Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Tweakers over nieuwe koers Xbox One

20-06-2013 • 15:00

58 Linkedin

Op de E3 gold Microsoft als de grote verliezer. Het bedrijf moest zijn meerdere erkennen in Sony Computer Entertainment, dat een veel sterkere en duidelijkere boodschap had. Het Japanse bedrijf vertelde gamers precies wat ze wilden horen. Microsoft maakte zich niet populair met de Xbox One die strenge drm-eisen had, zoals de verplichting dat je eens per 24 uur verbinding moet hebben met internet om je games te kunnen spelen. Ook zouden gebruikers een bedrag moeten betalen om een eerder gebruikte game te heractiveren, wat effectief het uitlenen en doorverkopen van tweedehands games de nek om zou draaien. Het kwam Microsoft op veel kritiek te staan, met name ook omdat het bedrijf er ondertussen niet in slaagde uit te leggen wat het voordeel van deze aanpak zou kunnen zijn.

Nog voor het zichzelf die kans heeft gegeven om dat alsnog te doen gooit Microsoft het roer echter helemaal om. De drm-beveiliging en de beperking wat betreft tweedehands games gaan het raam uit en de console wordt regiovrij. Daarbij gaan echter ook een aantal features van tafel waar gamers zeker wel iets aan gehad zouden hebben. Redacteuren Paul Hulsebosch en Jurian Ubachs bespreken de wijzigingen in deze video en bekijken of Microsoft er wel goed aan doet zijn koers zo snel en zo rigoreus om te gooien.

In dit artikel worden de wijzigingen, oorzaken en eventuele gevolgen uitgebreider uitgelegd.

Reacties (58)

58
53
42
3
0
2
Wijzig sortering
Anoniem: 16328
20 juni 2013 15:07
Misschien is de XBOX One ook gewoon wel een brak ding want niemand heeft er nog echt mee gespeeld, op de E3 waren het gewoon computers met nVidia grafische kaart. Daarmee is het punt dat computers deze 'next-gen' games niet zouden kunnen spelen ook direct van tafel.
bron: http://www.cinemablend.co...idia-GTX-Cards-56737.html

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 20 juni 2013 15:08]

Daarmee is het punt dat computers deze 'next-gen' games niet zouden kunnen spelen ook direct van tafel.
bron: http://www.cinemablend.co...idia-GTX-Cards-56737.html
Dat is zeer grote mis opvatting!

Dat ontwikkelsysteem(XDK in geval van xbox) een pc is wilt nog niet zeggen dat software en manier van programmeren maar in de buurt komt van wat op pc lijkt. De ontwikkelsystemen voor PS3 en xbox360 waren ook pc's met bepaalde hardware erin en software van sony en MS, die systemen worden al ver voordat PS of xbox360 klaar waren al opgestuurd naar de game ontwikkelaars zodat ze alvast kunnen beginnen met game ontwikkelen en api leren kennen.

Je denk toch niet dat men pas begint aan game als xbox one echt klaar is, zijn al maanden geleden begonnen op zo speciale ontwikkelaars pc met aangepaste software.

We weten allemaal dat de pc met op papier een veel snellere gpu de console in begin niet kon bijhouden al had de pc al nieuwere generatie gpu's die veel meer kracht had op papier(meer core, hogere clocks, nieuwe architectuur, etc), op pc kon je minder trialgels tekenen dan op de oudere gpu van de xbox360.

Daarbij beginnen ontwikkelaars meestal met api bij nieuwe console, loop van tijd zullen ze native instructie(lastiger programmeren dan met een api, heeft tijd nodig om aan te leren) gaan programmeren als ze de console hardware meer onder de knie hebben, dan kan met dezelfde gpu ineens factoren sneller worden, pc heeft die optie niet moet altijd via een vertragende api.

Edit/
Xbox360 was geen pc, beetje dom van mijn was natuurlijk een mac met power cpu. :D
Eerste xbox had wel pc als dev kit, pentium 3.
Bron: http://news.teamxbox.com/...-Development-Kit-Spotted/

Nu is het uiteraard weer een pc, xbox one heeft immers een x86, net als originele xbox had. Kan/kon Xbox Durango development kit (xbox one kit) kopen via ebay. :)

"The kit is rumoured to have many parts in common with a standard gaming PC, with Ivy Bridge Intel CPUs, Nvidia graphics cards, 8GB of RAM and a 64-bit operating system. Dashboard options include D3DD1game1 and Nuiview, the latter of which is used for pulling data from a rendering camera or Kinect peripheral."

Bron: http://www.theverge.com/2...pment-kit-appears-on-ebay

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 20 juni 2013 16:06]

Dat is niet waar. Ik heb op de E3 de doos zelf aan het werk gezien. Behind closed doors bij EA maakte David Rutter zelf een kast open waarin daadwerkelijk een draaiende Xbox One zat. Dat is dan wel een zogenaamde 'dev kit', maar wel een actual console, geen pc.
Dat kan niet dat daar xbox one inzat, is namelijk gewoon dev kit, Microsoft Xbox Durango development kit. Daar zit pc hardware in, xbox one is nog niet klaar. ;)

The kit is rumoured to have many parts in common with a standard gaming PC, with Ivy Bridge Intel CPUs, Nvidia graphics cards, 8GB of RAM and a 64-bit operating system. Dashboard options include D3DD1game1 and Nuiview, the latter of which is used for pulling data from a rendering camera or Kinect peripheral. µ

Dev systemen worden altijd uitgegeven zodat ontwikkelaars al maanden eerder kunnen beginnen. Doen ze al vanaf orginele xbox.
Een console is meer dan hardware alleen. Een console is hardware met speciaal voor deze hardware ontwikkelde software. Ik ben het met je eens dat (nieuwe) computers hardware matig de "next-gen" games aankunnen. Dit wil echter niet zeggen dat de computers dit zonder het Xbox OS aankunenn. Wanneer er spraken is van verschillende hardware moet ook ondersteuning worden ingebouwd voor deze hardware. Dit maakt de software complexer wat mogelijk zoveel performance verlies genereert waardoor slechts de nieuwste pc's het spel aankunnen. Hierdoor zijn de ontwikkelingskosten voor de pc hoger dan wat het spel oplevert. In de commerciele wereld is het hierdoor niet te rechtvaardigen de desbetreffende spelen toch voor de pc te ontwikkelen.
Het is hellemaal niet zeker dat er ook echt een Nvidea kaart in die doos aanwezig was..
Waarschijnlijk is de DEV KIT gebaseerd op een HP machine en heeft MS daarin de GPU kaart van de Xbox One in gezet en de Nividea kaart verwijderd. Dat de sticker er nog op zat kan.. Maar ga jij eens even op 100 OEM machines alle stickers verwijderen. Dat is gewoon niet te doen.

Gewoon een standaard machine aanschaffen is goedkoper dan ook de dev kits vanaf de grond opnieuw op te bouwen terwijl de gebruikte hardware nagenoeg hetzelfde is..

Ook is het mogelijk dat er in de DEV KITS meer geheugen zit en een zwaardere GPU.. Dat wordt gedaan om Debug software niet de prestaties van de consol in de weg te zitten.. Dat wordt nu ook gedaan op de 360 Dev Kits en andere Dev Kits van andere consoles.
niet alleen microsoft doet dat, ook sony heeft dit gedaan. het is heel normaal omdat te doen voor zulke bedrijven. dit is eigenlijk gewoon reclame die zegt dat het je jonger laat lijken bijvoorbeeld maar in het echt valt het wel mee. zij laten nu iets zien dat eigenlijk wel meevalt. dus alleen omdat iemand microsoft heeft gesnapt daarop betekent niet dat zij de enige zijn
In de Xbox One en PS4 zitten nieuwe AMD cpu's en jij komt aanzetten dat er demo pc's met nVidia kaarten waren? Grapjas
Leuk artikel waarom het zonde is dat Microsoft hun koers voor de Xbone hebben omgegooid:

http://microsoft-news.com...ovations-on-the-xbox-one/
Anoniem: 16328
@Regenbui20 juni 2013 15:46
Ik vind de quote van Gizmodo interessanter: http://gizmodo.com/the-xb...d-its-our-fault-514411905 Wat hier eigenlijk uit blijkt is dat Microsoft onvoldoende duidelijk heeft gecommuniceerd wat het nieuwe DRM model nou precies was.
Dat is eigenlijk precies wat er in ons artikel ook staat. :)

reviews: Xbox One: Microsoft maakt rare sprongen

Check met name de voorlaatste alinea op pagina 2 en de laatste pagina volledig.
Klopt, ook hier op T.Net was het voor veel mensen die niet goed hebben gelezen en hebben geluisterd onduidelijk..

Marketing technisch heeft het PR programma gefaald helaas als ze het duidelijker hadden beschreven en hadden uitgelicht dan was er niets gebeurd gok ik.

Als ze bij de eerste sessie hadden begonnen met een slide dat een Familie lid of goede vriend die 1000 km verder woont ook jouw games kon spelen zonder dat hij de disk nodig zou hebben en spel gewoon kan downloaden uit jouw Lib. Dan was het heel anders gelopen.. Nu waren het voornamelijk onduidelijke termen en verhalen.

Het feit dat je console online zou moeten zijn voor het delen van games lijkt me duidelijk. Alleen dat je console niet zonder eens per 24 uur zou kunenn conecten aan het internet steekt ook veel mensen. Dat was wel echt iets waar ze beter hadden over moeten nadeken.. in de US is nog niet eens overal in de buiten steden kleine dorpjes e.d. niet een goede stabiele internet verbinding mogelijk.
Mee eens, ze kunnen nu niet anders dan die family sharing eruit halen, iets waar ik meer aan had dan dat ik schijfjes kan doorverkopen of weg geven. Dat was denk ik ook een van de voornaamste redenen om die 24 uurs check in te hebben, anders kun je gewoon je library sharen en offline gaan en door spelen.

Maar zoals ze al zeiden, mensen weten niet wat ze willen en MS heeft niet kunnen vertellen waarom ze het wel willen. Zeer jammer, maar misschien weten ze het nog voor een deel waar te maken over een jaar of zo met concrete voordelen voor de gamer.

Ik denk wel dat het cloud processing verhaal wel op gaat, alleen zal er dan een stickertje op de doos zitten dat je online moet zijn. Die spellen konden sowieso niet offline gespeeld worden. En met de komst van de open world games zul je ook voornamelijk online moeten zijn. Ook op de PS4 (die er overigens ook vanuit gaat dat je online bent als je speelt. De controller is er zelfs op ingericht).
Je kan heus wel een digitale library delen zonder elke 24 online te komen; je verstuurt een pass voor de game aan je vriend, je verliest vanaf dat moment het recht de game te spelen tot je de pass terug krijgt.

En heb je zelf nooit tweedehands games gekocht bv? Ik verkoop ook zelden games, maar koop wel vaak die van anderen :P Met name games die ik bij de launch niet kon kopen wegens gebrek aan geld en tijd, koop ik later tweedehands.
Ik koop inderdaad geen 2e hands games, en in het geval dat jij beschrijft vis ik ze uit de budget bak bij een of andere winkel. De enige die winst maakt op 2e hands games zijn de winkels, die er een dikke marge op hebben. Vaak zijn ze maar net goedkoper als een nieuw exemplaar.

Maar ik koop nog maar zelden discs, vrijwel altijd koop in een digitale versie via steam. Ik zie dan ook geen toekomst in disc based media, en MS en Sony zetten beide ook zwaar in op digitale verkopen.

Het sharing systeem wat MS bedacht had was het zelfde als wat nu in de Steam beta is gevonden. Een vriend kan gewoon een spel lenen als jij het niet speelt, en als je wilt spelen krijgt hij een request om te stoppen.

Ik vond het gewoon geen slecht idee, en de trade off was voor mij ook niet zo zwaar. Misschien dat de 24 uur wat erg strikt is, maar als MS 2 weken had geroepen dan was het nog niet goed geweest voor sommige (dat is overigens de Steam limiet voor offline).

[Reactie gewijzigd door LOTG op 20 juni 2013 16:29]

Ik koop vrij veel tweedehands schijfjes, en nooit voor meer dan 20 euro, wat vaak neerkomt op een derde van de nieuwprijs. Dit is voornamelijk voor consoles van de afgelopen generaties natuurlijk, omdat daar geen downloads voor zijn.

Zoals MS het uit heeft gelegd, begreep ik dat tweedehandsgames nu, naast wat ik er evt. voor wil hebben en de marge die de eventuele tussenpersoon vraagt, er ook nog een marge van MS of de originele publisher op zou komen te zitten, met als enige beoogde doel de prijs gelijk te maken aan die van een nieuwe kopie. Hierdoor zou de tweedhands markt helemáál niet verbeteren, maar juist volledig verdwijnen. Dat is overigens ook echt wat anders dan wat je beschrijft over het share systeem in de Steam Beta.

Wat het digitaal sharen betreft ben ik het overigens helemaal met je eens, en ik vind het jammer dat dat eruit is. Maar het idee dat ik geen eigenaar ben van de games waar ik voor betaal, slechts licentiehouder, daar ben ik persoonlijk (nog) niet aan toe. Als MS zoals Steam had willen doen, waarom doen ze dan niet zoals Steam? Ook daar is het zo dat als je een fysieke kopie koopt, je gewoon eigenaar bent. Je kan die games dan niet digitaal uitlenen, maar als je dat had gewild had je een digitale licentie kunnen kopen. Ze hadden zelfs hybride fysieke/digitale licenties kunnen maken, waarvoor zou gelden dat digitale licentie wel always-online moet zijn, maar een puur fysieke niet. En dat als je van puur fysiek naar fysiek/digitaal gaat, er ook gaat gelden dat alle licentiehouders online moeten zijn wanneer ze hem spelen. En dus niet, zoals nu hun intentie leek, fysieke games voor hetzelfde geld in de schappen leggen maar restricties op het gebruik plakken waar juist de fans van fysieke kopieën niet van gediend waren.

[Reactie gewijzigd door Dorstlesser op 20 juni 2013 17:34]

Anoniem: 344663
20 juni 2013 15:12
Nu nog die trieste kinect uit het pakket halen :P Maar ga toch maar voor de ps4.
Kinect zal er niet vanafgaan dat kan je op je buik schrijven. MS wil namelijk dat ontwikkelaars zeker kunnen weten dat de Kinect daar staat en zo ook features voor kinect gebruiken.

Zoals Fifa 13 op voice command kan reageren zonder je game op pauze te zetten om een wissel aan te vragen. Nu zullen veel ontwikkelaars dat niet doen omdat ze niet zeker weten of iemand de Kinect heeft of niet.. Dus om die extra kosten te stoppen in een game terwijl maar een kwart de feature kan gebruiken houden veel ontwikkelaars zich daar liever afstandig van.

BTW.. Ik snap niet dat je opmerking 4x een +3 krijg wat is er aan zijn post iets wat supper bijdraagt aan de discussie? 0 is meer van toepassing al zou -1 ook kunnen gezien het niets toevoeg.

[Reactie gewijzigd door To_Tall op 20 juni 2013 16:11]

Los van commentaar op de moderatie, maar dat is dan toch een beetje de omgekeerde wereld lijkt me. De meeste bedrijven proberen datgene te ontwikkelen waar vanuit de markt vraag naar is. Als de Kinect zoveel handiger zou zijn dan de gewone controler, onstaat er vanzelf vraag naar de Kinect en dan komt die Kinect er vanzelf. Maar kennelijk valt dat dus wel mee en vinden veel mensen de controler ook wel prima.

Ik kan me best voorstellen dat het irriteert als een bedrijf je dan toch een controler gaat opdringen. Je betaalt er immers wel gewoon voor gezien de prijs van de XB One. Wat moet je met een Kinect die je niet gebruikt? En denk je echt dat alle spellen profijt van de Kinect hebben? Een shooter besturen met Kinect?

Daarnaast maken ze het lastig om het ding uit te zetten of af te koppelen; ook weer beperking van de keuzevrijheid. Niet iedereen zit te wachten op een microfoon en stel camera's in zijn huiskamer.

Kortom, Microsoft spant hier het paard achter de wagen en ik vind de opmerking daarover best terecht. Les 1 van consumentengedrag is toch wel dat de klant koning is. Het inperken van de keuzevrijheid wordt door de meeste klanten niet gewaardeerd. Als er dan goede alternatieven zijn, ben je de klant zo kwijt.

[Reactie gewijzigd door Morrar op 20 juni 2013 16:50]

Als je goed nadenk..

een telefoon met touchpad was nooit noodzakelijk geweest en toch zijn 95% van alle nieuwe mobieltjes voorzien van een groot touchpad zonder echte fysieke knoppen.. Omdat 1 bedrijf de juiste oplossing had gevonden.

een Tablet was 1 grote flop in 2005
in 2010 was het ineens een groot success Omdat 1 bedrijf de juiste oplossing heeft gevonden

zijn toch allemaal producten die zijn ontstaan door een product uit te brengen goed uit te denken en daar een markt voor creëren.
Wil je helemaal niets met de Kinect te maken hebben?? Geen probleem dan is er nog een PS4 toch?

MS heeft een techniek die ze graag willen uitrollen aan alle gebruikers.. Volgens mij is het de goedrecht van MS om dat te doen. Er zullen voor/tegen standers zijn net als neutrale mensen. MS gaat gewoon vooruit. Nu is het een Kinect een appart device die je naast de X1 moet zetten.. Dus ja ze innoveren en wij en MS zal moeten zien hoe dat verder gaat uitpakken.
En ja ik ben voor dit soort inovatie's en MS zal best hebben gekeken naar de verkopen van Kinect en gebundelde Kinect verkopen.. Daaruit dus een markt zien.. Daarnaast publisers als EA die iets met Kinect gaan doen zullen ook andere kunnen en willen volgen omdat ze de toegevoegde waarde zullen kunnen zien..

Zoals in FiFA zonder op pauze te drukken een wissel selecteren en inbrengen. Of in forza je hoofd tracken om naast je te kunnen kijken.. Misschien op het huidige platform nog niet 100% goed uitgedacht maar het zijn al voorbeelden en technieken die gebruikt kunnen worden
Eerste indruk blijft altijd het langst hangen zeggen ze. Met die DRM en 24uur online geval hebben ze al een stempel op zichzelf gezet en de media deed er lekker aan mee. Nu ze een storm van verwijten binnenkrijgen willen ze in ene een andere koers opgaan 'draaikont'
Bij mij komt het een beetje over alsof Microsoft niet in hun eigen Xbox One gelooft.
MS wel maar de developers en uitgevers niet.

Games verkopen consoles. Als de developers in hun broek gaan schijten doordat de X1 het heel slecht in de media doet en dus dreigen over te stappen naar meer developement voor de PS4 kan MS 1000x in het eigen produkt geloven, maar zonder games voor dat produkt gaat het nergens heen.

Combinatie van slechte marketing op de E3 (onvoldoende info over waarom het op deze manier zou moeten) internet hype en terugkrabbelen van developers/uitgevers die de X1 games verkoop al zagen instorten.

De developers en uitgevers zouden graag een graantje meepikken van de 2e hands markt (welke het systeem van MS mogelijk zou maken) maar nu is MS gewoon de zondebok.

IMHO een verlies van redelijk wat innoverende mogelijkheden op console gebied. :/
Ik denk zelf ook dat ontwikkelaars MS hebben aangesproken dat ze bang zijn dat game verkopen zullen dalen voor de X1.. Door de opgelegde restricties..

Wel vind ik het persoonlijk jammer..
Ja Games niet zomaar kunnen doorverkopen daar hadden ze beter over moeten nadeken.. En dat gewoon mogelijk hadden moeten maken door de Game zelf uit je account hadden kunnen ontkoppelen zodat de game ook daadwerkelijk verkocht kon worden..

Maar overal waar je ben en dan je Game Lib kunnen benaderen heerlijk.. Of met 10 van je beste vrienden game lib uitwisselen... Super gaaf..

Mijn familie woont ong 40 Km hiervandaan dus ja als ik langs ga en ik ben net dat ene schijfje vergeten om met mn broertje te kunnen gamen.. Dan ga ik niet ff weer terug. Dan is het gewoon jammer.
Dat is nogal kort door de bocht. Als jij een plan/service/iets voorstelt aan je doelgroep en ze zijn het er totaal niet mee eens, dan luister je toch ook naar de FEEDBACK (zie: kritiek) neem ik aan en dan doe je daar vervolgens wat mee. Niemand zou het in zijn hoofd halen om de ontvangen feedback weg te wuiven in de zin van 'wij weten het toch wel beter dus zoek het maar uit!'

Hoe is dit een 'draaikont' houding? Microsoft gelooft wel in hun product, de DOELGROEP heeft andere verwachtingen. Dus dan maak je aanpassingen om je doelgroep tegemoet te komen, daar is niets mis mee...

En voordat men gaat downmodden en beargumenteren dat MS een foute start heeft gemaakt t.o.v. Sony...Wie zegt dat Sony niet hun presentatie snel hebben aangepast? 'T is pure marketing en je pakt je concurrent waar je kan. En dat heeft Sony heel goed gedaan - en de media smult er van, zonder inderdaad dieper te onderzoeken hoe of wat. Maar dat is de media/gros van de mensen helaas.

Ik vind dat MS goed bezig is met het luisteren naar hun doelgroep, kijk naar W8, WP8 en nu XBox one. Ja, ze proberen radicale veranderingen toe te passen - waarom is dit slecht? Klagen wij als consument niet dat we een beetje stilstaan qua ontwikkeling, maar vervolgens MS steeds afschieten dat het te radicale veranderingen zijn? Beetje meten met een dubbele maat ergens. Maar dat is mijn mening.
De eerste opmerking in het filmpje is dat MS de grote verliezer van de E3 is dankzij de "allways on" methodiek/used game policy en nu is MS de grote verliezer omdat ze dit terugdraaien en meer op de PS4 gaat lijken? Vreemde beredenering om eerlijk te zijn. Dat terzijde.

Overigens moet nog maar blijken wat deze 180 graden draai van MS voor een gevolgen heeft. Misschien blijft alles wel zo als ze aangekondigd hadden en heb je een "opt-in" mogelijkheid. Wat dat betreft is er nog veel te weinig bekend gemaakt.

De vragen die je jezelf moet stellen zijn:
1. Verkoop je uberhaupt wel eens games (ik niet)
2. Ga je die streaming diensten van games nou daadwerkelijk gebruiken?

Wat ik overigens jammer vind is de gekleurde bril waarmee iedereen naar "haar" console kijkt.
De PS4 en de Xbox One lijken in alle opzichten meer op elkaar da je denkt en de features gaan volgens mij de doorslag geven wie deze wedstrijd gaat winnen. Ik hoop op een gelijk spel, want dat houdt Sony en MS scherp.
Anoniem: 16328
@Ofthewell20 juni 2013 16:06
Verplicht Kinect, daarmee verplicht een camera en microfoon actief, dat vinden mensen na PRISM opeens toch een stuk minder cool.
Maar is dit ook niet meer een emotionele reactie dan een rationele reactie van een deel van de community?
In mijn ogen niet.
De NSA wil niets liever weten dan wat jij doet.
En er is geen betere manier om dit te bereiken dan door een cam en mic bij de mensen thuis te plaatsen.

En aangezien er nu een bedrijf is wat dat voor elkaar kan krijgen via een een apparaat als een kinect.. en ook nog eens bij een bedrijf waarbij de NSA dingen kan eisen..
Tja....

Maar ik weet wel iets nieuws voor de ontwikkelaars van modchips...
Ontwerp een apparaat wat een kinect emuleert zodat de xbone zonder kinect gebruikt kan worden.
Mocht dit nog niet geoppert zijn... XecuterDisKinect :D

[Reactie gewijzigd door Hoover op 20 juni 2013 17:07]

Daar ben ik het toch niet mee eens. Waarom zou de NSA willen weten wat ik doe? Ik doe niets illegaals en heb niets te verzwijgen. Ik ben uitermate oninteressant voor de NSA.

Daarnaast is dit eigenlijk helemaal niets anders als een mobieltje, webcam op de PC of wat dan ook. Voor mij is dit geen argument om de One niet te kopen. Maar da's natuurlijk puur persoonlijk.
Anoniem: 269599
20 juni 2013 17:04
Een hoop sprekers van Microsoft verliezen nu een hoop geloofwaardigheid met hun claims dat de alway on eis nodig was om het apparaat goed te laten werken (of in ieder geval, dat het niet uitgeschakeld kon worden).
Ik hou het wel gewoon bij een PC die aangesloten is op de TV. Zo kun je ook prima gamen op de bank.
Inderdaad een paar dagen geleden (5-6dagen) zei Major Nelson nog "je kunt het er niet uithalen het zit te fel verweven met het systeem" en nu is het er al uit.. dat doet je wel zeggen van man.. lieg niet zo..

Tevens vind ik dat ze de family sharing te weinig gepromoot hebben.. Toen ze Major Nelson daar over vroegen was het antwoord "it's awesome".. ja nou ok maar WAAROM?
Er was dankzij Sony mogelijk niet veel keus voor Microsoft, echter duidt het afzien en willekeurig veranderen van al die plannen wel echt van een gebrek aan visie. Helemaal nadat er zo veel moeite is gedaan om het te verdedigen en door te drukken op E3.
wat ze hadden kunnen doen kwa doorverkopen.

jij koopt het spel origineel
en als je het zat bent en wil doorverkopen kan je dat alleen doen vie je Xbox je vraagt aan de gene die het wil kopen wat die er voor over heeft en die prijs geef je door in je Xbox daarvan word dan xx% afgetrokken voor MS zodat ze er nog iets aan verdienen MS zou kunnen zeggen minimaal 10 euro bv en 10% is voor hun.
en de Game is weer origineel voor de nieuwe gebruiker inc de originele code
de oude gebruiker kan dan dat spel niet meer spelen hij zou het weer terug kunnen kopen 2de hands
dit zou je ook kunnen doen in een game shop daar log je in onder je eigen account op een Xbox en doet de transfer naar de winkel die dan de games 2dehands weer verder kan verkopen inc de originele code die er bij zit.

uitlenen word op deze manier wel lastig
Sorry hoor, maar in de eerste videoreviews tussen de ps4 en xbox one wordt er nauwelijks gerept over de xboxlive gold family account en het cloud computing, alleen maar geklaag over het DRM verhaal met als conclusie Sony heeft de E3 gewonnen. Terwijl de eerst genoemde features onderbelicht werden, nu het DRM verhaal van tafel is gaan ze zitten klagen over het eventueel verwijderen van deze features, had deze dan ook meer mee laten wegen in de eerste reviews. Ik blijf erbij dat de X1 in de eerste uitvoering veel uitgebreidere functies had als de PS4, maar deze zijn helaas ondergesneeuwd door het DRM verhaal, wat in mijn ogen rijkelijk overnelicht en overdreven is. Ik zou wel eens willen weten hoevel procent van de console spelers werkelijk hun spellen doorverkoopt....
Nou heel veel want bijna alle gameshops bestaan nog omdat de winst op 2e hands games hoger is dan op nieuwe games.
Maar ik snap niet dat 2e hands altijd slecht is bijv.
Ik koop AC3 voor 55 euro en verkoop hem later voor 30 dan
hoef ik maar 25 euro bij te doen voor GTA V.
Misschien een domme vraag, wat is er mis met DRM?
Dit wordt toch gebruikt tegen illegale content?

Ik heb soms het gevoel dat er veel mensen maar roepen dat het slecht is zonder echt te begrijpen wat het doet en waarom het slecht is.

Ik geef toe, ik weet het dus ook niet, dus ik kan niet zeggen of het slecht is of niet.
Misschien komt dat omdat ik m'n spellen wel gewoon koop..... en misschien ben ik wel gewoon blond dat ik het probleem niet begrijp.
:+
Dit DRM zou juist gebruikt worden zodat je zonder disc kon spelen wat nu niet meer door gaat. En ook family sharing plan gedumpt wat wel hele coole feature zou worden.
Ze moeten gewoon een opt-in gaan maken tot het oude system dat je disc wordt gelocked en je games worden toegevoegt tot de online steam like game lijst.

[Reactie gewijzigd door madcow22 op 20 juni 2013 15:28]

Het DRM verhaal was wat mij betreft perfect, indien de publisher de gebruikers/games ook de voordelen hiervan zouden geven. Met de huidige fysieke schijfjes betaal je voor een licentie indien je het schijfje, eventueel, door gaat verkopen.

Dit kon met het DRM model dat Microsoft wilde implementeren worden vervangen, waardoor je alleen een fee betaalt wanneer je het gekochte spel (virtueel) doorverkoopt. Dit zou inhouden dat games vele malen goedkoper verkocht konden worden.

Jammer :(
Klinkt heftig, en zo te zien zul je wel gelijk hebben, een +3 voor 1 regel tekst ;-)

Kan iemand mij deze manier van machtspositie verwerven uitleggen?
Het gaat toch alleen om kopieer beveiliging?

Wat mis ik?
Het kwam er op neer dat het Microsoft was dat beslist wat je met je game mag doen, wanneer je deze mag spelen enzovoorts. Hoe dan ook, zeer consument onvriendelijk.

Tenminste, dat is wat ik er van vond. De mogelijke voordelen van een dergelijk systeem zijn natuurlijk ook niet te ontkennen. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee