Door Luke van Drie en Wout Funnekotter

Blaas je oude tv nieuw leven in - Google TV versus Amazon Fire TV 4K

27-12-2022 • 06:00

161 Linkedin

In deze video vergelijken we de Chromecast met Google TV met de Amazon Fire Stick 4K Max. Officiële prijzen: 70 euro en 65 euro. Het concept is hetzelfde: steek hem in een hdmi port, en je hebt een volledig uitgeruste mediaspeler waar je al je streaming apps op kunt gebruiken. Kan je met deze kleine simpele dongles je oude tv weer nieuw leven inblazen?

Koop je Tweakers Merch in de TweakersGear-shop.

00:00 - Intro

00:25 - Wat doet het?

00:49 - Wat zit er in de doos?

01:14 - Afstandsbediening

01:48 - Streaming-apps

02:28 - Homescreen

03:05 - Snelheid hardware

04:03 - Account

04:30 - Tweakers Merchandise ad

04:50 - Wat spelen ze af?

05:24 - Plex en Kodi

06:35 - Duurdere mediaspelers

07:04 - Conclusie

Reacties (161)

161
161
64
9
0
86
Wijzig sortering
Jammer dat dit alleen een filmpje is.. Is er niet gewoon een geschreven versie?
Inderdaad, als ik filmpjes wil kijken ga ik wel naar YouTube (steeds minder met al die reclame).
Probeer eens via Firefox, nul reclame hier ;)
Geen reclame op YouTube met FireFox, Mien FireFox kent dat niet.
Adblocker doet wonderen in mijn Windows Chrome.
De beste ontdekking (ooit ! Na het vuur ?) op mijn Android phone is YouTube Vanced.
Als er vuur uit je Android phone komt dan is dat geen goede ontdekking hoor. Ik zou daar toch iets mee doen.
Helaas, humor wordt niet herkend als je er geen smiley bijzet!
Neem youtube premium, met vpn op india +/-17 euro per jaar.
Echt een verademing zonder reclame
Allebei zou ideaal zijn, maar voor mij ook de voorkeur voor geschreven versie!
Ik snap eigenlijk niet waarom tweakers zich er überhaupt mee bezig houdt. Een beetje artikel trekt tienduizenden clicks, een filmpje een paar duizend. Ze hebben toch zatop data wat overduidelijk aangeeft dat niemand kijkt naar de filmpjes en toch blijven ze het doen. Tweakers is geen LTT, de format, de quality is gewoon subpar. Ik kijk hier gewoon niet naar.
Tsja, als je met niemand jezelf bedoelt is dat helemaal prima uiteraard :9 Verder zou het maar een saaie boel op Tweakers worden hoor, als we enkel dat zouden maken wat de meeste clicks/views oplevert. :9~
Ben ik de enige die dit soort video posts wel kan waarderen? :?
Inderdaad. LTT is gewoon meester in video's, ook zijn humor, charisma en manier van vertellen is leuk.
De video's van hier zijn gewoon ontzettend droog en allemaal stijve en te serieuze video's. Komt erg geforceerd en gescript over.

Dus ik lees ook liever.
Ik vond dit wel een leuke filmpje hoor. Daarbij had ik er ook wel behoefte aan. Er zijn wel een aantal presentatoren in de filmpjes waar ik minder mee heb.

Hoe kun je nou beter 2 sticks vegelijken dan met bewegend materiaal trouwens?
Toch even inhaken op het USB-C adapter met ethernet @WoutF
De tip van Ali vind ik wat minder; het is vaak geluk hebben met deze dingen. Negen van de 10 keer krijg je namelijk een adapter met een default MAC adres. Als je er dan 2 gebruikt (1 in de woonkamer en 1 in een slaapkamer) dan heb je een probleem. Het is mij tot nu toe niet gelukt het MAC adres te overriden.
Daarnaast zijn er apps waar de licentie aan het MAC adres gekoppeld word. Wil je TV kijken, krijg je ineens de zenderlijst van iemand uit Turkije :P
Je kan dan beter zorgen voor goede WiFi. Ook omdat 100Mbit bijvoorbeeld onvoldoende kan zijn voor een 4K blu-ray image. Dit kunnen in theorie tot 128Mbit. En ja, ik heb disks die soms over de 100Mbit bitrate gaan (King of New York bijvoorbeeld).
Het scheelt uiteraard ook weer een kabel.
Wel jammer dat je nog een externe voeding nodig hebt, en een USB poort niet toereikend is.
Je kan dan beter zorgen voor goede WiFi.
Amen! De toekomst is draadloos...
Ook omdat 100Mbit bijvoorbeeld onvoldoende kan zijn voor een 4K blu-ray image. Dit kunnen in theorie tot 128Mbit. En ja, ik heb disks die soms over de 100Mbit bitrate gaan (King of New York bijvoorbeeld).
Het scheelt uiteraard ook weer een kabel.
Daar ben ik het niet mee eens. Als jij bluray images kijkt, dan ben je een serieuze filmkijker. Ik verwacht dan eerlijk gezegd een 4K BD speler aan je tv, maar stel dat je vanuit de meterkast wilt streamen, dan verwacht ik dat je ook een premium streamer gebruikt, dus een Nvidia Shield of een Apple TV.
Wel jammer dat je nog een externe voeding nodig hebt, en een USB poort niet toereikend is.
Inderdaad, iets wat nog een aparte voeding nodig heeft, is niet echt een dongle...
gewoon lekker bekabeld aansluiten. heb ook 500mbit wifi haal ik ook op speedtest.
Maar toch hapert bijv viaplay soms, via de kabel nooit problemen. echt top die adapter!
Ik had een probleem met het wifi-bereik (dikke betonnen muur met betonvlechtwerk en geen 5 GHz aan de andere kant) van mijn Chromecast en heb toen de volgende usb-ethernet controller gehaald:
https://www.amazon.nl/gp/...tle_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Deze haalt netjes 300 Mbit/s en is super stabiel en dat gewoon met de normale power adapter. Is wel ietsjes duurder dan de Google adapter, maar wel een stuk sneller!
Het schrappen van DTS op veel devices is echt frustrerend. Ik heb vrij veel geripte blu rays en dat werkt dus niet (meer) op de Chromecast en veel smart tv’s.
B.v. alle moderne LG kunnen geen DTS afspelen :(. Wie dat bedacht heeft |:( 8)7

Ik gebruik FFmpeg.Exe om een extra AC-3 audio stream in de file te zetten. Dat is natuurlijk wat extra werk, maar het is éénmalig en omdat in de file dan zowel DTS ( het origineel ) als AC-3 audio zit, werkt het op alle apparaten.

Ik heb het onderstaande commando in een ( AutoIt ) scriptje gezet en daarna gewoon de Mkv op het script droppen, ff wachten en klaar is kees.

FFmpeg -i In.Mkv -map 0:v -map 0:a:0 -map 0:a -map 0:s? -c:v copy -c:a copy -c:s copy -c:a:0 ac3 -ac 6 -b:a:0 640k Uit.mkv

On-Topic : Ondanks dat mijn LG net een jaar oud is, koop ik misschien binnenkort toch een extra 'dongel'. Want van de standaard LG DNLA/player wordt ik toch wel erg moe. Altijd maar weer aangeven dat ik Nederlands als ondertitel wil, hoe moeilijk kan het zijn LG?

 

[Reactie gewijzigd door PsiTweaker op 27 december 2022 11:55]

Ik gebruik de plex app op de TV. En test nu ook je Jellyfin client. Die werken best wel prima op de LG TV. Daarnaast heb ik nog een shield voor alle 4k, atmos films want dat is echt drama op LG. Geen support voor DTS is al 1 probleem maar ook geen support voor Atmos in TrueHD is wel echt een debiele beperking. Alleen Atmos in DD+ werkt.

Schijnbaar is het voor TV fabrikanten heel moeilijk om dit eens goed te doen.
Je bent nu eenmaal afhankelijk van fabrikanten ook op de Philips Android tv waar je weer software matig afhankelijk bent door updates zelfs, via een apk wil het soms niet vlekkeloos werken.
Dan moet je weer andere wegen opzoeken extern, een ingebouwde Chromecast op een Android tv werkt maar beperkt en is niet elke app te installeren, wegens dat het niet wordt ondersteunt en staan niet los en onafhankelijk van elkaar maar meer geïntrigeerd met je tv toestel.
Heb een Philips oled tv met daarachter een Chromecast gekregen via stadia dat ding gaat de prullenbak in kan er extern niet veel mee het gemis van een afstandsbediening, en de Amazon Fire TV Stick 4K het beeld super scherp nog scherper dan direct via de mijn Philips oled Android tv bijv. naar Disney+ of Netfix te kijken een wereld van verschil Het HDR komt ook beter tot zijn recht dan dat ik zonder via de fire stick kijk.
Belangrijkste app voor de google tv is 'button remapper' hiermee kan je alle knoppen van de google tv afstandsbediening remappen. Meerdere keren zelfs. 1x clicken, 2xsnel clicken en ingedrukt houden. Zo kan je sneller je apps aan knoppen programmeren. Zo start bij mij met netflix knop inhouden de tmobile tv app waardoor je niet door het menu in hoeft.

Ook met routines kan je de chromecast in standby zetten voor de nacht waardoor je toch weer 1.5 watt bespaard.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 28 december 2022 04:16]

Het grote nadeel van Google TV en waarschijnlijk ook Firestick, is dat het hoofdscherm tegenwoordig vol staat met reclame en dat dit ook vaak dingen bevat waar je geen abonnement op hebt. Disney zie ik vaak voorbij komen met series, maar dat abonnement heb ik niet. Ook kun je niet aangeven "dit is niks voor mij" zodat de aanbevelingen nog eventueel verbeteren. Dus je hebt altijd de helft van je homescreen gevuld met dingen die niet relevant voor je zijn.

Dat vind ik irritant en onnodig. Er zijn manieren om startschermen aan te passen en te vervangen, maar vooralsnog zijn het allemaal wel irritante oplossingen die lang niet allemaal blijvend werken en omgaan met de knoppen op je afstandsbediening (wat het voor de Shield die bij mijn ouders staat, geen oplossing is).
Overweeg een Apple TV. Die is advertentie vrij. Geen aanbevelingen van apps die je niet hebt. Gewoon stuk ‘cleanere’ interface.
Inderdaad, een stuk duurder dan de CCwGT 4K, maar goedkoper dan een Shield, en schakelt als bonus ook probleemloos tussen resoluties, xDR settings en framerates!
Apple TV is fantastisch kan het iedereen aanraden. Apple music heeft dikke music videos. Alles clean geen reclames of ander BS.
Ik heb de Shield TV Pro en de Apple TV 4K (Ik heb alles van Apple verder in huis) maar ik merk echt veel verschil tussen Android TV en tvOS.

Reclame vind ik sowieso een ding met Google :'( en het vastlopen van apps op de Android TV is een normaal iets lijkt het wel, het ziet er wat amateuristischer uit vergeleken met tvOS en de instellingen zijn eigenlijk minder in Android TV terwijl het lijkt alsof je veel kan instellen. Een hele belangrijke vind ik bijv dat je op tvOS de apps niet kan laten tracken met elkaar. Die optie zit gewoon niet in Android TV.

Wat dat betreft blijft de Apple TV de beste keuze om je oude tv smart te maken.
Maar Wout geeft voor de Google Chromecast dus een tip hoe je dit tóch kan uitzetten zonder sideloaden oid ;)
Dat is niet helemaal de oplossing. Het verminderd de reclame, maar je ziet nog steeds de grote schermvullende aanbeveling. Ik zie er nu bv 1 van disney+ staan. Bovendien werken bepaalde zaken niet of minder (geen zoeken met je stem bv). En er staat heel irritant een zinnetje onderaan dat ie in app modus staat en dat je dit kunt uitzetten.

Kortom: nee dat is hem ook net niet.
Voor mij de reden waarom ik nog niet overgestapt ben op een nieuwe chromecast. Met 2 kinderen in huis eindeloze discussies krijgen dat ze iets (weer) niet kunnen kijken omdat we daar nou net geen abonnement op hebben zit ik totaal niet op te wachten. Echt een hele slechte ontwikkeling wat mij betreft en waarschijnlijk puur ingericht om geld uit je zakken te kloppen.
Ja ik vind dat eerder een probleem van "de jeugd van tegenwoordig" dat alles maar beschikbaar moet zijn. En anders kunnen ze van hun zakgeld zelf een maandje iets afsluiten als ze dat willen. Persoonlijk zeg ik gewoon "hebben we niet" tegen mijn kinderen, en ik ga de discussie niet eens aan. Er is al genoeg wél beschikbaar.

Overigens vind ik die reclame zelf wél prettig. Ik houd tegenwoordig niet elke site meer bij welke series of films er binnenkort uitkomen, en zo vang ik toch e.e.a. op van nieuwe releases die me interessant lijken.
Magische Harddrive + Netflix + NPO Plus doet wonderen.
Dat is dus geen oplossing als je wilt casten met de nieuwste Chromecast. Want dan zien de kindenren content, waar geen toegang tot is.
Vreemd, ik heb al die aanbevelingen toch echt uitstaan en zie nooit iets anders dan gewoon mijn favoriete apps bovenaan
En boven je apps staat toch een enorme banner dat je kunt kijken naar (bij mij op dit moment met CWGTV in app mode) Strange World op Disney+ of Jack Ryan op Amazon Prime, en waarschijnlijk nog wat anders op Netflix als ik opzij zou duwen, terwijl ik bij geen van die streaming diensten een abonnement heb en deze ook uitgeschakeld heb op de Chromecast. Die banner is er bij jou gewoon niet of die zie je niet meer?

[Reactie gewijzigd door MacPoedel op 27 december 2022 11:55]

Ik zie die banners helemaal niet en draai zeker de laatste versie van Android TV :D
Nee, ik heb gewoon op de banner op een knop/kruisje geklikt om t te verbergen en in mn Google Profiel staat alle personalisatie uit.
Tja, ik heb het liever ook niet maar zeg nou eens zelf... Hoe lang kijk je nu naar dat begin scherm? Je kiest of start toch wat je wilt kijken binnen 5 a 10sec ofzo?
Persoonlijk zie ik alle toevoegingen in het beginscherm niet echt als reclame maar eerdere ongewenste aanbevelingen. Ik zie het liever niet maar zo erg is het nu ook weer niet, ik zou mijzelf er wel echt aan irriteren als ik ineens een bol.com filmpje af moet kijken voordat ik Netflix kan starten b.v., dat is mijns inziens pas echt reclame.
Ik merk net dat vb KODI niet meer start als ik deze setting activeer van "Alleen Apps"
Dingen als Plex werken prima, deze werden ook netjes via de App-store geinstalleerd, maar KODI werd via een APK erop gezet ... dat kan het dus wel eens zijn.....

EDIT : Vals alarm, KODI start nu prima op met deze "Alleen Apps" modus!

[Reactie gewijzigd door jvanhambelgium op 27 december 2022 16:34]

Ik heb hier FLauncher draaien op een shield en dat werkt perfect. Geen overbodige reclame meer op het start menu.
Dat heb ik ook wel geprobeerd, maar ik kreeg hem nooit permanent als homescreen. Je wilt toch dat ie gewoon normaal werkt met je afstandsbediening en dat je ook met updates niets sloopt of ineens je shortcut kwijt bent.
Zie mijn andere reactie. De alternatieve launcher wordt direct gestart bij het opstarten, en heeft meerdere upgrades overleeft.

Dat is voor de Shield TV, maar passende adb opdrachten zijn elders omschreven voor CCwGTV's.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 27 december 2022 09:24]

De oplossing zoals omschreven resulteert bij mij dat je niet meer kan inloggen op Youtube met je eigen account. Als je ingelogd bent, blijf je ingelogd. Maar als je per ongeluk uitgelogd bent of wordt, kan je alleen weer inloggen als je de originele launcher hebt ingeschakeld.

[Reactie gewijzigd door Rudi Vader op 27 december 2022 13:06]

De oplossing zoals omschreven resulteert bij mij dat je niet meer kan inloggen op Youtube met je eigen account. Als je ingelegd bent, blijf je ingelogd. Maar als je per ongeluk uitgelogd bent of wordt, kan je alleen weer inloggen als je de originele launcher hebt ingeschakeld.
YouTube kan je vervangen met SmartTubeNext. ;)
FLauncher is inderdaad een oplossing, maar wees eerlijk... Android TV homescreen is wel veel mooier, met previews bij de diverse kanalen. Hopelijk krijgt FLauncher dat ook, en dan switch ik over.
Tot dan gebruik ik een oudere Android TV versie op mijn shield en heb ik alles uitgezet/gesloopt wat maar enigszins probeert een update voor het home screen te installeren.
je kan de aanbevelingen van apps waar je geen abbo op hebt uitzetten.
Ikzelf heb ze allemaal aan staan, soms wanneer ik niet echt iets heb om te bekijken scrol ik eens doorheen de aanbevelingen :-)
Dat kan maar als je geen abonnementen hebt van Disney, Prime of Netflix (zoals ik) krijg je alsnog van deze 3 een reclame banner te zien.
Aha, gezien het bij mij allemaal op enabled staat wist ik dat dus niet :-)
Yep, ik heb op een gegeven moment gezien dat ondanks dat we een Chromecast aan onze oudere TV op de slaapkamer niet gebruikte, deze constant data aan het downloaden was. Blijkt dat dat oa te maken heeft met een slideshow van Photo's op dat ding. Lekker energie-vriendelijk. Heeft totaal geen zin als niemand er naar kijkt. Ik trek hem dan ook gewoon uit zijn usb voeding als we niet gebruiken...

Vind persoonlijk dat er nog wel een verbeterd kan worden...
Kwestie van de instellingen aanpassen..
Slapen inschakelen na x minuten, screensaver uitzetten.
Ik zal weer eens kijken of er een update voor is... Das ook zoiets :)
Ja dat is inderdaad iritant, de oudere versie van Android TV had dat niet. Echt gek is het ook niet natuurlijk voor een reclamebedrijf en als je een abonnement neemt op een van die diensten krijgt Google 30 procent.
Dat vind ik irritant en onnodig. Er zijn manieren om startschermen aan te passen en te vervangen, maar vooralsnog zijn het allemaal wel irritante oplossingen die lang niet allemaal blijvend werken en omgaan met de knoppen op je afstandsbediening (wat het voor de Shield die bij mijn ouders staat, geen oplossing is).
Zie de TS van het Shield TV topic ("Hoe kan ik Google's launcher vervangen?"). Heeft al verschillende upgrades overleeft, en werkt met de open source voorbeeldlauncher met een afstandsbediening.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 december 2022 00:34]

Dat vind ik ook can de Samsung tv's waar deze vaak reclame laadt linksonder in het App scherm
fire stick heeft t ook ja
was een omzeiling dmv adb maar dat is in een recente update uitgeschakeld
Een andere launcher doet wonderen.

Ik heb FLauncher in gebruik, ivm met button remap ideaal, enige is een beetje geduld met opstarten van de tv of stick, de button remap app service is niet als eerste opgestart.
Google TV kun je Apps Only mode zetten. Ben je al die onzin kwijt.

Bij Profile -> Apps Only.
Waarom is de AppleTV niet meegenomen in de vergelijking?
waarschijnlijk omdat dit de mid-end streaming apparaten zijn en niet de high-end zoals een Nvidia shield. op deze sticks mis je de kracht die die modellen wel hebben.
Vroeg ik me ook af. Ook in de video wordt AppleTV niet eens genoemd onder "06:35 - Duurdere mediaspelers".
Gokje: andere form factor en/of te duur/uitgebreid voor deze vergelijking. AppleTV is b.v. ook een Homekit hub.
Dat gesmeek tegenwoordig om een comment achter te laten. Dat voelt zo goedkoop.
Precies, ik stoor me er mateloos aan.

Als jij als content creator goed werk blijft afleveren dan reageren of abonneren mensen vanzelf. Plus met het bedelen voor likes, comments en het kopen van merchandise voegt eigenlijk niets toe aan de content van de video. Eigenlijk vind ik het zonde van mijn kostbare tijd bij alle video's op YouTube. Dit zou aangepakt moeten worden. Ook kost het iedereen data en extra stroomverbruik.
Ik betaal voor YouTube Premium per maand en wens geen andere vormen van reclame te zien.
Maar deze keuze als kijker heb je niet. |:(

Plus als ik tv kijk ben ik niet bezig met een pc/tablet/smartphone. Als je tv kijkt ben je gefocust daarop dus een reactie achterlaten is weer extra gedoe waar je als kijker niet echt op zit te wachten.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 27 december 2022 14:59]

Idem hier, ik betaal voor YouTube Premium, en normaal gesproken skipt hij alle ads of sponsor meldingen in filmpjes perfect, behalve bij deze.

Dat betekent dat Tweakers het niet heeft aangegeven als een ad, en dat is best irritant en ongewenst. Gelukkig kan je er melding van maken, en dat heb ik dus ook gedaan.

Laatst was er een filmpje met op het einde een opmerking van "Wil jij ook deze gave trui, bladiebla..". Dat is prima, maar midden in het filmpje is gewoon irritant en gemeld bij YT zodat zij het opnemen als ad en het skippen in 't vervolg.
ik betaal voor YouTube Premium, en normaal gesproken skipt hij alle ads of sponsor meldingen in filmpjes perfect, behalve bij deze.
YT Premium skipt sponsor meldingen? Of bedoel je in combinatie met Sponsorblock?
Hmm, blijkbaar heb ik Sponsorblock al als plugin, was ik vergeten.. Maar reguliere ads worden wel prima geskipt, en hoe je het ook went of keert, dit is gewoon een ad voor tweakersgear, en die moet gewoon worden geblokkeerd.
Dacht ik al, want dat is niet de ervaring die ik had! Maar ik ga Sponsorblock is proberen :)
offtopic:
Kijk eens naar de browser add-on Sponsorblock.
met sponsorblock kan je dit blokeren
op android tv kan je smarttubenext gebruiken hiervoor
op tel/tab youtube revanced
Wanhopig? Het is wel een bedrijf natuurlijk. Er zal geld verdiend moeten worden. De interactie is wel heel belangrijk voor de ranking enzo.
met sponsorblock kan je dit blokeren
op android tv kan je smarttubenext gebruiken hiervoor
op tel/tab youtube revanced(weet zo effe niet meer of vanced dit ook had)
Voor mij geen enkele andere speler dan de Apple Tv 4K gen2 / gen3. Dit is namelijk de enige speler die bij alle grote streaming diensten de native refresh rate (24hz) ondersteunt zonder gedoe.

Met Infuse Pro heb je voor de Apple Tv tevens een geweldige player voor je lokale bestanden (hier gekoppeld aan een plex-server). Infuse Pro doet zelf de decodering, en ook Infuse Pro respecteert de native refresh rate. De lokale decodering zie ik ook als een groot voordeel: hierdoor volstaat een raspberry pi 4 als plex server (nauwelijks stroomverbruik, lekker ergens weggestopt in de meterkast)

Elke andere media speler (inclusief de Shield), hebben ernstige problemen met native refresh rate. Ik blijf mij verbazen dat zo'n cruciale en basale functie nog steeds zo slecht werkt bij de andere media spelers. Vanwege dit criterium vallen voor mij alle andere spelers direct af helaas.

Apple Tv 4K is erg duur (189 euro), en Infuse Pro kost je ook flink wat centen (~75 euro), maar het is zijn meerprijs voor mij zeker waard.
Je koopt een app van 75 euro om je apple tv zn werk goed te kunnen laten doen? Unm ok... Fire TV ondersteund 24fps als de app dat ondersteund en ingesteld is, wat niet standaard is gek genoeg. Amazon Prime doet dat bijv. prima.
Ik raad je aan dit eens te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=UQwZWwhY2EQ
FireTV ondersteunt 24Hz wel voor Prime, maar niet voor Netflix, HBO Max en Disney Plus bijvoorbeeld.
AppleTV ondersteunt 24Hz voor alle grote diensten.
Hoe heb jij je video instellingen? Alles standaard of zaken aangepast?

Ik heb momenteel het "probleem" dat wanneer ik iets gekeken heb en terugkeer naar de interface van een app of de Apple TV gui, het beeld even op zwart springt (1 - 2 seconden).
Dan heb je het precies goed staan. Het gaat om de optie "match frame rate".
Wat er in de praktijk gebeurt: interface staat op 50Hz -> je start een film, je springt over naar 24 Hz (kort zwart beeld) -> je gaat weer terug naar de interface, je springt weer terug naar 50Hz (kort zwart beeld).

Dit korte zwarte beeld is onderdeel van de HDMI standaard, alle tv's moeten hiervoor even schakelen waardoor je kort zwart beeld ziet. In theorie is er een optie, "quick media switching" , welke onderdeel is van de HDMI 2.1 standaard, welke dit gedrag voorkomt. Helaas is deze standaard nooit van de grond gekomen: naar mijn weten bestaan er geen consumenten-tv's die het ondersteunen.

Kortom: zwart beeld bij teruggaan naar het hoofdmenu is volstrekt normaal. Het vertelt je dat de native refresh rate settings goed staan.
Dank! Dit is een uitleg waar ik wat aan heb :-)

Heb inderdaad match frame rate aanstaan en dat blijft ook zo!
Apple TV ondersteund geen Kodi en voor mij weer een showstopper.

Android TV werkt dit wel redelijk, hoewel sommige high bitrate content nog best moeizaam is.
Aah, als Kodi belangrijk voor je is, moet je niet bij Apple zijn inderdaad. Uit interesse: waarom is dit een showstopper voor je? Zijn er bijvoorbeeld specifieke Kodi features die je niet terugvind in de Plex- Infuse Pro combinatie? Is het de algehele user interface die je zo goed bevalt, waardoor je geen zin hebt aan verandering?
Werkt goed en iedereen in huis is het gewend te gebruiken. Plex houd me tegen omdat er dan weer een abonnement aan vast zit, infuse pro zegt me niks en jellyfin geprobeerd maar is te instabiel.

Er is wel eens wat content die de TV app van Kodi niet kan afspelen maar dan is de PC die er ook nog staat gewillig :)
Ik zoek nog steeds naar een gratis of goedkope manier om f1 tv naar mn tv te streamen (vanaf mijn iphone) en apple tv+ op mijn tv te krijgen. Mijn philips android tv heeft fie apps niet net zoals de ziggo mediabox. Maar vind het vreemd om daar een kastje voor te moeten kopen van 10+ euro.
Je kan die apps toch sideloaden? Dat heb ik tenslotte gedaan. Even op apkmirror.com zoeken naar de apk van F1tv en Apple TV+. Op een usb stick zetten, op je tv instellen dat je apps van derden mag installeren, dan nog even een file manager installeren, usb erin en dan de Apk’s installeren :)
dan vind ik volgende toch veel makkelijker:
- ADB aanzettten
-ADB installeren op je pc
- adb connect x.x.x.x (vervang door IP van je chromecast)
- adb install /... (path naar je apk)
Ja daarom blijf ik weg bij Philips zijn eigen TV software/platform, slecht ondersteund en slecht onderhouden. Voor de Apple TV heb je de F1TV en de VIAPLAY app. Ik zou nu voor een moderne ATV vanaf model 2020 gaan. Maar als je op marktplaats kijkt, kun je ook een ouder model aanschaffen om AirPlay te gebruiken. Natuurlijk kan 1 van de bovengenoemde sticks ook, ik weet alleen niet in hoeverre Viaplay op de firestick te verkrijgen is.
Mijn LG tv heeft AirPlay2 dus ik AirPlay-cast (is dat een werkwoord?) gewoon F1 TV Pro naar m’n tv. Een andere optie is via een Google TV, die heeft een F1 TV Pro app. Je zou ook een lightning-to-hdmi kabel kunnen kopen maar zowel de kabel als Google TV zijn niet gratis. Ik mijd zelf Google producten en accounts dus ik wou persé een tv met AirPlay2.

Je zou ook eens kunnen kijken naar NymphCast, een open source chromecast alternatief. Als je al een HTPC zou hebben kan dat mogelijks iets zijn voor jou. Funfact: Nymphcast is een project van een Tweaker.

[Reactie gewijzigd door H1MSELF1SH op 27 december 2022 08:46]

Het is toch gewoon mogelijk om F1TV via een iPhone of iPad te streamen naar een Apple TV? Bij mij werkt het zonder problemen om via mijn iPad naar mijn LG te streamen.
Die kost meer dan €10 echter @maxkranendijk zal zelfs met een verloop kabeltje niet onder dat bedrag uitkomen.

Beste wat je kan doen is een Apple TV kopen. Die laatste generatie maakt je TV volledig smart en je kan F1 app daarop ook kijken. Goedkoopste wat je kan doen is een Google TV kopen.

Mijn use case voor Google TV:
Google TV heeft dat ook, laatst een 4K versie voor vakantie gekocht. Die plug je zo in een hotel tv en dan heb je toch entertainment vanuit (t)huis, middels vpn, alles is vooraf in te stellen. WiFi code erop invoeren en kijken maar. 9 van 10 hotels waar ik kom hebben nog geen smart tv’s en inloggen op die apps daar vind ik geen fijn idee, niet overal kan je handig uitloggen of moet je zoeken in de menu’s.

Thuis draait de mighty Nvidia Shield Pro, en dat in een voornamelijk Apple huis.. zelfs m’n atv is niet meer dan een HomeKit hub/streambox voor de Mac.
Doen wij inderdaad ook. Slepen dat ding altijd mee. Alleen niet vergeten weer mee terug te slepen.... Zijn al aan onze derde toe inmiddels
Ik heb sinds het begin f1 pro denk nu 5 seizoenen inmiddels. Destijds heb ik een nuc gekocht. Lekker klein onder de TV, ideaal ding. Misschien niet de goedkoopste optie maar het bevalt super prima.

Je kan er zelfs games mee streamen vanaf de game pc van boven 👌
De goedkoopste manier die ik kan bedenken is wat ik doe. Een android box kopen of maken (Formuler Z10 PRO MAX heb ik aangeschaft) en een IPTV abonnement nemen. Ik zit bij IPTV totaal en daar zit ook VIAPLAY bij inbegrepen.

Daarnaast kun je met hun eigen app multiescreen doen, en kun je én de race zien en een cockpitview doen.

Alleen een prijzige eenmalige aanschaf als je de box koopt.
Je kan de F1TV app gewoon side laden op je tv. Je hebt de app Send Files to TV nodig en de androidTV F1TV apk.

Met de Send Files app kan je de apk naar je TV zenden en vervolgens installeren.

Het is namelijk niet zo dat je Philips android TV de app niet kan runnen. Het is inderdaad iets met Philips die de app niet enabled in de app store ofzo.

Oh. Wat @Hupske zegt inderdaad kan ook :)

[Reactie gewijzigd door RedDimension op 27 december 2022 08:36]

kan beiden met allebei. Ik weet niet helemaal wat je bedoeld met je opmerking over de philips TV want daar heb je een typefout.

Wij hebben hier een 65" Philips Android TV (9) van 5 jaar oud. Daar werkt de F1TV app gewoon op. F1TV werkt ook op de firestick (max) en Google chromecast weet ik uit eigen ervaring. Ondertussen is het smart gedeelte van die TV nogal traag met moderne apps dus vandaar dat wij er de Firestick in geduwd hebben. (Prime day: -50%)

Wat werkt fijner met een Iphone? Ik denk de firestick. Maar, Amazon heeft dan weer een iets beperkter app aanbod: geen hbo zonder sideloaden en skyshowtime is op dit moment gewoon niet beschikbaar, ook niet via sideloaden.

Kost geld: Joh. ;) ja, helaas. Wil je geen geld betalen dan is er niet echt een oplossing.
Ik ga nog eens kijken in de playstore. Maar de tv software is zo traag en beroerd (ik heb al sinds 2+ jaar geen update gehad), dat je zelfs kwaad wordt omdat je eigenlijk een nieuwe tv wil kopen, terwijl de 4k tv nog prima is. Als je de netflix of npo app gebruikt van de tv loopt het beeld vaak niet soepel. Soms wil de tv ook niet aan en moet je stekker ontkoppelen en opnieuw aanzetten. Dus ik gebruik de ziggo mediabox voor alles. Toch te gek voor woorden dat je via een ‘smart tv’ niet gewoon je content kan streamen vanaf je telefoon of tv en allerlei extra kastjes nodig hebt. Voelt alsof we teruggaan naar 2000/2005 toen ik nog een videoplayer had om o.a mp4 /.avi af te kunnen spelen.

Ik heb dit model: Philips 43PUK7100/12

[Reactie gewijzigd door maxkranendijk op 27 december 2022 13:24]

sideloaden... mijn sony android tv heeft hem ook niet standaard in de play store
Blijft raar, bij mij stond deze tot eind 2021 er gewoon nog in (F1TV Pro in de Google store) maar daarna opeens niet meer beschikbaar in mijn regio, heeft vast iets te maken met de voorwaarden met de losers die de F1 rechten gekocht hebben.

[Reactie gewijzigd door mjl op 28 december 2022 00:27]

Weird, maar op de nieuwe Chromecast met Google TV kan je gewoon F1pro instaleren vanuit de store.. Althans, mij is het gelukt :+
Hangt ook van het device en je regio af denk ik. Zo kon ik de Apple TV app lange tijd niet installeren terwijl andere modellen uit dezelfde serie het al wel in de store hadden staan.
F1TV pro voor Android tv app downloaden en dan installeren op je tv. Xplore file explorer kan dat voor je doen via een smb share of een usb stick
Met een VPN kun je zowel via het open kanaal van Luxemburg (RTL LIVE) en Oostenrijk (servusTV) gewoon live formule 1 kijken. Compleet legaal, je moet alleen ff je VPN op het desbetreffende land zetten.
Via F1 radio kun je dan het NL commentaar mee laten lopen.

Beide apps zijn zowel via de Google playstore als op de AppStore/fire stick te downloaden.
Zowel de Fire als Google TV stick in bezit en mijn ervaring met Google TV is beter. Ook m’n ouders (60+) kunnen overweg met de Google TV stick, mede omdat de Delta TV app hierop wél aanwezig is in tegenstelling tot de Fire stick. De afstandsbediening van de Fire stick vind ik dan weer prettiger vasthouden dan de kleine, gladde, half ronde afstandsbediening van de Google TV stick, maar voor die laatste schijnen ook siliconen hoesjes te koop te zijn.
Van alle afstandsbedieningen in huis is dit degene die het vaakst op de grond springt of tussen de kussens van de bank kruipt.

Maar zelfs oma kan ermee overweg (viaplay) dus voor mij de winnaar.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee