AlgemeenVanwege het vroegtijdige overlijden van mijn RTX 3080 was het noodzakelijk om een nieuwe videokaart te kopen.
De huidige pc-onderdelenmarkt was daarbij een gigantische klap in het gezicht. Uiteindelijk gekozen voor de XFX 9070XT OC van AMD. De voornaamste redenen voor deze overstap zijn de huidige prijzen van Nvidia-videokaarten en de daarbij behorende (in verhouding tot de 9070xt) matige prijs/prestatieverhouding. de 9070xt is grofweg 200-300 euro goedkoper dan de 5070, heeft meer VRAM en presteert
simpelweg beter. Wel jammer dat DLSS een voorsprong heeft op FSR. Maar met deze videokaart ben ik nog geen upscalers nodig geweest.
Toch waren er een aantal problemen. Een daarvan ligt aan mijzelf: Mijn windows 10 versie was hopeloos verouderd en zorgde voor problemen met de AMD drivers. Uiteindelijk Windows 11 geïnstalleerd en dit heeft de meeste problemen verholpen.
Zoals u leest, staat hierboven "meeste", dit vanwege het volgende: de drivers zijn nog steeds geneigd om zo af en toe te crashen. Dit zorgt voor crashes waarbij de pc opnieuw moet worden gestart. Zeer vervelend wanneer dit midden in een game gebeurt. (DDU gebruikt bij het verwijderen van Nvidia drivers, dus geen conflicten hiervan gezien)
Om af te sluiten met een pluspunt: Bij de kaart wordt aangegeven dat deze een max boost clock heeft van 3100 MHz. In werkelijkheid tikt de kaart vaak 3300 MHz aan.
Verzending kwam precies op de aangegeven tijd. Sneller is natuurlijk altijd fijn; bij deze bestelling moest de kaart nog worden besteld bij de leverancier.
Wel een 'klacht' over DHL: Ik was toevallig buiten bezig, dus zag de bezorger aankomen en nam het pakketje aan bij de bus zelf. De doos had deuken en heeft overduidelijk 'lekker' zitten schuiven en rollen. Dit heeft ertoe geresulteerd dat de doos van de videokaart zelf ook enige schade is opgelopen. Jammer, aangezien het over een prijzig product gaat, maar dit is niet de schuld van Megekko.
Niet van toepassing bij deze bestelling. Bij andere bestellingen altijd snel antwoord ontvangen met gepaste oplossingen.