Daar waar met de Omnia waarschijnlijk wat voorzichtiger omgesprongen dient te worden (hoesje en/of screenprotector). Nogmaals, goed onderzoek en leuk om te lezen.

Kom nu van Nokai 3310 Classic en die soft-feel achterkant van de 710 is hier ook op te vinden.

[Reactie gewijzigd door jkj op 25 januari 2012 08:23]

Ik heb zelf een SGS2 met een gorilla glas en daarbij kwamen er helaas ook krasjes op dus moest ik toch een screen protector aanschaffen :(
Dus ik denk niet dat je keuze tussen de twee toestellen totaal afhankelijk moet zijn van de gorilla glass van de Nokia tenzij de Nokia jou in het geheel meer aanspreekt natuurlijk.
Ik heb een Xperia Neo, zonder Gorilla glass, maar geen krasjes, hoewel de achterkant er vol mee zit. Overigens zit er een af-fabriek screen-protector op bij mij.
Ik heb zelf een Omnia 7 en heb hem reeds een aantal laten vallen, maar geen merkbare krassen te zien.
Vooral de extra toevoegingen op het gebied van software zou mij juist over de streep trekken voor de 710 te gaan.
Volgens Corning heeft de Omnia W ook gewoon Gorilla Glass, hoor. :)
http://www.corninggorilla...ucts-with-gorilla/samsung
Vexxon heeft het hier ook over de omnia 7 en niet over de omnia w. Ik ben al meer dan een jaar een trotse bezitter van een omnia7 en ik weet 100% zeker dat het geen Gorilla Glass is.
Grappig dat Samsung Nederland er zelf dan niets over zegt.
Beetje misinformatie, de omnia w heeft ook gorilla glass. Zie link gepost door M-en-M.
Wat niet genoemd is:
De Omnia W heeft een front-facing camera én een kompas ingebouwd. De Lumnia's (710 en 800) geen van beiden
Mocht iemand 300 euro ook nog te duur vinden voor een telefoon (zoals ik) en je wilt een Windows Phone 7, raad ik je aan om te kijken naar de LG Optimus 7!
Kost 200 euro simlock vrij, ben er zelf erg tevreden over. :)

Verder nette review, ben blij dat er eindelijk een is voor Windows Phone.. Heb ik toentertijd zelf moeten uitvogelen.

Edit:
Ik heb ook maar even de benchmark op mijn mobiel gedraaid:
GPU: 17 fps
CPU: 20.881 ms

Verder kan ik zeggen dat de kwaliteit van de camera wel veel beter is dan die van de Acer. ;-) Dus qua specs is deze telefoon niet de beste, maar qua prijs/kwaliteit is hij het waard!!

[Reactie gewijzigd door Zerfox op 25 januari 2012 13:11]

Inderdaad, beetje raar dat deze er niet bij staat.
Dat is niet zo heel raar, de Optimus 7 is al veel ouder dan de besproken toestellen.
Dat maakt toch niets uit, het gaat om een Windows Phone 7 toestel met Mango... En dat heeft de Optimus 7. En hij is nog verkrijgbaar ook. Daarnaast heeft de shootout een titel met het woord goedkoopste erin. Dus dan één van de goedkoopste niet vermelden is vreemd, imo

Dus als Tweakers.net een echt objectief vergelijk wil maken, hadden ze Optimus 7 erin moeten meenemen.

[Reactie gewijzigd door Ginz op 25 januari 2012 09:31]

inderdaad dat hadden ze zeker moetendoen. Dit is gewoon wat nieuwe toestellen naast alkeer zetten en daar de betere uitzoeken.

als ik moet vergelijken met mijn LG dan doen deze allemaal niet meer dan wat ik al had. zijn de Schermen niet van betere kwaliteit. De zo gezegde betere cameras zijn toch niet om over naar huis te schrijven als je dan eens een degelijke foto wilt nemen. Dus, behalve de Nokia die wel navigatie heeft zie ik het nut niet van deze goedkoopste shootout....
De cpu's en gpu's zijn wel wat sneller. Draait het allemaal niet wat soepeler (vooral 3d games), maar het verschil is niet zo groot aangezien het WP7 blijft.
Let wel even op dat de telefoons waar oorspronkelijk géén mango opstond ook géén Nederlandse taal in de interface hebben. De hier besproken toestellen wel.
De Optimus 7 toestellen die nu verkrijgbaar zijn, hebben gewoon Mango en ook NL taal
Waar vind je 'm voor 200 euro?
Ik heb hem toendertijd voor 200 euro gekocht via Belsimpel.nl
pricewatch: LG Optimus 7 E900 Zwart
Het ziet er echter naar uit dat de prijzen gestegen zijn :-(
Sinds Mango zijn alle Gen1 WP7 toestellen in prijs gestegen, met name omdat er sindsdien Nederlands in nieuwe toestellen zit. Mijn vorige (HTC7Pro) is ook een periode erg goedkoop geweest. Na Mango vloog de prijs ook omhoog.

[Reactie gewijzigd door LessRam op 25 januari 2012 15:32]

Dat klopt niet helemaal. Mijn Omnia 7 (die ik wijselijk vóór Mango kocht 8-) ) is nog steeds enkel in het Engels, ook al heeft hij de update nu gehad. Niet dat dat een probleem is, maar toch.
Klopt, ik zei ook niet dat Windows Phone's na een update opeens een andere taal zouden kunnen krijgen. Heb je een versie zonder Nederlands dan zul je dat er door updates ook nooit bij krijgen. (door Chevron rooten e.d. is het wel mogelijk)
Nederlandse toestellen werden pas verkrijgbaar vanaf Mango
Wat ik vreemd vind is dat de Lumia 710 een groot voordeel heeft ten opzichte van andere toestellen, namelijk de navigatie van Nokia, maar dat dit in de beoordeling (met sterren) niet terugkomt. Featureset had een ster méér moeten hebben dan de Samsung.

De navigatie maakt voor mij de keus gemakkelijk
Navigatie is alleen een voordeel als je dat ook nodig hebt. Dat wordt ook duidelijk in het artikel genoemd. Voor mij is Navigatie geen voordeel. Bovendien is het slechts software wat je ook nog bij de andere toestellen kan toevoegen. Ik vind het dus goed dat dat niet te zwaar meetelt in de totale beoordeling.
Geld ook voor het fototoestel.... alleen maar voordeel als je het nodig hebt.
Een Navigon pakketje kost al meer dan 50¤, jailbreaken oid is een stuk lastiger, dus je zult uiteindelijk toch die prijs moeten betalen als je navigatie wilt hebben.
Nokia Drive zit standaard op Nokia Lumia's
Heb zelf nu een kleine maand een HTC Radar. Het toestel zelf is goed (nog geen ander WP7 toestel gebruikt) en de software vind ik persoonlijk uitstekend.
Ik heb een 3tal jaar een iPhone gebruikt en na een uur met WP7 te spelen was ik iOS al lang vergeten.

WP7 is volgens mij één van de beste mobiele besturingssystemen ooit.
Heb zelf ondertussen ervaring met de samsung omnia 7 en omnia W, nokia 710 en 800, htc trophy en radar en ben zelf nog het meest tevreden met de samsung omnia 7.

Dit voornamelijk om het fijne schermformaat (4"). Van de 2e generatie toestellen zou ik ook voor de samsung omnia W kiezen.
Persoonlijk vind ik de verschillen minimaal (aanwezig, maar niet overtuigend voor een aankoop), en is ontwerp/uiterlijk toch wel de hoofdreden er 1 te kopen.
Het WP7 OS is subliem, nog groeiend qua apps. Blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, maar het is rete stabiel, snel en overzichtelijk. Visueel weinig aan te veranderen zoals bij Android, maar dat is mijn inziens juist de kracht van WP7.

Na een maand een HTC7Pro gebruik te hebben, ook WP7 (1stGen) maar dan met een echt qwerty toetsenbord, overgestapt op een Lumia 800. Beide toestellen zijn meer dan goed. Maar vooral het design van de Lumia 800 deed me overstappen (en de HTC aan mij vriendin te geven die juist graag een toetsenbord heeft).

Dat design bij Nokia snap ik niet helemaal. Hebben ze zo'n mooie Lumia 800 en dan maken ze een goedkoper broertje, die eigenlijk 95% hetzelfde is, maar omdat ie goedkoper moet zijn geven ze hem zo'n "lelijk en goedkoop" uiterlijk.....
Er zijn mensen die houden van een simpel en to the point ontwerp. Daar is de 710 ook voor bedoeld.

Verder de techniek en design achter de 800 zal stuk meer geld kosten dan een 710. De 800 heeft ook een betere camera, betere scherm, meer geheugen. Dat rechtvaardigd wel het extra geld.
710:
Goedkoper uiterlijk
LCD scherm
Kleinere accu
Fysieke indrukknoppen i.t.t. touchknoppen op de 800
Minder geheugen
Slechtere camera

[Reactie gewijzigd door willem_liu op 25 januari 2012 11:00]

Je moet de 710 in het echt zijn, en vastnemen. Geeft meteen een andere indruk dan deze foto's.
Ook geeft een 710 in twee verschillende kleuren (bv witte front, zwarte batterij cover) een heel andere indruk van het toestel.
Ik ben als ex-Iphone 4 bezitter ook dik tevreden, in dit geval met mijn Titan.

Moet wel zeggen, als de Nokia Lumia 900 hier tijdig beschikbar was geweest was ik daarvoor gegaan. Bouwkwaliteit en extra apps en service van Nokia zouden de doorslag geven. Ik wil wel dat grotere scherm. Qua apps gaat het nu razendsnel en gebruiksgemak van het OS ligt voor mij ver voor op ios en Android.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Desktops Vliegtuig Luchtvaart Crash Smartphones Laptops Apple Games Besturingssystemen Rusland

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013