GIGABYTE G27U – precies wat ik zocht voor mijn PS5

Ik was al een tijdje op zoek naar een goede 27-inch 4K-gamingmonitor voor mijn PlayStation 5. Vooral voor games als Call of Duty en straks GTA 6 wilde ik geen monitor kopen die alleen maar hoge specificaties op papier heeft, maar eentje die in de praktijk ook echt een mooie combinatie biedt van beeldkwaliteit en snelheid.

Na verschillende modellen met elkaar te hebben vergeleken, ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de GIGABYTE G27U. En tot nu toe ben ik erg tevreden met mijn keuze.

Wat mij direct opviel is de scherpte van het 4K-beeld. Op 27 inch komt de resolutie echt goed tot zijn recht. Vooral bij games waarbij je veel details op het scherm hebt, merk je duidelijk verschil. Daarnaast voelt het beeld bij Call of Duty erg soepel aan.

Een groot pluspunt vind ik ook de HDMI 2.1-aansluitingen. Voor een PS5 vind ik dat een belangrijke eigenschap, omdat ik gebruik wil maken van 4K en 120 Hz waar dit door de game wordt ondersteund. De monitor sluit daardoor goed aan bij wat ik van mijn PS5 verwacht.

Ook de verstelbare standaard vind ik een onderschat voordeel. Ik kan de monitor precies op de juiste hoogte zetten, waardoor hij veel prettiger staat tijdens langere gamesessies.

Wat ik daarnaast waardeer, is dat GIGABYTE niet alleen heeft ingezet op een hoge verversingssnelheid, maar ook op zaken als HDR en kleurweergave. Daardoor is de monitor niet alleen interessant voor competitieve games, maar ook voor games waarbij beeldkwaliteit en sfeer belangrijk zijn.

Mijn conclusie: voor iemand die een 27-inch 4K-gamingmonitor zoekt voor een PS5, is de G27U wat mij betreft een hele mooie combinatie van beeldkwaliteit, snelheid en gebruiksgemak. Ik ben vooral benieuwd hoe GTA 6 er straks op gaat uitzien. 🎮

Ordernummer: AC6ZEFBLWT

De levering is zoals verwacht snel aangekomen, en natuurlijk netjes in de doos

Ik heb momenteel geen last gehad met de klantenservice en verwacht ook dat dit goed is

Scorekaart voor ALTERNATE.nl