Afgelopen vrijdag heb ik een Festool TS60K Master Edition bundle (op=op deal) besteld bij de webwinkel van Toolstation.nl voor € 495,-. Ik kreeg netjes een bevestiging en het geld is direct afgeschreven. Op zaterdag kreeg de bestelling echter de status 'on hold'.

Maandag heb ik met de klantenservice gebeld om te vragen wat er aan de hand was. Zij gaven aan dat de voorraad op was. Dit is vreemd, want direct na mijn bestelling stonden er volgens hun eigen app nog 3 stuks op voorraad. Diezelfde maandag zijn er in de webshop nog wel 5 stuks van de reguliere (niet-gebundelde) TS60K zagen beschikbaar, alleen vraagt Toolstation daar € 750,- voor.

Ik heb de klantenservice gevraagd of we elkaar tegemoet konden komen door alleen de losse zaag te leveren, aangezien ze het fysieke product gewoon in hun magazijn hebben liggen. In plaats van mee te denken, hebben ze zonder mijn toestemming de bestelling geannuleerd met de boodschap dat ik de duurdere zaag maar opnieuw moet bestellen. Op mijn geld mag ik nu mogelijk tot 14 dagen wachten.

Wees er van bewust dat wanneer je bij Toolstation.nl iets bestelt en betaalt, je kennelijk geen enkele zekerheid hebt dat je het product ook daadwerkelijk geleverd krijgt.

Ik snap ook echt dat fouten gemaakt worden maar vind dat toolstation.nl ook netjes samen had kunnen kijken naar een oplossing, in plaats daarvan krijg ik over 14 dagen mijn geld terug gestort en mag ik de zaag voor 250 euro meer opnieuw bestellen.

Als je iets koopt bij toolstation.nl, zeker een deal is de kans groot dat de online aangegeven voorraad niet klopt en ook al heb je betaald en heb je een bevestiging is de kans aanwezig dat ze je product niet hebben en dat ze het gaan annuleren en je over een termijn van 14 dagen je geld teruggestort krijgt.

Klantenservice is vriendelijk maar is nergens voor bevoegd en probeert gewoon zo snel mogelijk van je af te komen. Verwacht niet dat ze iets voor je gaan regelen.

Scorekaart voor Toolstation