Door Jeffrey van Maurik

25 tweakers over de HTC One X

07-04-2012 • 08:00

83 Linkedin

Uit de bijna 5000 tweakers die zich hadden aangemeld om de HTC One X te komen testen, waren er uiteindelijk 25 geselecteerd als de gelukkigen. Op het hoofdkantoor van Tweakers.net mochten zij het toestel in ontvangst nemen en het nieuwe 'paradepaardje' van HTC uitvoerig onder de loep nemen. De volledige review door Tweakers.net kun je hier teruglezen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (83)

Wijzig sortering
Het is wel spijtig dat HTC op dit moment updates released die véél elementen fixen maar dit voorbehoud voor de Press-Editions van het toestel.

Alle consumentenversies hebben tot op heden géén update ontvangen, waardoor er nog heel veel glitches & bugs zijn in het toestel. Ik vraag me af waarom HTC niet de moeite doet om deze update te releasen aan het publiek ? Op dit moment geven reviewers een vertekend beeld simpelweg omdat zij een toestel in hun handen hebben dat qua software bijna compleet anders is dan het toestel dat consumenten in handen krijgen.

PS : Over dit probleem bestaan talloze threads op XDA-Devs (deze bugs worden nooit vermeld in reviews)

[Reactie gewijzigd door H-Cim op 7 april 2012 10:57]

Wow. Veel overheating problemen op xda. Was ook wel te verwachten omdat de tegra 3 tablets ook al heel warm werden.
Lees de link in de post boven mij als je van plan was om dit toestel te kopen.
En dat soort zaken lees je dus inderdaad nooit in de reviews, ook de warmte was verder geen punt terwijl over de iPad welke koeler is enorme stennis werd gemaakt. Lijkt me dat er wat consistentere guidelines moeten zijn voor reviews.
We hebben gewoon meetwaarden gepubliceerd, net zoals bij de iPad. Zelfs vergeleken met voorganger en concurrentie.
Op het press release toestel zit dus andere software dan op de toestellen in de winkel.
Maar in de reviews wordt er een veel te groot punt gemaakt van een paar graden, iets wat dan weer uitvergroot wordt waar dan ook, terwijl het bij gebruikers in het veld 0,0 als punt wordt ervaren.
Heel eenvoudig, dan hoeft HTC daar geen tijd en geld in te steken en kan het zeggen dat het nieuwste toestel inderdaad zoveel beter werkt. Het is een manier om klanten te bewegen weer een nieuw toestel te kopen.
Ik denk niet dat het daarom is. Ze moeten het toestel toch fixen (tenzij ze massale kritiek wensen van de gebruikers, aangezien ze de rest van hun One line nog moeten uitbrengen lijkt me dit niet hun bedoeling).

Het lijkt me ergens anders te liggen al weet ik niet waar.
Ik koop pas een nieuwe als er een dual of quadcore versie van de desire Z uit is. Ben vaak onderweg en dan is het gewoon gevaarlijk om op het scherm te typen.
Er kan geen MicroSD kaart in de HTC One X vind ik erg jammer, en all helemaal dat je de Batterij niet kan verwisselen, dat vond ik all zo waardeloos van die iPhone mobieltjes, en nu doet HTC dat ook, ik heb wel is eerder gehad dat mijn accu stuk was van mijn mobiel en ik ging terug naar de Phone House en kreeg netjes een nieuwe batterij en kon mijn telefoon gewoon weer gebruiken, en dat is niet met een mobiel waar je een vaste batterij in heb, dan ben je je mobiel weken kwijt voor reparatie en dat vind ik waardeloos.


Maar veders ziet die HTC One X er erg mooi uit, en hij lijkt me ook een erge snelle telefoon met zo een Quad Core CPU en Nvidia Tegra 3 GPU, ik zelf heb een mobiel met de Nvidia Tegra 2 chip, en die vind ik all snel.
Aan de andere kant, een ingebouwde batterij en SD kaart zorgt wel voor minder net niet goed sluitende klepjes op je toestel. (hallo Desire HD)
Persoonlijk vind ik de vraagstelling van de interviewer verkeerd. Hij vraagt o.a. het volgende: "Je hebt een oud model HTC en de nieuwe One X. Welke vind je beter?" Het is vrij duidelijk dat hier altijd een positief antwoord voor een nieuw model voor komt, aangezien de techniek alsmaar beter en sneller wordt.
ligt er aan, je weet nooit of het scherm beter is dan je oude telefoon, misschien is de helderheid wat minder, accuduur korter, misschien voelt de behuizing plastic-achtig/ goedkoper aan, misschien vind je de schermgroote toch net iets te groot naar je eigen mening, misschien is de verbinding wat minder etc etc

ik heb bijv een desire Z, dan kan ik zeggen dat ik de Z fijner vind voor social media etc vanwege het qwerty keyboard..

daarbij krijgen de 25 personen toch het toestel voor 2 weken ( waarschijnlijk mogen zij het toestel gewoon houden), dus ja het was jammer van de wat lege batterij, maar in die 2 weken tijd kan je echt wel de telefoon goed onderhanden nemen, dus die x aantal % wat de batterij had, was genoeg voor een first look

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 7 april 2012 15:13]

Zeker niet. Ik vond mijn HD2 op sommige punten beter dan de Sensation. Gewoon qua behuizing is de HD2 veel degelijker gebouwd. De snelheid is natuurlijk een ander verhaal. Maar de behuizing en de afmetingen van het scherm van de HD2 zijn veel beter. Ook het totale formaat was beter. Compacter toch beide 4,3 en de HD2 heeft een breder scherm ipv langer.
Het is inderdaad een beetje een open deur. Om op zo'n moment een toestel voor de camera af te kraken zal niet snel gebeuren. En beter is een rekbaar begrip, zeker als het over de specs gaat.

Wel jammer dat er onvoldoende aan de accuduur was gedacht. Vraag me af waarom niemand zijn One X aan de lader kon leggen. Ik ben iig benieuwd naar de 25 reviews.
Op het moment dat deze video werd opgenomen, stond het toestel net 20 minuten aan. Ongeveer vijf tot tien minuten daarvan werden gebruikt voor het instellen van alle accounts. Hierna was voor mij pas mogelijk het toestel te gebruiken. Een beperkte tijd waarin ik slechts enkele 'nifty' features kon uittesten.

Vervolgens vallen, tijdens die eerste minuten, enkel de verbeterde zaken op. De interface is deels vernieuwd en geeft een hoop nieuwe impressies die bij het eerste gebruik als positief worden ervaren, maar pas later irritant of storend kunnen worden.

Dat een aantal tweakers hier dan ook verwacht, dat er (in deze video) meteen al kritiek wordt geuit op het toestel, vind ik vreemd. Dat is simpelweg in zo'n korte tijd niet mogelijk. Waarom worden dergelijke producten anders een paar dagen/weken uitgeleend aan reviewers? Juist, om er dan een gedegen review over te kunnen schrijven! Dat is ook wat er in dit geval wordt verwacht.
Wat mij betreft hoeven jij en en de andere 24 zich niet te verdedigen, het is een mooie actie die bij tweakers de reviewdatabase goed gaat vullen en voor HTC een mooie mogelijkheid is om het toestel door expert-users aan te laten bevelen(zal toch de insteek zijn).

De mensen die direct kritiek uiten leven heel erg in de +1-cultuur lijkt het, zodra iets op internet staat moet het goed zijn anders is het een -1. Trek je er niets van aan en laat horen hoe het toestel bevalt!
Misschien dat ik erg slecht van vertrouwen ben, maar ik zie een verband tussen deze marketing-actie en de review van de One X met als eindresultaat 'zeer goed', terwijl er duidelijke minpunten te noemen zijn (ook in vergelijking met de Xperia S review).
ik zie een verband tussen deze marketing-actie en de review van de One X met als eindresultaat 'zeer goed'
Is er niet.

Over de score zette ik onder de review deze reactie:
Het probleem is - en dit zeg ik onder elke review - dat het verleidelijk is om je blind te staren op de sterren. Ik kan geen halve sterren of decimalen toekennen, of zelfs maar uitleg geven waarom ik welke score toeken, Daardoor is deze scorekaart in de ogen van mij en vele andere redactieleden niet informatief en onwenselijk. Scorekaart 2.0 gaat veel van die problemen oplossen, maar vanwege de grote update van T.net later dit jaar hebben onze devvers er weinig tijd voor :s

Deze One X krijgt een score van iets meer dan 4,5 ster , een paar decimalen hoger dan bijvoorbeeld de bijna 4,5 ster van bijvoorbeeld de Xperia S. Dat komt vooral door de algehele gebruikservaring (snel), het scherm (mooiste op telefoon momenteel), de up-to-date hardware en software (Android 4.0) en de uitgebreide featureset.

Dit had natuurlijk bij de scorekaart moeten staan. Net als de nuance dat de Algemene Beoordeling geen afspiegeling of gemiddelde is van de deelscores (scherm ontbreekt in deelscores bijvoorbeeld).

Als ik de scorekaart had mogen weglaten, had ik het gedaan. Momenteel wekt hij meer verwarring dan dat hij duidelijkheid biedt. Het is een mooi concept, maar zonder nuance of uitleg heeft niemand er wat aan.
Overigens is het ook verleidelijk dit louter te zien als marketingactie, maar de waarheid is dat wij dit net zozeer zien als iets waar we 25 bezoekers heel blij mee maken. Natuurlijk is het voor HTC marketing, maar het is in mijn ogen beter dan talloze take-overs en banners - en het werkt bovendien beter, denk ik. Wat mij betreft mag elke fabrikant voortaan dit soort acties doen. Fabrikanten blij, wij blij, bezoekers blij.

Onze onafhankelijkheid is nooit in het geding. Het moment dat iemand binnen de redactie merkt dat ik mij door commercie laat beinvloeden, word ik omgekeerd aan mijn ballen opgehangen uit het raam van de zevende verdieping van ons hoofdkantoor. En dat is terecht ook. Want dat is in alle opzichten fout: het is oneerlijk naar andere fabrikanten, naar mijn collega's en bovenal oneerlijk naar iedereen die onze reviews leest.

Onze onafhankelijkheid is alles dat we hebben: als we die weggeven, kunnen we de frontpage opdoeken. Daarom is het voor ons het heiligste dat er is. Daar kun je van op aan :)
Ik ga er voor het gemak van uit dat tweakers onafhankelijk is. Maar ff wat anders, ik ben zelf eigenaar van de One X en ik kan je verzekeren, dit toestel is echt "zeer goed". Met afstand het beste wat er op dit moment op de markt is qua smartphones.
Is het toeval of bestaat tweakers.net bijna uitsluitend uit blanke mannen?
Het zal echt wel toeval zijn.
Ik dacht,eerlijk gezegd,het zelfde,maar dan zonder "blanke"en i.p.v mannen , vrouwen :9 .
T.net kennende is dit echt louter toeval.

OT; I.d.d gefeliciteerd alle 25 gelukkigen :) .Ik had al zo iets verwacht.
Natuurlijk gaan ze niet 2 weken oude gebruikte,review exemplaren terug halen.
Maar het was mij niet(eerder) officieel bekend.
Je hoopt er op.
En dat is de reden dat ik mij niet aangemeld had.
Naar de reden kan ik alleen maar gissen,maar ik denk dat ze echte enthousiasten wilden,en niet alleen mensen die een graties HTC wilden.
Dat is niet onlogies om te denken.

Als ik had geweten dat het 25 kansen waren,i.p.v 1,dan had ik mij ook aangemeld.
Dan waren waarschijnlijk die 5000 aanmeldingen ,3x zo groot geweest?
Dus ....het heeft vast iets met motivatie te maken.
En dan de juiste motivatie.Ze wilden waarschijnlijk mensen die echt bereid waren,helemaal daarheen te gaan, speciaal voor dat toestel,ongeacht of ze het mochten behouden, na afloop, of niet.
nou die Marco was niet bepaald blank dacht ik zo
Hoezo niet, echte 'Olandese' :)
Ik mistte ook een paar dames anders dan die van HTC/tweakers(?).
Erg leuk om te zien.
Misschien niet geheel ot,maar over 2 weken is het huilen zeker?
Want ik begreep dat 24 tweakers het weer moeten inleveren?
Want alleen de winnaar,de maker v.d beste review zou het toestel mogen behouden.
Dat was 1 v/d voorwaarden van deelname.
Kan het helaas niet meer terug vinden.
Klopt, maar wat je (soms/vaak) ziet, is dat uiteindelijk alle reviewers het toestel gewoon mogen houden, en dat is wat ik ook hoop voor deze 25 gelukkigen :)
Iedereen mag zn One X inderdaad houden als ze een degelijke review inleveren. Toen de directeur van HTC dit zei aan het einde van de presentatie: "O ja! jullie mogen ze allemaal houden!" kreeg hij een daverend applaus (meerdere malen zelfs)
Dat was leuker geweest om aan het einde te vertellen van de twee weken, dan had men waarschijnlijk harder zijn best gedaan op de review en er anders naar gekeken, maar dat is allemaal mijn idee erover :)
Wat een coole actie zeg!! Had ik dat maar eerder geweten...;)
Maar goed dan nog had ik de tijd niet gehad.

Overigens heb ik er al wel even mee mogen spelen.
Ik heb zelf een HD2 met een Sense 3.0 android variant 2.3.7, en in verhouding tot deze HD2 is de one X een snelheidsmonster, alles, werkelijk alles voelt snel aan.
Qua formaat is de HD2 best groot, maar de one X is echt een overtreffende trap, al vond ik h'm nog steeds niet te groot en dat komt denk ik mede door de dikte en het gewicht.
De HD2 is vrij zwaar en dik ten opzichte van de One X welke heel licht is en dun.
Het scherm is heel helder met veel kleur, ook lijkt het scherm wat rond, vooral door de afwerking op de rand.

Echt een top toestel, maar ik zal h'm helaas ooit moeten kopen.... :'(
Klopt:

Als jij kans wil maken om aanwezig te zijn bij deze HTC One X Experience op het kantoor van Tweakers.net in Amsterdam-Noord, dan kun je dat doen door dat hieronder - uiterlijk tot 22 maart 23.59 uur - aan te geven. Van de deelnemers wordt een userreview verwacht. De schrijver van de beste review wordt na twee weken beloond door het toestel te mogen houden. Lees voordat je meedoet wel even de kleine lettertjes en verdere details in dit topic.
Ja dat stond wel in de voorwaarden maar iedereen die een goede review inlevert mag het toestel houden. :)
Ik heb zelf bij de MWC zowel de One X als de One S in mijn handen gehad en ik moet zeggen dat ik zelf meer te spreken ben over de One S. Alhoewel ik nu een Galaxy S2 heb, vind ik de One X toch net iets te groot, terwijl ik de One S perfect van maat vind. Ook is de One S net wat dunner, volgens mij vanwege dat het een OLED scherm heeft itt de One X. Ook is de Snapdragon S4 die er in zit volgens mij niets langzamer dan de Tegra 3 van de One X en verbruikt een stuk minder als je mobiel daadwerkelijk gebruikt.

De nadelen van de One S zijn dan weer de slechte beschikbaarheid en een wat mindere camera.
De One S is ook voor mij het meer interessante toestel. Alleen erg jammer dat ze daar een oud Pentile Amoled scherm in hebben zitten (bekend van de Razr).
Jammer van het scherm, maar idd technisch gezien is de One S ook veel interessanter.
+1Anoniem: 451726
7 april 2012 10:18
Ik krijg hier toch een heel ongemakkelijk gevoel bij. Waarom laat Tweakers zich zo voor de kar van de marketing boys van HTC spannen? Want hoe kritisch is de gemiddelde consument nog als hij zijn HTC ook direct al kado krijgt voor een reviewtje :? Dan ga je bij voorbaat al juichen.

Het was pas een echte review als iedereen zijn HTC van zijn verdiende centen zelf kocht en de winnaar zijn geld terug kreeg, de eeuwige roem, etc. Plus aangeven wat een kwalitatieve review is. Dit is alleen maar marketing geblaat, zelfs Apple haalt zulke fratsen niet uit. Mweh, ik ben niet voor snoepgoed te koop }:O

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 451726 op 7 april 2012 10:19]

Met de gemiddelde consument hebben we geen ervaring, met de gemiddelde tweaker wel. En daarvan weten we dat als de uiteindelijke userreview niet goed onderbouwd is of te gekleurd dan andere bezoekers daar doorheen prikken en dat juist die gemiddelde tweaker daardoor objectief probeert te blijven. Ik heb juist helemaal niet het gevoel dat we ons voor een karretje hebben laten spannen, juist door de aanpak (random selectie, users bepalen zelf of en wat ze schrijven en deze 25 userreviews zijn straks slechts een deel van het totale aantal userreviews).
Er werd nota bene tijdens het evenement verteld om vooral ook je kritiek te uiten op het toestel in de review (zodat HTC daar iets mee kan).
Ik denk dat men dit eerder als een teken van "Good-will" moet zien naar de Tweakers community en niet zozeer als een manier om iedereen om te kopen ;).
+1Anoniem: 185407
7 april 2012 08:07
Erg slimme marketing actie. Bij een dergelijke actie zijn er alleen maar winnaars. Beetje jammer uiteraard van de accu's. Daar zijn toch handige oplossingen voor voor zo'n dag met externe accu's via micro-usb.
Tja die lege accu's is inderdaad wel jammer, maar probleem ligt eerder bij Tweakers door het posten van deze video van dit "event".

Voor HTC was het gewoon het uitdelen van 25 nieuwe telefoons en die worden standaard met een bijna platte batterij geleverd. Ik denk niet dat HTC er echt op gerekend had dat er opnames gemaakt zouden worden of dat het nu als 'review moment' op Tweakers gezet zou worden. Het echte reviewproces begint namelijk pas na het ontvangen van het toestel.

Tweakers denkt vervolgens 'leuk, we zetten een video van blije Tweakers die een HTC One ontvangen op de frontpage'. Snap wel dat dit leuk is als je zo'n actie hebt geregeld, maar de bedoeling was natuurlijk het uitdelen van de telefoon's en niet het reviewen ervan. Voor uitdelen heb je geen volle batterij nodig, alleen levert het nu wel een beetje een lamme video op. Kortom, gevalletje gebrekkige communicatie lijkt me :)

Overigens alle 25 Tweakers van harte gefeliciteerd met hun nieuwe aanwinst. Het ziet er uit alsof dit een prachtig toestel is! Ben benieuwd naar de reviews en hoop dat deze goed en objectief zullen worden (zelfs al is de telefoon gratis)!

[Reactie gewijzigd door Morrar op 7 april 2012 10:59]

Das dus niet waar aangezien ze alle 25 een review moesten schrijven, dat was de voorwaarde. En dus belangrijker dan het ronddelen van wat HTC One X's. Dat hoort er gewoon bij maar ze hebben er gewoon een heel event rond gemaakt wat vind ik best bij een toestal van dit kaliber hoort.
Beetje naïef of niet? Denk je nu echt dat Tweakers een video online mag zetten van HTC als ze daar geen toestemming voor hebben gegeven? Over alles is en wordt nagedacht in de marketing branche. Grote kans dat ook over de bijna lege accu nagedacht is want als ze allemaal een volle accu hadden dan had HTC kans dat tweakers zeiden dat ze hem snel leeg vonden gaan. Daarbij hoort een bijna lege accu bij het uitpakken van een nieuwe telefoon en draagt het dus bij aan het winnaar gevoel.
volstrekte onzin. Er heeft echt niemand nagedacht over lege accu's. Zo komen ze uit de verpakking, en bij HTC hebben ze gewoon een stapel telefoontjes van de plank getrokken en daar verder niet over nagedacht. En in dat uurtje dat je bij T.net binnen bent gaat die accu echt niet leeg hoor als ie vol opgeladen is.

Een lege accu hoort bij het uitpakken van een telefoon en draagt bij aan het winnaar gevoel? Interessant.. ik vind het alleen maar irritant.

Wat ik me afvraag is waarom er daar niet een stopcontact was om even een verdeeldoos aan te sluiten om ter plekke op te laden..
Stekkerblokken op de testtafels hebben we dezelfde avond op de evaluatielijst gezet. :)
Dat vind ik ook wat jammer van deze acties inderdaad, voor een goede indruk kan je beter een mix aan mensen met verschillende interesses in verschillende systemen hebben. Of zelfs andere systemen hebben. Echter denk ik niet dat dat de bedoeling is aangezien HTC er zelf bijstaat tijdens de uitpak-party, het is een reclame-party.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 7 april 2012 09:56]

Waarom denk je dat er nu geen mix van interesses aanwezig was? Er is niet geselecteerd op het merk dat iemand gebruikt, daar is de selectie veel te random voor. Uiteraard waren er HTC-gebruikers bij, dat kan statistisch ook niet anders. Net zoals dat er iPhone-gebruikers waren en mensen met andere merken.
Er is niet op geselecteerd nee, maar het lijkt me logisch dat wanneer je het publiek vraagt wie er komt, dit 99% Android gebruikers zullen zijn, het zou mooier zijn als je daar actief een selectie op maakt. Maar als het afwisselender was, heb ik niks gezegd. :)
Ik heb ongeveer evenveel iPhones gezien als HD2's! Daar was ik zelf ook wel verbaasd over moet ik bekennen. :)
Hoezo verbazing? Ik ken steeds meer iPhone eigenaren die overgestapt zijn naar WIndows Phone of Android. De iPhone loopt gewoon ver achter en veel mensen ontgroeien dat ding, ik zag ook allemaal volwassen mensen.
Ik heb inderdaad iPhones en Nokia's gezien tijdens het event. Het al hebben van een HTC was geen verplichting. :Y) Daarbij: je kon bij de 'prijsvraag' alleen opgeven of je wilde komen, er werd verder niets gevraagd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee