AlgemeenNieuwe monitor gekocht, defect geleverd, na ruim drie weken nog steeds geen werkende monitor.
-----
Op 10 juni heb ik bij RedShell een gloednieuwe LG-monitor besteld omdat ik deze nodig had voor mijn werk. Bij de eerste ingebruikname bleek de monitor echter direct defect (DOA) en schakelde hij zichzelf tijdens de installatie uit vanwege een hardwarefout.
In plaats van de defecte monitor terug te nemen of de DOA-afhandeling zelf op te pakken, verwees RedShell mij door naar LG en moest ik zelf het volledige DOA-traject met de fabrikant doorlopen.
Ruim drie weken later, na talloze e-mails, telefoongesprekken, foto's, video's en administratieve rompslomp, zit ik nog steeds zonder de monitor waarvoor ik heb betaald.
Dat een product defect wordt geleverd kan gebeuren. Maar een klant vervolgens wekenlang laten schakelen tussen verkoper en fabrikant om uiteindelijk het werkende product te krijgen waarvoor hij heeft betaald, is bijzonder frustrerend.
-------
UPDATE: LG Benelux heeft mij inmiddels laten weten dat zij mijn DOA niet kunnen afhandelen omdat deze monitor afkomstig is van LG Electronics Romania. Daarom verwijzen zij mij terug naar RedShell, omdat mijn koopovereenkomst met de verkoper is gesloten. Na weken, ben ik weer terug bij af – nog steeds zonder werkende monitor!
-------
UPDATE: RedShell heeft de situatie inmiddels opgelost en een vervangende monitor gestuurd, die naar behoren werkt. Ik waardeer het dat de zaak uiteindelijk is opgelost. De reden dat ik nu voldoende in plaats van uitstekend geef, is dat het DOA-traject weken duurde en ik in eerste instantie naar LG werd doorverwezen, om vervolgens van LG Benelux te horen te krijgen dat juist de verkoper de zaak had moeten afhandelen. Ik hoop dat dit proces in de toekomst kan worden verbeterd voor andere klanten.
Wij hebben onlangs een vervangende monitor gestuurd, die naar tevredenheid werkt. We nemen natuurlijk het DOA proces met LG onder de loep, zodat dit soort situaties sneller passend kunnen worden opgelost.