Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 2 oktober 2020

Nvidia GeForce RTX 3080 - Vijf videokaarten op de testbank

De Gigabyte Gaming OC is in veel van de tests een goede tweede. In de koelefficiëntietest moet hij zijn meerdere erkennen in de ASUS en de MSI, maar dankzij een slim fanprofiel is hij wel stiller dan de ASUS. Bovendien heeft hij net als die kaart een dubbel bios. Afgaande op de adviesprijs is hij een tientje goedkoper dan de MSI. Dat prijsverschil is wat ons betreft nog wat klein om niet de MSI te verkiezen, maar als de prijs op termijn nog wat daalt, heb je er een prima koop aan. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
0
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
1
+3
Rooieduvel 12 mei 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.Rooieduvel schreef afgelopen jaar 19 reviews, waarvan 26% gesponsord.

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

De Gigabyte RTX 3080 kaart is een prima kaart om games in 4K te kunnen spelen. Het uiterlijk is vrij neutraal en enigszins aan te passen via RGB. Kaart blijft koel maar overklokken is niet echt zinvol. Helaas zijn ook de PCIe verlengkabels terug te zien.

Pluspunten

  • 4K gamen prima mogelijk
  • Goede Raytracing scores
  • Goede koeling
  • Fijn neutraal uiterlijk
  • Prettige RGB software

Minpunten

  • PCIe kabels zijn te zien door de backplate
  • Power limit niet omhoog te schroeven
  • Verkrijgbaarheid

Eindoordeel

Score: 5

+1
jeannot122 22 augustus 2022 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Goede prestaties, maar niet de prestaties die door Nvidia geclaimd werden. Bouwkwaliteit en levensduur slecht (bij andere niet te beoordelen)

Pluspunten

  • Prestaties

Minpunten

  • Levensduur
  • bouwkwaliteit
  • Communicatie met fabriek (RMA)

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Warmte en geluid Score: 2
Overklokbaarheid Score: 3
Modbaarheid Score: 2

DennisH82 27 oktober 2022 Hands-on

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 2.0, LHR)

Gebruikt voor klant systeem, presteerd gewoon erg goed, koeling is dik in orde, en blijft daarbij redelijk stil. Prijs nog steeds vrij hoog, wel goede stevige kwaliteit en garantie. Is een 2 slots kaart, aan de lange kant (320 mm), maar dat heb je met 3x fans.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit en garantie
  • Koelt goed en redelijk stil
  • 2 slots

Minpunten

  • Prijs
  • Lengte 320 mm
Da Queen 19 juli 2022 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 2.0, LHR)

Verschillende 3080 geïnstalleerd voor diverse systemen -inclusief 12GB-varianten&Ti versies- en deze is bij uitstek de koploper betreffende temp/performance/noise, met de Asus TUF (OC)-10GB als een goede 2e. De Ti e.d. ver weg van blijven, slurpt teveel energie, voor maar enkele frames meer. Rev 2.0. is overigens nog sneller dan 1.0!

Pluspunten

  • Temp/Performance/Noise nummer 1
  • Gek genoeg een van de goedkoopste op het moment!

Minpunten

  • Let op Rev 2.0 LHR is de beste (ja ook ik verbaasde me hierover!)

Eindoordeel

Score: 5
WenzelRossum 12 maart 2021 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Geen idee hoe maar deze is sinds een week in mijn bezit.. WAT EEN KAART, niet normaal, slaat echt helemaal nergens op. Hij blaast door iedere high-end game heen als een straaljager maar in tegenstelling tot een straaljager maakt hij weinig tot geen kabaal. De RGB is ook lekker subtiel.

Pluspunten

  • Onvoorstelbare prestaties
  • Stil
  • Subtiele RGB

Minpunten

  • Lastig verkrijgbaar

Eindoordeel

Score: 5
ogjtech 8 maart 2021 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Geweldige GPU! Hij is bij mij tot nog toe onder zware prestaties nog nooit boven de 70 graden gekomen. Ook de voorheen als "zwaarder" beschouwde games draait de Gaming OC vrijwel moeiteloos. Een echte aanrader! Met de RGB verlichting in het logo kunnen eigenschappen van de GPU worden weergegeven.

Pluspunten

  • Uitstekende koeling
  • Stijlvol uiterlijk
  • Bijgeleverde backplate, dus geen foeilelijk printplaatje in je kast.
  • Functionele RGB lighting op het merk

Minpunten

  • Lomp groot, maakt voor een grote case
  • AORUS Engine niet de meest vriendelijke software

Eindoordeel

Score: 5
maxvij 13 januari 2021 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Een van de best presterende videokaarten uit de RTX 3000 serie. Weinig geluid, uitstekende prestaties. Perfect!

Pluspunten

  • Relatief stil
  • Geschikt voor 4K gaming
  • RTX

Minpunten

  • Stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 5
Jerre138 20 oktober 2020 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Heb deze besteld omdat ik het relatief snel kon krijgen, had verhalen gelezen over zogezegd slechte bouwkwaliteit maar daar is niets van aan. De aorus software is minder stabiel maar al bij al niet zo belangrijk. Je hebt wel een grote kast nodig.

Pluspunten

  • Uitstekende prestaties
  • Dual BIOS

Minpunten

  • Aorus software

Eindoordeel

Score: 5
Michiel91 19 oktober 2020 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Topkaart, behaalde voor mij out of the box een timespy score van ~18000 (gpu) met een max temp van slechts 63graden! Ook 0 problemen gehad met verbogen pins.

Pluspunten

  • Temperatuur
  • Performance
  • Build kwaliteit

Minpunten

  • Online meldingen van verbogen connector pins

Eindoordeel

Score: 5
Assix 11 oktober 2020 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)

Prachtige kaart met geweldige performance! De metalen backplate zorgt ervoor dat er vrijwel geen gpu sag is. Koeling is top en relatief stil ook onder full load. RGB is subtiel, maar mooi. Veel aansluitingen met 3 displayport en 2 hdmi 2.1. 4-jaar garantie als je het product registreert bij Gigabyte.

Pluspunten

  • Performance
  • Looks
  • Koeling
  • 4-jaar garantie
  • Veel aanluitingen

Minpunten

  • Groot
  • Aorus sofftware

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee