Ik was altijd heel enthousiast over Coolblue maar mijn laatste ervaring was minder. Ik had Apple Airpods besteld, ik kreeg een DHL track&trace, de volgende dag stond het busje voor de deur. De bezorger was 5 minuten aan het zoeken achterin de bus, en net toen ik heen wilde lopen sprong hij weer achter het stuur en reed verder. De track & trace status veranderde 's avonds naar "vertraagd / planning wordt gemaakt" en dit veranderde daarna niet meer. MIjn interpretatie: het pakketje is kwijtgeraakt. Coolblue houdt echter dit zelf niet in de gaten, je moet er zelf achteraan bellen (zie klantenservice hieronder). Uiteindelijk is het wel door Coolblue opgelost.

Coolblue gebruikt DHL. Mijn ervaringen met PostNL zijn beter, maar met DHL ging het tot nu toe altijd ook wel goed. In dit geval is het pakketje kwijtgeraakt / gejat, maar zie je dit niet terug in de Track & Trace, die blijft dagenlang staan op "uw pakket heeft 1 of 2 dagen vertraging"

Het vervelende is dat je tegenwoordig alleen maar via Coolblue kan communiceren met een AI chatbot (die heel empathisch probeert te zijn maar niks zelf oplost), en telefonisch (met een gemiddelde wachttijd van 10-15 minuten). Ik heb twee keer met ze aan de telefoon gehangen, de eerste keer was het vrij waardeloos (de medewerker las letterlijk voor wat er op de DHL track & trace stond, en zei: "ja u moet dus nog 1 of 2 dagen wachten", en hij gooide het op de hittegolf van alweer bijna 2 weken geleden), twee dagen later weer gebeld en nu wordt de bestelling opnieuw opgestuurd.

Al met al heeft de hele bestelling een dikke week vertraging opgelopen, en vraag ik me af of ik weer voor Coolblue kies (m.n. omdat het contact leggen zo lastig is).

(update: beoordeling iets aangepast, bij het tweede contact is alles snel en adequaat opgelost. Ook kwam ik er achter dat als je de chatbot er expliciet om vraagt, je ook met een medewerker kunt chatten, scheelt weer wachttijd)

Scorekaart voor Coolblue.nl