Bij het bestellen van een CPU koeler werd als cross-sell thermal paste aangeraden. Dit is door mij meebesteld. Uiteindelijk bleek dit niet nodig, aangezien er ook thermal paste is meegeleverd bij de koeler van Cooler Master. Het is daarom in mijn optiek niet erg netjes om dit als cross-sell aan te bieden. Helemaal omdat de retourkosten voor de consument niet opwegen tegen de betaalde meerprijs van 5 euro. Bovendien is het onmogelijk om te weten dat er thermal paste meegeleverd wordt: dit wordt op de productpagina nergens aangegeven. Meegeleverd wordt: "Montage gereedschap".

Verzending was prima. Geleverd op de aangegeven datum. Netjes verpakt.

Na de bestelling werd ik gemaild om een review op Tweakers te plaatsen. Gezien mijn ervaring besloot ik eerst contact op te nemen met de klantenservice en de situatie uit te leggen. Een negatieve review voordat een bedrijf de kans heeft gehad om een probleem op te lossen is immers niet helemaal netjes.
Mijn verzoek richting de klantenservice was om de thermal paste terug te sturen op kosten van Megekko. Daarbij ook uitgelegd dat het niet zozeer een kwestie was van de 5 euro die nu teveel betaald is, maar meer een principekwestie.
De reactie was vlot, maar zakelijk: je kan op eigen kosten retourneren.
In mijn optiek is het voor een partij zo groot als megekko een kleine moeite om een klant hierin tegemoet te komen. Bovendien had het ze een positieve review opgeleverd. Deze houding en reactie bereikt het tegenovergestelde: een negatieve review en waar het kan zal ik megekko vermijden.

Scorekaart voor Megekko