Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 4 mei 2020

OnePlus 8 en 8 Pro - Wie veel inzet, speelt hoog spel

De OnePlus 8 is een vlotte en stevige smartphone met aanzienlijke specificaties, 5g een afgerond scherm en een hoge maximale helderheid. De software is fijn, de accuduur is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en hij is verkrijgbaar met meer geheugen. De camera is ook iets beter, maar blijft een verbeterpunt ten opzichte van vooral duurdere toestellen. Lees verder »

Pluspunten

  • Snelle en prettige software
  • Goed verbeterde accuduur
  • Fijn scherm met 90Hz-verversingssnelheid

Minpunten

  • Matige ultragroothoekcamera en afwezige telelens

Eindoordeel

Tweakers zegt: 7,5
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
2
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
magnat505 23 april 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Een top toestel, met een mooi scherm, goeie accuduur, goede bouwkwaliteit, snelladen met toch een aantal compromieen waaronder de camera...

Pluspunten

  • Goed scherm (hdr, 90hz)
  • Silent/vibrate switch hardware button
  • Goeie accuduur voor 90hz paneel met deze brightness
  • Super snel en snappie
  • Stereo speakers

Minpunten

  • Camera bizar slecht
  • Je kan maar met 1 lens filmen op 4k60fps
  • Achterkant is een echte vingerprint magneet
  • Middelmatige trilmotor

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 1
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
begbodyguard 31 mei 2020 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Op hardware vlak is dit een goede telefoon, helaas loopt het enorm mis met de software. Tal van bugs irriteren mij bijna dagelijks op deze telefoon. Op dit prijs niveau verwacht ik ook wel wat meer van de camera software.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Hardware switch
  • Scherm kwaliteit
  • Goede camera

Minpunten

  • Camera software (manueel 48mp etc)
  • Enorm veel software bugs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 2
Scherm Score: 5

poststamp 2 augustus 2022 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Groen

Gekocht vanwege OOS, dat nu ter ziele is ten faveure van color os.

Pluspunten

  • Oxygen OS, als je niet update naar
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Color OS

Eindoordeel

Score: 4
Guan1 2 december 2021 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Roze

De Oneplus 8 is erg up to date en wordt geleverd met fijne software en met een verlengde update ondersteuning. Wat ook opvalt is de kleur, ik heb zelf speciaal naar de instellar glow versie gezocht omdat ik het een erg mooie telefooon vond

Pluspunten

  • Filmen op 4k 60 fps
  • OLED scherm met punch hole
  • Always on display
  • De algehele afwerking van het toestel
  • Snelheid Fingerprint scanner

Minpunten

  • Geen telelens
  • Geen grote optische zoom

Eindoordeel

Score: 5
EmileBoonNewbie 10 maart 2021 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

This is one of the best phones i have ever used. It's lighting fast and not even comparrible to other phones at the same prize.

Pluspunten

  • Best speed in any phone
  • Nice 90hz screen
  • Beautiful front camera

Minpunten

  • Photo's aren't the best

Eindoordeel

Score: 5
Mar21Newbie 9 maart 2021 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Hiervoor een OnePlus gehad en ondanks de stijgende prijzen erg tevreden. OxygenOS fijn in alledaags gebruik. Goede batterij en snel weer opgeladen. De camera's zijn prima, helaas de software niet optimaal. macro camera is slecht. Curved screen is kwetsbaarder en lastig screenprotector vinden. Een goede smartphone

Pluspunten

  • Batterij en oplaadsnelheid
  • Performance snel en gebruiksvriendelijk
  • OxygenOS en updates OnePlus

Minpunten

  • Camera
  • Curved screen
  • Duurder dan voorgangers

Eindoordeel

Score: 4
guido1999Newbie 9 maart 2021 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Groen

De one plus 8 is de snelste telefoon die ik ooit in mijn handen gehad heb. Hij heeft een mooi design met afkroment scherm en een camera hole. De foto's zijn erg mooi. Dit toestel is voorbereid op de toekomst met zijn snelheid (Snapdragon 865) en werkt met 5G.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi design
  • mooie foto's
  • Veel opslag
  • Mooi geluid van 2 speakers

Minpunten

  • Heb ik niet echt

Eindoordeel

Score: 5
Sefa0888 3 maart 2021 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Groen

Problemen met de microfoon sinds jaren wat een software probleem is. SD865 is vlot.

Pluspunten

  • vlot

Minpunten

  • bugs

Eindoordeel

Score: 2
Reynaert98 15 augustus 2020 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Mijn eerste OnePlus en tevens high-end smartphone. Het SOC i.c.m. het scherm maakt hem lekker vlot. Scrollen door feeds voelt een stuk fijner dan met een standaard 60Hz scherm. Ook is het Oxygen OS erg fijn. Weinig tot geen bloatware die makkelijk uitgeschakeld kan worden.

Pluspunten

  • SD 865
  • 90Hz OLED scherm
  • Oxygen OS is ontzettend fijn

Minpunten

  • Plakkerige achterkant
  • Redelijk prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Kapats Gaming 11 juli 2020 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Roze

Gekocht omdat ik toe was aan een nieuwe telefoon.. nog geen erge gebreken gevonden. PS deze telefoon absoluut niet roze.... In het echt ziet hij er erg anders uit maar zeker niet lelijk.

Pluspunten

  • 90Hz
  • Snel
  • Mooi Design
  • 35 Watt Warp Charge

Minpunten

  • NOG geen 5g
  • Duur!?
  • Bugs in de Oxygen Os

Eindoordeel

Score: 5
Chuk 29 juni 2020 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Heerlijke telefoon, de performance maakt het gebruik van deze phone helemaal soepel. Multitasking, apps openen, sluiten, alles gaat vliegensvlug. Uitstekende bouwkwaliteit, wel kan ie relatief makkelijk uit de vingers glippen zonder hoesje met grip.

Pluspunten

  • Top scherm
  • Super performant
  • Veel customization mogelijkheden
  • Goede all-rounder camera

Minpunten

  • Aan de duurdere kant
  • Geen uitbreidbaar geheugen

Eindoordeel

Score: 5
JorritCraw 3 juni 2020 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Ik heb de Oneplus 8 gekocht ter vervanging van mijn Oneplus 6. Tov de 6 is de 8 wel redelijk flinke vooruitgang. Qua snelheid is er niet zo'n groot verschil, maar bij de andere zaken wel(scherm, camera en trilmotor).

Pluspunten

  • Scherm
  • Batterij
  • Trilmotor
  • Oxygen OS
  • Laadsnelheid
  • Stevige bouw en mooie achterkant
  • Stereo speakers

Minpunten

  • Fingerprint scanner heeft vaak meerdere pogingen nodig
  • Nog geen 5g ondersteuning bij Vodafone NL(juni)

Eindoordeel

Score: 5
Briem_ 26 april 2020 Product gekocht

OnePlus 8 (8GB ram) 128GB Zwart

Desondanks de hogere prijs toch gekocht, moet zeggen dat ik wederom niet teleurgesteld ben door OnePlus, het Amoled display en de hoge refresh rate zijn echt prachtig, camera is ook zeker niets mis mee, helaas wel merkbaar minder dan de concurrentie bij Apple en Samsung.

Pluspunten

  • Goede camera
  • Prachtige display
  • OxygenOs

Minpunten

  • Duurder dan zijn voorgangers

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een OnePlus 8 (8GB ram)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee