Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jeroen Horlings - Redacteur fotografie en automotive 11 april 2020

Vijf thuiswerkwebcams getest

De Streamcam van Logitech is de nieuwste webcam in deze round-up. Hij kwam begin dit jaar op de markt en is vooral gericht op gamers. Hij kan in 1080p filmen met 60 fps, wat leidt tot meer vloeiende beelden bij beweging. Hij is bovendien zowel horizontaal als verticaal bruikbaar en heeft nuttige opties in de bijgeleverde software. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
1
Score: 4
6
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
Frozen 25 mei 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Frozen schreef afgelopen jaar 15 reviews, waarvan 53% gesponsord.

Logitech StreamCam Wit

De Logitech Streamcam is een goede camera met veel functies in de software. De camera is dus niet alleen handig voor streamers, maar ook voor als je een presentatie wilt geven bijvoorbeeld.

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit
  • Geweldige microfoons
  • Webcam op korte afstand te gebruiken als “nood” microfoon
  • Veel mogelijkheden in de software
  • Naadloos gebruik met OBS en XSplit
  • Gratis 3 maanden XSplit licentie

Minpunten

  • Geen schuifje om de lens mee af te dekken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5

+1
mm1985 8 oktober 2020 Product gekocht

Logitech StreamCam Wit

Deze review is grotendeels om potentiële kopers te waarschuwen dat je mogelijk compatibiliteit issues gaat hebben met de USB 3.0 type-c kabel.

Pluspunten

  • 60 fps op 1920x1080

Minpunten

  • Issues met de USB 3.0 aanslutiing

Eindoordeel

Score: 3

PdeBie 14 januari 2021 Product gekocht

Logitech StreamCam Grafiet

Scherp beeld en prima ingebouwde microfoon. Wel wat duur als puur voor videoconference webcam, maar daar is hij oorspronkelijk natuurlijk ook niet voor gemaakt. USB-C stekker, maar geen USB adapter meegeleverd. Kan problematisch zijn als je laptop/pc geen USB-C heeft.

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit
  • Prima microfoon
  • USB-C
  • Goede monitor houder/bevestiging
  • Extra "statiefje" meegeleverd

Minpunten

  • USB-C
  • Geen USB adapter meegeleverd
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Techless 29 december 2020 Product gekocht

Logitech StreamCam Grafiet

Beeld en geluid zijn prima. Hij klemt niet strak in standaard en statiefadapter. De schroefdraad om hem op een camerastand te monteren zit in een statiefadapter ipv schroefdraad in de camera-unit zelf. Ik vind het echt een domper voor het geld. De Brio zit de schroefsocket in de camera-unit.

Pluspunten

  • Beeld (1080p 60 fps) en geluid prima
  • Korte minimale focus afstand
  • Solide bouwkwaliteit

Minpunten

  • Matig passende statief adapter nodig ipv dat adapter in de unit zit zoals bij de Brio
  • Slechts 1 beeldhoek (Brio heeft er drie)

Eindoordeel

Score: 4
Tweddy 24 december 2020 Product gekocht

Logitech StreamCam Grafiet

1080p met 60fps zorgt dat je het beste beeld hebt tijdens een videovergadering. Autofocus omgevingslichtcompensatie is snel. Nadeel is het korte en vrij dikke snoer (let op: USB type c) en de webcam is vrij fors. Blijft wel prima hangen op de bovenkant van het scherm of op een statief(je).

Pluspunten

  • Mooi scherp beeld 1080p/60
  • Goed geluid

Minpunten

  • Korte, stugge kabel
  • Vrij groot

Eindoordeel

Score: 4
Dwarlorf 6 december 2020 Product gekregen

Logitech StreamCam Grafiet

Werkt op mijn Gigabyte AB350N-Gaming WiF moederbord met een USB type A naar type C adapter op de USB 3.1 uitgang. Niet op USB 3.0. Helaas zit er geen lenskapje bij maar op internet zijn diverse kapjes te vinden die je kunt 3D-printen. Ik gebruik deze: https://www.thingiverse.com/thing:4606758

Pluspunten

  • 60 fps op 1920x1080 mits usb-c wordt gebruikt
  • Probleemloze installatie
  • Goede beeldkwaliteit

Minpunten

  • Geen kapje voor de lens
  • Zware kabel
  • USB-C connector

Eindoordeel

Score: 4
Restpunt 27 oktober 2020 Product gekocht

Logitech StreamCam Grafiet

Let op: deze cam werkt alleen met Win10, niet met eerdere versies. De aansluiting werkt ALLEEN met een usb-c poort, die kleine ovale, een adapter werkt ook NIET. Je moet dus een moederbord met de usb-c aansluiting hebben. Geen reactie van Logitech op vragen over compatibiliteit met andere usb aansluitingen.

Pluspunten

  • niet kunnen ontdekken

Minpunten

  • zware kabel die de cam omtrekt
  • usb-c aansluiting
  • lens niet af te dekken.

Eindoordeel

Score: 2
SvenBo 28 september 2020 Product gekocht

Logitech StreamCam Grafiet

Goede webcam om mee te komen met de huidige video standaarden. Veel intellingen door middel van de Logitech software om het beeld in te stellen naar smaak. Werkt ook prima op Android en Linux. Let wel op je USB aansluitingen wanneer je een adapter gebruikt, gezien de hogere dataoverdracht.

Pluspunten

  • 1080p60
  • USB-C aansluiting
  • Veel instelbare parameters

Minpunten

  • Hogere dataoverdracht, dus zal niet in alle USB poorten even goed werken

Eindoordeel

Score: 4
meade 22 september 2020 Product gekocht

Logitech StreamCam Wit

Een mooie compacte webcam met een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit.

Pluspunten

  • beeld en geluid super
  • mooie vormgeving
  • probleemloze installatie

Minpunten

  • het gewicht van de kabel trekt de camera bijan omver
  • geen kapje voor de lens

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech StreamCam?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True