Zowel tijdens het bestellen als tijdens het betalen geen problemen ondervonden. Website is overzichtelijk en biedt redelijk veel informatie.

Begin van de avond besteld. Bestelling werd keurig de volgende dag geleverd.

Ik heb begin maart een Motorola Edge 60 Neo gekocht bij Belsimpel.

Volgens Motorola krijgt deze telefoon tenminste twee-maandelijkse updates:

Dit geldt blijkbaar niet voor de telefoons die Belsimpel verkoopt.
De "normale" telefoons die in Nederland verkocht worden hebben softwarekanaal "reteu" (Retail EU), maar de telefoon die Belsimpel mij verkocht heeft heeft als softwarekanaal "timit", wat blijkbaar staat voor "TIM Italy" (zie https://forums.lenovo.com...annel-regions/m-p/5211498).
Voor het "reteu" kanaal is de update naar Android 16 (inclusief beveiligingsupdates) al eind april verschenen, maar voor het "timit" kanaal nog steeds niet.
Ook komen er geen beveiligingsupdates uit voor de Android 15 versie met het "timit" kanaal, waardoor het toestel nog zit op de beveiligingsupdates van januari.
We zijn intussen een half jaar verder (heel wat meer dan de 2 maanden die Motorola aangeeft) en er zijn intussen flink wat beveiligingsproblemen opgelost in Android.

Belsimpel schijnt dit alles niet zo belangrijk te vinden: "Dat er op dit moment nog geen nieuwere beveiligingspatch beschikbaar is, betekent dus niet dat je toestel per definitie onveilig is."

Ik weet niet hoe het zit met ander modellen en andere merken, maar als je beveiligingsupdates belangrijk vindt dan kan je dit toestel beter ergens anders kopen.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops