AlgemeenTot en met de betaling ging het proces eigenlijk wel prima. De levering was ook vrij snel.
KlantenserviceIk heb mijn volledige systeem bij NBB gekocht, inclusief een RX 9070 XT videokaart, en dit is absoluut de laatste keer dat ik ooit zaken met ze doe.
Al direct uit de doos was de GPU compleet instabiel. Toen ik een RMA aanvroeg, heeft NBB het proces volledig verkeerd aangepakt. In plaats van de defecte kaart direct naar AMD te sturen voor een goede beoordeling door de fabrikant, hebben ze deze overgedragen aan een externe testpartij. Zoals te verwachten viel, beweerde deze incompetente servicepartner dat ze "niets konden vinden" en stuurden ze hem gewoon terug.
Dit is pure incompetentie en als klant word je totaal niet serieus genomen. De instabiliteit van de 9070 XT is een breed gedocumenteerd defect. Forums over het hele internet, waaronder enorme threads op Reddit die dit exacte probleem van zwarte schermen en plotselinge reboots beschrijven, staan vol met gebruikers die dit ervaren. Deze gebruikers krijgen hun kaarten wél succesvol ge-RMA'd bij webshops die daadwerkelijk om hun klanten geven.
NBB nam maar wat graag mijn geld aan voor een complete systeembouw, maar toen het erop aankwam om garant te staan voor de dure hardware die ze verkocht hadden, lieten ze het volledig afweten. Als je betrouwbare klantenservice of een goed werkend garantieproces verwacht wanneer je defecte hardware ontvangt, zoek dan verder.