Laptop gekocht voor ophaling in Tilburg. Betaald met creditcard. Bestelling werd automatisch geannuleerd terwijl het geld netjes van de CC werd gehaald.

Een chat gedaan met via de website, krijg ik te horen dat er toch geen stock is in Tilburg en dat ik het elders moet proberen.

Nog een keer besteld, voor ophaling in Eindhoven. Geld van de kaart en meteen daarna weer een annulatie.

Dit keer een telefoontje naar de helpdesk. Daar wisten ze me te vertellen dat er toch echt voldoende voorraad was zowel in Tilburg als in Eindhoven. Ga maar gewoon naar de winkel.

Relaas gedaan via contactformulier, pas na 4 dagen antwoord mailtje in de bus:

"Ik heb je vraag doorgezet naar mijn collega's in de winkel van Eindhoven Ekkersreijt. Zij hebben alle specifieke kennis in huis om je vraag te beantwoorden. Zodra we een antwoord hebben op je vraag zullen wij je dit direct laten weten."

Het moge duidelijk zijn dat ze mijn bericht niet eens hadden gelezen.

Ondertussen ben ik het toestel gewoon gaan kopen in Tilburg en heb ik dus een derde keer het geld opgehoest. De klantendienst in de winkel wist me te vertellen dat ik een frauduleuze transactie had gemaakt, tot twee keer toe, maar ik kreeg wel de garantie dat het geld terug gestort zou worden op mijn kredietkaart. Dit zou wel 5 werkdagen duren.

Bijkomstig, ik ging voor een laptop, de prijs op de site was €749. In de winkel kwam daar echter ineens €29 bovenop. Ze hadden het toestel "gebruiksklaar" gemaakt. En de laptop was ook "volledig bijgewerkt". Toen ik vertelde dat Windows sowieso gewist ging worden op dit toestel en dat ik er Linux op ging draaien hebben ze die €29 laten vallen.

Het "gebruiksklaar maken" was trouwens het installeren van één of andere Mediamarkt bloatware applicatie die je AV en extra garantie probeert te verkopen. Verder trof ik ook nog een administrator installatie account aan op het toestel. Ik had ook enkel de mogelijkheid een offline account aan te maken. Iets wat je niet meer tegenkomt in de out of box experience tegenwoordig.

Edit: inmiddels zijn mijn 2 mislukte orders terugbetaald.

Via de (live) chat na de eerste bestelling te horen gekregen dat er geen voorraad was.

Via de telefoon te horen gekregen dat er wel degelijk voorraad was en dat ik maar op goed geluk naar de winkel moest gaan.

Via het contactformulier werd ik van het kastje naar de muur gestuurd.

Klantendienst in de winkel zelf bracht helderheid betreft mijn "frauduleus gedrag", maar wilde ook nog eens benadrukken dat vooraf betalen eerder is om het toestel naar de winkel te laten sturen als er geen stock aanwezig is op de vestiging zelf. Dit is in mijn ogen gewoon onzin. Ik wil juist vooraf betalen om zeker te zijn dat het product niet gekaapt wordt door een ander voor ik de kans heb om het te kopen.

Scorekaart voor MediaMarkt