Ik kocht een Samsung Galaxy telefoon bij NBB en naar nu blijkt verkoopt NBB toestellen die niet voor garantie door Samsung NL in aanmerking komen evenmin kun je Samsung Care+ afsluiten voor deze toestellen die volgens Samsung buiten de EU worden ingekocht.

Bij mijn aankoop werd dit niet vermeld, hier is duidelijk sprake van misleiding, nadat ik hierover meer informatie zocht blijkt dat NBB veel van haar producten (of het nu laptops of smartphone's betreft) buiten de EU inkoopt. Als kopende consument heb je daarom geen rechten meer van de fabrikant.

Ik heb hierover een klacht ingediend bij NBB, maar buiten geautomatiseerde berichten heb ik nog geen inhoudelijke reactie ontvangen. Ik wil daarom iedereen adviseren vooralsnog niet bij dit bedrijf te kopen, het is misleiding en je hebt geen rechten.

Ik hoop dat mijn ervaring anders wordt met NBB, ik zal dit bericht dan ook onmiddelijk rectificeren als ze het oplossen, maar getuige de vele geautomatiseerde berichten heb ik hier nu al een zwaar hoofd in.

Beste Giel99,

Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat je niet tevreden bent met de service rondom je Samsung Galaxy telefoon.

Je hebt altijd twee jaar wettelijke garantie op elektronica die je koopt. Mocht er binnen die periode iets mis zijn met je artikel, kun je altijd terug naar de verkoper van het artikel om een garantieaanvraag te doen.

Bij sommige fabrikanten geven ze een langere garantie, dit wordt fabrieksgarantie genoemd en hiervoor moet je vaak het toestel registreren na aankoop. Wij hebben geen invloed op de voorwaarden die een fabrikant hieraan stelt.

Onze laptops worden in Nederland ingekocht, i.v.m. de lay-out van het toetsenbord. Voor de rest van ons assortiment maken we gebruik van ons Duitse moederbedrijf, via wie onder andere onze smartphones worden aangekocht. Ook deze smartphones worden allemaal in Europa aangekocht. Het kan echter wel zo zijn dat een fabrikant regels stelt aan welke Europese modellen fabrieksgarantie kunnen krijgen, waardoor dus ook niet elke verkooppartner modellen verkoopt die hiervoor in aanmerking komen.

We raden onze klanten daarom ook aan om voor de aankoop bij ons en bij de fabrikant na te vragen of een door ons verkocht model in aanmerking komt voor extra garantie, verzekeringen etc. We helpen je dan graag hiermee om uit te zoeken of we hiervoor een geschikt model hebben. Uiteraard kunnen klanten ook altijd besluiten om het artikel aan ons te retourneren binnen de retourperiode als ze niet tevreden zijn hierover.

We hopen dat we je hiermee wat meer uitleg hebben kunnen geven met betrekking tot je ervaring. We zijn er dus ook niet op uit om onze klanten te misleiden, maar zijn gebonden aan regels van fabrikanten. We hopen dat je hiervoor begrip hebt.

NBB.com

Scorekaart voor NBB.com