Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Battlefield 1 Preview - Eerste uitgebreide speelsessie

05-07-2016 • 15:00

54 Linkedin

In de line-up van Electronic Arts ging op de E3-gamesbeurs in Los Angeles uiteraard de meeste aandacht uit naar Battlefield 1. Toch kreeg de shooter van Tweakers geen aandacht tijdens en kort na de E3 zelf. Dat had alles te maken met een speciale speelsessie waarin we de game niet alleen veel uitgebreider konden spelen, maar waarin we zelfs al eigen beelden mochten opnemen tijdens het spelen. Dat stelde ons in staat de game op een veel diepgaandere manier te bespreken dan anders het geval zou zijn geweest. Kanttekening daarbij is dat er aan onze content wel een embargodatum zat. Afgelopen weken mochten er al wat beelden geplaatst worden, maar wij besloten te wachten tot we een preview konden plaatsen waarbij we alle opgenomen beelden direct konden gebruiken. Dat moment is nu aangebroken. In deze video neemt redacteur Jurian Ubachs de opvallendste wijzigingen en wat details uit de gameplay met je door, aan de hand van de door onszelf opgenomen gameplaybeelden.

De speelsessie vond plaats op een pc voorzien van een Intel Core i7-6700K-processor, 32 GB ram en een Nvidia Geforce GTX 1080-videokaart. De game is met Nvidia Shadowplay op 1440p en 60 fps gecaptured.

Deze video hoort bij een geschreven preview, die je hier kunt lezen.

Reacties (54)

54
51
9
2
0
41
Wijzig sortering
Over het vliegen met muis: Zoals ik het heb begrepen van alpha-spelers als PonylionHD (YouTube) is dit in lijn met de besturing van jets in Battlefield 3. Dit is voor mij juist een pluspunt. Het vereist wat kennis en kunnen om een goede piloot te worden, maar dat maakt het neerhalen van vijanden des te leuker wanneer het dan eindelijk lukt.

In Star Wars: Battlefront (de nieuwe) is dit systeem geheel over de kop gehaald zodat het voor iedereen makkelijker zou moeten zijn om te kunnen vliegen, maar hierdoor is de 'skill gameplay' wat mij betreft een beetje verloren gegaan. Dus ik ben blij om deze controls weer terug te zien in een echt Battlefield spel :)
"kennis en kunnen" , om te vliegen in battlefield 3 ?! ROFL, jets zijn juist uitermate geschikt voor noobs die geen aim hebben.
Zeg maar een soort side game voor slechte spelers die op de grond geen 3 seconden kunnen overleven, en dus maar buiten het bereik van 99% van de vijanden rondjes gaan draaien en zichzelf en de andere slechte spelers voor de gek houden met het soort uitspraken "kennis en kunnen" lol :D

[Reactie gewijzigd door Quartz123 op 12 juli 2016 07:39]

Dat klinkt alsof je aardig gefrustreerd bent omdat je vaak door jets gedood wordt? In elk geval, ik heb geen problemen met mikken, maar het zijn juist de dogfights in Battlefield 3 waar ik plezier uit haal in de jets. Iedereen kan over komen vliegen en een paar soldaten neerschieten, maar het neerhalen van andere voertuigen vereist wat meer strategie en finesse.

Overigens zijn jets vrij simpel neer te halen als je een beetje competent bent met de RPG launchers of tanks.
uhm, 12% accuracy met de aug ?!

Dat is dus precies wat ik bedoel :D

http://imgur.com/HY0TanU

[Reactie gewijzigd door Quartz123 op 12 juli 2016 20:18]

Achja, dat krijg je van gevarieerd spel tegenover altijd infantry-only spelen als medic met een M16 (meest OP class en wapen in BF3/BF4). Infantry only matches haalde ik volgens mij wel veel hogere accuracy, maar dat is vreselijk saai. Dan kan ik beter Call of Duty gaan spelen.

Point is, er valt veel meer te doen dan rondjes rennen en linker muisknop inhouden op de driehoekjes en dan in hoekjes wegkruipen om jezelf te healen. Probeer het eens, misschien vind je het wel leuk. :)

[Reactie gewijzigd door Laloeka op 14 juli 2016 11:42]

Battlefield ging altijd om het slagveld met zo wel infantrie als goeie voertuigen en daar in te weten te overleven.

De reeks is langzaam aan verziekt door CoD kids die roepen dat het te veel World of tanks is. Tegenwoordig kan je met 500 kilo aan apparatuur continue marathons lopen met de snelheid van een cheetah, terwijl tanks vooruit kruipen en van papier gemaakt lijken te zijn.

Die referentie naar die stats slaan ook nergens op. Als je een ruit kapot schiet of een stukje muur open schiet, zijn dat technisch gezien 'mis' schoten en die gaan dan ten kosten van je 'accuracy' oftewel je stats.

Zoveel infantrie zo dicht op elkaar, staat ook verder van enig realisme dan de gemiddelde Fantasy MMORPG.

Dus, So long Battlefield and thank you for all the fish!
Wow en ik dacht dat ik kritisch was :)
Er zijn gewoon verschillende manieren om dit spel te spelen, infantry only lijkt mij saai en simpel, gezien het niets anders is dan alle andere online shooters waarbij één strategie dominant is.

Ik vind het veel leuker om objective-based gamemodes te spelen zoals conquest. Dat ik dan geen 20 kills haal in hetzelfde gangetje van Grand Bazaar, maakt me niet uit; als ik door met een jeep om de vijand heen te rijden een paar vlaggen kan kapen en daarmee een verliezend spel omdraaien en uiteindelijk winnen, geeft me dat veel meer voldoening.

Als jij jouw servers leuker vindt, blijf lekker zo spelen. Geen reden om boos te worden of een persoonlijke aanval te doen.. ;)

Ik ben juist blij dat Battlefield zich afzondert van de standaard online shooter arena door grote maps met vehicles en gevarieerde strategiën aan te bieden. Dat ze dan een infantry-only modus toevoegen om zo wat meer spelers te lokken, dat moet EA/DICE zelf weten.
inderdaad sorry je profiel laten zien enzo vind ik echt kinderachtig.
En dan nog met zulke stats ook :P (1.11 k/d).
En daarbij battlefield is niet zo'n skillgame de echte met skills spelen CS:GO etc. :)
BF is inderdaad niet echt een skillgame in zijn status quo, maar dit betekent dat de stats dan juist ook niets betekenen.
Vliegen hoort met ee joystick. Zoals het prachtig ging in BF1942. Ik hoopte eigenlijk dat dit weer terug zou komen nu het een zelfde soort vliegtuigen zijn. Helaas is het weer ontzettend noobfriendly gemaakt. Het vliegsysteem is vanaf Battlefield 2 al vernaaid. Vliegen met de muis, voelt zó onrealistisch.

Er is toch niks mooier dan een duikvlucht maken, bommen droppen en je joystick (en je hoofd) vol naar achter trekken. Jammer. Dit zal waarschijnlijk nooit meer terug komen :( #vroeger
Tja, helemaal mee eens. Dit zijn de symptomen van consolitis.

Ik dacht zelf in BF4 met mijn X55 Rhino HOTAS mijn vliegprestaties wat recht te kunnen trekken, maar het spel herkent echte PC hardware helemaal niet. Het is tegenwoordig meer voor de CoD kids gemaakt.
Anoniem: 217950
@Laloeka6 juli 2016 19:51
Naar mijn mening moet de Joystick besturing beter zijn dan de muis zoals het ook was bij BF1942 en BF2 vanaf BFBC is de besturing wat mij betreft zwaar achter uit gegaan!
Ik kan mij nog herinneren dat ik heb moeten leren om een heli te besturen in de mod Desert Combat dit koste toen 2 a 3 weken om het een beetje te kunnen om een balans te vinden.
In Star wars Battlefront is vliegen via de joystick ook veel beter. met de muis bijna niet te doen.
In Battlefield 3 heb ik nog wel met de muis jets kunnen vliegen.
Ha, een échte kenner. Helemaal mee eens. Zelf ook uren genoten van vliegen met joystick in DC.
DC was echt awesome inderdaad. Eén van de beste mods ooit. Ik verheugde me elke keer weer op het vliegen in die helicopters :D met mijn joystick welliswaar. En hoeveel mensen wel niet konden vliegen haha, was echt hilarisch. Meeste mensen die gingen vliegen wist je dat ze binnen 5 seconden op de kop op de grond lagen :D
Eindelijk weer een game zonder futuristische meuk. Voor mij geen crap van COD meer👍
Nope, BF is het nieuwe CoD. :(

Ik zoek nog een goeie voertuig georiënteerde FPS, heeft iemand ideeën?
Anoniem: 438706
@Elite255 augustus 2016 19:19
Squad eens bekijken? ;)
Ik vind juist dat voertuigen de game verpesten, het wordt een random spam/n00b-hiders chaos! Of het moet drastisch verminderd worden die voertuigen en mensen een ban die langer dan 10sec op 1 plaats zitten.

[Reactie gewijzigd door A87 op 13 juli 2016 11:56]

Battlefield ging juist over voertuigen. Dat maakte het anders van andere shooters. Nu de voertuigen overal staan, supersnel spawnen en supersnel kapot gaan, is het einde inderdaad zoek.
Dat ze maar snel de beta op de PS4 gaan uitdraaien. Wel zin in deze game en setting (had liever een ww2) en ziet en klinkt er bruut uit. :D
Zier er uit als weer een goede Battlefield titel. Moet wel zeggen dat kijkend naar deze video ben ik nou niet echt onder de indruk van de graphics. Hopelijk is dit beter bij het zelf spelen hiervan.
Op basis van videos op tweakers (of bijvoorbeeld youtube) kun je niet echt een oordeel geven over de kwaliteit van de graphics. Dit komt door de hoge compressie die wordt toegepast. Zoals je zelf zegt is het een stuk beter als je het achter je eigen PC speelt.
Ziet er zeker uit als een leuke BF editie, maar ben niet zwaar onder de indruk. Maar daar zou ik misschien nog mee kunnen leven. Om even een quote van een bekende zakenman aan te halen"

"You've found the right pricing model if your customers complain, but still buy the product"

En over die grens is EA dit keer gegaan. 140 euro voor de premium editie. Dat is bijna de helft van een gameconsole en dat is echt geschoffeld. Ik laat hem dus voorbij gaan.

edit: en dat is de eerst BF titel sinds het uitkomen van BF1942. Dus dat zegt voor mij iig wat.

[Reactie gewijzigd door MacDokie op 6 juli 2016 20:27]

Hoe kom je aan die prijs van 140 euro?

Dit staat er op de website van EA zelf:

"De Early Enlister Deluxe Edition bevat:

Eerder toegang op 18 oktober. Wees er als eerste bij met eerdere toegang voor Early Enlisters, waarmee je het volledige spel eerder kunt spelen op 18 oktober.

Het Hellfighter Pack. Dit pakket is geïnspireerd door de Harlem Hellfighters, de eerste Afrikaans-Amerikaanse infanterie-eenheid en een van de sterkste eenheden in de Grote Oorlog. Het bevat thematische items die zijn gebaseerd op hun heldendaden.

Het Red Baron Pack. Vlieg hoog met het Red Baron Pack, boordevol items die zijn geïnspireerd door de beroemde gevechtspiloot: de vliegende aas van de Duitse luchtmacht.

Het Lawrence of Arabia Pack. Ontvang items en wapens die zijn gebaseerd op de avonturen van de beroemde archeoloog en diplomaat die een cruciale rol heeft gespeeld tijdens de Arabische opstand tegen het Ottomaanse Rijk.

3x voertuigskins. Laat de vijand zien dat je eraankomt met skins op drie van de grootste voertuigen in het spel.

5x Battlepacks. Bereid je voor op de strijd met vijf extra Battlepacks, boordevol alle uitrustingen die je nodig hebt om stand te houden in een totale oorlog."

Voor Origin is de prijs €79,99.

Komt waarschijnlijk nog wel €50 bij voor de mappack..

Ik zit eigenlijk op een versie te wachten inclusief alle mappacks.

Battlefront was €120 euro voor de ultimate edition, deze wordt dan 80 +50 = € 130. Voor dat tientje extra laat het echt niet liggen.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 7 juli 2016 20:21]

Bent toch hardstikke dom om aan die belachelijke trent mee te doen. 30 euro (ongeveer) meer voor een paar wapens en skins + 3 dagen eerder toegang... Koekoek.
Ik wacht op de ultimate edition incl. de mappacks. Ben je in een keer klaar!
Anoniem: 24417
6 juli 2016 21:58
vind het sfeertje wel mooi :) ken die over de top dingen wel een keer, dit is weer wat meer 'real life' (nouja.. soort van :p)
Het slechte van dit spel is dat de Fransen en de Russen niet in het standaard spel zitten. Dit terwijl de Fransen en de Russen de gene waren die het meeste mensen verloren hadden in de Eerste Wereldoorlog
Gister de beta kunnen spellen, even wennen maar me kostelijk vermaakt.
Deze sla ik over. Ik wacht nog wel even op Battlefield in Space! :P
Je bent 1 van de weinigen :P . Veel mensen zijn juist het futuristische thema van de laatste generatie(s) shooters helemaal beu xD

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee