Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0) Review

22 augustus 2022, laatste update op 22 augustus 2022, 500 views Rapporteer

Goede prestaties, maar niet de prestaties die door Nvidia geclaimd werden.
Bouwkwaliteit en levensduur slecht (bij andere niet te beoordelen)

Pluspunten

• Prestaties

Minpunten

• Levensduur
  • bouwkwaliteit
  • Communicatie met fabriek (RMA)

1 van 5 sterren (Waardeloos)
De prestaties van de videokaart zijn goed, maar tegenover vorige generatie minder dan door Nvidia geclaimd.
De beeldkwaliteit is super en de prijs was bij bestelling nog MSRP.

De bouwkwaliteit was slecht, de kaart is groot en zwaar aan het einde. Hierdoor hangt de kaart een beetje wat niet bepaald goed is voor je PCIE slot.

De levensduur was Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Na bestelling op 2 oktober 2020 voor MSRP maar liefst 8 maanden tot levering moeten wachten.

Na 4 maanden de kaart in gebruik te hebben gehad met goede prestaties in elke game (ook met Amazons New World) crashte de videokaart bij het openen van Google Chrome (Yes, bij Google Chrome.... en niet New World)
Bleef eerst hangen, toen beeld zwart en bij herstart enkel GPU error.

Communicatie verliep niet goed (met winkel en fabriek) Kreeg elke keer hetzelfde antwoord: 'We zijn ermee bezig'
Videokaart RMA gestuurd (na bijna 3 maanden krijg je te horen de videokaart is niet meer te repareren)..

Daarna bleef ook nog eens dat deze revisie niet meer werd geproduceerd.
Kon kiezen zelfde kaart met bijbetaling of geld dat ik betaald had terug (was de helft van wat de kaart op dat moment kostte)

Geld terug gevraagd opnieuw overgestapt naar AMD.

Heb jij ook een Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC 10G (rev. 1.0)?

Eigenlijk vreemd dat videokaarten horizontaal in het PCI slot hangen. Een innovatieve moederboardfabrikant zou zo langzamerhand daar iets op bedacht moeten hebben.
Ik heb ook eens een kapotte videokaart naar de fabrikant ter reparatie gestuurd onder garantie. Na 3 maanden gerepareerd en wel teruggekregen. Maar ik kan natuurlijk niet 3 maanden zonder videokaart. Dat is veel te lang. Ik had toen al een nieuwe videokaart gekocht die inmiddels ook sneller was. Het enige wat je dan kan doen is hem als tweede hands op Marktplaats zetten.
Kies een kast waarbij het moederbord een kwartslag gedraaid is en de kaart in de lengte hangt, dan heb je dat probleem niet. Ander alternatief is een kast waarbij het moederbord horizontaal ligt, dan heb je het probleem ook niet.
Of je gebruikt een PCIe gen4 Riser :)