Door Jeffrey van Maurik

Nieuwe multiplayerbeelden van Battlefield 4

17-09-2013 • 09:56

96 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De laatste trailer voor Battlefield 4 toont de nieuwe Commander Mode, dynamische omgevingen, het aanpassen van elementen en Battlelog.

Electronic Arts heeft aangekondigd dat de bèta voor Battlefield 4 op pc, PlayStation 3 en Xbox 360 op 1 oktober van start zal gaan. De testfase komt bijna een maand voor de geplande release van de shooter op 29 oktober.

Reacties (96)

96
90
32
6
0
47
Wijzig sortering
Het enige wat ik in deze video zie is lichtflitsen.. Ultra chaotisch. Niet mijn game meer :)
Waarom ga je af op een trailer? De BF3 trailers waren ook chaotische actie.
Uiteraard zoeken ze voor zo'n video de meest spectaculaire beelden (er moet immers nog verkocht worden), maar ik hoop inderdaad niet dat het een totaal epilepsie-fest gaat worden. In BF3 heb ik al van tijd tot tijd zo'n "What happened? Where the f... am I?"-momentje, en daar is op zich niets mis mee (goed voor de immersion), maar ik hoop wel dat ze het in BF4 eveneens met mate blijven inzetten. Het is juist de afwisseling tussen wat rustigere (bezin-)momenten en totale chaos die - voor mij althans - BF3 een erg vermakelijk en tot in den treure herspeelbaar spel maken.
Kijk dit is destructie op het niveau van Bad Company 2. Battlefield 3 voelde, ondanks de over het geheel betere gameplay, toch enigszins als een achteruitgang door het gebrek aan destructie zoals ik dat in Bad Company 2 gewend was. Maar dit ziet er simpelweg ongelofelijk uit. Grafisch lijkt het niet een gigantische stap vooruit zoals de singelplayer wel oogde, maar het ziet er desalniettemin geweldig uit.
De advertising is heel mooi, maar waar het allemaal op uitdraait is het volgende: spelers worden snel zo goed, dat de maps niet langer een uitdagend speelveld vormen. Daarmee bedoel ik dat iedereen al snel de maps uit het hoofd kent en elke plek niet langer veilig is.

Daarmee wordt tactisch spelen niet langer mogelijk. Het wordt een frag fest zoals BF 3, van ongekende proporties. Je komt in het spel, je bent dood. Herhaal ad infinitum.

Al dat gepraat over tactische gamerplay en spelen zoals jind at wilt is onzin. Als ik sniper wil spelen dan ben ik net zo snel dood als een assault mannetje.

Omdat alle wapens per definitie gelijk zijn aan elkaar maakt het niet uit. Of je nu een Scar neemt of een AK of een M-16 variant, iedere speler is er zo goed mee dat ze allemaal even dodelijk worden. Het is 'prrrt' en je bent een goner.

Daarmee wordt cheaten aangemoedigd, om een kans te maken wil je op den duur gewoon een aimbot hebben, omdat een headshot in een een op een vuurgevecht je enige kans is.

Range lijkt ook niet uit te maken, ieder wapen is een sniper rifle tegenwoordig, je wordt met een spray-wapen op ongekende afstand nog geraakt.

De Battlefield serie is nutteloos geworden, het gaat alleen nog om de gfx. Iedereen wordt uiteindelijk top level speler met alle unlocks. En dus kan een gozertje op de grond met een shot een tank uitschakelen of een helo. En dat is gewoon niet realistisch meer. Het is alleen fuckin' annoying.

Ik hoef geen Arma, maar BF heeft afgedaan. Het is gewoon Unreal Tournament zoals ik dat meer dan een decennia geleden al speelde.

De formule is dit: eet veel chips, drink veel cola, hersenspel jezelf into a frenzy en vlieg, ren als een hysterische maniak door de levels roepende 'I have become death, destroyer of worlds!'

Dat deed het voor mij, zo won ik potjes. De enige manier om BF te spelen is door een gameplay houding van een decennia geleden aan te nemen.

Hier is geen teamplay, nooit iets van gemerkt, dus al wat die kerel je verteld in dit reclame filnpje is onzin. Het wordt gewoon keiharde chaos binnen twee weken en een volkomen nutteloze interactie met je PC. Spawnen, dood, spawnen, dood, met een op de 30 kills wat je een 'lol' geeft. Je kunt net zo goed een oude COD spelen of een andere hysterische fragger, er zijn er genoeg van, vaak nog gratis. Maar wat BF bijzonder maakte ooit, in BF 1942, dat is al verdwenen.
Wat een sneu verhaal zeg, je voelt je aangemoedigd om te cheaten omdat andere spelers beter dan jij zijn? Er is geen tactiek en geen verschil tussen de wapens in BF3? Je bent als sniper even kwetsbaar als een medic? Je wordt steeds binnen een paar seconden gefragged? Sorry hoor, maar dat is allemaal gewoon geneuzel. 'Learn to play', zullen we maar zeggen.
Z'n verhaal is niet zozeer sneu, misschien wel de consequenties die er aan gehangen worden.

Maar hij heeft wel een punt. Battlefield is voor een casual of semi-fanatieke speler gewoon niet echt leuk meer (of je moet totaal geen ene ruk geven om je prestaties en inderdaad alleen voor de gfx spelen).

Het probleem is dat (juist) een spel als MP battlefield enorm competitief is. Ja, inderdaad: Battlefields grootste pluspunt is meteen z'n grootste minpunt. Iedereen die niet serieus fanatiek bezig is, zit (na een tijdje) voornamelijk naar het respawn-scherm te kijken. Bovendien kunnen een paar hardcore spelers die al-dan-niet toevallig bij elkaar zitten een complete server uit balans trekken (als je al de mazzel hebt om een server te vinden die uberhaupt in balans is).

De oplossing lijkt me simpel: introduceer een ladder-systeem zoals bij starcraft. Laat iedereen een beetje tegen mensen spelen die ongeveer even goed zijn. Hoe je bepaalt hoe goed iemand is heeft het nodige inzicht nodig, maar daar is wel uit te komen. Je houdt het zo in ieder geval wel leuk voor de niet-hardcore spelers.
Ik sluit me hierbij aan. Ik ben ook geen hardcore speler maar desondanks heb ik pas plezier in een MP shooter als ik meer kills dan deaths maak. De lat om dat te bereiken wordt steeds hoger gelegd. Je hebt steeds meer skills, wapenkennis, upgrades en maps kennis nodig om dat te bereiken. En de enige manier om dat te bereiken zijn vele speeluren.

Ik zie dat als een fact of life, en het is geen klacht, maar het is wel degelijk zo dat voor een grote groep spelers (en dus betalende klanten) het een punt van aandacht is. Als ik in deze teasers de enorme chaotische maps zie, dan wordt ik bijna bang hoe me daarin te handhaven.
Zoals bij alle BF games: Leer je rol op het slagveld en vervul deze rol. Dit is inderdaad anders dan Call of Duty maar vergelijkbaar met TF2. Je moet een groot slagveld zien als een aaneengeplakte verzameling kleinere slagvelden waarin jij een bepaalde rol vervuld, aan de hand van de kit / specializations die je kiest. Zo is het naar mijn idee een stuk minder beangstigend.

Voorbeeldje: Je speelt met de support kit. Deze heeft 2 specifieke rollen waaruit jij kan kiezen. 1. Je voorziet je teamgenoten van ammunitie en blaast tanks ed. op met je explosieven. 2. Je verstrooit de vijand door het gebruik van je machine geweer (suppresion) of je mortar shells. Blijf op een grote map bij je squad en voer een van deze 2 taken uit en dan kom je heel ver, mits de rest van je squad dit ook doet.
Precies wat ik dacht. Het aantal cheaters is minimaal in BF3. Het aantal hackusations is gewoon absurd, zodra iemand een killing spree of een nemesis streak heeft, wordt hij al voor cheater uitgemaakt. Uiteraard is voor mijn gevoel het "run and gun" gehalte van BF3 ook iets te hoog (vooral bij Close Quarters en Aftermath). Maar kom op zeg, jij doet alsof tactisch spelen niet mogelijk is omdat iedereen de map kent? Juist doordat je de map kent wordt tactisch spelen mogelijk. Zo vaak zie je mensen met tunnelvisie die door een smalle gang proberen te pushen, met jouw kennis van de map kun je altijd een alternatieve route vinden (behalve als de map de clusterfuck die Operation Metro heet is).
OT: "Whether you prefer being the lonewolf taking control of your own destiny..." Ik vrees dat voor BF4 de quote wordt: "The way we’re going about it in Battlefield 4 is to highly encourage team play – but never force it." waar de quote voor BF3 nog "Lowering the threshold" was. Waarom ben ik bezorgd?
Off-topic:

Wat betreft operation metro. Dat komt alleen maar omdat spelers niet nadenken. Ik kom met mijn squad altijd door elk chokepoint heen alleen door wat smokes neer te gooien. Elke keer zie ik teams een half uur lang dezelfde tactiek proberen op die map...slecht een enkele keer iemand die blijkbaar nadenkt en iets anders probeert.
je mag je toch wel behoorlijk schamen als je zo oud ben als je suggereer, en dan zo een toon aan sla in een reply
Haha, ja dat viel me ook al op. Terwijl zowel Vendar als Descendant hun leeftijd niet eens openbaar in hun profiel hebben staan. Eerlijkgezegd vind ik Descendant's toon een stuk volwassener dan de would-be volwassene. Ik ben zelf uit '85, en wat mij betreft is PC gaming pas booming sinds 95/96 (Quake 1, Warcraft 2, etc.), dus ja mensen uit mijn leeftijdsgroep zijn ook gamers van het 'eerste uur'.
Ik sla geen toon aan. Maar als je wilt kan ik dat wel doen hoor. Wordt volwassen man. En stel je niet zo onbehoorlijk aan?
is goed. je heb helemaal gelijk. het spijt me. als volwassene mag je blijkbaar dat soort taal
I'll kiick anybody's ass anyday. Ik speelde dit soort games al toen jij nog een glinstering in je vader''s oog was toen ie naar je mamma keek. :-)
uitkramen op een website als tweakers. en blijkbaar mag iemand niet een negatieve reactie daarop geven want dan is hij/zij niet volwassen.

ik zal nog wel een x het vandalen open slaan om de definitie van volwassen bekijken. misschien dat ik het dan begrijp
Begrijpend lezen is een vaardigheid die op scholen tegenwoordig niet langer er wordt ingehamerd. Hoe kun je wat ik schreef nu opvatten of lezen als een soort grof taalgebruik? En ik sluit af met een smiley.

Wat denk je nu dat ik bedoelde dan? Dat ik helemaal kwaad en rood aangelopen zat te schelden op degenen waarop ik reageerde? Ik was gewoon een beetje aan het opscheppen. :-) Ik kan nog steeds meekomen met de jongere gamer. En daar ben ik wel blij mee al merk ik wel dat mijn interesse voor shooters afneemt. Althans, ik ben kritischer dan ik was.
ik denk dat niemand dacht dat je rood aanliep. het is meer de neerbuigende manier van praten tegenover iemand anders die je totaal niet ken. ik denk dat met mij verschillende andere mensen dat jammer vonden. dit is niet de plek om neerbuigend tegenover anderen te zijn.

ik begrijp dat het voor jou een leuk feitje is dat je nog altijd mee kun komen met de jonkies, maar ik vond persoonlijk jou manier van reageren niet echt getuigen van hoog leeftijds gehalte :P
Blijkbaar niet als je de hele tijd neer wordt geschoten.
Dat je Quake gewend bent verklaard een hoop bij BF is het sluipen, boel verkennen en als de weg clear is lopen.

Kijk is een paar tutorials op youtube zou ik zeggen dan wordt je vast wel beter.
Quake? Wie heeft het over Quake???
Dat is misschien de enigste reden voor jou om te spelen, andere mensen hebben genoeg andere redenen om het spel leuk te vinden en het te spelen.

(en btw, wat een toon....)
huntedjohan legt het hieronder al netjes uit. Ik heb daar niets meer aan toe te voegen. ;)
Wat een negativiteit...

De kleinere mappen hebben idd wel eens wat weg van knallen en schieten maar en we spawnen binnen 3 secs toch wel weer. Quake4 niveau.

De grotere mappen, spelend in hardcore mode, bieden veel meer dan alleen dom knallen. Daarin maakt teamplay echt het verschil. Dat sommige niet helemaal gebalanceerd zijn, tja.

Ik denk dat de commander mode in bf4 het spel gebalanceerder zal maken.
Dat was mijn punt. Je spawnt toch weer snel. En dat haalt alle 'point' uit het spel. Als doodgaan zo snel en makkelijk gaat en respawnen ook, dan heeft het geen punt meer, het is zinloos om te spelen. Er staat namelijk niets op het spel. Alleen ergernis.
Je vind BF3 niet leuk omdat anderen sneller beter zijn geworden?....welkom in de wereld van MP.

Noem mij een spel waar een vast team niet standaard noobs laten huilen omdat te snel dood en snel cheater of hacker janken.

Word snel goed in het spel en dan kan je ervan mee genieten, zijn andere je te snel af dan moet je beter worden of het spel terug stoppen in je la en niet meer naar kijken.

Het is geen plicht om BF4 te kopen......alhoewel je EA er wel mee zal helpen :)

Hoe dan ook, ik heb er honderde uren inzitten, net zoals Bf2:BC2 en als ik in de heli zat was ik gewoon koning met de mini....2 maanden niet gespeeld en ik werd ge-owned...lekker boeiend, ik speel gewoon lekker verder of ga met een ploegje vrienden gewoon op een server lol hebben....het is maar een spel......en over dat spel gesproken,...KOM OP MET DAT SPEL!!!
Wat jij benoemd is veelal een probleem van de belachelijk grote speler aantallen in servers...

Als je metro of grand bazard met 12 vs12 doet speelt het lekker weg en valt het frag fest wel mee. Veel spelers = fragfest. Zo simpel is het nu eenmaal.

Spawnend-->dood-->spawnen-->dood is een gevolg van overpopulated servers. En als je dat lukt op 12vs12 metro dan heeft het insta-death weinig te maken met de game maar meer met je skill level.

Daarnaast is naast overpopulate ook het insta-vehicle respawn een probleem. Je ziet het veel te vaak. Helicrash, boeie respawn en nieuwe... Dit zorgt ervoor dat niemand "zorgvuldig" (armastyle) speelt.

Ik denk dat als je wat andere servers pakt, of wellicht de pro-servers dat je wat meer battlefield vindt wat jij leuk vind...
Ben ik het gedeeltelijk mee eens, ik speel voornamelijk Metro en dat liefst 64-64.
Waarom? Gewoon om door de linies heen te breken en ze helemaal gek te maken.
Maar de meeste fun heb ik gehaald uit een Metro die op geven moment 6-6 was (het was al laat ;) ) Dan zie je weer dat die map zo simpel lijkt maar juist heel slim is opgebouwd, jammer dat ze de full map daarvan nooit hebben vrijgegeven. Ooit was hij Namelijk 2x zo breed.... (buiten staan zelfs vliegtuigen en iets wat lijkt op Seine Crossing)

Enfin, cheaten glitchen doen ze overal ook in Arma, COD etc

Mijn ervaring is overigens dat je op overpopulated servers rustiger en bedachtzamer moet spelen aangezien om elke hoek een tegenstander staat. Alles heeft zijn uitdaging, dat een bepaald persoon daar niet mee kan omgaan... tja jammer maar hij zal niet gemist worden, de volgende staat al klaar.

OT: 1 oktober of 3 oktober dat word weinig slapen en veel naar dat schermpje kijken.
Hopelijk heeft men geleerd van de launch en Beta van BF3 en loopt het beter....
Het ziet er allemaal prachtig uit de details zijn sterk verbeterd, kan niet wachten om het te ervaren!
Anoniem: 399807
@B3v3r17 september 2013 15:40
Dat klopt, ik zal nooit gemist worden, zoals met bijna alles tegenwoordig ben je als klant of consument niet erg gewaardeerd. De slogan is 'voor jouw 10 anderen'. Slechte marketing.
Daar zijn de meningen over verschillend. Dat je een aimbot nodig acht vind ik al slecht. Als je 64man teveel vind want ik denk tot je dat bedoelt moet je potjes starten met minder spelen
Negatief beeld, maar desalniettemin een mening :)

Waar het voor mij persoonlijk juist wel heel erg om gaat, is de squad-based play. Als je met je squad echt een beetje kan samenspelen, dan wordt het erg lastig voor de reguliere frag-festers. Daar krijg je ook meer punten voor, samenspelen wordt beloond. Daarnaast is letterlijk geen enkel wapen hetzelfde qua karakteristiek. Bulletdrop times verschillen door verschillende gewichten, bereik is daardoor ook anders, evenals penetrerend vermogen. En spray wapens.. tja.. je hebt wel eens een verdwaalde kogel ook. Maar heb nog niet heel veel mensen de 800 meter zien overbruggen met een FAMAS terwijl ik ze met een M98B/SVD/EM beschoot.

De formule is niet als loner te spelen, maar plezier te beleven met je squad. Die punten komen dan vrij makkelijk vanzelf wel hoor, zeker op de n00b-servers. Juist als iedereen alle unlocks heeft, worden je echte skills tenmisnte beloond. Gevechten op basis van gelijkwaardigheid, je dient zelf alleen wel verstandige keuzes te maken voor je eigen speelstijl.

Voor mij is het verschil met UT etc. ontzettend groot, omdat ik met een leuk squad vaak speel en op servers met actieve admin communities waar cheating niet zo snel een probleem is. Overigens komen er meer cheaters bij door bijv. een Humble Bundle actie dan dat men dat doet omdat "iedereen zo goed is geworden". Kiddies kopen voor weinig BF3 en merken dat ze tactisch zo slecht zijn dat ze wel moeten gaan cheaten. Een PB-ronde verder en het is weer :'( voor ze.

BF4 gaat voor mij hier gewoon nog een schepje speelplezier op doen verwacht ik, zeker met de nieuwe/terugkerende commandermode etc. en nieuwe tactische mogelijkheden zoals hekken sluiten en andere dingen bedienen komt er weer een stukje nieuwe dimensie bij.
Alle wapens gelijk?

http://battlefield.wikia.com/wiki/Weapon_Damage_Chart

Speel op servers met wat minder spelers (8v8) en op Hard Core mode en dan zal je zien dat bf3 best tactisch is (kan zijn)...
Die chart bewijst eerder mijn punt. In games tegenwoordig wil men spelers met hun wapenkeuze niet voor het hoofd stoten. Daarom zijn alle wapens min of meer gelijk.

Er zijn slechts detailverschillen die compenserend werken.

Neem de Scar-L onderaan met de M16-A4. In principe gelijk, bekijk de getallen maar. De ene stat compenseert de andere wel weer. Heb je een wat hogere recoil dan is er wel een stat die dat comepnseert. Waar je op uitkomt is de keuze of je een wapen wilt met weinig recoil maar snellere reload. De vraag is in welke mate dat uitmaakt, al renende door een chaos. Als je speelt op drukke servers gaat die 2 miliseconden wat uitmaken? En als, zoals gesuggereerd, je op een minder drukker server speelt, dan maakt het zowiezo niet uit, want dan is er altijd tijd om behoedzaam te zijn en te herladen.

Dus uiteindelijk zijn alle wapens min of meer gelijk. Ik wordt zelfs regelamtig geheadschot in Noshar Canals met een pistooltje van onder de kraan helemaal naar de trein. Pauw!
Ach ja, als je plastisch kijkt naar de charts en je laat er dit soort conclusies op los, daar heb je natuurlijk recht op :) Ik zie echter een vrij aardig verschil in recoil bij zowel rennen als lopen, de spread is ook anders. Het gaat er om of jij het met jouw oog hand coördinatie voor elkaar krijgt om de kogels op de daarvoor bestemde plek te krijgen in het spel. Schijnbaar lukt dat sommige mensen beter ,waardoor die persoon op Noshar Canals je te grazen neemt. Je moet er ook niet te veel van verwachten als je met je M98B daar stil gaat zitten he ;)
Nou, ik houd het anders een heel stuk langer vol als ik goed communiceer met mijn vrienden. De 'run 'n gun' types uit call of duty of UT maken weinig kans als de hoek waar zij uit komen gedekt is door een vuurspuwende loop. Ik zeg niet dat teamplay onoverwinnelijk maakt. verre van dat. Vaak genoeg wordt onze linie gebroken en gaan we er allemaal aan.

Het voordeel is dat je altijd een medkit naast je hebt liggen en nooit zonder ammo zit. Ook heb je 360 graden dekking omdat we altijd elkaars ruggen dekken. Teamplay heeft zeker meerwaarde.
Ik weet niet hoe veel uur jij bf3 hebt gespeeld? Maar er zit echt wel verschil in de wapens soms zelfs te veel naar mijn idee (bvb de m16 is een slechter wapens dan de m416 en de scar-h in werkelijkheid) en hoelang je overleefd heeft puur met je tactiek te maken en keuze van wapen! Met een sniper rifle in close quarters is natuurlijk vragen om gekilled te worden!
wat een hoop onzin zeg. dat jij dat vind is prima maar dat is geen feit. kan mij totaal niet vinden in jouw bewoordingen. heb zelf bijna 4000 uur in bf2 en 3 zitten en je verhaal komt totaal niet over. je klinkt als een ouwe zeur van 44 jaar..
Het is gewoon gay, geef maar gewoon toe.
Als het dan toch Free For All gameplay word, dan heb je het inderdaad meer over toppers als Q3 Arena, Unreal Tournament.

Als je echt tactiek wil leren moet je gewoon Wolfenstein:ET leren.
Geef me een goed team en ik laat niks van jullie over. :P

Of gewoon Metroid Prime Trilogy aanschaffen (gameplay, balans, superieur afgestelde input/controlls game ervaring, fatsoendelijke belichting, geen tunnel-vision engine, spelen de hele dag zonder 3d moe te worden, sfeer, verhaal, actie, sneller en behendiger dan Q3arena zonder moe te worden, spelen op TV, variatie, puzzels, gewoon lol en amusement). 8-)
Weg met de PC! Maak eerst maar eens een goed spel, RTS of turn based strategy loont zich voor de PC dus doe het dan ook, ik wil best wel weer verslaaft zijn aan, civillization (2) en Earth 2150 / Moon Project. Dan koop ik wel weer PC hardware en games.

edit:
Free Space 2 was trouwens ook geweldig, wel te korte game weliswaar (vergelijking met nintendo). Kan mogelijk ook op console, maar keyboard controlls waren uitgebreid en zeer handig.
De formule is dit: eet veel chips, drink veel cola, hersenspel jezelf into a frenzy en vlieg, ren als een hysterische maniak door de levels roepende 'I have become death, destroyer of worlds!'

Dat deed het voor mij, zo won ik potjes. De enige manier om BF te spelen is door een gameplay houding van een decennia geleden aan te nemen.

Hier is geen teamplay, nooit iets van gemerkt, dus al wat die kerel je verteld in dit reclame filnpje is onzin. Het wordt gewoon keiharde chaos binnen twee weken en een volkomen nutteloze interactie met je PC. Spawnen, dood, spawnen, dood, met een op de 30 kills wat je een 'lol' geeft. Je kunt net zo goed een oude COD spelen of een andere hysterische fragger, er zijn er genoeg van, vaak nog gratis. Maar wat BF bijzonder maakte ooit, in BF 1942, dat is al verdwenen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 126513 op 18 september 2013 03:40]

Ik denk dat de gameplay van BF4 ook een vooruitgang is. Met alle destructie en landschap veranderingen blijven de levels waarschijnlijk langer interessant.

Technisch gezien, denk ik, dat de engine weinig aangepast is. Als je op 00:12 kijkt zie je de spelers lopen, niet helemaal soepel. Ik vermoed dat alle problemen die in BF3 zitten gewoon het zelfde zijn in BF4. Denk aan: rubber banding, het zwarte gat rond iedere vlag, achter een muur lopen en toch nog dood geschoten worden omdat alles 0.5 seconde achter loopt, ECM jammer dat de helft van de tijd voor geen meter werkt, noem het maar op.

Voordat BF3 uit kwam heeft dice een patch uitgebracht die praktisch elk probleem in BC2 opgelost heeft. Ik vraag me toch nog steeds af waarom er nog steeds zo veel issues in BF3 zitten, komen ze zodadelijk ook met een patch als BF4 uit gebracht is?

Dus ja, gemixte gevoelens voor BF4.
IMHO is meer destructie meer realisme. Dat, en de hardcore modus maakt BF4 juist interessant. Lijkt een beetje qua gameplay op de realitymod van bf2 (lang niet meer gespeeld trouwens).

Meer destructie heeft wel een nadelig effect op de balans in het spel denk ik. 1 tank is dan voldoende om alle gebouwen in een map als seine crossing met de grond gelijk te maken en iedereen uit zijn schuilplaats te knallen.

Nivellerend effect noem ik dat :)
De spelers lopen precies zoals BF3 dus alle problemen van BF3 zullen ook hierin zitten.

De logica ontgaat mij.
Wat ik een beetje raar vind, is dat er bij een paar momenten een soort van raket of missle op straat beland en de poppetjes gewoon blijven staan alsof er niets gebeurd.. Zou toch wel vet zijn als er een soort van drukgolf zou ontstaan waardoor je mannetje eventjes 8m naar achteren geblazen zou worden bijvoorbeeld... Er dicht opstaan zonder dat er wat gebeurd lijkt me wat onrealistisch.

Desalniettemin... ziet er behoorlijk vet uit zeg :)
Dat klopt ook wel, dat is degene die via zijn com aan de commander heeft gevraagd om een raket aanval uit te voeren.
Ik denk dat de voornaamste reden daarvoor is dat het erg lastig is een gameplay te maken waarin onderuit geblazen worden door een explosie ''leuk'' gedaan kan worden. Realistisch gezien zou je met zo'n explosie toch wel een flinke schokgolf krijgen die je van de voeten blaast maar dat krijg je van een schot van een tank ook, of een raket van een vliegtuig.
In een chaos zoals BF4 waar alles om je heen explodeerd zou je dus van hot naar her geblazen worden zonder dat je er iets aan kan doen. Dit omdat deze explosies de speler dan geanimeerd ergens heen blazen wat dus een niet beinvloedbare script moet zijn (immers zou je dat in het echt ook niet echt kunnen doen in dat korte moment van vliegen).
Battlefield 4 is een realistisch spel maar het moet ook leuk en speelbaar blijven voor de non-diehards/-hardcore fans.
Als je een oorlogsspel wilt spelen waar dat wel geimplementeerd zou kunnen worden dan raad ik een spel als Arma aan!

Verder vind ik dat dit meer een Battlefield 3.5 zal worden. Grafisch is het behoorlijk opgepoest maar heeft het nog steeds heel veel weg van BF3. Een upgrade van de engine zal daar vast grootendeels verantwoordelijk voor zijn maar ik kan niet zeggen dat het een revolutie is. Desalniettemin lijkt het een awesome spel en ik hoop dat mijn ''oude'' Radeon HD 6970 het nog wel op high kan trekken!
10 maps dus blijkbaar vanaf het begin met 7 game modes. Geen slecht begin :)

Overigens nog een update over de exclusieve en de open Beta: De exclusieve Beta begint op 1 oktober, de open Beta begint op 4 oktober.

Bron battlefield
Mensen die hier toegang tot hebben betreffen; pre-orders voor Battlefield 4, Premium houders van Battlefield 3 en mensen die destijds Medal of Honor: Warfighter hebben ge-preorderd.
Van de pre-orders voor Battlefield 4 geldt dat wel echt alleen voor de digital deluxe versie ;)
Gezien het succes van Simcity en Rome2 zal er toch niemand meer pre-orderen tegenwoordig?
Jawel hoor, je krijgt er wat extraatjes bij vaak. Ik heb COD ghosts ook al gepreorderd. En nee, ik ga niet op het haters pad. Ik heb OOK bf4 gepreorderd. Dat is namelijk een volledig ander soort game.
Bigger, better, badass...
Kom maar op met de beta op 1 oktober.

De commander mode heb ik wel gemist in battlefield 3, die wel in Battlefield 2 aanwezig was.
Gelukkig is het weer terug.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 17 september 2013 10:24]

Ik ben zeer blij dat het menu, voor bijvoorbeeld het aanpassen van wapens, nog steeds overzichtelijk is en dat hier vrij weinig aan veranderd is.
Deze game bevat mega veel details. Niet alleen grafisch maar ook in het geluid. Het geluid van kogels die je om je oren heen hoort vliegen is zo realistisch. Ook het geluid van het afvuren van een wapen is verbeterd. Dit gaat veel kippenvel momentje opleveren.

Ik kan gewoon niet wachten op de Beta. Voor de mensen die het niet weten 1 oktober 2013 begint start de Beta voor PC, Xbox360 en PS3
Ben benieuwd of de battlelog, op dat moment, ook geactiveerd wordt.
Ik heb geen idee of die kogels die langs fluiten realistisch zijn, maar schijnbaar is het bij jou in het dorp erg gevaarlijk ;) Maar geef je 100% gelijk, de audiozelf en het audiodesign is van hele grote klasse in BF3, dat kan in BF4 eigenlijk bijna niet beter maar laat mij graag verrassen.
Wat mij ook heel tof lijkt is het betrekken van tablets en smartphones als extra op het spel, on the fly je weapon loadout veranderen of commander spelen. Lijkt mij bijzonder, ken zo geen andere games die dit in 1 ervaring koppelen.
Ik vind het menu zelfs stukken beter dan BF3, daar was het toch wat blauwer ( :+ ) en het was lastig doorklikken, geen selectie menuutje ofzo.

De nieuwe battlelog zal ook online gaan op 1 oktober, maar voor BF3 en MOH:W gaat er denk ik niets veranderen. Maar het lijkt mij ook wel een beetje raar als ze BF4 beta nog helemaal compatibel gaan maken met de oude. Dit was in de Alpha ook niet zo.
Het gaat me toch wel kriebelen als ik dit zo zie! Erg veel zin in.

Exclusieve beta start op 1 oktober, maar als dit net zoals de launch van BF3 gaat, kunnen we pas 3 dagen later spelen :P

Ben benieuwd!
Ze zeggen ook de lone wolf - recon (sniper)

Maar met de c4 die de recon nu heeft kan hij toch wel mee met de andere classes.

In BF3 waren er veel spelers die gewoon op een berg lagen te snipen, soms een heel team, waarop ik dan de game verliet en een andere server nam om te spelen, maar een recon moet mee met zijn squad. vind ik zelf.

en de terugkeer van de motion sensor ball, is een plus punt.

[Reactie gewijzigd door WingGraph op 17 september 2013 11:14]

Rest assured dat er in BF4 ook weer recon spelers zijn die in de middle of nowhere met hun nieuwe 40X scope liggen te pronen, en die dan maar 1 of 2 kills per 10 minuten maken. DICE heeft geen plannen om dat onmogelijk te maken, zeker nu er dus nog hogere zoom optics in het spel zitten plus de nieuwe range finder. Teamplay deluxe!
die mensen zijn nou eenmaal ook nodig in teamplay, als je geen snipers in je team hebt (hoeft niet in je squad te zijn) kan het soms lastig zijn om grond te winnen. als je teamverdeling maar aardig gelijk loopt en niet meer als 25% sniper is kan het geen kwaad, je kan ook als recon een shotgun of PDW nemen en dan mee rennen met de rest en je spawn beacon is dan je beste vriend. niet elke recon is een sniper, en dat word ook vaak vergeten. iedereen heeft wel eens van die momenten dat ze gewoon lekker willen spelen zonder echt zich druk te moeten maken over winnen of verliezen, helaas resulteerd dat in weinig teamplay. `k lig ook wel eens met een sniper (99% van de tijd niet) met een grote scope, en meestal loop ik met m`n M40A5 rond met een holo-sight erop. `t maar net hoe je het spel wilt spelen, ze zijn allebei nodig en dat maakt het spel ook divers.
Dat zeg ik toch ook helemaal niet. Ik verheug me er ook op om Recon met carbine plus C4 te spelen in BF4. Maar ik ben het volledig oneens met jouw stelling dat long range snipers nodig zijn voor teamplay. Je hebt er als squad niks aan, ze zetten geen druk op objectives, ze zijn geen nuttig spawnpoint, ze vormen geen dreiging voor de tegenstander. Iets wat een speler aan het front juist wel is.
dan verschillen onze meningen erover, `t is wel handig als je van een afstand vijanden van de Mcoms af kan houden of over grote afstand de vlaggendrager van een motor af kan schieten? `t zit in het spel dus dat zal wel een reden hebben.
DIt is echt meester!

Ik heb net 2X GTX770 2GB gekocht. Ik baal als een stekker!
ik mis de link met die dual kaart een beetje? zo slecht is 2x GTX770 toch ook weer niet 8)7
ja omdat ze 2GB hebben. en het spel er 3 vraagt.
ik vind het belachelijk om ze te verkopen en 2X 7970 moeten pakken.
Nee, zo werkt het niet met SLI ;)
Met die SLI opstelling ga jij geen problemen krijgen met het goed spelen van deze game gok ik zo :)
boeie, zet je de textures op high ipv ultra, zie je toch niet.
Onzin, het spel is qua prestaties bijna gelijk aan 3. Die draaide ik met alles MAX met een i5-2500K en 8GB werkgehuegn op een GTX570, als een zonnetje!!

2x GTX 770 is echt overkill!!
Eerst even de benchmarks afwachten, zit zelf te denken aan 2 760gtx in sli en dan mag de benchmarks bepalen of het 2gb of 4gb word! Heb zelfs al benchmarks van bf3 gezien waar 760gtx in sli de 780gtx sli voorbij ging!
Inderdaad balen man. Ik ben bang voor je dat je het op 1280x800 met alles op low moet draaien.
Echt wel een pareltje dit !
Enigste wat ik op dit moment denk 'Wat een chaos ' :p

Grappig ook die reclame van ghosts vooraf aan deze trailer, zie je meteen duidelijk het verschil in kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door justifire op 17 september 2013 10:09]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee