AlgemeenHet plaatsen van de bestelling ging makkelijk en de prijs kwam overeen met wat er op Tweakers zichtbaar was. Het betalen verliep moeizaam, maar dat lag waarschijnlijk aan de creditcard. Op hun website wordt geadverteerd dat indien je voor 22:30u besteld je het artikel de volgende dag in huis hebt. Dat bleek niet waar te zijn. Omdat de snelheid van bezorging voor mij zwaar weegt bij mijn keuze bij welke webshop ik mijn bestelling plaats, voel ik mij bedrogen. Indien ik de werkelijke bezorgtijd had geweten had ik elders mijn bestelling geplaatst. Dat de klantenservice er vervolgens tot tweemaal toe over liegt is voor mij onacceptabel.
VerzendingZoals gezegd adverteren ze met de volgende dag in huis. Die specifieke bewoording vindt ik belangrijk, want er staat niet iets zoals bijvoorbeeld ‘vandaag besteld, vandaag verzonden’. Ruim een uur voor hun deadline van 22:30u de bestelling geplaatst. Toen ik zelfs voor 22:30u de verzendbevestiging ontving dacht ik dat het helemaal goed ging komen. Helaas. Toen ik de volgende dag de TT code bekeek zag ik dat de vervoerder het pakket nog niet had ontvangen. Dit bleek om 11:44u te gebeuren en kreeg ik de melding dat het de volgende dag, dus een dag te laat, bezorgd zou gaan worden.
KlantenserviceGebeld met de klantenservice om te vragen naar de reden van het te laat leveren. Er werd mij verteld dat het niet te laat was, want de pakketten die ze zoals de mijne in de ochtend overhandigen worden diezelfde dag bezorgd. Dat dit niet gebeurde was de schuld van de vervoerder aldus de klantenservice. De volgende dag heb ik de vervoerder gebeld om daar uitleg te vragen over het proces. Hier werd mij keurig verteld dat de eerste melding alleen het digitaal aanmaken van een verzendlabel betreft. De tweede melding is de fysieke overdracht van het pakket, daarna wanneer het in het distributiecentrum is aangekomen etc. Omdat een pakket vanuit de plaats waar het is aangeleverd eerst naar het distributiecentrum in die buurt gaat, daarna vervoerd moet worden naar het distributiecentrum in de buurt van de ontvanger en dan pas met de bezorger mee kan, is het volgens de vervoerder nooit haalbaar dat een pakket wat 11:44u is overhandigd diezelfde dag te bezorgen met normale bezorging. Klinkt mij als een zeer logische en dus plausibele uitleg in de oren. Dus ik bel opnieuw de klantenservice van Megekko. Het verhaal verdraaide inmiddels naar dat het pakket dezelfde avond was verstuurd. Uitleg dat dat alleen een label aanmaken betreft maakte niet uit. Het was op tijd verstuurd en dus niet hun schuld. Samenvattend dus 2 verschillende leugens te horen gekregen tijdens de typerende klantenservice houding, waarin je afgewimpeld wordt door iemand die heel handig manoeuvreert in dergelijke gesprekken maar die niet wordt gehinderd door enige kennis van in dit geval het verzendproces. Zo jammer, want zelfs een simpele ‘geen idee waarom maar wij hebben het te laat verzonden’ had mij aanzienlijk minder geïrriteerd gemaakt en met een plausibele reden was ik helemaal niet geïrriteerd geweest. Eerlijk duurt het langst.