Door Joris Jansen

Redacteur

Destiny 2 krijgt nieuwe pvp-modus Survival

26-07-2017 • 07:49

72 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Bungie voegt een nieuwe pvp-modus toe aan Destiny 2. De modus heet Survival, en draait letterlijk om overleven. In de nieuwe modus spelen twee teams van vier tegen elkaar. Elk team start met acht levens die over de spelers worden verdeeld. Zodra een speler het loodje legt, kan hij meteen weer respawnen. Als alle levens zijn gebruikt, en een speler gaat neer, dan is wordt hij buitengesloten voor het restant van de wedstrijd. Zodra alle acht levens van een team zijn opgebruikt, is een ronde voorbij. Het eerste team dat drie rondes wint, wint de game.

De bèta van Destiny 2 is inmiddels beëindigd. De modus Survival zat niet in de bèta. De game komt uit op 6 september voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Voor de pc is de releasedatum 24 oktober.

Reacties (72)

Wijzig sortering
Ik kijk erg uit naar D2!!! Gelukkig voelt het nog helemaal als Destiny en met alle nieuwe dingen in het verschiet beloofd dit veel plezier :D:D

Zelf snap ik de comments over dat het lijkt op D1.5 niet helemaal. Het is meer dan logisch dat de gameplay hetzelfde voelt, anders zou het geen Destiny meer zijn. Mensen zeken hier ook niet zo over bij elke nieuwe HALO/Borderlands/Mass Effect/Vul-maar-een-franchise-in game.

Tevens lijkt het logisch dat Bungie de nu gebruikte elementen in de BETA gestopt heeft. Elementen als strikes en PvP zijn zeer goed af te bakenen en herkenbaar waardoor spelers meteen aan de slag kunnen en lonen zich hiermee perfect voor een BETA.

Veel mensen lijken dit te vergeten en op basis van zoiets beperkts als een BETA (die misschien minder dan 5% van de totale game voor stelt) de game te moeten veroordelen naar D1.5. Deze zelfde (kort-door-de-bocht) mensen denken er vervolgens niet over na dat in de BETA enorm veel zaken missen zoals:
 • Lost Sectors
 • Treasure Hunts
 • het feit dat de strike in de BETA al groter is dan welke andere strike dan ook in Destiny 1 Vanilla
 • het feit dat BUNGIE een veel uitgebreidere story line erin heeft gezet
 • meer immersie met karakters en het verhaal in de BETA alleen al door meer contact met Zavala / Cayde / Akora
 • de planetary storylines die te spelen zijn op elke planeet na het completeren van de main story
 • nieuwe PvP modes
 • RAIDS die gezien de ontwikkeling van de strike in de BETA veel beloven
 • nieuwe matchmaking opties
 • overhauled crafting systeem
 • andere opzet van cosmetics (niet geheel onbelangrijk) door weapon shaders
 • andere indeling van skill points/stats
 • toevoegen van 3e skill waarmee spelers ook support skills krijgen en waarmee warlock eindelijk kan healen
 • ander wapen systeem
 • veel grotere open area's met meer mogelijkheden
 • wat we allemaal nog niet weten
In de bovenstaande lijst staan bovendien veel zaken genoemd die aangepakt gaan worden na veelgehoorde kritiek te zijn geweest op D1 en die bijna niet zomaar te fixen zijn in dezelfde omgeving als die van D1, zeker niet met consoles als de ps3 bijvoorbeeld nog in het achterhoofd. Heel veel goeie zetten van BUNGIE!
Ja, er zitten genoeg nieuwe features in, daar twijfel ik niet over en ik kijk er erg naar uit! Maar ik denk dat veel van de klachten komen omdat Destiny 2 vooral lijkt op de game die Destiny 1 probeerde te zijn. Natuurlijk bevat deel 2 gigantisch veel nieuwe content (en begrijp me niet verkeerd; ik heb honderden uren in Destiny zitten en ik verwacht voor Destiny 2 niets minder :o), maar als je echt alle changes onder de loep neemt zou je kunnen stellen dat The Taken King een even grote 'ingreep' was qua aanpassingen. Ik snap dus het sentiment wel dat mensen de veranderingen niet heel spectaculair vinden.

Maar goed, de Beta-build is al maanden oud, Bungie heeft zelf al gemeld dat men in de tussentijd al veel heeft veranderd; en als we op alle interviews mogen afgaan zit de game tjokvol content en dingen om te doen, en zijn er nog genoeg zaken die men niet eens heeft laten zien. Ik denk dat het allemaal wel goed komt :)
Tja... Ik vraag me af of het inderdaad zo erg is dat het D1.5 zou zijn. Immers, Destiny 1 heeft toch nog steeds een schare fans? Dat het grote publiek dat met de hype train binnen komt na een maand klaar is betekend niet dat het spel niet goed heeft kunnen worden met alle patches achteraf.

Goed, het gaat een grind-fest worden. En PvE is de hoofdmaaltijd. Als je daar vanuit gaat, en het spel je verder aanspreekt, dan is het allemaal niet zo'n punt.

Nu heb ik D1 nooit gespeeld, omdat er nooit een PC versie van gekomen is. Het zal mij als first-time Destiny speler dan ook een worst wezen of het "meer van hetzelfde" is, want het is m'n eerste portie.

==

Het is vooral ook hopen dat het kwa balans afwisseling in orde is. Daar wordt het succes van PvE RPG shooters toch primair door bepaald naar mijn idee. Neem een Borderlands (2), als er een OP wapen is, de difficulty onmogelijk is, etc, dan is de lol er snel vanaf. De gunplay, de tegenstanders, de omgevingen, die moeten natuurlijk in orde zijn.
Wat ik van de Beta heb gezien (ga het in Aug zien als ik zelf mag spelen) is:
 • Er wat verhaal in zit (hoewel duidelijk op Amerikaanse Tieners gericht kwa schrijfstijl en CoD gehalte)
 • Er grote lege omgevingen zijn om te verkennen. Weet niet of het leuk is om in 3rd person 5min te rennen, maar we gaan het zien
 • Er een semi-nieuw gear systeem is, met nog wat onduidelijkheden en potentie voor milde diepgang
 • De graphics / physics "acceptabel" zijn. (7/10?)
 • Er in ieder geval moeite gedaan wordt om met meer dan een handje vol modes te komen met een twist hier en daar. Hopelijk zijn de rewards / balance niet skewed zodat je werkelijk een keuze hebt.
Al met al een ogenschijnlijk prima shooter, die in de afwezigheid van andere releases in dit genre mijn order in ieder geval vast binnen heeft. Ik verwacht er eigenlijk geen game van die een 8+ waardig is bij release, maar hopelijk wel met wat pauzes wat staying power heeft. Dat was met D1 volgens mij ook het geval. Typisch ook dat deze game op Blizzards B.net framework komt, net als D3 (Diablo dus), waar een beetje hetzelfde mee aan de hand was.
Er wat verhaal in zit (hoewel duidelijk op Amerikaanse Tieners gericht kwa schrijfstijl en CoD gehalte)

Dat valt best mee moet ik zeggen. Het verhaal in D1 zat meer verborgen achter wat je mee kreeg in de directe gameplay en omhelst toch wel een wat volwassener verhaal dan je zou verwachten. Zeker niet te vergelijken met CoD.

Er grote lege omgevingen zijn om te verkennen. Weet niet of het leuk is om in 3rd person 5min te rennen, maar we gaan het zien

Omgevingen zijn zeker niet leeg en rennen is geen sprake van. Je hebt een sparrow (soort zwevende motor) ter beschikking.

De graphics / physics "acceptabel" zijn. (7/10?)

Kunt rustig zeggen dat deze goed zijn te noemen op de PC versie. Wat men heeft laten zien is dit echt een flinke winst t.o.v. console versies. Moet goed komen. In ieder geval hoger dan 7/10.

[Reactie gewijzigd door IKON op 26 juli 2017 15:52]

Bedankt voor de toelichting. Ik had gezien andere reacties even opgezocht wat die Sparrow nou precies was, maar inderaad, prima dat er een mount is.
En top dat er dus wat aan exploratie wordt gedaan. Had het in de video hier op Tnet nog niet zo door.

Wat ik heb gezien van de Beta op youtube, waar ik niet téveel van wilde kijken nog voor Aug, was kwa verhaal, voice acting etc, toch wel een beetje "meh". Rare NPC interactie, over the top "combat" one-liners, de actie (tussen) scenes, allemaal naar mijn mening een beetje voor "die specifieke doelgroep". Maar ik hoop dat je gelijk hebt en het allemaal wat beter uit de verf komt dan wat mijn initiële indruk was.

Heb eigenlijk vrij weinig un-compressed PC beelden gezien, vrijwel alles komt van de PS4 pro en is van "ok" kwaliteit. Hoop inderdaad dat ze de moeite hebben genomen om de PC versie goed te optimaliseren en dat er geen jammerlijke gebreken in zitten. (zoals kleine textures, gaten in resolutie support, niet gebruiken van systeem resources, fps caps, etc.) Aka ik hoop dat ik gewoon op een redelijke FoV op 3440x1440 die 100fps in Gsync kan aantikken en het er dan gewoon goed uit ziet.

De physics zijn wel ok, alles lijkt wat statisch, het voornaamste is dat niets echt gewicht lijkt te hebben. Aan de andere kant, de uiteindelijke gameplay interactie is een stukje belangrijker. We zullen zien, maar als jij mij al kan vertellen dat het in orde zit, ben ik weer een stukje gerustgesteld.
Vergelijk het liever met Halo. De speelstijl, graphics etc deden mij altijd heel erg aan de Halo series denken. Dat gezegd heb ik mezelf uren vermaakt met Destiny 1 vanaf het moment van de release. Ik heb hem zelfs ge pre-ordered (Wat volledig tegen mn geloof in is) voor op de pc, puur omdat Bungie in mijn ogen nog nooit troep heeft afgeleverd. Ja, bugs zijn wellicht te verwachten, maar niet a la Ubisoft.
ik keek erg uit naar destiny 2 maar na alle slechte review na de beta. dat het inderdaad aanvoelt als destiny 1.5 wacht ik eerst wel even af tot de launch voordat ik besluit hem in huis te halen.

de graphics zien er gelikt uit maar er moet ook wel een dosis replayability en fun in zitten. ben nog niet overtuigt.
Je hebt de beta dus niet gespeeld? Ik wel, en het is echt duidelijk iets anders dan Destiny. Ja je hebt vergelijkbare tegenstanders in PVE. Maar die ene strike die ik heb gespeeld is echt iets anders dan een bulletsponge.

De meeste reviewers zijn echt azijnzeikers. Daarnaast vond je D1 niks, dan zul je D2 dat ook vinden. Het ligt immers in dezelfde lijn, het verandert echt niet ineens in een racegame (al hoop ik dat dat weer terug komt, maar dat ter zijde).

Als je naar de eerste missie kijkt, en je verwacht dat de rest van het verhaal op slechts 50% van dat zal worden vertelt, dan is het nog 6x beter dan D1. Kortom D2 voelt mijns inziens een stuk beter dan D1. Het enige waar ik mijn twijfels bij het is de wapenverdeling, maar goed, ook daar is mee te spelen zeker als ik kijk hoe groot de verschllen waren tussen de diverse wapens die ik kreeg/dropte.
Het wordt gewoon een grind fest zoals deel 1 dat ook is, ik denk dat je elke andere illusie van Destiny maar beter uit je hoofd kunt zetten.

Dit riedeltje heeft zich al een paar dozijn keer met grote releases afgespeeld. Het online-karakter van dergelijke games maakt van alles een eenheidsworst want er is een meta die gevolgd gaat worden. En dát zie je in de beta nog niet zo goed, maar met een beetje ervaring weet je beter.

Het hoeft niet erg te zijn en zelfs geen aanklacht, maar ga hier niet roepen hoe geweldig anders Destiny nu wordt. De basis blijft hetzelfde en daarmee verandert er onder aan de streep nul komma nul. 'Het verhaal'... really? :z

[Reactie gewijzigd door Vayra op 26 juli 2017 10:15]

Weet je... deels ben ik het met je eens. Ik vind het grinden niet erg. Als je dat niks vind, dan is Destiny (of welke shared world whatever dan ook) niet jouw ding. Maar D2 voelt wel als een betere game dan D1. Ik verwacht geen wonderen, ik verwacht dat er dit keer een verhaal in zit naar het grinden. Het zal echt geen Mass Effect worden qua diepgang (al schijnt de laatste dat te missen, maar daar kan ik niet over oordelen aangezien ik het niets anders dan video's over heb gezien).

Ik vind het belangrijk dat ik t met vrienden kan spelen (check), dat het lekker schiet (check), dat er progressie in zit (check) en een coherent verhaal (indicaties zijn check). Kortom, ik vind het een verbetering tov D1 en het voelt voor mij echt als D2.
Ik heb Destiny helemaal suf gespeeld, meer dan 3k uur in zitten, ik bleef geloven dat dit spel ooit zou worden wat ik er van verwacht. Grotendeels is dat het ook, qua gameplay, mechanics, physics, setting en lore. Maar er is simpelweg veel ste weinig content. In die 3k uur heb ik alle missies tientallen zoniet honderden keren overnieuw gedaan. Bepaalde strikes kan ik blind, meeste content (inclusief bepaalde raids) kan ik solo-en. Alle content van de hele game is in een avondje of 2 te halen (ik heb het meermaals gedaan, in totaal minstens 15 characters gehad)

Ik bleef er naief in geloven dat deze game ooit uit zou groeien (10-jaar plan en all that) tot wat er beloofd was; een grote open wereld. Het is nog steeds maar een paar levels achter elkaar geplakt. En het geweldig epische verhaal wat er achter zit, komt in de game zelf totaal niet naar voren (het ziet er naar uit dat Destiny 2 hier wel wat verbetering biedt).

Het spel heeft zijn replayability puur te danken aan de RNG-grind voor betere gear, welke zo goed als nutteloos worden zodra de volgende DLC uitkomt en je weer opnieuw kunt beginnen. Het maakt ook vrij weinig uit of je Destiny 1 serieus hebt gespeeld, bij Destiny 2 begin je weer zo goed als overnieuw.

Ik trap er niet meer in. Ik geloof niet dat Destiny ooit echt lekker uit de verf zal komen, in ieder geval niet zoals het beloofd was en je zou kunnen verwachten van Bungie. De kwaliteit van hun Halo-dagen kunnen ze niet meer evenaren.

Dus: Ik vond Destiny 1 geweldig, het heeft praktisch alles wat ik in een shooter zoek. Behalve content, er is serieus veel ste weinig te doen (zeker voor het geld dat je ervoor neerlegt voor de game+dlc).
Destiny 2 laat ik lekker links liggen.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 13:04]

nee, ik wil deze wel gaan testen maar dan voor de PC. wellicht dat de improved fps en graphics daar de doorslag gaan maken om er toch weer lol aan te beleven.
Inderdaad, dat zou voor mij ook een verschil kunnen maken. Ze gebruikte steeds last-gen console support als excuus waarom de game niet vlotter draait (en andere limitaties, zoals de hoeveelheid gear dat je kon bewaren in de vault, wat naar mijn mening echt klinklare onzin is). Het zou te veel werk zijn om 2 versies naast elkaar te developen, dus wezenlijk speel je een last-gen game op een new-gen console.

Nu droppen ze last-gen support met destiny2, maar het draait nog steeds op 30fps op de nieuwere generatie consoles? Bah, dat het dus aan last-gen support lag was dus ook weer een dikke leugen.
Ja het viel mij ook al op, ik zag spontaan de beta op de xbox one en ben die gaan spelen. Bij de eerste missie had ik zoiets van ej, tof, veel actie en het loopt lekker. Na 5 minuten had ik zoiets van hmm dit had eigenlijk gewoon een DLC van Destiny 1 kunnen zijn.
Daarna de strike, wederom veel actie, maar het had een DLC van Destiny 1 kunnen zijn.
Toen de MP (PVP) en ik dacht, ja dit is gewoon een DLC van Destiny 1.. (haha een neefje van mij waarmee ik de Beta samen gedaan heb die zei: ej dit mp/pvp level zit ook in Destiny 1, ja toen brak mij de klomp haha).

Vervolgens op internet gaan kijken of ik nu gek ben en zaken mis of dat meerdere zo denken, en ja hoor vrijwel iedereen ziet er geen Destiny 2 in, wel een Destiny 1.5 (oftewel, een ''grote'' uitbreiding op Destiny 1).

Nu is/was het uiteraard een beta, die veelal zeer beperkt is. Maar ook tijdens het bladeren door de menu's en etc, nja het lijkt er teveel op. Misschien zelfs juist ingekort (qua skills/classes en keuzes), maar dit kan door de beta komen.
Dat er een paar bugs in zaten vind ik niet zo'n ramp, daar is het nog een Beta voor.. Maar ze hadden op zijn minst 1 a 2 classes kunnen toevoegen. De supers vetter kunnen maken en etc. Uiteraard, ze moeten er geen totaal andere game van maken, maar dit? Ja ik zie het ook als Destiny 1.5 (of als Destiny 1 met wat updates).

Mijn andere neefje (ik dacht dat ik al Destiny 1 addicted was, maar hij al helemaal), sprak alleen maar over: ik kan niet wachten op Destiny 2, insta buy en blablabla. Na de beta had hij echt zoiets van ah, balen.

Dan is het afwachten of ze Destiny 2 net zo gaan uitbuiten als Destiny 1. Oftewel, wordt men weer ''verplicht'' het duurste van het duurste pakket te kopen? Of kan je gewoon de standaard game kopen zonder dat ze 100e functies eruit gaan slopen zodat je vrijwillig verplicht wordt alsnog alle dlc's te kopen?
Zo was ik namelijk na een ongeveer 1-2 jaar wel een beetje klaar met Destiny 1, na circa 2-3 jaar(?) startte ik de game op maar ik kon vrijwel niks meer doen, raids, strikes, pvp mogelijkheden alles eruit gesloopt. Wilde je dit wederom weer spelen? Dan moest je alle dlc's (incl again Destiny 1 standaard) kopen om het spel weer compleet te krijgen.

Deze gedachten, in combinatie met de Beta ervaringen die ik heb, nee dit wordt een game die ik wel uit de budget bak vis. Ik ga hem vast en zeker wel een keer kopen, maar niet voor de volle prijs. Dan start ik liever Destiny 1 op, daar heb ik ondertussen al zo'n 140 euro aan uit moeten geven (70 euro voor Destiny 1 bij release, en vervolgens Destiny 1 + alle uitbreidingen voor 60-70 euro)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 26 juli 2017 10:48]

Destiny 2 digital deluxe (dus game + dlc + digital goodies) kun je op de XB1 kopen voor 85,-.
https://gathering.tweaker...message/51938417#51938417
Nja via omwegen? Dus talen/store veranderen en weet ik veel wat, anders gewoon 110 euro begrijp ik?
Je klaagde over de 140, - bij deel 1. Dit is een relatief simpele manier om bij deel 2 daarvoor maar 85,- te betalen.
Inderdaad 25,- minder dan via de 'normale' weg.
Weet je zeker dat je voor 80 klaar bent dan? Season pass coverde ook niet alle dlc voor d1...
Dit is voor D2 Year 1. Year 2 wordt waarschijnlijk weer €30 betalen tenzij ze het deze cycle anders gaan aanpakken.
Tijdens de betá maakte ik mij wel een beetje zorgen om de netcode in de PvP. Af en toe bij het schieten en vooral bij melee was er flinke vertraging in registratie. Zo had ik wel raak geschoten/geslagen maar duurde het registreren ervan iets meer dan één seconde. Dat klinkt niet lang, maar in een vuurgevecht voelt dat als een eeuwigheid. Hierdoor had ik dus veel kill-trades (terwijl ik hem al eerder versloeg) of creëerde het verwarrende situaties waarbij je maar bleef doorschieten terwijl de persoon eigenlijk al dood was (de laatste paar kogels waren allemaal mis en ineens valt de persoon dood neer). Ik vond dit ook een erg grootte issue bij Destiny 1 dus ik hoop echt dat ze hier nog naar gaan kijken. Maar aangezien ze de game 6 september willen uitbrengen vrees ik er wel een beetje voor, dus dat word afwachten op de reviews.
Dat is niks nieuws, dat deed Destiny 1 ook al. Hoe vaak ik wel niet kill-trades heb gehad met Melee (terwijl de een toch duidelijk later mepte dan de ander). Als dat zo in de Beta nu nog is dan kan je er vanuit gaan dat dit gewoon hetzelfde blijft. Er valt voor Bungie qua servers weinig te verbeteren, de games worden door de clients zelf gehost, dus lagged de host, dan heb je dit soort ongein. Dat valt niet echt op te lossen.
Dat klopt, zoals ik al zei vond ik dat echt de grootste issue bij Destiny 1 en ook de reden waarom ik gestopt ben. Wat Bungie wel kan doen zijn de eisen omhoog gooien wat betreft cliënt hosts, dus bijvoorbeeld hier in Nederland alleen met andere Europeanen kunnen spelen met een bepaalde stabiele internetsnelheid/ping.
Dat hadden ze een tijdje geprobeerd, wat resulteerde in het niet kunnen vinden van matches of dat spelers gekicked worden bij de kleinste lagspike (krijg je weer zo'n leuke animal/fruit errorcode). Bovendien wordt je gematched aan de host, de host kan dus de game beïnvloeden (hetzij bewust of onbewust) dus dat trekt hoe dan ook wel scheef.
Zou dit een leuk spel zijn om alleen te spelen?
Tot dat je hem uit hebt. Wanneer het grinden begint is het leuker om met een groepje te spelen. Of met 2 teams in in chatkanaal, wel zo gezellig en dan kan je ook de teams husselen met wie wat nog moet doen.
Hehe heb nog wel een hele bucketlijst van Wii games en PC games dat ik eerst zou moeten spelen. Mss wel eens oppikken als die wat goedkoper is dan. :D
Als je kijkt naar Destiny 1, dan zou ik zeggen: nee (let wel, heb zelf geen ervaring met Destiny 2 of de beta).
Je kan alle content van het spel wel in een klein weekje gezien hebben. Vanaf dan kan je constant blijven herhalen wat je al eerder hebt gespeeld, in de hoop op (minimaal) betere gear.

Destiny 2 zal de zelfde formule volgen, als het goed is is het verhaalvertellen wel beter, en mag toch zeker hopen dat het meer content heeft. Maar de basis blijft hetzelfde. De meeste lol haal je uit het samenspelen met andere, zeker Raids (6 man) zijn een gave ervaring. In veel gevallen kan je niet eens alleen spelen (strikes bijvoorbeeld) en wordt je gematched met random mensen (die irritante trollen kunnen zijn, de boel rushen, of juist niks doen).

Tenzij je de story missions keer op keer wilt blijven herhalen in de hoop om betere gear te krijgen die je eigenlijk toch niet echt nodig hebt als je geen pvp / raids doet.

Als je toch geinteresseerd bent, dan zou ik zeker aanraden om te wachten. Later komen er paketten met DLC erbij die een stuk goedkoper zullen zijn dan de DLC los te kopen bij release. En je hebt de DLC echt nodig omdat de helft van de activiteiten anders gewoon ophouden met functioneren.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 13:18]

Zal ik doen! Je hebt mijn geheugen trouwens opgefrist hoe het spel in elkaar zat. Heb in begin Destiny gespeeld op de PS4 en idd het begin is wel tof enzo. Maar eenmaals ik en een kameraad het spel uit hadden en een beetje pvp hadden gespeeld (terwijl dat de hitreg toen echt vreselijk was) waren we het ineens echt beu.. Het was gewoon heel de tijd hetzelfde.. :P Toen hebben we de game verkocht..
Ben ik de enige die deze video niet echt goede reclame vind?

De persoon die het speelt, mikt echt belabberd, kijkt een beetje vreemd rond. Ik snap dat dit controller input is en geen keyboard en muis, maar dit is echt een heel rare speelstijl. Een beetje wat je krijgt als je "super easy" bots gaat spectaten.

Daarnaast hoop ik dat de FoV aan te passen gaat zijn, want dit kijkt verschrikkelijk weg hier op m'n monitor.

Als de balance van PvP op spelers zoals deze is afgesteld, gaat het waarschijnlijk nog héél veel balance patches opleveren.

Heb zin om dit op de PC te gaan spelen wanneer de beta er is en wanneer het uit komt, maar maak me toch wel een beetje zorgen als ik dan dit soort video's zie...
Ik betwijfel of FoV aan te passen is, die FoV (ergens tussen de 30 en 40 dacht ik) is expres zo laag zodat het spel veel groter lijkt. Als je dat zou kunnen opschroeven richting de 90 dan ga je heel goed zien hoe klein het spel eigenlijk is.
40...? 30!?

Dacht dat veel console games omdat je veelal wat verder van een TV zit het op 60-70 hadden staan?

80 voelt meestal al vrij claustrofobisch. Ik ga meestal voor 95-110 gezien 21:9 scherm.

Maar, klein hoeft toch niet echt een probleem te zijn? Je krijgt alleen minder details in beeld, maar ook meer van je character model te zien met en wijdserre blik. Maar goed, de Beta zal het uitwijzen. Ik neem aan dat ze de extra maandjes die ze voor de PC uittrekken in platform specifieke dingen steken.

De FoV lijkt in de 3rd person mode een stukje groter, wie weet wordt dat wel m'n favo view haha.
Ja zeker, zo laag. Wat competetievere games als CoD en BF zullen eerder richting die 60-70 FoV's hanteren. Maar veel games die het van de omgevingen en detail moeten hebben (veelal singleplayer games) zitten inderdaad vaak zo laag in de FoV (Destiny dus ook).

Ik zou het ook niet erg vinden als het voor fijnere gameplay zorgt. Maar Destiny is geprofileerd als een grote Open World game. In realiteit zijn het een aantal zeer kleine scenes die op een linear-level manier aan elkaar geplakt zijn. Een hoge FOV zou dit pijnlijk duidelijk maken en zouden ze veel meer detail moeten toevoegen aan plekken wat je normaal niet zou kunnen zien en het spel zit al vol met graphical glitches, naden tussen objecten, objecten die gewoon de andere kant mist (sommige schepen hebben geen onderkant, en dat kan je regelmatig zien) en soms complete gaten waarmee je boven/onder het level kan komen.

Ook precies de reden waarom je geen sparrow krijgt in de Dreadnaught. Ze wilde laten lijken dat ze een gigantische nieuwe ruimte hadden toegevoegd. Als je een sparrow had, kon je zien hoe je er letterlijk binnen een minuut doorheen kan blazen. Het is niet groot, maar wel veel tunneltjes en lage plafonds, dus met een lage FoV lijkt het dan toch nog wat.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 14:43]

Trouwes, goed nieuws
4k Resolution Support (3820x2160)
Uncapped framerate
Full mouse and keyboard support with custom key mapping
Text chat
Adjustable Field of View
Detailed PC settings screen
21:9 monitor support
Toch eigenlijk te zot voor woorden dat deze 'features' als unique selling points worden gezien, terwijl dit gewoon standaard hoort te zijn ....

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 16:36]

Oh yeah.

Uncapped framerate, 21:9, goede FoV instellen en geen smoothing etc.

Fijn te horen dat ze inderdaad zichzelf niet meteen al op -1 zetten.
Waar ik heel veel mensen over hoor klagen is dat de gameplay teveel gefocused zou zijn op PvP en dit laat de PvE er enorm onder leiden.

Ik vind het leuk om af en toe een potje pvp te doen, maar het lijkt wel alsof ze nu teveel focus hebben gelegt op dat uiterste en weinig vernieuwing in PvE.

Ik wacht met het kopen tot de non biased / payed revieuws binnen zijn.
Nu al zie je heel veel mensen toch klagen en dat is niet goed vooral omdat D1 toch erg tegenviel bij veel mensen.

Ik hoop dat het een knaller word maar het lijkt meer hype en fanboy gehalte dan wat er tot nu toe is laten zien is door Bungie om er een echte Destiny 2 van te maken.
Inderdaad, de enige die ik hoor roepen dat Destiny 2 echt goed is, zijn juist de fans die Destiny 1 ook nog steeds geweldig vinden (een mening die enkel door een schare groep fans gedeeld wordt, was er zelf ook 1). Dus hoogstwaarschijnlijk kan je gewoon nog een Destiny 1 verwachten. Dit voelt meer als een grote DLC dan een sequel.
Ik denk dat de mensen die D1 grijs gespeeld hebben qua pvp niet hyper zijn na deze beta.
De TTK is stukken trager geworden (in de beta) waardoor het een teamshot simulator is geworden.
De hype is er voor mij wel af, hopelijk komt hij nog een beetje terug.
Als je honderen uren in D1 hebt kunnen stoppen, 100% dat je net zo veel uren in D2 gaat stoppen.
Het gaat namelijk gewoon meer van hetzelfde zijn.

Ik niet, ik heb gezworen om hem niet te kopen. #karmakeizer :+
Ik heb honderden uren in D1 gestopt, ik ga dat absoluut niet nog eens voor D2 doen. Ik trap er niet nog een keer in. Ik ben juist genezen nadat ik D1 zo suf heb gespeeld (bleef hopen dat DLC het spel completer zou maken, was niet het geval).

Edit: even opgezocht https://www.wastedondestiny.com/playstation/therealzoop ruim 3000 uur ...

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 15:45]

Holy sh*t das echt veel. Had je nog wel tijd voor andere spelen? (serieuze vraag)
Ik ben begonnen in september 2014 (release), ergens gestopt december 2015, dus die uren is in een ruim jaar.

Om je vraag te beantwoorden, niet echt, speelde Destiny vrijwel exclusief. Bijna iedere dag de dailies, Iedere reset op dinsdag alle content doen (nightfalls enzo), misschien 1 of 2 raids, de rest op woensdag/donderdag. Op vrijdag dan 3x flawless runs voor Trials en dan in het weekend niks meer te doen hebben :p tenzij er een event zoals Iron Banner is, dan kon me daarmee mee bezig houden. Als ik echt niks te doen had in een weekend, dan delete ik een char en een nieuwe maken en vollevellen binnen 1 of 2 avonden, puur alleen zodat ik de raid nog een keer kon doen in die week.

Soms liep ik met dezelfde char wel 5x een raid in 1 week, ondanks dat het na de eerste keer al geen nut meer had. Meer mensen helpen enzo (hadden een vrij grote clan).

Iedere keer als ik de ps4 aanzette waren er minstens 5 man online op de chat (allemaal nederlanders/belgen), dus in veel gevallen zat ik in de game om alleen maar slap te lullen en niet eens echt spelen. Daar moet de game het dan ook echt wel van hebben, het sociale aspect en met vrienden spelen. Zonder dat was ik al veel eerder afgehaakt.

Echter, juist omdat ik en mijn maten zoveel mensen hielpen was de laatste raid die we gedaan hadden de druppel om oor mij te stoppen. De raids zijn niet moelijk, geeneen is dat. Ook de challenges niet. Het is simpelweg routine uit je hoofd leren, niet meer en niet minder. En dat kan niet iedereen even goed. Dus als je de raid voor de 10e keer opnieuw start puur omdat 1 knuppel de routine niet voor elkaar krijgt, wordt dat heel erg frustrerend. Toen realiseerde ik me dat het spel een "chore" was geworden ipv dat ik het voor de lol deed. Tijd om ermee te stoppen dus.
Vond het een geniaal spel en kan me in veel hierboven geschreven zaken herkennen (alleen dan een stuk minder uur). Het sociale aspect van het spel is het sterkste punt van het spel maar na de laatste teleurstellende DLC houdt ik het voorlopig voor gezien.

Maar 3X Flawless per week damn. Ben niet eens in de buurt gekomen van de lighthouse.... De meeste niet van onze clan.
Dat is serieus niet zo moelijk hoor, als je beetje ok bent in pvp en een team hebt die dat ook is kan je best ver komen. Je moet alleen niet denken dat het de crucible is. Rustig aan doen, niet rushen, weten waar de flag verschijnt en die area proberen te verdedigen. Niet zo maar alleen een open area in wandelen zodat je niet direct gesniped wordt. Haalde iedere week de 3x (bijna) flawless op eerste poging
December 2015 gestopt? dus geen RoI gespeeld? TTK maar 3 maandjes? :O
TTK had ik wel gezien in die paar maandjes hoor, het is niet dat het een grote dlc was ofzo (welke was dat eigenlijk wel?) story binnen 2 dagen gecleared, de raid op hard al tig keer gedaan, wat valt er nog meer te doen dan? Challenges? pfff alsjeblieft.

Het was toen absurd lang wachten tot de volgende DLC en wat ik hoor van de mensen die het nog steeds spelen heb ik daar weinig gemist.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 28 juli 2017 13:38]

PvP van destiny blijft in deel 2 weer ongebalanceerd. Ze hadden het appart moeten maken. Het is weer precies hetzelfde in deel 1, dat iedereen verschillende wapens heeft door een waardeloos RNG systeem.
Raar dat je zowat de enige bent die dat denkt... De algemene consensus is dat PvP juist veel gebalanceerder voelt maar dat zaken als respawn, regen en skill timers beter afgestemd moeten worden...
Hoe wil je zaken als respawn, regen en skill timers beter afstemmen als deze gelijk zijn voor iedereen?
Dat kan natuurlijk het spel verpesten, als dat allemaal niet goed gebalanceerd is. Die balans hoeft niet perse te gelden enkel tussen de spelers, maar balans moet er ook zijn met de maps en de bijbehorende respawn locaties, regen, etc. Als de map klein is, kan een te snelle respawn echt dodelijk zijn voor de fun.

Overigens kan Destiny 2 me weinig bekoren. Heb de beta twee dagen gespeeld en had gelijk weer een gevoel van herhaling, zoals uiteindelijk ook in deel 1 bij me ging spelen. Voor een game die je deel 2 noemt, vind ik het persoonlijk bar weinig vernieuwing brengen.

[Reactie gewijzigd door Godjira op 26 juli 2017 09:04]

Ik zat ook een aantal keer 4 vs 1 of 4vs 2.. Daar zouden ze ook wat om moeten verzinnen
Ja, maar naar mij weten was dat ook altijd zo met World of Warcraft... daar maakte uitrusting en wapens ook wel een verschil uit. Soms wel eens tussen winnen en verliezen. Maar deel bleef het toch wel zitten in skill & timing. Ene kant geef ik je gelijk, het is ongebalanceerd. Aan de andere kant, is het wel doel van het game... nieuwe uitrustingen verzamelen. Zelf CS:GO, een van de goed gebalanceerde shooters... heeft toch verschil betreft wapens (ak47 vs m4a1).
Weleens Destiny gedaan? Want daar is de PVP juist zeer goed gebalanceerd (althans, in deel 1. Ik ga niet over een Beta oordelen op dat gebied, want daar is de beta juist voor).
Ja ik kan met een sniper spelen die meer damage doet dan een assault rifle, mja wat is het verschil tussen die 2?
In Destiny 1 worden wapens ook gebalanceerd zodra je PVP gaat doen. Of je nu met een lvl 5 wapen of met een lvl 20 wapen speelt, je doet evenveel damage over het algemeen. Ja de 1 doet iets minder damage maar schiet sneller, de ander doet meer damage maar schiet langzamer.
In Destiny 1 speelde ik ontiegelijk veel met een zeer laag level wapen in PVP, deze gaf extra damage zodra je langer achter elkaar schoot. Eerste kogels waren flut (nadeel), vervolgens extra sterk.
Maar dit zijn niet wapens waar je uren en uren voor moet spelen, die kom je op elk level tegen.

Dan armor, of ik nu op iemand schiet met lvl 20 armor of op iemand met lvl 5 armor, ik doe evenveel damage hoor. Enige wat je kan aanpassen is je skilltree, langzamer bewegen maar meer armor, hoger springen maar minder armor etc etc.

Dus nee, je kan hem niet gelijk geven dat Destiny op dit gebied slecht gebalanceerd is, want dat is het niet.

Wel is/was er een game mode, hierbij is het wel level afhankelijk. Mja dan kies je er bewust voor om deze modes te spelen.

World of Warcraft (mmorpg) vergelijken met Destiny gaat op dit gebied niet op. Ja je kan in beiden armors en wapens vinden en skills instellen maar dat is dan ook gelijk het enige wat overeenkomt. Het is niet zoals in World of Warcraft dat een grote nerd die 24/7 WoW speelt met een lvl 200 character iemand in 1 klap neerschiet die lvl 1 is. In Destiny is dit wel gebalanceerd allemaal.

Nu wil ik Destiny 2 niet verdedigen, maar wel Destiny 1. (Destiny 2 is puur de naam op het hoesje, zie het als een DLC op Destiny 1).

Ps. ik heb het uiteraard over de console versie. Ik kan me indenken dat de PC altijd wel problemen zal kennen. Bijvoorbeeld iemand met 20FPS tegen iemand met 120FPS, tsja die gene met 20FPS zal sneller in het nadeel zijn. Mja dat is puur de slechte eigenschap van online PC gaming (verschil in hardware wat voor en nadelen kan opleveren).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 26 juli 2017 11:22]

Grote verschil is dat dit een shooter is. Wat (als het goed is) meer om skill zou moeten gaan dan gear. Als ik je in je kop schiet, moet je dood zijn, niet dat je het overleefd omdat je een of andere bullshit stat hebt dankzij gear.

Bij een spel als WoW draait het juist puur om stats (ik zeg niet dat er geen skill bij komt kijken, maar het is gewoon wezenlijk anders dan een shooter), dps en dat soort zaken.

Een shooter wordt snel vervelend frustrerend als je qua skill gewoon beter bent, maar gewoon niks dood krijgt. Destiny maakt de grote fout om PVP en PVE hetzelfde te maken. Zo gaan ze wapens buffen / nerfen om PVP te balanceren maar heeft dit dus ook invloed op PVE en worden wapens gewoon minder efficiënt. Leuk als je een bepaalde build aan het verzamelen bent voor bepaalde content die gewoon teniet gedaan wordt vanwege PVP.

Neem de mythoclast bijvoorbeeld, dat ding was in PVP op het begint veel ste overpowered, waardoor hij dik generfd is en je bijzondere Raid-reward meer een collectorsitem is geworden (en de exotic raid rewards die later kwamen gewoon prut zijn).

Natuurlijk zitten er verschillen tussen wapens (ook in games als CS:GO), maar iedereen heeft er wel toegang toe. Dus is het meer een keus (of een reward voor goed spelen) ipv dat je genaaid bent door RNG. Ik ben zelf die grind ook aangegaan. Die stink strike 100en keren gedaan om aan een Grasp of Malok te komen met de juiste perks, gaat nergens over eigenlijk dat je PVE zo zit te grinden voor een puur PVP wapen.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 11:52]

Anoniem: 390145
@zlpsycho26 juli 2017 09:21
Wat vond je dan slecht in het PvP system van Destiny 1, ik vond PvP vrij goed geregeld. De balans tussen verschillende klasses was prima. Af en toe dat een aantal wapens sterker waren dan anderen, maar over het algemeen had ik niet het idee dat bepaalde skills/wapens veel effectiever waren. Alleen misschien het bij bepaalde speltypes, met capture punten dat je gesloopt wordt door titans met bubbles.

Ik snap je opmerking over verschillende wapens niet echt aangezien op een paar kleine perks de wapens redelijk gelijk zijn.

Ik ben niet van PvP maar Destiny is een van de weinige spellen waar ik na Halo 3/Cod MW/Cod BO echt heel veel tijd in heb gestoken en me juist door de goede balans er prima mee vermaakt heb. Ik heb nooit het gevoel gehad dat als ik met de hunter, titan of warlock speelde ik meer voordeel of iets dergelijks had.
In deel 1 was the last word bv overpowered. Nooit gekregen. Zwaar kut.

Multiplayer zou gewoon allemaal dezelfde wapens moeten hebben waar je uit kan kiezen zoals cod en bf.
Had je een paar keer kunnen kopen bij xur.
Maar dan nog was die ook wel wat overschat.

Bij bf moet je toch ook alles eerst unlocken (of kopen)? Tenzij dat in bf1 veranderd is want daar ben ik afgehaakt.
Neej joh, de wapens worden toch gebalanceerd op bepaalde settings na (die zowel voor als nadelen hebben, de 1 kan overweg met de nadelen de ander niet).
Het is juist tof dat de wapens die je in de campaign, strikes en raids krijgt kan gebruiken in de PVP. Het is juist tof dat het 1 groot systeem is die samenwerkt, maar waar nodig gebalanceerd wordt.
Zo is je wapen in de campaign, strike en raid gewoon het beste van het beste, maar in de PVP niet beter dan de rest (want in PVP wordt alles gebalanceerd, tenzij je een LVL afhankelijke gamemode start, hier was er maar 1 van volgens mij, de nadruk ligt duidelijk op: balans).

De gun die jij bedoeld (handgun) had ik wel, ik vond die juist zeer slecht / onprettig. Als die inderdaad zo overpowered was zag ik ''iedereen'' er wel mee spelen, maar neuh, bijna niemand deed dat.
Mja ik ben sowieso niet iemand van de handguns (oa ook de reden waarom ik geen Hunter speelde).

Het enige wat een beetje verschil maakt in PVP qua armors en wapens zijn de extra's die je erop krijgt.
Bijv, half magazijn extra damage (waarbij de eerste helft gewoon bagger was), verbeterde minimap en dit soort kleine dingetjes.
Niet is het zo dat je uren, dagen, maanden moet spelen om een wapen te krijgen waarmee je in de PVP lol kan hebben.

Neem bijvoorbeeld Battlefield, beter nog, Battlefield 1. Wil je daar DE sniper hebben die duidelijk beter is, poeh dan moet je echt flink wat uren spelen, tot die tijd ben je in het nadeel.
Dat is allemaal niet bij Destiny (1 in ieder geval) waar juist wel alles gebalanceerd is zodra je PVP gaat doen.
COD, zelfde verhaal, wilde je daar een wapen die duidelijk beter was dankzij de stats en eventuele extra's die je erop kon zetten, dan had je veelal een voordeel (niet iedereen, sommige konden uit de voeten met het eerste beste standaard wapen). Nogmaals, dit is niet bij Destiny (1). Daar doet iemand wat net 5 minuten speelt evenveel en evengoed damage vergeleken iemand die al jaren speelt met (in campaign/strike etc) het beste equip.
Hand cannons in het algemeen waren lang zwaar OP, The Last Word, Hawkmoon en Thorn, vrijwel iedereen speelde met die drie (zeer zeker Thorn). En deze wapens waren goed te krijgen, die Exotic gun quests kwamen wel vaak genoeg en voor de rest was het gewoon opletten of Xur hem verkocht. Maar toen nerfde ze handcannons en waren Pulse Rifles de nieuwe Meta. Dat was zwaar klote, want een goede Pulse Rifle, die is gewoon legendary (wellicht Red Death als uitzondering). Maar dan moet je hem dus ook hebben met de juiste perks. Ga maar strikes een paar honderd keer grinden totdat je hebt wat je wilt, puur zodat je in PVP mee kan komen. Dat gaat echt nergens over.
Ik vind het reuze meevallen... Zelden dat ik in de jaren die ik actief speelde door handgeweren gekilled ben, Wel de handgun van de hunter, maar dat is gewoon een class wapen.
Indien iemand met een handgun 1x mist, is die zga dood indien jij niet mist met je assault rifle.

Ja een handgeweer doet meer damage per kogel, maar dat mag ook wel. Je schiet traag (zo snel je wapen/controller het aankan), je hebt maar een paar kogels en etc.
Oftewel, je moet van jezelf al zeer en zeer goed zijn om goed te kunnen spelen met een handgeweer (dit is in elke game zo, weinig kogels, kogels die je relatief langzaam achter elkaar kan schieten, maar wel meer damage vergeleken een assault rifle met 50 kogels in zijn magazijn).

Dit noem ik gewoon een goede balans. Niet fair indien een handgun evenveel damage doet vergeleken een assault rifle met 20x meer kogels en ook nog automatisch. Dan kunnen ze de handgeweren net zo goed uit het spel halen.
Pulse, 1x missen en je bent ook gedoomd dood te gaan.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 26 juli 2017 12:12]

Dan heb je het niet zo lang gespeeld als ik (dat blijkt wel als je serieus claimed dat niemand TLW gebruikte). Ik ben gestopt vlak na taken king (begonnen sinds release). En vlak daarvoor domineerde Hand cannons echt alles, zeer zeker de meer competetive modes zoals Trials of Osiris (ik haalde iedere week 3x flawless). Dat handguns een hoop damage doen is niks mis mee, dat je even accuraat kan schieten als een sniper is wel een probleem. Dat hebben ze inmiddels wel weer generfed, maar dan is het volgende wapen aan de beurt (pulse rifles) en dan weer de volgende (weer autorifles, die waren generfed omdat ze op het begin op waren).

En goed kunnen schieten is nergens voor nodig vanwege de gigantische hoeveelheid aim assist dat er in de game zit. Het was ontzettend makkelijk om meerdere headshots te scoren op een grote afstand met een een HC (waar je bij hawkmoon nog de kans had dat het one shot kill is ook). Met Thorn kan je gewoon body shots spammen, 3 shots + burn en hij is toch wel dood. Pulse missen is ook bijna niet mogelijk, mik ergens op z;n body, en hij klimt automatisch naar het hoofd toe. Voeg headseeker toe, en je hebt helemaal een easy kill.

Ga maar eens rondkijken op de forums van Destiny, iedereen die een beetje competitief speelt klaagt hierover (al is het ook een salty en zeurende community).

Dit bewijst gewoon dat ze het niet gebalanceerd kunnen krijgen. Er is altijd een wapentype die domineert over de andere.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 26 juli 2017 13:04]

Iedereen krijgt nu ook dezelfde rolls in D2...
Geen RNG meer op je weapon rolls.
Grootste probleem is dat PVP veranderingen ook invloed hebben op PVE (en andersom).
Ik wacht nog even af hoe het spel uiteindelijk geworden is wanneer er hij uitkomt. De demo was wel leuk en het schiet nog steeds heerlijk weg maar het voelde meer als een dlc dan een nieuwe game.
Als je wordt gerevived door een teamlid, raakt je team dan ook een leven kwijt? Of raak je een leven kwijt als je doodgaat, niet als je revived/gerevived wordt?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee