Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Nintendo 2DS: Toch niet zo goedkoop nieuw instapmodel

17-10-2013 • 08:00

95 Linkedin

Nintendo brengt deze week de 2DS op de markt, die bedoeld is als goedkoop alternatief voor de 3DS, de handheld die sinds 2011 te koop is. Omdat de 2DS een goedkoop alternatief moet worden voor de 3DS heeft Nintendo wat opties weggelaten bij deze nieuwe variant. De meest opvallende is het ontbreken van 3d, wat gelijk de naam van het apparaat verklaart.

De 2DS is niet veel anders dan een 3DS, behalve dan dat het bovenste scherm geen 3d weer kan geven. Verder is de hardware van de handheld vrijwel gelijk, al heeft Nintendo nog één opvallende ingreep gedaan; het heeft de twee speakers van de 3DS gereduceerd tot één, zodat er niet langer in stereo geluisterd kan worden. Gelukkig heeft de handheld nog wel een koptelefoonaansluiting, zodat via die weg alsnog van stereogeluid genoten kan worden.

In deze video bespreken we niet alleen of deze ingrepen opwegen tegen de lagere prijs, we staan ook stil bij de flink vernieuwde vormgeving van de 2DS en bekijken of die even prettig is als die van de 3DS.

Reacties (95)

Wijzig sortering
Dit design is meer gericht op de kinderen die een 3DS willen.
Om de ouders te paaien is hij goedkoper gemaakt en om hem minder snel kapot te laten gaan hebben ze bewust de schanieren uit het design gelaten.

Krassen op een scherm maakt de meeste kinderen van <10 niet zoveel uit, kijk maar naar de staat van de gemiddelde spelcomputers die deze kids op rommelmarkten verkopen.

Al met al geen verschrikkelijke zet van Nintendo, zeker gezien ze nu ook het "3D is dodelijk voor de ogen van kinderen" debat kunnen aanvechten met het feit dat ze ook een 2D variant hebben voor de oogjes in ontwikkeling.
De reden dat de schanieren weg zijn gelaten is niet zodat het minder snel stuk gaat, dat is een bijkomstigheid. De reden hiervoor is omdat het goedkoper moest en het ene enkele scherm blijkbaar goedkoper is dan twee losse schermen.

Het 3D effect vind ik zelf trouwens wel waarde toevoegen heb het altijd aan staan.
Ergonomie ziet er bijzonder oncomfortabel uit. Ik snap niet dat ze niet gewoon voor het originele design zijn gegaan voor die €30.00. Neem aan dat de scharnier constructie niet de duurste is.

Ik snap het gedeelte over het 2e scherm niet zo goed met een plastic laagje zodat het niet meer als touchscreen gebruikt wordt :S

Btw: voor het filmpje mocht het apparaat ook wel even vrij van stof gemaakt worden ;)
Hoor juist van mensen (oa op GoT) dat hij erg lekker in de hand ligt; het zwartepunt schijnt wat gunstiger te zijn.

En daar komt bij dat ik gestoord wordt van het 3D-effect op 3DS.

[Reactie gewijzigd door wackmaniac op 17 oktober 2013 09:00]

Zwaartepunt vind ik bij mn 3DS idd wat aan de hoge kant. Bedoel dus, dat die meer aan de kant van het bovenste scherm ligt. Met de DS Lite lag dat zwaarte punt trouwens prima. Is bij mij ook eigenlijk het enige echte nadeel aan de 3DS...
Op Firstlook heb ik 'm vastgehouden. Ik was hetzelfde van mening, maar het valt ongelofelijk mee: hij ligt best wel goed in de hand.
Wel is inderdaad de afstand tussen het touchscreen en de schouderknoppen te groot.
Wat het stof betreft; point taken...
Hoe wil jij één scherm gaan laten scharnieren? Je hebt het over een tweede scherm, maar fysiek zit er gewoon maar één scherm in - vandaar de lagere prijs en het droppen van het clamshell design.
3DS 170, 2DS 140, verschil is nog geen 20%.
Ik zie echt niemand die hier voor gaat, tenzij de marketing goed is. Een winkel zal ook veel eerder de 3DS aanraden gezien zij vast een betere marge kunnen vangen.
Volwassenen geinteresseerd in Nintendo handhelds zullen waarschijnlijk eerder voor de 3DS gaan, gezien zij zich door hun interesse vooraf informeren. Volwassenen die hun kinderen een 2DS geven, zullen de kinderen de mindere kwaliteit en onhandigheid leren van de 2DS waardoor de kinderen, volgens mij, minder snel voor de opvolger gaan.

Al met al lijkt mij dit een niet al te goede zet van Nintendo.
Die 2DS is nu nog nieuw. Daarom kost hij nog 125 euro. Cashen met nieuwe hardware.

Binnenkort, rond de feestdagen misschien al, is de 2DS de handheld die alle nieuwe handheld Nintendo games af kan spelen voor minder dan 100 euro. En de 3DS heeft tegenwoordig al een zeer sterke line-up, met systemsellers als Mario Kart en Pokémon, die het afgelopen weekend overigens 4 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Bovendien zijn de scharnieren van de DS/3DS het meest fragiele onderdeel, dat kan aan de 2DS dus niet stuk gaan - leuk voor kinderen dus.

Ik ben het verder wel met je eens, de gewone 3DS is een veel betere deal. Maar dit apparaat is een ongelofelijk slimme zet van Nintendo, wacht maar af :)

@Tweakers ik vind dit item toch een beetje tegenvallen:
 • De printplaat hetzelfde? Misschien dezelfde onderdelen (natuurlijk, dat is altijd zo bij revisies van handhelds/consoles) maar de printplaat is wel degelijk behoorlijk anders, dat zie je zelfs in de video.
 • Gek dat er 2 camera's opzitten? Dit is natuurlijk nodig voor games/apps die een dieptebeeld nodig hebben voor virtual reality-doeleinden (bv AR-games).
 • Iedereen zette het 3D toch wel uit? Dat is nogal een aanname. Ik speel veel games met 3D aan.
 • Waarom tonen jullie voornamelijk DS-games op het apparaat, in plaats van 3DS spellen?

[Reactie gewijzigd door Richh op 17 oktober 2013 09:17]

Dat van die apps die gebruik maken van de 2 camera's is een goeie. Alleen zijn die er zo ongelofelijk weinig. De voorbeeldgame met de AR-kaartjes die bij de 2DS en 3DS geleverd wordt maakt gebruik van beide camera's, maar heel veel meer zijn er niet.

En dat iedereen 3d uitzet is inderdaad een aanname, maar wel een aanname die we aandurven. Uiteraard is 'iedereen' hier een overdreven term en meer gebruikt om een punt te maken. Ik spreek veel 3DS-gamers (vooral op beurzen) en vraag vaak naar het gebruik van 3d. De meeste mensen zeggen het even te gebruiken en het daarna uit te zetten.

Wat de games die we spelen betreft; je ziet veel Super Street Fighter IV, een beetje Pilotwings Resort voorbijkomen en dat zijn toch echt 3DS-games. Verder wat Grand Theft Auto Chinatown Wars en Picross 3D om te laten zien dat het ding nog steeds DS-games af kan spelen.
Het punt is natuurlijk dat Nintendo, of ze het nou willen of niet, niet die 2e camera kán verwijderen, omdat je anders je compatibiliteit weggooit. Dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat ze erop zitten.

Eens wat betreft het 3D, maar in mijn ogen is het zeker geen overbodige functie. Het is een leuke feature die sommige games echt wat mooier maken, zoals Mario Kart of Luigi's Mansion.
In de video lijkt het net alsof niemand het gebruikt en dat het niet uitmaakt, maar ik zou graag een paar tientjes extra neerleggen voor de feature. Ookal staat hij ook bij mij niet 24/7 aan.

Ik zei ook niet voor niks voornamelijk, maar ik vond het wel opvallend :)
Dat is ook zo ongeveer onze conclusie; 3d zet je dan misschien in veel gevallen wel uit, het prijsverschil is nu zo klein dat het aantrekkelijker is om iets meer te batelen voor een 3DS, met de optie om 3d naar believen uit te zetten dan een 2DS te kopen waar je het nooit aan kunt zetten.
Het feit dat de nieuwe Pokémon-games met moeite 3D ondersteunen toont maar aan wat Nintendo daar nog zelf mee van plan is. Het is inderdaad wel even een leuke gimmick, maar het aantal spellen die er degelijk gebruik van maken is veel te laag. En je somt weer first party games op die er goed gebruik van maken, het typische Nintendo-kwaaltje van de laatste jaren.
Volgens mij is de 2DS juist een slimme zet, voor kinderen. Kinderen kunnen nogal onhandig zijn, en dus het open-klap-mechanisme van het scherm kapot maken. Aangezien kinderen (denk ik) de doelgroep zijn, lijkt het mij verstandig dat ze een device krijgen waarbij je het scherm er minder makkelijk af kan breken.

Of het achteraf echt een succes wordt moeten we natuurlijk afwachten, en of het niet kunnen sluiten van de DS, en hogere krasgevoeligheid niet slecht wordt ontvangen.
Precies om die reden onze kleine is heel voorzichtig maar als de andere kleine langskomt dan wil die wel eens het scherm naar beneden drukken wat natuurlijk een heel eind kan maar niet heel hard. Dus prima idee voor kleine kinderen of een huishouden waar nog kleine kinderen lopen.
Ja inderdaad, zou nog iets zijn voor de broer van mijn vriendin. Die heeft ook al het scharnier van zijn laptop en DS kapot gekregen. En die is 20 :p. Het zijn dus niet alleen kinderen bij wie zo'n scharnier een kwetsbaarheid kan zijn. Langs de andere kant, de schermen zullen zo ook wel veel sneller vol met krassen staan.
In mediamarkt krantje stond de 2ds voor 122 euro.
In de pricewatch staat de 3DS voor 155 euro.
En geregeld is de 3DS 137 euro inclusief verzenden bij Bart Smit (ze hebben een tijd terug de XL per abuis zelfs voor die prijs verkocht ;) )
Tsjah, mensen met kinderen die wederom een nieuwe 3ds wilden gaan halen omdat de scharnieren kapot zijn (grootste issue met alle DS'en volgens mij) zullen misschien wel geneigd zijn een 2ds te kopen. Voor het verschil in prijs hoef je het idd niet te doen, maar de prijs van de 2ds zal nog wel zakken lijkt mij.

Zal mij trouwens niets verbazen als tzt de productie van de 3ds helemaal gestaakt wordt. De 3d functie is gezien de doelgroep (en de geschiktheid van de 3d implementatie voor jonge ogen) zowieso een beetje erg gimmicky dus dat zal ook niet zo 1-2-3 de doorslaggevende factor zijn om per sé een 3ds te moeten halen.
Zal mij trouwens niets verbazen als tzt de productie van de 3ds helemaal gestaakt wordt. De 3d functie is gezien de doelgroep (en de geschiktheid van de 3d implementatie voor jonge ogen) zowieso een beetje erg gimmicky dus dat zal ook niet zo 1-2-3 de doorslaggevende factor zijn om per sé een 3ds te moeten halen.
De doelgroep is volgens mij iets van 7 tot 99 jaar.
Veruit de meeste eigenaren zullen dus al lang en breed geen jonge ogen meer hebben.
Ik heb het 3D effect vrijwel altijd aan en vind het echt iets toevoegen aan de spelbeleving.
Maar het feit dat er nu een variant uit komt die juist de unieke selling point niet heeft, laat mij toch denken dat het unieke selling point niet.. Helemaal uitgepakt heeft zoals ze gehoopt hadden.

In feite zegt Nintendo natuurlijk: je kan de games ook prima spelen zonder de 3d functie - eigenlijk is het een nice to have voor erbij. Let wel; is geen waarde oordeel, heb zelf geen 3ds (de laatst aangeschafte Nintendo in huis is een DS Lite) maar gewoon een constatering.
Het unieke selling point van Nintendo consoles (zowel draagbaar als TV) zijn natuurlijk de Nintendo games die erop uitkomen.
Het is een gegeven dat 3D weergave voor jonge mensen niet zo heel goed is. Vandaar dit model om zo een nog bredere doelgroep aan te spreken. Het is geenszins een vervanging van de 3DS/3DS XL maar een aanvulling aan de modellen reeks.

Evengoed geeft Volkswagen met de verkoop van de Up echt niet aan dat de Golf of Polo niet zo uitgepakt hadden als ze hoopten. Nee, het is gewoon een verbreding van het aanbod zoals dat behoorlijk vaak voorkomt in de consumentenmarkt.

In feite zegt Nintendo; hier een mooie robuuste opvolger voor de oude DS voor een gunstige prijs zodat je zowel de oude DS als de nieuwe 3DS titels kan spelen. Het 3D gebeuren is geen must voor games, evenals een internetverbinding en stereogeluid geen must is. Zo hebben alle consoles wel zaken die geen must zijn maar wel een hele fijne toevoeging.
Ik zei het eerder al, maar het feit dat de nieuwe Pokémon spellen met moeite 3D ondersteunen (met lage framerates en er zijn veel 2D momenten zelfs met 3D op), bewijst voor mij dat Nintendo zélf (of in elk geval, ontwikkelaars bij Nintendo) die 3D als een gimmick beschouwt. Pokémon zijn nooit high-end games geweest, maar ze moesten wel meestal tonen wat de handheld kan.
Kijk en probeer dan zelf maar even de andere Nintendo games zoals Luigi's Mansion 2, Kid Icarus: Uprising en Super Mario 3D Land. Dan weet je dat je onzin praat.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 181786 op 17 oktober 2013 14:10]

Ik vind het juist prettig dat bij een game als pokémon de 3d niet er te diep inzit. Het wordt wel verkocht als een game met 3d wereld, leuk maar het blijft een platte game. Ik zou er gek van worden als de hele wereld 3d actief was. De 3d is een leuke toevoeging bij de pokébattles laat je pokémans toch iets meer tot leven komen.

Maar zoals Thorgrem aangeeft bij andere firstparty spelen is 3d echt wel goed inverwerkt. Luigi Mansion 2 speelt echt heerlijk weg in 3d.

PS ik heb nog geen FPS drops meegemaakt bij pokémon.
Speel je Pokémon X of Y met 3D aan of uit? Ik zeg ook maar wat ik in de reviews ervan gelezen heb (http://arstechnica.com/ga...tment-to-stereoscopic-3d/). Er zou een merkbaar verschil zijn tussen 3D aan of uit.

En ik vind eigenlijk, ofwel maak je een game helemaal 3D ofwel gewoon niet. Als een deel van het spel maar 3D is, veroorzaak je verwarring en weet de speler niet meer of die nu 3D aan of uit heeft staan (kan je ook wel aan de slider voelen natuurlijk). Ik zie je eigenlijk geen argument geven waarom die wereld niet 3D mag zijn. Want je zegt "het blijft een platte game", maar het is niet omdat je bewegingen gelimiteerd zijn dat de wereld dat ook moet zijn toch. Volgens mij zou het geen design-probleem zijn om die andere stukken van het spel ook 3D te maken.
Wat een vreemde bedragen noem je daar.

De focus voor Nintendo ligt overigens op de 3DSXL samen met de 2DS. De oude 3DS is er gewoon nog maar. Als je het vergelijkt met de 3DSXL is het prijsverschil wel aanzienlijk.

Daarnaast heeft Nintendo vast zijn redenen en strategie voor dit apparaat.
Omdat dat de prijzen zijn die in de video zijn aangegeven, dus ik neem die aan als adviesprijzen. Het procentuele verschil zal dan ook relevanter blijven dan wanneer ik huidige acties vergelijk.
Wat een zeik minder doordachte review, tweede speaker een groter gemis dan 3d ( wat iedereen toch uitzet) is echt grote onzin als je het mij vraagt.
Deze console is op de jongere gamer gericht maar dat ziet tweakers.net niet, een kinderfiets zal voor een volwassene ook nooit lekker fietsen.

[Reactie gewijzigd door mathelicious op 17 oktober 2013 12:47]

Hm... ik vraag me af wat dan de reden is dat 3D bij wel (VOL!) aan staat...?! |:( Persoonlijk vind ik het 3D wel wat toevoegen... en ja het is de eerste keer vreemd voor je ogen en bij alle andere keren ff wennen, maar al snel heb je de sweet spot gevonden en is het 3D werk echt een toevoeging!!!
Jep, 3D is awesome. Geen extra bril nodig en het werkt supermooi :).
"Zeikreview" is misschien wat hard en had je wat mooier kunnen omschrijven, maar ik vind zelf de review ook iets te weinig op de doelgroep toegespitst.

Aan de andere kand als 2 kindjes hun 2DS en 3DS vergelijken zal de eerste misschien al snel bij z'n ouders staan zeuren dat de zijne geen 3D kan... :) Speelde enkele keren op de 3DS van mijn 7jaar oud neefje en zelf vind ik de 3D niks toevoegen. Als je er op let ziet het er zo mooi niet uit. Als je met het spel bezig bent let je er niet op. Dus mag het van mij part af en zou ik ook iets minder betalen voor een model zonder.

Heb echter nog een originele Gameboy uit 1994 en die werkt nog perfect (-2 lijntjes beeld aan de rechterkant)! Volgend jaar 20 jaar oud !!! (wordt gebruikt voor spelletje tetris op de pot ofzo... )
De functie van het 3D is niet in elk spel een grote toevoeging maar als jij bijvoorbeeld gaat kijken naar een spel wat ik veel speel Monster Hunter 3 Ultimate, dan zie je dat het 3D ook de diepte in het spel correct weergeeft. In waterlevels kan je haast niet zonder het 3D om effectief te spelen.

Dat 3D vaak ook niet nodig is in een spel klopt wel en het heeft ook zijn nadelen wat betreft kijkhoeken. In de bus bijv. hoef ik 3D niet aan te zetten, dat werkt niet lekker.

Dat zeikreview was vroeg op de ochtend, dan ben ik niet altijd even genuanceerd :P

[Reactie gewijzigd door mathelicious op 17 oktober 2013 12:40]

Waarom zien we dat niet? We gaan er zelfs uitgebreid op in in de review. Dat het voor kinderen wellicht beter is dat de schanier verdwenen is omdat de 2DS daarmee steviger is dan de 3DS, maar dat het ook een risico oplevert, omdat de beide schermen daarmee makkelijker krassen oplopen.

Dat een tweede speaker een groter gemis is dan 3d is een aanname. Maar dat is wat een review is, een mening, een aanname.
Wat heeft een kind voor meerwaarde aan stereogeluid??? Juist, niks. Het niet snel van knoppen naar touchscreen kunnen komen is voor kinderen een klein probleem gezien het soort spellen wat wordt gespeeld. De positionering van de knoppen zorgt ervoor dat kinderen het apparaat goed vast kunnen houden, daar waar een 3ds (XL) topzwaar is. Zo zijn er een hoop punten waar ze aan voorbijgaan.

Natuurlijk is dit apparaat niet geschikt voor de doelgroep van tweakers, maar alle ouders die nu deze review tegenkomen denken dat dit apparaat niet goed is. En dat terwijl het juist een hele goede toevoeging is aan de serie en juist gericht is op de jonge gamers!
Ik vind het ook een beetje raar. Nintendo heeft al aangegeven dat de 2DS voor kinderen bedoeld is. De scharnieren zijn al het zwakke punt en kinderen staan niet bekend om dat ze heel voorzichtig met spullen zijn. Heb al zo 4 DSen vervangen zien worden in mijn omgeving.

Voor de volwassen gamer heeft het de 2DS totaal geen meerwaarde boven de 3DS.
voor de 3ds brengen ze een extra analog stick uit die je onder dat ding moet klikken dan brengen ze een nieuwe versie uit en dan laten ze nogsteeds die tweede stick weg?

maar goed te klein prijs verschil om ook maar een deuk te maken in de verkopen van nintenod zonde hoor :(

hoop echt niet dat nintendo door dit soort dingen nog een keer uit de games stapt of erger?
Natuurlijk laten ze een 2e stick weg. Anders zouden er op een gegeven moment comptabiliteitsproblemen ontstaan tussen de verschillende 3DS versies en games.

De kans is vrij groot dat met deze uitbreiding van het modellen aanbod de verkopen van Nintendo nog groter gaan worden. Nintendo verkoopt zeer veel 3DS consoles al geruime tijd. Ze zitten nu al dik boven de 34 miljoen verkochte 3DS exemplaren. De enige concurrent heeft nog geen 6 miljoen exemplaren verkocht. Nintendo die uit de games stapt? Misschien ooit, maar nu nog lang niet, zeker niet met het succes wat 3DS heet.
had wel iets kunnen worden voor mensen waar het puur om de gameplay gaat. maar had dan echt de prijs een heeeel stuk verlaagt.

ook vind ik het vaag dat iemand 30 euro zou besparen op het apparaat als de games toch 50 euro per stuk kosten. dan maar 1 spelletje minder?

[Reactie gewijzigd door rayhvh op 17 oktober 2013 09:15]

Voor een nieuwprijs van enkele tientjes zou ik de overweging nog maken..
Anoniem: 181786
@m3nno17 oktober 2013 09:25
Dat is natuurlijk zwaar onrealistisch. Voor de nieuwprijs van een paar duizend euro zou ik ook een Volkswagen Up overwegen. Maar we weten allebei dat dat nooit zal gebeuren omdat het gewoon volstrekt niet realistisch is.

De 2DS is een slimme zet van Nintendo en het zal zeker de jongere doelgroep (of de ouders ervan) aanspreken. Het zwakste punt is eruit gehaald (het schanier) en hij is een paar tientjes goedkoper. Reken maar dat veel ouders de DS van hun kind deze decembermaand gaan vervangen voor een 2DS.
Waarom zegt iedereen toch dat iedereen de 3D functie "toch wel" uit zet? Ik heb hem sinds release en heb hem nog nooit uit gehad onder het gamen. :?

[Reactie gewijzigd door LuckyLuke16 op 17 oktober 2013 10:22]

Ben jij iedereen?
Nee maar het is in ieder geval al iedereen, min twee personen. Ik heb 3d ook altijd aan staan.
Ik heb het apparaat zelf nog niet uitgeprobeerd, maar dit is op zich een goede zet van Nintendo icm de release van de nieuwe Pokemon.

Al die ouders die bang zijn voor het 3D effect van de 3DS, en dat plus de lage prijs van de 2DS zou ervoor moeten zorgen dat dit ding nog lange tijd goed blijft verkopen.

Overigens heb ik wel gehoord dat de 2DS verrassend goed in de hand ligt.
Leuke review :) Een 2DS is niet mijn kopje thee, maar je hebt wel gelijk dat de 3D slider in de meeste gevallen uit staat hier.

Om de gewone 3DS comfortabel te noemen, moet je denk ik wel echt kleine handen hebben denk ik. Ik heb al tijden het plan een 3DSXL te kopen, omdat ik juist bij de normale 3DS kramp in m'n vingers krijg omdat die face buttons zo klein zijn en ik het apparaat te krampachtig vast moet houden als ik de shoulder buttons moet gebruiken. Om die rede tot mijn grote spijt ook nog niet Mario Kart 7 gekocht, omdat ik daarvan weet dat ik L+R moet gaan gebruiken en dat op de kleine 3DS gewoon niet te doen is voor mij.

Gelukkig is daar volgende maand een goud/zwarte 3DS met zelda. Tot die tijd hou ik het wel ff vol met pokemon zonder L+R :) Maar ik dwaal af.

Ik denk dat de 2DS ook wat meer geschikt is voor grotere handen met lange vingers. En niet voor de jongere doelgroep, met kleine handen waar deze voor bedoeld lijkt te zijn, gezien de minimale leeftijd voor 3D gebruik 7 jaar is. En met een 2DS dus ook games met een lagere PEGI rating kunnen verkopen.
Anoniem: 542347
17 oktober 2013 09:33
Ik ben het er niet mee eens.. Je heb voor een 2DS zeker geen hoesje nodig, en je kan de handheld al voor 122,- euro kopen. En dan word het verschil opeens wel veel groter. Verder vind ik zelf dat de back buttons juist beter zijn geplaatst dan bij de 3DS, omdat het voor mijzelf minder krampachtig is. Ik denk dat de 2DS juist een uitkomst is voor de mensen die een controller gewent zijn (vooral de xbox controller) omdat de backbuttons ongeveer op dezelfde positie geplaats zijn. Verder ziet de 2DS er best goed uit en is het een prima instap model!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee