Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Sony AF8 oled-tv - Minder duur, maar net zo mooi

14-01-2018 • 06:00

55 Linkedin

Vorig jaar introduceerde Sony, op de CES in Las Vegas, de eerste oledtelevisie waarbij het geluid uit het scherm kwam; de A1. De A1 was een succesnummer voor het Japanse merk en dat succes was voornamelijk te danken aan het unieke strakke ontwerp. Sony houdt de A1 voorlopig aan als topmodel en komt nu met de AF8; een model wat veel eigenschappen van de A1 overneemt, maar met een iets minder extreem design wat goedkoper te produceren is.

Deze video hoort bij een geschreven artikel.

Reacties (55)

Wijzig sortering
Ik vind het een mooi OLED televisie alleen heb ik liever van LG zelf, want dan betaal je minder.
Beetje rare reactie dit, blijkbaar ben je niet helemaal op de hoogte waarom je meer betaalt :)

Het klopt dat je defacto minder betaalt bij LG, dat komt omdat die TV`s ook minder "techniek" meebrengen en natuurlijk omdat LG zelf de schermen produceert.

met Sony krijg je wel even en stapeltje meer bovenop die standaard.
Waar LG zijn eigen OS heeft en zich daarom beperkt in z`n mogelijkheden komt Sony met Android als OS, dat brengt een hoop pluspunten met zich mee en tevens ook prijs i.v.m. licenties.
Sony heeft de eerder genoemde techniek waarbij geluid uit je beeldscherm komt, dat heeft LG niet.

Dus ja LG is goedkoper maar heeft ook minder premium.

Nadeel van Sony is wel de support die ik persoonlijk zwaar belabberd vind.
LG's eigen WebOS werkt zoveel beter (vloeiender, gebruiksvriendelijker en crashed niet) dan Android OS. Ik heb Android OS op een Sony TV en het is een ramp vergeleken met LG's WebOS. Naar mijn mening is er dus niets premium aan Android OS in de Sony tv's. Beeldprocessing, geluid, design en Quality Control is wellicht beter bij Sony, als je uit gaat van de 2017 Oled modellen van beide fabrikanten.

[Reactie gewijzigd door DMC90 op 16 januari 2018 15:12]

Mee eens, heb zelf dan een suhd lguh850 65 inch. Maar met snel camera werk echt veel banding bij voetbal. Las dat dit zelfs op de oled c7 ook is! en op de sony a1 heb je hier geen last van, omdat het een betere beeldverwerking hebt en een betere processor. Ik ben benieuwd wat de lg c8 gaat doen, anders haal ik gewoon die sony a1. 120 hz beeldverwerking boeit me niet zoveel via streaming. Er is amper content voor. De meeste blurayfilms zijn gewoon 30hz of 60 hz. Zou ook tof zijn als de black frame insertion zou worden toegepast in de 2017 modellen.
Black frame insertion zou ook toegepast worden op de 2018 modellen van LG. Verder echter nagenoeg dezelfde specificaties. De beeldprocessor is wel behoorlijk verbeterd, de eerste reviews afwachten of ze Sony kunnen evenaren.
De c7 is beter dan de sony. En heeft hij een dag later de lg oled al in huis gehaald. De sony viel af door de veel te hoge input lag en de flop van de hdr tone mapping. Dat zwart jonge dat doet het hem. Als je een maand lang alleen op een oled tv kijkt zie je hoe grijs de lcd tv’s vaak zijn
Reageer
De A1 is eveneens OLED met uiteraard een LG paneel.
Over het algemeen word de beeldprocessing als superieur beschouwd op de Sony.
Maar heb ze niet zelf getest dus kan het niet bevestigen.
Doe mij ook maar LG voor de helft van het geld.
Heb de sony a1 in mediamarkt gezien en de c7. zijn gewoon gelijkwaardig. c7 kan overigens nog dieper wit laten zien dan op de a1. dat zei vincent theo ook. Je betaald gewoon 1000 euro teveel voor die geluid uit het beeldscherm. Ik heb heerlijke atmos installatie thuis. onkyo rz800 receiver, en daar kan dat geluid van de sony niet tegenop;-
LG's eigen WebOS is echt bagger, of iig de "apps" die er op draaien. De Plex app op WebOS ondersteunt niet eens direct play i.c.m. subtitles. Het gevolg hiervan is dat de source server altijd moet transcoderen. Daar hebben de TV's met Android als OS geen last van.
Ik zou beide TV's nooit om de app software kopen. Hooguit de beeldverwerrking wat zelfs met vervelende instelschermen kom ik daar alleen in het begin. Ik gebruik de Shield TV als afspeelapparaat en dat bevalt heel erg goed. Zelfs de chromecastfunctionaliteit van de LG OLED gebruik ik niet.
Daar gebruik ik zelf een Hardkernel Odroid C2 met LibreELEC/KODI (woonkamer) en een Amazon Fire TV Stick eveneens met KODI (slaapkamer) voor. Voor mij is LG's WebOS geen showstopper, maar ik vind het wel jammer. Wat ik wel een showstopper vind bij LG is de slechte deinterlacer. Daar merkt je bij Blu-ray encodes natuurlijk niets van, maar bij televisie/kabel des te meer.
Raar, ik kijk via KPN interactief en merk daar niet veel van. Heel af en toe zie ik tekst minder goed gestabiliseerd worden, maar voor de rest niks. De banding/posterizing heb ik redelijk goed onder controle maar dat is het enige dat echt beter zou kunnen.
Sony mag op sommige vlakken dan wel meer premium zijn qua design en bepaalde functies, LG komt vooralsnog beter uit de test qua beeldkwaliteit. En laten we eerlijk zijn als je een tv van €1000> koopt heb je ook een home cinema set/soundbar voor goed geluid.

Persoonlijk weet ik niet hoe de huidige software van LG is voor hun tv's maar van wat ik gelezen heb krijgt die behoorlijk wat lof. Voor de meeste mensen zijn de basic Smart TV functies als Netflix etc. vaak voldoende. Daarnaast is een Chromecast tegenwoordig ook maar een paar tientjes.
Ach ach wat een gezeur weer AndroidTV wordt continue geupdate en komen steeds betere manieren om met features om te gaan. Zelf ondervind ik helemaal niet zoveel van die problemen. En om dan maar weer een lompe Chromecast eraan te hangen vind ik persoonlijk juist een obstakel.
Gezeur? Volgens mij heb ik nergens in mijn reactie gezegd dat Android TV slecht is.
Ach ach wat een gezeur weer AndroidTV wordt continue geupdate

Valt tegen, Sony zit vaak erg lang op deze updates vanaf het moment dat Google ze shipt, net als bij de telefoons. Transparant over de updates die aan deze modellen toekomen zijn ze vaak ook niet, het is een wilde gok of je TV de komende 1, 3, 5 of 10 jaar updates (security of niet) gaat krijgen.

Gevolg is dat een Sony TV uit 2017 de Android security patch level heeft uit augustus en nu al een android TV versie achter loopt.
Het is ook niet zozeer een probleem van alleen Sony, er zit gewoon geen goed mechanisme in Android om breed (security) patches uit te rollen voor het platform.

Daarnaast, al is je Android TV wel lekker up-to-date is voor het aanbod aan apps voor Android TV de fragmentatie van het platform over de verscheidene versies gewoon funest, ik kan een heleboel apps wel vinden in de play store, maar er zijn er relatief weinig geschikt voor TV, nog minder die geschikt zijn voor Android Nougat.

De TV functionaliteit is verder prima, heleboel andere features zijn ook top (zoals chromecast builtin), maar je moet niet meer verwachten dan dat de meest populaire apps (netflix) blijven werken.

Ook bij deze TV wordt het de vraag of ze langer dan 2-3 jaar Android updates blijven uitbrengen (en of ik het daarna moet hebben van custom roms voor mijn TV).
Ik vraag me eerlijk gezegd ook af in hoeverre een bedrijf bij het verkopen van hardware voor een vaste prijs daar softwareonderhoud voor gaat betalen gedurende de levensduur van het product.
Sony mag op sommige vlakken dan wel meer premium zijn qua design en bepaalde functies, LG komt vooralsnog beter uit de test qua beeldkwaliteit. En laten we eerlijk zijn als je een tv van €1000> koopt heb je ook een home cinema set/soundbar voor goed geluid.
Denk dat het je zal verbazen hoeveel mensen wel een TV hebben boven die prijs maar geen homecinema of soundbar.
Een soundbar is misschien beter, maar totaal niet vergelijkbaar met een goede surroundset. Het is grappig hoeveel dat scheelt met hendendaagse series. Geluid is echt een integraal onderdeel van de beleving.
de banding op de c7 is zeer irritant en de motion handling is ook niet goed. Kijk dit maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=CI0C8UTCtCg
LG komt vooralsnog het beste uit de test qua beeldkwaliteit? Leg dat maar eens uit dan. Een HD voetbaluitzending van Ziggo Sport op een LG OLED is echt waardeloos; de deinterlacer is ruk. Niet interlaced materiaal (Blu-ray, etc) ziet er daarentegen wel prima uit.

Ik ben in de markt voor een nieuwe 65" TV en heb al heel wat toestellen met elkaar vergeleken. Op het moment springt de Sony KD-65A1 er met vlag en wimpel bovenuit: http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd65a1-201706044471.htm

Dit toestel is echter al van begin 2017, dus ik wacht nog even op de nieuwe lijn voordat ik definitief mijn keuze maak.
Anoniem: 562971
@Discord17 januari 2018 20:12
Nadeel van Sony is wel de support die ik persoonlijk zwaar belabberd vind.
Eenvoudige vragen via de mail, daar zijn ze zelfs te beroerd voor. Dit laat ik wel meewegen in mijn keuze voor een volgend scherm.

Panasonic reageert OVERAL op!!
Lg support is ook drama, ze weten geen reet. Als ik vraag waarom de vudu app niet meer te downloaden is in de store, weten ze niet eens antwoord erop.
vind webos veel beter werken dan het trage android, en voor apps heb ik mijn telefoon. lg blijft gewoon koning van de tv`s. zie hier liever een vergelijking tussen de lg c7 en de lg c8
LG minder premium??? Je vergeet dat de LG's alle prijzen de laatste jaren wegslepen kwa beeld.
En zoals je zelf al aangaf. Ze maken zelf de panels.

WebOS staat overigens bekend als het meest soepele besturingssysteem van tv's. Ik heb toevallig voor mijn OLED een High END 65 inch sony led met hdr en alles erop en eraan gehad van +4K nou dat android systeem is zo traag als dikke stront door een zeef vergeleken bij webos.

En waar wordt ik in beperkt met webos? Youtube 4k, Netflix 4K, Videoland, Amazon etc etc etc alles inclusief dolby vision ondersteuning. meer heb ik niet nodig. Heb overigens ook nog een Shield eronder.

Maar de LG van mij met floating glass voet etc ziet er meer premium uit dan die sony hoor trust me
Sony met Android als OS ja en na 2 a 3 jaar komt er geen update meer voor android
hardware te oud zeggen ze dan let maar op
Als ik een tv koop gaat het met om de beeldkwaliteit niet een OS wat door 9 van de 10 fabrikanten amper onderhouden wordt.
Android is een ware hel op deze Sony TV's. Het werkt voor geen meter, ontzettend traag en veel functie zijn buggy. Het vervelendste is nog wel dat Sony geen *bliep* geeft om HDMI passthrough voor receivers behalve hun eigen receivers waardoor HD Audio werkend krijgen een ware hel / onmogelijk is.
Spaar dan even door want de afther-sale van LG (Lucky Goldstar) is bedroevend slecht. LG vraagt om een filmpje te maken van het mankement, en na bestudering van het filmpje beslissen zij of ze een monteur langs sturen :z
Heb je weleens een TV bij Sony aangemeld? ken iemand met een TV van meer dan 4000 van sony. 2x reparateur geweest omdat het ding ontzettend last van ghosting had. zijn 600 euro kostende tv die hij in de slaapkamer heeft die heeft dat totaal niet. en die is 5 jaar ouder. ze nemen hem niet terug en doen niks want hoort bij dit panel......

wow wat een service....

overgens moest die ook een filmpje sturen iedere keer. dus is meer gewoon iets logisch lijkt me.
Mensen denken al snel dat iets kapot is tegenwoordig namelijk maar is ook vaak onkunde kwa aansluiten.

zo vind een maat van mij het raar dat hij geen HDR en Dolby vision op zijn 5 jaar oude 4K tv heeft
Check de reviews van vincent theo. De lg’s zijn als je alle punten erbij pakt veelal beter dan de sony. En over t geluid tja. Mag aannemen als duizenden euros in je beeld steekt dat je ook wel een leuke audio set up hebt niet. De panasonic die heeft idd iets wat mooier beeld ( scheelt weinig sinds lg’s laatste update ) maar een beetje gamer moet bij lg zien wil hij/zij een oled hebben 20ms lag of het nu 1080p 4k of hdr is. Kortom echt een baas van een tv en dan nog de goekoopste zijn ook. Pleur op met je sony 🤣
Sony lg kan snelle beelden niet mooi verwerken man. Op die video`s van vincent theo zie je dat goed in planet earth. Motion Handling is minder dan op de a1, en vertical banding heeft de c7 ook last van. Als ik een tv van 3000 ballen koop wil ik die kut banding niet meer hebben, die heb ik nu op mijn suhd lg tv met voetbal, en op een oled wil ik die shit niet meer zien!
Als je het over vincent theo hebt kijk dan ook eens naar de video die gemaakt is over de lg 2017 na de oktober update. Hij geeft daar aan dat de motion ongeveer on par is met de sony en panasonic. Wat er fucked up aan de sony’s is het tonemapping van de hdr. Crushed blacks en whites bij het bodem en top segment. Neem van mij aan panasonic is best. Heel kort gevolgd door lg dankzij de update. En aan de bodem zal je de sony vinden

[Reactie gewijzigd door BigDogg op 22 januari 2018 19:02]

Thanks voor je bericht man. Denk dat ik gewoon voor de c7 gaat dan. c8 heeft wat betere processor, maar hdr gaat niet mooier worden. Kan ook bijna niet.
Top man blij je te hebben geinformeerd. Weet niet of je veel haast hebt maar misschien toch slim te wachten op de 2018 modellen en review van vincent theo. Wie weet als hij ze uitgebreid test dat hij toch wat meer plus punten vind dan op de ces. Had begrepen dat ze in maart uitkomen ? Mocht er weinig verbeterd zijn zal de 2017 vast nog goedkoper geworden zijn kan je die als nog kopen. Mocht er wel wat verbeterpunten zijn die wil dan kun je kiezen voor de 2018
Klopt in maart komen ze hier uit. Nadeel is dan wel weer dat de c8 blijkbaar geen 3000 euro gaat kosten maar 4000. Kan het betalen hoor, maar vind het best bezopen voor een tv. 2500 vind ik eigenlijk wel mooi genoeg.
4000 is een vrij goedkope start prijs.(in vergelijking met vorig jaar btw het is nog steeds belachelijk veel geld) Ik heb de 65c7 in mei of juni gehaald weet het even niet zeker. Toen was die echt overal 5000 euro en kreeg er bij foka 1300 af. Dat is een goede 25% korting als je dat bij de c8 zou krijgen heb je hem +/- voor 3000 euro. Maar dan moet je nog wel een klein half jaar geduld hebben. Dat kan heel lang duren als je op het punt staat een c7 te halen.

[Reactie gewijzigd door BigDogg op 23 januari 2018 20:23]

Haal jij de c8? Is de c7 echt zoveel beter dan mijn suhd lguh850 tv? Gaan films en games echt zoveel mooier worden? Op mijn tv scoren de hdr films ook al een 8 op rtings.com Laat het me even weten. Hoe is het om voetbal te kijken met snel camerawerk? Geen blur en banding?
Nee ik ga zeker geen c8 halen deze c7 blinft hier de komende 4/5 jaar wel in de woonkamer staan. Over hdr in vergelijking met jou tv kan ik noet oordelen heb jouw tv namelijk nooit gezien. Voetbal heb ik alleen nog nooit gekeken. Formule 1 wel en had daar niks op aan te merken.
De c7 is nooit 5000 geweest hoor. 3999 euro was het.
Nee de adviesprijs van de c7 is werkelijk waar 5000 euro geweest. Neem het van me aan want ik heb de tv maanden lang in de gaten gehouden en maanden lang in het oled prijzen forum zitten neuzen tot ik een prijs zag waar ik toen der tijd mee kon leven
Top, nou ik belde toen in november en kon hem voor 1750 krijgen in 65 inch van verkoper chris van foka. echter moest ik dan nog wel de originele doos hebben van mijn lguh850 65 inch en hem zelf afhalen. Helaas had ik de originele doos niet meer en vervoeren gaat ook niet lukken in mijn fiat bravo. Heb je overigens bij het kijken van voetbalwedstrijden geen motion blur en banding meer?
Hoe is de black crush trouwens met de c7? In video van vincent theo zag je bij een film een gezicht niet helemaal goed in beeld ofzo.
Afgaan op wat Vincent aangeeft, wat je ziet in een YouTube filmpje kan een behoorlijk verkeerd beeld geven.
Klopt in reallife is het nog indrukwekkender ook. Neem niet weg dat ze al met hoogstaande kwaliteit 4k camera filmen, en je het al redelijk goed kunt zien. Maar het in reallife zien is nog mooier uiteraard
Als je de revieuws van Vincent Theo volgt,dan merk je dat de Sony qua beeldkwaliteit wel net iets beter is dan de Oled van LG.
Wat ik me afvraag bij de nieuwe Oled van Sony,(waarbij de A1 nog steeds als topmdel geld)is of ze later op het jaar misschien toch nog een Oled topmodel gaan uitbrengen met de nieuwe processor en misschien hdmi 2.1 en een eARC hdmi.
Dan wacht ik daar nog even op kwestie van wat meer futureproof te zijn.

[Reactie gewijzigd door BartIngels op 17 januari 2018 09:41]

Vincent kan zoveel zeggen. Ik heb met eigen ogen de tv`s gezien. En het is ook een kwestie van goed calibreren. Ik vind de c7 gewoon net wat mooier dan de sony a1. is ook niet voor niks op elke website zo`n beetje als beste tv beoordeeld. die flauwekul met geluid uit paneel, ga ik niet 1000 euro meer voor betalen. ik heb thuis al een geweldige geluidsinstallatie staan, tv zal dat never nooit gaan overtreffen.
Ik heb het ook nog even onderzocht idd. Is toch wel kansloos voor een tv van 3499 euro. Blijk dat ik mijn oude niet ingeruild hebt. Kon de c7 65 inch voor 2000 kopen. Maar ondanks dat de witwaarde op de c7 net iets beter is dan op de sony a1. Ben ik toch erg benieuwd naar de opvolger van de aì. Of misschien wel de c8. Want als ik een oled koop, wil ik dus echt geen banding meer zien. Welke tv heb jij trouwens?
Mag ik vragen waar je de C7 65 inch hebt kunnen kopen voor 2000 euro?
Goed lezen gozer. Blij dat ik hem niet gekocht hebt. Kon hem bij foka krijgen voor 2000 euro als ik mijn lg65uh850 inruilde. Maar ik ga lekker voor de c8 of de nieuwe sony af1. Aangezien de banding op de c7 gewoon nog kut is en de motionhandling loopt ook veel minder op de c7 dan op de sony a1
Die motionblur is overigens verholpen met de firmwareupdate? Enkel blijft banding nog wel licht aanwezig. En Black Frame Insertion is nog niet toegevoegd. Dat zit wel in de 2018 modellen. Denk dat Black Frame insertion niet zal worden toegevoegd in de 2017 modellen.
Inderdaad maar dat banding hebben alle merken last van omdat de panelen van lg afkomen. Moet wel zeggen het is een beetje een loterij. Heb hier een lg oled65c7 zo goed als geen banding en heb het nooit tijdens tv,films,games gezien. Alleen als ik er naar zoek met een heel stilstaand donker beeld. Oplossing voor dit alles is dus gewoon de tv terug sturen en steeds een nieuwe eisen totdat je een goede hebt. Is inderdaad goed klote maar zit voorlopig niks anders op. Ik had gelijk geluk in mei. En 2 vrienden van me hebben hem onlangs ook gekocht hebben ( gemaakt in 2018 ) hebben er ook geen last van dus wie weet hebben ze het al gefixt in de onlangs gemaakte modellen
ok maar terug sturen doen ze niet zomaar. ik zou hem dan bij foka.nl bestellen. bij platte tv kan je hem 2 weken op proef houden, ben je niet tevreden dan stuur je hem terug. Welke tv had jij hiervoor? ik heb de suhd lg65uh8500. Kwa gaming al erg mooi ook. Met oled zal het niet mindblowing zijn toch? En jij hebt nu je c7 niet terug gestuurt dan? omdat je op hele donkere achtergrond wel lichte banding hebt?
Ik had hiervoor nog een 50 inch plasma. Heb hem idd bij foka gehaald een half jaar terug. En nee heb op het avs forum gezien hoe erge banding er uit kan zien. En ik moest er echt naar zoeken met een dark grey slide. Kortom zat al heel dicht op een perfecte display. Even een tijdje aangekeken met het gamen en film kijken. En zie er nooit iets van. Dus heb het zo gelaten. Aangezien de kans er was dat ik tig keer tv’s kon ruilen totdat ik een tv zou hebben die het minder had. En oled niet mind blowing ? Heb hem nu een half jaar en mind blowed nog steeds zullen we maar zeggen haha. Een vriend van me koopt altijd achterlijk dure tv’s elke 2-3 jaar. Meestal de top of the line sony’s van dat jaar. En heeft echt veel verstand van het spul aangezien hij tv’s verkoopt. Hij is hier vorige week is een avondje komen gamen/films kijken om de tv te inspecten. En bij hem komt er echt absoluut geen tv’s in huis waar geen sony logo op staat. Vervolgens kwam hij thuis kijkend naar zn lcd tv. En heeft hij een dag later de lg oled al in huis gehaald. De sony viel af door de veel te hoge input lag en de flop van de hdr tone mapping. Dat zwart jonge dat doet het hem. Als je een maand lang alleen op een oled tv kijkt zie je hoe grijs de lcd tv’s vaak zijn

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee