WAARDELOZE SERVICE!

Onlangs heb ik de iPhone 18 Pro Max besteld bij Mobiel.nl. Ik heb hier bijna €1.500 voor betaald. Helaas bleek het toestel direct na ontvangst defect: de speaker kraakt op willekeurige momenten. Inmiddels melden ook meerdere gebruikers op internet hetzelfde probleem.

Ik heb het toestel daarom direct aangemeld voor retour/omruiling. En toen kwam ik tegen wat ik echt onbegrijpelijk vind:

MOBIEL.NL LAAT JE BIJ HET RETOURPROCES EXPLICIET EEN CHECKBOX AANVINKEN WAARBIJ JE AKKOORD GAAT DAT HET RISICO VAN VERLIES TIJDENS DE RETOURZENDING BIJ JOU ALS KLANT LIGT!

Het wordt nog vreemder.

Mobiel.nl biedt zelf een DHL-retourlabel aan, maar dit label is ONVERZEKERD. Wil je als klant het risico niet dragen bij een telefoon waarvoor je bijna €1.500 hebt betaald, dan moet je zelf een verzekerde retourzending regelen.

En daar houdt het niet op: de kosten van die verzekerde verzending worden vervolgens niet door Mobiel.nl vergoed.

Ik heb hierover meerdere malen telefonisch contact opgenomen en gemaild, maar er wordt geen verzekerde retourzending aangeboden en er wordt ook niet aangegeven dat de kosten van een door mijzelf geregeld verzekerd label worden vergoed.

Je wordt als klant hierdoor in een ontzettend lastige situatie gezet:

OF je gebruikt het door Mobiel.nl aangeboden ONVERZEKERDE label en accepteert het risico van verlies van een toestel van bijna €1.500, OF je betaalt zelf voor een verzekerde verzending waarvan Mobiel.nl de kosten niet vergoedt.

DIT VIND IK ECHT NIET KUNNEN.

Het gaat hier bovendien om een DEFECT TOESTEL dat ik niet zelf heb veroorzaakt en dat ik direct na ontvangst heb gemeld. Ik kies er niet voor om het toestel terug te sturen; ik moet het retourneren omdat het product niet goed functioneert.

Ik ben al meer dan 10 jaar klant bij Mobiel.nl en dit is de eerste keer dat ik problemen heb met een toestel. Juist daarom vind ik het ontzettend teleurstellend dat ik in deze situatie niet gewoon een veilige, verzekerde retourmogelijkheid krijg aangeboden.

Het gaat mij niet om een paar euro aan verzendkosten. Het gaat om het principe en om het risico dat bij een retourzending van een toestel van bijna €1.500 bij mij als klant wordt neergelegd.

EEN DEFECT TOESTEL LEVEREN, VERVOLGENS ALLEEN EEN ONVERZEKERDE RETOURZENDING AANBIEDEN EN DE KLANT ZELF LATEN BETALEN ALS HIJ HET RISICO WEL VERZEKERD WIL HEBBEN — DAT VIND IK GEEN PASSENDE SERVICE.

Na meer dan 10 jaar klant te zijn geweest, vind ik dit een bijzonder teleurstellende ervaring.

Je toestel is niet verzekerd als je hem als DOA terug moet sturen, je wordt totaal niet geholpen. Als klant moet je zelf het risico dragen. Terwijl je als klant een DOA toestel krijgt en er niks aan kan doen.

Scorekaart voor Mobiel.nl